Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
[LINK]
Na most, ha én két monitort akarok, akkor van a dobozban átalakító, vagy külön kell venni?
Vagy ez : [LINK]
Most videokártya. 😃
Piero.
Pedig újat szeretnék. Elég szerintem, egy 2GB-os DDR5.
gyulazsolti: használt árakra gondoltam. Újan felejtős szerintem ilyen áron VGA-t venni.
Hirtelen amit linkeltél, mindre 50.000FT körül jött.
De miért kell a kis fogyasztás? A táp nem bírja? A VGA csak akkor fogyaszt sokat ha igénybe van véve!
Én is jobban a 3GB miatt aggódtam, de ő még nem lövöldözik. 😀
Igazából az enyémet akarom lecserélni.
Nekem helyette, AMD kis fogyasztással? Ha már lentebb szóba jött. 😀
30.000Ft körül.
Spoiler!
Jelentem én!
Nyáron vettem az R9 390-et, és bár tudtam, hogy a fogyasztása nem családbarát, de nem bántam meg. Még nem fektette meg semmi maxon! 😀
Kérdésem az volna, hogy az én videokártyám, jó-e a leányom gépébe.
http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/msi/geforce-gtx-650-ti-boost-oc-2gb-gddr5-192bit-pci-e-n650ti-2gd5-oc-be-p158182239/
Mondjuk a 380 pont nextgen, de visszafelé még a 270 is, vagy a HD7xxx-ek.... A 960 viszont tényleg nem az.
Szóval két monitort használok, és kb most egy hete cseréltem VGA-t (Radeonról Nvidiara), és az a probléma hogy mióta az új nvidias kártya van, azóta a fő monitoromra ami HDMI-vel van összekötve, nem ad képet addig amíg a windowsos üdvözlő képernyő nem jön be. Vagyis az Asusos töltőképernyő meg Bios ezek nem látszanak rajta, ellenben a másik monitoromon igen, ami pedig DVI-D-vel van összekötve, mert azon nincs más, és az ugyanúgy megy rajta ahogy eddig is az előző kártyán.
Szóval még AMDn volt mind a két monitoron kép bekapcsoláskor és biosban stb, most nvidiaval csak a DVI-oson van, probléma a kábelekkel és monitorokkal nincs, azok ugyan azok mint voltak, csak a kártya lett cserélve, még átpakolva se volt semmi hogy kimozdult volna valami, meg ugye ha ezekkel lenne gond, akkor windowsba se lenne kép a hmdis monitoron.
Megnéztem a kártyán mind a két hmdi csatlakozót, mind a kettőbe ugyan ez van bekapcsoláskor, vagyis inkább pont hogy nincs windowsig kép rajta, de az elsődleges csatlakozóba van dugva a kábel természetesen a kártyán, szóval fogalmam nincs hogy nvidia kártyán miért nincs kép biosban hdmi-vel, amdn meg igen, és két előző amdn is volt kép...
(igaz múltkor, mikor egy csávó 38-ért kínált 270-et [nem x], aztán amikor meg szóltam, hogy annyiért nem fogja tudni eladni, mert annyiért 280x is van, még engem jelentett be üzletrontásért😆😉
De ha ez sem elég, ott az Aida64, engedélyezd a log fájlt és utólag percre pontosan kiírja, hogy a GPU milyen terhelésen volt.
Nekem Far Cry3 maximumon 75-99% között van és R9 390...
igazából meg a witcher 3 fullhd közepes beállításokkal 50fps
valszeg rosszat néztem.
viccet félretéve, vagy mást nézel, vagy tényleg kis gépigényű játékkal játszol, utóbbi esetben felesleges húzni, ha még a saját kapacitását se használja fel
az lenne a kérdésem hogy egy gigabyte gtx 750 2 gb os kártyát lehet húzni az msi afterizével???
és van értelme? játékok közben 20% +-10% ot használ, ha jól értelmeztem de ha jól értelmeztem akkor meg nem lenne értelme húzni mert van még benne cufla.
Olyan problémám lenne hogy amd videokártyára váltottam és nem igazán tudom hogy honnan kell letölteni a driver-t hozzá!
valaki esetleg adhatna egy kis útmutatást.
A segitönek elöre is köszönöm!
Viszont az én 1060-asomon amin gyári a backplate az valamilyen fémből van(Meg nem mondom milyen fém, de mágnes nem fogja.), ami a hővezetésben is sokat segít.