Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Thomech avatar
Sziasztok
Két kérdésem lenne. Az egyik egy eléggé hülye kérdés amire a válasz szinte biztos az, hogy nem de azért megkérdezem! 😃 Szóval lehet valami baja a ledes full hd monitor/tv mnek attól, hogy kb 3cm re mellette helyeztem el a routert? (Kicsit hülye kérdés de szeretek biztosra menni) 😊

A másik pedig, hogy most netezésnél 56C° os a proci. Ezért még +ban fog kapni egy laptophűtőt is. (Azt megjegyezném, hogy döglesztő hőség van a házban esténként. kb 30C°)
Tehát az a lényeg óvintézkedésnek kap egy hűtőt. A linken találhatót néztem ki. Valakinek esetleg vélemény?
[LINK]
0
0
0
0
matth1004 avatar
már előtte is.. én meg azt hittem hogy az alaplapom ment tönkre.. (egy "hozzáértő" állítása szerint)
0
0
0
0
Bronson avatar
attól hogy kicserélted a lapot?? vagy már előtte is az volt és azt hitted hogy a lap?
0
0
0
0
matth1004 avatar
kiderült hogy a procim halt meg :/
0
0
0
0
szilver avatar
ha nem jön be semmi akkor nézd meg hogy a procinál fent a a 4 pines táp csatit be-e dugtad. az alaplap szélén helyezkedik el.vagy rossz helyre(egyel mellé) vagy fordítva dugtad be a power led-et.
0
0
0
0
matth1004 avatar
már bekapcsol a gép de nemvilágít a led a bekapcsoló gombnál ki kapcsolni nem tudom csak ha áramtalanitom és nem jön be semmi. megy a gép és ennyi.. nem értem már teljesen összezavart :|
0
0
0
0
szilver avatar
Az user manual-ban benne van hogy hogy kell bekötni a gombokat.Meg a lapon is rajta vannak a rövidítések és a + - jelek is.De egyébként igen lehet hogy a power gombot rosszul kötötted be.De a táp hogy hogy sípol???Simán csak áram alatt van a gép és sípol?Vagy bekapcsol a gép csak sötét marad a képernyő?
0
0
0
0
matth1004 avatar
hali valaki tudna sűrgősen segíteni?
vettem egy alaplapot: Asus M4A78-EM
bedugom meg minden és nem kapcsol be. nem tudom hogy jól csatlakoztattam-e a LED csatlakozókat..az lehet hiba? (u.i: a táp egy picit halkan sípol)
0
0
0
0
no avatar
Erről a laptopról kinek mi a véleménye?

Lenovo IdeaPad G580AH

Intel® Core™ i5-3210M Processzor
NVIDIA GeForce GT 635M 2GB
4GB RAM / 500GB HDD

Bővebben:
[url]http://t7.hu/1566[/url]

Használtan venném. Van rá még egy év garancia, megvan hozzá minden tartozék + laptophűtő.
Leginkább alapfeladatokra használnám (internetezés, zenehallgatás, filmnézés, sorozatnézés + MMO-ra (Elder Scrolls Online - amit jó lenne ha 1366x768-ban HIGH beállításokkal "futtatna" a laptop.)

Vélemények?
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Üdv. A minap vettem egy Microsoft lifechat lx-3000 -t és azt szeretném kérdezni hogy kell e hozzá valamilyen driver vagy valami? És mégegy kérdés hogy ugye nem csak chatelni lehet vele hanem pl zenét is lehet vele hallgatni gondolom? Ezt a sok hülyeségnek tünő dolgot csak azért kérdeztem mert nem tudom hogy valamit elbénáztam e vagy nem de nem hallok vele semmit és nem tudom mi lehet vele a gond.
0
0
0
0
Bronson avatar
annak elvileg 85 fok a határ, szóval ráfér az a takarítás, meg +hűtő...
0
0
0
0
Thomech avatar
Bronson Intel DualCore B960 2.2 GHz
Pontosan ilyen laptop. 1 éves egy nőtől vettem tegnap. Lehet ráférne egy kitakarítattás? Laptop hűtőt pedig hamarosan veszünk hozzá mert sok embernél pozitívak a visszajelzések.
[LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
ez milyen proci? szerintem sok...
0
0
0
0
Thomech avatar
Nekem is egyből ez jutott eszembe. De mondom meg kérdezem az a 100% 😃
Egy Lapinál mennyire normálisak ezek a hőfokok. Leginkább halkan pörög a hűtő ventije néha kapcsol csak rá erősebben. KB 50% ban van használva a gyári programjait telepíti +netezek.
https://kepfeltoltes.hu/view/140305/1284795879N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
no avatar
Thomech: "Ezt hallottam"
Ha nem lehetne 64 BIT-es rendszert használni laptopon nem árulnának 4/8/16/32GB-os laptopokat. 😃
0
0
0
0
Thomech avatar
Nem tudom csak ezt hallottam és gondoltam megkérdezem! 😃
De akkor már kezdem is a telepítését! Köszi 😉
0
0
0
0
PoPet avatar
Baromság amit írtál.. Mért ne lehetne laptopra tenni 64 bites rendszert?
0
0
0
0
Thomech avatar
Sziasztok
Laptopra nyugodtan felrakhatom a 64 bites Win 7 ett? Mert egyszer azt hallotam a lapik nem nagyon szeretik a 64 bites rendszert. De így, hogy most 32 bit es rendszer van rajta csak 2GB ott használ a 4GB ram ból.
Most vettem és újra akarnám telepíteni.
0
0
0
0
sachme avatar
Köszönöm a választ 😀 Már egy kicsit megijedtem,mert azt olvastam hogy kb 80fok az már veszélyes.Nem akartam hogy annyi legyen 😀Mégegyszer köszönöm a választ! 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
ha zavar a 70fok akkor maximumra állíthatod a catalyst control centerben a ventit, de ezt ugye nem akarod... 😆 normális a 70fok a 40 meg pláne...
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ezek teljesen normális értékek.
0
0
0
0
sachme avatar
Sziasztok.Játék közben a videókártyám eléri a 70 celziusz fokot.A proceszor meg a 40fokot.Az asztalon a processzor kb 20fokos,míg a videókártya 40.
Meg tudnátok mondani,hogy ezellen mit lehet tenni,vagy esetleg hol lehet beállítani a videókártyán a ventillátorokat?
Előre is köszönöm a választ!
0
0
0
0
no avatar
Bizonyos okok miatt meg kell válnom asztali számítógépemtől.
Szeretnék venni egy laptopot (használtam találtam 150.000FT-ért) az alábbi "lapost"

i5-3210M processzor
4GB RAM
500GB HDD
Nvidia GT 635M 2GB videókártya

A kérdésem az lenne, hogy megérné-e az árát ez a laptop? alapdolgokra használnám + Elder Scrolls Online-ra - amikor időm engedi - jó lenne ha HIGH beállításokkal +30FPS-el futna.
Vélemények?
0
0
0
0
Hathalom avatar
Beelzebul..ez egy jó izmos memória hiba.a videókártya akkor produkálja ezt,amikor egy ideig játszol valamivel,és jó idő után felforrósodik a VGA.mivel kilépsz a játékból,hirtelen kezd el lehülni a vga,igy elválik a memória golyó a nyáktól.persze ez nem 1-2 játék után fordul elő..biztos vagyok benne,hogy egy vga hiba!nem driver ..
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Hi! Olyan kérdésem lenne, hogy van haveromnak egy 82 cm-s FullHD-s LED TV-je, és hogy ahhoz egy digi-s HD beltéri, ami HDMI-vel megy a tv-be. Ha a beltérijébe egy pendrive-ra FullHD filmet teszek, akkor lejátsza 1080p-be? Ja és hogyan van ez a felkonvertálás? Sima avi-t fel tud?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Miértn em törlöd?😃 Lehet törölni tudtommal.
0
0
0
0
Nogitsune avatar
A képszakadás ami az újratelepítés/új driver után fordult elő. A többi előtte megvolt már. Azaz igazság, hogy ezekben a driverekben se vagyok otthon. Akkor szoktam változtatni amikor elé jön a frissítése. Igen más is a VGA-t gyanúsítja, hogy azzal van baj. De azt nem értem, hogy akkor hogyan tudok probléma mentesen játszani? Sajnos nem igazán tudok kölcsön kérni senkitől VGA-t. Ennek nem örülök, hogy a VGA a hibás. Azt nem akartam még cserélni.
0
0
0
0
sudosu avatar
Beelzebul: A problémák nem akkor jelentkeztek amikor feltelepítettél egy új Videókártya drivert?
Szerintem érdemes lenne megpróbálkoznod egy régebbi verziójú illesztőprogrammal. Ha azzal is ugyanúgy jelentkezne ez a probléma akkor úgy próbáld meg hogy letörlöd ideiglenesen a VGA drivert és úgy használod a gépet, úgy jelentkezik e a hiba.
Esetleg egy másik VGA-val kipróbálhatnád, ha van otthon másik vagy tudsz kérni.
Én arra gyanakszok hogy azzal lesz probléma.
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Helló. Nekem is lenne egy komoly összetett bajom. Más oldalakon is kérdezősködtem róla de nem kaptam olyan választ ami 100%-osan kielégítő lenne. Ezért most ide is beírom. Elég hosszúra sikeredett ezért spoilerbe fogom rakni, hogy ne nyúljon meg az oldal.

Spoiler!
Nos.
Legelőször a filmek kezdek érdekesen viselkedni, minden film/sorozat amit nézek legalább 1x meg akad és össze "folyik/szakad" a kép. Magától ez helyre szokott jönni ha megváltozik a színe a képnek a filmben/sorozatban. Vagy ahogy jönnek az új képkockák. Ha vissza tekerem a filmet akkor ahol megszakadt ott nem lesz megint hibás a kép.
Képek:

https://p1.picsto.re/vlcsnap-2014-01-05-23h59m50s131.pnghttps://p1.picsto.re/vlcsnap-2014-01-06-23h47m17s115.pnghttps://p1.picsto.re/vlcsnap-2014-01-05-23h19m53s216.pnghttps://p1.picsto.re/vlcsnap-2013-11-16-13h51m58s119.png
Persze jóval több eset volt, de ezeket kaptam le csak.

Majd eltelt pár hónap amikor üzembe került az új router és magasabb internet sebességet kaptam. Egy játékban voltam amikor hirtelen leesett az fps 24-re, lehetett látni, hogy a kép akad illetve a hang is recsegett. Ezután kiléptem és elindítottam a youtube-on egy videót ami szintén akadt és a hang is ugyanúgy recsegett. Ez idővel majd a letöltött filmeknél is elő került. Ilyenkor újra kellet indítanom a gépet, hogy elmúljon. Viszont az újra indítás után is ott volt ez, de csak akkor jött újra elő ha "mozogtam" egy oldalon, görgettem lefelé vagy klikkeltem valahova (youtube zene közben lehetett hallani, hogy recseg ilyenkor....).

Pár napra rá újra telepítettem a gépet. Ekkor már a játékban nem esett le az fps és a letöltött filmeknél/sorozatoknál se volt probléma (csak az amit legelőször írtam, a szakadt kép). Böngészőbe zenét már nem igazán tudok hallgatni, főleg úgy nem ha közbe mást is keresek az interneten. A videók meg változó időközönként megakadnak. Élvezhetetlen. Próbáltam más böngészőbe is, de ugyanaz a helyzet (bár van, hogy jobban megy).

Az újra telepítés után színre lépett egy más/komolyabb hiba is. Ez szerencsére jóval ritkább, eddig körülbelül 5-6x fordult elő.
Képek:
https://p1.picsto.re/Kep0252.jpghttps://p1.picsto.re/DhRaV.jpghttps://p1.picsto.re/Kep0257.jpghttps://p1.picsto.re/Kep0259.jpg

Az utolsó kép az pont ma történt meg.
(Bocs a képminőségért)
Ma egy ilyen megint előfordult, de most másolás közben.

Ezt egy újraindítás helyre hozza. Teljesen tanácstalan vagyok.

Van még 1-2 furcsa dolog, például fekete kockák az egér mellet, leginkább olyankor jelennek meg amikor az egeret egy fájlra viszem és ott írja a típust, méretet, létrehozási dátumot. Na ilyenkor elő fordul, hogy csak egy fekete kocka jelenik meg.
https://p1.picsto.re/SOCYr.PNG
Illetve van, hogy amikor pendrive-ot dugok be a gépbe akkor újra indul, de a kép nem jelenik meg, ilyenkor ki kell kapcsoljam, várnom kell egy kicsit és újra be kapcsolni.

Nincs valami komoly gépem, de azért ne csináljon már ilyeneket.

[url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=68694&sub=usercomp&comp=69926]Jelenlegi gép[/url]

Szeretném tudni, hogy minek lehet baja, mivel lehet nem sokára veszek pár alkatrészt a gépbe és ne legyen egy darabig problémám. 😞 A gép amit kinéztem a következő (remélem nem baj ha ezt is itt írom/kérdezem).

[url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=68694&sub=usercomp&comp=87149]Amit akarok[/url]

Erről csak annyit szeretnék kérdezni, hogy kompatibilisek lesznek-e egymással illetve jó választások ezek? Az alaplapba például nem vagyok biztos.

Próbáltam minél részletesebb lenni, hátha össze függnek valahogy ezek a hibák. Előre is köszönöm a segítőkész emberek válaszát.

Leginkább azokhoz fordulnék akik nagyon otthon vannak a számítástechnikában.

szerk.: Remélem senkit nem űz el az, hogy hosszú 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem ja. ha még az akksija is tűrhető akkor végképp...
0
0
0
0
sszemtelen avatar
Srácok!
Van egy Packard Bell Easynote Tk laptop, ezekkel a tulajdonságokkal:
AMD Phenom II X4 N970
AMD Radeon HD 6650M 1 GB VRAM
4 GB DDR3 Memory
640 GB HDD
15,6" 16:9 HD LED LCD
1,3 MP webcam
DVD-Super Multi DL drive

ára 40k. megéri?
0
0
0
0
no avatar
Helló nekem 1 olyan problémám lenne hogy 1 bizonyos FPU Stresselésnél kikapcsol a gépem és ez kihat arra is amikor játszom, az lenne a kérdésem hogy ez micsoda? És hogy lehet ezt fixálni
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
HELP na nem is tudom pontosan ezt a kérdést hol kellene feltennem így itt kérdezem
kérdésem: hogyan tudom a doom3, quake4, prey-t 1600x900-as felbontásban játszani? van ezekre valami patch vagy hasonló dolog aki tudja írjon már nekem pm-et

előre is köszöntem
0
0
0
0
Athis18 avatar
Szevasztok. OLyan kérdésem lenne, hogy van egy Thomson tipusu LCD TV-m, és összeakartam kötni a géppel. Probálrtam s-video val, meg átdugtam a monitorbol a kábelt, de nem muködik. Esetleg tudtok valami ötletet adni, hogy mitol lehet ez? 😀
0
0
0
0
Silent Rain avatar
DarthRoni: A válasz elég egyszerű. Tedd bele másik gépbe /ha van a családban vagy ismerősnél esetleg/a hangkártyát, ha ott jó akkor az alaplap a hunyó ,ha ott sem akkor valószínűleg az hangkari! (Két alaplap nem valószínű hogy nem veszi észre) 😀
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Sziasztok! Asus Xonar DS hangkarimat egyáltalán nem látja a gép, bármelyik slotba is helyezem. Szerintem a hangkarinál lehet valami kontakt hiba, vagy végleg meg is adta magát, de azért megkérdeznélek titeket, hogy melyik az esélyes, a hangkari a szar, vagy az alaplappal lehet valami?
Régebben is csinált olyat hogy egyik pillanatról a másikra kihalt, aztán másnap már jó volt.
0
0
0
0
no avatar
Üdv.
Ehhez az alaplaphoz [url]http://t7.hu/14dt[/url] és egy Ozone Rage ST-hez milyen hangkártyát lenne érdemes venni? amit max. rátudok szánni az 13.000FT
0
0
0
0
mamusz11 avatar
a doboz nélküli lesz már meg is rendeltem!köszönöm szépen a segítséget! 😃
Kb 2 órával ezelőtt összeraktam bekapcsoltam és mükszik de nincs egyetlen egy síp se....most haza jöttünk tesóm benyomja erre megint sípol 5 rövidet vagy éppen semmit, egyet sem
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Amit kinéztél az pl jó de lehetne ez is:[LINK] Később jól jöhet, hogy több sata csati van rajta és van rajta még 1 6+2-es tápcsati plusz van rajta 8 tűs tápcsati is ami a 450 wattoson még nincs. Szóval szerintem 500-as legyen. Ha dobozosat akarsz akkor meg:[LINK] ebben van tápkábel is meg csavarok(elvileg)😃 De tápkábel biztos.
0
0
0
0
mamusz11 avatar
mit linkeltem az elég lenne?
a multimediatower.hu-n nézel nekem egyet és akkor meg is vetetem ma
ha lehet olyat ami raktáron van!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
All= összes. Mivel Fm2+ lapod van. Mint az nagy nehezen kiderült. és sikerült leírnod pontosan a típusát. Mivel Fm2+ ezért az összes Fm2 procit támogatja. Többek köött az A8 6600K-t is. Ha stabil a rendszer akkor ajánlott ináb nem firssíteni. Persze attól mégl ehet saját felelősségre. Valszeg a táp kevés. Ami egyáltalán nem meglepő. Ez nem 550 wattos táp. Csak névlegesen.
0
0
0
0
mamusz11 avatar
A dobozán ez van: fm2a75 pro4 +!
2 venti 3 pines amik mennek de a 12 cm-es molexes nem megy de egy 8 cm-es molexes meg megy!
Többször is újra indítottam és nem volt síp de szerintem bios frissítés kell neki mert az aida azt írja hogy P1.10 a lap gyártó oldalán a procira all-t ír csak nem tudom hogy az mit jelent :/ [LINK]
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Fm2 prociknál nem valami jók a magonkénti érzékelők. De a CPU az jó szokott lenni. Azt nézd. Az 30 fok? Elosztót meg szerintem hagyjad. Vegyél egy erősebb tápot. Gyenge, silány ez. Ajánlott cserélni. Az amit kinéztél az jó táp hírében áll. De azon is csak 3 molex tápcsatlakozó van. Remélhetőleg az bírná azt amit te akarsz. Minden ventilátorod molex tápcsatlakozós? Biztos FM2A75 Pro4-M lapod van? Mert te másképp írtad. Véletlenül nem FM2A75M Pro4+ inkább? Gépednél meg FM2A75 Pro 4 van? ó ember...😕
0
0
0
0
mamusz11 avatar
Igen az integráltat!Most bekapcsoltam ventik nélkül és nem sípolt! Miután bekapcsolt rádugtam a 2 8cm-est és visziőket de a 12 cmes megse moccan még most se!
Am egy elosztó segítene ezen a 4 pinen!Vagy inkább vegyek egy tápot ha szarakodni fog??? http://shop.multimediatower.hu/product/23463 ezt néztem ez jó lenne?
ui.:most nézem a hőfokot és a mérő is sz*r magokra hol 17-et hol 30-at ír hol 1-et :@
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Azt BIOS-ban tudod megnézni milyen verziójú a bios az alaplapod. De én azt hittem még nem raktál rá semmilyen opendszert mivel sípol. De akkor ezek szerint már felraktál egy win 7-et. A az integrált videokártyát használnád ugye? Ventik nélkül is kipróbálhatnád.
0
0
0
0
mamusz11 avatar
Hogy tudom meg hogynem elégfriss e a bios,már felraktam egy win 7-et és a telepítés közben sem sípolt +legelső bekapcsolásra semmi síp nem volt szépen kiírta hogy milyen driverek vannak benne meg stb...A win 7 is felismeri ...
Nek még az a gyanus hogy a ventik iszonyatosan belassultak és a 12cm-es nem is megy
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
mamusz11: De biztos bele tudtad dugni a 6+2 tűs csatlakozót? Mert elvileg nem kellene tudnod. Direkt úgy van kialakítva, hogy csak videokártyákba lehessen beledugni vagy olyan csatlakozóba ami azokon van. De az is lehet, hogy sem a tápnak sem alapnak nincs baja csak a procidat nem ismeri fel az alaplap mert nem elég friss rajta a BIOS.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy van-e olyan bolt Budapesten, ahol lehet venni játékposztereket?
0
0
0
0
mamusz11 avatar
jah de semmi nem volt mint ha bese nyomtam volna..
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció