Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sszemtelen avatar
TaylorXIII írta:
Jó lesz de látom csak DVI-I van ami nem baj csak azt hittem kettő van😃 A D-SUB még azon a felbontáson is csíkoz? Am most akkor már megvan a kártya és használod csak kell hozzá egy kábel?😃 Kis felbontáson próbáltad, hogy csíkoz-e?

A kártya megvan már egy ideje (csíkozódik is), a monitorhoz kapott VGA kábellel, valamint a kártyához kapott VGA-DVI átalakítóval használom.

Kisebb felbontáson nem próbáltam. Amint átállítom a monitor kiabálni kezd, hogy állítsam vissza a neki tetsző felbontásba.

Akkor most pontosan milyen kábel is kell nekem? 😜 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Jó lesz de látom csak DVI-I van ami nem baj csak azt hittem kettő van😃 A D-SUB még azon a felbontáson is csíkoz? Am most akkor már megvan a kártya és használod csak kell hozzá egy kábel?😃 Kis felbontáson próbáltad, hogy csíkoz-e?
0
0
0
0
sszemtelen avatar
TaylorXIII írta:
Hát igen nagyobb felbontásoknál csíkozódik bár lehet kisebbeknél is csak azokat nem szokták sosem kipróbálni így nem tudom de valószínűleg a kábel kevés szóval ajánlatos DVI illetve HDMI használata és esetedben a DVI-D dual link elérhető a monitoron de konkrét kártyát nem linkelnéd?😃 Úgy tisztább lenne bár gondolom van rajta DVI-I dual link meg DVI-D dual link.

Ő lenne az:

http://www.asus.hu/Graphics_Cards/AMD_Series/HD77701GD5/

1440x900-as felbontáson használnám 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hát igen nagyobb felbontásoknál csíkozódik bár lehet kisebbeknél is csak azokat nem szokták sosem kipróbálni így nem tudom de valószínűleg a kábel kevés szóval ajánlatos DVI illetve HDMI használata és esetedben a DVI-D dual link elérhető a monitoron de konkrét kártyát nem linkelnéd?😃 Úgy tisztább lenne bár gondolom van rajta DVI-I dual link meg DVI-D dual link.
0
0
0
0
sszemtelen avatar
"átalakítót ha nem kell ne használja mert van aki panaszkodik, hogy csíkozódik tőle a kép szóval mindenképp DVI kábel kéne és abból is DVD-D dual link"

Ez a hiba jelentkezik nálam is! 😃 Akkor megnyugodtam, nem a kártya a rossz! 😃

Köszönöm mindenkinek, megvan a kábel fajtája! 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
átalakítót ha nem kell ne használja mert van aki panaszkodik, hogy csíkozódik tőle a kép szóval mindenképp DVI kábel kéne és abból is DVD-D dual link
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Videokártyát is pontosítanád?
0
0
0
0
sszemtelen avatar
Sziasztok!
Főképp ide tartozik a kérdésem:

Egy LG Flatron L194WT-SF monitor, és egy Asus HD7770 1GB GDDR5 kártyához milyen fajta DVI kábel illik? Mert ha jól tudom többféle DVI foglalat létezik.

Köszönöm!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
starky írta:
MSI Ati Radeon HD4870 1024MB DDR5 ciclone hűtéses

ez jó vidikari a cod mw összes szériájához?jó vidikari egyébként?

Igen jó kari kb egy mai HD 7750 1GB GDDR5 szintű teljesítményt vagy ennél valamivel kevesebbet képes nyújtani persze DX11 támogatás nélkül és jelentős fogyasztással szóval minőségi 400 Wattos táp ajánlott hozzá. Nem minőségi táp egyáltalán nem ajánlott hozzá.
0
0
0
0
sisko avatar
starky írta:

Jó kari VOLT,a cod-okhoz még jó,de mivel csak dx 10-es,az újabb játékok közül már jópárhoz kevés lenne emiatt.Ha venni akarod,inkább az 5xxx-től felfelé kéne gondolkodni.
0
0
0
0
Korryenz avatar

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Táppal együtt? Mert én arra a tápra semmilyen videokártyát nem fogok ajánlani az biztos😃 A táp amit én írtam olyan 15-16 ezer de akkor akármilyen VGA mehet gépbe. De lehet olcsóbb is a táp.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Everest az nem fog róla semmit mondani😃 legfeljebb az ágak feszültségét de azoknak meg nem igen szabad hinni😃
Hát névleges teljesítménye elég lenne de nem ajánlott tápod van. pl log outon volt egy tartós teszt róla amiben durván elbukott de a cikket el kellett távolítani mert az bökte a [LINK] csőrét pedig csak az igazság volt benne a tesztben. Mindenképp ajánlott egy minőségi táp megvétele és úgy egy GT 440-nél sokkal erősebb kártya. Mennyi pénzed van kártyára? Tápból én egy FSP Raider 550-t ajánlok.
Am itt a teszt hűlt helye: [LINK]
0
0
0
0
zsoci2075 avatar
Belenéztem és ennyi volt rá írva : Model : LPG-12-35 550 W...Nem tudom ez elég e neked :S azért még nézek egy Everestet 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Akkor kukkants be a gépbe és nézd meg vagy ez a gép még nincs meg?
0
0
0
0
zsoci2075 avatar
Hát a márka nevét nem tudom, de azt tudom hogy 500 W.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
zsoci2075 írta:
Helo mindenki.! Én csak azt szeretném kérdezni, hogy megérné beruházni egy :
GAINWARD GeForce GT440 1024MB D5 ---re ?? Elmenne ezen türhetően az ilyen magasabb igényű játékok mint: Crysis 3, BF3, Bioshock Infinite, stb. A válaszotokat előre is köszönöm 😀 (ugye ebbe van PhsyX?:😲)

Ilyen proci mellé nehogy már GT440 kerüljön😃 Táp márkája típusa?
0
0
0
0
zsoci2075 avatar
Helo mindenki.! Én csak azt szeretném kérdezni, hogy megérné beruházni egy :
GAINWARD GeForce GT440 1024MB D5 ---re ?? Elmenne ezen türhetően az ilyen magasabb igényű játékok mint: Crysis 3, BF3, Bioshock Infinite, stb. A válaszotokat előre is köszönöm 😀 (ugye ebbe van PhsyX?:😲)
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Attól függ, hogy pontosan milyet keresel 😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
Én spec nem találtam egy darabot sem.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Talán hardveraprón, de ott is ritkaság 😠
0
0
0
0
mathejocy avatar
Lehet kapni ref kártyát valahol????
0
0
0
0
alpyka2 avatar
kung írta:
alpyka2 írta:
bybeni írta:
Synda Rebirth írta:
alpyka2 írta:
Azt szeretném kérdezni hogy külömbözik az Ati-,Asus- és AMD HD7770 egymástol?

Ati már nincs megvette az Amd.
Különböznek, nyák, hűtés, Mhz, Chip mindegyikben ugyanaz.

A GPU mint grafikus chip ugyanaz, maximum a revizíós szám változik (A0, A1, A2, stb... olyan mint Opel Astra GSI, Astra F, G, H más változatok)
Algyártók max egyedi nyáklapot, egyedi hűtést, más órajelet állítanak be!
lásd OC verziók...

Kosz mind2nek.Es akkor melyik a jobbik fajta Asus vagy AMD?

Erre a kettőre gondoltál?

[LINK]

[LINK]

Igen
0
0
0
0
kung avatar
alpyka2 írta:
bybeni írta:
Synda Rebirth írta:
alpyka2 írta:

A GPU mint grafikus chip ugyanaz, maximum a revizíós szám változik (A0, A1, A2, stb... olyan mint Opel Astra GSI, Astra F, G, H más változatok)
lásd OC verziók...

Erre a kettőre gondoltál?

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
mathejocy avatar
Akkor fussunk neki még egyszer.
Két tipusú VGA van forgalomba.
Nvidia és AMD,mint ahogyan prociból Intel és AMD
AMD a HD7770,az ASUS pedig a Gyártó,aki legyártja
Márka név tehát az Asus,Gigabyte,MSI,Sapphire stb.
Így érthető?
0
0
0
0
alpyka2 avatar
bybeni írta:
Synda Rebirth írta:
alpyka2 írta:

lásd OC verziók...

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
GT 210 jobb de am egyiket se😃
0
0
0
0
Korryenz avatar
helo lenne egy kérdésem melyik a jobb melyiket vagyem meg?

ATI HD4350 1GB DDR2 (PCI-E)

vagy

Nvidia GT210 'gb (DDR3) előre is köszi

starky 😀
0
0
0
0
no avatar
tehát kidobhatom a hd kártyát ***a (köszönöm a segitséget)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ja jól van az elég jó táp😀
0
0
0
0
no avatar
bqt p4 450w s1-3 táp nekem is jobban bejön a gts igaz van vagy 3 kg de eddig nem volt gondom vele
0
0
0
0
bybeni avatar
TaylorXIII írta:
8800 GTS lényegesen jobb de ugye nem támogat DX11-et de teljesítménye sokkal jobb.

Igggggen! 😃 😃 😃
köszönöm istenem végre valaki!!
nekem tökkkéletesen megfelel a GTS-em
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
8800 GTS lényegesen jobb de ugye nem támogat DX11-et de teljesítménye sokkal jobb de fogyasztása is sokkal nagyobb konkrétan 6-7szerese. Van hozzá elég jó tápod? Milyen tápod van?
0
0
0
0
no avatar
köszönöm a választ crysis3 vacakul ment ,black op vagy bf3 akkor ezek se mennek gondolom

és melyik a jobb ez a radeon vagy van egy nx8800gts 512mb kártyám még
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
toma27 írta:
sziasztok lenne egy kérdésem van nekem egy amd radeon hd6450 ddr3 1gb silent kártyám a következö mire lehet ezt a kártyát használni köszönöm elöre is 😀

Az újabb játékok kis felbontáson minimum grafikán eldöcögnek vele de 2010 előtti játékok biztosan mennek vele minimum grafikán játszhatóan. Am nem egy erős kártya de vannak kivételek mert pl Devil may Cry legújabb része biztosan fog futni szóval érdeklődni kell meg kipróbálni a játékokat aztán lesz ami lesz de pl Crysis 3 felejtős szerintem. Dirt 3 is fog futni szóval vannak játékok 2010 után is amik futnak csak ott már ritkábbak szerintem. de pl Assassin's Creed egészen a Revelations részig oké de az AC III az már igen valószínű, hogy még minimumon is játszhatatlan.
0
0
0
0
no avatar
sziasztok lenne egy kérdésem van nekem egy amd radeon hd6450 ddr3 1gb silent kártyám a következö mire lehet ezt a kártyát használni köszönöm elöre is 😀
0
0
0
0
no avatar
bybeni írta:
Synda Rebirth írta:
alpyka2 írta:

lásd OC verziók...

Ugyanezt írtam le csak tömörebben.😆
Astra nem volt jó példa, régen Gsi volt a legerősebb, most OPC.
F elég öreg, H már nem annyira, de ezek közt is bőven van eltérés.😜
0
0
0
0
bybeni avatar
Synda Rebirth írta:
alpyka2 írta:

lásd OC verziók...
0
0
0
0
no avatar
alpyka2 írta:

0
0
0
0
alpyka2 avatar
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
mathejocy írta:
😆 Ezt nem értettem félre akkor én sem.
Taylor:Azt hogy csinálta?

Kicsit nyersen érvel szóval gondolom ezért bannolták meg mint írtam ha rájönnek, hogy ő egy korábban bannolt tag akkor egyből bann.

chrono002: nah király😀 Am új drivert csakis az előző letörlése után rakunk fel😀
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Úgylátszik sikerült megoldani! Windows helyreállítás. Valami oknál fogva a régebbi ATI driver bezavart és emiatt nem töltött be rendesen. Win7 helyreállítója megcsinálta amit kellett, elindult és sikerült föltelepíteni a legújabb drivert. Nem tudom miért, vagy hogy, de a frissítési frekvencia állt át, én arra gyanakszom, mert a felbontás mindig is maximális (1920x1080) felbontáson ment. Úgy tűnik akkor sikerült megoldani, köszönöm! 😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
😆 Ezt nem értettem félre akkor én sem.
Taylor:Azt hogy csinálta?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem. bannolták először aztán visszajött NagnorTM néven akkor is bannolták aztán visszajött -Norbi- néven és ezzel is bannolták.
0
0
0
0
Cooley avatar
TaylorXIII írta:
Cooley írta:
Devis írta:
undead: csak mondanám h mind2 tábortól volt vga-m, és nem vagyok amd fanatikus (na jó a gépem nem ezt mutatja, de most így jött ki)

egyébként a te fajtádat kéne bannolni szó nélkül, nem a goku féléket

off vége

hova vered magad.
veszek 2 7970 ed-t és mind a kettőt leveri

Goku miért lett kivágva?

Rájöttek, hogy ő Goku és ha valakit újraregisztráláson kapnak az egyből bann.

Rájöttek, hogy Goku Goku? 😆
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció