Az a táp, ami neki van 80%-os hatásfokkal működik, azaz cca. 440W a terhelhetősége max. Menni fog, csak magasabb tápkihasználás mellett.
De majd megtapasztalja, ugyanerről a tápról cseréltem anno, erre a 650-esre, mert voltak vele gondjaim.
a vinyókkal csak példázódtam (esetleges) bővítésre..de itt gondolhatsz másra is.
Nálam SapphireR9 380 NITRO 4Gb kártya fűt a gépházban és egy 650W-os Chiftec táp eteti.
Én mindig azt vallom, hogy igen is legyen még tartalék egy tápban,,főleg ha vétel során csak a számot nézi és nem veszi figyelembe az adott táp minősítését, hogy a névleges W-szám esetlegesen csak 70/80 ill. 85%-ban érhető el / használható ki.
Ha később még beépül a gépbe 1-1 vinyó, vagy más eszköz, a táp terhelése csak nő, ami jelen esetben nem biztos, hogy elég.
Sziasztok.
Jelenlegi konfigom:
AMD FX8120 8x3,4ghz
2x4GB Ram
Gygabite HD7770 Oc
Jelenleg egy 500-as chieftec-el hajtom. Viszont szeretném lecserélni a videókártyámat egy r9 380 4Gb-ra ami majdnem dupla annyit eszik. Érdemes/szükséges tápot cserélnem hozzá? Köszi előre is.
-FX 8320
-GTX 960 4GB
-8GB DDR3 RAM
-1 TB WD vinyó + 60GB SSD
Ez a táp mennyire jó, megérné megvenni?
https://www.pcx.hu/termek/corsair-cx-600w-cp-9020048-eu-t-pegys-g-083779
Elég bele a 430w? Mert akkor evga 430w tápra cserélem a CM-et 😀
[LINK]
[LINK]
Egyébként mennyi a keret?
Ehhez a konfighoz mekkora és milyen tápot ajánlanátok?
ASRock FM2A58M-DG3+ alaplap
Amd Athlon II X4 860K (4x3.7GHz)
2x4gb ddr3 ram (Kingston HyperX Fury 1866MHz, CL10)
Gigabyte GeForce GTX 750 Ti (OC)
200gb + 1tb sata II hdd
Tehát 550-600 W-ossal már hátradőlhetek?
Gép újítást tervezek:
AMD Radeon Nitro R9 380X
AMD FX 8350
4x4Gb DDR3 RAM
Ezek így alapból mekkora tápot igényelnének?
Mekkorát ajánlotok, ha még jön melléjük pár winyó, meg egy lemezmeghajtó is, esetleg egy SSD?
A bemutatkozásod után azt hinné az ember, hogy olyan alapvető fogalmakkal, mint a hatásfok legalább tisztában vagy. 😊
De majd megtapasztalja, ugyanerről a tápról cseréltem anno, erre a 650-esre, mert voltak vele gondjaim.
a vinyókkal csak példázódtam (esetleges) bővítésre..de itt gondolhatsz másra is.
Nálam SapphireR9 380 NITRO 4Gb kártya fűt a gépházban és egy 650W-os Chiftec táp eteti.
Én mindig azt vallom, hogy igen is legyen még tartalék egy tápban,,főleg ha vétel során csak a számot nézi és nem veszi figyelembe az adott táp minősítését, hogy a névleges W-szám esetlegesen csak 70/80 ill. 85%-ban érhető el / használható ki.
Ha később még beépül a gépbe 1-1 vinyó, vagy más eszköz, a táp terhelése csak nő, ami jelen esetben nem biztos, hogy elég.
Én csak ajánlani tudom a 650-es Chieftec-et!
Jelenlegi konfigom:
AMD FX8120 8x3,4ghz
2x4GB Ram
Gygabite HD7770 Oc
Jelenleg egy 500-as chieftec-el hajtom. Viszont szeretném lecserélni a videókártyámat egy r9 380 4Gb-ra ami majdnem dupla annyit eszik. Érdemes/szükséges tápot cserélnem hozzá? Köszi előre is.
[LINK]
Max 5ezer!