Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bybeni avatar
Ha épp nincs kéznél Thermal Pad a VRM ekre...
nyugodtan mehet rá a szilikonos fehér paszta?
tőlem is kérdezik de nem tudom mit mondjak biztosra
0
0
0
0
kung avatar
Borbi írta:
kung írta:
Borbi írta:
Sziasztok! Azt kérdezném,hogy a Borbi nevű gépen procija és egy GTX 670 mellett lenne-e CPU limit?
Ha igen mekkora?
előre is köszi a válaszokat.

Én nem hinném. Egy i5 sandy bridge cpu képes kihajtani akár egy GeForce GTX 690 4GB szörnyeteget is.

Arra sajna nem lesz lóvé. de ha lenne sem vennék "VGA-szörnyet" se GTX690,se HD 6990 vagy ARES
ezekre sajnálnám a pénzt elkölteni.

Ebben telje mértékben egyetértek nagyon sok pénzt elkérnek a szörnyekért. Én csak bátorkodtam megjegyezni, hogy egy i5 sandy bridge cpu-ban mennyi kakaó rejtőzik.
0
0
0
0
komorszabi avatar
Borbi írta:
kung írta:
Borbi írta:
Sziasztok! Azt kérdezném,hogy a Borbi nevű gépen procija és egy GTX 670 mellett lenne-e CPU limit?
Ha igen mekkora?

Én nem hinném. Egy i5 sandy bridge cpu képes kihajtani akár egy GeForce GTX 690 4GB szörnyeteget is.

Arra sajna nem lesz lóvé. de ha lenne sem vennék "VGA-szörnyet" se GTX690,se HD 6990 vagy ARES
0
0
0
0
Borbi avatar
kung írta:
Borbi írta:
Ha igen mekkora?

0
0
0
0
kung avatar
RPka91 írta:
Sziasztok,
Le szeretném cserélni a HD3650-emet, valami jó kis nvidiára, mit hajt ki a procim?

GAINWARD 2869-BLISS GTX650Ti BOOST 2GB GDDR5 PCIE 47.349Ft

[LINK]

EVGA GTX650Ti Boost 2GB GDDR5 47.094 Ft

[LINK]
0
0
0
0
bybeni avatar
szóval ő lenne az

[url]http://szamitastechnika.vatera.hu/pc_asztali_szamitogep_alkatresz/videokartya/asus/asus_gtx_670_dcuii_1738465457.html?bk_medium=selfpromo&bk_source=gravity_vatera&bk_campaign=gravity&bk_content=item_page&bk_referral=http%3A%2F%2Fszamitastechnika.vatera.hu%2Fpc_asztali_szamitogep_alkatresz%2Fszamitogephaz%2Findex_c3468.html&bk_term=asus%20gtx%20670%20dcuii[/url]
0
0
0
0
Cooley avatar
RPka91 írta:
Sziasztok,
Le szeretném cserélni a HD3650-emet, valami jó kis nvidiára, mit hajt ki a procim?

Nem a proci hajtja ki a videokártyát, de így látatlanba azt mondanám, hogy használtan GTX460 1GB.
0
0
0
0
no avatar
mathejocy írta:
GPU magban.Tahiti Tahitivel ,Barts a Barts-al.Tömören röviden.

Köszi a választ ha nekem szól 😀 De utána akarok járni és egyenlőre nem dobott ki semmit :S Tudnál segíteni?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok,
0
0
0
0
DCMAN avatar
bocsi reggel van még nekem most költem😆 így már leesett
0
0
0
0
Megaisten avatar
DCMAN írta:
a csillag miatt nem jó😆
szerinted miért irtam elötte még valamit i p o n
0
0
0
0
DCMAN avatar
a csillag miatt nem jó😆
0
0
0
0
Megaisten avatar
Hát igen...😆 i p o n [url]http://www.***/hir/brutalis_vilagrekordok_geforce_gtx_titan_vga_kkal/24778[/url]
0
0
0
0
mathejocy avatar
Sanchez írta:
Amennyin jelenleg áll a licit simán megéri, ph-n meg simán találsz olyat aki gariztatja. Ha adsz 20-at a gariztatós embernek akkor is csak 30-ból szereztél egy 670-et.

Blackvini 10e FT-t kért a 3770k gariztatásért.Így 35e ft-m be van a procim.
0
0
0
0
Sanchez avatar
Amennyin jelenleg áll a licit simán megéri, ph-n meg simán találsz olyat aki gariztatja. Ha adsz 20-at a gariztatós embernek akkor is csak 30-ból szereztél egy 670-et.
0
0
0
0
bybeni avatar
ASUS GTX 670 DCUII

hibajelenség hogy csíkozza a képet DE!
így áll a hírdetésben
"CSÍKOZZA A KÉPET WIN 7 3D-S BETÖLTÖ LOGONÁL POSTNÁL ÉS CSÖKKENTETT MÓDBAN NINCS KÉPHIBA!"

vélemények?
0
0
0
0
kung avatar
Borbi írta:
Ha igen mekkora?

0
0
0
0
Borbi avatar
Ha igen mekkora?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Én még azt nem tudom, hogy mi a különbség egy átalakítós megoldás és egy DVI-A - VGA kábel megoldás között? Szerintetek van különbség? Szóval elképzelhető, hogy átalakítóval veszteségesebb mint egy DVi-VGA kábellal? Mert ha DVI-VGA kábel jobb akkor lehet csak azt kéne venni csak én kb semmit nem értek az eletronikához😃
0
0
0
0
mathejocy avatar
Én először vennék egy másik kábelt.Nekem bejött.
0
0
0
0
no avatar
sszemtelen írta:
TaylorXIII írta:
Ahogy nézem Euronicsnál Hama kábel van max szóval azt fogsz gondolom venni bár nem tudom mennyire különböznek az üzletek. 2500 forint az 1,8 méteres.

Megvan a kábel! Hááááát szemmel látható a különbség! 😃

Eltűntek a furcsa-zajos csíkok, s most a kép sem ugrál!

Egy öröm, egy bódóttá! 😃

Nekem is ilyen probléma van (hd7770 vapor) hogy 8-10 ilyen sáv van monitoron vízszintesen
és nem értettem miért hiszen vsync bevan kapcsolva, féltem hogy a vga a rossz de win alatt ezt nem tapasztaltam szóval gondoltam hogy a monitor szr bár azt sem értettem😃 ezek szerint ez a probléma, be kéne ruháznom egy dvi-os monitorra mert öregecske jó és szeretem de csak vga van rajta
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
sszemtelen írta:
TaylorXIII írta:
Ahogy nézem Euronicsnál Hama kábel van max szóval azt fogsz gondolom venni bár nem tudom mennyire különböznek az üzletek. 2500 forint az 1,8 méteres.

Egy öröm, egy bódóttá! 😃

Na király😃
0
0
0
0
sszemtelen avatar
TaylorXIII írta:

Egy öröm, egy bódóttá! 😃
0
0
0
0
DCMAN avatar
nem rossz a kicsike😆
0
0
0
0
mathejocy avatar
GPU magban.Tahiti Tahitivel ,Barts a Barts-al.Tömören röviden.
0
0
0
0
no avatar
valaki nem tudja, hogy crossfire-nél a 2 vga-nak miben kell egyformának lennie azon kívül, hogy radeon? 😜P köszi!
0
0
0
0
Devis avatar
sajnos az 5850-en széria hibás a tf2, így a csendességről nem tudok nyilatkozni 😀
0
0
0
0
bybeni avatar
Devis írta:
a tf-eknél a ramokon nincs hűtés, legalábbis a tf2-ig biztos nincs. 5850-en se volt. sztem nem kell félteni a ramokat, max ne tuningold őket

😀 képeken láttam rengeteget de azért még jobb az elővigyázatosság, majd szerkesztek rá valami sünit a RAMokra, FET-ekre viszont kötelező azért...
ez sima Twin Frozr, de kegyetlenül csendes 😀
0
0
0
0
Devis avatar
a tf-eknél a ramokon nincs hűtés, legalábbis a tf2-ig biztos nincs. 5850-en se volt. sztem nem kell félteni a ramokat, max ne tuningold őket
0
0
0
0
bybeni avatar
Szép estét!
volna egy olyan kérdésem hogy, nemrég hűtőt cseréltem a 8800GTS-emen, gts 250 Twin Frozr hűtője került fel rá, eddig minden szép és jó!
A FET-ekre gondd nélkül dobtam fel egy új bordát viszont aggódom a RAM-ok miatt!
azokra nem tudok sünit/bordát rakni mert nagyon alacsonyan van GPU 3 hőcsöves hűtője :/
Aggódjak a RAM-ok miatt? mondjuk van nem egy hasonló kaliberű videókártya amin csupasz a ram, s mondjuk amiről levettem a TWIN hűtőt azon a 250es ramjain sem volt! a FET-jein sem!
Tippek?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Jahstooos1997 írta:
Melyik a jobb ?

https://i.joszamitogep.hu/ter/gigabyte_hd7750_1gb_ddr5_oc-11234.jpg

vagy

https://www.muycomputer.com/wp-content/uploads/2013/02/sapphire_hd_7750_161528441644_640x360.jpg

Gigabyte 3év garancia...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Jahstooos1997 írta:
Melyik a jobb ?

https://i.joszamitogep.hu/ter/gigabyte_hd7750_1gb_ddr5_oc-11234.jpg

vagy

https://www.muycomputer.com/wp-content/uploads/2013/02/sapphire_hd_7750_161528441644_640x360.jpg

A Sapphire talán kevésbé porosodik mint Gigabyte de de am igazából amelyik tetszik😃 Ahogy nézem a Gigabyte tuningolt szóval végülis az jobban megéri bár pár kattintás felhúzni a másikat is😃
0
0
0
0
RIbeni avatar
Okok, próbálkozunk, köszi...
0
0
0
0
mathejocy avatar
Egy táp cserét kéne eszközölni.Lesgyanús a dolog.
0
0
0
0
RIbeni avatar
mathejocy írta:
Biosban az elsődleges megjelenítő az IGP.Át kell állítani PCI-e re.Ha az integráltra dugod a monitort amikor benne van a vga,akkor adnia kell képet.
Mi a konfig?

Az a helyzet, hogy hol elindult hol nem, és most már egyre sűrűbben csinálta ezt....
0
0
0
0
nito avatar
Akkor úgy kérdezem - Ti a helyemben melyiket vennétek meg ?
😃
0
0
0
0
mathejocy avatar
Ha húzni is akarsz rajta akkor a Sapphire.V2-t nézz.nem tudom,mit javítottak rajta,de jóval erősebb.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Biosban az elsődleges megjelenítő az IGP.Át kell állítani PCI-e re.Ha az integráltra dugod a monitort amikor benne van a vga,akkor adnia kell képet.
Mi a konfig?
0
0
0
0
RIbeni avatar
Elég bonyolult a szitu...

Unokatesóm megjelent nálunk, hogy nem kapcsol be a monitorja. Hozta a gépet, monitort.
Nálam is kipróbáltuk a komplett gépet, tényleg nem kapcsol be a monitor, de minden megy a gépben.
A monitort rádugtam a gépemre: MŰKÖDIK.
A HD 5770 kártyát beteszem a gépembe: MŰKÖDIK
Kiveszem a gépéből az 5770-et, integrálttal: MŰKÖDIK
Beteszem a gépébe az én VGA-mat, az is MŰKÖDIK

Viszont az ő gépe, amiben benne van az 5770, 3 monitorból eggyel sem működik! Csak más VGA-val, vagy integrálttal...

Vélemények?

Ezek szerint a monitorja jó, a HD 5770 kártyája jó.

Mi lehet gond?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Nem lehet slibe kötni őket.
0
0
0
0
progamerIV avatar
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Az SLI-ről szeretnék kicsit többet tudni. Az a helyzet, hogy a gépemben van jelenleg egy GTX460-as vidikártya, ami egyébként egy nagyon-nagyon jó cucc (sokkal jobb mint gondolnátok!), de baráti áron szereztem egy GTX550Ti-t is, az alaplapom és mindkét VGA is SLI-s. Annyira megérte az az 550Ti, hogy eleinte csak eladni akartam drágábban mint vettem (10 ezrembe került...), de végül belegondoltam, hogy sokat nem nyerhetnék vele, és az alaplapom meg támogat SLI-t. Csak szeretném tudni: ha most bekötöm ezt az 550-est, akkor gyakorlatilag mindkét kártya teljesítménye összeadódik, és így olyan mintha mondjuk vennék egy GTX660-ast? (csak példa). Vagy veszít valamennyit a teljesítményéből? Köszönöm a választ!😆
0
0
0
0
sszemtelen avatar
TaylorXIII írta:

Remélem megéri majd beruházni rá! 😃

Köszönöm a sooook soook választ! 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
0
0
0
0
sszemtelen avatar
TaylorXIII írta:
Hány méter, láb hosszú kell?

Másfél - 2 méter maximum.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hány méter, láb hosszú kell?
0
0
0
0
sszemtelen avatar
TaylorXIII írta:
Euronicsnak rengeteg üzlete van és nem tudom hol laksz szóval linkelek egy képet inkább😃
https://www.cs1.net/pic/audio_authority/ZD-1813.jpg

Annyit tennék még hozzá, hogy ne al egolcsóbb no-name kábelt vedd meg. Inkább legyen drágább és a hossza se legyen a szükségesnél sokkal nagyobb.

Köszönöm!

Akkor a sima natúr DVI-D Dual link kábel kell. Köszönöm még egyszer 😀

Tudsz mondani nekem esetleg egy olyan árat, amit már jó, nem no-name kábelért kérnek. Körülbelül, 1000-1500 Ft?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Euronicsnak rengeteg üzlete van és nem tudom hol laksz szóval linkelek egy képet inkább😃
https://www.cs1.net/pic/audio_authority/ZD-1813.jpg

Annyit tennék még hozzá, hogy ne al egolcsóbb no-name kábelt vedd meg. Inkább legyen drágább és a hossza se legyen a szükségesnél sokkal nagyobb.
0
0
0
0
sszemtelen avatar
Nem rendelnék neten feleslegesen, mikor van 3 számtech bolt is a közelembe 😃
Hamarabb megvan, és ha nem jó, másnap vissza tudom nekik vinni 😃

Ezért ha tudnám milyen kábel kell pontosan, azonnal vennék is 😃

Sajnos weblapja csak az egyiknek van. (euronics)
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció