Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
reszler112233 avatar
Szerencsére akad itthon kompresszor, de egy jó erős pumpa és egy ember segítségével is szépen lehet takarítani egy gépet.Legalábbis egyik haverom a testvérével egy pumpával pucolja a gépét.Egy pumpál ahogy csak bír a másik meg tartja oda a csövet ahova kel.Kicsit macerás, de jobb mint a semmi.
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Sziasztok!

Sikerült megcsinálni a régi P4-es gépemet. Volt rajta egy hűtő ami el volt törve, azt lecseréltem egy teljesen jó állapotúra. Szépen kitakarítottam az egészet és újrapasztáztam ahogy kell. Na most jön a probléma. Alapjáraton eleinte 60 fokos utána emelkedik 65+ fok köré! Ha az interneten váltogatok oldalakat vagy beírok valahova valamit akkor felmegy 70 fok fölé!!! Megpróbáltam nyomni a hűtőt, de nem változott semmi, szóval normálisan érintkezik. Teljesen friss Windows XP van rajta. A hűtő is új. Felülről még 2 nagy venti fújja a levegőt. Egy Intel Pentium 4 HT 3.20GHz-es prociról van szó amit levittem 2.50GHz-re! A feszültség alap, mert nem is lehet változtatni. Segítsetek gyorsan, mert már nagyon idegesít! Esetleg az megoldható, hogy a nagy hűtőmet kompatibilissé tegyem ezzel a 478-as lappal? [LINK]
0
0
0
0
kenyerlangoss avatar
Benzinkútra elmész, viszed magaddal a gépet, és ott szépen kifújod... 😂
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Én is azt mondom hogy takarítsd ki a gépházat.Én kb 2 hónap használat után az új házamból ki vettem a porszűrőket a gépházból mert az első pár naphoz viszonyítva melegebbnek láttam és a takarítás 4-5 fok mínuszt jelentett.Spoiler!
Magam sem hittem hogy 2 hónap alatt ennyi port képes megfogni a porszűrő.
0
0
0
0
Bronson avatar
Már nem azért, de nem tűnt fel hogy mennyi por van a házadban...? 😊
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Igen ment már 4.5-ön is de csak teszt erejéig mert teljesen felesleges húznom ezt a procit alapon játékok alatt 10-30% között van a proci terhelés de a 30% az már nagyon durvának számít mondjuk Crysis 3 alatt egy két helyen. De nem ment még 60 fokig a hőmérséklet.
0
0
0
0
no avatar
H110i-m időközönként felpörög, majd vissza veszi a sebességét, ez mitől fordulhat elő? Bekapcsolásnál tudom, hogy normális, de menet közben miért csinálja? (Msi afterburnnel van egy szép görbe beállítva, nincs benne olyan h pár fok alatt 40-50%al kéne gyorsabban pörögnie)
0
0
0
0
spleenszuru avatar
Te raktál oc-t a procidra ? milyen hőmérsékleteken tartja ?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Igen mert a "K"-n vékonyabb venti van a"T"-n meg vastagabb!
0
0
0
0
spleenszuru avatar
most lestem meg a hivatalos oldalt.
gyakorta a 120 T és K teljesen ugyan az, annyi a különbség hogy a T ventijének levegőszállítása magasabb a K-nál. 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Nálam a venti az nem világít csak a logó pulzál a pumpa tetején!
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Sziasztok!
Cooler Master Hyper TX3 EVO-ról mi a véleményetek?
0
0
0
0
spleenszuru avatar
alig vártam már hogy valaki ezt bedobja ! 😃
emagos vagyok én is, szeretem az ingyenes szállítást, csak elsőre olcsónak találtam, de így már lehet rendelem is habozás nélkül 😃
ennek kék ledes a ventije amúgy, jól látom ? 😲
0
0
0
0
Zoli73 avatar
spleenszuru:Itt van nagyon kedvező áron! Én is ezt használom nagyon jó!

[url]http://www.emag.hu/deepcool-maelstrom-120t-processzor-huto-intel-amd-kompatibilis-dp-mael120t/pd/DTHS4YBBM/?ref_cmp=ps&emagi_click_id=92a137268bc2aecad6fa2307de3e9577[/url]
0
0
0
0
spleenszuru avatar
az már 17 ezer. nem bánnám azt se ha 20 alatt találnék egyet.... 😀
0
0
0
0
mihione avatar
Nekem a seidon bevalt!
0
0
0
0
gibdj avatar
A garanciaidő miatt mindenképp a második, vízhűtésnél több dolog mehet tönkre, így jó a plusz garanciaidő.

A másodikhoz itt olcsóbban is hozzá tudsz jutni:
[LINK]
0
0
0
0
spleenszuru avatar
szemezek a vízhűtésekkel, egy 1 ventiset akarok venni. érdekes árakat látok, 15 ezertől 25-ig is...
én kb. a középutas 20 ezret adnék érte max..
mit tudtok ajánlani ami jobb is lesz mint a mostani hűtőm?
én ezt a 2-t méregetem jelenleg:
[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
mihione avatar
ja nekem is tetszik 😃
small fft
0
0
0
0
spleenszuru avatar
az már elég jó freki ... 😃
melyik teszt típust nyomod a prime-ban ??
0
0
0
0
mihione avatar
Azért mondtam h rakd alap 3,3 ghz-e hozzárakja a sima alap feszt és ahhoz hozzáadod a pluszt aztán jó is vagy😃

Én most finomhangoltam az enyémet és beállítottam az offset voltage-t fix helyett.Így most 4,8 Ghz megvan úgy hogy a feszt állítja frekvenciához.Max 1,38-ra ment fel de átlagban 1,36-1,368-on van és ha visszaesik 1,6 Ghz-re akkor valami 1 volt körül ad neki.Remélem stabil is lesz eddig úgynézki az és nem is megyek 72 fok fölé sem.Nem gondoltam h ezzel a hűtővel meglesz a 4,8 Ghz prime alatt úgy h nem megyek 72 fok fölé 😲 😆
0
0
0
0
spleenszuru avatar
az előbb a regényben amit írtam, megfogalmaztam hogy nem az alaphoz ad hozzá, vagyis az alaphoz, de nem az 1,16 alaphoz
tehát, 3300nak 1,16 az alapja, de 4000nek már 1,224 az alapja, így érthetőbb ?
tuningotlam mindig is a procijaim, de ebben a lapban annyira marhán van ez az egész feszültségadás, hogy kezenállok tőle... 😃
francért nem lehet úgy felsorolva mint bármelyik másikban, hogy pl. 1,1 ; 1,15 ; 1,2 , stb...

ha az általad írt 0,12-t adnám rá 4000 órajelen, akkor ez a drága így adná hozzá: 1,224 + 0,12 ... na ez a bajom vele.

jelenleg, +0,00 V állítással, maradt az 1,224 V, de már 4300 órajelen futtatom.
0
0
0
0
mihione avatar
Ott van h +0,12 azt rakd rá amikor alap feszen megy tehát a gyári 1,16-on.Nagyon túlbonyolítod nem olyan nehéz dolog ez,de ha ennyire nem értesz hozzá akk inkább hagyd alapon sztem automatán mindig nagyon sok feszt akarnak adni a lapok ami nem igazán egészséges...
0
0
0
0
spleenszuru avatar
jelenleg 4200 MHz, aminek ugyanúgy 1,224-232 volt a legkevesebb fesz. amit adni tudok.
nem tudok 0,1 és 0,12 voltokat adni ... :/
mint a képen is látszik, 2 századnyival növekednek az értékek...
0
0
0
0
mihione avatar
Nagyon egyszeru.mindent defaultra raksz aztan atrakod a feszt manualra adsz neki +0,1-0,12 voltot aztan hozzaallitod a frekvenciat ahol meg stabil.igy megkapod az alap feszt+amit hozza raksz es 1,3 volt alatt maradsz szerintem egy 4,4-et kene mennie igy kb.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
most belemásztam, és az alábbi módon működik az alaplapom:
visszatettem 3300 mhz-ra a procit, automata feszültségen, ami 1,152-1,160 V. 55 fok a max hőmérséklet prime95-tel.
ezután megnéztem ha az alább linkelt képemnél a +0,00 V beállítást használom, mi történik. nos, akkor ugyan az a feszültség lesz, mint automatán.
ezután feltettem 4000 mhz-ra, automata feszültség álíltással, ez 1,224-1,232 V. ezalatt 72 fok max terhelésen.
utána hagytam 4000-en, és rátettem a +0,00 Voltot ismét. ugyan azt az értéket kaptam, mint automatán..
tehát sajna lefelé nem tudok feszültséget venni, mert ha állítok bizonyos órajelet, ahhoz az alaplap magától beállít egy alap feszt, és én csak hozzáadni tudok, elvenni belőle nem ...
akkor magyarul, mindegy hogy teszek, így is úgy is csak melegedni tudok ?
0
0
0
0
mihione avatar
En atreaknam manualra belonem ezt a feszt es ugy emelnek hozza frekit.nem nagyob lenne melegebb viszont 200-400 mhz nyerhetnel
0
0
0
0
spleenszuru avatar
Az világos. Úgy fogom akkor csinálni, hogy alap órajelre állítom, úgy megnezem a feszt, majd ahhoz elkezdem lépésenkent adogatni. Hátha hűvösebb lesz, míg nem lesz egy jó hűtőm.
0
0
0
0
Bronson avatar
ott írja hogy current, ahhoz adja hozzá...
0
0
0
0
spleenszuru avatar
ilyen a menüm, nincs semmi extra állítás ....
https://kepfeltoltes.hu/160204/DSC_1050_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/160204/DSC_1051_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

ezeket lehet, rosszul emlékeztem, mínusz nincs, csak plusz.
0
0
0
0
mihione avatar
Ezt mondom h ez ilyen offset allitas es az alap ertekhez teszi hozza.nem lehet atallitani fixre?
0
0
0
0
spleenszuru avatar
annyi hogy nekem elég hülyén van megadva a fesz állítás...
nem úgy hogy pl belövöm 1,26 voltra.
hanem +0,00 , +0,02 , +0,04 , és ugyan ezek mínusz irányban. azért nem piszkálgatom inkább... elég hülye módszer, mert ugye mihez adja hozzá, vagy miből vonja ki ugye ezeket ...
0
0
0
0
mihione avatar
Sejtettem hogy auton megy...Ugy van hogy valszeg amit nezel az az alap fesz amit allitott hozza plusz van offset tehat ha terhelesen van rakhat meg hozza igy valos lehet az az 1,28.szerintem felejtsd el az auto beallitast.lodd be fixre ezt az 1.28 voltot es emeld a szorzot 1-esevel sztem egy 4,2 ghz-ig ennyi fesszel elkene mennie,de ha szerencses vagy tobb is lehet.
Igazabol sztem nekem is sok az 1.36 volt 4,6 melle mert ugyanennyin megy 4,7et is de nincs kedvem orakat tesztelni hogy mennyi a minimum fesz ami kell hozza.egyebkent 4,6 felett olyan furanak erzem a gepet mintha nem lenne olyan gyors mint 4,6on pedig prime nem dob hibat es jatszottam 4,8 ghz-en syndicatet is kivancsisagbol.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
mihione: 1,224 - 1,232 V-t ír a BIOS. (persze bármiylen más asztali program teljesen más értéket mutat... pl. OCCT 1,28 voltot..)
ez az automata beállítása amúgy, nem manuálisan lőttem be.
a képed valóban elgondolkodtató. 😀
0
0
0
0
mihione avatar
spleenszuru:hány volton megy neked 4ghz? kicsit soknak tartom azt a 67 fokot azért nem olyan rossz hűtő az (bár annyira nem néztem utána) jól lett pasztázva?

Csak azért kérdezem mert 4 GHZ-hez kb minimális fesz emelés kell csak (ha egyáltalán kell) így pedig fura h ennyire melegszik.

Ja és nem nagyon éri meg lecserélni,inkább egy jó hűtést tegyél rá aztán húzd feljebb sokkal több pénz marad a zsebedben és nagyon minimális különbség lenne ha mondjuk 3. genre váltanál de még az i7 se számítana sokat főleg h nincs akkora vgad amit ne tudna kihajtani a jelenlegi is gond nélkül.
Lejjebb raktam be egy képet ahol gta v alatt teszteltek különböző procikat nézd meg kb 5 fps-t nyernél egy proci cserével max.
0
0
0
0
Bronson avatar
annak te járj utána mennyi helyed van... nem vakon kell vásárolni, ezért vannak a pontozások és kommentek is hardveraprón... ha valakinek több száz pozitiv osztályzata van, nem nagyon valószínű hogy pont veled kezdené meg az átverések sorát...
0
0
0
0
spleenszuru avatar
a megbízható eladó is egy fakultatív dolog. 😀
ki tudja, ki megbízható vakon..

csuz-li: mindenképen K-s jöhet csak szóba.

Piero: a noctuát én is nézegettem, viszont ahogy nézem, a ramjaim miatt annak heló van .. már ez a mostani hűtőm is "nekimegy" az egyik ramomnak... :/

Bronson: a dark rock pro-val ahogy nézem, az sem fér össze a vengeance-al ... :/

vagy rosszul látom ??
0
0
0
0
Bronson avatar
procival megbízható eladóval nem lehet rosszul járni, az nem használódik el, meg úgy áltlalában a ram mellett a másik olyan hardver, ami ritkábban adja be a kulcsot... persze vannak kivételek. ha mindenképp másik hűtőt akarsz akkor a Be Quiet dark rock pro 3 bitang egy hűtő. 25k
0
0
0
0
Puffin avatar
spleenszuru annyiért amennyiért azt a Thermaltake-t nézted NOCTUA NH-D14-et kapni. Az meg fényéveket verne rá hűtésben! 😃
[LINK]
0
0
0
0
csuz-li avatar
Használatán én sem veszek semmit, de azért pont a CPU az, amit a legbátrabban vennék használtan. Az ugyanis vagy működik, vagy nem. Nincsenek benne egyéb alkatrészek, mint pl a VGA-ban, vagy egy alaplapban. Az elöregedése sem számottevő, mert mire elöregszik egy CPU, addigra már történelem lesz belőle. Sőt használtan Intel kifejezetten előnyös, mert egyrészt nem kell félni attól, hogy szállítás, vagy kiszerelés közben megsérülnek a lábak, mint egy AMD-nél; illetve, ha nem K-t veszel, akkor tuti, hogy nem volt tuningolva...
0
0
0
0
Subaru avatar
én sem szeretek használtan venni semmit, és igazából az i7 3770/k nem éri meg már újonnan, drágább mint a 4790/4790k
0
0
0
0
spleenszuru avatar
ilyen fontosságú alkatrészt én csak újonnan veszek meg. 😀
0
0
0
0
Subaru avatar
spleenszuru
dehogynem, 35+ körül árulják most is használtan a 2500k-t, i7 2600k-t és i7 3770et kapsz 50 körül
0
0
0
0
spleenszuru avatar
nem lenne rossz az i7 3770K,az a lapomba a max határ, nagy vágyam, de még mindig 100 ezer felett van sajnos...
így marad egy pöpec hűtés, és órajel húzás.
ezt a procit már 30 ezerért sem tudnám szerintem eladni, hiába 70 ezer volt.
0
0
0
0
xsebix avatar
Én abszolút nem értek hozzá de egy 30 ezres hűtőt venni arra a procira, többe kerül a leves mint a hús inkább eladnám azt a procit és hozzá tenném azt a 30 ezret szerintem még ugy is jobban járnál mert kijönne egy jobb proci meg egy normális hűtő is abbol a pénzből...
Vagy hülyeséget írok? Javítsatok ki ha tévedek... 😃
0
0
0
0
spleenszuru avatar
vinném a procimat 4,5 GHz felé, főleg hogy lassan jön az új NFS is, meg kíváncsi lennék rá egyébként is, mit tud a procim még.
nem mintha ez a jelenlegi hűtő felfőzné, 67 fok jelen órajelen a max prime95 teszttel, de valamiért mégsem merem ezzel tovább húzni.
mindenképpen jobban megéri a víz, nincs valami király levegős alternatíva ??
vizeseknél melyek felé érdemes kacsingatni ?
0
0
0
0
Bronson avatar
Még az olcsóbb léghűtések is felveszik vele a versenyt, nem tudom miért van így elárazva...
0
0
0
0
deadly_cross avatar
Absozlute nem azert mar egy jo kis vizhutest veszel😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
spleenszuru Ennyiért már egész komoly vízhűtést kapsz!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció