AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
matyosowski írta:
SSD rohadtul nem drága. Nézd meg 64 est osztogatnak 22 ér vagy ott a 32 es 15 ér az bőven nem drága szerintem. Amikor még 50 felett volt akkor tényleg drága volt pontosan ezért lett csökkentve az ára hogy vegyék az emberek!

de gondolj bele 15-ért 1 terás HDD-t kapni. még mindig nem elég olcsóak az SSD-k. sokat ment le az áruk, de még mindig lejjebb fog menni.
0
0
0
0
matyosowski avatar
SSD rohadtul nem drága. Nézd meg 64 est osztogatnak 22 ér vagy ott a 32 es 15 ér az bőven nem drága szerintem. Amikor még 50 felett volt akkor tényleg drága volt pontosan ezért lett csökkentve az ára hogy vegyék az emberek!
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Ha majd lesz pénzem utolag belerakom ezt a 96 gigásat!😀
0
0
0
0
foxbet avatar
apetit1989 írta:
Az SSD a játékok sebességén segíteni nem fog, de ha a játék SSD-re van telepítve, sokkal gyorsabban tölt be. Egy példa: amíg nem volt ssd-m, a fallout 3 a betöltéseknél 15-20 mp-t várt, ssd-re telepítve kb. 5 mp (!) .

ja csak éppen drágák az SSD-k.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Az SSD a játékok sebességén segíteni nem fog, de ha a játék SSD-re van telepítve, sokkal gyorsabban tölt be. Egy példa: amíg nem volt ssd-m, a fallout 3 a betöltéseknél 15-20 mp-t várt, ssd-re telepítve kb. 5 mp (!) .
0
0
0
0
JackFeryll avatar
Gta4vevo írta:
Következők lennének a kérdéseim:

Szerintetek egy Phenom II x4 955 kihajtaná teljesen egy hd 6870 est?
Az AMD-t lehet-e húzni BIOS-ból?

Kell-e 955-nél nagyobb proci ehhez a videókártyához?
Ja játéknak szánnám a gépet.

És melyik konfig lenne jobb játékra i5 2500k SDD nélkül ugyanolyan vidikártyával hasonló alaplappal vagy phenom II x4 955+ Kingston SSDNow V+ 100 96GB?

Szerintem a többség az i5re fog voksolni bár ki tudja ...

A 955BE jelenleg mindent képes futtatni maximum grafikán. Szóval nagyon jó ár-érték arányú processzor (legjobb?) és tudsz vele mindennel játszani és mindenhol maximum VGA limited lesz.
Az SSD jó móka, de játékban nem fog segíteni esetleg a minimum FPS-en javíthat, de leginkább azzal javítanál a dolgon, ha az SSD helyett a videokártyába fektetnéd a pénzt.
Szóval az igazi kérdés inkább az, hogy 2500k+ 6870 vagy mondjuk 955BE+6950/GTX560 Ti SOC/ha pedig brutál hűtésű házad van és 600W-os tápod akkor MSI GTX480.
Az utóbbival több FPS-ed lenne játékokban viszont a 2500K egy jóval erősebb és nagyobb tuningpotenciállal rendelkező processzor ami a jövőben még jól jöhet.
Az általad felsorolt verziók közül én a 2500K-t venném.

Az SSD jó dolog, de akkor lehet igazán kihasználni ha sok programot futtatsz egyszerre, illetve ha van valami olyan komolyabb program amit napi szinten használsz (és nem 2 percet)pl PS,Sony Vegas,Fruity Loops stb...
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Következők lennének a kérdéseim:

Szerintetek egy Phenom II x4 955 kihajtaná teljesen egy hd 6870 est?
Az AMD-t lehet-e húzni BIOS-ból?

Kell-e 955-nél nagyobb proci ehhez a videókártyához?
Ja játéknak szánnám a gépet.

És melyik konfig lenne jobb játékra i5 2500k SDD nélkül ugyanolyan vidikártyával hasonló alaplappal vagy phenom II x4 955+ Kingston SSDNow V+ 100 96GB?

Szerintem a többség az i5re fog voksolni bár ki tudja ...
0
0
0
0
Patrik91 avatar
Gondolom a CL11-t viccnek szánta!😆
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Maradok a kingmax-nál meg a kingstonnál esetleg akik arra fejlődtek élettartam garival😜
0
0
0
0
niteforce avatar
úristen CL 11-es időzítéssel..... na mindegy lesznek jobbak is.
Radeon memory 😃😃
0
0
0
0
foxbet avatar
azért jobban örülnék ha a DDR4-es rammal rukolt volna elő de ez is jó majd meg látjuk.
0
0
0
0
akos328 avatar
Hát az AMD most előrukkol vmi újjal😃

http://prohardver.hu/hir/amd_radeon_ddr3_memoria.html

http://www.hardver-teszt.hu/news.php?newsID=1764
$20 ért nem sok egy DDR3 1333Mhz 2GB-os modul...
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Hát jó pénztárca beszél...
Ha nincs annyi pénzed de akarsz egy jó gépet tudom ajánlani az AMD procikat is 4 magig mivel tesztek alapján az látom a 6 magos nem nyújt sokkal többet sőt szinte semmit😃.
Ha meg van pénzed irány a bolt az intel-ért amivel azért pár watt-ot is spórolsz😃
Meg az intelek jobbak is azért.
0
0
0
0
magyarlovag01 avatar
ricsii90 írta:
Szerintem, Intel mobiltechnológiában nyerő, amd asztaliban. tényleg jobbak az amd- k asztaliban, volt egy- kettő nekem is, de nekem az intel szimpatikusabb😃 lehet hogy csak a logo színei miatt, nemtudom. 😃

énis ígyvagyok vele 😆
0
0
0
0
JackFeryll avatar
Mobilpiacon most elég durva a Llano. Sokkal erősebb IGP van benne mint az eddigi Intel procikban.
Asztaliban pedig 1 generációval le van maradva az AMD.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Hát szerintem is jobbak is és kevesebbet fogyasztanak is😀
0
0
0
0
ricsii90 avatar
Szerintem, Intel mobiltechnológiában nyerő, amd asztaliban. tényleg jobbak az amd- k asztaliban, volt egy- kettő nekem is, de nekem az intel szimpatikusabb😃 lehet hogy csak a logo színei miatt, nemtudom. 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Crysis2 írta:
megmondanatok mi is az a Bios???/

Érthetően fogalmazva. Elég sok oldalú szoftver. Mondhatnánk egy felügyeleti össz rendszer ellenőrző programnak ami minden egyes alaplapon van és gép indulásakor átfut mindent hogy rendben működik e és utána indul a windows.
Ha jobban érdekel olvasd el egy a kis cikket
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Crysis2 írta:
megmondanatok mi is az a Bios???/

Ez a géped szoftveres lelke ebből tudsz minden fontosabb dolgot irányítani egy kék képernyő fehér v fekete már nem tom milyen régen használtam írásokkal amit a windows bootolásakor kell aktíviálni
0
0
0
0
grafi97 avatar
tasiadam: nézd meg a biosban. nekem volt vmi flash tool amivel fel tudtam rakni. lehet gigánál is van vmi hasonloó.
0
0
0
0
Devis avatar
2 fajtája lehet: vagy progival vagy biossal. progival ha a giga ad mallé progit akkor természetesen azzal is lehet ha nem akkor bios.
biost annyira nem vágom szal: [LINK]
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
hogy lehet feltenni BIOS-t? Nekem G31-es kéne.
0
0
0
0
grafi97 avatar
igazából nem néztem. néha ha eszembe jut mi van a bulldozrrel beirom a gugliba.😆 am az jó ha az utolsó biost rakom fel vagy sorba kell az összeset?
0
0
0
0
Cooley avatar
grafi97 írta:
van rá esély, hogy a mostani AM3-as alaplapok támogatni fogják a bulldozert egy bios frissítéssel.😀
[LINK]

Nézted a cikk dátumát? 😀 Akit érdekel a dolog, az már rég tudja. Nekem már 1 hónapja megvan az új bios.
0
0
0
0
grafi97 avatar
van rá esély, hogy a mostani AM3-as alaplapok támogatni fogják a bulldozert egy bios frissítéssel.😀
[LINK]
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
szabolaci10 írta:
Az intel celeron proci melyik AMD procihoz hasonló ?
(melyik amd procinak ugyan annyi a teljesítménye mint az Intel C. nak kb ?)

hát necces mert a régiek közül a sempron volt az AMDvel egyenlő most a pudingabb athlonok.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Sziasztok szerintetek a procim van olyan erősz s gyors mint 1 Intel Dual Core 3.3Ghz vagy gyorsabb vagy lassabb mármint játékokban
0
0
0
0
foxbet avatar
Gta4vevo írta:
1 teszt alapján a i5 2500k minden phenomot vert es az i7ek közül is párat lehagyott.hiába vannak gondok biztos az AMD nél is vannak problémák ja és ha garancionálisat veszel 2 évig a javittatásával nem leszd gondod a garancia lejárta után meg már elavult lesz és érdemes lecserélni😀

I7 2600K-val is nagyából egy szinten van nem sok külömbség van 1-5 pont a 3d-marknál. AZ i7 920-as ami veri a core i5 2500K-t és az afeletiek.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
1 teszt alapján a i5 2500k minden phenomot vert es az i7ek közül is párat lehagyott.hiába vannak gondok biztos az AMD nél is vannak problémák ja és ha garancionálisat veszel 2 évig a javittatásával nem leszd gondod a garancia lejárta után meg már elavult lesz és érdemes lecserélni😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
foxbet írta:
Pénz beszél kutya ugat.
Mindennek a pénztárca szab határt.

én csak szimplán azért mert ***tam a lehgetőségeket (nem tudtam megvenni 18ért egy 5870 6eye-t) és akkor lett volna hozzá xeon proci de hát elment ez a lehetőség is és mivel 1.6al játszok nem kell neki 6990 CFX így felesleges vennem procit. Csak egy VGA kéne a mostani mellé mert ez 5 éves kb.
0
0
0
0
foxbet avatar
Pénz beszél kutya ugat.
Mindennek a pénztárca szab határt.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
foxbet írta:
tasiadam írta:
foxbet írta:
tasiadam írta:
foxbet írta:
tasiadam írta:
Gta4vevo írta:
Ez van de mint egy bölcs ember mondta: PÉNZTÁCA beszél😀
És ez így is van akinek nem telik intelre az amd is egy megoldás.
Akinek meg telik hajrá venni i5 2500K-t 😃

a 2400 is képes rá hogy kihasználjon egy VGA-t bármi legyen az

Na és ha oda rakok melléje egy Quadro 6000-est azt is kihasználja?

akkor teszek mellé egy 24GHZ-s 1 magos grafén procit.

most enyi erővel egy szervergépnek kell quadro mégis az ilyeneket xeonhoz használják vagy éppen 4 magos intelekhez.... kihajtja neked azt is.

Én csak azért mondtam mert meg akartam cáfolni hogy azért nem mindent használ ki az se.

ha mindenki gyári órajelen használná a VGakat és a procikat ugyan úgy lennénk mint régen a P4es gépekkel hogy mindenkinek ugyan az van.

most nem veszekedeni akarok csak mondtam 1 cáfolatot hogy ne bizd el magad az i5 2500K-val .

nem fogok venni egy pár évig procit főleg nem ilyeneket 😃
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
De ha jól tudom az inteleknél csak az szorzozár mentes ami K betüvel van ellátva.
0
0
0
0
foxbet avatar
tasiadam írta:
foxbet írta:
tasiadam írta:
foxbet írta:
tasiadam írta:
Gta4vevo írta:

most enyi erővel egy szervergépnek kell quadro mégis az ilyeneket xeonhoz használják vagy éppen 4 magos intelekhez.... kihajtja neked azt is.

Én csak azért mondtam mert meg akartam cáfolni hogy azért nem mindent használ ki az se.

ha mindenki gyári órajelen használná a VGakat és a procikat ugyan úgy lennénk mint régen a P4es gépekkel hogy mindenkinek ugyan az van.

most nem veszekedeni akarok csak mondtam 1 cáfolatot hogy ne bizd el magad az i5 2500K-val .
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
foxbet írta:
tasiadam írta:
foxbet írta:
tasiadam írta:
Gta4vevo írta:

0
0
0
0
foxbet avatar
tasiadam írta:
foxbet írta:
tasiadam írta:
Gta4vevo írta:

i3 530m 1156-os foglalat.
Ha továbbra is dupla hsz-et fogsz írni egymás után, akkor szó nélkül törölni fogom őket! Ne legyél lusta szerkeszteni őket!
0
0
0
0
_AsheXp avatar
De nem szorzózár mentes ...
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
foxbet írta:
figyú azért mert most az AMD le van maradva 1 generációval még nem rossz. Az Intel meg nagyon drága annyi pénzt nem ér meg anyi pénzt még a hozzá tartozó alaplap is dárágák 1055-s nél 20ezer-nél kezdődik.Drága a javítatás is. Úgy kell csinálni mint a Google ahogy a szerverét megoldotta vett olcsó AMD opteron procikat olcsó a javítatás meg az új eszköz beszerzés. Az i3-aat is istenitette a Intel hogy majd megveri az athlon II x4 -et meg jobb lesz aztán kiderült , hogy az inteles tesztek szerint 30%-al le van maradva, de azért biztos többel mivel a gyári teszteken általában csalnak hogy jobb fénybe tüntessék fel.Akkor még nem beszéltem az Intel elhibázott sandy bride-ról se ami-nek S-ATA kompatibilitás gondjai voltak.
Ennyit az Intelről szóval ő se hibátlan meg anyira jó mint ahogy gondoljátok és akkor még kevés példát soroltam fel.

és i3 530 vagy sandy?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
foxbet írta:
tasiadam írta:
Gta4vevo írta:

0
0
0
0
foxbet avatar
figyú azért mert most az AMD le van maradva 1 generációval még nem rossz. Az Intel meg nagyon drága annyi pénzt nem ér meg anyi pénzt még a hozzá tartozó alaplap is dárágák 1055-s nél 20ezer-nél kezdődik.Drága a javítatás is. Úgy kell csinálni mint a Google ahogy a szerverét megoldotta vett olcsó AMD opteron procikat olcsó a javítatás meg az új eszköz beszerzés. Az i3-aat is istenitette a Intel hogy majd megveri az athlon II x4 -et meg jobb lesz aztán kiderült , hogy az inteles tesztek szerint 30%-al le van maradva, de azért biztos többel mivel a gyári teszteken általában csalnak hogy jobb fénybe tüntessék fel.Akkor még nem beszéltem az Intel elhibázott sandy bride-ról se ami-nek S-ATA kompatibilitás gondjai voltak.
Ennyit az Intelről szóval ő se hibátlan meg anyira jó mint ahogy gondoljátok és akkor még kevés példát soroltam fel.
tasiadam írta:
Gta4vevo írta:

Bocs dupla hozzá sszólásért.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Gta4vevo írta:

0
0
0
0
Gta4vevo avatar
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
kisteker írta:
hagyjad már, az AMD-k elavultak, az intelnek sokkal jobbak a megoldásai!!! meg teszteket is nézzé má abba is jobbak!

Imádom az Intel-fanboyokat 😃 Remélem majd néznek a Bulloknál mint borjú az új kapura 😉

a 6xet is istenként hozták h verni fogja a 960ast (ami pár éves proci) erremeg a 920ast sem képesek elverni.
0
0
0
0
kisteker avatar
hagyjad már, az AMD-k elavultak, az intelnek sokkal jobbak a megoldásai!!! meg teszteket is nézzé má abba is jobbak!

Imádom az Intel-fanboyokat 😃 Remélem majd néznek a Bulloknál mint borjú az új kapura 😉
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
phenom x6ot is veri az intel i5 tesztek alapján amik már egy árban vannak...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció