Nekem a régi gépemben Q9300 volt, kb. 3000 Ft-ért vettem rá Arctic Alpine 11 Plus hűtést. Terhelés alatt 70°C körül volt a proci(elvileg 71,4-ig bírja), de egyszer nem kapcsolt le túlmelegedés miatt. 😀
Néztem az Aerocool Strike-X One házat. Azt írják(és tényleg!), hogy előre fúrt lyukak vannak a vízhűtés csövének. De ha ott kivezeti az ember a csöveket, hova szereli a radiátort? Elérnek a csövek a ház tetejére? Egy videóban egy Corsair H100-nak a radiátorát a ventikkel a ház elejére szerelte fel.
csuz-li : igen erre gondoltam én is, hogy vagy befér vagy nem... csak az a gáz ha megrendeled és nem fér be, mivel nincs hivatalos infó erről... az oldalon ezért nem is írják hogy támogatna ezt a fajta hűtést...
én is tervezem majd tovább tuningolni az enyémet, mondjuk jelenlegi hűtőmmel nem mertem még a 4 GHz felé vinni.
az a tervem hogy veszek neki egy Noctua NHC14 , vagy egy NH-C12P SE14-et, vagy adott esetben egy vízhűtést, bár azokat egyáltalán nem ismerem, aztán 4,5-ig én is szeretném felnyomatni.
egyébként melyik a legreálisabb/ legpontosabb hőmérséklet mérő procihoz ?
Asszem 1,37 volton ment de úgy már prime95 alatt túlléptem a 72 fokot.Jelenleg 1,35-1,36 volt @4,6 Ghz 69 fok max prime95,játéknál max 55 fok.Csak stabil beállításokat használok.2 db corsair h80 gyári venti van push/pull-ba leszabályozva minimum fordulatra és csak 65 foknál kezdenek el rákapcsolni.
Bronson: Simán le lehet szedni a felső két ventit, oda elfér a dupla radiátor is, elő is van készítve a hely. Nincsenek befelé hajló elemek, tehát az a méret, amit a két ventilátor elfoglalt lefelé folyamatosan megmarad. Persze nem minden méret, ám ez szinte minden háznál meg van. A CM erre külön táblázatot is közöl, hogy melyik háza melyik saját hűtőt tudja fogadni. Ez sajnos Zalmannál nincs meg. Ha bent van a plusz oszlop, amivel fel lehet szerelni még belső ventilátorokat döntve pl a VGA alá, na az már bezavar, de az is csak akkor, ha tényleg vastag a radiátor. (remélem érthetően írom, de nem vagyok egy irodalmár és ezt nehéz megfogalmazni)
Nehogy azt hidd hogy olyan nagyot fejlődött a haswell sandyhez képest.azonos órajelen kb 3-4% van köztük játék alatt persze ha ht-t nem használja ki az adott játék.
Z3 plus van öcsémnek is de sztem óriási hiba hogy alulra nem lehet ventit rakni.😕
kompakt vizet tetőre nem raknék,sztem célszerű úgy használni hogy kintről a hidegebb levegőt kapja és nem a bentit nyomja át a radin.így max egy 120-as érdemes berakni fentre nekem is úgy van amúgy.
mihione: Írtam is, hogy a csökkenő élettartam nem tűnik fel senkinek azért, amit te is írsz: hamarabb cserél az ember rendszert, minthogy a CPU feladja. (vannak olyan sima CPU-k "szerverekben" céges fájlmegosztókban és hasonló helyeken, amik évtizedekig mennek folyamatosan, ebből lehet akár felezni is). Ennek ellenére úgy gondolom, hogy felesleges húzni egy olyan processzort. Nem származik belőle előny, csak nagyobb fogyasztás, meg nagyobb hő. Azért egy i5 2500K-t ne hasonlítsunk egy i7-4770K-hoz...
OriginalGrandpa: Aerocool X Strike Advanced jó ház. Én személyes tapasztalat alapján tudom még ajánlani a Zalman Z3 Plus-t is. Én azt használom és nagyon meg vagyok vele elégedve. Vízhűtés is szerelhető bele, mind kompakt, amit fel tudsz tenni a felső vetik helyére a nagyobb radiátorokat is, de meg van a cső kivezetésének is a hely eleve a házon, ha olyan rendszert raksz bele. Én már szereltem Aerocool-ba gépet, nem volt vele gond, csak a VGA hely elég kicsi (már akinek, ugye) abba nem fér bele 300mm-es VGA, míg a Z3-ba belemegy 360-ig. Viszont jobb egy fokkal a kábelmenedzsmentje, bár az meg ugye csak a szereléskor fontos, utána már senkit nem érdekel, hogy mennyit kellett vele izzadni.
Megnéztem a házakat, de csak 1-2 van, ami jól néz ki, és elég nagy is. Lehet, hogy lecserélem a tervben a házat egy Aerocool X Strike Advanced-ra vagy egy Cougar vmilyenre. Ezekről mi a vélemény?
OriginalGrandpa : hát hogy vegyél valami olyan házat amiben van is hely a cuccnak ha azon gondolkozol... elég fura egy majd 30ezres vízhűtést betenni egy 8ezres házba... 😊
csuz-li:nem extrém tuningra gondolok és hidd el hogy számít a tuning még ha kihajtja a karit akkor is.Nekem 4,6 Ghz-n megy az i5 2500k és nagyon érezhető a javulás windowsban is.amúgy meg hamarabb avul el a proci és cseréled le mint hogy tönkremenjen.élettartamot sztem max minimálisan befolyásolja a tuning (persze megint csak nem extrém feszültségek esetén) ha pedig jól állítottad be akkor nem fog semmit hibázni ezért kell jól letesztelni.csak akkor hibáznak ha nincs meg a kellő feszültség vagy már nagyon melegük van.😀
Hangosan gondolkozom, sajnos... Nem hiszem, hogy mostanában meg lesz rá a pénz, de előre gondolkozok, hogy ha meglesz, hogy is, mit is vegyek. Mit értesz jobb ház alatt?
Hát azért illene egy jobb ház ahhoz a hűtéshez, nem gondolod...? 😊 de szerintem egy olcsóbb léghűtés is elég lenne neked... most akkor végülis amúgy csak hangosan gondolkozol, vagy meg is van az a konfig...?
Mégis mi a fenének húzni egy i7-4770K-t? (Az nem kérdés, hogy lehet-e, mert lehet, csak felesleges) Még az én fx-8350-em is ki tud szolgálni egy r9 290-et (próbáltam, így ebben biztos vagyok), talán még az x-et is, de hogy egy i7-4770K ne tudjon ellátni egy ilyen VGA-t alapjáraton, na azt a fentiek miatt komolyan kétlem. Ahogy húzod a processzort, úgy csökkentik az élettartama, úgy vét egyre több számítási hibát. Nem mintha ezek feltűnnének bárkinek, de akkor is... Néha kell a húzás, de ha nem muszáj, akkor felesleges; főleg, mert a kupak alatti paszta az Intelnek tényleg nem erőssége az utóbbi időben.
Én akkor is megpróbálnám a megpiszkálni.Gyártó honlap szerint 72 fokig semmi baja nem lehet, de szerintem a fölött is kibírná.Mint írtad 44 fokig ment el terhelés mellett.Ki kell kísérletezni meddig lehet felhúzni hogy még ne melegedjen túlságosan.Ha nagyon félsz tőle akkor max 65 fokig engedd el.Én is 0,1-0,2 GHz-nként húztam a procomat míg megálltam kerek 1 GHz húzásnál.Így max 64-re megy fel a procim, pedig az még csak core 2 quad.Feltoltam én 4 GHz-ig is és ott is stabil volt a rendszer, de ahhoz már nekem is vízhűtés kéne mert a 212 EVO max fordulaton pörgött üresjáratnál is.(Ami viszont érdekes volt hogy 4 GHZ-n is csak 65-re engedte felmenni a hőfokot a hűtő, csak nem tetszett hogy állandóan maxon megy a ventilátor a hűtőn.)
Ige, tudom, hogy K-s meg huzhato. Csak ez a proci nem sikerult a legtokeletesebbre. Sokan kupaktalanitottak mielott huztak rajta jobban, en meg nem szeretnem ezt igazabol.
Micsoda? Nem alkalmas? K verzió ami szorzó zár mentes ha jól tudom.De az biztos hogy K-s procik igen jól húzhatóak elég nagy órajelre is.Másrészt az alaplapod is alkalmas rá szerintem mivel nem az az olcsó kategória.
Hat igazabol felek, hogy megcibaljam,mivel ez a proci nem a legalkalmasabb erre. De majd egyszer megoldjuk. Egyebkent az assasin creed syndicate "ultra" beallitason futott, es 44C fole nem ment. Az vegul korrekt nem?
Be quiet shadow rock 2! 13k iponon, az tuti lehűti! bár a házadat sem ártana cserélni, mert nem vagyok benne biztos hogy beférne, meg ha be is férne, szerintem nagyon rossz a szellőzése...
Már egyszer újrapasztáztam és nem nagyon segített ,sőt még raktam rá egy plusz ventit is és semmi eredménye.Modecom aza házban van,de az oldala le van véve és úgy melegszik túl.
szupi92: ALPENFÖHN Sella vagy ZALMAN CNPS5X Performa. Mindkettő bírja a 130-140w-os TDP-t, (ugye a CPU 125W) Mindkettő 6-7e Ft és mindkettő a gyári keretre rápattintható, nem kell szétkapni a gépet és az alaplap hátlapján mókolni.
Sziasztok!
AMd fx 8320-hoz szeretnék hűtőt mert a trharmaltake-em nem nagyon bírja van amikor 70 fokra is felmegy.Tudnátok ajánlani 10-15 k értékben jó hűtőt.Régebben már segítettetek már ,de most jött el az idő a váltásra.köszönöm
Nem vesze le a burkolatot rola, isten ments😉 Tehat akkor meg vennem kell egy pasztat, amit a procira kell, persze kis mennyisegben. Milyen minosegi pasztat ajanlotok?
igen annyi! nézd meg, látni hogy van e rajta paszta vagy nincs, de szerintem tutira van... egy jó tanács: amig be nem szereled, addig ne vedd le a védőt!
A h80i feje, ami a procira megy, az muanyag burkolattal van vedve. Tehat akkor valoszinu van rajta valami. Igen a regi huto pasztaja ra van kemenyedve, akkor csak alkoholos kendovel ( sminklemosoval?! ), meg utana fulpiszkaloval megtisztitom, es kesz?😀
hát talán nézd meg a hűtőt, van e rajta paszta... (szerintem tutira van...) a régi pasztát egy zsebkendővel letörölheted, ha esetleg már rákeményedett, akkor meg alkoholos ronggyal, természetesen ne csöpögjön belőle...
Sziasztok. Most vettem egy Corsair Hydro H80i Gt "vízhűtést". Az lenne a kérdésem, hogy ez a cucc előre van pasztázva, tehát semmit nem kell csinálnom, csak feldobni, és kész? Vagy esetleg vannak más teendőim is? Igazából meg nem volt ilyenem, ezert vagyok is esetlen😉 Es ami volt előtte gyári hűtő, annak a pasztáját mivel szedjem le a procirol? Üdv Marvel
szerintetek ez a proci hűtő megér 31 ezret ??
[LINK]
Nem is tudom mar nekem alapon mennyire ment fel😃
az a tervem hogy veszek neki egy Noctua NHC14 , vagy egy NH-C12P SE14-et, vagy adott esetben egy vízhűtést, bár azokat egyáltalán nem ismerem, aztán 4,5-ig én is szeretném felnyomatni.
egyébként melyik a legreálisabb/ legpontosabb hőmérséklet mérő procihoz ?
THERMALTAKE VO700A1N3N Versa 2
ZALMAN Z3 Plus
Bitfenix Nova Window
Sharkoon VS4-W
Házat tudtok ajánlani 10-15 k értékben.Videokártyám 280 és 300 mm-es annak be kellene férni .
köszi
stabil 4,7 GHz-n?
Z3 plus van öcsémnek is de sztem óriási hiba hogy alulra nem lehet ventit rakni.😕
kompakt vizet tetőre nem raknék,sztem célszerű úgy használni hogy kintről a hidegebb levegőt kapja és nem a bentit nyomja át a radin.így max egy 120-as érdemes berakni fentre nekem is úgy van amúgy.
OriginalGrandpa: Aerocool X Strike Advanced jó ház. Én személyes tapasztalat alapján tudom még ajánlani a Zalman Z3 Plus-t is. Én azt használom és nagyon meg vagyok vele elégedve. Vízhűtés is szerelhető bele, mind kompakt, amit fel tudsz tenni a felső vetik helyére a nagyobb radiátorokat is, de meg van a cső kivezetésének is a hely eleve a házon, ha olyan rendszert raksz bele. Én már szereltem Aerocool-ba gépet, nem volt vele gond, csak a VGA hely elég kicsi (már akinek, ugye) abba nem fér bele 300mm-es VGA, míg a Z3-ba belemegy 360-ig. Viszont jobb egy fokkal a kábelmenedzsmentje, bár az meg ugye csak a szereléskor fontos, utána már senkit nem érdekel, hogy mennyit kellett vele izzadni.
ideje akkor picit jobban megrángatni azt az i7-et mondjuk 4,5 ghz környékére😀
Én ezt használom FX-8350-hez;
https://ipon.hu/webshop/product/arctic_cooling_freezer_a30/203245
Tökéletes, és nem engedi 50fok fölé a procit, szinte hangja sincs.
[LINK]
Cooler Master Hyper 212 EVO
[LINK]
AMd fx 8320-hoz szeretnék hűtőt mert a trharmaltake-em nem nagyon bírja van amikor 70 fokra is felmegy.Tudnátok ajánlani 10-15 k értékben jó hűtőt.Régebben már segítettetek már ,de most jött el az idő a váltásra.köszönöm
Az kevésbé keményszik meg, és jobban vezeti a hőt.
Ez egy alaplapi thermo-szenzor adata; ami jelen esetben az Északi-híd.