AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
matyosowski avatar
én láttam 4.5 öt is 😲 egyébként meg nem hangsúlyozzuk eléggé azt hogy az intel corei5 meg a phenom x4 nem egy kategória...??!!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Osynho írta:
A Core i5 2310 37-38ezer, a Phenom II 955 meg 24 ezer Ft. Persze, hogy jobb az i5, de nem egy kategória.
És akkor még ott van a Phenom szorzózár mentessége, ezzel pedig a jó kis tuning. 😀

Jaja 4GHz simán meglehet egy jó kis hűtővel.
0
0
0
0
Osynho avatar
A Core i5 2310 37-38ezer, a Phenom II 955 meg 24 ezer Ft. Persze, hogy jobb az i5, de nem egy kategória.
És akkor még ott van a Phenom szorzózár mentessége, ezzel pedig a jó kis tuning. 😀
0
0
0
0
Borbi avatar
Gta4vevo írta:
Én most abban gondolkodok hogy :
I 3 2100 és hd 6850.
Mennyire jó ez vagy jobb lenne egy 4 magos phenommal?

Szia.
Én most vettem Core i5-t a Sandy-t és szerintem jobb mint a Phenom II X4.
Picit megtoltam memó-val is. A VGA-t szerintem jól választottad meg 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Gta4vevo írta:
De végülis mind2 összeállitás vinné a mai játékokat nem?
1440x900 mediumon esetleg high-en?

Full HD-n is korrektül vinné a mai játékokat, az 1440x900 már elég alacsony felbontásnak számít. Tegyél mindent minél magasabbra, hogy ne a proci legyen a szűk keresztmetszet. 😉
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Gta4vevo írta:

Igen, de később az AM3+ miatt vehetsz egy jó kis 4 magos Buldózer procit.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Gta4vevo írta:
I 3 2100 és hd 6850.

Én phenomot vennék+15 000Ft AM3+-s lap.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
I 3 2100 és hd 6850.
0
0
0
0
Cooley avatar
exxtremplayer írta:
van egy kérdésem a hyperthreading vagy mi az kétszer gyorsabbá teszi a procit,és milyeneken fordul elő?

Közel sem teszi 2x gyorsabbá, a legjobb esetben is csak 20% körül javít a teljesítményen, de még olyan is előfordulhat, hogy lassít rajta, alkalmazásfüggő. Pentium 4 HT-ban, illetve Core i3/i5(2magos)/i7-ekben van. Meg rémlik valami, hogy valami 2 magos Core 2 Extreme-be is beépítették, de ebben nem vagyok biztos.
0
0
0
0
exxtremplayer avatar
van egy kérdésem a hyperthreading vagy mi az kétszer gyorsabbá teszi a procit,és milyeneken fordul elő?
0
0
0
0
matyosowski avatar
ennyi az egész: i5 gyorsabb, jobb, drágább X6 olcsóbb és mérsékelten lassabb. A pénz a lényeg és akkor meg van oldva a dolog. De szerintem inkább X6 és egy kemény VGA 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Kmisi99 írta:
Ezt nem tudtam akkor a phenom is jól tud érvényesülni itt?

Ha nem tudna, nem vennék ennyien. 😀
0
0
0
0
foxbet avatar
tudjátok mit inkább hadjuk ezt döntetlennél. Mivel Tesztet még nem végeztek hogy érdemes e venni bár az i5 2500K erősebbnek is tűnik ha csak Phenom II x6 vs core i5 2500k. De mivel nem végeztünk tesztet ezért csak elméletben találgathatünk mivel lehet hogy a gyakorlat mást mutat vagy olyanra is felhívja a figyelmet amire elméletben nem is gondolnánk.
Szóval ez csak a gyakorlat dönti el.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ezt nem tudtam akkor a phenom is jól tud érvényesülni itt?
0
0
0
0
Osynho avatar
Kmisi99:
Ez is okés, de egy épkézláb játék nincs benne, épkézláb beállításokkal (full hd + AA + AF). Aki i5-öt vesz, nem low grafon fog játszani. Szóval vga igényesebb beállítások mellett olvadna az előny szépen. 😀
Ez a teszt max arra jó, hogy aki többkártyás rendszert szeretne, az sokkal jobban jár egy i5-el, aki meg 1 gpu-ban gondolkodik, annak a Phenom II is jó alternatíva.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
enyhén sokkal sokkal erősebb az i5
[LINK]
tekerjetek lejjebb ott vannak a játékok
0
0
0
0
Osynho avatar
Miért, tuningolva nem? 😀
0
0
0
0
foxbet avatar
Cooley írta:
+1 a 955+erőseb vga+am3+ lapnak-nak. 😀 Viszont ha csak az 1100T vs i5-2500K a kérdés játékokban, akkor egyértelműen i5, rommá veri az X6-ot.

Ha úgy vesszük hogy simán akkor ez igaz
Megjegyzés: Amúgy meg a sandy bridge miatt csökket a raedonok eladása is.
0
0
0
0
Cooley avatar
+1 a 955+erőseb vga+am3+ lapnak-nak. 😀 Viszont ha csak az 1100T vs i5-2500K a kérdés játékokban, akkor egyértelműen i5, rommá veri az X6-ot.
0
0
0
0
Osynho avatar
Ha egy program nem használja a + magokat, lehet akár 100 magos is az adott cpu. Játékra éppen ezért sokkal jobb egy i5, mint egy X6, mivel magonként jóval erősebb. Más kérdés, hogy rendes beállításokkal már egy húzott X4 Phenom II is elég a legtöbb rendszerbe.
Az 1156-os cpu-kat kár emlegetni, a csapból is a Sandy Bridge folyik, ami elég erős lett, még a 2 magos, HT-is i3 is. 😀
0
0
0
0
foxbet avatar
Inkább Phenom II x6 de akkor am3+-os alaplapot vegyél melléje mert, majd ha bővíteni akarsz akkor legyen mire.+2 mag számítási teljesítménye többet ér mint a fejlettebb technológia.Ismétlem magam hogy hiba Rakott Az INMtel a core i3-530-ba fejletebb technológiát meg 4 szálon tud dolgozni akkor se érte el az Athlon II x4 640-et 20-30%-al lemaradt tőle vagy még többel mert a teszt elég szükszavú volt és a teszt az intel mérésaira alapozott ami nem megbízható ugyanis minden gyártó próbálja jobbnak feltüntetni termékét az ellenfelével szemben és ezért csalni is képes.
0
0
0
0
Osynho avatar
Ha van pénzed, akkor i5 2500K, ha nincs, akkor Phenom 955 egy am3+-os lapban. X6 csak játékra majdnem felesleges, inkább 955 + erősebb vga. Az i5 meg elég sokáig elég lesz húzva. 😀
0
0
0
0
kisteker avatar
foxbet írta:
kisteker írta:
Osynho írta:
Több helyen 45 alatt kapni 2500K-t, vedd azt. 😀 Jobb proci, mint az X6-os Phenom. Persze ez attól is függ, mire használnád.

Elsősorban játékra. De nagyon fontos nekem az akadásmentes működés akár amellett is, hogy mondjuk fut fullgrafon a crysis 2.

AMD Phenom II x6 6 mag az 6 mag megint ott vagyunk mint a corei3530 vs Athlon II x4 640-nél hiába ölt bele az Interl jobb technológiát akkor is lemaradt az Athlon II x4 mellet a core i3 530-as. Most is így van meg az amd-s alaplapok olcsobbak a hozzá hasonló 1155-s faglalatuakkal ha az ár/érték arányt nézzük.

Tehát melyiket ajánlod az AMD Phenom X6-ot vagy az Intel Core i5-öt?
0
0
0
0
foxbet avatar
kisteker írta:
Osynho írta:
Több helyen 45 alatt kapni 2500K-t, vedd azt. 😀 Jobb proci, mint az X6-os Phenom. Persze ez attól is függ, mire használnád.

Elsősorban játékra. De nagyon fontos nekem az akadásmentes működés akár amellett is, hogy mondjuk fut fullgrafon a crysis 2.

AMD Phenom II x6 6 mag az 6 mag megint ott vagyunk mint a corei3530 vs Athlon II x4 640-nél hiába ölt bele az Interl jobb technológiát akkor is lemaradt az Athlon II x4 mellet a core i3 530-as. Most is így van meg az amd-s alaplapok olcsobbak a hozzá hasonló 1155-s faglalatuakkal ha az ár/érték arányt nézzük.
0
0
0
0
kisteker avatar
Osynho írta:

0
0
0
0
Osynho avatar
0
0
0
0
kisteker avatar
Én egy AMD Phenom x6 1100T Black Edition 3,3 Ghz-es procira gondoltam, ami 40 ezer, és ugyanitt van 50 ezerért egy intel i5 2500k 3,3 ghz.

Én nem tudom, de ez alapján inkább AMD!
0
0
0
0
foxbet avatar
matyosowski írta:
hy all!
van két proci az egyik Intel core 2 Duo E6600 a másik pedig egy AMD Phenom II X2 555. Na már most a 2 közül melyik a jobb?(tudom hogy az AMD tesztek alapján) de haver nem hiszi el... azért kérem a ti véleményeteket is.

ha a gyakorltban is kiprobálták és azt se hiszi el akkor nem tudsz mit kezdeni. ugyanis a gyakorlat igazsága letagadhatatlan valami ugyan agyakorlatban akkor úgy is van. Ha ennyire makacs akkor meg hadjad had menjen a saját feje után mert ő akkor úgy látszik jobban tudja mint aki ott volt és tapasztalat és leírta ezt.
0
0
0
0
Osynho avatar
kisteker: melyik konkrét cpu-ra gondolsz?
matyosowski: Aki nem hisz a tényeknek, azzal nem lehet mit kezdeni. Éppen ezért nem számít a véleményünk sem, mivel a tesztek egyértelműen elárulják, melyik a jobb. 😀 És akkor még nem is 4magosítottuk a Phenomot.
0
0
0
0
matyosowski avatar
hy all!
van két proci az egyik Intel core 2 Duo E6600 a másik pedig egy AMD Phenom II X2 555. Na már most a 2 közül melyik a jobb?(tudom hogy az AMD tesztek alapján) de haver nem hiszi el... azért kérem a ti véleményeteket is.
0
0
0
0
kisteker avatar
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy az AMD miért olcsóbb ugyanakkorateljesítményen az Intelnél? Van ennek valami hátránya is?
0
0
0
0
no avatar
Van egy Evga GTX460 1GB superclocked vga-m.
Az volna a kérdés hogy, milyen procit vegyek mellé? Csak (95watt) jöhet szóba, valamint AMD.
Játékra kellene!
0
0
0
0
no avatar
akkor viszont ugrik a 8GB ram 😃 marad a 2 GB és lesz egy uj táp :S remélem most nem csesznek át elfogyott szövegel . de jövöhónap 5-ig még ezzel kell sajnos hajtanom :S
0
0
0
0
niteforce avatar
szerintem igen, de nem ajanlom hogy erre bizd ra. elso aramingadozasnal mehetne a kukaba a fel gep
0
0
0
0
no avatar
értem, köszönöm a hasznos információkat, akkor már csak a tápal lesz bajom a rendelt Gigabyte helyett egy codegen 400w sat raktak be nekem. a gép fogyasztása 180w körül van remélhetőleg bírni fogja, mert cserélni nem akarnak újra meg hirtelen nincs pénzem csak pár hónap múlva tudom cserélni

ha nem kéne uj táp hirtelen így nézni ki a javított verzió

asrock ucc lap
phenom x4 840 cpu
2x4GB DDR3 1333Mhz ram
1x500GB Hitachi, 1x500GB Samsung
LG 20x DVD-író
ATI Radeon HD6570 VGA 1 GB
2 venti hátul
400W-os Codegen Super táp

ezt a terhelést szerintetek birná a táp pár hónapig?
0
0
0
0
niteforce avatar
az athlon X4 645 -rol nekem jo tapasztalataim vannak, jo proci ! 😀 😀
0
0
0
0
super88 avatar
josh1991 írta:
Sziasztok

Most vettem egy Phenom x4 840 CPU-t , szerintetek megfelelő választás volt? 3D renderelő programokra és játékra használom.

A válaszom igen.
renderelő programokra és játékra teljesen alkalmas ez a CPU.

de azt ne felejtsd el hogy ez a processzor azért nem teljesen az aminek látszik.
egyáltalán nem tartalmaz harmadszintű gyorsítótárat, továbbá a Propus lapkára épül. Tovább haladva egy újabb érdekesség, hogy 99%-os egyezést mutat az Athlon II X4 645-ös CPU-val, egyedül az órajel nem azonos, ez ugyanis az előbb említett CPU esetén 3,1 GHz, míg az x4 840-es 3,2 GHz.
0
0
0
0
foxbet avatar
josh1991 írta:
Sziasztok

Most vettem egy Phenom x4 840 CPU-t , szerintetek megfelelő választás volt? 3D renderelő programokra és játékra használom.

Igen
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok

0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát jó vannak forrófejű procicsaládok. Ott van az én 1366 os i7 em scythe mugennel 40 fok fölött van alapból. Mondjuk az is igaz hogy a cpu venti 15-20% on forog😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ezért moindtam, hogy kellenne majd egy normális hűtő! 😜
0
0
0
0
no avatar
háát azért nekem van e6750 em gyári hűtő 20% oc-t simán visz mármint főfokra
volt 1 AMD Athlon 1640 Le amit AMD Athlon™ X2 5200+ ra cseréltem és most eléggé izzik
mondjuk lehet azért mert a hűtő az maradt amit az 1 magosra kaptam
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hát azért nem. Tényleg van forrófelyű amd is ami már izzad a gyári alatt kicsit de amúgy a gyengébb szegmensben nagyon jól teljesít az összes gyári hűtő intel amd épp elég arra hogy még normálisan hőmérsékleten menjen a gép.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
A gyári hűtő az amd nél konkréten aara jo hogy legyen valami dísz az alaplapon
0
0
0
0
no avatar
az amd-k azok melegednek mint állat?
szar a gyári hűtő vagy miért?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
kisteker: Attól függ melyik, de általában véve kevesebbet
0
0
0
0
Norbi1996 avatar
Szerintetek melyik az erősebb? Intel I7 995x v Amd Bulldozer 8 magos?Sztem az intel veri az Amd-t😀 DSe nem vagyok benne biztos😀
0
0
0
0
kisteker avatar
Az AMD-k többet fogyasztanak sokkal mint az Intelek?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció