Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bukta2 avatar
A rohadt... :DDDD

[LINK]
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
mathejocy írta:
Gaboo7 írta:
mathejocy: Na ugye hogy nem GK110 (titan) alapokra épül a 770... Mondtam én hogy kapunk egy tuningos 680-at! 😀

Találtál valamit róla?

GTX680 OC=GTX770:[url]http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_770_review,2.html[/url]
0
0
0
0
mathejocy avatar
Gaboo7 írta:
mathejocy: Na ugye hogy nem GK110 (titan) alapokra épül a 770... Mondtam én hogy kapunk egy tuningos 680-at! 😀

Találtál valamit róla?
0
0
0
0
nlacka13 avatar
Evga már jol megcsinálta a 780-akat! 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
0
0
0
0
mathejocy avatar
Ph-ra benézel a Vantage topikba,a csákó már SLI-be tolja.
0
0
0
0
nlacka13 avatar
Brutális lehet! 😀
Bár nem nagyon jönnek be a vizes kártyák! 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
kb semmi. Akkor mehet a 7870 szerintem. Eleve az asus is alapórajeles ha jól látom. De ezt két linket töröld már ki mert teljesen széthúztad vele az oldalt vagy legalább darabold fel. ja mégsem alapórajeles. picit húzva van. de az ASUS HD7870-DC2-2GD5-V2 HD7870 2GB GDDR5 PCIE + AMD Never Settle Reloaded Akció + Crysis 3 i ponnál úgyanúgy van és az alapórajeles bár sztem a DC2TG-vel is elbír.
0
0
0
0
tomithc avatar
Ja és volt egy vtx 7870-em, az ment a táppal* Nem tudom mekkora lehet a fogyasztás beli különbség a között meg az ASUS között.
0
0
0
0
tomithc avatar
Lesz hozzá erősebb, de a procim meg minden alapjáraton van úgyis, sse tuningolok. Akkor bármelyiket váalsszam tuti nem lesznek vele gondjaim ugye? szerintem 1-2 hét múlva beszerezk egy 550-es tápot bármelyiket is válasszam de addig is szeretnék normálisan játszani. 😀 Szerintem is a 7870 lesz, de azért a physX-et sajnálnám.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szerintem mindkettőt elbírja és az AMD most az akcióval sokkal jobban megéri de az tény, hogy a GTX 660 valamivel kevesebbet fogyaszt de bírná a 7870-t is szerintem.
0
0
0
0
xCube avatar
tomithc írta:
szevasztok
A 2 kártya közül melyikhez lenne elég a 450-es cheftec tápom:
1.
http://***/webshop/product/
asus_hd7870_dc2tg_2gd5_v2_hd7870_2gb_gddr5_pcie
___amd_never_settle_reloaded_akcio___crysis_3/456397
2.
http://***/webshop/product/
asus_gtx660_dc2t_2gd5_gtx660_2gb_gddr5_pcie
_________metro_last_light/267575

Igazából mindkettőhöz jó lenne egy erősebb táp, viszont a kettő közül mindenképpen a HD 7870 javasolt. Gyorsabb és okosabb, ráadásul megkapod mellé a Far Cry 3 Blood Dragon -t, a Bioshock Infinite -et és az új Tomb Raider -t.
0
0
0
0
tomithc avatar
szevasztok
A 2 kártya közül melyikhez lenne elég a 450-es cheftec tápom:
1.
asus_hd7870_dc2tg_2gd5_v2_hd7870_2gb_gddr5_pcie
2.
asus_gtx660_dc2t_2gd5_gtx660_2gb_gddr5_pcie
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Hello 😀 csak annyit szeretnék kérdezni, hogy be lehet-e tenni egy PCI Expreass x16 -os slotba egy PCI Express 2.1-t? Mert akarok venni egy ATI 5570-t GB GDDR3, és megéri-e megvennem egy P4 mellé? Előre is köszönöm 😆
0
0
0
0
Sticklers avatar
Sziasztok , lenne egy kisebb problémám , néha játék közben (CoJ-Gunslinger) alatt gondolt egyet és kifagy a gép , eddig ezt nem csinálta.A metro last lightot is végig vittem semmi zokszó nélkül pedig annak nagyobb gép kell. Nah szóval , az lenne a kérdésem , h a mostani vga-mhoz elég-e ez a táp ami profilomon meg van adva.
Szóval kérem a tippeket tapasztalatokat sokat segítetek vele , osszátok meg velem ha kérhetem 😀
( jah ez csak apróbb kérdés , nem vagyok tisztában a garanciás feltételekről , de ha vga-mat én úgy gondolom h lassan 1 év után én újra akarom pasztázni és megbontom a ventit azzal veszítem a garit?)
0
0
0
0
mathejocy avatar
Az olcsóbbat,mert mind jó.
0
0
0
0
Neymar7 avatar
Tudom hogyez nem ide illik de melyiket vegyem??Tápegység.Corsaircx 600vagy Chieftec ctg 600vagyFspraider650.Ha segítetek kérlek pü-t irjatok.Köszönöm
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Akármilyen 7970 lehet csak mint írtam a gyorsabb lebutul a lassabb szintjére ha mondjuk egyik 100MHz-cel több GPU órajelben vagy memóra órajelben de ha 7950 kerül mellé akkor 7950 szintre butul.
0
0
0
0
no avatar
Akkor lehet pl vapor x is vagy dual x
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
AKármilyen 7970 7950 rakható mellé csak mindig azon az órajelen fog menni a gyorsabbik is amit alasabb kártya tud. Magyarán lebutul hozzá. De kétlem, hogy nem fogsz találni egy 7970-t sem.
0
0
0
0
no avatar
Lenne egy kerdesem ha cf szeretnek es nem lehet kapni ugyanolyan kartyat mint nekem akkor milyen kartyat lehet melle rakni de az en kartyamrol van szo
0
0
0
0
Conoren avatar
Az én gt610-em meddig tudnám húzni? 15%-ot kibír plusszba?
0
0
0
0
alex13 avatar
TaylorXIII írta:
alex13 írta:
TaylorXIII írta:
hardverapron 4-5kért lehet vadászni 1 két éves FSP 400-APN tápot pl vagy Chieftec GPS 400,450 AA 101A tápot(tom h nem szabad AA AB stb tápot venni de ennek csak annyi a baja, hogy nem mai konstrukció és a hatásfoka sem 80+ de attól még megbízható táp). Szóval használtan 4-5-6 k körül de 7kért már 1-2 éves mostan a boltban kapható tápokat is vehetsz simán szerintem😀

Értem köszi 😃

De am miért nem lehet AA AB tápot venni? Én ezt a táp dolgot nem nagyon értem :/

Mert régi konstrukció de nekem is ilyen tápom van és még mindig megy pedig 4 éves lesz lassan és az is lehet h használtan vettem de ezt sajnos nem tudom😃

Jah okés 😀 ty 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
alex13 írta:
TaylorXIII írta:
hardverapron 4-5kért lehet vadászni 1 két éves FSP 400-APN tápot pl vagy Chieftec GPS 400,450 AA 101A tápot(tom h nem szabad AA AB stb tápot venni de ennek csak annyi a baja, hogy nem mai konstrukció és a hatásfoka sem 80+ de attól még megbízható táp). Szóval használtan 4-5-6 k körül de 7kért már 1-2 éves mostan a boltban kapható tápokat is vehetsz simán szerintem😀

Értem köszi 😃

De am miért nem lehet AA AB tápot venni? Én ezt a táp dolgot nem nagyon értem :/

Mert régi konstrukció de nekem is ilyen tápom van és még mindig megy pedig 4 éves lesz lassan és az is lehet h használtan vettem de ezt sajnos nem tudom😃
0
0
0
0
alex13 avatar
extremezone írta:
mi érné meg jobban? Cf 5770 vagy egy 5870?

Szerk: (Apple gépbe)

Szerintem 5870-es, mert cf-el azt mondják sok gond van... (de lehet rosszul tudom)

Szerk:

Ahogy elnéztem, 5870 úgy átlagban jobban teljesít bár néhol nem, nincs sok külöbség a kettő között szerintem, saját vélemény alapján én mindenképp 5870-et 😀

[LINK]
0
0
0
0
alex13 avatar
TaylorXIII írta:

Értem köszi 😃

0
0
0
0
extremezone avatar
mi érné meg jobban? Cf 5770 vagy egy 5870?

Szerk: (Apple gépbe)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
0
0
0
0
alex13 avatar
falonpok írta:
Anno nekem egy pár évvel ezelőtt volt egy mercury tápom. Sokáig nem használtam, majd videokártya csere után egyből leégett 😃

Az durva 😃 akkor mindenképp nekem is előtte kéne 😃
0
0
0
0
falonpok avatar
Anno nekem egy pár évvel ezelőtt volt egy mercury tápom. Sokáig nem használtam, majd videokártya csere után egyből leégett 😃
0
0
0
0
alex13 avatar
mathejocy írta:
Berakhatod,de gyors táp csere lesz.

Azt mondod leégne hamar?
0
0
0
0
mathejocy avatar
Berakhatod,de gyors táp csere lesz.
0
0
0
0
alex13 avatar
mathejocy írta:
A Mercury tápra feltüntetett értéket nyugisan el lehet osztani 2-vel.Irodai célokra készült.Nem gamer konfigba.Nem véletlenül fél kiló az egész.

Akkor addig be se tegyem majd videókártyát míg új tápom nem lesz?
0
0
0
0
mathejocy avatar
A Mercury tápra feltüntetett értéket nyugisan el lehet osztani 2-vel.Irodai célokra készült.Nem gamer konfigba.Nem véletlenül fél kiló az egész.
0
0
0
0
alex13 avatar
apetit1989 írta:
Nem mondom, hogy elég minden. Lehet, hogy a te mercuryd még 5 évig is működne. Csak ennek kevés esélyét látom. Én Fortront vennék, azokban az olcsó kategória is jó.

Hát én már nem vagyok annyira naiv, hogy nálam sokáig jó lesz és nem fog leégni, szóval ahogy tehetem lecserélem, köszi a válaszod 😀
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Nem mondom, hogy elég minden. Lehet, hogy a te mercuryd még 5 évig is működne. Csak ennek kevés esélyét látom. Én Fortront vennék, azokban az olcsó kategória is jó.
0
0
0
0
alex13 avatar
apetit1989 írta:
Menni menne... de ha te tudnád, hány elégett mercuryt szedtem ki különböző gépekből...

Akkor mi legyen? 😃 azért azt nem szeretném itt leégetné az egész mindent 😆

Szerk:Valami olcsó tápot ami jó nem tudnál linkelni?

Am egy ilyen nekem is leégett már :/ de gariba rakta helyette egy ugyan ilyet de réggebben volt még ez...
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Menni menne... de ha te tudnád, hány elégett mercuryt szedtem ki különböző gépekből...
0
0
0
0
alex13 avatar
Hali 😀 Olyan kérdésem lenne, hogy most elvileg jön a gépembe vagyis veszek egy Ati Radeon HD 4850 512 MB-os videókártyát, és, hogy a tápommal minden okés-e lesz ha VGA bennt lesz. Vagy lehet belőle valami gond?
Mert ha nem muszály akkor nem cserélnék tápot egyenlőre.

Mercury 350W-os tápom van.

Csináltam róla egy képet is:https://kepfeltoltes.hu/130526/IMAGE00215_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Erről a gépről van szó:
[url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=20305&sub=usercomp&comp=20541[/url]
0
0
0
0
jaffa avatar
orodreath írta:
Ha már 680 akkor nekem ez nagyon bejön:

https://www.dvhardware.net/news/2012/kfa2_geforce_gtx_680_ltd_oc_v4.jpg

Na ez már elég Ízléses kártya 😀
0
0
0
0
no avatar
orodreath írta:
a GTX 780 esetében a GTX Titan lesz az alap

Igen ez am. ígyis van, a GTX780 egy butított Titan:

http://pro hardver.hu/teszt/nvidia_geforce_gtx_780_teszt/a_fel_generaciovaltas.html

Pontosan, butított titán...Titán pedig egy butított játékra kihegyezett Tesla.😆

https://kepfeltoltes.hu/130525/perfrel__5__www.kepfeltoltes.hu_.gif

SLI
Elég gyengén skálázódik a két kari, gondolom még ropogós azért.😜
https://kepfeltoltes.hu/130525/perfrel__6__www.kepfeltoltes.hu_.gif
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
mathejocy írta:
Hmm...Érdekes.Utána néztem,és Fail volt 😀 [LINK]

Ez esetben lehet hogy elgondolkodom egy 770-en ha beesik az áruk 100-110k környékére, ami annyira nem elképzelhetetlen mert már most lehet kapni 780-at 190k-ért. 😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
Hmm...Érdekes.Utána néztem,és Fail volt 😀 [LINK]
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
orodreath írta:
mathejocy írta:
A GTX 770 teljesítménye sem rossz.20 % + a 680-ra.Az elég finom.

Igen azt énis figyeltem, az egész pofás úgy.

orodreath: Crossfire-el rengeteg probléma van, akkor inkább egy csúcs kártya.

Am. se szeretem a 2 kártyás rendszereket.

SLI-vel fele annyi gondom nincs mint anno a Crossfire-el, az tragédia volt.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
mathejocy:
"Egy Reddit.com felhasználó azt állítja, hogy egy egyszerű BIOS frissítéssel a Geforce GTX 680 videókártyából Geforce GTX 770 típus varázsolható. Ezt “az eredményt” egy GPU-Z screenshot-tal bizonyította. Az új BIOS-szal a magórajel 1059 MHz-en ketyeg, így a maximális Boost 1125 Mhz, a memória órajele pedig 1752 MHz, ami 7000 MHz körüli GDDR5 effektív értéket jelent. Utóbbinak köszönhetően a memória sávszélesség 224 GB/s.

Ez a módszer az egyedi hűtéssel ellátott, válogatott modelleknél válhat be, de a referencia modelleknél is működhet, bár ott a memória órajelének határa 6600-7000+ MHz között változik.
Ha ez valóban igaz, akkor ugyanaz a történet játszódik le, mint korábban. Emlékezzünk arra, mikor a gyártó hivatalosan is átnevezte a Geforce 8800 GT kártyákat 9800 GT modellekre. Tehát ha ez a BIOS frissítés és memória órajel növelés valóban GTX 770-et varázsol a GTX 680 kártyákból, akkor minden bizonnyal a GTX 780 esetében a GTX Titan lesz az alap, és csak a GTX 700 sorozat csúcskártyája lesz majd a jelenlegi modellektől kiemelkedő teljesítményű."
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Számomra a 770 és a 760 széria lesz majd érdekes, remélem letornázza kicsit a 670 és 680 árait majd... 😀

orodreath: Crossfire-el rengeteg probléma van, akkor inkább egy csúcs kártya.
0
0
0
0
mathejocy avatar
A GTX 770 teljesítménye sem rossz.20 % + a 680-ra.Az elég finom.
0
0
0
0
toopa avatar
orodreath: Hallod, ha csak azon múlik hogy a postaköltséget nekem kell állni, máris küldhetnek egy tucattal. 😆
Lehet majd lesz valami olyan verzió is amire tesznek backplate-et.
0
0
0
0
GodSie avatar
209e a végső ára hol veszel ennyiért két hd 7970et?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció