Milyen monitort vegyek?

2008. October 06., téma
Fórum » Periféria
Ha nem tudod, vagy nem vagy elég biztos benne, hogy milyen monitor is vegyél, akkor itt nyugodtan kérdezhetsz.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
CharlieDEVIL avatar
Kíváncsiságból, néztem és rá kérdeztem a 4Ks monitorra 😀Találtam is egy jót de hiba vennék! azt ,mondta a shop-os hogy élvezni tudjam a 4k az csak dupla vagy több /akármilyen/ videó karival élvezhető.egyel nem .filmnézésnél viszont Tényleg csúcs.ez valóban így van ?
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Drága... Lentebb barnav ajánlott egyet.
LG 27MP35HQ-B
0
0
0
0
M4rtin avatar
Sziasztok.
Mi a véleményetek a Samsung T27D390EW monitorról ?
0
0
0
0
RIbeni avatar
Sziasztok. Szeretnék nagyobb képfrissítésű monitort venni, 144 Hz-es 1 ms válaszidejű, 24 colos Acer monitort találtam, de nem IPS, hanem TN panel (nem is találtam 144 Hz IPS-t) Most IPS monitorom van,de csak 60 Hz és 5 ms, keveset játszom, de akkor szeretnék szép képet kapni.

Szerintetek?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
Monitort szeretném lecserélni tv-re.
Tv-vel is elérhetö ugyan az a képminöség mint monitorral?
A monitorom tn panelos a kiszemelt tv ips.

Konkrétan ő rá gondolok.
[LINK]
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
barnav: Köszi, másik fórumon is ezt ajánlották és tényleg egészen jó monitor, úgyhogy gondolkodom rajta.
0
0
0
0
barnav avatar
flash89: Szerintem ez nagyon megéri LG 27MP35HQ-B 27 colos IPS saját vélemény: nagyon nagy és nagyon szép képe van kb 55 ezer körül van legalábbis én annyiért vettem
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
Sziasztok. Szeretnék venni egy fullhd-s monitort kb 50 ezerért. Szerintetek ilyen árketegóriában melyik lenne a legjobb választás? Lehetőleg legalább 22"-os legyen. Válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
65k-ért már 32 colos, fHD, Lg tv-t is vehettél volna. Sokak szerint Tv-n nem jó játszani, lehet az én szemem a rossz, de ha autózom általában Tv-n nyomom. Eddig semmi különbséget nem vettem észre, kivéve, hogy nagyobb a kép. 😆
0
0
0
0
tichiz avatar
hát fontos lenne mert tv-nek is használnám úgyhogy közben már meg is rendeltem😀 köszi szépen azért😉
0
0
0
0
feri917 avatar
Ha nem fontos a TV tuner benne, akkor ASUS VX239H. Igaz nincs a listádon, de olcsóbb, már 50-ért megkapod. LG-nek az IPS panelja van benne.
0
0
0
0
tichiz avatar
sziasztok! szerintetek melyik monitor/tv a jobb, melyiket lenne érdemes megvenni egy ps4-hez?
[url]http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/SAMSUNG-T24D390-23-6%22-Full-HD-LED-TV-monitor-funkci%C3%B3val-WVA,103952,504858,1433885.html?langId=-19[/url]
vs.
[url]http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/LG-23MT75D-PZ-58-cm-TV-tuneres-monitor,103952,504858,1348571.html?langId=-19[/url]

köszönöm előre is a válaszokat 😀
0
0
0
0
no avatar
Samsung LT27D390EW vagy Asus VS278H ?
Esetleg más 80 ezer környékén?
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Bennie: LG Electronics 24MP55HQ : 38k Ah-Ips, FHD, 23,80"
0
0
0
0
Bennie avatar
Sziasztok!
Szeretnék venni egy monitort és ebben szeretném a segítségeteket kérni. Jelenleg egy 19"-os Xerox XL 795D monitort nyúzok, amit szeretnék leváltani egy nagyobb FullHD-s monitorra.
Egy Asus VX229H monitort néztem ki eddig.
Ami nekem fontos:
- FullHD-s legyen,
- legalább 22"-os,
- a képe ne legyen csapnivaló.
- árban max. 45.000-ig mennék.
Nem ragaszkodom egyik márkához sem, így bármi jöhet, ami jó.
Segítségeteket előre is köszönöm!
0
0
0
0
feri917 avatar
Nekem AH-IPS panelos ASUS van. Gyönyörűek a színei, betekintési szöge is iszonyat jó. Mindkét panel típusnak jó a színvisszaadása. PLS panel elvileg flexibilisebb, mint az IPS és 5-10%-al nagyobb fényereje van.
0
0
0
0
xsebix avatar
Hellosztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy melyik a jobb AH-ISP vagy PLS panel?

Monitor vásárlás előtt állok és, 2 monitort néztem most így hírtelen...

ezek lennének

ez az AH-IPS :

[LINK]

ez a PLS :
[LINK]

Előre is köszönöm a választ! 😀
0
0
0
0
sszemtelen avatar
Sziasztok!

A ViewSonic VG2227WM monitorról mik a tapasztalatok? Illetve milyen az LG Flatron L194WT-SF-hez képest?

Mennyire alkalmas játékokhoz, és grafikai munkák elvégzéséhez. valamint videók vágásához?

Köszi! 😀
0
0
0
0
szilard1976 avatar
Nekem LG 24MP55HQ-P monitorom van,és semmi problémám vele.
0
0
0
0
Norbi1996 avatar
Igen, közben utánanéztem😀 Jó kis monitornak tűnik😃 Esélyes,hogy ő lesz a kiválasztott. Köszi a segítséget
0
0
0
0
Puffin avatar
Az IPS panelesen jobbak a színek és nagyobb betekintési szöge van
0
0
0
0
Puffin avatar
Csak TN paneles az a monitor. Annyiért már IPS-t is lehet kapni. (LG 22MP55HQ-P)
0
0
0
0
Norbi1996 avatar
samsung s22d300ny típusú monitorról tud valaki valamit? Nem szellemképes, illetve kijelző jó minőségű?
0
0
0
0
feri917 avatar
Meg is lenne a kiszemelt monitor: [LINK] . Annyi kérdésem lenne, hogy valakinek van tapasztalata Asus monitor téren? Megbízhatóság, képminőség, színek, stb.
0
0
0
0
GaboC avatar
LG 23MP55HQ-P monitor vettem végül és olyan kérdésem lenne, hogy fullHD-nál kisebb felbontás esetén játékoknál mindenképp lesz fekete keret? Esetleg szétlehet húzni teljes képernyő hosszra? Vagy olyan sokat romolna a kép minősége, hogy nincs is ilyen lehetőség?
0
0
0
0
no avatar
Az IPS-nek jobbak a színei, ami gondolom elég fontos fotósként.
0
0
0
0
feri917 avatar
Sziasztok!

Karácsony utáni leárazások alkalmával szeretném lecserélni a mostani 19-es monitorom egy jóval nagyobb, 23-24-es képátlójúra. Mivel fotósként dolgozok, ezért nagyon fontos, hogy tudja az sRGB-t és szépen vissza is adja a színeket. Amit nem tudok eldönteni, hogy TN vagy IPS paneles legyen. Max keret 40-50 közt lenne. Eddig 2 van ami szóba jöhet: ASUS VS247HR, ASUS VS239HV
0
0
0
0
GaboC avatar
AOC i2269VWM-ról valakinek vélemény? Esetleg magáról a márkáról? Ajándék lenne ennyi pénzért, amit tud😀
0
0
0
0
kung avatar
Jó kis monitor az Asus VX239H , AH-IPS panellel szerelt+ jó pont.

[LINK]
0
0
0
0
H3AD5HOT avatar
Üdv!
Mi a véleményetek az Asus VX239H monitorról?
0
0
0
0
Wentrion avatar
david: Csak annyit tudok mondani, hogy NAGY 😃. Szép képe van, jó a betekintési szög. Ami a negatívumokat illeti: billegős a panel a kisméretű nyak miatt, de ha stabil asztalod van akkor csak olyan esetben billeghet egy kicsit ha be/kikapcsolod. Az ujjlenyomatokat viszont szedi mindenhol a fényes műanyagja miatt... szóval azzal csak csínján.
0
0
0
0
barnav avatar
david151518: szerintem nem lehet rossz az se nekem a nagyobb testvére van és azt kell mondjam megérte, nagyon szép képe van 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok !
Milyen ez a monitor?😃
LG 24MP55HQ-P monitor
0
0
0
0
R3mZy avatar
Hali.

Ki milyen monitort ajánlana PS4-hez. Szoval játékra. Max 70.000Ft.Köszönöm
0
0
0
0
barnav avatar
Sziasztok! Egy 200cd/m2 és egy 250cd/m2 fényerejű monitor között nagy különbség van megérné +10000 Ft a 250-es ért?
0
0
0
0
GaboC avatar
Nem volt még szerencsém IPS monitorral csak tablet formájában. Nincs nagy fény szivárgás és a feketét szépen adja vissza? Tabletnél figyeltem meg, hogy a sarkába eléggé világos volt.
Ezt a monitort szemeltem ki LG 22MP55HQ-P, egész jónak tűnik.
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
Arch7nGel

Így 2015 derekán csak érdemes ips-t venni de te tudod. Az 5-8ms G2G nem sok, ez nem egyenlő az input laggal!
0
0
0
0
GaboC avatar
Gondolom akkor csak IPS panelt érdemes venni és a VA felejtős. IPS-nél az 6-8 ms válaszidő nem lassú?
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
Arch7nGel

Acer S236HLTMJJ __glossy/tükrös vagyis van egy üveglap a panel előtt
Dell S2340L __glossy/tükrös vagyis van egy üveglap a panel előtt
Dell U2312HM
Dell P2314H
Asus VX239H
LG 23MP75HM-P
0
0
0
0
GaboC avatar
Sziasztok!

Monitor vásárlás előtt állok, mert a közel 5 éves monitorom kezdi megadni magát. Valakinek van tapasztalata a BenQ márkával kapcsolatba? Egész jónak tűnik reklámok alapján és az ára is baráti. Benq GW2255-öt szemeltem ki meg a BenQ GL2450-ös terméket. Csak nem tudom még, hogy megér e nekem 10k-t az a plusz 3,5 col. Amúgy kép minőségben jelentős változás van LED meg TFT monitor között?
0
0
0
0
no avatar
Max. 50.000 Ft-ért szeretnék monitort vásárolni elsősorban konzolhoz (PS4) másodsorban PC-hez.
A lényeg az alacsony MS. Legyen szép képivilága és a színek legyenek valósághűek. Az sem baj ha beépített hangszóróval rendelkezik úgy legalább nem kell 20.000 Ft-ért PS4-hez headsetet vásárolnom.
Valami japán/vagy kínai csodának örülnék leginkább egy időre elegem van a nyugati termékekből. 😃

Várom az ajánlásokat. 😃 Köszi előre is!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Értem, köszi a választ. 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
FHD felbontásban a windowsban nem lesz olyan jó a kép mint sima monitoron. Értem ezalatt pl a betűk minőségét. Legalábbis nálam így van. Kisebb felbontást tudsz állitani természetesen.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék venni egy TV-t, de monitornak akarnám használni, mert igazából én nem nézek TV-t. Szóval az a kérdésem, hogy csak simán összedugom a HDMI porton keresztül a TV-t és a PC-t, s akkor minden kafa? Gondolom ennyi lenne az egész. Gondolom a PS3-at is így rá tudom kötni.

Meg az a kérdésem van, hogy az adott TV fix 1920X1080-as? Bár ez leeht, hogy hülyeség, mivel a PS3-nál a legtöbb játék csak 720p, tehát gyanítom támogatja az 1920X1080-asnál kisebb felbontásokat is.

Tehát igazából végül az a kérdésem, hogy egy TV tud-e úgy működni, úgy mint egy monitor. Tehát ha teszem mondjuk rákötném a 40"-os TV-t mondjuk a Pentium II-re, akkor tudok-e rajta játszani 800X600-ban Quake 2-őt is akár?

Most teszem azt erről a típusról van szó: Hyundai DLF39285SMART

Remélem érthető volt a kérdésem. 😀
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani jó monitorokat 40.000 Ft körül játszáshoz, filmezéshez?

Ez mondjuk jó lenne?:
SAMSUNG S22D390Q
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció