Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Dani46 avatar
Hogyne lehetne!cooler master 412s nem azért írom mert nekem is az van,de ha nekem jó akkor neked is,igaz én 2 coolink ventivel használom,játék közbe ilyen 45-és 55 fok között van,kérdem én kell ennél jobb?te se tudod tuningolni 11 rongyér tökéletes!
0
0
0
0
sanya2842 avatar
De most tényleg nem lehet kapni 15 alatt egy normálisat?
0
0
0
0
Bronson avatar
a kettő közül a noctua! vagy amit még ajánlok a be quiet dark rock3!
0
0
0
0
sanya2842 avatar
Sziasztok. QuadCore Intel Core i5-3570 procim van és rajta a gyári hűtő.
Venni akarok egy normális ventit rá.
Tudtok ajánlani valami jót?
max 20 ezer lenne rá.
2 db ot mondott ismerősöm
/[LINK]

[url]http://www.zonacomputers.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=56473&category_id=466&option=com_virtuemart&Itemid=2[/url]

de ha tudtok valami jobbat. nem akarom húzni a procit. Csak a gyári már majd fel robban.
star wars battlefront közben high grafon megy, olyan 72 fok a max és 95%.
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Köszi! Amúgy egy Thermaltake Frio van rajta. Most tettem vissza a procit, szóval újrapasztáztam. Tettem a közepére egy kicsit és ami rajta maradt még a fecskendőn azzal csináltam köré egy vékony kört. A 70 fok is normális még?
0
0
0
0
Bronson avatar
hdd-nek nem lesz baja! sok házban függőleges elhelyezés van csak egyébként...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Mindenképpen jó eredmény ez a javulás. 65°C még normális. Pasztázás valamennyit még javíthat. 478as Prescottok ilyenek (Celeron D-vel még durvább is)
Amúgy milyen hűtés van rajta pontosabban?
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Sziasztok!

A nagy hűtőmhöz nincs 478-as lefogató ezért úgy oldottam meg, hogy a gépet lefektettem és saját súlyával nyomja magát a procihoz. Így a Winchester, ugye függőlegesen van, okozhat neki problémákat? Na de a lényeg! A 3.2GHz Prescott procim alap hűtővel 80 fok fölé is ment volna kis terheléssel! A naggyal most 100%-on 65-70 fokon űzi az ipart. Ez káros a prockának?
0
0
0
0
Bronson avatar
Elvileg be kell hogy férjen...
0
0
0
0
no avatar
De a zalman z3 plus házba elég neccesen fér bele a shadow rock hűtő ,ha jól tudom.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Nekem SCYTHE Mugen 4 PCGH Edition hűtőm van a procin,de nincs semmi bajom vele,jól hűt,csendes is mert max 900 fordulaton pörögnek a ventillátorai,proci 54 foknál feljebb nemnagyon volt több óra játszás után sem,és nincs agyon ventillátorozott gépházam (amennyire lehet látni a profilomban a fotókon) ,bár ez már ilyen 15k körül megy felénk
0
0
0
0
Bronson avatar
a shadow rock a jobb hűtő a kettő közül! keress rá ha nem hiszed... 😉
0
0
0
0
no avatar
igen azt ajánlottad a múltkor is,de nem tudom,hogy számít-e de a pure rock-nak nagyobb a Levegő szállítása
0
0
0
0
Bronson avatar
ha már a scythe is belefér, akkor én a BE QUIET! Shadow Rock 2-őt ajánlom! 13k az egyik legjobb ebben a szegmensben!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Ehhez a cpu hűtőhöz mit szóltok Be Quiet! Pure Rock ? Egy fx 8320-at szeretnék vele hűteni és most fogok mellé venni még egy zalman z 3 plus házat is vagy legyen inkább Scythe Mugen 4 Univerzális CPU hűtő ? Köszönöm
0
0
0
0
no avatar
Raidmaxot tudom ajánlani mindenkinek, 6 éve fűti a gépem, 4 helyen is, kártya, cpu 65 foknál fentebb se megy, az MSI Afterburnerbe viszont be kell állítani a auto controlt, a ventikhez.
0
0
0
0
mihione avatar
Személyes nincs,de eddig csak jókat hallottam róla,kb triton teljesítményét tudja csak nem reped el a blokknál.
0
0
0
0
goya999 avatar
AC Freezer Liquid 240-el van valakinek tapasztalata?
0
0
0
0
mihione avatar
Ugy tenyleg nem jo ha csak all benne,de lattam.egy olyan megoldast amin vizhuteshez hasonloan radin pumpaltak at az olajat es ugy hutottek.Eleg beteg megoldasok vannak 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
Az ásványi olajos megoldás nem jó hűtés szempontjából egyáltalán. ha felmelegszik, nincs ami lehűti, csak ha magától kihül. tehát még rosszabb vagy egyenlő egy átlagos léghűtéssel, ez csak a kinézetről szól...
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Kb egy árban vannak, szerintem teljesítményben is egy kategória amelyik neked színpatikus azt vedd meg! 😀
0
0
0
0
DDarkness avatar
Nekem bejön mind a kettő, csak valahogy nekem az Enermax megbízhatóbbnak látszik, meg a dizájnja is jobban tetszik 😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Persze ezek közül már men nagyon tudsz mellé fogni szerintem, ha ez színpatikus neked akkor vedd meg ezt! 😀
0
0
0
0
DDarkness avatar
[url]http://***/enermax-liqmax-ii-120s-folyadekhutes-jart-nalunk/2015/02/04[/url]
Egész jól szerepelt az Enermax is 😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Az én I7 5820K-m 15 perc stress test után 55 fok nál nem volt melegebb.
0
0
0
0
DDarkness avatar
És az Enermax Liqmax II 120S az nem jobb?? Nekem az jobban bejön. Kb hány fokon tartaná az i7-4790K-t?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
zsoca1199: Én tudom ajánlani a DeepCool Maelstrom 120K vízhűtőt nekem nagyon bevált jól hűt csendes és olyan 18e környéke! 😉
0
0
0
0
mihione avatar
Akkor eleg egy szimpla radis hutes is.cooler master sedion 120v megteszi sztem.tobb ilyen kissebb hutot nem ismerek szemelyesen de ami nekem van 4,8ghzen meg pont nem engedi 72 fok fole az i5 2500k-m 1,38 volton.
0
0
0
0
DDarkness avatar
Nagyon tuningolni nem fogom. Egyébként max 20-25 öt.
0
0
0
0
mihione avatar
Az attol fugg mennyire akarod tuningolni es mennyit szansz ra.
0
0
0
0
DDarkness avatar
Milyen vízhűtést vegyek egy i7-4790K processzorra? (MSI H97 GAMING3 alaplap, és Zalman Z11 HF1 gépház).
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
adrian98: Bőven jó! Olyat veszek majd én is
0
0
0
0
adrian98 avatar
Sziasztok!
Milyen cpu hűtőt ajánlanátok egy i5-4440-re 10k alatt?
Nekem egy Alpenföhn Ben Nevis 120mm ajánlottak.Jó választás?
0
0
0
0
Bronson avatar
Igen, valóban nem férne be a 212 evo... a pure rock jó választás!
0
0
0
0
banty21 avatar
Sziasztok!

Tudnátok ajánlani egy CM Hyper212-vel megegyező teljesítményű hűtőt? Ez elvileg nem fér be a házamba, úgyhogy alacsonyabb kéne. Én Be Quet Pure Rock-ra gondoltam, vagy ALPENFÖHN Brocken ECO-ra.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
szeritnem nem mert szépen passzentosan volt fent, a csavarokat is teljesen megállásig húztam, na de mindegy már, azért őt sem dobtam ki 😀

Deepcool maelstrom 120 t lett.
0
0
0
0
mihione avatar
Az a hűtő sztem szarul volt felrakva de ezt már írtam előtte is,milyet vettél végül?
0
0
0
0
spleenszuru avatar
Hali !

megérkezett a vízhűtőm, és hát, árához képest nem vagyok csalódott !
4,4 GHz-n, prime teszttel a max hőmérséklet 60 fok lett, míg 4,3-on az arctic hűtőmmel 77 fok is volt.
17 fok azért nem semmi... pedig tartottam tőle hogy lesz némi parasztvakítás ezzel a vízhűtő dologgal...
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Akkor mindegy. Kösz az infót HakuDragon.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
PEPE: Még jó hogy erősebb a TX3 EVO mint a gyári hűtő.Mondjuk én sima TX3-ról váltottam CM 212 EVO-ra, de megérte.
0
0
0
0
Bronson avatar
higi08 : ja én is láttam a minap, és elég furcsa... főleg a végén amikor már minden kacatot bedobálnak és akkor sem történik semmi extrém... én meg igazgatom mindig a kis kötegeket nehogy véletlen a ventik útjába kerüljenek, erre tessék... 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
TerroDom: Procit nem igen lehet javítani, de egy olyan P4-et hozzád vágnak egy ezresért, szóval nem is lenne érdemes. A rossz meg még jó kulcstartó lehet.
Amúgy az első szériás Prescott cuccok nagy gyengéje volt ez a melegedés. 600as Pentiumoknál már azért elfogadható volt.
0
0
0
0
higi08 avatar

azért ez érdekes videó
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Ugyan azt a hűtőt használtam mind 2-vel. Ha tényleg a proci rossz akkor van valami megoldás, hogy megcsináljam?
0
0
0
0
Twist avatar
TerrorDom: Próbáld ki azt a másik procit az előző hűtőjével, és kiderül. Ha az új is melegedni kezd, akkor a hűtő rossz, ha nem melegszik, akkor a proci.
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Tettem bele egy másik 478-as P4 2,4GHz-es procit és az csak 40-50 fokig megy fel internetezés közben. Akkor szerintetek kicsi az alap Intel hűtő ahhoz a procihoz?
0
0
0
0
Twist avatar
Sajnálom, de ezen a pumpán nekem leoldott az agyam 😂
0
0
0
0
drabie22 avatar
De pumpával megsprórolja azt az ezrest 😃