Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
tudom de akkor se lesz jobb, sose jobb az új generáció első modeljei a régi generáció leg fullosabb modeljeinél, legalábbis én ezt tapasztaltam, és ez nemcsak VGA-ban van így 😀 vagy ha jobb lesz akkor drágább, hülyék lennének jobbat olcsóbban csinálni 😀
Sokmivel nem lessz jobb viszont 3-4x olyan drága lessz aztá akkor 4-5 évet várni kell mire megfizethető ára lessz!
meik a jo
Asus GTX590
VS
Asus radeon hd7970 matrix platinum?
tudom de akkor se lesz jobb, sose jobb az új generáció első modeljei a régi generáció leg fullosabb modeljeinél, legalábbis én ezt tapasztaltam, és ez nemcsak VGA-ban van így 😀 vagy ha jobb lesz akkor drágább, hülyék lennének jobbat olcsóbban csinálni 😀
Jobb az,csak drivert szándékosan nem kapsz hozzá.😎
Itt platinumozzák😃 [LINK]
Igaz😃 Akor a P ezt jelenti. Én meg gondoltam power vagy performance de nem😃 Ez platinum😃
Nem mindeggy h platinum vagy sima!!! a platinum gyorsabb
igen 50MHz-el 😆 az kb semmi 😃
Mem,órajel gyorsabba platinumnál ++ jobbbbbb
áh!! GTX690-en nagyon melegszik eggyik haver is lecserélte mert rohadtul melegedett és lecserélte 2 GTX680 lightningre!!!
Lehet, annyira nem néztem, am.+ úgyse fogod kihasználni sztem. 😃 nekem spec jobban bejön a GTX680 😃 am. is majd csere lessz 690-re azt az jó lesz egy darabig, mert most már tapasztaltam h. mit tud, és meggyőzött, úgyh. innestől nemhiszek a pletykáknak 😆 csak egy jól hűtött ház kell hozzá, az enyém meg pont az 8db 14cm-es ventivel sz.tem 😆
Igaz😃 Akor a P ezt jelenti. Én meg gondoltam power vagy performance de nem😃 Ez platinum😃
igen 50MHz-el 😆 az kb semmi 😃
Mem,órajel gyorsabba platinumnál ++ jobbbbbb
Én platinumot linkeltem neked.
Help!!!!
Asus Radeon HD 7970 matrix platinumot hol lehet venni?
ITT az oldalon nincs!!4 üzibe vagy ide pls!!!!!!!!!!!!
de a GTX670-t ne cseréld le Matrix-ra sztem mert fölös, am. meg M.O-n nem nagyon kapsz meg venni se éri meg, csak külföldről.
Azért cserélem le mert nagyon öreg már és szarakodik néha és nekem a matrix jobban bejön minta gtx680
HD 7750 és GTX 650 között itt is van 10% és HD 7770 és GTX 650 között csak 15% van. Bár ez 13.1 driverrel volt és NVIDIA részéről is 310.70 de a GTX 650 Ti Boost az 314.21.
Egyébként miért Platinum? Sehol nem írják, hogy az lenne. Legalábbis az ASUS nem hívja úgy😃 De látom techpowerup igen😃
Asus Radeon HD 7970 matrix platinumot hol lehet venni?
ITT az oldalon nincs!!4 üzibe vagy ide pls!!!!!!!!!!!!
Ja és a HD 7750 és GTX 650 között már lett egy kis különbség sajnos😞 Most már ár/teljesítményben sem különböznek nagyon. NVIDIA valamit jól csinált nagyon vagy az AMD kevésbé de 12 százalékot hoztak a GTX 650-en a HD 7750-hez képest FULL HD-n.
Hd 7750 24k
Gtx 650 30k
Ott a különbség, 7770 gyorsabb mint a Gtx árban azonos, azt kell venni.😜
Ugye nem régiben megjelent a radeon 7790 éa az nvidia 650Ti boost, ez mind szép és jo de 6ghz effektiv memoriával mennek (sőt szerintem láttam 6.2-set is) ilyenkor nem áll fönt az a veszély hogy a memoria lapkák még hamarabb tönkre mennek?
mert ált. mosstanság ezért szálnak el a kártyák.
Szeretnék venni egy MSI GTX 650 kártyát, de pontosan sehol sem találom (hivatalos oldalon persze, hogy nem írja), hogy mekkora táp igény kell hozzá. Keresgélve azért pár oldalon a Min. 400W láttam. Nekem is 400W van, és eléggé tartok tőle, hogy nem lesz elég. Valakinek van hasonló kártyája, vagy tudja-e talán, hogy ekkora táp elég lenne-e? 1 x 6 pin kell még a kártyának.
Köszi előre a segítséget!
valamiért később jelent meg nálam amit írtál!
köszi hogy reagáltál, mondjuk amit bemásoltam ott is van "MCP 50 fok"
Északi híd AMD K10 IMC
Déli híd: nVIDIA MCP78 (gf 8200, az integrált vga)
sajna nincs mit tenni, meleg és kész....
(bár az időjárásra is ezt tudnám mondani :/
Ezt másoltam ki AIDA 64 ből :/
Hőmérsékletek
1. CPU / 1. mag 34 °C (93 °F)
1. CPU / 2. mag 34 °C (93 °F)
MCP 50 °C (122 °F)
Aux 36 °C (97 °F)
GPU 53 °C (127 °F)
GPU memória 44 °C (111 °F)
GPU környezete 39 °C (102 °F)
SAMSUNG SP0812C 31 °C (88 °F)
SAMSUNG HN-M101ABB 33 °C (91 °F)
Hűtőventilátorok
CPU 1997 RPM
Burkolat 1891 RPM
GPU 1160 RPM (37%)
Feszültség értékek
CPU mag 1.120 V
+2.5 V 1.072 V
+3.3 V 3.344 V
+5 V 5.000 V
+12 V 11.904 V
+5 V készenléti 4.946 V
VBAT telep 3.136 V
GPU mag 1.150 V
GPU Vcc 3.309 V
Tehát semmi fesz emelgetés sincs itt!
Szép napot kollégák!
Hogy van az hogy bármilyen hűtő is van a 8800 GTS (g92) őn akkor sem tudom levinni 56-58 fok alá IDLE módban? terhelve mint egy kávéfőző 😞
Volt már rajta Thermalright hr 03 plus, Gelid Icy Vision v2, Arctic Cooling Twin Turbo 2!
Jelenleg a gyári van rajta Afterburnerrel szabályzom a ventit de így jelenleg nyitott ablak mellett (s kissé hűvös van) 54 fok! 2 Cooler master házhűtő van közvetlenül a kártya mellett!
Most komolyan ennyire forrófejű lenne?
Véleményem szerint a chipseted miatt ilyen "meleg" ,bár én úgy emlékszem ,hogy az alap hőmérséklete amúgy is 60 c körül van.Game alatt 75-80 c .
Hogy van az hogy bármilyen hűtő is van a 8800 GTS (g92) őn akkor sem tudom levinni 56-58 fok alá IDLE módban? terhelve mint egy kávéfőző 😞
Volt már rajta Thermalright hr 03 plus, Gelid Icy Vision v2, Arctic Cooling Twin Turbo 2!
Jelenleg a gyári van rajta Afterburnerrel szabályzom a ventit de így jelenleg nyitott ablak mellett (s kissé hűvös van) 54 fok! 2 Cooler master házhűtő van közvetlenül a kártya mellett!
Most komolyan ennyire forrófejű lenne?
Még még valami a korábban feltett VGA kérdésemhez.
Melyiket érné meg jobban az Nvidia GTX660-at amiről szó volt vagy inkább egy
Radeon HD7870-et? Egy árban vannak nagyjából.
BioShock: Infinite, az új jövevény, hasonlítási alapon, esetleg ez is megteszi.
Persze tisztában vagyok vele hogy ez nem a valós kép, mert ott meg olyan játékok vannak többnyire ami az amd-s GCN architektúrának kedveznek.
Én azt mondanám hogy összességében kb. egál a két kártya, és hogy az ár, valamint a szimpátia alapján válasszon, vagy ha kifejezetten érdekli pár játék, akkor azoknak nézzen utána hogy ott hogy szerepelnek a kérdéses vga-k, és a jobbat vegye.
Lehet megkövezni. 😉
Még még valami a korábban feltett VGA kérdésemhez.
[img]http://***/_userfiles/Image/Svindler/GTX660/Heaven.png[/img]
Ezek alapján szerintem egyértelmű meiket is vedd 😎
a pci-e 3.0 meg még semmi extrát nem ad, parasztvakítás csak
1) Az elmúlt napokban kipróbáltam az amd technológiáját, az eyefinitit egy 1440*900 és egy 1360*768 as felbontású monitoron, de a kártya max felbontása 2560*1600 pixel, na most én 2880*960 futtatta..Ez okozhat e valami meghibásodást?(azóta más lekötöttem a rendszert 1 napot ment)
2)ugye nekem HD 6770 em van és a hardvertesztnek van egy majdnem ugyanilyen kártyája(
3) Ugye mostanában nézegettem az alaplapokat és látom nagy dobra verik a PCI-E 3.0-t ez tulajdonképpen mi lenne? miért jobb? ja és a pci csatiknál miaz az x16 x8 x4 x1 annyit tudok, hogy sebességben másabb de mennyivel? és mit kell ezekről tudni?
Válaszokat Köszönöm 😀
sok játékot élsimitással tolom full hd-ba van itt olyan aki még élsimitás nélkül játszik?
Sziasztok!Egy Intel G630 elbír egy GTX 570-et vagy egy GTX 480-at?
Egy Intel Pentium G630 3M Cache, 2.70 GHz és egy Radeon HD 7770-n párosítás a megfelelő. GTX 570-el vagy egy GTX 480-al már CPU limit lenne.
ez igaz hogy ennyi lesz csak a 8870 teljesítmény?
Meik jobb választás játékra + alaplapom Asus Crosshair IV Formula-z
nem, miért lenne az? egy játéknál cifrábbakat is szoktak velük számíttatni, és azoktól se halnak meg (lásd pl prime). a procikat nem cukorból csinálják hogy megolvadjanak, szted miért mennek még az ősrégi p2-ek is?
Oké a melegedéssel semmi gond mert aida-t ott hagyom 20 percig hogy felmelegedjen de nem akar 35 fok fölé menni. De ok kösz én csak a 100% terheléstöl féltem de most megnyugtattál.
minden beállítás maxra.
Ja de én alapjáraton gondoltam a 100% ot 😆
Amugy ez nem veszélyes a procinak?