Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
természetesen nem kell másik táp.
0
0
0
0
barnav avatar
Egy kérdésem lenne, ha a jelenlegi merevlemezemet SATA 3-ba akarom használni SATA2 helyett akkor elég lenne alaplapot cserélni ami támogatja a SATA3-at vagy másik tápegység is kéne hozzá?
0
0
0
0
cseszka avatar
akkor lehet h döglik a táp,most nézem tényleg Codegen,ajánlatos a csere mihamarabb,de a legbiztosabb,ha már most kiövöd a gépet.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
na most kattog és ilyen izé hangot is ad közelről mint pl valami ráz
meg így menet közben nincs gond csak kattog de nem melegszik
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Közben ténylegesen rájöttem mi volt a gond. Felforrósodott a vga. Az MSI Afterburner fogta magát és leszabályozta a ventiket 25%-ra. El sem tudom képzelni meddig hevült fel a gpu mikor el kezdett csíkozódni. Jobban oda kell figyeljek. Most is Bf3-ból 90 fokos gpu-val léptem ki mire észrevettem. 😶
0
0
0
0
Bronson avatar
Lehet haldoklik...Codegen tápnál nem tudhatod 😆
0
0
0
0
cseszka avatar
Hát...fenese tudja,lehet valami piszok,amit néha elér a venti.Nálam már volt olyan,h beszált a gépbe valahogy egy légy,az oldal lap fentvolt,nemtom hol ment be,de hallani lehetett ahogy röpdös,és néha pattog a ventik között.😆
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
A tápom felől kattogást hallok olyan hangot ad mint mikor valami rugót szorítasz össze
mi lehet a baj ma kezdte el
a kattogás nem folyamatos kb így össze vissza de elég idegesítő
0
0
0
0
Thor155 avatar
Kár érte nekem is ilyen vga van😕
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Hát valószínű, hogy vga csere lesz. Eszközkezelőben eltávolítottam a drivert, letiltottam a vga-t. Rebootoltam, visszaraktam egy régebbi drivert és most amíg nem kap nagyobb terhelést nincs gond, de amint játszani kezdek csikozódik és a vga nem válaszol hibaüzenet. Köszi a megerősítést mindenkinek! 😀
0
0
0
0
Thor155 avatar
Az egyik haverom is igy járt a vga halt meg neki is.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Igen egyértelműen a vga döglött meg. Nekem is pontosan ugyan ez volt kb 1 hete ugyan így csökkentett módban jó normál módban kékhalál stb.
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Sziasztok! Lenne egy nagy problémám. Egyik percben fogta magát a gép és elkezdett csikozódni a kép. De szinte alig látni valamit a képből. A rebootnál már az alaplap logójánál elkezdi. Csökkentett módban elindul a win, de normál indításnál kékhalál és újraindul. Viszont biosban nincs csikozódás. Valúszínű, hogy a vga adta meg magát? Plz help gyorsan, hogy tudjam mi ment gallyra. Thx előre is!
0
0
0
0
Bronson avatar
Thor155 : 3-4 számot kell összeadnod,minek ehhez oldal?
0
0
0
0
Thor155 avatar
Heló nem tudjátok véletlenül annak az oldalnak a nevét ahol kitöltöm a gépem adatait és kiadja,h mennyi wattot fogyaszt a gépem?😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Jó proci,elég lesz egy darabig,a lap is jó,viszont ha ajánlhatom neked ezt:http://i.p.o.n.hu/webshop/product/msi_970a_g46/195382
ez jobb lenne,báris nekem ez van,és nagyon elégedett vagyok vele.Az oc is megy vele gond nélkül,megbizható,stabil.
https://www.msi.com/pic/product/five_pictures9_2501_20111215093233.jpghttps://m.ua/jpg_zoom1/175947.jpg
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a válaszokat, segítséget.
Már megvan, hogy milyet veszek 😃
ASROCK 970 Extreme3 R2.0
ezzel remélem, hogy jó lesz minden. 😀 AMD FX-6300 3.50GHz BOX Black Edition processzorról vélemény?
0
0
0
0
Megaisten avatar
Más egyébb kivánság...sütni-fözni.Kicsivel jobb alaplapot néz miért pont fekete😆11.190 Ft mástészta hogy elvér e a hütönél a ram. MSI 760GM-P23 (FX) AM3 alaplap: https://kepfeltoltes.hu/131229/Ashampoo_Snap_2013.12.29_12h16m20s_006__www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/131229/Ashampoo_Snap_2013.12.29_12h16m36s_007__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
cseszka avatar
Normálisab lapok 20-23K környékén vannak,nézd meg az MSI,Gigabyte,esetleg az Asrock 970 sorozatos lapjait,esetleg az Asus M5A97-*** lapokat még,és válogass.Az R9 270X minden pcie lapba belemegy,valamint a tx3 is,az aerocool házban is elférnek.
0
0
0
0
no avatar
Üdv.
Szeretném cserélni az alaplapomat illetve processzoromat
amit kinéztem az egy
http://t7.hu/1114
AMD FX-6300 3.50GHz BOX Black Edition
ehhez szeretnék vásárolni egy alaplapot max. 20.000FT-ért.
A lényeg, hogy az alaplapra férjen rá egy MSI R9 270X 2GB-os VGA és egy COOLERMASTER Hyper TX3 EVO processzorhűtő + férjen bele egy AEROCOOL PGS Strike-X ONE gépházba. Lehetőleg az alaplap FEKETE SZÍNŰ legyen.
Legyen korszerű, stabil, stb.
A segítséget előre is köszönöm.
0
0
0
0
Razer015 avatar
Hali ! Van nekem 1 Cooler Master Hyper TX3 EVO proci hűtőm aminek az oldalán van 1 gyári Cooler Master venti de akarok rá 1 másikat viszont a gyári Cooler Mastert le akarom cserélni mert pont olyat nem találok sehol szóval a kérdésem az lenne h milyen 9cm-es ventit ajánlotok rá ? a mostani az 2200rpm en tud max menni. A keret az max 1000Ft/venti. Magyarán 2000Ft-ból kéne kijönnie 2 9cm-es ventinek vagy ha valaki betudná linkelni a gyári venti típusát esetleg ha valami boltba van akkor annak a linkjét. Köszi ha tudtok segíteni !
(Tudom nem pont ide illik de sürgős)
0
0
0
0
no avatar
Gondolkodtam, és jobban járnék szerintem egy FULL HDTV-vel.
[url]http://t7.hu/10we[/url] vagy ez helyett esetleg valami jobb TV-t? 80.000-ig max.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Az lenne a problémám hogy a fifa 10 ben nem tudom állitani a felbontást csak 800x600-at engedi,erre mi lenne a megoldás?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Lehet az is ha gondolod. 7870-re meg úgy mostani kártyák bármelyikére tudsz kötni kb 2 monitort. Csak ne legyen D-SUB mert az már kivonulóban van és DVI-dsub átalakításnál is vannak panaszok de még átalakítás nélkül is ha vga csatis a vga az újabbaknál. 9600GT-nél még biztos oké a VGA csati de az nem is mai kártya. 7870nél ugye gondolom képben vannak a r9 270 és r9 270x kártyák is mert elvégre majdnem ugyanaz mind a 3. A 270x valamivel erősebb mint a másik 2.
0
0
0
0
no avatar
Most erre mit mondjak? számomra megtévesztő volt az a kép. 😃
Maradok az LG-nél.
Szerk: Majd csak 10.-e után lesz 7870-em és az mellé tervezem a monitort is.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha 6 monitoros eyefinity lenne akkor azt hinnéd, hogy 6-ot adnak ennyiért?
szerk:Ja, hogy nincs is xfx 7870-ed.... Akkor még jó, hogy használható az adatlapod... bár tökmind1 mert nem 9600GT-re tervezed ezt. Az a monitor az egyik legjobb ha nem a legjobb választás elvileg. DVI-D meg minden kártyán van meg digitálisnál nem gáz az átalakítás.
0
0
0
0
no avatar
Ezt most nem értem, két monitort adnak 53.000FT-ért?😲
Amúgy jelenleg egy XFX 9600GT-m van és egy ASUS 7870 2GB-re akarom cserélni.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hát annál legalább nem lesz az átalakításból esetleg vibirálás és a karidon úgysincs d-sub akkor minek kéne olyan monitor? De a kép is szebb valószínűleg.
egyébként nem lenne jobb egy ilyen?
https://www.i pon.hu/webshop/product/dell_u2312hm_fekete/187466
DP van a karin? Egyáltalán milyen xfx karid van? Mert nem 1 féle van.
0
0
0
0
no avatar
Fogalmam sincsen, hogy pontosan milyen. De szerintem csak D-Sub-os csatlakozója van.
Most azon gondolkodom, hogy inkább veszek 50.000FT-ért egy ilyet:
[url]http://t7.hu/10vw[/url] ez jobban megérné.
A HDMI jobb mint a D-Sub? vagy nincsen jelentősége? 7870 szebb képet adna HDMI-n mint D-Subon?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nagyobb teret mutasson? Úgy érted legyen egy másik asztalod tálca nélkül és 2 külön tartalmat lássál egy időben? Mert olyat lehet. De az a baj ezzel a monitorral, hogy én egyértelműen nem látom a gyártónál sem, hogy most csak D-SUB van rajta vagy van DVI is mivel specben csak d-sub van de a monitorról van egy kép amin látszik h dvi de az nem, hogy pontosan milyen. Analógba meg nem kéne belefognod. Mindenképp digitális kell szóval mg kéne tudni milyen csatlakozók vannak azon monitoron ténylegesen. HDMI vagy DVI-D dual link kéne.
0
0
0
0
no avatar
Mindegy, akkor veszek most egy 24"-os monitort és majd veszek hozzá kettőt... egy év múlva.
0
0
0
0
no avatar
és azt úgy nem lehet megoldani, hogy az egyik a főmonitor a másik pedig csak arra lenne, hogy nagyobb teret mutasson?
0
0
0
0
PoPet avatar
2 monitort úgy tudsz gépre kötni, hogy van vagy 2 HDMI/DVI/D-SUB a gépeden, vagy 2 külön kábellel kötöd a 2 monitort, de 2 monitoros rendszernek nincs értelme, a 3-nak még talán.. De most egy FPS játékban a célkereszt pont középen van, az úgy nem valami szerencsés..
0
0
0
0
no avatar
Februárban HA minden jól megy... lesz pénzem arra, hogy felállítsak egy két monitoros rendszert.
Ezt a monitort néztem ki,
[url]http://t7.hu/10vr[/url]
ha ebből veszek kettőt, összefogom tudni kötni őket? milyen kábelt kell vennem ahhoz, hogy a kettőt összeköthessem, + hogy ráköthessem a VGA-mra?
illetve minden játék támogatja a két monitoros rendszereket? és így ennek a két monitornak, kb. mekkora felbontása lenne?
0
0
0
0
Davezorrr avatar
danmih97 : Passzolni fog bele,meg működnie is kéne de én nem cserélném,olyan nagyon nagy teljesítmény növekedés nem lesz tőle.
0
0
0
0
danmih97 avatar
Egyébként gyárilag van olyan lapos, amiben olyan proci van, amilyet én szeretnák belerakni a notimba és olyan alaplapja van, mint amilyen nekem most van. Még így sem érdemes?
0
0
0
0
Davezorrr avatar
danmih97 : nem ajánlatos,kékhalálozni szok a gép.Múltkor pont néztem egy vidit ahol egy i5-t cseréltek i7-re laposba,ment fél órát a gép aztán elkezdett kékhalálozni.Gondolom más feszültségek vannak beállítva vagy ilyesmi és ezért.Én nem ajánlanám.
0
0
0
0
toopa avatar
MMathers: "Egy megfelelő hub segítségével a HD 7870-re, valamint a HD 7850-re is összesen hat megjelenítőt is csatlakoztathatunk, hála az Eyefinity 2.0-s verziójának." (prohardver)
0
0
0
0
mtrelax avatar
MMathers: nekem csak a jelenlegi gépemben van két vidkari, eddig mindig 1 volt és már vagy nyolc éve két monitort használok
0
0
0
0
no avatar
Két monitoros rendszerhez elég egy videokártya (7870 2GB) vagy inkább kettő kellene?
0
0
0
0
danmih97 avatar
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! A laptopomban (Packard Bell EasyNote TE11HC-460HG) lévő Intel Celeron B830-as procit szeretném Intel Core i3-2328M-re cserélni! A laposom működne az i3-as procival szerintetek, vagy kiégne az alaplap? A két proci: http://ark.intel.com/compare/70927,71141,
Kérlek szépen Titeket segítsetek, nagyon fontos lenne!
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Igen,azzal próbáltam....most megint 100%on megy a CPU+Venti...de most az AMD Cataclyst(vagy mi?) pörgette fel..:S
Valakinek van valami sejtése,hogy mi lehet ez?:S

Szerk:
elindult a GPU-z,viszont fagyogat össze-vissza...na mindegy,nem ez a baj.
Feladatkezelőt nézegettem,és az tűnt fel,hogy bármi programot megnyitok,az rögtön felnyomja a procihasználatot 100%-ra...mi lehet a gond?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Legfrissebb GPU-z-vel próbáltad?
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Köszönöm a segítséget,sikerült megcsinálnom! 😀

Viszont van egy nagyobb problémám.

Az újdonsült laptopom(HP Pavilion 17)-ben egyszer felpörög a venti mint az atom,aztán meg leáll...és ezt csinálja folyamaosan.

Meg kérdem én,normális az ilyen?:
https://kepfeltoltes.hu/view/131225/591733321N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png

+meg se nyitja a GPUz-tcsak tölt folyamatosan...
0
0
0
0
Bronson avatar
Szabcsi : helyes amit Taylor javasolt,valszeg nem particionáltad amikor installáltad a rendszert!Gondolom nem egyik pillanatról a másikra tűnt el... 😊
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
vezérlőpult->felügyeleti eszközök-> számítógép-kezelés->lemezkezelés és itt látnod kell maradék 900GB-ot azt leformázod adsz neki betűjelet és ennyi. Asszem.
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Udv.

Az lenne a problemam,hogy az 1TBos winyobol,csak 100GBot ismer fel.Ezen a 100GBon van a Win8.A tobbi 900GB hova lett?
0
0
0
0
cartman1990 avatar
Sziasztok Olyan gondom van hogy mikor játszok Cicereg az alaplapom a proci környékén egy bizonyos venti fordulatnál és rohadt hangosan Arra már rá jöttem hogy nem akkor csinálja mikor terhelem a gépet hane mikor már majdnem csutkán pörög a venti a procin ha hűvös van a szobában bármivel játszok ha nem pörög fel a venti nem ciripel semmi de ha jó meleget csinálok a szobában és alapbol pörög a venti mint a bolond már alap youtube-nál is csinálja Szerintetek mi váltja ezt ki? Olyan mintha egy kondi csinálná a feszkót
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció