Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TaylorXIII avatar
Ja igen azt nem is néztem 1200 Watt? Á felesleges. Vegyél egy SEASONIC M12 II 850W szerintem😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
AMit én írtam nem is a legjobb de teljesen alkalmas SLI,CF-re.
0
0
0
0
no avatar
Egyszerre nem tudom mindenből a legjobbat szerezni 😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hát szerintem teljesítményben egy rog lap nem tudna hozzárakni semennyit a cfhez,slihez. Lehet, hogy agyon lehet benne húzni a procit de attól még szerintem nem érné meg. De meggyőzhetsz nyugodtan😀
Egyébként azt nem tudom, hogy 8+2 vagy milyen fázisú VRM van az msi lapon mert nem írják de ennyi pénzért már biztos nem 4+1😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Miért?😃 pci-e slot a lényeg nem?😃 Mégis miben tudna még egy ROG lap hozzáadni a CFhez vagy SLIhez? Szerintem teljesen jó egy MSI Z77a G45.
0
0
0
0
no avatar
oksa TY! 😀 és akkor MSI lesz 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
vegyél mellé 7970-t😃 Milyen tanács kell itt még?😃 egyébként ha te ilyen komoly crossfire-t akarsz akkor nem asrock z77 pro 4 alaplap kéne neked😀 Ha ragaszkodsz az Asrockhoz akkor egy Asrock Z77 Extreme 3 de ha nem akkor meg egy MSI Z77A G45 jó volna. Amit most készülnél lapot venni az csak PCI-E 2.0 x4 slottal rendelkezik ami egyes játékokban eléggé visszafoghatja a második kártyát. Én az MSI lapot venném.
0
0
0
0
no avatar
Össze, de 7950 lesz belőle.😜
0
0
0
0
no avatar
Szíjasztok egy 7970-et és egy 7950-et össze lehet kötni Crossfirebe? :S
0
0
0
0
alex13 avatar
RIbeni: köszi szépen, így már értem 😀
0
0
0
0
sisko avatar
marceee0101 : Nem hinném,hisz a prociban van a vga,azt meg nem lehet cserélni.még egyet meg nem lehet beletenni(nincs is hová)
0
0
0
0
marceee0101 avatar
Üdv. nekem egy olyan kérdésem lenne hogy ugye nekem notim van és integrált a vidikari. lehet-e olyat hogy veszek bele egy másikat és azt használom?? a válaszokat előre is köszönöm. A noti típusa: Packard Bell TE11HC.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Gondolom egy Phenom II x4 955 procid van és az jó a HD 7850 mellé is de egyébként felbontásfüggő😀
0
0
0
0
Sticklers avatar
Rendben 😀 2 kártya közül vacillálok a 7790 vagy egy 7850 már csak az a kérdés a procim mind2őt kitudná hajtani vagy lenne valami megszorítás a dologban ?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Sticklers: Még csúcskártáyknál is 1%kb szóval x16ban nincs értelme a pcie 3.0nak viszont ha azt látod valahol h valami pci-e x8 az jó mert az pci-e 2.0 x16nak felel meg. Lényeg, hogy tökmind1😀
0
0
0
0
RIbeni avatar
Az IGP egy processzorba integrált grafikus vezérlő. Vagy ez működik, vagy a dedikált videókártya. Az APU az AMD-nél a Grafikus kártya és az integrált videóvezérlő együzttese.

APU esetében az FM2-res prociknál Pl AMD 5800K az integrált GPU (7660D) és a dedikált videókártya crossfire módban képes működni. Természetesen az erre alkalmas videókártyák száma alacsony, és nem a legerősebb szériákból való.
0
0
0
0
Sticklers avatar
És ha a lapom 2.0 pci a vga meg 3.0 akkor mennyire válik a hátrányomra ?
0
0
0
0
alex13 avatar
Hogy van ez az APU, IGP dolog? Mi a jelentése az APU-nak? Hogyan müködnek?
Meg azt se értem, hogy ez végén a G betű mit jelent? "HD 7660G" hogy a CPU-ba van beépítve ?
Ahogy én utána olvastam megtudtam róla pár dolgot de nem teljesen értem.

Hogy az IGP, Integrated Graphics Processor jelent ami CPU-ba beépített grafikus mag.
0
0
0
0
marceee0101 avatar
nankacu: akkor tudnék cserélni?, vagy épp másikat is belerakni?
0
0
0
0
Sticklers avatar
2gb-ost kitudnám használni vagy felesleges?
0
0
0
0
PoPet avatar
GTX 650Ti vagy HD 7790.
0
0
0
0
no avatar
Sticklers: Hd 7790 vagy Gtx 650Ti.
Én személy szerint Sapphire Hd 7790 vapor-x ajánlom, csendes, hűvös, van benne tartalék.😀
0
0
0
0
Sticklers avatar
Sziasztok
A nyár folyamán leszeretném cserélni a vga-t (vtx3d6750) alaplap táp proci a gépem adataiban meg van adva és ezekhez kellene 30-40k között egy "nagyon jó" vga-t 😃
1-2 jó tanáccsal dobjatok már meg , mert nem tudok választani
Köszönöm 😀
0
0
0
0
marceee0101 avatar
az enyémben nincs 😕 Intel HD Graphics 2000 van benne nézd meg a gépem..
0
0
0
0
PoPet avatar
Ebben véletlen nincs egy GT 620M?
0
0
0
0
marceee0101 avatar
nankacu: Packard Bell TE11HC
0
0
0
0
PoPet avatar
marceee0101: Noti típusa? Amúgy nincs nagy valószínűsége..
nomad2: Táp: FSP HEXA 500W, 6950 többet fogyaszt, sokkal, de teljesítményben jobb, és az FSP HEXA el is tudná szerintem látni.
0
0
0
0
Dani46 avatar
két kártya nem 1 kategória 6950 sokkal erősebb sztem ennyi elég lesz indoknak😃
0
0
0
0
nomad2 avatar
Sziasztok.....haverom választás előtt áll: vagy egy Sapphire hd 7770 oc vagy egy VTX3D 6950 2gb.......válaszaitokat jól indokoljátok meg légyszives.........pont olyan procija van mint nekem, együtt vettük:FX-6100. Tápot is venni akar a keret 10-12.000k.
0
0
0
0
marceee0101 avatar
Üdv. nekem egy olyan kérdésem lenne hogy ugye nekem notim van és integrált a vidikari. lehet-e olyat hogy veszek bele egy másikat és azt használom?? a válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
no avatar
még nem ,de meg mérem! 😀
0
0
0
0
PoPet avatar
Hőfokokat mértél?
Amúgy szerintem nem.. 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Ma meg jött a HD7870-es videókártyám és azt szeretném kérdezni hogy mivel kicsi a házam éppen hogy van 1-2 CM a venti és a ház alja között ez nagy probléma??? :S
0
0
0
0
Demmer avatar
A videókártyám ventilátor sebességét feltolom 39-40%-ra sistergő hangot ad ki ha feltolom 44,45%-ra semmi baja elmúlik a hang csak enezeknél csinálja miért?

Tehát 39,41,42 % sistereg miért??? Kezd idegesíteni

Aki tud segítsen köszönöm
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Na de miért foglalkozol azzal az élményindex-szel? Semmit nem ér...

Játékok alatt láthatod a géped igazi teljesítményét.
0
0
0
0
msiDevil avatar
na most lefrisitetem megint, most visszament arra a pontra amin volt, hát lol már ez a winfossss :S
0
0
0
0
Dani46 avatar
írtam nekik email remélem normálisak lesznek mer ez így nagyon nem tetszik😞
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
valszeg most mást is futtattál közben ami leterhelte a gépet vagy nem tudom😃 fontosak a körülmények.... de egyébként tényleg le kell szarni...
0
0
0
0
PoPet avatar
Mert...
Ezt csak a géped tudja..
0
0
0
0
msiDevil avatar
ok, de miért ment le a pontszám 6,9 re? 😃
0
0
0
0
PoPet avatar
A Winfos véleményére nem kell adni ***...
Szard le nem az számít ő mit mond, hanem a benchmarkok, és a játék közbeni FPS...
0
0
0
0
Dani46 avatar
nemtudom de nagyon unom 7870 ből is a nagyot rendeltem annó megkaptam a kicsit jólvan mondom jóez beszart garanciába rendeltem ezt de ezse az jött ami kellett volna kezd elegem lenni😞(((képen is twin froz volt de ma már nem😞
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
hát ha te msi twin frozr- rendeltél akkor küld vissza😃 valami tévedés volt biztos😀
0
0
0
0
msiDevil avatar
vki mondja már meg miért vonta le a pontot a winfos?? :S
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
7950nél már a ház sem mind1 ám. Az már elég komoly teljesítményű kártya. Zárt házba nem ajánlott ventik nélkül bár akkor is túl nagy hőfokok ezek.
0
0
0
0
Dani46 avatar
vicc az hogy én twin frozt rendeltem számlán is az van és ezt küldték😞(((((
0
0
0
0
msiDevil avatar
azért vont le pontot mert kijöttek uj vga-k?
0
0
0
0
Dani46 avatar
nem, ez msi 1 ventis 2pmd3gd5
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció