AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Cooley avatar
Nagyon szidjátok az Intelt, de a 775-ös tokozással hány évet lehúzott? 😀 Ez most új üzleti trend, hogy ha az egyik új, akkor a másik is legyen az, ebből van a több pénz. Az AMD is követni fogja. A Bullokat még kiadják am3+-ra, amit csak nem hivatalosan(!) támogat az am3, de jövőre ők is az FM2-vel jönnek, és mehet a kukába az összes am sorozatú foglalat fejlesztés tekintetében.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
akos328 írta:
tese bonyolítod túl, kinek kell sandy bridge, meg ilyen IvY, olyan IvY, a jó kis Dual Core az igazi😃

hát de váltani akarok én is 1155-re és nem 2500Kval hanem egy mezei G620-al mert jó elég nekem a 2 mag meg annak a teljesítménye meg jobb mint a legerősebb 2 magos Core 2 Duo
0
0
0
0
akos328 avatar
tese bonyolítod túl, kinek kell sandy bridge, meg ilyen IvY, olyan IvY, a jó kis Dual Core az igazi😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kmisi99 írta:
és igen mert nem bírnak leállni 2-3 évre egy tokozással hanem nesze nektek hülye nyomorék intel imádók most jól kicseszünk veletek és kiadunk egy új foglalatot mert az nekünk pénz nektek pénz kidobás de az le van szarva

na ez kb az intel mentalitása. És ezért utáltam meg ezt a rohadék vállalatot.
nekem eza második tokozásom 😃

első 754, második 775
0
0
0
0
Roland20 avatar
intel gyorsabb és ennyi! nemkell cifrázni
0
0
0
0
akos328 avatar
nekem az első procim egy bődület erős P4es volt, amit talán 6 évig nyúztam, semmi baj nem volt vele...
Amikor tönrement és venni kellett új gépet, akkor nagyon drágák voltak az új intel procik így maradtam az AMD-nél és sztem maradok is, mert olcsobbak, és eddig 1 rossz szavam sem lehet.
A régi notimban is csak egy 1,5 Celka dolgozik/zott, de őt is 4 évíg hajtottam, és még mindig megy szépen, egy kis RAM kéne bele és újra hasíthatna...
Így nekem mindig is az Intel maírad a szívem csücske, de amikor gépvásárlásról, újításról van szó akkor AMD.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
és igen mert nem bírnak leállni 2-3 évre egy tokozással hanem nesze nektek hülye nyomorék intel imádók most jól kicseszünk veletek és kiadunk egy új foglalatot mert az nekünk pénz nektek pénz kidobás de az le van szarva

na ez kb az intel mentalitása. És ezért utáltam meg ezt a rohadék vállalatot.
0
0
0
0
niteforce avatar
nem. új proci új foglalat 😞
0
0
0
0
akos328 avatar
én gondolom nem is megy más tokozásal mi??? mint az AMD-nél, haz alaplapomba AM2/am2+/AM3 is belemegy igaz csak ready de azért kezeli... Vagy ez az Intelnél is megvan?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kmisi99 írta:
mér jó ez az intelnek és az embereknek akik állandóan cserélgetnek. Mert az intel kihoz egy sorozatot majd egy év múlva nesze nektek le vagytok szarva itt az új tokozás vegyetek új lapot és procit és ha újításra kerül a sor dobjáték ki a fenébe az alaplapot mert már az lga 2025 ultrabrutal tokozás van érvényben

ez furcsa hogy van 1155 meg 1156, a 2-t nemtudták egybe rakni....
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
mér jó ez az intelnek és az embereknek akik állandóan cserélgetnek. Mert az intel kihoz egy sorozatot majd egy év múlva nesze nektek le vagytok szarva itt az új tokozás vegyetek új lapot és procit és ha újításra kerül a sor dobjáték ki a fenébe az alaplapot mert már az lga 2025 ultrabrutal tokozás van érvényben
0
0
0
0
akos328 avatar
Oh bocsi ost látoom h 1355-öt írtam, de köszi...
0
0
0
0
Cooley avatar
Alaplap LGA1155, proci Pentium GXXX i3/i5/i7-XXXX(K).
Az Ivy LGA2011. 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
akos328 írta:
nekem egy összefogó válasz kellene, ugyanis az Intel procikat, és tokzásoka nem értem. 1355, 1356, meg még jó pár, melyikkeke a Sandy Bridge-k, és prociból honan tudom h Sandy Bridge vagy nem, mármint a nevére gondoltam.

1155 az a sandy, az 2001-es pedig az ivy (vagy hanyas a tokozása)
0
0
0
0
akos328 avatar
nekem egy összefogó válasz kellene, ugyanis az Intel procikat, és tokzásoka nem értem. 1355, 1356, meg még jó pár, melyikkeke a Sandy Bridge-k, és prociból honan tudom h Sandy Bridge vagy nem, mármint a nevére gondoltam.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Cooley írta:
tasiadam írta:
a G620-as intel mennyire jó proci? van olyan jó mint egy E8400 vagy egy phenom 2-3x?

Bőven jobb. Játékok alatt veri a C2Q/Phenom II X4-et.

jobb mint egy I3? 😲
0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
a G620-as intel mennyire jó proci? van olyan jó mint egy E8400 vagy egy phenom 2-3x?

Bőven jobb. Játékok alatt veri a C2Q/Phenom II X4-et.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
0
0
0
0
Roland20 avatar
azért váltottam mert lasan érkezik a második GTX460!
de én nem fikáztam 965-öt jó proci de 2 karinak már kevés!
És még anyit h 1 db GTX 460is jobban kihajt mint az amd, pár FPS-különbség észrevehető!
Devis: 6masos AMD-nél is erösebb.....
0
0
0
0
Devis avatar
Roland20 írta:
i5 2500-am van elötte phenom II 965-öm volt.
hát mitne mondjak van különbség az intel javára....de viszont az amd olcsóbb!
akinek van pénze és esze akkor intelt vesz az biztos.

a kettő nem egy súlykategóriában van szóval még szép h agyonveri
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Értelek, én is i5-öst vettem, bár nem sandy bridge-st, de nem bántam meg. Sőt. A régi E7400-assal sem volt semmilyen gondom, csak éppen volt lehetőségem új gépet venni.
0
0
0
0
FEARQq avatar
mármint én úgy értettem akinek pénz nem akadály az inkább Intel de az AMD-t sem becsülöm le csak én Intel felé hajlok mert szeretem megfizetni az úgy mond "erőt " enyi 😃
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Pedig a 956 phenom jó kis proci. Miért váltottad le?
0
0
0
0
Roland20 avatar
i5 2500-am van elötte phenom II 965-öm volt.
hát mitne mondjak van különbség az intel javára....de viszont az amd olcsóbb!
akinek van pénze és esze akkor intelt vesz az biztos.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Az i7 valóban odaver. Csak éppen tudjuk, hogy mennyibe kerül.
Megfizethető kategóriában viszont szorongatja néhol az AMD az Intelt.
0
0
0
0
FEARQq avatar
hát persze hogy intel 😃 az i7 odaver mindegyik AMD-nek erről enyi és még a buldózer sem érhet a nyomába főleg majd az uj intelnek de mind1 mindenki magának döntse el mi a jó és mi nem 😃
0
0
0
0
apetit1989 avatar
A másik, hogy egy MLC-s és egy SLC-s SSD közt átlagosan 2-7% sebesség különbség van.

Hm. Én máshogy tudom, fene tudja már, hogy hol olvastam. Abban a bizonyos összeállításban egy SLC-s diszk alaposan elvert egy MLC chipes SSD-t.
Nem szándékozom tovább feszegetni a dolgot, lényeg a lényeg, hiszek cooley-nek, neked is, lehet, hogy én tévedtem, az álláspontom az, hogy az SSD, mint olyan

ZSÍR CUCC
0
0
0
0
planbmokus avatar
foxbet írta:
apetit1989 írta:
apetit1989 írta:
Az MLC-s is gyorsabb mint bármelyik, legyen az akár egy velociraptor is. Csak azt akartam mondani, hogy az SLC-s az, ami igazán gyors.

Cooley, ezt nem olvastad el?
Nézd már meg a gépem. Nem bazi drága SLC SSD-van benne. Adattárolásra meg nem SSD-t használok, hanem egy 1 TB hagyományos merevlemezt. Én sem vagyok hülye.

Ha a gyorsaságot vesszük figyelembe ami az SSD nagy előnye akkor álítolag le lehet győzni az SSD-t HDD-vel ugy hogy 4db 2GB -os DDR3 2000Mhz-s ramot quad módban vagy 2* dual cahanel modban futatod és a akkor ha jók a számításaim akkor közel olyan gyors.

Ezt Neked ki súgta?
Mert nagyon el van tévedve az illető...
A RAM semmit nem számít bele a HDD/SSD gyorsaságába!

A másik, hogy egy MLC-s és egy SLC-s SSD közt átlagosan 2-7% sebesség különbség van..
[LINK]
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Jó, valóban azt írtam, hogy lassú. De nem szó szerint értettem. A kérdésedre válaszolva: igen nekem is az a lassabb MLC ssd van a gépemben. De még így is nagyságrendben gyorsabb egy HDD-nél.
0
0
0
0
planbmokus avatar
Na, átálltam a "sötét oldalra", megjött a Core i7!
0
0
0
0
Cooley avatar
foxbet írta:
Ha a gyorsaságot vesszük figyelembe ami az SSD nagy előnye akkor álítolag le lehet győzni az SSD-t HDD-vel ugy hogy 4db 2GB -os DDR3 2000Mhz-s ramot quad módban vagy 2* dual cahanel modban futatod és a akkor ha jók a számításaim akkor közel olyan gyors.

WTF?o.O Eleve nem értem az egészet, hogy most hogyan függ össze az SSD és HDD sebességkülönbsége a rendszermemóriával. Ráadásul asztali gépekhez az első 4 memvezérlős proci a Sandy Bridge-E lesz, ami jelenleg még meg sem jelent... Meg mi az, hogy 2*dual chanel? A dual channel az dual channel, mert 2 darab 64bit-es mem vezérlőt tartalmaz a proci, nincs 2*dual chanel.

apetit1989 írta:
apetit1989 írta:
Az MLC-s is gyorsabb mint bármelyik, legyen az akár egy velociraptor is. Csak azt akartam mondani, hogy az SLC-s az, ami igazán gyors.

Nézd már meg a gépem. Nem bazi drága SLC SSD-van benne. Adattárolásra meg nem SSD-t használok, hanem egy 1 TB hagyományos merevlemezt. Én sem vagyok hülye.

És te elolvastad, amit te magad írtál? 😀 Az rendben van, hogy az MLC-s is gyorsabb egy HDD-nél, de te kijelentetted, hogy az MLC-s SSD lassú, pedig még csak az sem teljesen igaz, hogy lassabb az SLC-nél, mint azt kifejtettem. Ja és azt is mondtad, hogy ha az ember SSD-t vesz, akkor vegyen SLC-t. Na most akkor magadat hazudtolod? Mert neked is az a "lassú" MLC SSD-d van...
0
0
0
0
foxbet avatar
apetit1989 írta:
apetit1989 írta:

0
0
0
0
apetit1989 avatar
apetit1989 írta:

0
0
0
0
no avatar
ricshard004 írta:
HDD-ben már nincs jövő ismerjük el,max tárolásra jó, de arra is csak addig még nem lesz megfizethető a nagy kapacitásu ssd

Jó pár év múlva elfelejtjük, de most amit említettem annak másolási sebessége 128mb/s amit 1terrásba lehet kapni 18k-ért.(én is csak azért döndöttem a caviar green mellet mert nekem fotos a csend.)
0
0
0
0
no avatar
Ahogy látom sokan írják hogy játékot telepíteni ssd-re. Minek? A gyakran használt progik + oprendszer kell rá.(neked nem mindegy hogy a játék 5mp-t vagy 25-öt tölt. Viszont oprendszernél 1 perc helyett 5mp. az hasznos.
0
0
0
0
Cooley avatar
foxbet írta:
Igen már probáltam én is el voltam ragadtatva a sebeségétől egyébként engemet nem idegesít ha hangos a gép de azért az árától nem inkább maradok a HDD-nél majd esetleg 2020-ban ha átváltok az SSD-re. Egyik haveromnál egy A-Data S596 64GB-et probáltam ki. Az én win7-em 7,5 GB-os msot ultimate 64bit es

Nekem 2 év alatt a winsxs mappával 25GB-ra hízott... Szintén Ultimate x64. Egy kisebb teljesítményű gépbe valóban nem olyan fontos, de azért a terv gépem kategóriájú konfigokba már igazán elkél, főleg ha maximalista az ember. 😀 Bár én is csak azóta mondom, hogy kell, mióta láttam működés közben, azelőtt én is pénzkidobásnak tartottam. Ugyan így voltam a hangkártyával is. Gondoltam jó lesz nekem az alaplapi, aztán hallottam egy SB X-Fi XtremeMusic-ot...
0
0
0
0
foxbet avatar
Cooley írta:
foxbet írta:
Cooley írta:
foxbet írta:
ricshard004 írta:
HDD-ben már nincs jövő ismerjük el,max tárolásra jó, de arra is csak addig még nem lesz megfizethető a nagy kapacitásu ssd

amugy is drágák lesznek az SSD-k vegyünk 12 ezer Ft-t a ami egy 1Tb-os HDD -ára és abban van 64 MB -os cache meg 7200 rpm-el megy enyi pénzért csak egy sza*os 16GB-os SSD-t kapsz. Aztán 16Gb-al mit csinálsz max felmegy rá a Crsis 2 a Battlefield Bad company 2 meg tálan még a a Dirt3 és kifújt ennyi.Na most ezek alapján megéri? Szerintem kurvára nem éri meg. Már bocsánat a kifejezésért. Meg anyi pénzből veszek 2 db 4GBos ramot és abba beemulálom a windows felrakok neki még egy vga drivert és akkor még gyorsabban megy.

Micsinász? 😃 Memóriába beemulálod a vindózt? 😆 Azt a büdös K életbe, hallottam már pár hülyeséget tőled, de most ez vezeti a listát. 😂 Tájékoztatlak, hogy a rendszermemória csak feszültség alatt képes adatot tárolni, amint kikapcsolod a gépet, kiürül... És arról is tájékoztatlak, hogy megy lefelé az SSD-k ára. Most 256GB-osat veszel 100eFt-ért a csúcskategóriából(kivéve persze az ilyen OCZ IBIS, RevoDrive és hasonlók). 2 éve még a 64GB-os csúcs került ennyibe. Gyakorlatilag évente feleződik, valahol olvastam, hogy azt jósolják, hogy jövőre akár GB/$ áron lehet majd beszerezni az SSD-ket, ami szintén alátámasztja. 2014-re 1TB-osat veszel 50eFt-ból, ami 100x gyorsabb lesz, mint egy HDD, semmi hangja és még kevesebbet is fogyaszt.... A HDD-knek valóban nincs jövője hosszútávon. 😂

Na ide figyelj csak okosan kell megoldani mint a német torrent oldalaknál ahogy megoldották valahogy feszültség alatt tartották a Memóriát mikor kikapcsolták majd újra bekapcsolták és minden ment. Csak meg kéne kérdezni őket hogyan csinálják.😀
Hát azért annyira nem ment le hogy lenne értelme vásárolni.

Vannak olyan pci-e kártyák, amibe bepakolhatod a modulokat, és használható tárolásra, de ha jól tudom, a legnagyobb kapacitású is csak 8GB-ot bír. A win7 megeszi reggelire. Nálam a win7 a winsxs mappa nélkül is 15GB jelenleg... És már most simán megérik az SSD-k. Próbáltál már valaha egyetlen egyet is? Én egy 64GB-os gagyi kis sata2-es kingston ssdnow v-t, és majd leesett az állam. Valami eszméletlen micsoda különbség a HDD-hez képest, pedig raptort is próbáltam már. Na most egy komolyabb SSD-vel már még keményebb a különbség.

Igen már probáltam én is el voltam ragadtatva a sebeségétől egyébként engemet nem idegesít ha hangos a gép de azért az árától nem inkább maradok a HDD-nél majd esetleg 2020-ban ha átváltok az SSD-re. Egyik haveromnál egy A-Data S596 64GB-et probáltam ki. Az én win7-em 7,5 GB-os msot ultimate 64bit es
0
0
0
0
Cooley avatar
foxbet írta:
Cooley írta:
foxbet írta:
ricshard004 írta:

amugy is drágák lesznek az SSD-k vegyünk 12 ezer Ft-t a ami egy 1Tb-os HDD -ára és abban van 64 MB -os cache meg 7200 rpm-el megy enyi pénzért csak egy sza*os 16GB-os SSD-t kapsz. Aztán 16Gb-al mit csinálsz max felmegy rá a Crsis 2 a Battlefield Bad company 2 meg tálan még a a Dirt3 és kifújt ennyi.Na most ezek alapján megéri? Szerintem kurvára nem éri meg. Már bocsánat a kifejezésért. Meg anyi pénzből veszek 2 db 4GBos ramot és abba beemulálom a windows felrakok neki még egy vga drivert és akkor még gyorsabban megy.

Micsinász? 😃 Memóriába beemulálod a vindózt? 😆 Azt a büdös K életbe, hallottam már pár hülyeséget tőled, de most ez vezeti a listát. 😂 Tájékoztatlak, hogy a rendszermemória csak feszültség alatt képes adatot tárolni, amint kikapcsolod a gépet, kiürül... És arról is tájékoztatlak, hogy megy lefelé az SSD-k ára. Most 256GB-osat veszel 100eFt-ért a csúcskategóriából(kivéve persze az ilyen OCZ IBIS, RevoDrive és hasonlók). 2 éve még a 64GB-os csúcs került ennyibe. Gyakorlatilag évente feleződik, valahol olvastam, hogy azt jósolják, hogy jövőre akár GB/$ áron lehet majd beszerezni az SSD-ket, ami szintén alátámasztja. 2014-re 1TB-osat veszel 50eFt-ból, ami 100x gyorsabb lesz, mint egy HDD, semmi hangja és még kevesebbet is fogyaszt.... A HDD-knek valóban nincs jövője hosszútávon. 😂

Na ide figyelj csak okosan kell megoldani mint a német torrent oldalaknál ahogy megoldották valahogy feszültség alatt tartották a Memóriát mikor kikapcsolták majd újra bekapcsolták és minden ment. Csak meg kéne kérdezni őket hogyan csinálják.😀

Vannak olyan pci-e kártyák, amibe bepakolhatod a modulokat, és használható tárolásra, de ha jól tudom, a legnagyobb kapacitású is csak 8GB-ot bír. A win7 megeszi reggelire. Nálam a win7 a winsxs mappa nélkül is 15GB jelenleg... És már most simán megérik az SSD-k. Próbáltál már valaha egyetlen egyet is? Én egy 64GB-os gagyi kis sata2-es kingston ssdnow v-t, és majd leesett az állam. Valami eszméletlen micsoda különbség a HDD-hez képest, pedig raptort is próbáltam már. Na most egy komolyabb SSD-vel már még keményebb a különbség.
0
0
0
0
foxbet avatar
Cooley írta:
foxbet írta:
ricshard004 írta:

Na ide figyelj csak okosan kell megoldani mint a német torrent oldalaknál ahogy megoldották valahogy feszültség alatt tartották a Memóriát mikor kikapcsolták majd újra bekapcsolták és minden ment. Egyik barátom mondta aki volt kint német országba és beszélgetett is ott olyanokkal akik torrent oldalt üzemeltetnek. Csak meg kéne kérdezni őket hogyan csinálják.😀
0
0
0
0
Cooley avatar
foxbet írta:
ricshard004 írta:

0
0
0
0
foxbet avatar
ricshard004 írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
apetit1989 írta:
matyosowski írta:
SSD rohadtul nem drága. Nézd meg 64 est osztogatnak 22 ér vagy ott a 32 es 15 ér az bőven nem drága szerintem. Amikor még 50 felett volt akkor tényleg drága volt pontosan ezért lett csökkentve az ára hogy vegyék az emberek!

De vigyázni kell miféle ssd-t veszel. Az olcsóbbak valószinűleg MLC csippesek, amik lassúk. Ha már valaki ssd-t vesz, érdemesebb SLC-set vennie, az már hasít.

Lassú? 😃 Fogalmazz úgy, hogy lassabb, mint az SLC. Amúgy neked van 100eFt-od egy szaros 64GB-os SLC SSD-re, vagy mitől mondod ennyire, hogy ha már SSD, akkor SLC? 😀 Meg aztán gondolkozz egy kicsit! 100eFt-ból simán veszek pl egy 256GB-os Crucial m4-et, ami a nagyobb chipmennyiség miatt még gyorsabb is, mint egy 64GB-os csúcs vezérlős SLC... Egyetlen gyakorlati előnye az SLC-nek, hogy több írási ciklust bír ki. Sőt ami azt illeti még az sem előny, mert az, amit felhoztam példának kb 5000 ciklust bír ki. Na most 5000x256GB az 1250TB... 😂 De tegyük fel, hogy 56GB-nyi(csak hogy kerek legyen) helyre csak 1x írsz pl: oprendszert meg pár programot, akkor is marad 5000x200GB, azaz 1000TB, és akinek van esze, az filmek, zenék, képfájlok és hasonlók tárolására külön HDD-t használ, így a büdös életbe nem fogsz ráírni 1000TB-nyi adatot. 😃 Röviden szólva abszolút nem értek veled egyet. 😀 Szvsz az SLC létjogosultsága kizárólag szerverekre korlátozódik.
0
0
0
0
ricshard004 avatar
0
0
0
0
no avatar
De azért a hdd-k piaca is fejlődik. Pl:Westarn Dgital black series
0
0
0
0
apetit1989 avatar
0
0
0
0
matyosowski avatar
én úgy tudom hogy pontosan azért lett csökkentve hogy optimális áron legyen. Vagyis én ezt olvastam de akkor rossz a információ 😞 Niteforce ha megnézed gyorsabb az SSD mint a HDD még jó hogy drágábban adják 😃
0
0
0
0
apetit1989 avatar
matyosowski írta:
SSD rohadtul nem drága. Nézd meg 64 est osztogatnak 22 ér vagy ott a 32 es 15 ér az bőven nem drága szerintem. Amikor még 50 felett volt akkor tényleg drága volt pontosan ezért lett csökkentve az ára hogy vegyék az emberek!

De vigyázni kell miféle ssd-t veszel. Az olcsóbbak valószinűleg MLC csippesek, amik lassúk. Ha már valaki ssd-t vesz, érdemesebb SLC-set vennie, az már hasít.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Amugy meg az ssd attól még drága 15-30 ezerért inkább fejlesztem a látványt/videókártyát mintsem betöltési sebességet sztem.😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát nem azért csökkentették. Oka volt annak hogy ilyen olcsó lett. Pl technológia fejlődése gyártás beindulása
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció