Milyen alaplapot vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Vásárlás előtt állok, és 2 alaplap van amit kinéztem, ezek közül szeretném valamelyiket. Kérdésem csak annyi, hogy szerintetek melyik a jobb? Szinte teljesen egyformák, ezért nem tudom, hogy melyik jobb (márka, egyéb tulajdonságok)
Gigabyte GA-970A-DS3 vagy ASUS M5A97 LE R2.0
Előre is kösz. :)
Megbízható korrekt alaplap.
Az eszközöket gyorsan felismeri.
Szinte minden alkatrészt befogad (intel cpu-t nem!!!). Gyors, jó a hűtése, jó a bios-a és könnyen kezelhető.
Korábbi CPU-kat is támogat.
Masszív alkatrészekből van összeállítva, ráadásul több beépített védelem is van benne, hogy ne szálljon el.
Kellő hely van minden alkatrésznek.
4 memória slot van benne, amit sajnos még nem tudtam letesztelni mekkora memóriákat képes kezelni. Jelenleg 1600mhz-es van benne.
Régi billentyűzetet és egeret is támogat PS2-es bemenete.
Hátul rengeteg USB hely van köztük 2 db USB 3.0-ás.
Vegyétek bátran.
UI: Sokan írták, hogy minek a drágább alaplap, gondolom, mert senki se szeretne 6 hónap után új gépet venni. Drágább lap nagyobb teljesítmény, jobb minőség. A márka nem jelent mindent.
Asus P8B75-V
hát 25 ezer alatt?
amelyik jobb fajta, ahhoz 😀
Szerk.: időközben neki álltam de mikor el indítom ezt írja ki! "fájl verziója nem kompatibilis"
Am ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt össze tudod hasonlítani a procikat, videókártyákat, ssd-ket.
http://www.anandtech.com/bench/product/699?vs=1281
De ha ujjat akarsz akkor add el a mostani lapot és procidat és abból már tudsz venni bőven egy pcxen most alaplap: Asus M5A97 R2.0 20ezer, proci: AMD FX 6350 29ezer de inkább akkor már AMD FX 8320 34ezer
itt megtalálod a támogatottakat: [LINK]
szeretnék egy erős kis procit venni meg hozzá egy alaplapot, és kb. 50k -t szánnék rá.
Nem tudom eldönteni h mi legyen, ezért kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre....
A mostani procim már kicsit(nagyoooon) gyenge és kellene egy jobb !
Az alaplap viszont 1, másfél éves, és nincs is vele problémám, csak annyi h AM3-as, és nem AM3+ os...
Mi a véleményetek? Szerintetek mit kellene vennem, hogy kb. 50.000 Ft-ból ki jöjjek? 😀
Az előbbi van nekem is, eddig semmilyen probléma nem volt vele, tuninghoz is nagyon jó.
Igaz hogy amióta van gépem, mindig asrockom volt, de ideje volt mást is kipróbálni.
Egyébként amit írtál lapot Asrock 970 EXTREME3 R2.0 azt hallottam róla hogy több hibás darabot is adtak el. De más meg azt mondja hogy nagyon jó lap, ki milyet fog ki ugye bár.
Én a helyedbe költenék rá egy kicsit többet, és vennék egy evot 😃 De te tudod 😃
viszont az ASUS, és a Gigabyte "elméletileg tartósabb", szóval akármelyik jó választás lehet.
(E-mail : photto952@gmail.com)
Illetve egy plusz kérdés ugyan ilyen proci hajtásához kéne...
Asus M5A97 LE R2.0 Vs. Gigabyte 970A-DS3P ??? 😀
később beszerzésre kerül egy ASRock 970 EXTREME 3 R2.0, amihez elvileg kell 8pin power táp.. viszont a tápomon (Chieftec Smart 500) csak 4pin táp van.. ez gondot fog okozni? illetve ha igen, akkor mennyit? remélem tápba nem kell beruháznom megint..
Pls, válasz
Gigabyte GA-F2A55M-DS2 alaplapba bele tehetek ddr2 es ramot
vagy csak a ddr 3 ast tehetem bele?
köszi
nem lehet IDEs DVD olvasót rádugni.