Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kb hány %-al jobb a 9600gt? vagy játékok alatt egy súlycsoportban vannak?
GT 240 512Mb DDR3 128Bit
9600GT 512MB DDR3 256Bit
A 9600 elvileg kenterbe kellene, hogy verje mert nagyobb a sávszélessége.
Konkrét %-ot nem tudok, de szerintem sok. 😃
GT 240 512Mb DDR3 128Bit
9600GT 512MB DDR3 256Bit
Én sem mennék bele, de szerintem joggal volt, és nem hívnám osztásnak.
Ezt az "Én öreg vagyok és tapasztalt, Te fiatal és hülye" hozzáállást szerintem iktasd ki egy életre, mert sokat levesz az irántad érzett szimpátiából, nem csak nálam szerintem. (Főleg azért, mert vitában, amikor az agyas kollegánál elfogynak az érvek, akkor beindul az "Idősebb vagyok akció"-már ha idősebb- (Amit már Te is ellőttél, de fátylat rá.); Ha pedig nincs kiírva a kor,,Még a korod sem mered felvállalni!")
Ill. igen, nem kell a bizonyítvány magyarázása, mert nincs benne igazság sem itt is most, sem bitang sok esetben.
Ill. egy tanács:
Vigyázz a hosszú hozzászólások kreálásával, ugyanis viszonylag hamar frissít az oldal, és elszáll minden.
Na megcsináltam a fan speed emelést, 52%-ról 62%-ra emeltem és így nem 72C-os volt a karim hanem csak 62 😃
Na az jó. 😃
Szerintem eddig sem írt egy hülyeséget sem.
A mi nap volt rá példa 😃
De ez most tetszik.
Főleg ez.
Ezt nem tudom hova tenni. AMD esetén a HT az a hagyományos FSB utódja és nem egy SMT technológia, mint az Intelnél azaz nincs párhuzamosított végrehajtási lehetőség egy magon belül. Ha a 3.2 az 3200+, akkor arra is azt tudom mondani, hogy nem volt ilyen két magos modell. Tehát ha a chip egy mezei A64 3200+, akkor az minden bizonnyal gyenge már egy 4670-hez illetve az újabb játékokhoz. Ha a procid netán mégis egy 3,2GHz-es X2 lenne, akkor passzolna hozzá a 4670, viszont ilyen egység sem volt s939 foglalatba (4800+ @2,4GHz volt a maximum) márcsak így a DDR1 alapján. Ilyen konfighoz meg már az 1,5GB RAM lenne kevés.
Szumma szummárum Én már nem költenék arra a gépre. Ha a 4670 mutatna is valami gyorsulást ilyen környezetben az sem lenne jelentős a CPU limit miatt, új gépbe meg nem rakható át a rég elavult AGP miatt.
Nézzenek oda, hát lehet tán-tán még is van itt valami...vagy wiki(?)
A GTX 650 Ti ellenfele a HD 7790 lesz ami coming soon😃
Helló! Egy Videókártya Teljesítményében mi játszik nagyobb szerepet? A Stream processzorok száma, vagy a GPU-ban található tranzisztorok száma?
A válaszokat előre is köszönöm!
Természetesen a stream procik száma, de különböző felépítésű/generációjú videokariknál ezt sem lehet egyszerűen összevetni. Ha ismerjük a stream procik számát és azok órajelét, akkor lehet elméleti max számítási teljesítményt számolni, de az sem tükrözi a valóságot pl egy nv vagy amd kártya között (elvileg radeon esetén sp*órajel*2, míg geforce egységnél sp*órajel*3). Inkább azt javasolnám, hogy nézz rendes tesztoldalakt vagy tedd fel a kérdést konkrét vga megnevezésekkel, mert csupán a technikai adatokból nem fogod kimatekozni az igazságot.
Egyébként minél több stream proci illetve egyéb feldolgozó egység van egy GPU-ban és minél összetettebb a chip felépítése, annál magasabb a tranzisztorok száma, de ezt önmagában nem nézzük teljesítmény meghatározásnál.
Egyébként a hwcompare oldallal is az a gond, hogy összevet néhány technikai adatot (pixel kitöltési sebesség, textúra kitöltési sebesség és memória sávszélesség), ami igazából nem sok mindent tükröz. Nem ilyen egyszerű a dolog.
😀
Köszi a gyors választ! 😃
Szóval, hogy a HD5770-ben 800 Stream processzor van, és 1040millió tranzisztor a GPU-ban, míg a HD7750-ben csak 512 Stream Processzor, és 1500millió tranzisztor van... Azt tudom, hogy a gyártás technológia, és a támogatás terén a 7750 erősebb, csak a kérdés, hogy érdemes-e így belevágni a cserébe...
Az órajelek is számítanak, de ebben az esetben a cserének nincs sok értelme. Bár a 7750 fele annyit fogyaszt, modernebb támogatásokkal bír, de átlag teljesítményben hasonló az 5770-hez. Én minimum 7770-t néznék, bár annál se lesz egetrengető a gyorsulás. A párom gépéban nem olyan régen cseréltam egy 5750 karit 7770-re (eldás+ráfizetés), ami szerintem már megérte azt a 18k ráfordítást.
Értem! Köszi szépen! Szerintem nézek 3DMark teszteket, meg gameplay teszteket, és kiderül a dolog! 😃 Közben szóba jött a GTX650 is. Ami megint egy teljesen más felépítés, ugyhogy szerintem maradok a tesztnél, és amelyik nyer, az nyer! Összegben a plafon amit ráfordítanék, az 10E forint. Így ki is jönnék, igaz használt, de garis kártyávan! 😃
Az HD5770, HD7750 és GTX650 nagyjából ugyanaz a szint. A 7750 és GTX650-nél nem sokkal drágább egy 7770, de kb 25%-kal erősebb, érdemes rádobni azt a plusz pénzt.
Néztem összehasonlító tesztet a GTX650 2GB és a HD7770 2GB-ról és a GTX 15-20%-al gyorsabb, viszont sokkal drágább... Meglátom, hogy mit hoz a jövő, és ha nem azt amit akarok, akkor csak egy HD7750 1GB, ha jobb akkor HD7750 2GB és ha minden klappol, akkor GTX650OC 2GB...😃 Köszi szépen a segítséget! 😃 A többi a jövő kérdése! 😃
Üdv NRB77!!😆
Helló! Egy Videókártya Teljesítményében mi játszik nagyobb szerepet? A Stream processzorok száma, vagy a GPU-ban található tranzisztorok száma?
Természetesen a stream procik száma, de különböző felépítésű/generációjú videokariknál ezt sem lehet egyszerűen összevetni. Ha ismerjük a stream procik számát és azok órajelét, akkor lehet elméleti max számítási teljesítményt számolni, de az sem tükrözi a valóságot pl egy nv vagy amd kártya között (elvileg radeon esetén sp*órajel*2, míg geforce egységnél sp*órajel*3). Inkább azt javasolnám, hogy nézz rendes tesztoldalakt vagy tedd fel a kérdést konkrét vga megnevezésekkel, mert csupán a technikai adatokból nem fogod kimatekozni az igazságot.
Egyébként minél több stream proci illetve egyéb feldolgozó egység van egy GPU-ban és minél összetettebb a chip felépítése, annál magasabb a tranzisztorok száma, de ezt önmagában nem nézzük teljesítmény meghatározásnál.
Egyébként a hwcompare oldallal is az a gond, hogy összevet néhány technikai adatot (pixel kitöltési sebesség, textúra kitöltési sebesség és memória sávszélesség), ami igazából nem sok mindent tükröz. Nem ilyen egyszerű a dolog.
😀
Köszi a gyors választ! 😃
Szóval, hogy a HD5770-ben 800 Stream processzor van, és 1040millió tranzisztor a GPU-ban, míg a HD7750-ben csak 512 Stream Processzor, és 1500millió tranzisztor van... Azt tudom, hogy a gyártás technológia, és a támogatás terén a 7750 erősebb, csak a kérdés, hogy érdemes-e így belevágni a cserébe...
Az órajelek is számítanak, de ebben az esetben a cserének nincs sok értelme. Bár a 7750 fele annyit fogyaszt, modernebb támogatásokkal bír, de átlag teljesítményben hasonló az 5770-hez. Én minimum 7770-t néznék, bár annál se lesz egetrengető a gyorsulás. A párom gépéban nem olyan régen cseréltam egy 5750 karit 7770-re (eldás+ráfizetés), ami szerintem már megérte azt a 18k ráfordítást.
Értem! Köszi szépen! Szerintem nézek 3DMark teszteket, meg gameplay teszteket, és kiderül a dolog! 😃 Közben szóba jött a GTX650 is. Ami megint egy teljesen más felépítés, ugyhogy szerintem maradok a tesztnél, és amelyik nyer, az nyer! Összegben a plafon amit ráfordítanék, az 10E forint. Így ki is jönnék, igaz használt, de garis kártyávan! 😃
😀
Köszi a gyors választ! 😃
😀
stream procikkal azért nem ajánlatos számolni, mivel a pl..
5850-ben 1440 stream van, de szembe ott van a most megjelenő 7790 (leendő kártyám), aminek kb a fele, 768 stream pcoija van, de mégis, a 7790 jóval erősebb az 5850-től (memben pedig 265 bit vs 128)
Hali!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy Msi AfterBrunerel annyit meg csinálhatok e biztonságosan h a kártyámon a ventilátort 52%-ról emelem mondjuk 62re mármint a ventilátor ki használtságát? Mert játék közben azt írja h végig 52% a fan speed és így 72C' max, arra gondoltam ha kicsit feljebb venném pár fokkal "hűvösebb" lehetne. Vagy ez nem jó ötlet?
csináld csak, semmi baja nem lesz attól a kártyádnak.😀
Lenne egy olyan kérdésem, hogy Msi AfterBrunerel annyit meg csinálhatok e biztonságosan h a kártyámon a ventilátort 52%-ról emelem mondjuk 62re mármint a ventilátor ki használtságát? Mert játék közben azt írja h végig 52% a fan speed és így 72C' max, arra gondoltam ha kicsit feljebb venném pár fokkal "hűvösebb" lehetne. Vagy ez nem jó ötlet?
Megoldva!
Helló! Szerintetek melyik a legjobb driver Intel Hd4000-hez? Gondolom a legújabb, de azért megkérdezem.
[LINK]
Helló! Szerintetek melyik a legjobb driver Intel Hd4000-hez? Gondolom a legújabb, de azért megkérdezem.
lehetséges AMD kártya mellé berakni egy NVidia kártyát physics-nek?
Lehetséges csak minek? 😀 Na jó én spec szeretem a physix-et de ha AMD kártyám van akkor nem hiányzik.
Mert valószíüleg hamarosan veszek egy 7970 windforce-ot, és amíg nem tudom eladni a GTX 560-amat, addig nem akarom, hogy csak porosodjon.😀
Menni fog az, csak bírja a táp...
Úgy sac/kb. 😃
Kari: NVidia GeForce Gt 630 2GD3 128 bit GPU: 810Mhz Memória: 1620Mhz
Haldoklik vagy már teljesen halott?
Sziasztok, van egy Asus 9800GX2 es videokarim amit nemrég vettem használtan , kb 2 hetet használtam éS egyik reggel amikor inditottam a gépet hallom hogy elindult a gép, hallom a windowsnak a start hangját de a képernyőm nem kapcsolt be , vagyis nem kapott jelet, néztem mi a fene lehet hogy miért nincs jel a videokártyától aztán rájöttem hogy hátul a kék led a videokártyánál amelyik a jelért felel nem világit.Kipróbáltam a másik kártyámmal , visszatettem a HD 6970 est és tökéletesen indult a rendszer egymás után akár töbször is..Visszatettem az nvidia karit azután pár újrainditás után valahogy adott jelt , égett hátul a DVI port mellet a kék led és sikerült elérni a windowsig.. Megnéztem GPU-z vel a videokártyát hogy neme van valami gond , ám az első GPU nál fura dolgokat irt ki , valami DDR4 es memória tipust irt , 4GB memóriát stb... Ez persze fizikai lehetetlenség mivel általános dolog hogy 9800GX2 DDR3 mas és 512 MB/GPU
Gondolkodtam hogy vajon mit tegyek hogy helyrehozzam , bios t akartam újrarakni ám nem kaptam a neten sehol egy normális ASUS 9800GX2 biost , és arra gondoltam hogy veszteni valóm már úgy sincs , csináljunk egy " self- bake" megoldást.. Magyarul sütést.Láttam egy cikket ami egy teljesen tönkrement nvidia 9800GX2 ről szólt hogy valaki self bake módszerrel teljesen helyrehozta a videokártyát.
Itt van az
[LINK]
Mi lenne a ti véleményetek? Érdemes megpróbáljam , vagy valami más megoldás volt valakinek ilyesmi problémája?
Megszeretném menteni ezt a kártyát mert a jövőre nézve talán értékesithetném is vagy megtartanám ha a másik valamiért elromlana...
Választ privátban irjátok meg kérlek 😀
Előre is köszi
megpróbálhatod, sokat nem veszthetsz vele. bár kétlem, hogy működne. elég érdekesen hangzik.
Sziasztok, van egy Asus 9800GX2 es videokarim amit nemrég vettem használtan , kb 2 hetet használtam éS egyik reggel amikor inditottam a gépet hallom hogy elindult a gép, hallom a windowsnak a start hangját de a képernyőm nem kapcsolt be , vagyis nem kapott jelet, néztem mi a fene lehet hogy miért nincs jel a videokártyától aztán rájöttem hogy hátul a kék led a videokártyánál amelyik a jelért felel nem világit.Kipróbáltam a másik kártyámmal , visszatettem a HD 6970 est és tökéletesen indult a rendszer egymás után akár töbször is..Visszatettem az nvidia karit azután pár újrainditás után valahogy adott jelt , égett hátul a DVI port mellet a kék led és sikerült elérni a windowsig.. Megnéztem GPU-z vel a videokártyát hogy neme van valami gond , ám az első GPU nál fura dolgokat irt ki , valami DDR4 es memória tipust irt , 4GB memóriát stb... Ez persze fizikai lehetetlenség mivel általános dolog hogy 9800GX2 DDR3 mas és 512 MB/GPU
Gondolkodtam hogy vajon mit tegyek hogy helyrehozzam , bios t akartam újrarakni ám nem kaptam a neten sehol egy normális ASUS 9800GX2 biost , és arra gondoltam hogy veszteni valóm már úgy sincs , csináljunk egy " self- bake" megoldást.. Magyarul sütést.Láttam egy cikket ami egy teljesen tönkrement nvidia 9800GX2 ről szólt hogy valaki self bake módszerrel teljesen helyrehozta a videokártyát.
Itt van az
[LINK]
Mi lenne a ti véleményetek? Érdemes megpróbáljam , vagy valami más megoldás volt valakinek ilyesmi problémája?
Megszeretném menteni ezt a kártyát mert a jövőre nézve talán értékesithetném is vagy megtartanám ha a másik valamiért elromlana...
Választ privátban irjátok meg kérlek 😀
Előre is köszi
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem,hogy a GeForce 8500 GT az 256 mb vagy 512 mb?
Előre is köszönöm a választ!
Ezt így nem lehet tudni. Legalább gyártót kéne tudni😃 Am van 256MB, 512MB, 1024MB. De mint írtam gyengébb mint a mostani.
Lehetséges csak minek? 😀 Na jó én spec szeretem a physix-et de ha AMD kártyám van akkor nem hiányzik.
Mert valószíüleg hamarosan veszek egy 7970 windforce-ot, és amíg nem tudom eladni a GTX 560-amat, addig nem akarom, hogy csak porosodjon.😀
Az lenne a kérdésem,hogy a GeForce 8500 GT az 256 mb vagy 512 mb?
Előre is köszönöm a választ!
csillag helyére: ***.........😆
jah bocsi, rosszul gépeltem
nyomj bele egy szóközt..
ok.
Igen. Elméletileg. De valószínű ha egy árban vannak a laptopok abban a laptopban gyengébb proci van vagy nincs benen az árban az oprendszer vagy valami😃 Am ez sem bika ám. egy desktop HD 5670 DDR3 is jobb nála. Szóval laptopból jóval drágább kell, hogy valamennyire jó videokártya legyen benne😃
Talán 300k fölött.
És erről mi a véleményed:
http://www.pc- outlet.hu/images/ASUS_K55VJ-SX256D.jpg
csillag helyére: pc-outlet. hu
Talán 300k fölött.
GT 635M erősebb a HD 7670-nél is a két gyártónál mást jelképeznek a számok. HD 7610 már nagyon gyenge cucc lehet mármint az GT 630-nál is gyengébb már pedig a HD 7670 erősebb annál.
Köszönöm a választ. Tehát ha jól értelmezem akkor a GT 635-ös a legjobb vga a felsoroltakból?
de am AIDA 64 a legjobb 😀
szerintem nem...hiszen ha az AIDA lenne a legjobb akkor a világrekordokat nem CPU-Z s GPU-Z validációkkal fogadnák el...
én hiszek neked,de abban jobb azért h többet mutat😀
más:igen nem ingyenes de netről lehet teljes verziost is szedni😀
a több nem mindíg jobb...😉 a CPU(GPU)-Zben pont az van ami kell, semmi sallang...
Már akinek.
Van, hogy jól jön az a "sallang".
de am AIDA 64 a legjobb 😀
szerintem nem...hiszen ha az AIDA lenne a legjobb akkor a világrekordokat nem CPU-Z s GPU-Z validációkkal fogadnák el...
én hiszek neked,de abban jobb azért h többet mutat😀
más:igen nem ingyenes de netről lehet teljes verziost is szedni😀
a több nem mindíg jobb...😉 a CPU(GPU)-Zben pont az van ami kell, semmi sallang...
Szerintetek melyik a jobb laptop vga? Nvidia GT 6xx 2 GB (GT 610, GT 630, GT 635) széria, vagy a Radeon HD 76xx 1 GB (7610, 7630) széria?