Milyen alaplapot vegyek?

Szerző: dave500, 2009. May 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Halamadrid0827 avatar
Szerbiában keményebb az élet és az árak. 😆
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Hát itt az egyik oldalon ( P.c😶 ) az msi és aközt a lap között kbs 1000Forint külonbség van 😀
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Az alsó az nem lenne rossz, de nekem a határ az 60eu. Szóval az kilőve. 😀 Akkor marad a Gigabyte 970A-DS3P. Megbeszéltük, kösz a segítséget. 😀
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Hát kb ugyan azt tudják.
dobj fel egy érmét vagy ameik jobban tetszik.

[LINK]

[LINK]

Bár abba az árkategóriába én ezt venném : Gigabyte 970A-UD3P

[LINK]
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Luiboy: 2 alaplap mellett vacilálok. Tököm tudja, h melyik lenne a jobb. 😆
Gigabyte 970A-DS3P
MSI 970A-G46
0
0
0
0
Manyik75 avatar
robinho89

Működne vele tökéletesen.
Sokan használják azt a lap és proci párost.
Csak a tuning lenne mérsékelt a 4+1 fázis miatt de az sem vészes.
Nekem is elég sokat bír a 4+1 fázis 😀
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Gigabyte 970A-DS3P ebbe a lapba gondtalanul működne az FX 8320-as cpu? Az a helyet, h jelenleg FX 6300-as procira van elég pénzem, későbben majd ha helyre álltam anyagilag, akkor menne bele majd az FX 8....-as cpu.
0
0
0
0
no avatar
higuain: 775 -ös alaplap újonnan 16k fölött kezdődik úgyhogy használtat keresgélj, ha 10k a keret...
Új:
[url]http://www.***/alaplap-c3128/socket-775-foglalat/?orderby=1[/url]
Használt:
[url]https://www.google.hu/webhp?source=search_app&gws_rd=cr,ssl#q=socket+775+alaplap+elad%C3%B3[/url]

Ha kinéztél eggyet azért kérdezz rá jó-e a Q6600 alá.
0
0
0
0
Tomi209 avatar
sziasztok Intel Q6600 Core2 Quad @ 2.4Ghz processzorhoz melyik a legolcsóbb alaplap? elég hogyha használt vagy új max 10k-ig 😀
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
zsigusz: Az f@sza akkor. Lehet, h nincs más választásom és vennem kell használtan lapot. Hogy rendesen működjön a gépezet. 😀 Meg kell adni neki a módját, nem rakhatom akármilyen lapba az FX 8320-as cpu-t ezek szerint! 😆
0
0
0
0
no avatar
Szerintem jó kis lap, abban szépen muzsikálna a felszerelésed 😃 És a tápegység is jó a konfighoz.
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
zsigusz: Cseszka kolega felajánlotta eladásra az ő alaplapját. MSI 970A-G46 ez már jobb választás lenne? Amúgy most chieftec ctg 500-as a táp mellett használnám a cuccokat.
0
0
0
0
no avatar
robinho89: Nehéz eset 😞
Sajna szerintem nem garantált a tökéletes működés két ekkora teljesítményű főalkatrésszel (proci+vga) és egy alsó kategóriás lappal párosítva itt gondolok az alaplap tápellátására.
Én a te helyedben vagy vennék használtan egy lapot ami már jó az FX alá (így hátha belefér a keretbe), vagy megvenném azt a vidikarit és használnám a phenommal amíg nem gyűlik össze a lóvé az FX+lap párosra. De ahogy érzed...
+ milyen táppal használnád?
0
0
0
0
Puffin avatar
én a Gigabyte-ot vennén, azon van valami VRM hűtő legalább.
0
0
0
0
BUZZLGHTYR avatar
hali, melyik alaplap a jobb?
Gigabyte 970A-DS3P vagy MSI 970A-G43
köszi.
0
0
0
0
cseszka avatar
robinho89:Érdekel e az én lapom?Van még rá párhónap garancia....ha jótom jövöév márciusig garos.Tökéletesen üzemel,legfrisseb bios van rajta,alulfeszelve viszi a 8120 procimat 4Ghz-en.
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Hát nem tudom srácok. Nagy mérvadó tud lenni a pénz, amiből nekem nincs sok. Főleg gépfejlesztésre. Kártyámat is leakarom cserélni, tudok jó árban HD 7950-es karit 2 éves garanciával. Akkor mi legyen srácok?😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Én zsigusz-al értek egyek mondjuk. FX8xxx széria alá egy jó 970-es chipset-es lap kell, ha húzni is akarja az ember akkor pedig 990-es. Külföldi fórumokon sem ajánlják a gyengébb lapokat. Haveromnak egy FX6300-as procit nem szolgál ki egy ASUS M5A97 LE R2.0 rendesen.
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Bronson: Kösz a linket. 😉
zsigusz: Nekem olyan lap kell amibe belemegy, OC úgy se lesz bármilyen lapról lenne szó.
0
0
0
0
no avatar
robinho89: Én nem merném rá bízni egy 50 eurós lapra azt a procit...
Szerintem ASUS-éknál M5A97 R2.0 (a sima jobban melegszik) a minimum egy FX8320-hoz, de inkább az EVO verzió. Ha tuning is lesz akkor vagy a 990 chipsetes verziók, vagy ASRock 970 Extreme4 -től felfele, érdemes keresgélni. Az ASRock lapok eléggé tuningbarátra sikerültek ebben a kategóriában.

Wentrion: köszi a pontosítást 😃 Igazad van, csak rövidítettem 😉
0
0
0
0
Wentrion avatar
DarthRoni:

zsigusz válaszát pontosítanám. Nem csak attól függ, hogy hány csatlakozó/foglalat van egy alaplapon. (Mert ugye létezik mATX és ATX alaplap, sőt ITX is ugyanolyan chipsettel 😃😉

A dolog őszintén nem is olyan egyszerű. Rendben, mindegyik chipset támogat egy adott mennyiségű PCI-E, SATA és egyéb csatlakozót, de ezeknek is meg vannak a maga verziói egy adott chipset-hez. Vegyük példának ugye az FM2-t. Ott az A55, A75 és A85X.

Mindhárom csak PCI-E 2.0-át támogat. USB-ből mindhárom támogatja szabványban a 2.0 portokat, viszont csak a 75-ös és 85X-es támogatja már natívan a 3.0-t is.

Aztán ugye ott az FM2+. A78, A88X.

A 78-as még mindig csak a 2.0-s PCI-E sínt tudja használni. Ugyanakkor a 88X már natívan kezeli a 3.0-t. USB-ről itt már nagyon nem érdemes beszélni, mert mindkettő támogatja a 3.0-s portokat.

Őszintén szólva, az ember igényei szerint válassza ki az alaplapját. Nézze meg mi kell neki, mire akarja használni és "guglizzon" rá ha esetleg nem tudja, hogy az adott chipset mit tud.

Én azt ajánlom, hogy ha maradni akarsz az APU-knál esetleg az FM2 vagy FM2+-os Athlon-oknál akkor FM2+-os MoBo-t vegyél. Így legalább a régebbi tokozású FM2-es procidat is tudod használni és a jövőbeli bővíthetőséggel se lesz akkora macera.
0
0
0
0
Bronson avatar
ez egy jó kis deszka, belefér az 50eurós keretbe! 😉 [url]http://www.emmi.rs/mati%C4%8Dne-plo%C4%8De-(mb)-mb-am3+-760g-asus-m5a78l-m-usb3-vga.11.html?productId=40615[/url]
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
50 eu környékén tudtok ajánlani alaplapot? Gyártó Asus legyen ha lehet és FX 8320-as procihoz kell majd. Kösz. 😀 microATX is szóba jöhet.
0
0
0
0
no avatar
asusmix: milyen táp volt a másik amivel próbáltad? Az Mtech nem ajánlott kategória, és egyszerűen a másik sem bírja meghajtani a vga-t (milyen vga-król van szó és melyik driverrel?). Ha a táp tuti elég és a vga is tuti(jó a driver is) én a procit venném ki, véletlenül összekócolódhatott néhány lábacska (milyen pasztát használtál?). Néha elég, ha csak széthúzol-szétszedsz mindent és megint összeraksz és lám meggyógyul. 100. gép összerakásnál is előfordul, valami anomália, megmagyarázhatatlan jelenség amit ennyi megold 😜
0
0
0
0
JOC22O avatar
Sziasztok nagy segítségre lenne szükségem ! Vedtem egy kisebb gépet Alaplap Asus H61m PRO
Processzor Intel pentium G2030 . A táp 450 Mtech ram 2 GB A héten rendeltem a pcx-től És hát már az első indításkor a BIOS nál beadott egy nagyon rossz képet ilyen kockás volt a kép téglalap alakú végig és közben amikor ez bejött le is fagyott Nem reagált semmire ! Újraindítás után jó lett ójra lett telepítve Majd a youtube nézése közben megint ez a kép jött be ! Az élményindex et mikor futtatam hogy nézze meg hogy milyen a pontszámok az elején a mérés elején megint ugyan azt csinálta
Volt olyan is hogy magától újra indult pörgött a proci venti és megált folyamatosan csak ez ment Már mindent kipróbáltam uj vga másik ram másik táp és csak ezek maradtak mint hiba forrás csak nem tudom hogy melyik lehet ? Valaki tudna segíteni ? Hogy melyik csinálhatja ezt hogy melyiket küldjem vissza garanciába ?
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
DarthRoni: Az alaplap felszereltségével változik a chipset is, minél több csati/foglalat van annál komolyabb chipset is kell.
Itt egy példa a chipsetek és felszereltségük közti különbségről:
http://prohardver.hu/hir/msi_ot_alaplap_amd_trinity_apu.html
Persze más gyártóknál is hasonló a helyzet.
Amúgy az alaplap vezérli vagy köti össze az összes alkatrészt a gépben, így a többi hardverhez illő lapot is kell választani, persze a kerettől függően.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Sziasztok! Fm2-es procihoz szeretnék olcsóbb alaplapot, és az érdekelne hogy az alaplap chipsetje mit befolyásol? Miben nyújt többet egy drágább chipset? Nem értek hozzá ezért szeretnék okosabb lenni. Válaszokat előre köszönöm 😀
0
0
0
0
ddkk22 avatar
skyspider
Manapság már, z97 foglalatú lap kell, K-s proci alá.
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
skyspider

Nem mindegy milyen Intel alá! Sandy vagy Ivy alá ok bár már kihalt mindkettő, viszont Haswell vagy Haswell Refresh alá már nem.
0
0
0
0
chras0043 avatar
Üdv!
ASRock Z77 Pro4-ről vélemény?
Intel procikhoz jó ez a z77 chipset? Majd idővel veszek egy K-s procit.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
kezeslabas6
Az a proci még i5. de am ASUS Z97-P az jó.
0
0
0
0
BUZZLGHTYR avatar
intel core i7 4690k-hoz milyen tuningos alaplapot lehetne venni, ami értelmes árban van?
0
0
0
0
toopa avatar
Sziasztok!
A következő alaplapok közül szerintetek melyiket lenne érdemes megvenni?
-Asrock Z97 Extreme 3
-Gigabyte Z97-D3H
-MSI Z97 G43
0
0
0
0
kung avatar
skyspider: ASUS Z77-A alaplap 21 100 ft-ért még jó választás lehet.

[LINK]
0
0
0
0
ddkk22 avatar
skyspider
K-s procihoz z97-es lap kell.
És olyan 30ezer ami úgy már a jó kategóriába tartozik.
0
0
0
0
no avatar
Az alaplapon nem számit az fsb csak a procinál kivéve ha tul akarod hajtani mellesleg egy 100 mhz es gamer alaplap is lehet komolyabb egy 2800mhz esnél 😃
0
0
0
0
chras0043 avatar
davidlope97
Köszi! De ezek mind gyengék nem? Úgy tudom az fsb sokat számít. Ezt néztem ki először: ASRock Z77 Pro3; 20.000Ft körül nincs ennél jobb?
Amúgy kifejezetten gamer alaplapoknak is örülök ám 😉
0
0
0
0
no avatar
skyspider: ASRock B75 Pro3-M, GIGABYTE GA-H61M-DS2, ASUS P8B75-V sztem ezek közül válassz😃
0
0
0
0
chras0043 avatar
Üdv!
Tudna valaki ajánlani egy olyan alaplapot amibe érvényesülni tudna egy i7-4770K Processzor meg egy ASUS GTX 760 videokártya?
Egyenlőre csak egy i5-3450 meg egy ASUS GTX 550 Ti lenne benne.
Köszi!
0
0
0
0
szalamispizza avatar
Köszi szépen a segítséget! 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
hivatalos oldal alapján támogatja!
[LINK]
0
0
0
0
szalamispizza avatar
Sziasztok.
Az Intel DG43GT alaplap támogatja a 8gb ramot? Mert mikor 1-1,5 éve vettem a gépet azt mondta a srác, hogy csak 4gigát tud.
0
0
0
0
szilard1976 avatar
Janika97:Gigabyte EP45 UD3R alaplap 16GB-ig lehet bővíteni.Anno nekem is volt ilyen lapom.
A tuningolni is lehet vele rendesen az E8400-as procim 5GHz-n hajtottam vele😀
0
0
0
0
JOC22O avatar
Devis: Akkor jó nem kell új hűtőt vegyek az új alaplapra ! Király ! Köszönöm a választ !
0
0
0
0
JOC22O avatar
Valaki segítsen Azt szeretném kérdezni hogy én jövő januárjában rakom össze az új gépemet vagyis két dolgot csak alaplap+proci Az alaplap az egy Asus B85-M G 1150 es lap És ami most van a procimon hűtő Cooler master Hyper Tx3 Evo. És az a lényeg hogy ezt a hűtőt áttudom majd szerelni az 1150 foglalatba ? Mert van ahol azt írják oldalon a leírásban hogy támogatja az 1150 et néhol meg nem ? Nem csak a proceszor foglalata változott a hűtőjé meg nem szóval a lényeg hogy a lyukak ugyan abban a távolságban vannak egymástól mint az 1150 nél ? És akkor áttudom rakni ?
0
0
0
0
IgnisDestroyer avatar
Ok. Én kerestem de sajna nem találtam a sajátomnál jobbat (mármint ami az én processzoromat elkezeli). A jelenlegi alaplapom (Asus P5KPL-AM IN/ROEM/SI) Van egy oldal ami elmond mindent róla: https://www.asus.com/Motherboards/P5KPLAM/specifications/ Ez sajna max 4GB RAM-ot kezel. Olyan alaplapra gondoltam ami viszi a 8GB-ot; Socet775-ös processzor foglalatos legyen és támogassa az Asus HD7770-es vidikarit mert a jelenlegi nem fogadja el.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
A lényeg, hogy az alaplap processzor foglalata s775 legyen, és ha lehet, akkor P45 chipsettel legyen szerelve, mert az tutira támogatja ezt a processzort.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció