Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
slenderman: Abban igazad van hogy az áráért veszel két 7970-et ami az esetek nagy részében erősebb, de van aki nem akar két vga-val vesződni, vagy csak szimplán az egyik legerősebb egy gpu-s kártyát akarja a magáénak tudni. Ez a szegmens sosem az ár/érték arányáról volt híres.
Mint mondtam, lehet morogni az ára miatt, de senki nem tart pisztolyt a fejedhez hogy márpedig te most veszel egy GTX780-at.
A képhez sajnos az is hozzá tartozik hogy míg kis hazánkban az emberek jó része több hónapig kellene hogy spóroljon egy ilyen vga-ra, addig a szerencsésebb országokban már minimálbérből ki lehet köhögni az árát egy, de két hónap alatt biztosan.
Csak szerintem volt halál felesleges kiadni a GTX780-at? Túl drága, egy 7970 GHz OC-val lenyomja, árán kijön két 7970 is.
Mert a 780-at nem lehet OC-zni, ugye? 😀 Nincs ellenfele a piacon, GK110-re épül, ami nem egy olcsó lapka, és ennyi elég is, hogy ennyiért adják. Hidd el, nem hülyék az nV-nél, így is el fognak belőle annyit vinni, amennyit legyártanak, a többi meg nem érdekli őket. Szimplán nem magyar pénztárcához árazott termék. Nálunk ez nagyjából annyiba kerül, mint az átlagfizetés, míg tőlünk nyugatra a negyede...
A Titan is népszerű lett a gazdagabb országokban, a 780 még népszerűbb lesz és még több helyen.
De lehet, csak a kettő ára között van egy kis különbség 😃! Szerintem túl korai volt még a megjelenése. Ennek az árán veszek két 7970-et akár 😃!
Az a baj hogy a kártyát látva és a teszteket olvasva elkapott a "must have" érzés.
Csak szerintem volt halál felesleges kiadni a GTX780-at? Túl drága, egy 7970 GHz OC-val lenyomja, árán kijön két 7970 is.
Cooley leírta a lényeget szerintem. Valahogy én is így látom a helyzetet.
Megjelenésekor a 7970 is baromi drága volt(180k körül), mégis fogyott, a Titánnal szintén ez a helyzet, és szerintem nem lesz ez másként a GTX780-akkal sem.
Az AMD és az Nvidia is igyekszik profitot termelni, amíg viszik a termékeiket ilyen áron is, addig nem igazán áll érdekükben olcsón adni a csúcskártyáikat.
A GTX780-nak ha úgy vesszük a másik oldalról most nincs ellenfele(a 7990-et most ne keverjük ide, 2gpu, más árkategória), házon belül csak a Titán van felette(na meg a 2 gpu-s 690) ami drégébb, még friss termék, tehát megkérik az árát rendesen. Nem mondom hogy tetszik az árak alakulása, de sokat nem tehetek ellene azon kívül hogy nem veszem meg.
orodreath:
Egy olyan EVGA GeForce GTX 780 Superclocked ACX-et nagyon szivesen kipróbálnék, iszonyatosan tetszik az a kártya. Olcsóbb mint a Titán, de egy minimálisan gyorsabb nála. Ahogy olvasom a teszteket, a hűtése halk és elég hatékony. Bárcsak barátibb ára lenne.
Nekem van lefotozve a 2Gb VRAM+ +photoreal enb stb ...40fps és ha kva sok grafikai mod van +16 AF 8AA akk simán meglesz de dobok fel képet mindjárt
Akkor vegyél 4GB Vram-os VGA-t, de sztem neked van ***va valami csak, am. meg egy HD7970 ami 3GB Vram-os az bőven elég sz.tem.
Háát nem tudom hallod :S de 2k fölé simán megy :S
Mert a 780-at nem lehet OC-zni, ugye? 😀 Nincs ellenfele a piacon, GK110-re épül, ami nem egy olcsó lapka, és ennyi elég is, hogy ennyiért adják. Hidd el, nem hülyék az nV-nél, így is el fognak belőle annyit vinni, amennyit legyártanak, a többi meg nem érdekli őket. Szimplán nem magyar pénztárcához árazott termék. Nálunk ez nagyjából annyiba kerül, mint az átlagfizetés, míg tőlünk nyugatra a negyede...
A Titan is népszerű lett a gazdagabb országokban, a 780 még népszerűbb lesz és még több helyen.
egyetértek!
mi is volt mikor kijött az ASUS ARES? az első héten elkelt a teljes hazai raktármennyiség! az a kemény 10 darab és fél milla volt darabja 😃
ki vette észre ezt a gyors driver frissítést? 😃
kicsit gyorsan jött ki a 320.18 a béta után
ára hát... 😀
Jippiiiii!!!!! Megérkezett az asus gtx 780 😀
Már lehet venni az ára 211.000 FT 😀 + Asus echelon headset! 😀
Szerintetek jó ár érte?
szerintem előtte nézz teszteket...
annyira nem nagy durranás
http://prohardver.hu/teszt/nvidia_geforce_gtx_780_teszt
/tesztkonfig_fogyasztas_tuning_specifikaciok.html
Már lehet venni az ára 211.000 FT 😀 + Asus echelon headset! 😀
Szerintetek jó ár érte?
Sziasztok!
Lecseréltem a már lassan 5 éves és legalább ugyanennyi ideje a tulajdonomban lévő Radeon HD 4870 1 GB-os vgamat egy Radeon HD 7850 2 GB-os vgara, minimális gyorsulást tapasztalok csak, a 3dmark 2005-ben pl. kikap a 4870-től pár száz ponttal, a 3dmark 2006-ban kb. ezer ponttal már a 7850 nyer... A 3dmark Vantage-ban már jóval nagyobb fölénye van...
Nagyobb különbség eddig a GTA4-ben tapasztalható, fullos beállítás mellett se igazán veszek észre akadást.
Lehet, hogy néhol van egy kis cpu limit?
Amúgy minden ok a kártyával. 😀
Nem hiszem hogy CPU limited lenne nekem a hd 7950 nincs legalábbis a teszteken azt írták ! 😃
Akkor oké, jó kis kártya ez még mindig! 😃
Lecseréltem a már lassan 5 éves és legalább ugyanennyi ideje a tulajdonomban lévő Radeon HD 4870 1 GB-os vgamat egy Radeon HD 7850 2 GB-os vgara, minimális gyorsulást tapasztalok csak, a 3dmark 2005-ben pl. kikap a 4870-től pár száz ponttal, a 3dmark 2006-ban kb. ezer ponttal már a 7850 nyer... A 3dmark Vantage-ban már jóval nagyobb fölénye van...
Nagyobb különbség eddig a GTA4-ben tapasztalható, fullos beállítás mellett se igazán veszek észre akadást.
Lehet, hogy néhol van egy kis cpu limit?
Amúgy minden ok a kártyával. 😀
Abban szeretném kikérni a véleményeteket, hogy miként oldjam meg a túlmelegedést, és hogy vízhűtést 0-ról indulva ki lehet építeni max 30k Ft-ból?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Igen a 8500GT a HD 3450 párja. Ennél a GT 210 erősebb kb 50 százalékkal és úgy néz ki egyes játékokban akár 100-al is😃
ata9704: Használtan vegyél kártyát szerintem. 15-16k körül vannak a GTS 450 1GB GDDR5 és HD 5770 kártyák de kis szerencsével talán még HD 7750 1GB GDDR5 kártyát is találsz igaz az már 17k körül inkább. De előbb a tápodat tudd meg, hogy milyen(márka, típus). Addig nem kéne itt kártyákat ajánlgatni😃
márkát, ilyesmit nem tudok csak ezt: 305W, 88% hatásfok, Active PFC
egy 7970 asus dc2 birná alapfeszen
gpu 1100 mem 6000?
mert feszültséget ennél nehéz állítani nem is tudok
Aki tudja meddig tuningolható kérem irja meg!
Miért nem nézed meg te?Legutóbb azzal versenyeztünk,és fesz emelhető volt a kártyán.1285/1870 stabilan ment,de kártyája válogatja.
tehát akkor a 630-as jobban megérné?
hondamoto: azt mennyiért vetted?
te jó ég... 31K?😃 Amit én ajánlottam 5770-t használtan erősebb jó 20 százalékkal😃 31kért HD 7770 vehető újan de ott már jelentős cpu limit lesz és am már 6750nél is lesz szerintem habár nem tudjuk milyen felbontásban kíván játszani ata9704.
tehát akkor a 630-as jobban megérné?
A tahitis 7870 tényleg többet fogyaszt mint egy sima 7870? egy 450-es chieftec tápom lenne rá, a sima 7870-et simán vitte. Egy fx 8320 lenne mellette, ha elég a táp.
Köszi
A 210-et semmi esetre sem ajánlanám.A 8500GT is 2x gyorsabb.Ha az 5450-et akarod váltani,akkor a 630-as 2-2.5x gyorsabb.A 210 meg 20%-al gyengébb az 5450-nél.
hondamoto2:Ő nem annyi idős,mint mi kolléga.Meg is jegyezte,hogy szűk a keret.
Egy 8500 GT -m van, és nem, nem gyorsabb mint a 210...Míg nekem 640x480-on 20 fps-t produkál a cod 4, addig haveromnak ugyanilyen beállításokon 40-50 GT 210-el.
S milyen processzora van a haverodnak? Mert 640X480-ban az igenis sokat számít.
ata9704: Használtan vegyél kártyát szerintem. 15-16k körül vannak a GTS 450 1GB GDDR5 és HD 5770 kártyák de kis szerencsével talán még HD 7750 1GB GDDR5 kártyát is találsz igaz az már 17k körül inkább. De előbb a tápodat tudd meg, hogy milyen(márka, típus). Addig nem kéne itt kártyákat ajánlgatni😃
A 210-et semmi esetre sem ajánlanám.A 8500GT is 2x gyorsabb.Ha az 5450-et akarod váltani,akkor a 630-as 2-2.5x gyorsabb.A 210 meg 20%-al gyengébb az 5450-nél.
Egy 8500 GT -m van, és nem, nem gyorsabb mint a 210...Míg nekem 640x480-on 20 fps-t produkál a cod 4, addig haveromnak ugyanilyen beállításokon 40-50 GT 210-el.
gpu 1100 mem 6000?
mert feszültséget ennél nehéz állítani nem is tudok
Aki tudja meddig tuningolható kérem irja meg!
Kártyát szeretnék venni és 2 példányon akadt meg a szemem.
Magamtól nem tudok dönteni, úgyhogy a profikhoz (hozzátok) fordulnék. Hozzátartozik az egészhez, hogy pénzügyi helyzetemnél 3000 forint különbség már fontolóra vehető, de ez itt majd még (a döntéstől függően) nem biztos hogy befolyásoló.
Az első kártya az ASUS EN210 Silent LP 1GB 128bit DDR3 PCI-E EN210 SILENT/DI/1GD3(LP) ; a másik a Gainward GF GT630 2GB 128bit DDR3 PCI-E 2630. Itt található egy összehasonlítás is: http://www.***/videokartya-c3142/fn:termekek-osszehasonlitasa:asus-en210-silent-lp-1gb-128bit-ddr3-pci-e-en210-silent-di-1gd3-lp-p47828618,gainward-gf-gt630-2gb-128bit-ddr3-pci-e-2630-p95136561/. Légyszíves mihamarabb írjatok! Előre is köszönöm!
Aha. Gondolom akkor is csinálja mikor bekapcsolod a gépet. Portalanít😃 Ugye mikor kikapcsolod a monitort akkor nem tudom hány perc után zero core módba áll és ekkora a venti egyáltalán nem forog és ilyen kb 10 wattot fogyaszt a kártya és ugye mikor "felébreszted" akkor portalanít egyet mivel álltak a ventik.
Nah,meglestem,és tényleg megáll a venti ha nem használom egy darabig.Én meg már kezdtem gyanakodni h dögledezik.😊
Ezt csak szemléltetés képen mondom, azoknak akik most akarnak videokarit venni és a mostani játékokhoz képest akarják belőni az igényeket
2 ha most vásárolsz 7970et is elvileg kapsz vagy 3 játékot ha a kisker ki nem lopta belőle a kódott😀