Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
[url]http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=546&card2=579#[/url]
Számtalanszor segített már ez is és másik is. Én örülök neki, hogy vannak.
"Power Usage and Theoretical Benchmarks"
1600x1200 akar lenni, gondolom. Az is majdnem annyi pixel, mint a full hd. 😀
Dx11 nélkül a Crysis 3 el se indul. És lesz még a jövőben pár ilyen játék...
Az X2 soha se eszik meg 400W-ot. 😀 Nem tudom ezt honnan vetted. 286W a tdp-je.
Teljes rendszer fogyasztása:
A 7850 nagyon jó kari, tapasztalatból mondom. 😉
http://www.hwcompare.com/12239/radeon-hd-4870-x2-vs-radeon-hd-7870/
Dx11 nélkül a Crysis 3 el se indul. És lesz még a jövőben pár ilyen játék...
Az X2 soha se eszik meg 400W-ot. 😀 Nem tudom ezt honnan vetted. 286W a tdp-je.
Teljes rendszer fogyasztása:
A 7850 nagyon jó kari, tapasztalatból mondom. 😉
4870X2 mellé hülyeség a sima 4870, mivel az erősebb vga a gyengébb szintjén fog menni, tehát 3 gpu-t etetsz majd, de a sima X2 teljesítményét kapod.
A kérdésedre válaszolva, semmilyen CF/SLI rendszert ne csinálj, főleg ne régi, elavult, sokat fogyasztó kártyákból.
Milyen monitorod van?
Jelenlegi HD4870X2 mellé szeretnék még egy HD4870 1Gb-ot berakni. Ehhez éppen elég a 850W táp.
Viszont most néztem egy.két tesztet, és a GTX280-285 SLI sokkal sokkal jobban teljesít, nem csak FPS terén, de fogyasztás terén is...😀 jelentős különbség van...
A kérdésem a következő: Megéri venni egy HD4870 1Gb-ot az X2 mellé, vagy inkább adjam el a 4870X2-t és vegyek 2db GTX280-285-at???
Viszont ha belegonolok 3db 4870 2db 280-285 ellen, lehet jobb értékeket hozna ki...
Persze. Egy csávó a Gt 610-nek megduplázta az órajeleket meg minden buherált rajta, és 3 napig bírta... 😆 😊
😆
Hogyan lehet a Sapphire Hd 4670 512 DDR3 karimnak egy kicsivel lejjebb venni az órajelét. Ugyanis a Catalyst az AMD Overdrive menüpontjából kidob (licenc elfogadása után).
Az ok: néha a játék megszakad (befagy a kép és a hang, és egy kis idő után újraindul a kari és lehet tovább játszani, de aztán megint ezt produkálja). érdekesség, hogy ha újraindítom a gépet akkor nem jellemző ez a hiba, továbbá az sem, hogy az anomália mindig előjön. az adatlapomnál csekkolhatjátok a konfigot. Fontos, hogy nem minden játéknál produkálja, de pl a Gridnél is előjött, holott az Ultrán reccenés nélkül hasít. (még ha mediumra kapcsolom akkor is képes befagyni). A fagyás teljesen random (10 perc, 1,5 óra, vagy pedig egyáltalán nem)
Az egyik fórumon olvastam a fent említett ötletet. Kérem aki tud valami hasznossal szolgálni, írjon!
Egyébként teljesen meg vagyok elégedve a kártya teljesítményével, sokszor okozott kellemes csalódást.
Nem értettem miért megy 75-80 környékére, de most már 68 környékén beáll..
Hány %-on mennek a ventik? 670 ref azért egyáltalán nem halk.
Azt nem tudom, mert autómatán van, de 1800-at pörög valley benchmark alatt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy mi a véleményetek erről a kártyáról, megvegyem e ?
http://www.***/termek/leadtek_gt220_1024mb_ddr3_low_profile
Eléggé régi. És eléggé lassú is. Mennyi lenne összesen kártyára?
Azt szeretném kérdezni hogy mi a véleményetek erről a kártyáról, megvegyem e ?
http://www.***/termek/leadtek_gt220_1024mb_ddr3_low_profile
Szóval ha 70-80 fok között van maximum, akkor nem nagyon kell "fesz"-egetni... 😀
Nekem volt, hogy több óra Crysis 3 után 81-83 fok is lett a kártya, 70-80-tól semmi baja nem lesz, de én már nem bírtam ki ezt, hogy 77%-os venti fordulaton is ilyen meleg és mellette még meg is süketülök.
Akkor miért nem úgy vannak beállítva azok a rohadt kártyák? 😀
Majd ha hazaérek megnézem az alapfeszt és lehet, hogy segítséget fogok kérni...
A "nagy valószínűséggel" nem azt jelenti, hogy biztos. 😀 A stabilitás érdekében kapnak több feszt. Eléggé változó dolog ez a kártyáknál. Pl. az én kártyám üresjáratban gyárilag 963mV-on megy, holott 700mV bőven elég volt neki, amíg le nem korlátozták szoftveresen 825mV-ra. 3D-ben pedig 1013mV gyárilag, és már ez is alacsonyabb a legtöbb GTX480 modellnél, pedig a gyári magórajel mellé némileg csökkentett memórajellel elég 900mV. Ezek elég nagy különbségek.
Majd ha hazaérek megnézem az alapfeszt és lehet, hogy segítséget fogok kérni...
Mennyi az üzemi hőmérséklet egy referencia hűtéses GTX 670-nél? A 70-79 fok még belefér?
Bele, de nagy valószínűséggel bőven alul tudod feszelni, az csökkent a fogyasztáson és a hőmérsékleten.
És a teljesítményen mennyit vesz vissza? Vagy az alaulfeszelés az órajeleket nem fogja vissza?
Az alulfeszelés nem fogja vissza az órajelet, de szerintem még a boost-ot sem. Sőt, a boost-ot még ki is tolhatja.
Mennyi az üzemi hőmérséklet egy referencia hűtéses GTX 670-nél? A 70-79 fok még belefér?
Bele, de nagy valószínűséggel bőven alul tudod feszelni, az csökkent a fogyasztáson és a hőmérsékleten.
És a teljesítményen mennyit vesz vissza? Vagy az alaulfeszelés az órajeleket nem fogja vissza?
Sziasztok!
Beraktam frissen szerzett HD 5830-at a meglévőm mellé crossfire-ba. Indítás után pár percel kékhalálozik a gép. Mi lehet a probléma? Be kell valamit állítani mert csak összedugtam öket? A gép indulás elején felismerte és telepítette is de utánna meghal a gép. Tudnátok segíteni? Köszi előre is.
CAP: Catalyst Application Profiles fenn van ? 😀
Ilyen nem volt fennt, de akkor telepítem, köszi. Ez elvileg akkor megoldja a problémát?
Gyakorlatilag is megoldja.😆
Sziasztok!
Beraktam frissen szerzett HD 5830-at a meglévőm mellé crossfire-ba. Indítás után pár percel kékhalálozik a gép. Mi lehet a probléma? Be kell valamit állítani mert csak összedugtam öket? A gép indulás elején felismerte és telepítette is de utánna meghal a gép. Tudnátok segíteni? Köszi előre is.
Ilyen nem volt fennt, de akkor telepítem, köszi. Ez elvileg akkor megoldja a problémát?
Sziasztok!
De sok embert érdekel ha benyögöm mi? 😃😂
Köszönöm a segítséget 😀
Konzolokhoz nem értek😃