Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kolbaszkarika avatar
nem csal a szemed. jo minosegu muanyag
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Az én szemem csal vagy tényleg műanyagból van az backplate?
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Na, megjött a backplate. Nagyon elégedett vagyok az eladó szolgáltatásával. Konkrétan vasárnap este 7-kor írtam neki némi infóért, és 10 percen belül válaszolt készségesen. Lebeszéltük hogy milyen feliratot kérek rá, és melyik designra. Aznap este legyártotta, hétfő reggel feladta spanyolországból, és ma délután 2-kor csöngetett vele a futár. 46 órája rendeltem...
A felszerelése nem volt nagy kunszt, egy 5 perces művelet az egész. Mondjuk fogadni mernék rá hogy az MSI gyárban 12ezer lóerős gőzgépekkel csavarozzák be a csavarokat 😀 Összeségében elégedett vagyok vele, és szerintem jól is néz ki. Ja, és nem görbe a kártya 😀
https://i.imgur.com/Lc18Oo9.jpghttps://i.imgur.com/8OcSZ3t.jpghttps://i.imgur.com/AxOwB8u.jpg
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
srácok van egy gigadyte gtx 970 G1 gaming rev 1.0 és 3 kérdésem lenne

az elso hogy kíváncsiság érdemes húzni ezt a karit?
2: az oc guru 2 talált hozzá uj biost feltegyem vagy ne f10 ről f13 lesz
3: van különbség a rev 1.0 és az 1.1 között?
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Megrendeltem a backplatet, 9euro volt a postakoltseg. Majd jelentkezek a kepekkel es hogy megoldotta-e a problemat.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Majd számolj be a fejleményekről, és hogy mennyi volt a szàllítás, ha megveszed😃
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
En talaltam backplatet, jol is nez ki. Lehet megengedek magamnak egyet.
http://www.coldzero.eu/custom-requested-parts/2982-custom-msi-gtx-1070-armor-backplate-1.html

Uu es most latom csak hogy egyedi felirat is mehet ra. Gondolkozom valami jón.. egyelore az "AMD R... LOL. NO." feliratu backplate a befuto 😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
bszilvagyi: Azt már én is hallottam, illetve olvastam hogy utólag lehet rá tenni, de még külön ilyen hátlapot sehol nem találtam.Igaz nem kerestem sokszor.
0
0
0
0
mihione avatar
Srácok ingyen van humble-n a dirt 3 még 22 óráig!
0
0
0
0
hashimoto avatar
reszler: Utólag is tudtommal lehet rá tenni 😃 Gondolkodtam is rajta, de inkább megoldottam egy kábelkötegelővel, odakötöttem a végét a vinyótartó lemezhez. De, szerintem sem egészséges, mert néztem az enyémnél is, a pci sínnek se tesz túl jót, hogy folyamatosan nyomja lefele.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Jól meghajlott az az 1070. Úgy látom ezek szerint nem volt rossz döntés hogy nem Armor hűtővel szerelt MSI 1060-ast vettem hanem Gaming X-et.Azon van Backplate.
Az ilyen 25 cm vagy attól hosszabb kártyákon mindegyiken el férne pont ez okból.Ahogy nézem 1-1,5 mm vastag fémlemez,ráadásnak több éle le van hajtva, így még masszívabb, jó pár csavarral a kártyára fogatva, ami nem kis merevítést biztosít.
0
0
0
0
hashimoto avatar
kolbaszkarika: Nekem is lóg a kártyám, hasonlóan mint a tied, nekem egy R9 280 Windforce 3X-em van, ami hosszabb és nehezebb egy picivel az 1070-nél, és igen, szerintem is elkelne ezekre egy backplate.. 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
Trevor88: nem csak ezért vettem. 😀 Tápegység is közbeszólt, meg beleszerettem az Aeneas-ba. 😂

Amúgy a feltöltött kép alapján semmiképp nem egészséges ekkora ferdülés... Nem tudom, nem lehet orvosolni csavarozással? (arrébb...) Erre még a gravitáció sem képes 😀
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Trevor88: Hagyom en is, nem akarok rontani a helyzeten. A legutóbbi kábelfűzögetésemnél elhajlítottam az USB3 pineket 😃

Piero: Most hogy mondod, valószínűleg amiatt hiányzik a merevség. Érdekes mondjuk hogy ez normális lenne.
0
0
0
0
Puffin avatar
Enyém szinte semmit, pedig ez súlyosabb példány szerintem. Ennyit segít a Backplate?
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Piero: Nem, nekem is úgy tűnik, ezért kérdeztem 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
Az a kártya elég durván lóg... Vagy csak nekem tűnik úgy? 😃
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Igazából szabad szemmel ezen is van egy kis dombocska 😃 Képen kicsit csal. De ha ez nem gond...Akkor nem gond 😃
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Na, ez lenne az. Húztam egy egyenes vonalat, egy egyenes vonalra, ami most a táp éle volt, hogy látni lehessen hogy maga a fénykép mennyire van bedőlve a vízszinthez képest. Nagyjából így tudom a legjobban szemléltetni hogy mennyire hajlik a kártya.

https://i.imgur.com/RbV4kcK.jpg
0
0
0
0
Hunork avatar
Hát ezt én nem értem, pörögjek, mint búgócsiga. 😀
Elképzelhető, hogy a gravitáció szele megcsapta 😀

De komolyan: Fényképezd le, kérlek. Akkor elképzeljük.
Amúgy úgy érted, hogy lefelé a ház alja felé? Mert az nagyjából normális, főleg súlyos kártyák esetén. És tényleg a gravitáció (is) az oka.
Éppen ezért (is) vettem a házamat (Aeneas), ahol az alaplap vízszintes, így nem "lóg" rajta semmi.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
ma vettem eszre, az normalis ha a videokartya le van gorbulve? a csavaroknal es PCI-nal tok jo, de onnantol szepen lassan egyre jobban gorbul le, mintha a sajat sulya huzna.
0
0
0
0
Hunork avatar
NSD4rKn3SS: nincs kövezés! Király gondolat, én is így emlékszem már! Olyan, mint a Frontline Fuel of War esetében. Csak annyira régen játszottam, hogy elfelejtettem. TerrorDom olvasd el alább, ott a link!
(amúgy tényleg nem jó cpu+vga a párosítás, de ha ezzel kell főzni, akkor ez van)
0
0
0
0
Crytikal avatar
Leginkább játszani szeretnék vele.
0
0
0
0
Puffin avatar
Crytikal: használat célja? Ha dolgozol rajt és nem játékra lesz akkor inkább a Quadro.
0
0
0
0
Crytikal avatar
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy melyik videokártya jobb ?
HP Quadro K2000 2GB GDDR5 128bit PCI-E (C2J93AA)
vs
GIGABYTE Radeon R7 260X OC 2GB GDDR5 128bit PCI-E (GV-R726XOC-2GD)

Szervergépről lenne szó! Melyiket ajánljátok?
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
TerrorDom
Kövezzen meg mindenki ha tévedek, de a Mafia II-höz emlékeim szerint a Legacy PhysX driver kell hogy rendesen fusson. Azt próbáltad már? Link: [LINK]
0
0
0
0
csuz-li avatar
TerrorDom: Valószínűleg nem fog ennél jobban futni. Sajnos a processzorod nagyon kevés már a 760-hoz is alapból. Maga a PhysX pedig elég összetetten működik. Ha nem Nvidia kártyád van, akkor alapból a CPU-n fut. Ha Nvidia kártyád van, akkor elsősorban(!) A GPU-t terheli, azonban ilyenkor is szüksége van további erőforrásra a processzor részéről.
Itt valószínűleg az a helyzet, hogy eleve azért van 50-60%-on a VGA, mert a processzor nem tudja ellátni. Mikor bekapcsolod a PhysX -et, azért tapasztalod a 20-70%-os terhelés-ingadozást, mert megnövekszik a VGA terhelés a PhysX miatt, viszont időnként egyszerűen várnia kell a CPU-ra, hogy az is kimatekozza a saját kis feladatait. Sajnos a PhysX, mivel zárt szoftver, ezért nem tudják a fejlesztők maguk optimalizálni, befolyásolni, hogy mikor milyen erőforrásokat használjon fel, hogyan fusson a játékban, ezért még komolyabb gépekre is rendes terhelést tud akasztani.
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Hunork: Sajnos nem jött be a PhysX újratelepítés.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
az msi armor sokkal jobb választás, az is fehér színű (+fekete😆😉 és sokkal jobb a hűtése

szerk.: közben rákerestem, és ezt tényleg nem árulják, nem tudom miért. akkor viszont a giga g1 gaming a legjobb, vagy sapphire, oldalról mindkettő fekete, jól megy a fehér házadhoz
0
0
0
0
csuz-li avatar
r2d2: Ha időd és pénzed engedi, akkor várd ki a 490-et. Amúgy számít, mennyi a memória és őszintén szólva szerintem legalábbis, nem az a legfőbb szempont egy VGA-nál, hogy hogy néz ki, hiszen keveset nézegeti az ember a vasat, annál többet játszik, így inkább a memória és a hűtés minősége a fontosabb szempont.
0
0
0
0
r2d2 avatar
Én is gondoltam a 8gb-s re csak anak sem mérete sem formálya nem jön be amit ki néztem mérete formálya szine jobban tetszik nálam ez is számit nem hiszem hogy sokat számitana hogy 4 vagy 8 mármint az egyértelmün kivül vagy most már várjam meg az rx 490 est?
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
és ne dualt, ha jót akarsz magadnak. akkor már inkább strix, vagy kb ugyanabban az árban ott a giga, msi, sapphire
0
0
0
0
Hunork avatar
r2d2: ha már RX 480, akkor mindenképpen a 8GB verziót ajánlom! Hidd el, jobb lesz az! Plusz kevesebb áramot eszik, mint kettő CF kártya...
0
0
0
0
r2d2 avatar
Pont ezért kérdeztem mert le akarnál cserélni asus rx480 dual -ra https://www.pcx.hu/asus-rx480-4gb-ddr5-dual-rx480-o4g-videokartya-623398
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
r2d2 nem éri meg cf-be kötni ahol 100%os a kihasználtság ott lehet egyenértékű vagy gyorsabb de sajnos alig akad pár ilyen játék ami támogatná 100%-ban a cf-et és gyakoriak a hibák szóval inkább szenvedés kínlódás a cf használata

szóval nem éri meg jobban megéri váltani
0
0
0
0
r2d2 avatar
Sziasztok r9 280-om van kettő cf ben milyen kártyát ad ki a két kari pl rx470 est ki tesz a kettő?
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
na srácok fogalmam sincs mi volt a baj mindent megcsináltam amit mondtatok driver msi after újratelepít vírus kártevő program írtás
egyenlőre jó minden hát majd kiderül így is marad e
köszönöm mindenkinek
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Rendben, egy kis tipp bár nem minden minerre igaz (ha egyátalán az okozza), ha van nem hivatalos forrásból beszerzett játékod azzal benyelhetsz ilyen jellegű problémát, érdemes megnézni hogy ha elinditod és kilépsz belőle akkor jelentkezik-e a hiba, ha igen akkor megvan a ludas.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
kipróbálom ezt is

NSD4rKn3SS2
most egy ideje nem csinálja érdekes amit elkezd szarakodni nézem is mi használja
0
0
0
0
csuz-li avatar
MC MaRcI: Ha a Malwarebytes semmit nem talált, attól még lehet vírus. Telepítsd az avast-ot és futtasd az indítás előtti vizsgálatát. Ez átnézi a gépet, mielőtt az oprendszer indulna és ki tud iktatni olyan vírusokat is, amik az oprendszerrel futnak. (Elvileg a win10-ben lévő defender is képes erre, csak azt nem tudom, hogy az mennyire hatékony.) Utána érdemes leszedni az avastot, mert rendesen terheli a gépet.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Kérlek írd majd meg hogy mit találtál, kíváncsi vagyok mi okozhatja a hibát.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
ProcessExplorer-ben fent kattints a első grafikonra, ott a GPU fül, alul Engines gomb, és a megjelenő ablakban kattintsd be az összes Engine-t, ott látni fogod pontosan hogy mi használja a GPU-t ha ráhúzod a kis négyzetekre az egered
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
semmit nem találok
Drivert is újra raktam már semmi változás
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
ProcessExplorer -rel nézd meg hogy mi használja a GPU-t, ha megvan mi az akkor nézd meg neten mit csinál az a progi, ha nem rendszer alkalmazás és nem olyan ami számodra nélkülözhetetlen, iktasd ki
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
köszönöm srácok kipróbálom ha esetleg nem szűnne meg a probléma akkor mi más lehet?
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Malwarebytes az egyik legajánlottabb erre
0
0
0
0
Puffin avatar
van próbaverziója célnak megfelel: [LINK]