Milyen alaplapot vegyek?

Szerző: dave500, 2009. May 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
tothricsi95 avatar
TaylorXIII: Köszi a választ és szerintem a Gigabyte 970A-DS3P lesz. (hopsz most nézem, hogy elfelejtettem a P-t a végéről:D)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Gigabyte 970A-DS3P legyen. ha meg mehet drágább is akkor Gigabyte GA-970A-UD3P vagy ASUS M5A97 EVO R2.0.
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Sziasztok!
Vásárlás előtt állok, és 2 alaplap van amit kinéztem, ezek közül szeretném valamelyiket. Kérdésem csak annyi, hogy szerintetek melyik a jobb? Szinte teljesen egyformák, ezért nem tudom, hogy melyik jobb (márka, egyéb tulajdonságok)

Gigabyte GA-970A-DS3 vagy ASUS M5A97 LE R2.0

Előre is kösz. :)
0
0
0
0
Puffin avatar
MIX3R: jó kis lap! 😃
0
0
0
0
no avatar
Asus M5A99FX pro 2.0-nak vagyok boldog tulajdonosa.
Megbízható korrekt alaplap.
Az eszközöket gyorsan felismeri.
Szinte minden alkatrészt befogad (intel cpu-t nem!!!). Gyors, jó a hűtése, jó a bios-a és könnyen kezelhető.
Korábbi CPU-kat is támogat.
Masszív alkatrészekből van összeállítva, ráadásul több beépített védelem is van benne, hogy ne szálljon el.
Kellő hely van minden alkatrésznek.
4 memória slot van benne, amit sajnos még nem tudtam letesztelni mekkora memóriákat képes kezelni. Jelenleg 1600mhz-es van benne.
Régi billentyűzetet és egeret is támogat PS2-es bemenete.
Hátul rengeteg USB hely van köztük 2 db USB 3.0-ás.
Vegyétek bátran.

UI: Sokan írták, hogy minek a drágább alaplap, gondolom, mert senki se szeretne 6 hónap után új gépet venni. Drágább lap nagyobb teljesítmény, jobb minőség. A márka nem jelent mindent.
0
0
0
0
SMGAsusHUN avatar
Erről az alaplapról mi a véleményetek?

Asus P8B75-V
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Asrock H87 Performance Fatal1ty
0
0
0
0
DonTuros avatar
érdeklődésképpen.
hát 25 ezer alatt?
amelyik jobb fajta, ahhoz 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
mi számít olcsónak nálad? "K"-s procihoz kell vagy simához?
0
0
0
0
DonTuros avatar
Sziasztok! 😀 Jó, megbízható 1150-es processzor foglalatú alaplap, ami olcsó? 😀
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Sziasztok szeretném a bios-t frissíteni a jelenlegi bios F9 de van már F12 meg F13 is (GA-B85M-D3H (rev. 1.x)) És azt szeretném meg kérdezni, hogy milyen veszélyei vannak és hogy utána be e kell állítani a frekvenciákat, stb.

Szerk.: időközben neki álltam de mikor el indítom ezt írja ki! "fájl verziója nem kompatibilis"
0
0
0
0
ddkk22 avatar
De ha úgy döntesz hogy valamelyik procit veszed, azok közül amiket írtam, akkor még számíts egy procihűtőre is, am még az fx 6300-as is jó választás lenne és az csak 24ezer, és nem sokkal marad el a fx 6350-től.
Am ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt össze tudod hasonlítani a procikat, videókártyákat, ssd-ket.
http://www.anandtech.com/bench/product/699?vs=1281
0
0
0
0
Arbalest avatar
ddkk22 Köszi, ezek jól hangzanak, és durván 50-ből kijön + ha eladom a mostaniakat.... 😀 Azért még várok pár javaslatot, de ez tetszik 😀
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Arbalest: A használt proci vásárlás tényleg jó ötlet, és még spórolnál is vele.
De ha ujjat akarsz akkor add el a mostani lapot és procidat és abból már tudsz venni bőven egy pcxen most alaplap: Asus M5A97 R2.0 20ezer, proci: AMD FX 6350 29ezer de inkább akkor már AMD FX 8320 34ezer
0
0
0
0
Arbalest avatar
Néztem már, de nem találtam sehol sem.... 😞
0
0
0
0
Puffin avatar
szerintem vegyél használtan egy Phenom X6-os procit azt még támogatja a lap!
itt megtalálod a támogatottakat: [LINK]
0
0
0
0
Arbalest avatar
Sziasztok,

szeretnék egy erős kis procit venni meg hozzá egy alaplapot, és kb. 50k -t szánnék rá.
Nem tudom eldönteni h mi legyen, ezért kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre....
A mostani procim már kicsit(nagyoooon) gyenge és kellene egy jobb !
Az alaplap viszont 1, másfél éves, és nincs is vele problémám, csak annyi h AM3-as, és nem AM3+ os...

Mi a véleményetek? Szerintetek mit kellene vennem, hogy kb. 50.000 Ft-ból ki jöjjek? 😀
0
0
0
0
Meezmire avatar
Sziasztok 😀 Szeretnék egy Asrock z77 pro4-eshez hasonló árkategoriában lévő alaplapot venni egy i5 3570-es proceszorhoz 😀 Tudnátok ajánlani vagy ink a fent említett lapot vegyem meg? 😀
0
0
0
0
ddkk22 avatar
A helyedben egy Asus M5A97 R2.0-est vennék vagy Asus M5A97 Evo R2.0.
Az előbbi van nekem is, eddig semmilyen probléma nem volt vele, tuninghoz is nagyon jó.
Igaz hogy amióta van gépem, mindig asrockom volt, de ideje volt mást is kipróbálni.
Egyébként amit írtál lapot Asrock 970 EXTREME3 R2.0 azt hallottam róla hogy több hibás darabot is adtak el. De más meg azt mondja hogy nagyon jó lap, ki milyet fog ki ugye bár.
Én a helyedbe költenék rá egy kicsit többet, és vennék egy evot 😃 De te tudod 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
Asus-ból az LE verziót ne vedd! Gyenge lap
0
0
0
0
xXHecsaXx avatar
Igen én is nagyon szemeztem az Asrock-al...de köszönöm szépen a gyors válaszodat 😀 majd még eldöntöm melyiket válasszam 😉
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
én ugyanilyen procira (esetleg 6350) néztem alaplapot. mindkettő jó, olcsóbb lapban is biztonságosan elmegy a 6300. én ASRock Extreme 3 R2.0-t néztem.. azért asrock, mert közel 10 éve csak ASRock lapom volt, és egyikkel sem volt komolyabb bajom, pedig szidják, hogy "szar"
viszont az ASUS, és a Gigabyte "elméletileg tartósabb", szóval akármelyik jó választás lehet.
0
0
0
0
xXHecsaXx avatar
Tudnátok nekem mondani olyan alaplap márkákat amik viszonylag tartósak és azért ér is valamit egy FX-6300-as procit szeretnék használni...én az Asus egyik lapjában gondolkodtam de felmerül Gigabyte is..ti mit ajánlotok...akár lehet sorrendbe is állítani őket nekem úgy is jó 😃 csak annyit kérnék hogy az e-mailomra küldjétek a lehet 😀 Köszönöm 😀
(E-mail : photto952@gmail.com)
Illetve egy plusz kérdés ugyan ilyen proci hajtásához kéne...
Asus M5A97 LE R2.0 Vs. Gigabyte 970A-DS3P ??? 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
lehet venni 4pin - 8pin átalakítót! https://images10.newegg.com/NeweggImage/ProductImageCompressAll300/12-201-005-02.jpg
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
FX6300, vagy FX6350 a terv.. hogy mi lesz, az még a jövő.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
felmerült egy kérdés.. nem tudom, hogy ide illik, vagy a tápos topicba, de..

később beszerzésre kerül egy ASRock 970 EXTREME 3 R2.0, amihez elvileg kell 8pin power táp.. viszont a tápomon (Chieftec Smart 500) csak 4pin táp van.. ez gondot fog okozni? illetve ha igen, akkor mennyit? remélem tápba nem kell beruháznom megint..
0
0
0
0
barnav avatar
ASRock Fatal1ty 990FX KILLER vagy ASUS Sabertooth 990FX Alaplap melyiket éri meg jobban?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Az is drága szerinte. Hol nézed te ezeket?
0
0
0
0
no avatar
asrock fm2 a55 dgs alaplap 15.000Ft használt garanciásan?
0
0
0
0
no avatar
H61 vagy B75 -ös CHIPSET-es lap a jobb??

Pls, válasz
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hol veszed? Az a lap 11 ezer körül van. 14 körül már van jobb.
0
0
0
0
no avatar
MSI A55M-E33 FM2 14.000 Ft újjonan érdemes megvenni ?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
csak ddr3. Ez már bőven a ddr3 korszak lapja és procija. 2012-es dolgok ezek. DDR2 talán még 2009-2010ben volt de már akkor is inkább DDR3 volt. Na mind1. Lényeg, hogy csak DDR3.
0
0
0
0
xymano avatar
sziasztok
Gigabyte GA-F2A55M-DS2 alaplapba bele tehetek ddr2 es ramot
vagy csak a ddr 3 ast tehetem bele?
köszi
0
0
0
0
no avatar
H61 vagy B75 -ös CHIPSET-es lap a jobb??
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@Fenix:

nem lehet IDEs DVD olvasót rádugni.
0
0
0
0
Payphoner avatar
Lehet hogy erős de attól függetlenül érthetek jobban hozzá 😃 De a többiben egyet értek veled 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Azért komoly, hogy 16 évesen azt írod, hogy egy 31 éves hülyeséget mondott. Túlzott az igaz de hülyeséget nem mondott. Vannak játékok ahol Intel kell több kártyás rendszer alá. Illetve nem kell de akár 50%-kal többet fps is lehet Intel i5 4670 vs fx 8350 nél. pl F1 2012. De pl BF3 és Bf4, Crysis 3 alatt FX is jó. Meg most, hogy 60 vagy 90 FPS van az annyira nem számít mindenkinek mivel 60 is elég szóval nem kell 90. Meg van a wolfenstein the new order hát abban is jobb az intel. De ettől függetlenül az AMD sem rossz.
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Értem köszönöm a segítséget 😀
0
0
0
0
Payphoner avatar
Az a magyarázata hogy az előtted szóló hülyeséget mondott! De arra akart szerintem célozni hogy a te procid nem tudja kihajtani a VGA-t.. De ez nem igaz... Nagyon tudom ajánlani azt ami nekem is van az "ASRock 970 Extreme3 R2.0" Nagyjából olyan 17-21 ezer forint között van 😀
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Meg kérdezhetem hogy miért? :S
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Ha FX procival akarod hajtani akkor minden lap pénzkidobás.
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Sziasztok milyen alaplapot ajánlanátok egy HD7850 CrossFire konfighoz?
0
0
0
0
nito avatar
Bronson: A VGA-t múltéven vettem , nem áll szándékomban újat venni , csak a procit / alaplapot akarom lecserélni , meg talán még veszek +4GB RAM-ot 😜
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció