Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Puffin avatar
A 250-eset nem venném meg! Szokott lenni a dobozban DVI-VGA átalakító dugó.
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
Pont ezt kerestem ki, hirtelen.

[LINK]

Na most, ha én két monitort akarok, akkor van a dobozban átalakító, vagy külön kell venni?

Vagy ez : [LINK]
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
A led égő már megoldva. A proci kicsit később.

Most videokártya. 😃

Piero.

Pedig újat szeretnék. Elég szerintem, egy 2GB-os DDR5.
0
0
0
0
Puffin avatar
r2d2: Az égőkkel egyetértek, de hogy az AMD proci sokat eszik alapon az nem igaz. Ugyanúgy mint előbb írtam VGA-nál, ha terhelve van...

gyulazsolti: használt árakra gondoltam. Újan felejtős szerintem ilyen áron VGA-t venni.
0
0
0
0
r2d2 avatar
a villanyszámláról szólva többet spórol az ember ha lecseréli a 80w-os égőket led-re!ja meg ha 😀 le cseréli az ember az amd-s prociját intel-re ahogy én 😃 egyből lejjebb ment a villanyszámla 😃
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
Akkor se egyen sokat. 😆

Hirtelen amit linkeltél, mindre 50.000FT körül jött.
0
0
0
0
Puffin avatar
R7 370, R9 270(X), de láttam RX460-at is 30-ért.
De miért kell a kis fogyasztás? A táp nem bírja? A VGA csak akkor fogyaszt sokat ha igénybe van véve!
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
Köszönöm.
Én is jobban a 3GB miatt aggódtam, de ő még nem lövöldözik. 😀
Igazából az enyémet akarom lecserélni.

Nekem helyette, AMD kis fogyasztással? Ha már lentebb szóba jött. 😀
30.000Ft körül.
0
0
0
0
Puffin avatar
gyulazsolti: menne gond nélkül, már ami maga a gépet illeti. Játékok alatt inkább a 3GB ram lesz a szűk keresztmetszet.
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
Konfigurációra gondoltam, hogy DDR2-es, és 2+1GB ram van benne.
0
0
0
0
Puffin avatar
Hunork: tudom! Az Nvidia 9xx széria óta ez a lényeg. Mintha nem lenne pénz villanyszámlára sokaknál... 😆
Spoiler!
Csak azt nem értem akkor a keveset fogyasztó kártyák miért mennek 70-80 fokon?
0
0
0
0
Hunork avatar
Muszáj kiemelni, mert sokan ezzel jönnek. Mintha ettől lenne magas a villanyszámla, nem a fostalicska égőktől... 😆 Engem nem érdekelt, azt hiszem ez kiderült, mikor megvettem. 😉
0
0
0
0
Puffin avatar
Hunork: a fogyasztás... Mindig ez a téma... 😆 Ha nem terheled napi 24 órát akkor szinte mindegy... 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
Ki vesz lastgen kártyát a nextgen megjelenése előtt?

Jelentem én!
Nyáron vettem az R9 390-et, és bár tudtam, hogy a fogyasztása nem családbarát, de nem bántam meg. Még nem fektette meg semmi maxon! 😀
0
0
0
0
r2d2 avatar
tökéletesen bele helyezhető! 😀
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
Sziasztok!

Kérdésem az volna, hogy az én videokártyám, jó-e a leányom gépébe.
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
coyotex: Teljesen jó! 80 felett érdemesebb ránézni, kifújkálni stb... bár attól sem fog fűbe harapni.
0
0
0
0
no avatar
Üdv mindenkinek.Van egy Msi Gtx 650 ti boost videókarim.Játékok közben 65 Celsius a hőmérséklete.A venti megy 70%-on.Ez jó érték?

http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/msi/geforce-gtx-650-ti-boost-oc-2gb-gddr5-192bit-pci-e-n650ti-2gd5-oc-be-p158182239/
0
0
0
0
csuz-li avatar
H-ECTOR: Annak hívják, aminek akarják. Miközben az új Nvidia is "csak" a Maxwell és a Fermi összegyúrása, pontosabban visszatették a Maxwellbe azt, amit a fogyasztáscsökkentés miatt kihagytak belőle a Fermihez képest, azt is next gennek hívják, holott az Nvidia gyakorlatilag a 3dfx-es felvásárlásból származó technológiát pofozgatja azóta is, addig az AMD már évek óta az új GCN architektúrát használja, ami az új polarisokban is van, és aminek minden verziója képes a dx12 és a Vulkan hardveres lekezelésére. Pontosabban az AMD elég össze-vissza használja a különböző generációs GCN-t. például miközben az én 380-amban 3 generációs GCN van, addig az erősebb 390-ben 2. generációs, a 4xx-es verziók közül is csak az rx előtagos 460-470-480-ban van 4. generációs, a többiben meg (450 és lefelé) első generációs lapul. (persze lehet, hogy tévedek a 4xx-ben, de így emlékszem)
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
csuz-li: külföldi hírportálokon a Polarist is "next generation of gpu"-nak szólják, ezért mertem őket egy kalap alá venni
0
0
0
0
csuz-li avatar
H-ECTOR:
Ki vesz lastgen kártyát a nextgen megjelenése előtt?

Mondjuk a 380 pont nextgen, de visszafelé még a 270 is, vagy a HD7xxx-ek.... A 960 viszont tényleg nem az.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
El kell hogy szomorítsalak, de ez mindig is így működött, Nv-nél a fő port ad csak képet amíg a rendszer át nem veszi a kezelést, ez a te esetedben a DVI-D, ha mind két monitor HDMI-n lenne akkor a HDMI-1-es adna csak. Ez így természetes.
0
0
0
0
Loxe avatar
Nekem egy olyan problémám lenne... ami igazából nem akkora gond, de kellemetlen, és érdekes mindenképp...
Szóval két monitort használok, és kb most egy hete cseréltem VGA-t (Radeonról Nvidiara), és az a probléma hogy mióta az új nvidias kártya van, azóta a fő monitoromra ami HDMI-vel van összekötve, nem ad képet addig amíg a windowsos üdvözlő képernyő nem jön be. Vagyis az Asusos töltőképernyő meg Bios ezek nem látszanak rajta, ellenben a másik monitoromon igen, ami pedig DVI-D-vel van összekötve, mert azon nincs más, és az ugyanúgy megy rajta ahogy eddig is az előző kártyán.
Szóval még AMDn volt mind a két monitoron kép bekapcsoláskor és biosban stb, most nvidiaval csak a DVI-oson van, probléma a kábelekkel és monitorokkal nincs, azok ugyan azok mint voltak, csak a kártya lett cserélve, még átpakolva se volt semmi hogy kimozdult volna valami, meg ugye ha ezekkel lenne gond, akkor windowsba se lenne kép a hmdis monitoron.
Megnéztem a kártyán mind a két hmdi csatlakozót, mind a kettőbe ugyan ez van bekapcsoláskor, vagyis inkább pont hogy nincs windowsig kép rajta, de az elsődleges csatlakozóba van dugva a kábel természetesen a kártyán, szóval fogalmam nincs hogy nvidia kártyán miért nincs kép biosban hdmi-vel, amdn meg igen, és két előző amdn is volt kép...
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Off: viccesen szánalmasak azok az apróhirdetések, ahol 960,380-akat akarnak eladni 55-60ezerért. Ki vesz lastgen kártyát a nextgen megjelenése előtt?😆
(igaz múltkor, mikor egy csávó 38-ért kínált 270-et [nem x], aztán amikor meg szóltam, hogy annyiért nem fogja tudni eladni, mert annyiért 280x is van, még engem jelentett be üzletrontásért😆😉
0
0
0
0
Hunork avatar
Biztos rosszul nézted. Nézd meg alaposan az értékeket, mindent kiír.
De ha ez sem elég, ott az Aida64, engedélyezd a log fájlt és utólag percre pontosan kiírja, hogy a GPU milyen terhelésen volt.
Nekem Far Cry3 maximumon 75-99% között van és R9 390...
0
0
0
0
xymano avatar
hááááát a super mario 3 volt.😃
igazából meg a witcher 3 fullhd közepes beállításokkal 50fps
valszeg rosszat néztem.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
hát ha csak nem Doom 2-vel játszol, akkor elég nehezen lehet 20%-on a vga kihasználtság😆
viccet félretéve, vagy mást nézel, vagy tényleg kis gépigényű játékkal játszol, utóbbi esetben felesleges húzni, ha még a saját kapacitását se használja fel
0
0
0
0
cseszka avatar
Lehet huzni,de hogy meddig,az kártyája válogatja...viszont az utolsó mondat báris számomra nehezen értelmezhetö,de ha arra gondolsz,h játékok alatt csak 20% (+/-10%) dolgozik a kari,az lehetetlen...pláne ennél a kártyánál.Ne érts félre,nem rossz a 750,de nem is titan X....
0
0
0
0
xymano avatar
hello
az lenne a kérdésem hogy egy gigabyte gtx 750 2 gb os kártyát lehet húzni az msi afterizével???

és van értelme? játékok közben 20% +-10% ot használ, ha jól értelmeztem de ha jól értelmeztem akkor meg nem lenne értelme húzni mert van még benne cufla.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Anno még rögzítőfüle sem volt azoknak a síneknek.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
Köszönöm a gyors válaszokat!
0
0
0
0
Zoli73 avatar
tiborbratko: Nem lesz tőle semmi baja.
0
0
0
0
cseszka avatar
Nemgond,az enyimenn is letört,már vagy két éve,és gond nélkül üzemel.Az lényegében csak annyit tart,hogy ne birjon kicsuszni a kari....
0
0
0
0
DarkC0re avatar
Heló srácok. Azt szeretném kérdezni, hogy gond e ha letört az alaplapról az a tartó ami oda fogja a videókártyát a foglalatba. Pci express ról van szó.. Más alaplapoknál hasonlóan van megoldva mint a ramoknál. Nálam olyan pattintós módszer, amit sajnos sikeresen le is törtem... A csavarok tartanak tehát különösebben nem mozog a kártya.
0
0
0
0
r2d2 avatar
már megint el kezdte megint végig futtattam a progit és most megint jó szóval most csinálok egy teljes körű vírus ellenőrzést végzek megvárom mi lesz amiket ki hoz azokat töröltetem vele és partícióval együtt törlöm a Windows és újra húzom az egészet
0
0
0
0
Puffin avatar
Nincsmit! De a Windows-t nem kell újrahúzni, ha nincs vele gond!
0
0
0
0
r2d2 avatar
kész van a vizsgálat és most 14 észlelt fenyegetést jelez, törölte őket, újra indítottam, és most jó, köszi! azt hiszem végigpörgetem a hdd-ket ezzel a progival és újra húzom a Windowst az lesz a legbiztosabb köszi!
0
0
0
0
Puffin avatar
r2d2: miner progi.... Szedj le Anti Malware-t! 14 napos próba verzió de célnak megfelel: [LINK]
0
0
0
0
r2d2 avatar
most hétfőn vettem rx 480-asomat és most 21:00 kor el kezdet sípolni mint amikor a megahertz-et hallod és a hőmérséklet állandó 67 fok és állandó 1300 pörög a gpu amikor nem is játszok simán csak videót nézek és a vram is állandó 7000-ren pörög mi a fészkes fa....om ez ?????!!!!!! 😠 😠 😠
0
0
0
0
Zoli73 avatar
A VGA merevítéséhez szilárd oldható kötés kell, a kétoldalu ragasztó enged, men fog plusz stabilitást adi a VGA-nak.
0
0
0
0
r2d2 avatar
És ha csak simán rögzítésére szeretném használni a négy sarkánál ara jó lenne a két oldalu ragasztó?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
r2d2: A szerény véleményem, hogy nem képes. Semmit nem fogsz elérni vele. Sem hőt leadni nem fog, sem a kártya nem lesz stabilabb tőle, mivel nem fogatod meg körbe a kártya teljes területén, hanem csak középen akarod ráerősíteni a GPU-nál.
0
0
0
0
Hunork avatar
Attila57: itt az AMD hivatalos oldala, kitöltöd amit ki kell (mint NV esetén kellett eddig), hogy milyen széria, milyen oprendszer... [LINK]
0
0
0
0
r2d2 avatar
Sziasztok! backplatett csinálok rezes nyáklapbol de én nem rögziteném csavarokkal hanem ahol a GPU van ott rögziteném két oldalu ragasztoval és az lenne a kérdés hogy a ragasztó képes-e hö közvetitöként szolgálni a gpu és a nyák között?
0
0
0
0
visor261 avatar
Első telepítésnél: [LINK], utána meg bemész az AMD Radeon Settings(jobclick asztal) és ott frissíted a bal alsó sarokban.
0
0
0
0
Attila57 avatar
Sziasztok!

Olyan problémám lenne hogy amd videokártyára váltottam és nem igazán tudom hogy honnan kell letölteni a driver-t hozzá!
valaki esetleg adhatna egy kis útmutatást.

A segitönek elöre is köszönöm!
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Az első mondatomban benne is van, az amiért vetted.Láttam hogy miért kellett venned hozzá a képeden.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Lehet jó minőségű műanyag aminek köszönhetően merevíthet, de hűtésben nem sokat segít, de lehet hogy semennyit.Bár ha jó a hűtő a kártyán, ez nem gond.
Viszont az én 1060-asomon amin gyári a backplate az valamilyen fémből van(Meg nem mondom milyen fém, de mágnes nem fogja.), ami a hővezetésben is sokat segít.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció