Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bicike avatar
Hewlet Packard HD 7450-ről van valakinek véleménye? Mennyivel jobb egy 5550-nél? 350W-os táp elég neki?
0
0
0
0
kung avatar
Demmer írta:
most 7970 asus directu 2 alapfesz tuningal elég 500w chieftec ctg vagy nem?

Mert akkor nem veszek ha nem elég hozzá!!!
mert csak 95ezrem van és a videokártya 90ezer!

Elvileg elég, a teljes rendszered olyan 400w körül fogyasztana tuningal. De én azért egy 7970 asus directu 2 tuningra javasolnám a Seasonic G-550-et .
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Demmer írta:

Egy jó minőségi 500 w-os tápnak elégnek kelenne lennie.

[LINK]
0
0
0
0
Demmer avatar

0
0
0
0
no avatar
Synda Rebirth írta:
cozyka írta:
Synda Rebirth: ctg 500-as táppal nem férbele túl nagy tuning😀
Erre a kérdésre esetleg még valaki?
Sziasztok!
Alkalmam adódott elcserélni a kártyám egy gigabyte gtx670 wf2-re(+5k) Szerintetek ,érdemes lenne elcserélnem?Annyi negatívum van benne szerintem ,hogy arra gyártói garancia van illetve -1gb vram.
Kíváncsi lennék a Ti véleményetekre is ,mennyire érné ez meg?

Hasonlót sem írtam, Demer privibe kérdezte, minimum 600w-ot ajánlottam neki....😜
Megcáfolni max ő fogja, lexarom mit gondoltok ! 😊

Én erre válaszoltam "inkább tuningolj jobban jársz"
0
0
0
0
no avatar
cozyka írta:
Sziasztok!
Alkalmam adódott elcserélni a kártyám egy gigabyte gtx670 wf2-re(+5k) Szerintetek ,érdemes lenne elcserélnem?Annyi negatívum van benne szerintem ,hogy arra gyártói garancia van illetve -1gb vram.

Hasonlót sem írtam, Demer privibe kérdezte, minimum 600w-ot ajánlottam neki....😜
Megcáfolni max ő fogja, lexarom mit gondoltok ! 😊
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
no avatar
tucanagabor írta:
Synda Rebirth írta:
tucanagabor írta:
Synda Rebirth írta:
GodSie írta:
nem érné meg.

7990 felett teljesít, mellé 100k-el olcsóbb, valóban értelmetlen pénzkidobás....szerinted.😂

Inkább legózz ! 😆

Akkor tervbe is veszem 😃 köszi szépen a segítséget !

Jó pár évig gondtalanul játszol, többit leírtam.😀

Mármint mi az amit elírtál ?? 😃 😃

Magyar értelmezési kézikönyv... 😂
Mindent leírtam ! 😜
0
0
0
0
no avatar
tucanagabor írta:
Synda Rebirth írta:
GodSie írta:
nem érné meg.

7990 felett teljesít, mellé 100k-el olcsóbb, valóban értelmetlen pénzkidobás....szerinted.😂

Inkább legózz ! 😆

Akkor tervbe is veszem 😃 köszi szépen a segítséget !

Jó pár évig gondtalanul játszol, többit leírtam.😀
0
0
0
0
ximo avatar
tucanagabor írta:
ximo írta:
Már miért ne érné meg?
Más kérdés, hogy ha a saját gépedbe tervezed akkor sem a proci sem az alaplap nem jó egy cf rendszerhez...
Ui a tápot is cserélni kéne...

azzal tisztában vagyok csak érdekelt hogy megérné-e ??

Bocs csak segíteni akartam, amúgy +1 szavazat amellett hogy megéri, semmi problémát nem tapasztaltam még a crosssfire támogatásával kapcsolatban.
(csak csendben jegyezném meg, hogy a többkártyás rendszer tényleg frankó, de pénzkidobással határos, egy db 7950 is bőven elég mindenre 😀 Mondom mindezt úgy hogy nekem is cf van a gépben )
0
0
0
0
no avatar
GodSie írta:
nem érné meg.

Inkább legózz ! 😆

Amit Gaboo7 írt nem félrevezetés, volt 7850CF, rettenet gyors...ahol van támogatás, egyébként egy "mezei" 7850.😆
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
GodSie írta:
cfet szted 10ből mennyi játék használja ki?

Crossfire esetén kb a játékok 80%-a, SLI esetén 90-95% támogatja a többkártyás rendszereket mivel a mostani csúcs VGA-k is több GPU-s megoldások (7990, GTX690) ezért ilyen magas a támogatottság. SLI problémám utoljára az Alan Wake-el volt több mint egy éve az is pár nap alatt megoldódott.
0
0
0
0
GodSie avatar
cfet szted 10ből mennyi játék használja ki?
0
0
0
0
ximo avatar
Már miért ne érné meg?
Más kérdés, hogy ha a saját gépedbe tervezed akkor sem a proci sem az alaplap nem jó egy cf rendszerhez...
Ui a tápot is cserélni kéne...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Aha hát úgy látom itt sincs infó róla meg manualban sem volt.
0
0
0
0
bukta2 avatar
www.***/szamitogep-haz-c3085/modecom/step-207-p392794/termek-leiras.html#properties

azok helyett ez van 😃 arukereso .hu
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Írd le egy szóközzel azt ami a csillagok helyére jön vagy a linkben valahol ott.
0
0
0
0
no avatar
bukta2 írta:
amúgy visszatérve az 5770 re azt vágom hogy jó kis kártyák azok a maga kategóriájukba : Sőőt Synda neked régen 5770 esed volt ha jól emlékszem 😃 de lehet másra gondolok 😃

Jól emlékszel, sapphire hd 5770 vapor-x volt, még mindig megvan, épp arról írok.😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
jah már rájöttem bocs 😃 majd meg mérem és leírom
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Tudom melyik ház az hát szerinted honnan tudom, hogy nincs róla infó a gyártó oldalán sem? De am a csillagok helyére mi jön?
0
0
0
0
bukta2 avatar
Nos Ő lenne az 😃 Rohadt régi még a gyári házam 😃

[url]http://www.***/szamitogep-haz-c3085/modecom/step-207-p392794/termek-leiras.html#properties[/url]

de ha nem mutatja, mert nekem ugy nem jó akkor ez a link 😃

http://www.***/szamitogep-haz-c3085/modecom/step-207-p392794/termek-leiras.html#properties
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Házadról nuku infó arról, hogy mekkora kártya fér bele😃 Szóval mérd le és úgy válogass😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
amúgy visszatérve az 5770 re azt vágom hogy jó kis kártyák azok a maga kategóriájukba : Sőőt Synda neked régen 5770 esed volt ha jól emlékszem 😃 de lehet másra gondolok 😃
0
0
0
0
no avatar
bukta2 írta:
Jogos az Érdeklődésetek 😆D de neeeem 😃 Momentán Monitorokat nézegetek mert most az van soron 😃 sőőőt momentán a gépem itt nyugszik mellettem mert meghalt a régi monitorom,és most lapiról írok, szóval Valami full HD ba gondolkodnék 😀 😃

Akkor minimum 7850.😉

cozyka: Véletlenül se cseréld, inkább tuningolj jobban jársz.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
bukta2 avatar
Jogos az Érdeklődésetek 😆D de neeeem 😃 Momentán Monitorokat nézegetek mert most az van soron 😃 sőőőt momentán a gépem itt nyugszik mellettem mert meghalt a régi monitorom,és most lapiról írok, szóval Valami full HD ba gondolkodnék 😀 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Élsimítással még azért dolgoztathatja a kártyát , hogy jól kihasználja szerintem😃
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
Felbontásod marad 1024x768? Mert oda lehet picit erős a 7850 de ha később lesz nagyobb monitor akkor oké😃

Akkora felbontásra 7770 is értelmetlen.😆

Használtan 15k környékén 5770, bőven jó lenne kb 3 évig.😜
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Felbontásod marad 1024x768? Mert oda lehet picit erős a 7850 de ha később lesz nagyobb monitor akkor oké😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
értem,Kösz a válaszokat még1 szer 😀 azért kérdeztem mert ha megveszem a vga-t és behal a gép, nemér annyit, ez egyértelmű 😃 több pénz de nincs kockázat.
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
FSP HEXA 400,500 Chieftec CTG 400,450,500 tényleg jó volna helyette😃

Hexa 400W elég lenne, igaz nem 7-8k, 10-11.😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
FSP HEXA 400,500 Chieftec CTG 400,450,500 tényleg jó volna helyette😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
Remek, Kösz a gyors választ! 😉 Még annyi, Akkor valószínű Táp csere is kell ugye? mert nem nagyon ismert ez a táp 😃 valami 6-7 ezer körül vettem anno.
0
0
0
0
no avatar
bukta2 írta:
Az én vasam milyen Vga-t hajtana ki? milyen illene ezekhez a cuccokhoz? Előre is kösz! Közeljövőbe szeretnék 1 új VGA-t

HD 7850, bőven belefér.😉
0
0
0
0
bukta2 avatar
Az én vasam milyen Vga-t hajtana ki? milyen illene ezekhez a cuccokhoz? Előre is kösz! Közeljövőbe szeretnék 1 új VGA-t
0
0
0
0
no avatar
kistiko07a írta:
azbizony írta:
Milyen vga illene a gépembe ugy h ne legyen nagy procilimitem? 😃

Hát tehetsz GTX660Ti vagy HD7870-ig bármit mert a quad gond nélkül kihajtja őket. Más kérdés, hogy mennyit szánnál rá. De nem ártana még +ram se a vasba 😉

Q9400 3.6Ghz, 7870 mellett bőven Vga limites, Q6600 nem tudom hogyan teljesít, de szerintem annak sem jelent problémát.😀
0
0
0
0
kistiko07a avatar
azbizony írta:

Hát tehetsz GTX660Ti vagy HD7870-ig bármit mert a quad gond nélkül kihajtja őket. Más kérdés, hogy mennyit szánnál rá. De nem ártana még +ram se a vasba 😉
0
0
0
0
azbizony avatar
0
0
0
0
Demmer avatar
7850 2gb sapphire karimat mennyiért tudnám eladni?

2012.07 ekkor lett vásárolva még 1éves sincs!

1év gari van rá 2014.07
0
0
0
0
vasziliy avatar
Ennek örülök.
Ilyen karit néztem használtan.
Asus 6670 1GB DDR5 EAH6670/G/DIS/1GD5 videokártya két év garival.
Mennyit érhet meg kb?
0
0
0
0
GodSie avatar
gt 430 ...nem kártya 😀 semmi teljesítmény Ati hd 6670 sokkal jobb!
0
0
0
0
kung avatar
vasziliy írta:
Hali. Melyik lenne jobb? egy asus 6670 ddr5 1gb vagy egy gigabyte gt 430 ddr3 1 db.
Érdemes e lecserélnem a gt 430 at a 6670 re?

Kb 50% erősebb a 6670 ddr5-ös.
0
0
0
0
vasziliy avatar
Hali. Melyik lenne jobb? egy asus 6670 ddr5 1gb vagy egy gigabyte gt 430 ddr3 1 db.
Érdemes e lecserélnem a gt 430 at a 6670 re?
0
0
0
0
Demmer avatar
szerintettek 8950 milyen áron fognak menni?
0
0
0
0
bybeni avatar
hali kollégák!
volna itt egy kérdés amire nem nagyon tudok választ adni!
az Nvidia család mely tagjai szenvedtek ebben a "elpattanó forrasztás) dologban?
gondolok itt a 8-as széria nagyon híres volt egy időben erről ugye!
vitték is az emberek reball-ozni meg a híres "dobdd a sütőbe 230 fokon 10percre és jó lesz" bár én nyomattam egyszer próba gyanánt és be is jött 😀
ha jól emlékszem a 8-as illetve a 9800 as széria szenvedett ebben csak ugye? a GTS250-nél már megoldotta a gyártó ezt?
tapasztalatok?
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Demmer írta:
amugy a tápegységem elbirna egy 7950-et vagy gtx 670-et kb a kettő 200w eszik

tápegységem 500w chieftec elbirná?

Igen elbírná!
0
0