Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bioritmus avatar
Sziasztok. Lehet hogy a legrosszabb helyre írom be, de nem értek az ilyen témához és haverom bogarat ültetett a fejembe szóval megkérdezem: Honnan lehet azt észrevenni hogy esetleg egy kémprogram fut a gépen ami lopja az adatokat (jelszavak stb) ?? Olvastam hogy megnövekszik "adatforgalom" a "küldött" irányba, itt milyen mértékű növekedésre kell gondolni illetve milyen mennyiségű küldött adat számít normálisnak? Illetve a windows defender egy gyors vizsgálat lefuttatása után észreveszi ezeket a programokat vagy mindenképpen a több órás részletes vizsgálat eredményét kellene megvárnom?
Köszönöm a válaszokat előre is! 😀
0
0
0
0
💬 1
hashimoto avatar
@Bioritmus: Egy SUPERAntiSpyware és MBAM kombó hatásos lehet.
0
0
0
0
werner78 avatar
Sziasttok!
Laptop memória bővítésén gondolkodok. Az mindegy hogy dual vagy single channeles? Ebbe a laptopba kellene: [LINK]
A segítséget előre is megköszönöm!
0
0
0
0
💬 2
Bronson avatar
@werner78: abban 4gb a lapra van forrasztva, és csak egy slot amit szabadon bővíthetsz. max 12gb-ig, tehát egy 8gbos a max amit vehetsz bele, de plusz 4gb-tól felesleges feljebb menni... mondjuk cpu-z-vel vagy aida64-el nézd meg a memória adatait és és olyat vegyél, ami azonos órajelű/időzítésű
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Sziasztok.
Tudnátok mondani olyan rendszerhűtőt ami csendes és 20cm-es? Nézegettem videókat de olyan nagy különbséget nem vettem észre, és fontos lenne hogy ne ledes legyen.
A segítséget köszönöm 😀
0
0
0
0
💬 6
ddkk22 avatar
@Puffin: Az a baj hogy ez ledes 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
@ddkk22: Van Led nélküli verzió is.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
@Manyik75: Már a legtöbb boltot végig lapoztam, és nem tudom hogy valójában melyik a valóban csendes, pont ezért kérdeztem, hogy valaki esetleg tud-e 😀 Hogy esetleg valakinek van e valami tapasztalata 😀 Amit Puffin inkelt már szemeztem vele, csak az a baj hogy ledes 😀
0
0
0
0
Manyik75 avatar
@ddkk22: kb 30 dB-ig szerintem bármeik..
De a 20dB-s az szinte már hangtalan.

0
0
0
0
carl18x avatar
Üdv! PC VS Konzolos kérdés
Szóval régóta akarok építeni egy HTPC-t de most látom milyen poton áron lehet kifogni sima XBOX One-t 30E, inkább akkor vennék egy olyat és tudnák néha játszani is rajta. Forza, UFC, van jó pár játék ami tetszik, szerintem ennyiért ajándék. Van benne Bluray olvasó, 500 gb merevlemez és 8 giga ram.
Mikre lehet még használni egy Xbox One-t? billentyűt és egeret köthetek rá? 😃
Kajak ha lehetne bill+Egér kombóval GTA-t játszani konzolon mint pc-n simán eladnám a gépet érte.

(sajnos a pc iparba egyre drágább minden, Ram árak egekbe, GPU ára is nagyon emelkedő írányba van. Egyre kevésbé éri meg gépet venni, én is sokáig gondolkoztam rajta jövőre összerakjak-e egy fullosat de nincs is olyan cím amiért megéri.
0
0
0
0
💬 4
vyne avatar
@carl18x: En mar nem vennek xbox one-t,se xboxot egyaltalan, mindossze az exclusive-ok hianya miatt.
Amugy nem lenne rossz konzol,de azert azt se felejtsd el, hogy mar kezd elavulni,ezert is olyan olcso. En is most adtam el 120 fontert 5 jatekkal,mert feleslegesen porosodott itthon. Elvileg lehet ra bill-t egeret is kotni,azt mar nem tudom milyet,sosem probaltam. Azt se felejtsd el,hogy a jatekok fele olyan szepek konzolon,es ez igaz mindegyik konzolra. Talan a legujabbakra nem,de azokat nem is kapod meg 30kert.
Ha konzolt veszel akkor ps4,mert arra legalabb vannak rendes exclusiveok. Az xboxos 1-2 normal exclusive az meg kijon pc re is. Kar lenne levaltanod.
0
0
0
0
carl18x avatar
@vyne: A gépem nem akarom eladni 😃 Nem fogom leváltani, az Xbox one HTPC volna extrákkal 😃
Erre kéne, sajnos ha építek egy sima HTPC-t azt se úszom legolcsobban, nekem UFC-re kéne. Bunyós játék nincs sajnos pc-re .d
0
0
0
0
vyne avatar
@carl18x: Elvileg a kovetkezo ufc mar lesz pcre is! 😃
Veszel melle egy joy-t es kesz 😜
0
0
0
0
carl18x avatar
@vyne: Én erről nem találtam információt 😞
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy a mostani gépembe megérné a CPU-t OC-zni? Nem foglalkoztam eddig ilyesmivel, de a bios is támogatja, szóval gondoltam, ha egyszerű műveletről van szó akkor belevágok 😃 A gpu-val is ugyanez a helyzet, ha lehetséges, és megéri 😃
0
0
0
0
💬 1
reszler112233 avatar
@ors11: Én a régi Core2Duo E7400-as éa Core2Quad q9550-esemet húztam, de azt tapasztaltam, hogy ha nincs rajta legalább +0,5 GHz húzás akkor nem fogod észre venni, tehát nincs értelme. Nekem a 7400-as 3,4 GHz-en ment a q5500 meg 3.53 GHz-en, de utóbbi stabil volt kerek 1 GHz húzással is az az 3,83 GHz-en is. Húzás meg általában minden gépnél másképp alakul, mert minden processzor másképp engedi magát húzni adott alaplapban, de igaz az is hogy sokszor alaplap miatt nem lehet nagyot húzni. Az hogy meddig lehet piszkálni amíg még stabil marad azt csak teszteléssel lehet kideríteni. Mindig egy kicsi húzás és egy napos teszt. Én a 9550-est 1 hétig tesztelgettem így és belőttem 3,83-ra pár napig, majd még visszább 3,53-ig, de érdekesség mondom, hogy bírta volna a kerek 4 GHz-et is és stabil is volt a gép, de ahhoz nagyon komoly hűtés kellett volna, ugyanis alapjáraton 60 fokra kúszott a hőfoka. 3,53-on viszont 35-40 fokos volt, de terhelés mellett sem ment 60 fok fölé.
0
0
0
0
Direwolf avatar
Helló!
Van olyan oldal ahol megtudom mézni hogy egy X VGA vagy CPU milyen masikkal van hasonlo teljesítményben? Lényegében azt akarom megtudni hogy a mostani gépem minek felelne meg a mai piacon.
0
0
0
0
💬 6
lamed88 avatar
@Direwolf: A vga-t itt is megtudod, beírod a keresőbe, utána megnézheted melyik vga-kal van hasonló szinten, a procit most így hirtelen nem tudom melyik oldalon tudod megnézni.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Direwolf: http://www.userbenchmark.com

Itt elég sok mindent össze tudsz hasonlítani. Vagy 2 konkrét terméket vagy egy listát különböző tulajdonságok szerint sorbarendezni. Van cpu gpu ssd hdd ram.
0
0
0
0
Direwolf avatar
@Andris18: Aham. Megvan már csak értelmeznem kell a grafikont 😃 De azt nem mutatja meg hogy melyik az a másik kártya ami hasonló teljesítménnyel bír. Csak össze lehet hasonlítani x és y-t De azért köszi 😀
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Direwolf: Hát igen. Annyit tudsz csak, hogy itt :[LINK]
az user rating vagy avg. bench alapján sorbarendezed. És akkor ami egymás után jön %-os pontban meghatározva azok hasonló tejlesítményűek. De ha szeretnél valamit venni akkor gondolom elsősorban a költségét fontolod meg, úgy meg már könyebb keresni.
Mellesleg ennek az oldlnak is van összehasonlító listája: https://gepigeny.hu/gpu/ranklist
Teljesítmény, ár/érték, energiahatékonyság szerint is. Sajnos csak ezeket ismerem. Remélem egy hajszállal beljebb vagy! 😀
0
0
0
0
F4T4L 3RR0R avatar
@Direwolf: Szia!

Esetleg még ezeket az oldalakat tudnám ajánlani:

[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]

Nagy általánosságban ezek az oldalak csak a referencia értékeket veszik figyelembe tehát a gyári értékekkel kalkulálnak.
0
0
0
0
Direwolf avatar
@F4T4L 3RR0R: Köszi mindenkinek! Sokat segítettetek. 😀
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok!

Vettem egy SSD-t és felraktam a windowst rá. ( azelőtt a HDD-n volt a C particióban, amit formáztam, de a D-hez nem nyúltam, mert azon vannak a személyes cuccaim)

Namármost hogyan nyerhetem vissza a HDD-m másik felét, mert most az SSD lett az új C és a D megmaradt, de a másik fele a HDD-mnek sehol nincs.
0
0
0
0
💬 2
F4T4L 3RR0R avatar
@ors11: Szia!

Windows lemezkezelővel próbálkoztál?
0
0
0
0
ors11 avatar
@F4T4L 3RR0R: Köszi 😃 Sikerült 1 év alatt elfelejtenem az ilyeneket... 😜
0
0
0
0
Louis Cyphre avatar
EVGA tápokkal van valakinek tapasztalata? Elvileg nem tűnik szarnak, de én mindig FSP-t szoktam, és most csak ez volt....gondolkodtam átrakom a régi gépemből, de ez meg 2 év garis, arra meg már nincs, de azért az FSP minőség, az olyan Furmarkozásokat kibírt, ez meg új létére, ment a win update, telepítés meg a net és dobott is egy fagyást-aztán lehet hogy teljesen más miatt, csak az én hülye szokásom, hogy márka függő vagyok.
Papírforma szerint elvileg elég a konfigomhoz. (Evga 500W (80+)
0
0
0
0
Galex1995 avatar
Hello, új gépet állítottam össze és nem tudom hogy a proci hőfoka mennyire normális, AIDA alaphelyzetben azt irja hogy CPU 40 fok CPU dióda 55 fok, játék közben max 70 fokig megy fel, a hűtő ami rákerült egy Coolermaster ML120L, a venti alaphelyzetben 1330-on forog a vizpumpa pedig 2300-on. Szerintetek magasak ezek a hőfokok nagyon, és ha igen min kéne állítanom?
0
0
0
0
💬 3
reszler112233 avatar
@Galex1995: Az picit tényleg lehet sok. Milyen hűtőapasztó van a hűtő és a processzor közt?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
@Galex1995: Elfogadható értékek.
Ne várj sokat az e-féle "játékvÍz"- töl.....
Egy jobbfajta léghűtés minden téren alázza, nekem is vot "játékvÍz" de nem volt jobb a légnél...
Amik érnek is valamit azokon 240-es borda van minimum 2*120-as ventivel....
0
0
0
0
Bronson avatar
@Galex1995: Attól a hűtőtől ne várj többet, teljesen normálisak azok a hőfokok...
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok.

Adott egy Sony bluetooth headset. Eddig sony teloval használtam, de váltani szeretnék. A kérdés az, hogy pl Huawei vagy Samsung Tipusu készulekkel tudom e majd használni?

Köszönöm
0
0
0
0
💬 2
Moon_Breaker avatar
@Athis18: Több mint valószínű.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
@Athis18: Persze, hogy tudod nem az a lényeg ki gyártotta..
0
0
0
0
roba1996 avatar
Ehez a confighoz elég ez a táp Chieftec 450w ?
intel core i5 2400
SAPPHIRE Radeon RX 460 NITRO OC 2GB GDDR5
500 gb hdd
2x4 gb ram
és még 4 ventilátor
0
0
0
0
💬 2
roba1996 avatar
@Puffin: Köszönöm szépen a segítséget.
0
0
0
0
Louis Cyphre avatar
Sziasztok,
ha valaki tudni segíteni, vagy valami tippje lenne, nagyon megköszönném, mert vagy az új gépemet, vagy a saját fejemet verem szét, ááááárghhh
Megveszem az adatlapomon láthat új gépet, de le is írhatom a konfigot is, nehogy McMac trolléga belekössön 😃, minőségi, válogatott alkatrészek, garancia mindenre és használhatatlan. Direkt nagy vinyó, 2 terrás Samsung ment bele, legyen bőven hely, Samsung 2TB 32MB 5400rpm SATA2 HD204UI.
Ennek utánaolvastam, azt írják hogy ezek az 5400 rpm vinyók csak tárolásra valók, és lassabbak.
De létezik, hogy amíg bootol a Windows, addig én megiszok egy kávét, elszívok egy cigit, és még dobok egy sárgát is, mire kész van??? 10 perc?! Ja. Egy játékot feltelepíttetem, rákattintottam, vagy 15 percet vártam, semmi, aztán ki is nyomtam a g...be.
Gariztatni sem tudom elvinni, egyrészt vidéki vagyok, a gari BP-re szól, másrészt elvileg minden jó, VGA-t Furmarkoztaqm, Aida streszteszt, hőmérséklet tökéletes, CPU teszt szintén faja, Hard Disk Sentinel szerint tökéletes a vinyó is, RAM hiba szerintem kizárt. Haverom csinálta a telepítést, (Asus is bekap6ja mondjuk, agyon van bonyolítva,mert USB 3-ról nem lehet telepíteni, elől kell bedugni a billentyűt meg az egeret, ez is röhej egy 50 ezres deszkánál), és valamit állítgatott ezeknél az AHC vagy mi a tököm módnál, 2 oprendszerrel is próbáltam, Win7 és Win10, de ugyanaz a lassú tetű mocsadék, de minden mivel minden hadver elvileg oké, még gariztatni sem vihetem vissza.
Most márnem tudom, rohanjak el venni egy 7200 vinyót, vagy kapjam ki vinyómat a másik gépből, az WD, és 7200rpm, de azon meg oprendszer van, és az csak 500 gigás....?

Ja és a konfig:
Processzor: Intel I7 7700 (+Noctua NH-U9B SE2 hűtő)
Memória: G.Skill Aegis 16Gb 2400Mhz DDR4
Videókártya: Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming 8Gb OC
Alaplap: Asus Rog Strix Z270F
Tároló eszköz: amsung 2TB 32MB 5400rpm SATA2 HD204U
Azt meg nem hiszem, hogy ez annyiragagyi lenne, hogy rögtön tönkremenjen....
0
0
0
0
💬 6
Puffin avatar
@Louis Cyphre: Előfordulhat hogy ilyen lassú a rendszer azon a vinyón. Én is amikor először kipróbáltam a Windows 10-et valami hasonló lemezre telepitettem és ugyanúgy mint nálad nagyon lassú volt. Rendszernek egy 120-as SSD kellene, játékoknak meg mondjuk egy 1TB-os WD Blue lemez (az EZEX végű). Azt a 2 terás Samsung lemezt én csak tárolásra használnám.
0
0
0
0
Louis Cyphre avatar
@Puffin: Kösz, kicsit megnyugodtam, én voltam a hülye, direkt nagy HDD-t kerestem, hogy minden elférjen, nem tudtam hogy a fordulatszám ennyit számít, ekkora vinyót meg ahol néztem, mindenhol csak ekkora fordulatszámmal találtam.😞
Külső tárolóként van pár vinyóm, csak tárolásra, akad is közte egy 7200, de az Hitachi😞, én meg rendszer-játk használatra csak WD vagy Samsungban bízok meg.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Louis Cyphre: Arra az 5400-at forgó HDD-re raktad a Windows-t is? Ha igen akkor nem csoda, hogy lassú lesz. Az adatlapod szerint van egy M.2-es SSD is a gépben, én arra tenném az oprendszert. És igen 5400-at forgó HDD inkább adattár, ha játék is van rajta akkor már inkább 7200 RPM-es illik hozzá.
Én kb 2 hete cseréltem a laptopomba le az 5400-at forgó 1TB-os HDD-t egy SSD-re és ég és föld a kettő közt a különbség. A HDD mondjuk most is megy, de 2,5-ös külső házban, mint adattár.(Bár a külső házról indítva USB3 kapcsolattal a Need for Speed Underground 2 úgy ment mintha az SSD-n lenne, és semmi lagg nincs.)
0
0
0
0
Louis Cyphre avatar
@reszler112233: Akkor ez lesz a gond, kösz, nagyon beszartam hogy rossz az új gép, igen arra tettem a Win-t, SSD már nincs, drága és nem éri meg, egy játkot lehet rá feltenni, az rából simán veszek 1 terrás WD-t, engem az nem zavar ha 10 másodpercel később tölt be a Win, a másik gépemben az 500 gigás WD, Windowsal és játékokkal is tökéletesen megy.
(Ja, és a megnevezett puccos alaplapot nem ajánlom senkinek, köcsög Asus kiütötte a DAZ loadert, csak KMS Pico-val működik az aktiválás ráadásul.😞)
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Louis Cyphre: Pedig rendszer alá nagyon is jó egy SSD, de átlag felhasználásra tényleg nem éri meg egy M.2-es, oda bőven elég egy sima SATA3-as csatlakozójú is. Így rendszer mehet SSD-n, játékra egy 7200-at forgó HDD, és adattárnak bőven jó egy 5400-at forgó is. Mondjuk nekem az összes HDD amim van mind 7200-as csak a 2,5 colos külső házban lévő WD10JPVX 5400-as ami csak adattár, bár mint írtam USB kapcsolaton keresztül azzal megy a Need for Speed Underground 2 szépen.
0
0
0
0
Louis Cyphre avatar
@reszler112233: Mondjuk nem olyan drágák már, és gyorsak, de átlag 2 év az élettartalmuk, hallotunk rémtörténeteket töredezetsémentesítés hatásáról az SSD-re 😃, én kibírom, ma lemértem az a 15 másodperc boot időt.😀
Ja és nem a hdd-m volt szar, mint kiderült, hanem az Nvidia kűrta el a legújabb driverét, sokaknál, egalábbis 1070 nél jelentkezik a hiba.
Azért vettem egy 7400 rpm Western digitalt.
0
0
0
0
sasnorbert avatar
Sziasztok,

A gèpem most g4500 processzor radeon rx460 videókari 8gb ram msi pro2 alaplapom van. A kèrdèsem hogy szeretnèm egy kicsit fejleszteni hogy mostani játèkok is gond nèlkül menjen. Mit vennètek bele? Szerintetek mi a legjobb ár-èrtèk arányú cuccok ami persze nem csillagászati összegű termékek.
Vàlaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
💬 3
Louis Cyphre avatar
@sasnorbert: A kártyád jó, még jó is lesz egy darabig, a többi anyagi helyzettől függ, hogy mennyit szánsz rá, mindenképpen egy erősebb proci kéne, a g4500 ma már elég kevés, legalább egy i5 kéne, és mondjuk még + 8 giga ram sem ártana második körben, szerintem. De már egy procicsere után megtáltosodna a gép, ilyen pocikat találsz használtan hardveraprón , kb 40-60 ezer közötti árakon.
0
0
0
0
sasnorbert avatar
@Louis Cyphre: Nèztem egy i3 8100 elèg jó ár èrtèk arányban van. De azt olvastam valahol hogy nem jó az alaplapomba pedig ugyanúgy 1151 foglalatú. Ez igaz lehet? Ja az alaplapom msi h110m pro
0
0
0
0
Louis Cyphre avatar
@sasnorbert: Az alaplapod kompatibilitási listáját kell megnézd, de az általad kinézet proci valóban nem kompatibilis, hiába ugyanolyan a foglalat.
Itt tudod megnézni, milyen proceszorokat támogat az alaplapod:
http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/H110M_PRO-D.html
Mint látod, i3-ból a i3-7350K -ig támogatja, ezért javasoltam i5-öt-vagy i7-et.
Mos ugye az a helyzet, hogy van egy elég jó kártyád, bár nem írtad hány gigás, viszont nem tudod a processzor limit miatt kihasználni.

De ha az új játékokat akarod, előbb-utóbb sajna új gép a megoldás.😀 Szvsz nem volt rossz az én régi gépem, csak meguntam az örökös toldozgatást.:S
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! A gépembe a mostani 300gb hdd mellé
szeretnék venni egy 1tb-s hdd-t.
A mostani alaplapba bele menne a mostani hdd mellé
pl egy Spoiler!
[LINK]
[LINK]
[LINK]
?
És melyik a jobb márka?
És még az megoldható lenne,hogy a mostani mellé
ha pl befér egy 1tb akkor a fontosabb dolgokat átraknám az 1tb hdd-re és utána a kisebb hdd-re
más windowsot rátelepítenék?(windows 10-re tervezek váltani).Vagy új hdd berakásakor mindenképp windows újra telepítés szükséged?
Előre is bocs a hibákért,ha vannak..telon írtam.
0
0
0
0
💬 2
roba1996 avatar
@Gorgon: Ugyan azt tudja mint a kettő csak más a név ugyan az rpm és ugyan az a cache
0
0
0
0
Puffin avatar
@Gorgon: Én a WD BLUE lemezt ajánlom.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Sziasztok!

Szomszéd Marika néninek is kéne segítség és tényleg fontos lenne : az a probléma, tele van a gmailjén a 15gb-os tárhelye és nem szeretne venni még több helyet. Ebből 0,3gb a drive, és 14,88gb a levél. Na most én kukába raktam 2000 promóciósat meg 1000 facebookosat (mindenről küldtek kb értesítést, képekkel együtt azt hiszemm ezt ki is kapcsoltam több ne jöjjön). Így lett a levélnél 14,83gb foglalt hely. Olyan 8000 emailje lehet max, (mondta ,hogy ami nem kell neki facebookos azt majd törli ő). Csak az a furcsa, nekem van kb 2500 levelem ami 2gb-ot foglal. Neki hogy telhetett be ennyitől? A facebook levelekben a csatolmányoknak csaknem ilyen nagy a méretük. Akkor a törléskor sok helynek kellett volna felszabadulnia.
A másik dolog meg hogy elvileg van rajta vírusírtó (ezt jelezte az avast amit felraktam), ami azért fura mert megnézem a (windows 7 x64-es rendszer) programok és szolgáltatásoknál és egy vírusirtót sem találtam. ( legalábbis a híresebbek közül: eset, mecafee, panda, kasperky, bitdefender, avira, norton, f-secure,avg).
Bármi tipp jó lenne! Köszi!

-----------------------------------------------------------------
Egyéni jellegű probléma, hardveres és szoftveres ha ráértek 2 percre, köszönöm!
Spoiler!

1.
Pár napja szétszedtem a billentyűzetet egy kis takarítás végett. A billentyűzetben csak két műanyag? lap van összeragasztva gyárilag, a rajta lévő áramkörrel ami a 3 ledes kis chipre? megy és onnan a kábel. Már nem árulják, genius gumis (membrános?), ehhez hasonló
[img]upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/da/Inside_of_keyboard2.jpg[/img]
és némelyik gombokat erősebben kell nyomnom, hogy érzékelje. (persze tudok venn 3k-ért másikat nem nagy tétel, csak a szívemhez nőtt ez a lapos harcos). Az lenne a kérdésem, hogy esetleg azzal lehet-e a baj hogy túl erősen vagy túl gyengén csavartam össze a hátulján? A kis membránok széleinek le kell hogy szorítva legyenek vagy nem? Esetleg nem jó helyen vannak a membránok? Mármint, ha leszedek egy billentyűzt akkor alatta egy kis téglalapban látom a gum felső körét azt valamennyire fel-le-jobbra-balra tudom mozgatni, lehet hogy ez nincs precízen, illetve elcsúszik miután ráteszem a gombot?
2.
A mostani bejelentkezés microsoft fiókkal történik, van előnye hátránya a helyi fiókkal szemben? Ha nincs netem akkor a microsoft fiókkal nem is tudok belépni? és akkor egyáltalán nem tudok belépni?
3.
Ebay-en vettem windows 7 ultimate és windows 10 pro kulcsot is aktiválni. Nem tudom ez mennyire törvényes. A windows 10-essel semmi baj de a win 7-es pár hete azt írja, hogy szoftverhamisítás áldozatává vált. Ezek a kulcsok nem cégektől vannak akik váltottak windows 10-re és ezeket a kulcsokat adták tovább?
4.
jelszó menedzsert használ valaki? erről mi a véleményetek:[url]https://lastpass.com/pc-mag/?refsrc=pcmag&src=1[/url]
5.
Ha valaki it területen dolgozik, hálózatos, rednszergazda, fejlesztő, webes, akármi, szeretnék tőle kérdezni párat ha nem zavarja.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Valaki tudna abban segíteni,hogy miért nem tudom telepíteni az eset nod antivirus 32 azt irja ,hogy telepítve van már a legfrisseb verzió pedig már le lett törölve ?
0
0
0
0
💬 3
CsocseX avatar
@roba1996: Szia!

Próbáld az ESET uninstallert: [LINK]

Ez elvileg kitakarítja a telepített dolgokat, majd elvileg újra tudod telepíteni, amit szeretnél. (azért elvileg, mert magam még nem próbáltam) 😆
0
0
0
0
roba1996 avatar
@CsocseX: Köszönöm a segítséget működik! 😀
0
0
0
0
CsocseX avatar
@roba1996: Na, örülök! Szivesen! 😀
0
0
0
0
Wihay avatar
Nos hát, a gép 4mag helyet 2 magot ismer fel, ilyenkor mi a teendő? Megúszható lenne BIOS frissítés nélkül a dolog?
CPU: J1900
0
0
0
0
💬 2
CsocseX avatar
@Wihay: Windows gomb + R, a felugró ablakba "msconfig", majd "Boot" fül, "Advanced Options"

Itt található egy "Number of processors" sáv, ahol lehet olyan beállítás, hogy 2-re van állítva. Ha így van, akkor ki kell venni a pipát onnan, restart, és csekkold le.

Ha ott minden rendben van, akkor meg kell vizsgálni (BIOS-ban), hogy rendesen felismeri-e az alaplap a CPU-t, illetve BIOS frissítés szükséges-e. Ha rendesen felismeri, akkor esetleg rendszerújratelepítés, hogy újra detektálni, telepíteni tudja rendesen az illesztőket.
0
0
0
0
Wihay avatar
@CsocseX: Rendben köszi.
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Hello. Szoval, a problemam az lenne hogy ma kitakaritottam a gepemet es azota a windows logo utan a kepernyo kiirja hogy "power saving mode" es a kepernyo ugy all feketen es nem lep be a desktopra. A kitakaritas soran szejjel szedtem a dolgokat a gephazban amennyire csak lehetett es mikor ki akartam szedni a videokarit akkor letort egy kissebb muanyag cucc. Es a masik dolog ami lehet fontos hogy safe modban tokeletesen megy a gep. Mit ajanlotok mit tegyek?
0
0
0
0
no avatar
Helló. Tápegység +12V ág 50+ Amper erősségű ez az érték már elfogadható e? Spoiler!
Valószínűleg tápot kell cserélnem, mert már volt olyan gondom, hogy a VGA nem kapott elég áramot.. meg lett nézve és meg volt égve a vga táp kábel csatlakozóknál 😃DD moduláris táp. be lett kötve direktbe. Tegnap óta viszont a gép elindúl, de kép nincs. HD 7970...gyengépp karival, gtx 460 1gb-vel megy most a gép.
0
0
0
0
💬 8
reszler112233 avatar
@Black-Goku: Ha arról a Corsair tápról beszélsz ami az adatlapodon van, akkor annak bírni kell vígan a 7970-est is. Így én inkább magára a 7970-re gyanakodnék, hogy be adta a kulcsot. Ez könnyen kideríthető ha beteszed egy másik gépbe a VGA-t és ha ott sem megy akkor meg is van a hiba.
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: Remélem nem a vga.. táp csere olcsóbb 😃D 😀😉 Noh majd meglátjuk, mikor le rá idő másik gépbe dugni.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@Black-Goku: Simán birnia kellene annak a tápegységnek! Kérdés milyen régi??
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Black-Goku: Igaz hogy olcsóbb a tápcsere, de előbb VGA teszt másik gépben, mert ha mégis az a ludas akkor plusz költség lesz még egy új táp is.
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: Hivatalos: VGA hiba.. Gép bekapcs, zúg, de semmi kép nem jön.. tápom az 4 éves.. használtan vettem érvényes garanciával. Másik gépben ki lett próbálva.. Játékra egy 4 gigás vga elég most? 😀

Tápegységek:

Spoiler!
700W Chieftec ELP-700S

700W Raidmax Cobra RX-700AC-B
735W Raidmax RX-735AP-R
700W Chieftec GPS-700A8
Ezek közül melyik tápot? És milyen VGA-t 200-300 eur közt? 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Black-Goku: Tápok közül én egyiket sem venném meg.
Inkább e kettő közül valamelyik:
FSP 650W Raider II RA2-650
FSP 650W Hydro GE 80+ Gold

Én utóbbit venném egyrészt azért mert moduláris, másrészt 80+gold minősítésű.

VGA:
Nvidia oldal: GTX1060 6GB
AMD oldal: RX570/580 8GB

Sajna manapság már jobb több mint 4 GB-os VGA beszerzése a jövőre való tekintettel.
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: Egyébbként megéri magyarból vásárolni árút, gondolok itt a garanciára, ha gond van? (Szerbia) 😃

Van egy Asus GTX Titan 6GB GDDR5 300 eur.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Black-Goku: Attól függ hogy mennyivel tudsz olcsóbban beszerezni cuccokat. Egyébként én külföldről még semmit nem rendeletem, pont gariztatás miatt ha gond lenne, de hál istennek nekem olyan alkatrészem ami garancia időben tönkrement volna nem volt. Nem sok dolgom pusztult eddig el, de azok mind bőven garancia időn túl adták be a kulcsot.

Az a VGA nem rossz, de én azért inkább már az újabb technikára alapoznék, amiket írtam is. Igaz azok újonnan lehet picivel többe kerülnek mint 300 eur, de hosszabb távon jobb alternatíva. Bár ha kifogja az ember, akkor az említett kártyákból is előfordulhat 300 eur árban.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Mennyire érdemes ventilátor vezérlőt venni?
0
0
0
0
💬 2
Kiki4444 avatar
@roba1996: Nékem van,ha annyi ventilátorod van hogy az alaplapba már nem tudod bedugni, van értelme.😀
0
0
0
0
no avatar
@roba1996: nem látom sok értelmét egy külön vezérlőnek, manapság már jópár gépház tartalmaz külön alaplapot ami csak arra szolgál, hogy a ventilátorokat rá tudd csatlakoztatni, ha esetleg már az alaplapon nem lenne helye az embernek (de akkor is lehet Y elosztókat venni amivel úgymond duplázhatod a ventilátorok számát) és mivel az alaplap szintén képes ventilátor vezérlésre, így meg pláne nem látom értelmét 😀
0
0
0
0
Athis18 avatar
Udv!

Olyan kérdésem lenne, hogy van ehy Zalman ZM-K300M tipusu billentyuzetem, és mikor a gép kikapcsolt állapotban van, a márkát jelző LED nem alszik ki, csak ha lekapcsolom a tápot is. Más eszköznél kikapcsol minden világitási forrás.

Erre van valami megoldás?
0
0
0
0
💬 2
Devis avatar
@Athis18: BIOS-ban nézz körül. Van elvileg olyan beállítás, hogy az usb-nek adjon-e áramot kikapcsolt állapotban.
0
0
0
0
Athis18 avatar
@Devis: Az nem baj, ha kap áramot az usb. Egér pl kikapcsol, de bill. nem amit nem is értek.
0
0
0
0
tomiiKa avatar
Üdv!
Amit láttok az " eszköz " menüpontnál, ezt a számítógét venném pár nap múlva, nos, olyan kérdésem lenne hogy, ti még milyen alkatrészekkel fejlesztenétek a gépet?

Előre is köszönöm!
0
0
0
0
💬 7
reszler112233 avatar
@tomiiKa: Minden rendben van bár ha már K-s processzort veszel akkor érdemes nyitásnak Z370-es alaplapot tenni alá.

[LINK]
0
0
0
0
Megaisten avatar
@tomiiKa: Jól mondja reszler, egy jó Z370-es alaplap kell a K-s proci allá + egy jó hütö a procira,ha még nincs a tervbe. Meg ha engedi a keret egy ssd.Abbol is a jobb fajta gyors M2 vagy a sima ssd.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Megaisten: No igen. Nem volt sok időm írni így kimaradt a hűtő, mert ugye az K-s procikhoz nem jár alapból.
SSD meg elég egy sima SATA3-as csatlakozású is, mert az M.2 NVMe SSD átlagos használat mellett nem lesz sokkal gyorsabb, max benchmarkoknál van különbség köztük.
0
0
0
0
tomiiKa avatar
@reszler112233: De ugye ez nem befolyásolja a számítógép működését?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@tomiiKa: Ezt most pontosan nem értem. Mi befolyásolná a gépet részre gondolok.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
@tomiiKa: Szia!
Teljesen felesleges a K-s proci neked.
Nem fogod húzni így én azt javaslom "sima" I7 8700-at vegyél.
0
0
0
0
xsebix avatar
@Manyik75: Èn se huzom a procim mègis K-s vettem az alapból nagyobb órajel miatt.
0
0
0
0
Bajusz avatar
Sziasztok ! A minap érkezett meg a gépem. Az lenne a kérdésem ,hogy ehhez amit az eszközeimnél láttok miben kellene esetleg frissíteni a gépet? Előre is köszönöm !
0
0
0
0
💬 2
Kiki4444 avatar
@Bajusz: Szia, rövid válaszom:Semmit.Ha később mindenképp akarsz fejleszteni valamit, akkor az a videó kártya legyen.Procid 6 magos, és 1 szálon is brutál elég erős, szóval még jó pár videó kártya upgradet ki fog szolgálni.16 Gb memóriánál többre szintén nem lesz szükség mostanába. Gép építésnél mindig arra kell törekedni hogy GPU limited legyen, szóval ne a CPU, vagy memória fogja vissza a VGA-t(ki hajtsa a videók kártyát, pestiesen szólva).Ha szűkös a költségvetés ettől el lehet térni, ez most lényegtelen.Ha meg van az erős alap, már pedig nálad bőségesen megvan, akkor csak a videó kártyát van értelme cserélni.Persze cserélhet az ember processzort is,de GPU limit esetén, 2-5 FPS-nél többet biztosan nem hoz a konyhára a móka, viszont videó kártya erősebbre cseréje pontosan annyival több képkockát hoz mint amennyivel erősebb az új kártya a réginél.Nagyjából ennyi.😀
0
0
0
0
Bajusz avatar
@Kiki4444: Köszönöm szépen a segítséget ! Akkor úgyfest jól sikerült a gépet összehozni..annyira nem vagyok szaki 😀
0
0
0
0
roba1996 avatar
Milyen időközönkét kell újra pasztázni a videókártyát?
0
0
0
0
💬 4
Hunork avatar
@roba1996: Kártya típusától függ. Milyen GPU, mennyire melegedős, mennyit fogyaszt.
Ha már nem él a gari, akkor én a minden évben egyszer, a nyár elejét javaslom. Legalábbis én így csinálom.
0
0
0
0
roba1996 avatar
@Hunork: SAPPHIRE Radeon RX 460 NITRO OC 2GB GDDR5 a kártya maximum 70 fok szokott lenni játék közben
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
@roba1996: Max terhelésen teljesen rendbe van.Gondolom még érvényes garancia van rá, szóval addig biztos nem erőltetném a dolgot.Amúgy se kapnál jobb hőfokot, 70 fok okés.😀
0
0
0
0
roba1996 avatar
@Kiki4444: Köszi szépen valóban nem kaptam jobb hőfokot ! 😀
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok, közbe játszom a gondolattal, hogy komoly spórolásba kezdek egy új gép miatt😜
Nézegettem képernyőket gaming céljából, de lehetetlenség olyant kapni, ami megfelel minden kritériumnak. Ezalatt értem a 2560x1440p-t, 144Hz, G-sync és egyben IPS panelt, mert azt mondják ez a legjobb játékra. ( egy gtx1080Ti lenne benne, ezért is indokolt elméletileg a g-sync + nagyobb felbontást és a frissítési rátát is szeretnék, a mostani 1080p, 60Hz )
0
0
0
0
💬 3
Moon_Breaker avatar
@ors11: A 1440p -t még megértem de 60Hz feletti képfrissítésnek szerintem max akkor van értelme ha sokat játszol online FPS játékkal ahol elméletileg érezni a különbséget.

Én is direkt ezért vettem régebben egy 120Hz -es, 1ms -es Acer-t, volt is 100 -120 FPS -em BF1 -ben de rohadtul nem láttam szinte semmi előre lépést a 60FPS -hez képest...

Azóta 1080p -ben, 60Hz -en, Ultra beállításokkal és V-Sync -kel játszom minden játékot, nekem bőven megfelel így. 😀

Én a helyedben egy jó kis 32" -os UltraWide -ot keresnék, Samsung\LG\Asus -t, IPS -sel és alacsony válaszidővel 1080p vagy ha több pénzt akarsz költeni 1440p.
0
0
0
0
ors11 avatar
@Moon_Breaker: Igazából elég sok online fps-moba játékot játszom és érződik, hogy a mostani géppel pl Fortnite-ba is 30-40 fps van meg stabilabban csak.

@Puffin : Én kimondottan 144Hz kategóriában kerestem, felette már nem. ( + utána néztem, hogy versenyszintű/komolyabb játékoknál nem árt, ha a válaszidő 1-2ms, míg ezeknek mind 4, de ha jól tudom ips-ből nincs is ezalatt)
Most már el tudom képzelni mit éreznek a nők ruha vásárláskor 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
@ors11: Nem tudom hol kerested de pl 3 fajtát is találtam: ASUS PG279Q, ACER XB1 Predator UM.HX1EE.005, AOC AG271QG. Igaz 165 Hz-es mind a három.
0
0
0
0
DJ Anonymus NH4SCN avatar
Sziasztok!
Olyan billentyűzetet keresek,amin egyidejűleg több gombot is le lehet nyomni(akár 5-6),ha jól tudom ez az Anti Ghosting fajta.

Miket ajánlotok(15k körüli keretet szánok rá)?
Köszönöm előre a segítséget!

Illetve!
Van ez a konfig:
Intel Core i5 4690
Gigabyte Geeforce GTX 1050Ti
2*4Gbddr3 1600Mhz Kingstone ram
Gigabyte GA-Z97-HD3

Szeretnék fejleszteni a gépemen,tervezek plusz ramot venni,12Gb-ra gondoltam(mármint összesen)
Illetve egy i7 4790-re gondoltam,megéri ezt a típust még venni,vagy inkább az újakra hajazzak?
0
0
0
0
💬 2
Kiki4444 avatar
@DJ Anonymus NH4SCN: Szia.Ha játékról van szó,értelmetlen i5-4690-ről. i7-4790-re uprgradelni.100mhz tőbblet, túró, i7 plusz 4 szála, Battlefield 1, és néhány multiplayer játékba ahol meg van oldva a rendesen a többszálas skálázódás hoz a konyhára,sajnos ilyen játék nagyon kevés van,igazából Battlefield Multiyplayerén kivül nem tudok másikról.(Frostbite engine híresen jól optimalizált motor).Másrészt 1050TI mellett massziv GPU limited van, már csak ezért is értelmetlen CPU-t cserélned.Továbbmegyek, még bőven van tartalék abba a processzorba, több videó kártya upgradet ki tud szolgálni. 12GB memóriára bővítés viszont jó ötlet.😀😀😀
0
0
0
0
DJ Anonymus NH4SCN avatar
@Kiki4444: Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!
Igen,igazad van,a GPU fontosabb 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
Szervusztok!
Volt egy AMD A10-7870K APU-m amin egy baromi jó (masszív, hatalmas bordák, vastag hőcsövek, nagy lapátos venti, magyarul baszón is nézet ki, meg jól is hűtött) eredeti hűtő volt. Váltottam AM4-re és egy A12-9800-at vettem. Ehhez amit adtak hűtőt arról inkább ne is beszéljünk. A dolgát teszi, de ahogy kinéz az siralmas. Szeretnék venni egy nem toronyhűtőt, mert a kis gépház et limitálja. Viszont szeretném ha jól nézne ki, és jól is hűtene, Piros vagy fekete profilú lenne a legalkalmasabb mert az egész ház dizájnja ilyen színösszeállítású. Tudnátok ajánlani ilyen hűtőt? Árban 10K fölé ne menjen, inkább alá 😜
0
0
0
0
💬 3
FaLchioN avatar
@akos328: A gyári AMD Wraith Max elég jól néz ki,nem torony, viszont 10 fölött van. Az árát persze mindenképpen megéri.

[LINK]
0
0
0
0
akos328 avatar
@FaLchioN: Raijintek juno x piros ledesről esetleg valakinek tapasztalata?
0
0
0
0
FaLchioN avatar
@akos328: Egyszerű alu hűtő,nem biztos,hogy azt a 9800-at ki tudja hűteni.
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok!
Miért van az, hogy játékba pl. Leauge of legends, de talán Fortnite-ba is mikrosszaggatások vannak, mikor bőven 30FPS felett van mindig. Pl. Amikor 90-ről leesik egy pillanatra 60-ra, de nekem mégis megröccen. Nem mellesleg másnak ilyen szintű konfiggal 200+ FPS-e van, míg nekem 100 alatt megy a LoL.
0
0
0
0
💬 1
akos328 avatar
@ors11: A LOL ebből a szempontból nem lehet mérvadó játék. Nagyon ingadozik, különféle gépeken, különféle divereken.
Nekem volt egy X gépem (AMD APU), azon futott 60-65 fpessel mondjuk úgy konstans, team fightokban sem esett le.
Újratelepítettem a gépet, és onnantól elkezdett leesni az fps de random mód.
Cseréltem egy erősebb CPU-ra (szintén amd APU, de már AM4-es prlatform) és azon is tartja a 60-65 fpst (rögzítettem a beállításokban 60-ra) de van úgy hogy semmi sincs, csak sétálok ki a lanere és leesik 5-10FPS-re 2-3 másodperc erejéig. Team fightban viszont tartja fixen a 60-at. Ha fut a rendesen a jáék és leesik az fps-ed akkor az nem a hardver hibája nyugi 😀
Fortnite-ban nem tudom, nem ismerem
0
0
0
0
Szamp avatar
Üdv.
Ezidáig csak AMD-s gépeket raktam össze, de most eljátszottam az Inteles gép gondolatával. Kerestem is egy ár értek arányban szerintem megfelelö procit, ami egy i5 8400. Na most ez Coffe Lake proci, amihez elvileg Z370,H310,H370,B360 alaplap passzol (javítsatok ki ha tévedek). A kérdesem az lenne hogy melyiket érne meg ehhez a közép kategoriás géphez, illetve mik és mekkorák a különbségek a lapok között. Körülbelül Gtx 1070ti kártya kerülne rá...ez még változhat felfele is, és lefele is, de az biztos hogy nem SLI ben.
0
0
0
0
💬 7
reszler112233 avatar
@Szamp: A legjobban felszerelt lap az a Z370, és abban későbbiekben húzható K-s proci is mehet. Alatta van B360, és a leggyengébben felszelt, és legkevesebbet tudó lap a H310. Ha mégsem így van majd kijavít valaki.
Viszont én inkább Z370 felé mennék, főleg ha későbbi terv egy K-s processzor is. Ha nincs tervben K-s proci akkor is inkább B360-as lapot néznék, mert az még aránylag jól felszerelt.

Viszont tanácsként, én inkább i5 8600-at vennék. Kb 2-3 ezerrel kerül többe, és már 3100 MHz-es.
0
0
0
0
Szamp avatar
@reszler112233: Evvel a K-s procikkal nem vagyok teljesen tisztaban hogy mi is a külömbség, a föbb adatokat Mhz stb. látom,, de azon kivül mit takar még? Soha nem foglalkoztam intellel, valószinűleg teljesen alap dolog csak én nem vagyok tisztaban vele 😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Szamp: K = szorzózármentes azaz simán húzható az órajele, de ugye ahhoz jófajta lég vagy folyadékhűtő kell ha nagyot ránt az ember rajta.
0
0
0
0
Szamp avatar
@reszler112233: Köszi a választ ilyesmire gondoltam én is 😀 Nem vagyok nagy tuner a jelenlegi fx6300 asom is csak +20% on teszi a dolgat...
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Szamp: A 6300-ast az elsőnek kinézett processzor is megelőzi, főleg 1 magra nézve, bár én inkább így is a 8600-ast ajánlanám, főleg ha nincs tervben a húzás. Ettől függetlenül ha a pénzügyi keret engedi, mehet alá Z370-es alaplap, és a jövőben ha mégis lenne K-s processzor és húzva is lenne, már alaplapot nem kell majd cserélni. Épp emiatt van nekem is az i5 6600 Z170-es alaplapban. Anno úgy voltam vele, hogy nekem i5 sose lesz, és tessék már több mint 1 éve az van. Így nem tudhatom későbbiekben nem-e lesz akár nekem is K-s processzor. Na meg én arra mentem, hogy jól felszerelt, és strapabíró alaplapra építkezzek.
0
0
0
0
Szamp avatar
@reszler112233: igen, az Fx6300, r7 265 kombós gép már 4 éves épp ideje lecserélni. Már elkezdtem puhatolozni teszteket összehasonlitásokat nezek stb.. Max. 1200euróért szeretnék össze rakni gépet föleg játékra optimalizálva. Jelenleg ilyet állitottam össsze de még semmi nem fix:
Alaplap: GIGABYTE B360M-D2V
Cpu: Intel Core i5-8400
Vga: GIGABYTE GeForce GTX 1070 Ti Gaming OC
Ram: HyperX 16GB KIT DDR4 2666MHz CL16 Fury
Táp: Corsair VS650
SSD: Samsung 960 EVO 250 GB
Hdd: WD Blue 1TB
+ház...
De lehet érdemes volna várni az uj GTX 11xx szeriára hatha olcsobbak lesznek a kártyák...
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Szamp: Nem rossz összeállítás, bár én alaplap téren inkább normál ATX párti vagyok, mivel azokon nincs annyira zsúfoltság amikor több minden van ráaggatva. Viszont ha tényleg játék a cél akkor picivel hosszabbért tényleg az i5 8600 jobb választás lenne.

Az 1070 TI kártya mai napig jó kis kártya, de ha kibírod IGP-vel míg kijön a 11xx széria akkor várhatsz rá, hátha annak jó ára lesz, vagy ha magas akkor hátha lejjebb tolja a 10xx széria árait.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Az én kérdésem az lenne, hogy a tápegységem megfelelő e a konfigurációmhoz, és hogy le kell e cserélni, a megfelelőséget értem a márkájára, és a wattjára. Tápegységem: HKC SZ-400DR
CPU: Intel Core i5 2400 3.10 GHz
VGA: XFX Radeon HD 5750 512 MB
RAM: 4 GB Kingmax 1333 MHz
Alaplap: MSI Z77A-G41
Merevlemez: INTEL SSDSA2BW160G3H 160 GB
0
0
0
0
💬 1
Bronson avatar
@Ricoh Banjini: Egy jobb 350-es elég lesz ha nem akarsz fejleszteni a közeljövőben... be quiet fsp corsair, evga etc...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.

Játszom játékokkal, amiket bírnia kellene a gépnek, de az van, hogy 5-10-15 percenként (változatosan) kilép a játékmenetből a gép. De úgy lép ki, hogy hirtelen leállítja magát, de a két állapotjelző lámpa folyamatosan még ég, viszont nem lehet visszakapcsolni, csak úgy, ha a táp kapcsolóját kikacsolom és vissza. Ezt kb. 2 hete csinálja, addig még nem volt semmi probléma, pedig már megvan a gép 1 és 1/2 éve..
Mivel lehet a probléma szerintetek?
Köszönöm a segítséget!

(PC-m adatai a leírásban)
0
0
0
0
💬 12
reszler112233 avatar
@kmd94: Vagy túlmelegszik valami, vagy a táp lesz a ludas. Én kipróbálnám egy minőségi minimum 500W-os táppal mit művel, de előtte ránéznék, nem-e mégis túlmelegszik.
Takarítva mikor volt utoljára a gép?
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: Takarítva hétfőn volt.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@kmd94: Akkor por nem lehet ludas. Melegedésre azért még ránéznék, mert lehet takarítás közben valami nem jól került a helyére. Ha meg nem melegedés lesz a gond, akkor a táp cserét ajánlom, de először ha lehet próbaképpen kérnék valakitől egy minőségi tápot és ellenőrizném, hogy biztos az-e a baj forrása.
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: AIDA64 szerint:
Alaplap 27°C
CPU 45°C és 56°C között
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@kmd94: Terhelés mellett vagy alapjáraton vannak ezek az értékek? Ha alapjárat akkor sok is lehet, ha viszont terhelés mellett akkor jók az értékek. És ha terhelés mellett ilyen a hőfok akkor még nagyobb eséllyel a táp lesz a bajos.
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: Alapjáraton vannak az értékek.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@kmd94: AIDA-nak van stress teszt része. Azt futtasd és nézd aközben a hőfokokat.
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: A ventit most beállítottam 2500 RPM-re (max) , így (alapjáraton) az alaplap 42°C, a CPU pedig 31°C és 41°C között mozog.
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: Viszont most elindítottam egy játékot, 2 percig bírta, és ugyanúgy leállt.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@kmd94: Mint írtam AIDA és rendszer stabilitás teszt.(Eszközök fül alatt van.) Nyomd rá a CPU Stress-t. Közben mellette kiírathatod az AIDA-val a hőfokokat is. (Szenzor fül.)
0
0
0
0
Puffin avatar
@kmd94: Hát én a helyedben lecserélném azt a 6ezer forintos tápot!
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: Köszönöm mindkettőtök segítségét! A táp a mumus..
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok!

Gondolkodom egy Kingston A400 120Gb SSD vásárlásában (11k szálítással), amit a mostani gépembe tennék. Kérdésem az, hogy megérné-e, azt figyelembe véve, hogy nem mai darab a gépem 😃 Az op. rendszert és 1-2 játékot telepítenék rá ( League of legends és Fortnite kb.)
0
0
0
0
💬 4
Puffin avatar
@ors11: Sokkal gyorsabb lesz a rendszer mint vinyóról. Megéri mindenképpen.
0
0
0
0
ors11 avatar
@Puffin: Esetleg valami vírusírtót tudtok ajánlani, hogyha már újra rakom a rendszert. Az eddigiek valahogy nem akarták felismerni pls a malwereket szóval sokat szívtam velük. (a malwerbytes meg fingot nem ért).

Köszi szépen!
0
0
0
0
Andris18 avatar
@ors11: A malwerbytes nekem pedig sokat megfogott mondjuk premium verzióm van. Az avast ingyeneset használok még. (néha egyszerre bár állítólag ez nem jó mert kiütik egymást néha). Amikor kerestem akkor a tesztek alapján a bitdefender és a kapsperky jött ki nyertesnek. Ebből a bitdefender talán túl biztonságos, túl sok mindenhez kér egyesével engedélyt. Kapsperky meh minden letöltést leellenoriz (olyat is amit nem kérek, nyilván ez állítható valahol gondolom). Ja és a kasperky free változatban is létezik. 2 trójait szedett le a gépemről. Egyébként még az eset-et szokták javasolni (kis erőforrásigényű ha jól tudom).
Ha hiszel ennek az oldalnak hogy független akkor nézd meg a tesztjeit:[LINK]
Elég részletes. Van erőforrásigény, malwer teszt meg egyebek hosszan leírva. Van benne kategorizalas a vegen meg diagram hogy könnyebben áttekinthesd. Remélem segítettem.
0
0
0
0
Patkos6 avatar
@Andris18: A BitDefender nem biztonságosabb a Kaspersky-nél, csak sokkal több a fals jelzés. Biztosan létezik a Kaspersky-nél is jobb vírusirtó, de amiket én eddig valaha próbáltam azok közül ez a legjobb, ami volt vírusom amit ugye meséltem is, azt csak a Kaspersky volt képes megtalálni, nekem ennyi bőven elég. Amíg BitDefenderem volt folyamatosan bejelzett minden szarra, holott 100% hogy egyik sem volt fertőzött, köztük volt 1-2 darab tört játék, amire a Kaspersky nem jelez be, mert attól hogy levették a védelmet róla még nem vírusos. Az ingyenesekre meg ugyanaz vonatkozik mint a BifDefenderre, azzal különbséggel, hogy azok kevesebb vírust vesznek észre.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Lehet e arany színű pasztát használni olyan cpu hűtőn ami nem rézmagos ? Illetve miben különbözik az arany színű a többitől?
0
0
0
0
💬 2
Devis avatar
@roba1996: Más az összetétele.
De a folyékony fém "paszták" nem arany színűek, szóval nyugodtan használhatod akármilyen hűtő alatt azt a pasztát.
0
0
0
0
roba1996 avatar
@Devis: Köszönöm szépen a segítséget!
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok.
Uj egeremnél a kurzor magátol mozog valamiért. A réginél is elöfordult, de az betudtam annak, hogy régi... de a mostani nincs 3 hetes.
Az asztal fényes. Egérpad használata orvosolná a problémát, vagy a rendszernél lehet állitani?

Köszözönm a válaszokat.
0
0
0
0
💬 2
reszler112233 avatar
@Athis18: A fényes asztal lesz a ludas. Egérpadot alá, és valószínű megjavul. Nekem ilyet akkor csinált mikor kölcsönbe adott hever a fényes egérpadot. Kb 5 órát használtam, aztán rájöttem, hogy egy sima fehér nyomtatópapíron jobban működik, és nem mozog mint neked.
Nekem ilyen van. már a második, de az első több mint 4 évet bírt ki.És nekem ez a méretű teljesen megfelel, de van belőle nagyobb alapterületű is, és az ára sem rossz.

[LINK]
0
0
0
0
Athis18 avatar
@reszler112233: hasonlot néztem ki én is, csak 40x40 est. De mindenesetre köszönöm a javaslatot.
0
0
0
0
akos328 avatar
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy alaplap amin a 4 pines tápcsati helyett 8 pines van. a Tápegységemen is van 2x4Pin csati, szóval beletudom dugni mind a 8 pint.
Kérdésem az, hogy mindenképp kell-e vagy elég a 4. Ugyanis az alaplap leírása jelöli, hogy melyiek kell mindneképp bedugni, de arra nem tér ki, hogy a másikat mikor dugjam be.
Erről mit tudtok?
0
0
0
0
💬 1
Puffin avatar
@akos328: Nyugodtan bedughatod a 2x4-et. Nem lesz semmi baja.
0
0
0
0
no avatar
Hali, nekem van egy Sapphire Radeon HD6770-em, előző gépben volt, és most nem használom. Ott kezdődik a probléma, hogy a mostaniban egy GT210 üzemel, amihez nem kell 6pin-es power csatlakozó, viszont a HD6770-hez kell, és ugye az én 420W-os tápomon nincs ilyen csatlakozó, annyi lenne a kérdésem, hogy ha nincs ilyen csatlakozóm, és simán berakom a PCI-E slotba a HD6770-t, akkor működni fog e? Ha nem, akkor hogyan tudnám orvosolni, hogy legyen ilyen 6pin-es csatlakozóm? Gondolom átalakítóval, csak nemtudom milyenre lenne szükségem pont ebben az esetben.
0
0
0
0
💬 2
akos328 avatar
@DurkO: Tudsz venni Molex-6 pin átalakítót, de a tápra okkal nem tettek ilyen 6 pines tápcsatit.
Nekem van egy 350W-os FSP tápom, amin van, és gond nélkül hajtotta is az R7 260X-et, de van egy "irodai" gépem miben egy 450W-os codegen táp van, azon pedig nincs. De rá se bíznám...
Szóval valszeg okkal nincs rajta mert nem ajánlott arra a tápra kötni. De ez csak az én véleményem, Egy jó minőségű 400W-is tápra (FSP, Chieftec Cooler master) ezeken találnál, ebben biztos vagyok. Én vennék egy olyan tápot amin van.
Vagy ha szerintem átalakítóval oldod meg akkor kockázatot vállalsz. De ez csak sajá vélemény.
0
0
0
0
Athis18 avatar
Szuasztok.
Az SSD beuzemelésén tulestem, viszont valamiért a rendszer valamiért lefagy egy idö utan (Win 7) általában a bongészöben. Ez mitöl lehet?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Uraim segítségre lenne szükségem.

Minap frissítette magát a Win 10-es rendszerem az asztali gépemen 1803-as verzióra. Itt semmi probléma mert működik rendesen. A probléma ott van, hogy előtte 1709-es rendszer mellett meg volt osztva jó pár mappa a laptoppal amin Win 7 van. Minden jó volt, laptopról elértem a gépen megosztott mappákat, és gépen a laptopon megosztott mappákat. Viszont ma veszem észre, hogy az asztali gépen a Win 10 továbbra is látja a laptopon megosztott mappákat, de a laptop nem látja az asztali gépen megosztott mappákat. Semmilyen beállítást nem állítottam át, így nem tudom hol is lehet a hiba. Az asztali gép amin Win 10 van madzagon kapja a netet, a laptopon Win-7 viszont wifin. Közvetítő router egy TP-Link TL-WR1043ND V4. Mint írtam eddig semmi probléma nem volt, és most is félig meddig megy, mert az asztali gépen látom a laptopon megosztott dolgokat.
0
0
0
0
💬 2
SuperPuma avatar
@reszler112233: Oszd meg újra az említett mappát. Lehet csak alaphelyzetbe van állva az érintett funkció.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@SuperPuma: Az volt az első lépés mikor rátaláltam a hibára, de ez nem segít sajnos. Ment már hibakereső is mindkét gépen, de semmi. Aztán kérdeztem PH-n is és ott jött is válasz mi lehet a gond, és nagy valószínűséggel ez is hiba forrása, ugyanis a leírás szerint kivették a 10-ből a HomeGroup funkciót. Ez viszont számomra nagyon rossz, mert mappákon kívül nyomtatókat is megosztottam, így laptopról tudtam nyomtani madzag nélkül.

[LINK]
0
0
0
0
roba1996 avatar
Sziasztok! Megszeretném kérdezni ,hogy mennyire baj az ha egy játéknál az alábbi videókártya Sapphire RX460 2gb OC 100% kihasználtságon van illetve ilyen kasználtság mellet normális e a 70c fok?
0
0
0
0
💬 2
ddkk22 avatar
@roba1996: Szia.
A kártyának pont az a lényege hogy maxon pörögjön, akkor hajtsa ki a proci a kártyát. A 70fok teljesen normális. Hűtés válogatja.
0
0
0
0
roba1996 avatar
@ddkk22: Köszönöm szépen a segitséged
0
0
0
0
Athis18 avatar
Helotok!
Szeretnék tanácsot kérni, hogy megéri e lecserénli a Win 7-et Win10-re egykét játék érdekében?
0
0
0
0
💬 4
Andris18 avatar
@Athis18: Hát nem tudom, mennyire vagy átlagfelhasználó (én az vagyok) haladtam a korral és lecseréltem télen, mert már a win 10 sem most jött ki. Lényegesen nagy különbséget a designban tapasztaltam csak, illetve a tálcán a keresés és a feladatnézet gombok. Ram-ból mintha kicsit kevesebbet enne és a bootolás is gyorsabb. Szóbeszédből annyit tudok, hogy csak SSD-re érdemes rakni mert HDD-t leterheli. Nem tudom mennyire igaz. Alapjában véve szerintem jobban jársz (visszafelé ugye támogatni szokták a szoftvereket) ha ezt használod nem egy agyonfoltozott win 7-et.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Athis18: Szerintem megéri a 10-re váltás, mondom ezt úgy hogy a laptopomon nekem is 7 van csak, de annak meg is van az oka. Egyszerűen 10 alatt nem megy a Windows Mobile Eszközpont, amit ugye alapból tartalmazna, de nem működik megfelelően, és nekem az nagyon fontos program egy területmérő eszköz PC-re csatlakozásához, mert azon keresztül van aktiválva PC-n a kezelő szoftver. Ha nincs a PDA csatlakozva, akkor a program fut, de csak demo-ba. Tudom hogy 10-ben is van elméletileg megoldás, hogy menjen az eszközpont, de ahogy én utánaolvastam, bele kéne mókolni az oprendszerbe, amit én meg nem teszek az fix. Bár ha netalántán valami okból kifolyólag működésre bírnák az eszközpontot 10 alatt, akkor a laptopra is menne a 10. Volt már rajta, és azt kell mondjam jobban megy a laptop 10-el, de mint írtam nekem egy dolog miatt nem 10 van rajta.
0
0
0
0
Athis18 avatar
@reszler112233: Vannak kétségeim, mert rohadtul idegesit az, hogy nem lehet kikapcsolni az automata frissitéseket... csak "elnapolni"
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Athis18: Nekem azokkal semmi bajom. Ha kel neki had tegye fel. Nem is értem sokakat ez miért zavar. Sokszor nem véletlenül jön az a frissítés. Jó azt aláírom, néha elszúrnak ezt azt, de az bármelyik rendszernél előfordulhat.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Sziasztok.
Olyan problémám van hogy van egy 3200mhz-es ramom, ami 2133mhz-en futott, de azt egyszerűen bebírtam állítani, de a másik probléma az hogy a ram cl16-os, de viszont cl17-en fut. Ezt hol tudnám beállítani a biosba? A választ előre is köszönöm 😀
0
0
0
0
💬 2
Puffin avatar
@ddkk22: BIOS-ban beállítod az XMP profilt, és elvileg automatikusan beállítja az időzítést miután 3200Mhz-re felhúzod.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
@Puffin: Igen, már utána néztem 😀 De azért köszi 😀
0
0
0
0
Athis18 avatar
Szevasztok.
Ugy 10-15.000 ft-ig tudnatok nekem SSD-t ajánlani? Kinéztem 2-t, de nem tudom melyik lenne jobb. Mire kell figyelni vásárláskor?

[LINK]
[LINK]

Köszöntem.
0
0
0
0
💬 1
Moon_Breaker avatar
@Athis18: Westend gyorsabban ír, logikus hogy az jobban megéri.

De én Samsung EVO -t vennék , amiknek 550MB/s körül van az írás és olvasása is + picit megbízhatóbb márka. Spoiler!
nekem eddig semmi gond nem volt egyik Samsungommal sem pedig használom már őket jó ideje. 😀

Szerintem inkább HardverAprón nézd, olcsóbb. [LINK]

Árulnak sok bontatlant is de használtat csak sok pozitív értékelésű eladótól vegyél !
0
0
0
0
roba1996 avatar
[LINK]
Normális a cpu hőmérséklete?
0
0
0
0
💬 9
ddkk22 avatar
@roba1996: Nekem játék közbe max 48-52fok, alapjáraton meg 30-32fok, szóval az 47fok sok 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@roba1996: Ha ez a hőmérséklet üresjáratnál van akkor sok, de ha terhelésnél akkor minden oké.
0
0
0
0
Puffin avatar
@roba1996: Ez egy BIOS fotó. Nézd meg Windowsban mennyi alapjáraton és terhelve!
0
0
0
0
roba1996 avatar
@Puffin: [LINK]
Alapjárton ilyen meg néztem msi afterburner játék közben (far cry5) ott a 54 és 67 fok között ingázott
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@roba1996: Még éppen belefér játék közben mert a CPU adatlapja szerint 72 fok a maximum. Persze ez lehet magasabb, de akkor valószínű teljesítmény csökkenés lesz vagy fagyások. Egy jófajta CPU léghűtő segíthet a dolgon egyébként.
0
0
0
0
roba1996 avatar
@reszler112233: Köszönöm szépen a gyors vákaszokat és a segitséget.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@reszler112233: Egy jó hűtő, és/vagy egy újrapasztázás nem ártana.
0
0
0
0
roba1996 avatar
@hashimoto: Pasztázva 1,5 hónapja volt hűtője az viszont gyári.
0
0
0
0
FaLchioN avatar
@roba1996: Érdemes kicserélni egy hőcsöves toronyhűtőre 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
Szervusztok!
Ki tudnátok segíteni abban, hogy max. 25K-ig melyik AM4-es alaplap érné meg legjobban? Ryzen 5 2400G-t és egy 8GB 2400 MHz HyperX modult szeretnék beletenni, teljesen általános dolgokra használnám.
Elegendő a legolcsóbb A320 chipset, vagy maradjon a chipset de drágább lap, esetleg már térjek át B350-es chipsetre?
Köszi a helpet 😀
0
0
0
0
💬 4
Bronson avatar
@akos328: Szerintem vegyél egy kicsivel jobb lapot mint a legolcsóbb chipset, ez mondjuk tökéletes lenne! [LINK] (csak a boltban érdeklődd meg melyik bios van rajta, ha nincs a legfrissebb, akkor kérd meg őket hogy tegyék fel, mert nem fog működni a gép ha régebbi gyári bios van rajta! Memóriából mindenképp dual channelben gondolkodj, tehát ha 8gb a terv, akkor 2x4 gb és minél magasabb órajelű, ezekből mind kamatozik a ryzen 2400g! ez öt ezerrel több mint amit kinéztél de sokkal jobb performanszot fogsz kapni!

[LINK]

ha mindenképp egy modulra van csak pénzed akkor inkább ez, jóval magasabb órajelű mint a hyperx amit kinéztél...

[LINK]
0
0
0
0
akos328 avatar
@Bronson: Köszi a lap tippeket, memóriából nincs választásom, ez van és kész 😃 Újat venni nem szeretnék, egy darabig elzötyögne így a rendszer, majd utána jönnének a fejlesztések amikor kicsit visszamennek az árak
0
0
0
0
no avatar
@Bronson: Átlagos használatra teljesen mindegy, hogy 2400mhz vagy 3000...
0
0
0
0
Bronson avatar
@LordSzalko: Ha semmi játék nincs tervben,akkor meg a 2200g is elég...
0
0
0
0
Athis18 avatar
Udv.
Tervezek venni egy SSD-t. Olyanoakt hallok róla, hogy a torrent nem tesz neki jót... De ha pl a letöltések a HDD-re mennek, akkor is romli ka kondicioja? Vagy hofgy mukodik ez? 😀

Köszönöm.
0
0
0
0
💬 3
sisko avatar
@Athis18: Az SSD-k adott számú írás-olvasási ciklust viselnek el,mielőtt elhasználódnak.Ha állandóan nagy méretű fájlokat mozgatsz rajta,akkor gyorsabban elhasználódik,márpedig az állandó torrentezés pont ilyen.Ha a hhd-re töltesz,akkor annak semmi köze az ssd-hez,viszont sosem szabad telepakolni az ssd-t,legalább 20-25% mindig maradjon üresen.
0
0
0
0
no avatar
@Athis18: Érdemes a torrentnek egy HDD-n lévő letöltési pontot megadni. De igen, a folyamatos írás olvasás, ha nagy számban történik valóban nem tesz jót az SSD-nek és, ha ez miatt romlik el akkor azt már garanciálisan nem fogják neked cserélni.
0
0
0
0
Athis18 avatar
@LordSzalko: Tehat akkor maga a program mehet az SSD re, csak a letöltött adatokat rakjam a HDD re?
0
0
0
0
Dooma avatar
Hali, miért villog a kép(elmegy nagy feketeség majd vissza jön), mint játék közben mint azon kívül ? Van,hogy egymás után 2x is, de van hogy egy jó darabig nem, majd megint.
0
0
0
0
💬 4
reszler112233 avatar
@Dooma: Ez lehet haldokló VGA is, sőt én szerintem biztos az a hiba forrása, vagy alaplap PCI-E foglalat rosszalkodik. Másik VGA tesztelésével kiszűrhető, ha van erre lehetőség.
0
0
0
0
FaLchioN avatar
@Dooma: Próbáld meg az alaplapi videócsatlakozóra köt i a monitort. Ha ott nem villog,akkor meg is van a hiba. Vagy egy másik VGA-val ellenőrizheted,hogy nem az alaplap hibás-e,ahogy előttem reszler kolléga említette.
0
0
0
0
Dooma avatar
@FaLchioN: Köszi, köszi mindkettőtöknek. Előtte minden kábel ki, ház oldala le és azt a &#@!3!" mindenit neki 😃 😲. Pár képet csatolok. Szerencsére a sürített levegő megoldotta a gondot ! 😀
https://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/04/23/401por1.jpghttps://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/04/23/121por2.jpg
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Dooma: Ekkora por mellett nem csoda a kontakt hiba.Proci hűtő meg egyesen ordít a takarításért. Nem melegedett a processzor? Érdemes sűrűbben takarítani a gépet vagy egy jó porszűrős házat beszerezni, ha már az ember nem akar hetente takarítani. Porszűrős ház esetén sokszor a hei porszűrő kipucolása sokat segít és még sok esetben a gépet szinte meg sem kell mozdítani, hogy kivedd őket és takarítsd.
0
0
0
0
FaLchioN avatar
Üdv!
Gyors körkérdés: használ valaki processzormag parking programot? Amivel az összes magnak megtiltjuk,hogy a nem energiaigényes feladatoknál ''elaludjon''. Ha igen,tapasztalat teljesítmény téren?
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@FaLchioN: Nem is tudtam, hogy van ilyen, de szerintem fölösleges.
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok!
Érdemes beruházni manapság egy Playstation Portable, azaz egy PSP-re? Tudom, hogy kicsit esetlen a kérdés, de mostanába elkezdtem érdeklődni utánuk, és szeretném hallani a nálam ebben a témában tapasztaltabbak véleményét, tapasztalatát.
Láttam 10k körül használt (elméletileg) jó állapotú PSP-ket a neten, ami nem egy egetverő ár.
0
0
0
0
💬 2
FaLchioN avatar
@ors11: Talán egy Vitával jobban jársz,bár egy középkategóriás okostelefon már szerintem képes emulátor futtatására.
0
0
0
0
ors11 avatar
@FaLchioN: A baj csak az, hogy a Ps vita újan 75k-ba kerül, de még használtan is 30k-nál kezdődik, ami azért jóval több, mint tízezer forint. A mostani Xiaomi redmi 3S-t meg valószínüleg le fogom váltani amúgy is egy újabb telefonra majd.
0
0
0
0
no avatar
Üdv!

Van egy samsung 960 evo 250 gb ssd-m, amiből most a gta 5 elfoglal vagy 80 gb-ot.

Kérdésem: még gyorsabb lenne a gép, ha kevesebb lenne a foglalt terület, főleg 80 gb-al? Vagy ennek nincs köze a gép sebességéhez? Ha 5 gb lenne a szabad helyem, akkor is ugyan olyan gyors lenne?

Köszi!
0
0
0
0
💬 5
Puffin avatar
@tibi222: Azért nem árt ha van pár giga lemezterület. De nem kell azért annyira spórolni.
0
0
0
0
Kelori avatar
@tibi222: Igen, be tud lassulni az SSD, de csak abban az esetben ha nagyon tele van.
Sőt, ilyenkor nem csak lassul, de az élettartama is sokat csökkenhet. Az általános mondás úgy tartja hogy 30% üres helyet érdemes tartani SSD-k esetében.
0
0
0
0
Devis avatar
@tibi222: Ez nem hdd, itt nincs lassulás a hely függvényében.
Ahogy Kelori is mondta, minél több hely van szabadon annál jobb. Legalább 10%-ot hagyj szabadon, habár a mai ssd-ket már úgy kapod hogy ez a 10% már alapból elvan különítve, oda már nem tudsz semmit se rakni.
0
0
0
0
no avatar
@tibi222: 20%-ot általában szabadon kell hagyni. Anno gyártók ezt javasolták, újabb modelleknél már nem tudom biztosra.
0
0
0
0
cszolee79 avatar
@LordSzalko: 6-7 éve használok SSD-t, mindig tele voltak (120GB-s Adata SP900, Kingston V300, most 240-es HyperX Savage) és semmi bajuk. Ha meg mégis tényleg számítana ez, és 10 év helyett 5 év alatt romlik el, hát b@ssza ég, majd veszek másikat 😀
0
0
0
0
Athis18 avatar
Ez mitöl lehet? A legfrissebb driver lett telepitve, miutan az elözö verziokat töröltem. Csak WoT-nál jelentkezik HD csomagnál.

[LINK]
0
0
0
0
💬 1
Bronson avatar
@Athis18: driver sweeper - törölj minden vga drivert. telepítsd a legfrissebbet. ha továbbra is gáz, akkor eggyel régebbit tegyél fel!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció