Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hansen avatar
7970-nél mit jelent az oem???
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Én annyit vettem észre, hogy Prototype2nél a RAM miatt lett kevés az FPS meg kezdett el egyre inkább akadni. De ha azt csináltam amit írtál akkor levitte megint 600MB-ra de ha nem csináltam volna akkor elérte volna a 3000MB-ot(4GB RAMnál ez igencsak sok) is és akkor 1-2FPS-em lett😃 Szóval én 15 percenként mindig letettem a játékot így toltam végig😃
0
0
0
0
Csatesz avatar
Valaki találkozott már olyan jelenséggel hogy, elkezd játszani mondjuk az új Bioshock Infinite-vel, és azt látja h 29 fps-e van (közben a videokártya 60-70% van kihasználva, MSI afterb. ) de ha Alt+Tab-al leteszem a tálcára majd vissza a játékba, már egyből 99% van kihasználva a kártyának és stabil 60 fps, ezt még érzékelem a Far Cry 3nál, ott stabil is 29 fps van, ha meg le teszem majd vissza már 40 fps körül mozog...... ez miért lehet? (új driver van fen)
0
0
0
0
RIbeni avatar
Nah, viszont utóbbi oldalt azért szeretem, mert vannak csúszkák GPU és memória órajelhez, kiszámolja a memória sávszélességet és a számítási teljesítményt...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szerintem meg jó oldal mert legalább le van írva a dárga kedves NVIDIA GPUiról írva adat nem úgy mint az oldalukon bár az AMDnél sincso tt minden. Szóval szerintem jó. De ez is jó oldal:
[url]http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=546&card2=579#[/url]
Számtalanszor segített már ez is és másik is. Én örülök neki, hogy vannak.
0
0
0
0
Osynho avatar
Eddig a mondatig érdemes olvasni:

"Power Usage and Theoretical Benchmarks"
0
0
0
0
RIbeni avatar
Igen, ez az oldal nem valami jó, ha az ember arra akarja használni, hogy a két kártya teljesítményét hasonlítsa össze. Régebben én is nézegettem, amíg voltak FPS eredmények is, de már nincsenek... A memória sávszélességből és egyéb nyers adatokból nem lehet kihozni két kártya teljesítménybeli különbségét...
0
0
0
0
Osynho avatar
Ezzel mit akarsz mondani? 😀
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Osynho írta:
1600x1200 akar lenni, gondolom. Az is majdnem annyi pixel, mint a full hd. 😀
Dx11 nélkül a Crysis 3 el se indul. És lesz még a jövőben pár ilyen játék...
Az X2 soha se eszik meg 400W-ot. 😀 Nem tudom ezt honnan vetted. 286W a tdp-je.

Teljes rendszer fogyasztása:
https://prohardver.hu/dl/cnt/2008-09/2461/results/fogyt.png

A 7850 nagyon jó kari, tapasztalatból mondom. 😉

http://www.hwcompare.com/12239/radeon-hd-4870-x2-vs-radeon-hd-7870/
0
0
0
0
Osynho avatar
1600x1200 akar lenni, gondolom. Az is majdnem annyi pixel, mint a full hd. 😀
Dx11 nélkül a Crysis 3 el se indul. És lesz még a jövőben pár ilyen játék...
Az X2 soha se eszik meg 400W-ot. 😀 Nem tudom ezt honnan vetted. 286W a tdp-je.

Teljes rendszer fogyasztása:
https://prohardver.hu/dl/cnt/2008-09/2461/results/fogyt.png

A 7850 nagyon jó kari, tapasztalatból mondom. 😉
0
0
0
0
ricsko1234 avatar
Sajnos el kellett adnom a full hd monitort így csak egy 1600x1024-es crt-m van. Gondolkodok egy 7870-en, használtan jó áron hozzá lehet jutni. De ezt a 48xx szériát nagyon szeretem. A directx11 nem fontos tényező nálam. Viszont a fogyasztás valóban hatalmas, csupán az x2 400w-ot megeszik...a sima 4870 is 200w-ot. A 7870 pedig verné ezt a párost sztem, és kevesebbet is figyasztana.
0
0
0
0
Osynho avatar
ricsko1234:
4870X2 mellé hülyeség a sima 4870, mivel az erősebb vga a gyengébb szintjén fog menni, tehát 3 gpu-t etetsz majd, de a sima X2 teljesítményét kapod.

A kérdésedre válaszolva, semmilyen CF/SLI rendszert ne csinálj, főleg ne régi, elavult, sokat fogyasztó kártyákból.

Milyen monitorod van?
0
0
0
0
cseszka avatar
Én a hejedben eladnám,és vennék egyet az ujabb sorozatbol.Gtx6** vagy HD7***.esetleg ha tudsz még kicsit várni akkor megvárhatod a HD8*** sorozatot.Jo a 4870x2 erös,de DX11 hiján egyre több gondod lesz majd az uj játékokkal.
0
0
0
0
ricsko1234 avatar
Üdv. Véleményeket szeretnék.

Jelenlegi HD4870X2 mellé szeretnék még egy HD4870 1Gb-ot berakni. Ehhez éppen elég a 850W táp.
Viszont most néztem egy.két tesztet, és a GTX280-285 SLI sokkal sokkal jobban teljesít, nem csak FPS terén, de fogyasztás terén is...😀 jelentős különbség van...
A kérdésem a következő: Megéri venni egy HD4870 1Gb-ot az X2 mellé, vagy inkább adjam el a 4870X2-t és vegyek 2db GTX280-285-at???

Viszont ha belegonolok 3db 4870 2db 280-285 ellen, lehet jobb értékeket hozna ki...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ja😃 Kepler óta NVIDIA is átállt erre mint az AMD😀 Szóval ez nem hiba😃
0
0
0
0
no avatar
Van egy problemam amire valaszt szeretnek ott kezdem hogy... Vettem egy Nvidia Geforce GTX650 es vga-t es a gpu-z a shader clock-nal N/A-t ir ki miert ?
0
0
0
0
atstuff07 avatar
Hogy pontosítsam a dolgot: Az AMD képernyőillesztő nem reagált, majd utána helyreállt üzenet szokott akkor fogadni. Sokat olvastam ezekről, de igazából a probléma okát nem találtam meg. S ráadásul sokaknál erősebb kártyákkal is előfordul ez a hibajelenség.
0
0
0
0
PoPet avatar
Amúgy az, hogy néha 1-1 másodpercre beakad a játék az még ugye nem gáz? mert csak 70 meg 80 Mhz tuning van a karimon. Meg néha befagy a program is maga a Win Xp és az egér megy de a numlock már nem.. Gondolom takarítani kéne a vinyót.. 😃 Holnap meglesz azis.. De szerintetek se a VGA ugye? 😃
0
0
0
0
Sweetwater avatar
nankacu írta:
Persze. Egy csávó a Gt 610-nek megduplázta az órajeleket meg minden buherált rajta, és 3 napig bírta... 😆 😊

😆
0
0
0
0
PoPet avatar
Persze. Egy csávó a Gt 610-nek megduplázta az órajeleket meg minden buherált rajta, és 3 napig bírta... 😆 😊
0
0
0
0
Sweetwater avatar
Lehet addig videokártyát húzni hogy kipukkanjon?
0
0
0
0
atstuff07 avatar
Üdv Mindenkinek!

Hogyan lehet a Sapphire Hd 4670 512 DDR3 karimnak egy kicsivel lejjebb venni az órajelét. Ugyanis a Catalyst az AMD Overdrive menüpontjából kidob (licenc elfogadása után).

Az ok: néha a játék megszakad (befagy a kép és a hang, és egy kis idő után újraindul a kari és lehet tovább játszani, de aztán megint ezt produkálja). érdekesség, hogy ha újraindítom a gépet akkor nem jellemző ez a hiba, továbbá az sem, hogy az anomália mindig előjön. az adatlapomnál csekkolhatjátok a konfigot. Fontos, hogy nem minden játéknál produkálja, de pl a Gridnél is előjött, holott az Ultrán reccenés nélkül hasít. (még ha mediumra kapcsolom akkor is képes befagyni). A fagyás teljesen random (10 perc, 1,5 óra, vagy pedig egyáltalán nem)
Az egyik fórumon olvastam a fent említett ötletet. Kérem aki tud valami hasznossal szolgálni, írjon!

Egyébként teljesen meg vagyok elégedve a kártya teljesítményével, sokszor okozott kellemes csalódást.
0
0
0
0
RIbeni avatar
Nem volt jól belőve, de már megvan... 3000 körül is kipörög, de játék alatt nem vészes...

Nem értettem miért megy 75-80 környékére, de most már 68 környékén beáll..
0
0
0
0
RIbeni avatar
Sanchez írta:
Hány %-on mennek a ventik? 670 ref azért egyáltalán nem halk.

Azt nem tudom, mert autómatán van, de 1800-at pörög valley benchmark alatt
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
krisz1113 írta:
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy mi a véleményetek erről a kártyáról, megvegyem e ?

http://www.***/termek/leadtek_gt220_1024mb_ddr3_low_profile

Eléggé régi. És eléggé lassú is. Mennyi lenne összesen kártyára?
0
0
0
0
Devis avatar
haszna vehetetlen. ne áldozz rá pénzt
0
0
0
0
krisz1113 avatar
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy mi a véleményetek erről a kártyáról, megvegyem e ?

http://www.***/termek/leadtek_gt220_1024mb_ddr3_low_profile
0
0
0
0
Sanchez avatar
Hány %-on mennek a ventik? 670 ref azért egyáltalán nem halk.
0
0
0
0
RIbeni avatar
Nekem egyáltalán nem hangos működés közben a kártya...
0
0
0
0
Sanchez avatar
RIbeni írta:
Szóval ha 70-80 fok között van maximum, akkor nem nagyon kell "fesz"-egetni... 😀

Nekem volt, hogy több óra Crysis 3 után 81-83 fok is lett a kártya, 70-80-tól semmi baja nem lesz, de én már nem bírtam ki ezt, hogy 77%-os venti fordulaton is ilyen meleg és mellette még meg is süketülök.
0
0
0
0
cseszka avatar
Ha terhelés alatt van annyi akkor még nem vészes.
0
0
0
0
RIbeni avatar
Szóval ha 70-80 fok között van maximum, akkor nem nagyon kell "fesz"-egetni... 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
RIbeni írta:
Akkor miért nem úgy vannak beállítva azok a rohadt kártyák? 😀

Majd ha hazaérek megnézem az alapfeszt és lehet, hogy segítséget fogok kérni...

A "nagy valószínűséggel" nem azt jelenti, hogy biztos. 😀 A stabilitás érdekében kapnak több feszt. Eléggé változó dolog ez a kártyáknál. Pl. az én kártyám üresjáratban gyárilag 963mV-on megy, holott 700mV bőven elég volt neki, amíg le nem korlátozták szoftveresen 825mV-ra. 3D-ben pedig 1013mV gyárilag, és már ez is alacsonyabb a legtöbb GTX480 modellnél, pedig a gyári magórajel mellé némileg csökkentett memórajellel elég 900mV. Ezek elég nagy különbségek.
0
0
0
0
RIbeni avatar
Akkor miért nem úgy vannak beállítva azok a rohadt kártyák? 😀

Majd ha hazaérek megnézem az alapfeszt és lehet, hogy segítséget fogok kérni...
0
0
0
0
Cooley avatar
RIbeni írta:
Cooley írta:
RIbeni írta:
Mennyi az üzemi hőmérséklet egy referencia hűtéses GTX 670-nél? A 70-79 fok még belefér?

Bele, de nagy valószínűséggel bőven alul tudod feszelni, az csökkent a fogyasztáson és a hőmérsékleten.

És a teljesítményen mennyit vesz vissza? Vagy az alaulfeszelés az órajeleket nem fogja vissza?

Az alulfeszelés nem fogja vissza az órajelet, de szerintem még a boost-ot sem. Sőt, a boost-ot még ki is tolhatja.
0
0
0
0
RIbeni avatar
Cooley írta:
RIbeni írta:
Mennyi az üzemi hőmérséklet egy referencia hűtéses GTX 670-nél? A 70-79 fok még belefér?

Bele, de nagy valószínűséggel bőven alul tudod feszelni, az csökkent a fogyasztáson és a hőmérsékleten.

És a teljesítményen mennyit vesz vissza? Vagy az alaulfeszelés az órajeleket nem fogja vissza?
0
0
0
0
Cooley avatar
RIbeni írta:

0
0
0
0
RIbeni avatar
0
0
0
0
no avatar
BudayT írta:
Synda Rebirth írta:
BudayT írta:
Sziasztok!
Beraktam frissen szerzett HD 5830-at a meglévőm mellé crossfire-ba. Indítás után pár percel kékhalálozik a gép. Mi lehet a probléma? Be kell valamit állítani mert csak összedugtam öket? A gép indulás elején felismerte és telepítette is de utánna meghal a gép. Tudnátok segíteni? Köszi előre is.

CAP: Catalyst Application Profiles fenn van ? 😀

Ilyen nem volt fennt, de akkor telepítem, köszi. Ez elvileg akkor megoldja a problémát?

Gyakorlatilag is megoldja.😆
0
0
0
0
BudayT avatar
Synda Rebirth írta:
BudayT írta:
Sziasztok!
Beraktam frissen szerzett HD 5830-at a meglévőm mellé crossfire-ba. Indítás után pár percel kékhalálozik a gép. Mi lehet a probléma? Be kell valamit állítani mert csak összedugtam öket? A gép indulás elején felismerte és telepítette is de utánna meghal a gép. Tudnátok segíteni? Köszi előre is.

Ilyen nem volt fennt, de akkor telepítem, köszi. Ez elvileg akkor megoldja a problémát?
0
0
0
0
no avatar
BudayT írta:
Sziasztok!

0
0
0
0
no avatar
Epp ezaz hogy FULL-HD ban megy igy medium grafika bealitasokon
0
0
0
0
cseszka avatar
Probáld meg külön az "uj" kártyát.Használtan vetted?Ezt azért kérdem mert nemhiszem h lehet még ujan kapni,szal lehet h hibás,ezért kékhalálozik.Külön teszteld le azt.Jó kis masinád van,táp is bövenn elég,szerintem a vga körül lehet a baj,esetleg probáld meg a Bios resetet.
0
0
0
0
BudayT avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
-Norbi- avatar
Én meg 10.000Ft-ért vettem egy HD4870-et átmeneti kártyának és 32-34fps-em van vele...
De sok embert érdekel ha benyögöm mi? 😃😂
0
0
0
0
Hansen avatar
biztos nem full hd ba😃
0
0
0
0
no avatar
Most vettem egy Asus GTX650 1GB Gddr5 videokartyat kb 31000ft ert a most wanted 2012 40-45 fps el mgy fps merovel
0
0
0
0
ricsko1234 avatar
Akkor jól godoltam...😀
Köszönöm a segítséget 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De a HD 6670 1GB GDDR5 egy árban van GT 630 4GB-tal és az előző sokkal jobban megéri. Egyébként nyár végén már teljesen más árak lesznek. Addig még lehet kijön a HD 8000 széria is amitől még jobban fognak csökkenni az árak valószínűleg😀

Konzolokhoz nem értek😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció