Sziasztok! Nekem egy tablettel lenne gondom, ha tudnátok segíteni jó lenne! Köszi előre is!
A kijelző elég gyakran megbolondul! Egyszerűen nem lehet semmit csinálni olyankor vele, megnyit appokat, messengereken beszélgetéseket,mintha valaki nyomkodná közbe a kijelzőt, feloldáskor a felnyitó elkezd ugrálni, amikor megnyomom a lezáró gombot és még 1x felnyitom megjavul de csak pár percig! Nagyon idegesítő, kellene egy kis segítség ! Még garanciás, talán küldjem el ?
Felvetnék egy témát ami kicsit meglepett.
Nyomtam a gépnek egy kikapcsot és kimentem kb 1 perce.
Mire visszajöttem a gép még mindig zúgott kép nem volt és nem reagált semmire.
Újraindítottam de még a bios se bootolt.
Nagy örömmel nekiugrottam hajnali kettőkor hibát keresni.
De hibajelzést sehogy nem kaptam de nem is bootolt a gép.
A végére ott tartottam hogy csak a táp és a proci maradt rákötve a lapra de semmi.(Ha valaki hülyének nézne hibajelzést vártam nem azt elinduljon az oprendszer)
Gondoltam miért ne kikaptam az elemet hátha a az segít. És végre adta a hibajelet.
Visszaraktam az alkatrészeket és most működik.
Valakinek van ötlete miért van nekem ma ekkora szerencsém?
Azt már tudom egyébként ugyan olyan mint ami van benne 25900-ért találtam már, de azt is csak rendelésre, sőt egyel kisebb kapacitású is 23 ezer azt hiszem, de az is csak rendelhető.
Ui.: Találtam gyári ugyan olyan akkut mint ami most is van, de 29900 Ft-ért.Komolyan mondom annyiért már egy kisebb kapacitású személyautó akkut is kapni ami azért méretileg jóval nagyobb.Kicsit még rágódom megéri-e az új akku bele.Na meg az utángyártott is 19 ezerbe fájna így elgondolkodtató hogy plusz 11 rugó és akkor eredeti az akku.
Közben kiderítettem hogy 2013-as a gép.Legalábbis az öcsém Acer alján rajta van hogy 2013 9. hó 15 gyártású.Egyszerre lettek vásárolva így gondolom a Dell is 2013 év vége felé készülhetett.Nézelődök kicsit a Dell hivatalos oldalán hátha találok valami okosat. Nem tudom hogy csak 1 vagy 3 év garancia volt a gépre.Ha 3 év akkor írok nekik hátha garanciában cserélik, bár kétlem mivel szerintem az lesz a válasz hogy arra nem jár 3 év garancia.Utángyártottat meg semmiképp nem akarok venni bele.Inkább költök rá többet, de legyen gyári.
ilyen szempontból nem lehet összehasonlítani két akksit hogy meddig fogja bírni... sajnos ez a laptopok átka, hogy egy idő után elhasználódik az akksi és elég borsos ára van egy gyári akksinak. persze vehetsz utángyártottat is, de az már nem lesz olyan...
Pontos időt nem tudok mikori gyártású az akksi, ráadásnak a laptopot se emlékszem melyik évben vettük.Azt tudom hogy december végén.A laptop alján 2010 van írva, de az akkun semmi gyártási év nincs feltüntetve.Ez ugyebár 6 cellás akku, az öcsémnek meg az Acerben csak 4 cellás van, és annak kutya baja.Pedig kb kétszer annyit használja és egy idősök.Nekem van hogy napokig be sincs kapcsolva a laptop, míg neki az Acer minden nap megy kb 6-12 órát.(Még tanul így hétköznap csak késő délután kapcsolja be.)
Na ez marha jó hír. 5800 mAH-es akku van benne.Ha még kapok is ekkora teljesítményűt hozzá, az nem lesz olcsó mulatság. De még akkor leszek igazán ideges, ha mégsem ez a baja.Bár azért is kérdeztem, hogy tényleg cserés-e az akku vagy valami más is okozhatja ezt a hibát.
Nemrég azt vettem észre hogy a laptopom töltést jelző fénye a folyamatos fehér szín helyett narancs sárgán villog.Felhajtottam a képernyőt és ez fogadott:
A laptop ki is kapcsol amint kihúzom a töltőt.Hálózatról akksi nélkül vagy ha benn is van megy.Bár ha benne van az akksi akkor villog a töltést jelző led narancs sárgán.Lehet valamit tenni ellene vagy tényleg cserés az akku? Aida szerint 50%-os elhasználódása van, de kétlem hogy az lenne a ludas mert a régi Fujitsu Siemens Laptopomnak 90%-os elhasználódásnál sem volt baja, csak 10-15 perc alatt lemerült.
Sziasztok, olyan kérdésem lenne hogy van nekem most egy Asus H87M-Plus alaplapom(LGA 1150) akarok venni egy Core i7 4790K procit. Utánna néztem és elméletileg támogatja az alaplapom a 4790K-t csak a chipsettel van ugye problémám. Elméletileg ha nem húzom a procit akkor jó hozzá egy H87 chipset is. Ez igaz? Illetve még annyit hogy ha ugye 4790k az alapból 4Ghz az alapból annyi vagy kell hozzá egy Z87 chipsetes alaplap hogy annyin fusson? Választ előre is köszönöm.
Hali az lenne a kérdésem hogy vga ram esetleg táp (ezt kizártnak tartom) gép bekapcs ventik felpörögnek és se kép se hang 😀 többi komponens nem lehet mer azok cserélve lettek.Memória úgy lett tesztelve sajnos nincs másik hogy mind két modulal megvolt nézve és mind kettőnél produkálta vga egyenlőre egy hd 6870es nem tudom hogy ezzel lenne a gond akkor?vagy annyira szerencsétlenen az ismim hogy mind2 modul rossz ? :S
Esetleg más tippek ? 😀 fx 6300 + as 970 extreme 4nél is ez volt a gond neki mint most a i7 + b85nél
Mikor láttuk a dolgon, hogy ez így nem igazán fog tovább haladni, az alaplapi töltőképernyőnél kihúztuk, a speaker meg nincs bekötve, így nem igazán tudtam hagyatkozni, hogy hátha eldalolja nekem mi is a szitu...
Sziasztok, akadna egy aprócska kínom, remélem valaki tud még valami okosságot 😃
USB kulcsról el lett indítva egy windows 7 telepítés (x64) ami tökéletesen működött addig amíg a telepítés először újra nem akart indulni, ezt meg is tette, onnantól kezdve addig jut a gép, hogy feljön az alaplap típusa, ha nagyon ügyes vagyok és ütöm a "delt" akkor előjön a bios post, ami odáig jut, hogy kilistázza a dolgokat amit felismer, de a 3rd Masternél megáll ami a winchesterem, és innentől sehova tovább, egyetlen kombináció működik a ctrl+alt+delete amivel újraindul a gép és ismétli ugyan ezt a metódust a bios post megállásáig, még az f8-at tudom leütni a BBS-hez...
Amit még tudni kell, hogy van egy elemünk ami csúnyán haldoklik, de még futott vele a gép a telepítés megkezdte előtt, na azt ki is vettem egy 5 percre és reménykedtem, hogy egy bios resi jár vele, de nagyon úgy néz ki a dolog, hogy nem így alakult, megkerestem a jumpert is, áthelyeztem a 2-3 tüskére, majd vissza az 1-2-re, hát ezzel sem jutottunk előrébb, van valami ötlet? Egy USB kulcsos rutinszerű telepítés kinyírta volna az alaplapot, esetleg más hardvert? Jó lenne, ha akadna valami házipraktika/megoldás a dologra 😃
Amit ezen kívül tudni kell, az alaplap típusa: ASUS P5GC-MX
AMI Bios-ról beszélünk, a telepítés előtt át lett állítva , hogy ne winchesterről bootoljon, hanem a pendriveról, azonban ez nem a boot opciókban történt, hanem azt hiszem valami HDD beállításoknál, 2 lehetőség volt, vagy a pendrive vagy a winyó, átkerült a beállítás a pendrivera és indult vele a telepítés, csak aztán bekavarnak a fent említettek 😃
Volt benne egy másik, annál kékhalált jelzett az Xp teleptő, mert próbáltam azzal is, de annál is ezt csinálta, az egy 250gb-s Hitachi vinyó volt, most egy Maxtor 80gb-s van benne, de ez csak azért van, hogy kideritettem hogy a vinyó volt a fos, de ennél is ezt csinálja, és ezt a sógorom hozta, de ő azt mondta hogy jó volt a vinyó, rá is irta hogy 100%-os volt, és működött. Fogalmam sincs miért van ez, talán próbáljam meg egy TÉNYLEG jó vinyóval? ami makk egészséges?
Szerk.: Igen ez a rendszer jó és azóta csinálja ezt mióta vinyó lett benne cserélve. Mert régebben is használtam ezt a rendszert!
Sziasztok, segitséget szeretnék kérni tőletek, mert nekem fogalmam sincs hogy miért csinálja ezt a gép, újra tettem a rendszert, és feltelepíti, végez a telepítéssel, és ugye újraindul, és utána csak egy fekete háttér, és villog a fehér kurzor, ha újra indítom, kiirja hogy "Windows indtása" és ott vége, nem csinál semmit. Másik vinyó van benne, próbáltam másik olvasóval, másik rendszerrel, hiába, ugyan azt csinálja. Miért lehet ez? Köszönöm előre is a segítséget!!
VGA hiba? tegnap kezdődött filmezés közben lefagyott a gép és fehér fekete csikok voltak a monitoron.
Igaz, háttérben futott a nfs rivals, alt+tab lépem ki filmezni. Eddig semmi gond sem volt géppel, nem rég lett újra rakva. AC Unity, NFS sokat játszva sem volt gond. Ma is előjött F1 nézés közben gép bekapcsolása után. Hiba után alig birtam bekapcsolni gépet. x16 slotban. átrakva x4 be, ott nem jelentkezett eddig hiba. Játék alatt sem, eddig csak x16 pci-e csatlakozóban jelentek hibák. MSI 7970 Lightning 925 gpu 1375 mem clock. asus m5a97 r9.0 lap. lefagy a gép, monitor meg villog. vagy csikozás hibajelenség van. 5let?
Igen erre gondoltam én is akartam is épp írni csak nem engedett 2 hsz-t írni egymás után...
Talán nem mindegy melyik portba dugom vagy ilyesmi...
Az elsőben van az SSD a 2.-ban a HDD.
A kábelt talán kitudnám zárni mert az új laphoz járt 4 új kábel is és azokkal kötöttem össze..
Akkor kifogom próbálni másik portban is csak nem lesz egyszerű mert elég macerás volt a "kábel menedzsment" a házamban alig lehet hozzá férni a dolgokhoz... :/
Már rég kipróbáltam volna csak nem vett rá a lélek birizgálni meg annyira nem idegesített a dolog, reménykedtem talán más egyszerűbb dolog lehet a háttérben.. 😀
Mikor bekapcsolom szinte mindig kiírja, hogy "active particion not found" vagy néha kék halál mielőtt belépne a windowsba... Amúgy ctrl+alt+del-el max 2x újraindítás után belép windowsba és onnantól semmi gond nincs szóval úgy nem tűnik komolynak, de azért picit bosszantó...
Kb. 2 hónapja lett vásárolva újonnan proci,táp,ramok,alaplap,hűtő a többi a régi, meg 1 max 2 hete lett bele véve egy használt kártya, de már az előtt is csinálta már a legeleje óta igazából..
Néha olyat is csinál, hogy mikor már be van kapcsolva és játszok akkor "a Windows lassulást észlelt és , hogy tartsa meg az eredeti szín ősszeállítást vagy ne blablabla" üzenetet is kapok..
A HDD és az SSD-nek elvileg nincs baja legalábbis HD sentinel szerint 100%-os mindkettő.
Amúgy minden játék gond nélkül megy ahogy kell szerintem ezért annyira nem is foglalkoztam a dologgal eddig csak azért pici tüske van bennem, hogy nem működik 100%-osan a gép.
leszedtem az MSI AB-t mivel a driver dolog nem oldotta meg, ez pedig azt jelzi hogy a GPU temperature 50 fok úgy hogy fut mellette a microsoft edge ez tűnik nekem eléggé magasnak a többi normálisnak tűnő és alacsony értékeket mutat :/ viszont ezekhez már tényleg nem értek és ötletem sincs mitől lehet ez a laggolás dolog :/
Szerk.: Reggel indítás után ez az érték 24-25 fok volt, a Chrome elindítása után 34-35 fokra emelkedett aztán kiírta hogy a képernyő illesztő program nem válaszolt de helyreállt ezután a GPU temperatur visszamen 50-55 fokra a GPU usage pedig 98-98%-ra, aztán újraindítás után a GPU usage 0-1% de a temperature ismét 50-55 fok aztán nagyjából 10 perc használat után a usage is megemelkedik újra 98%-ra és ami ezek mellett nagyon magasra emelkedik még az a power :/ mi lehet rá a megoldás? mert már nagyon kezd idegesítő lenni :/
már csinálom is 😀 sajnos most már az újraindítás is csak ideiglenesen mentette meg szóval kb 10 percig tartotta stabilan magasan az FPS számot aztán megint elkezdte :/ most megpróbálom a régebbi drivert ha azzal sem jó akkor passzolok :/
sziasztok.
annyi lenne a probléma hogy tegnap délután játszottam szépen futott minden, stabil és magas FPS számmal aztán délután kikapcsoltam a gépet amíg elmentem itthonról az esti indítás után pedig fele annyi FPS-el futott minden..konkrétan minden játékom szét laggolta az agyát és azóta akár hányszor hosszabb időre ki van kapcsolva a gépem, minden alkalommal újra kell indítanom egyszer hogy fussanak jól a játékok.
Ez mitől van? és mi rá a megoldás? :/ kb 1 hónapja vehettem a gépet nem hiszem hogy ennyi pénzért ilyen hamar besz*rt volna :/ köszönöm a segítséget előre is!
Szerk.: Azt hiszem mielőtt ezt elkezdte csinálni akkor raktam fel a legújabb nvidia drivert (364.72). Létezik hogy ez az oka? :/
A Bootmgr az a Boot manager röviditése.UEFI modban szokott lenni.Milyen formátumra van konvertálva a merevlemez?GPT vagy MBR?Vagy a HDD döglik,de inkább a kábel,ill kilazult a sata foglalat.Tedd át másikba,v cserély kábelt.
Az mitől van hogy néha elindítom a gépet, és fekete képet mutat, van mikor valami BOOTMGR file is corrupted, vagy valami ilyesmit ír, akkor elég egy restart és jó, meg van mikor INSERT SYSTEM DISK, PRESS ENTER TO RETRY valami ilyesmit is szokott, ilyenkor a kábelt kell megigazítani, a HDD-ét. Mi baja lehet? SATA(1) -es a HDD. Samsung 250HDJ asszem.
Sziasztok! Nemrég vettem egy Asrock 970A-G/3.1-es alaplapot. Csere után újra telepítettem a rendszert. De, érdekes módon azóta alig van a játékokban fps-em. (Driverből a legfrissebbek vannak fent)
Cs:go-ban 25-30 körül. LoL-ban 40-50.
Hello!
Azt szeretném kérdezni ,hogy most vettem egy videókártyát és gtav közben van pl 70fps de akad ,amúgy nagyon szépen fut de mégis be-be akad az fps nem esik le. Mostmár a ki is fagy a gép és nem lehet csinálni semmit. Csak újra indítani.
Biosban be van állítva rendesen, hogy az legyen az elsődleges meghajtó, hogy arról Bootoljon élből ?
Ha igen, akkor próbáld ki másik Sata kábellel és dugd is át másik csatlakozóba.
Nekem is volt hasonló problémám, aztán kiderült hogy a kábellel volt gond, na meg a Biosbon sem árt beállítani elsődleges meghajtónak. 😀
A kijelző elég gyakran megbolondul! Egyszerűen nem lehet semmit csinálni olyankor vele, megnyit appokat, messengereken beszélgetéseket,mintha valaki nyomkodná közbe a kijelzőt, feloldáskor a felnyitó elkezd ugrálni, amikor megnyomom a lezáró gombot és még 1x felnyitom megjavul de csak pár percig! Nagyon idegesítő, kellene egy kis segítség ! Még garanciás, talán küldjem el ?
Felvetnék egy témát ami kicsit meglepett.
Nyomtam a gépnek egy kikapcsot és kimentem kb 1 perce.
Mire visszajöttem a gép még mindig zúgott kép nem volt és nem reagált semmire.
Újraindítottam de még a bios se bootolt.
Nagy örömmel nekiugrottam hajnali kettőkor hibát keresni.
De hibajelzést sehogy nem kaptam de nem is bootolt a gép.
A végére ott tartottam hogy csak a táp és a proci maradt rákötve a lapra de semmi.(Ha valaki hülyének nézne hibajelzést vártam nem azt elinduljon az oprendszer)
Gondoltam miért ne kikaptam az elemet hátha a az segít. És végre adta a hibajelet.
Visszaraktam az alkatrészeket és most működik.
Valakinek van ötlete miért van nekem ma ekkora szerencsém?
Ui.: Találtam gyári ugyan olyan akkut mint ami most is van, de 29900 Ft-ért.Komolyan mondom annyiért már egy kisebb kapacitású személyautó akkut is kapni ami azért méretileg jóval nagyobb.Kicsit még rágódom megéri-e az új akku bele.Na meg az utángyártott is 19 ezerbe fájna így elgondolkodtató hogy plusz 11 rugó és akkor eredeti az akku.
A laptop ki is kapcsol amint kihúzom a töltőt.Hálózatról akksi nélkül vagy ha benn is van megy.Bár ha benne van az akksi akkor villog a töltést jelző led narancs sárgán.Lehet valamit tenni ellene vagy tényleg cserés az akku? Aida szerint 50%-os elhasználódása van, de kétlem hogy az lenne a ludas mert a régi Fujitsu Siemens Laptopomnak 90%-os elhasználódásnál sem volt baja, csak 10-15 perc alatt lemerült.
Laptopom adatai megtalálhatók az adatlapomon.
Szerintem VGA.
Nekem is meghalt egyszer egy HD 6850 (toxic) és akkor is hasonló tünetek voltak.
Esetleg más tippek ? 😀 fx 6300 + as 970 extreme 4nél is ez volt a gond neki mint most a i7 + b85nél
USB kulcsról el lett indítva egy windows 7 telepítés (x64) ami tökéletesen működött addig amíg a telepítés először újra nem akart indulni, ezt meg is tette, onnantól kezdve addig jut a gép, hogy feljön az alaplap típusa, ha nagyon ügyes vagyok és ütöm a "delt" akkor előjön a bios post, ami odáig jut, hogy kilistázza a dolgokat amit felismer, de a 3rd Masternél megáll ami a winchesterem, és innentől sehova tovább, egyetlen kombináció működik a ctrl+alt+delete amivel újraindul a gép és ismétli ugyan ezt a metódust a bios post megállásáig, még az f8-at tudom leütni a BBS-hez...
Amit még tudni kell, hogy van egy elemünk ami csúnyán haldoklik, de még futott vele a gép a telepítés megkezdte előtt, na azt ki is vettem egy 5 percre és reménykedtem, hogy egy bios resi jár vele, de nagyon úgy néz ki a dolog, hogy nem így alakult, megkerestem a jumpert is, áthelyeztem a 2-3 tüskére, majd vissza az 1-2-re, hát ezzel sem jutottunk előrébb, van valami ötlet? Egy USB kulcsos rutinszerű telepítés kinyírta volna az alaplapot, esetleg más hardvert? Jó lenne, ha akadna valami házipraktika/megoldás a dologra 😃
Amit ezen kívül tudni kell, az alaplap típusa: ASUS P5GC-MX
AMI Bios-ról beszélünk, a telepítés előtt át lett állítva , hogy ne winchesterről bootoljon, hanem a pendriveról, azonban ez nem a boot opciókban történt, hanem azt hiszem valami HDD beállításoknál, 2 lehetőség volt, vagy a pendrive vagy a winyó, átkerült a beállítás a pendrivera és indult vele a telepítés, csak aztán bekavarnak a fent említettek 😃
Szerk.: Igen ez a rendszer jó és azóta csinálja ezt mióta vinyó lett benne cserélve. Mert régebben is használtam ezt a rendszert!
VGA hiba? tegnap kezdődött filmezés közben lefagyott a gép és fehér fekete csikok voltak a monitoron.
Igaz, háttérben futott a nfs rivals, alt+tab lépem ki filmezni. Eddig semmi gond sem volt géppel, nem rég lett újra rakva. AC Unity, NFS sokat játszva sem volt gond. Ma is előjött F1 nézés közben gép bekapcsolása után. Hiba után alig birtam bekapcsolni gépet. x16 slotban. átrakva x4 be, ott nem jelentkezett eddig hiba. Játék alatt sem, eddig csak x16 pci-e csatlakozóban jelentek hibák. MSI 7970 Lightning 925 gpu 1375 mem clock. asus m5a97 r9.0 lap. lefagy a gép, monitor meg villog. vagy csikozás hibajelenség van. 5let?
Talán nem mindegy melyik portba dugom vagy ilyesmi...
Az elsőben van az SSD a 2.-ban a HDD.
A kábelt talán kitudnám zárni mert az új laphoz járt 4 új kábel is és azokkal kötöttem össze..
Akkor kifogom próbálni másik portban is csak nem lesz egyszerű mert elég macerás volt a "kábel menedzsment" a házamban alig lehet hozzá férni a dolgokhoz... :/
Már rég kipróbáltam volna csak nem vett rá a lélek birizgálni meg annyira nem idegesített a dolog, reménykedtem talán más egyszerűbb dolog lehet a háttérben.. 😀
Van 1 kis gond a gépemmel...
Mikor bekapcsolom szinte mindig kiírja, hogy "active particion not found" vagy néha kék halál mielőtt belépne a windowsba... Amúgy ctrl+alt+del-el max 2x újraindítás után belép windowsba és onnantól semmi gond nincs szóval úgy nem tűnik komolynak, de azért picit bosszantó...
Kb. 2 hónapja lett vásárolva újonnan proci,táp,ramok,alaplap,hűtő a többi a régi, meg 1 max 2 hete lett bele véve egy használt kártya, de már az előtt is csinálta már a legeleje óta igazából..
Néha olyat is csinál, hogy mikor már be van kapcsolva és játszok akkor "a Windows lassulást észlelt és , hogy tartsa meg az eredeti szín ősszeállítást vagy ne blablabla" üzenetet is kapok..
A HDD és az SSD-nek elvileg nincs baja legalábbis HD sentinel szerint 100%-os mindkettő.
Amúgy minden játék gond nélkül megy ahogy kell szerintem ezért annyira nem is foglalkoztam a dologgal eddig csak azért pici tüske van bennem, hogy nem működik 100%-osan a gép.
Esetleg valakinek valami ötlet?
Előre is köszönöm!
Bioritmus: rendszer újratelepítés...
Szerk.: Reggel indítás után ez az érték 24-25 fok volt, a Chrome elindítása után 34-35 fokra emelkedett aztán kiírta hogy a képernyő illesztő program nem válaszolt de helyreállt ezután a GPU temperatur visszamen 50-55 fokra a GPU usage pedig 98-98%-ra, aztán újraindítás után a GPU usage 0-1% de a temperature ismét 50-55 fok aztán nagyjából 10 perc használat után a usage is megemelkedik újra 98%-ra és ami ezek mellett nagyon magasra emelkedik még az a power :/ mi lehet rá a megoldás? mert már nagyon kezd idegesítő lenni :/
annyi lenne a probléma hogy tegnap délután játszottam szépen futott minden, stabil és magas FPS számmal aztán délután kikapcsoltam a gépet amíg elmentem itthonról az esti indítás után pedig fele annyi FPS-el futott minden..konkrétan minden játékom szét laggolta az agyát és azóta akár hányszor hosszabb időre ki van kapcsolva a gépem, minden alkalommal újra kell indítanom egyszer hogy fussanak jól a játékok.
Ez mitől van? és mi rá a megoldás? :/ kb 1 hónapja vehettem a gépet nem hiszem hogy ennyi pénzért ilyen hamar besz*rt volna :/ köszönöm a segítséget előre is!
Szerk.: Azt hiszem mielőtt ezt elkezdte csinálni akkor raktam fel a legújabb nvidia drivert (364.72). Létezik hogy ez az oka? :/
Cs:go-ban 25-30 körül. LoL-ban 40-50.
Config:
Cpu: Fx-6300 Vga: Gtx 550 ti. Ram: Kingston 2x4 GB.
Ami furcsa nekem, hogy a bios ezt irja:
[LINK]
Azt szeretném kérdezni ,hogy most vettem egy videókártyát és gtav közben van pl 70fps de akad ,amúgy nagyon szépen fut de mégis be-be akad az fps nem esik le. Mostmár a ki is fagy a gép és nem lehet csinálni semmit. Csak újra indítani.
Bronson: ugyanazzal a SATA kábellel csatlakozott mind2, csak lehúztam a régit és rádugtam az újat, szóval lehet ez a probléma 😀
Biosban be van állítva rendesen, hogy az legyen az elsődleges meghajtó, hogy arról Bootoljon élből ?
Ha igen, akkor próbáld ki másik Sata kábellel és dugd is át másik csatlakozóba.
Nekem is volt hasonló problémám, aztán kiderült hogy a kábellel volt gond, na meg a Biosbon sem árt beállítani elsődleges meghajtónak. 😀