Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ennyi erővel ott az én videokártyám. Soha nem találkoztam még halkabban és hűvösebben üzemelő kártyával, akkor minden más hűtés szar, le kell cserélni ilyenre!
A Sapphire egyébként minőségben nagyon jó, de a 2 év gari miatt én nem vennék azt. ASUS, MSI vagy EVGA. Mást nem tudok teljes magabiztossággal ajánlani.
Szóval +1 az ASUS-nak.[/quote]
Amikor megvettem a windforce 3-as hűtésű kártyát, sok összehasonlító tesztet olvastam és mindenhol ugyan olyan vagy alacsonyabb zajszintel szerepelt a 7870 mint a "nagyok" (MSI Asus) megoldásai, szóval nem tudom mennyi igaz abból a nagy zajból amiről beszéltek, tud hangos lenni, de ugye a ventillátor szabályozható. Én nem akarok senkit rábeszélni, csak ez a sok szerintem alaptalan kritika ugyan úgy káros mint az a kampány amit a kolléga csinál.
Cooley: amúgy az a hűtés a kártyádon tényleg nagyon király lehet, de hát meg is kérik az árát. Na nem offolok tovább.
Megvárom a modik hogyan döntenek.Az i3 2100 -ná ki van írva a HD 2000,amit oda is töltöttem fel.
Igen de megnézed ugyanúgy 850MHz base frequency mindkettőnél csak valamiért ott nem HD 2000 de am nem értem miért nem. Szerintem HD 2000 a G540 is.
ocsmány stb jójóó 😃 ez vna nektek szar nekem a tietek egy rakat szar 😃
Nem azt mondtuk h. szar hanem h. nem azért jó mert neked olyan van, és senkit nem érdekel a menőzésed, mert semmi indokod nincs miért jó a Gigabyte csak az h.: én is olyat vettem, az meg nem indok, azzal aztán qrva sokat segítettél neki, ez kb. olyan h. ne vegyél Audi-t hanem vegyél Opel-t mert nekem is olyan van. 😃
És az meg tény h. az Asus meg Sapphire jobb mint a Gigabyte, és attól még h. te hülye voltál és Gigabyte-ot vettél attól még a srácnak nem muszáj olyat venni. 😀
Iszonyat szemellenzős elvakult vélemény, de elfogadom, meggyőzött a sok okos. Az előző írásodra csak annyit: olvastam teszteket, talán kevesebb a tuning potenciál a gigabyte kártyákban, de hűvösebbek és olcsóbbak, lehet neked kéne utána nézni 😀
Az meg hogy miért idegesít titeket, hogy valaki "menőzik" a kártyájával, számomra teljesen érthetetlen, emelkedj felül!
Hűvösebb, mert jóval nagyobb ventifordulatokkal működnek, tehát jóval hangosabbak is... Azért zavar minket, hogy menőzik vele, mert mindenhova állandóan odairkálja, pedig a kutya se kérdezi tőle. Ráadásul úgy állítja be azt a kártyát, mintha az lenne a világ legjobbja, pedig attól rohadtul nem lesz az, hogy ő még nem látott jobbat.
Ennyi erővel ott az én videokártyám. Soha nem találkoztam még halkabban és hűvösebben üzemelő kártyával, akkor minden más hűtés szar, le kell cserélni ilyenre!
A Sapphire egyébként minőségben nagyon jó, de a 2 év gari miatt én nem vennék azt. ASUS, MSI vagy EVGA. Mást nem tudok teljes magabiztossággal ajánlani.
Szóval +1 az ASUS-nak.
ocsmány stb jójóó 😃 ez vna nektek szar nekem a tietek egy rakat szar 😃
Nem azt mondtuk h. szar hanem h. nem azért jó mert neked olyan van, és senkit nem érdekel a menőzésed, mert semmi indokod nincs miért jó a Gigabyte csak az h.: én is olyat vettem, az meg nem indok, azzal aztán qrva sokat segítettél neki, ez kb. olyan h. ne vegyél Audi-t hanem vegyél Opel-t mert nekem is olyan van. 😃
És az meg tény h. az Asus meg Sapphire jobb mint a Gigabyte, és attól még h. te hülye voltál és Gigabyte-ot vettél attól még a srácnak nem muszáj olyat venni. 😀
Iszonyat szemellenzős elvakult vélemény, de elfogadom, meggyőzött a sok okos. Az előző írásodra csak annyit: olvastam teszteket, talán kevesebb a tuning potenciál a gigabyte kártyákban, de hűvösebbek és olcsóbbak, lehet neked kéne utána nézni 😀
Az meg hogy miért idegesít titeket, hogy valaki "menőzik" a kártyájával, számomra teljesen érthetetlen, emelkedj felül!
-Raportolták két eredményem a VB-n.
Intel Celeron G540 -es proci Intel GMA HD kategóriában,mert nem a HD 2000-es helyre töltöttem a 3DMark eredményeket.
-Most vagy én vagyok hülye,de hogy nem HD 2000 van a cerkában,az tuti. [LINK] Ez az egyik.
Eldöntöttem: vagy GIGABYTE Radeon HD7870 OC 2GB 256bit DDR5 PCI-E R787OC-2GD vagy ASUS Radeon HD7870 DirectCU II TOP 2GB 256bit DDR5 PCI-E HD7870-DC2TG-2GD5-V2 és amúgy 1280 x 768 . Milyen tápot vegyek hozzá CORSAIR CX500 CP-9020047-EU 500W vagy CORSAIR CX600 CP-9020048-EU 600W vagy inkább Chieftec 600W CTG-600-80P BOX
Nem értem miért lőtted ki a Sapphire-t mint lehetséges célpontot, az összes közül amit felsoroltál az a legjobb sz.tem, esetleg Asus de semmiképp se Gigabyte
Nem szállnék vitába, csak annyit mondok olvass teszteket és rájössz miért jobb pl a Sapphire vagy Asus, neadjisten Saphire Vapor-X mint a Gigabyte 😀
Attól még h. neked olyan van, amit folyamatosan hangoztatsz, attól még nem az a legjobb választás. 😀
Jaa és még valami, a Gigabyte az Asus-hoz meg Sapphire-hoz képest kib@szott ocsmány 😃
nekem meg twin frozr van és akkor mi van??? 😃: 😃 😃
viccet félretéve, gigabyte tényleg szarul néz ki, asus a Direct CU val nagyon böszme nagydarab, a sapphire viszont szép úgy ahogy van
GodSie neked meg csak ennyit tudok mondani a menőzésre (kommentek):
https://gepigeny.hu/games.php?id=1441
ki menőzik egy tágyal
Mondjuk te?
Csak abból indultam ki hogy a kérdező nem adott meg maximális árat, csupán felsorolt pár oc-s 7870-es és 7950-es típust, hogy melyik lenne jobb játékra és tuningra.
Ha oda írta volna hogy számít az ár/teljesítmény mutató, akkor én sem javasolnám a 7950-et. Ha viszont megteheti, akkor miért ne vegye az erősebbet?
Személy szerint nem azért írtam amit írtam mert nekem olyan kártyám van amilyen, ennek semmi köze nincs hozzá. Mint mondtam, hellyel-közzel tisztában vagyok valamennyire a dolgokkal, hogy mi mennyire éri meg, szóval azt nem kell ide keverni hogy kinek mi van a gépében.
Szerk.: Ebben is egyet kell hogy értsek mathejocy-val, mindenkinek a magánügye hogy mennyit szán egy adott hardverre, gépre.
További szép napot!
Ennyi erővel egy GTX650 Ti Boost jobban megéri.
A felső kategóriában azt a pár %-nyi teljesítmény többletet mindig aránytalanul drágábban mérik.
A kérdező nem adott meg konkrét árat, csak konkrét típusokat sorolt fel. Ez esetben pedig nem értem miért kellene egy oc-s 7870-et választania az oc-s 7950 helyett?
A noobs-al talán egy kicsit mellé lőttél, Cooley, mathejocy és én is jó pár éve foglalkozunk a pc világgal, többek között ezen hardverekkel is. Szóval ez most nem nyert hangszórót...
Vacilálok, hogy 6950 vagy 7850et vegyek. Ár/értékbe közel azonosak de nem tudom hogy az utóbbi megéri a kicsit nagyobb árát. Szerintetek?
Neymar7:Nem értem,miért nem elég neked a 7770 azon a felbontáson.
Egyéb észrevételem:1280x1024 felbontás az Nagyobb,mint az 1440x900!!!
-Visszaolvastam néhány száz hozzászólást-
Gigabyte HD 7870 😀😉) elélg erős kártya nézd meg a gépemnél erősebbre húztam mint egy HD 7950 😀 és csak 50 fokos játék alatt ami nem sok!
Nem kötözködésből írom, de a 7950-et is lehet tuningolni. Jó kártya a 7870, de a 7950 még jobb. Ha van rá keret, akkor miért ne vehetné az erősebb kártyát?
Eldöntöttem: vagy GIGABYTE Radeon HD7870 OC 2GB 256bit DDR5 PCI-E R787OC-2GD vagy ASUS Radeon HD7870 DirectCU II TOP 2GB 256bit DDR5 PCI-E HD7870-DC2TG-2GD5-V2 és amúgy 1280 x 768 . Milyen tápot vegyek hozzá CORSAIR CX500 CP-9020047-EU 500W vagy CORSAIR CX600 CP-9020048-EU 600W vagy inkább Chieftec 600W CTG-600-80P BOX
Ha olcsó és jó táp kell, akkor Chieftec 550W CTG-550-80P tápegység bőven jó.
[LINK]
Kis tuningra meg játékra melyik lenne a legjobb??
GIGABYTE Radeon HD7870 OC 2GB 256bit DDR5 PCI-E R787OC-2GD
Sapphire Radeon HD7870 FLEX 2GB 256bit DDR5 PCI-E 11199-10-40G
ASUS Radeon HD7870 DirectCU II TOP 2GB 256bit DDR5 PCI-E HD7870-DC2TG-2GD5-V2
GIGABYTE Radeon HD7950 WindForce 3 3GB 384bit DDR5 PCI-E GV-795WF3-3GD
ASUS Radeon EAH7950 DirectCU II TOP 3GB 384bit DDR5 PCI-E HD7950-DC2T-3GD5
Sapphire Radeon HD7950 Boost Lite 3GB 384bit DDR5 PCI-E 11196-19-20G
Sapphire Radeon HD7950 FLEX 3GB 384bit DDR5 PCI-E 11196-07-40G
Sapphire Radeon HD7950 Vapor-X OC 3GB 384bit DDR5 PCI-E 11196-09-40G
Szerintem ezek a kártyák közül bármelyik tuning nélkül is elboldogul bármelyik új játékkal, full-hd-ba.
Milyen felbontáson szeretnél játszani?
GIGABYTE Radeon HD7870 OC 2GB 256bit DDR5 PCI-E R787OC-2GD
Sapphire Radeon HD7870 FLEX 2GB 256bit DDR5 PCI-E 11199-10-40G
ASUS Radeon HD7870 DirectCU II TOP 2GB 256bit DDR5 PCI-E HD7870-DC2TG-2GD5-V2
GIGABYTE Radeon HD7950 WindForce 3 3GB 384bit DDR5 PCI-E GV-795WF3-3GD
ASUS Radeon EAH7950 DirectCU II TOP 3GB 384bit DDR5 PCI-E HD7950-DC2T-3GD5
Sapphire Radeon HD7950 Boost Lite 3GB 384bit DDR5 PCI-E 11196-19-20G
Sapphire Radeon HD7950 FLEX 3GB 384bit DDR5 PCI-E 11196-07-40G
Sapphire Radeon HD7950 Vapor-X OC 3GB 384bit DDR5 PCI-E 11196-09-40G
üdv
melyik al egjobb program, amelyik monitorozza a vga hőmérsékletét, kihasználtságát és az fps-t?
az afterburner-en kívül írjatok valami ingyenest programot légyszives
köszi
megnézem, köszi
felteszek egy gondolkodtató kérdést.
Gt 440 --vagy hd 6670?
Nem kell gondolkodni. HD 6670.
Gt 440 --vagy hd 6670?
melyik al egjobb program, amelyik monitorozza a vga hőmérsékletét, kihasználtságát és az fps-t?
az afterburner-en kívül írjatok valami ingyenest programot légyszives
köszi