Milyen telefont vegyek?

Szerző: niteforce, 2011. August 09., téma
Fórum » Mobiltelefon, kütyü
Mivel elég sokan írnak telefon vétellel kapcsolatosan a "milyen telefonod van?" és a "mindent az androidról" nevű témákba, ezért létrehoztam ezt a fórumtémát, hogy aki akar itt kérdezzen arról, hogy milyen telefont vegyen.

Lehet az vezetékes vagy mobil is :D
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
mortou4 avatar
Helló mindenki! Elég sürgősen kellene telefont újítanom így olyan 20-at tudok rászánni. Ennyiért melyik a legjobb?
0
0
0
0
SWfan avatar
Szerintetek megéri még sony xperia z-t venni?Megfontoltam hogy egy ismertebb gyártótól vesszek.És ezt néztem ki.De már van z2 is és most lesz bejelentve a z3...Szóval még érdemes? Kamera milyen? Mai játékokra még alkalmas?
Ezt viszont 80k környékén csak gsm boltnál tudnám megvenni.A v-i-p phone szerintetek megbízható?
0
0
0
0
gacso avatar
Sziasztok!
Melyik éri meg jobban szerintetek: Nokia Lumia 630 vagy LG L70?
Válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
Az LG Optimus L7 meg amúgy. Köztudott, hogy a Samsung rájátszik a tesztekre. Amúgy az egy kissé tévhit, hogy a WP minden esetben gyorsabb és megbízhatóbb, mint az Android. Felesleges is hasonlítgatni nagyon, az Android nyílt, a WP zárt forráskódú. Androidra több alkalmazás van, de most már (ahogy hallom) WP-n sem olyan vészes, a legfontosabbak megvannak.
A fagyásra visszatérve: egy olcsó WP-s telefon ugyanúgy akad, fagyogat mint egy Androidos alsókategóriás (sőt, ha az Apple gyártana ilyen kategóriájú telefont, na az is fagyna). Nagyon mellényúlni nem tudsz vele szerintem.
0
0
0
0
NexoN avatar
Sziasztok!
Egy Lumia 925-ös telefonon gondolkodok, szerintetek megéri az árát? (kb 80k)
Valakinek van tapasztalata vele? Mert úgy hallottam, hogy nem rossz a WP (főleg most a 8.1 elég jó), nem fagy le úgy mint az android és megbízhatóbb. Eddig Xperia P-m volt de az egy nagy nulla (akad, lassú, lefagy, aksi nem bírja).
Androidos telefont nem akarok venni mert nem használom ki a nagy szabadságát.
válaszokat köszi 😀
0
0
0
0
no avatar
Galaxy Core tesztekben erősebb.
0
0
0
0
Joker avatar
Szerintetek melyiket vegyek:Samsung galaxy core vagy lg optimus l7?
0
0
0
0
no avatar
Hát barátom, te elég bátor vagy. Barátnőm mobilja (Over hulladék 1 hónapot bírt). Azz mondták akár 2 hónap is lehet mire kész lesz. Addig kapott egy Samsung Pocket Neot és vígan szépen megy Over hulladékot fallhoz akar]am vágni mert egy rakat sz@r. Az a Xiau vagy mi a kacat, az se fog többet kihúzni. Nem lett gyepálva a telefon. Zene, youtube, hívás megmondták a boltba ez egy rakat ipari...... Gyorsan összedobják azt mehet a boltokba.
0
0
0
0
SWfan avatar
Bocs, hogy már megint itt zavarok.De még nem tudtam dönteni.És nekem még mindig nagyon tetszik az overmax vertis yard (és azóta már egy magyar teszt is van róla:[url]http://***/overmax-vertis-yard-okostelefon-teszt/2014/08/25[/url] )
Viszont nézegettem és még a Xiaomi Hongmi Note is megtetszett(szintén 8 magos processzor és 2gb ram ,de csak 8gb rom) A rendszerre (miui) sokkal jobban tetszik és szimpatikusabb.De ez már egy kicsit túl nagy vastag és nehéz nem tudom hogy ezt hogyan tudnám megszokni majd.Az overmax méretei sokkal jobbak plusz tetszik a hozzájáró előlapvédős hátlap a két aksi és az érintés nélküli vezérlés zenénél meg emaileknél.
Szóval az érdekel,hogy ti ez a két telefon közül( overmax vertis yard vs xiaomi redmi note) melyiket ajánljátok?Másik telefon már nem érdekel.Ez a kettő közül szeretném megvenni az egyiket.
kiszállítással micro sd vel tokkal (overmaxhoz ez eleve tartozék) fóliával mind a kettő ~80 ezer FT.
0
0
0
0
niteforce avatar
Egy 4S azért már nem olyan drága... És még mindig jobb 😉
0
0
0
0
no avatar
Igen niteforce. Ha van annyi pénzed rá, akkor valószínűleg nem fogsz csalódni az iOS-ben. De egy csúcskategóriás telefonban általában nem is.

A WP-re visszatérve: előbb fellendültek, majd mostanában visszaestek.
0
0
0
0
toopa avatar
Beelzebul: Nincs mit. Csak gondoltam megkérdem, nem egy közismert telefon. Eleve sokan idegenkednek a kínai telóktól. Na meg ugye ízlések és pofonok... 😀
0
0
0
0
Nogitsune avatar
toopa: Kösz a linket de azt hiszem ezt kihagyom.

Mi a véleményetek/tapasztalatok az ultrapixel kamerákról?
0
0
0
0
niteforce avatar
Viszonylag jó. Mennyiért vennéd?
0
0
0
0
czene avatar
Sziasztok.Mi véleményetek erről a telóról: ASUS Zenfone 5
0
0
0
0
niteforce avatar
Valamiért mégis nagyon fellendültek a vásárlások 😀 több WP telefon is van ismerettségi körben, es senki sem panaszkodik arra hogy ne lenne rá semmi. Persze van ami hiányzik, de az alap dolgok megvannak arra is.
Mellesleg nekem nagyon nem tetszik a WP design meg felhasználói felület szempontjából, ezért sem vettem azt, de el kell ismerni, hogy nagyon stabil es nagyon gyors rendszer.
Nálam az iOS a befutó viszont, azzal nem lehet melléfogni, drága, de az iPhone-t nem is kell lecserélni 1 év múlva
0
0
0
0
toopa avatar
Beelzebul : Ha már iylen drága telefonokat is nézegetsz, nem tudom erről olvastál-e már:
[LINK]
Lenne 4,3-4,7 colos méretben, azt hiszem beneveznék egyre.
0
0
0
0
no avatar
A WP meg sosem ér el olyan szintet, mint az Android vagy az iOS. A vásárlók is kezdenek rájönni, akik azért váltottak olcsó (sokszor kínai) Androidról mert szaggatott nekik. Aztán rájöttek, hogy WP-n semmi sincs és az egész elmaradott.
A Microsoft meg akár hogy nyomja, előbb-utóbb teljesen tönkreteszi a Nokiát (bár ez már csak formalitás).

Amúgy azt nem hinném, hogy az iPhone tulajdonosok 40%-a meleg. Én sem rajongok az iPhone-ért (meg az Apple-ért sem), de ez elég hülyeségnek hangzik. Azt elhinném, hogy a 40%-uk 10 éves debil akik körülbelül olyan szinten vannak, hogy "ttyyyááá ájjffon..."
0
0
0
0
niteforce avatar
Hát nem tudom, engem sosem kérdeztek meg, hogy meleg vagyok e mert iphone-om van...
De ehhez szerintem nem kell hozzáfűzni semmit, röhejes 😃
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Valami felmérés szerint 40%-a a tulajoknak meleg. De ez a része engem se érdekel, míg nem rozsaszin addig nincs probléma. De ezt egy fórumon olvastam, lehet semmi valóság alapja.
Néztem a Sony Z1 Compact-ot is amit Davezorrr írt, az már IPS Triluminos képernyővel van felszerelve, viszont maga a telefon vastagsága nem tetszik. Nagyon úgy néz ki, hogy akkor a HTC One 32GB lesz, legbelül ehhez is húzott a szívem valamilyen szinten. Köszi a válaszokat.
0
0
0
0
niteforce avatar
Azok szokták általában gayphone-nak nevezni akiknek sose volt... El nem tudom képzelni, hogy egy telefonon mi lehet "gay" Szerintem ha nem samsung La fleur telefont veszel, meg rózsaszín nyuszifüles tokot akkor semmilyen telefon nem az. Az, meg hogy a gazdagság szimbóluma, az már rég nem igaz, mivel fél magyarország hitelre megveszi az iphone-t. Nem tudom amúgy mi a baj azzal, ha nem néznek csórónak...
A Sony kijelzői tényleg nem ütik meg minőségben még az átlag TFT-ket sem, a jó optimalizálás se éppen a védjegyük, az alkalmazások közötti scrollozásnál meg az a balról előugró menü engem 10 perc alatt felidegesített, de mondjuk ez egyéni dolog, lehet valakinek hasznos.
Ha az iphone végképp nem kell, akkor szerintem is a HTC One, de érdemes szétnézni a Nokiák között is.
0
0
0
0
Davezorrr avatar
Én a HTC-t választanám.Szerintem ők csinálják meg legjobban a droidot optimalizálás terén.Egyik barátomnak SP-je van de fél éven belül már gariztatni kellett pedig csak fb-zik meg telefonált vele.Meg nekem nem jött be a kijelzője sem.Mellé tettem az Ace2-met és annak sokkal jobbak voltak a színei.Ha már Sony akkor a z1 compact-t nézném,azt mondják h a sonynak az egyik legjobban sikerült telefonja.
0
0
0
0
no avatar
Vegyél egy SP-t. Én arra gyüjtök. Most Xperia L van.
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Én is telefon vásárlás előtt állok. Számos tesztet, fórumot olvastam és arra jutottam, hogy az androidot kevesebben dicsérik mint ellenzik. Tehát lehet benne valami. A HTC One (32GB, nem az M8) és a Huawei Ascend P6, illetve szóba kerülhet a BlackBerry Z10 is. Ezek tetszenek a legjobban és felelnek meg az elvárásaimnak (leginkább a méret/kinézet/tudás). Gondolkoztam még az iPhone 5S-en is (igaz ehhez többet kellene várjak és dolgozzak). Az iPhone-val a legnagyobb bajom a menü és, hogy szimbólum (értsd gazdagnak nézik az embert, még ha tévesen is pl). Spoiler!
Meg valamelyik angol fórumba gayphonenak nevezik (meleg telefon).
Nem tudom megéri-e ennyit adni egy telefonért.

A felsoroltak közül melyik érné meg jobban? Ár/érték arányba. Min 1 napot kellene, hogy tartsa az aksi. Sok app nem érdekel.
0
0
0
0
Davezorrr avatar
Hát én se veszek többet androidot az tuti...egy tablet + teló után elég volt az akadásokból meg random fagyásokból,és igen tudom használni és szoktam "takarítani" is.Mivel apple számomra megfizethetetlen,marad a WP.Legalább azt lehet használni,nem kell nekem a csilli-villi háttér,meg több a többezer fölös app.
0
0
0
0
niteforce avatar
Drága az igaz, de most pl T-mobilnál tök nyomott áron dobálják a 4S-t, annyit simán megér érte, mert lehet hogy 3 éves majdnem a telefon, de a legújabb iOS megvan ra, es meg mindig kegyetlenül gyors.
Nekem az első okos telefonom androidos volt, es utána mindig adtam újabb és újabb esélyeket az androidnak, fel év után nálam mindegyik lassult, néha úgy hogy inkább elkértem mástól a telefont ha épp volt valaki. Persze erre mindig az a válasz Android fan oldalról hogy tegyek ra másikat, töltsem le ezt meg azt, meg 10 percenként ürítsem ki a memóriát ezzel meg azzal,stb... Egy okostelefonnál ne kelljen mar ezzel foglalkozni... Nem beszélve arról aki nem ért hozzá. Amikor anyám telefonja hozzám került én fél órát hápogtam hogy ezt egyáltalán hogy bírja használni? Most egy 4s-t nyúzok en is, nem indítottam ujra egy hónapja, nem zártam be soha semmilyen alkalmazást, nem kell hetente új rendszert telepíteni ra. Van, es kész, semmi lassulás, semmi fagyás. Alkalmazások közötti váltásnál nem gondolkozik percekig, stb...
0
0
0
0
CsehMedve avatar
niteforce, most én is iphone 4s-re akartam lecserélni a szörnyen idegesítően lassú androidos xperia mk16-osomat. Mondjuk én ideiglenes megoldásnak szántam volna és hogy megismerhessem jobban az iOS-t. Nekem a legnagyobb problémám vele hogy szerintem nagyon drága még mindig újan.

Egyébként barátaimnak, nővéremnek az iphone-t ajánlottam és vettek is. Mindenki imádja. És elismerem hogy az iOS-t stabilitásban és gyorsaságban az android sosem fogja legyőzni. A kamera elképesztően gyorsan fényképez. Az igazság hogy mindenkinek mások az igényei és mivel ismertem a barátaim és testvérem igényeit is nyugodt szívvel ajánlottam nekik.

Viszont valószínűleg mégsem fogok Iphone-t venni mert nekem szintén mások az igényeim.
0
0
0
0
no avatar
Vegyél Xperia SP-t kifutó modell és nagyon jó 😀 Vagy ott van az Xperia M2 😀 Az SP veri a 4 magos telefonokat és az Adreno 320 ami benne van bőven elég mindenhez, hogy szépen vigye.
0
0
0
0
Hungarianication87 avatar
Én is éppen most nézegetek telókat, sajnos az okostelók megjelenése óta a cégek gondoskodnak róla hogy megund a régit és szerezz be újat, lehet hogy én is ennek a marketing stratégiának estem áldozatul 😀 Huawei Y300am van, príma, strapabíró szerkezet, nappal egész jó képeket csinál, de éjszaka, elég gyalázatos a teljesítmény. Főleg miután láttam a haverom P6osát 😀

Szívem szerint Sony Z1 Compact lenne jó, csak az ára nem nagyon tetszik... Teleorrnál elég szegényes sajnos a felhozatal, pedig 1 Huawei G6st (a P6 olcsóbb verziója) nagyon elfogadhatónak tartanék. Majdnem ideális méret (4.5s, de inkább a 4.3nak örülnék, de hát ezen nem morognék ha meglenne), csak hát sajna ilyet nem árulnak, úgy hogy 1 választási lehetőség maradt ha nem akarok kiskereskedőtől rendelni, vagy szolgáltatót váltani. LG G2 Mini. Valakinek esetleg tapasztalat a G2 Minivel? Megnéztem pár tesztet, de gondoltam itt is rákérdezek 😀

A válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
BoyYoy avatar
SWfan: HTC Desire 816 sem rossz ennyiért. 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
iphone 4S-t. De ezzel nagyon le leszek hurrogva, csak egyszer valaki magyarázná meg miért utálja az iphone-t 😉
Vagy Nokia Lumia 925 ami még jó.
Androidos cuccok közül csak azt ajánlanám amin a sima alap, Google által kiadott, gyártó által nem elcseszett dolog fut. Motorolákat meg a nexus telefonokat érdemes nézni, a Nexus 4 pl nagyjából 75 ezer körül kapható. Ennél jobbat android téren szerintem nem találsz.
0
0
0
0
SWfan avatar
niteforce :
Tudom, hogy nekem kell meghozni a döntést,és mint mondtam még gondolkozom.
De te ezek alapján biztos jobban értesz hozzá.Csak úgy kíváncsiságból te milyen telefont ajánlanál maximum 75 ezer Ft-ért?
0
0
0
0
niteforce avatar
Antutu alapján telefont venni? Nem hiszem hogy az jó lenne. az antutu leméri a hardver képességeit, de azt már nem méri, hogy hogyan van optimalizálva a rendszer, főleg nem, hogy mennyire minőségi a telefon.
Ergo attól még hogy 2 telefon közül az egyik sokkal többet kap pontszámban mint a másik, attól még lehet hogy gyakorlatban lassabb, lefagy stb. Semmiképpen nem venném meg azt a telefont, de természetesen te döntesz.

fonix9901 : pocket neo helyett jobban jártál volna egy sima gombos telefonnal...
0
0
0
0
SWfan avatar
Köszönöm a válaszokat!
Még gondolkodom!De ha megbízható üzletből veszem a sony xperia sp is ennyi körül van,és ez mégis jobb antutuban.Mert gsm boltokból én nem veszek.Ez meg megbízható helyről(p-c-land) ennyi.
0
0
0
0
no avatar
Kis pocket Neo 😀 Szerintem jó kis telefon kisebb játékokat szépen viszi amúgy meg telefonálásra oké 😀
0
0
0
0
fonix9901 avatar
én most ilyen telot vetem szerintetek mien 😃

https://intl.rakuten-static.com/t/abbb7d90-580c-11e3-8393-005056af165c/20140225/8ee2ef0b-63f2-444b-9f48-8d64831e3fdb.jpg
0
0
0
0
shubi1597 avatar
Sony Xperia M2 Aqua-ra érdemes lesz beruházni?
0
0
0
0
niteforce avatar
Ilyen telefonokat nem érdemes venni. Papíron jól hangzik a hardver, de amúgy több hátulütője is van. Minőségben azért általában mindegyik ilyesmi telefonnál vannak kifogásolható dolgok, lötyögő gombok, recsegős műanyag, gagyi kiegészítők, stb.
Mivel nincs sok embernek ilyen telefonja, azt se lehet tudni, hogy mennyire megbízható, és ahogy az előttem szóló is írta, garanciás csere esetén könnyen lehet hogy egy hónapig simán eltart a küldés, bevizsgálás, stb...
A kamera meg nem hiszem hogy olyan jó lenne. A megapixel kb az utolsó helyen van amit érdemes megnézni egy fényképezőnél. Gyanítom hogy nem éppen csúcskategóriás optika került bele
Itt találsz képeket amit ezzel készítettek: http://www.gsmchoice.com/en/catalogue/overmax/vertisyard/pictures/Overmax-Vertis-Yard.html

Erős zaj, mosott részletek, kis dinamikatartomány, amit szoftveres HDR-el próbál egyensúlyozni, és meg is látszik rajta (2. kép)
0
0
0
0
no avatar
Most nem lebeszélni akarlak de ez helyett ott van a sok 4 magos márkás telefon. Hiába a 8 mag ha egy 4 magos leveri teljesítménybe. 8 mag jól hangzik, de PL: Xperia SP 23,000 Antutuba, Ez meg 27,000 pedig az SP csak 2 magos, vagy ott a Galaxy S3 vagy használtan a 4. 2GB Ram meg fölösleg ha a proci már nem fogja bírni. Ha elromlik akkor a szerviz háttér én nem tudom milyen ...
0
0
0
0
SWfan avatar
Mi a véleményetek az Overmax Vertis YARD 16GB készülékről? ~75 ezer.Nekem nagyon tetszik kinézetre szerintem nagyon gyönyörű telefon. És ott van még a két aksi a hozzájáró +hátlap előlapvédővel .És akkor a hardver 8magos processzor 2gb ram 16gb rom hd ips kijelző.És mivel fényképezésre is használnám a 16 mpx-es kamera sem hangzik rosszul.A telefon még pont ideális méretben is 5"(nagyobb már nem igazán kéne) és vastagságra is jó a 8mm.
De nem találtam róla semmilyen tesztet nem tudom hogy meg merjem e venni.
Játékra,böngészésre,videó nézésre,fényképezésre,és általános dolgokra használnám.
És szeretném ha nem akadna a rendszer több alkalmazás futtatása közben.(és ebben 2gb ram van ami ennyiért ritka)
Szerintetek meg merjem e venni?
Esetleg valakinek valami tapasztalat vele?
0
0
0
0
no avatar
Gyors szép tepsi méret 😃 4,95 colos kijelző nem kicsike szerintem. De valakinek ez az ideális méret. Adreno 330 jó darabig elég. CPU se gyenge és a 2GB Ram manapság jónak mondható.
0
0
0
0
shubi1597 avatar
LG Nexus 5-ről vélemény?
0
0
0
0
no avatar
A Sony viszont többször gyárt gagyi minőségű tartozékokat, bár hála a miniUSB elterjedésének, ez már nem probléma.
0
0
0
0
DonTuros avatar
Már 4. hónapja használok egy Sony Xperia SP-t, s nagyon szeretem 😀 --> úgyhogy válaszd a Sonyt!

(Én is akkor szintén e kettő között gondolkoztam) 😀
0
0
0
0
no avatar
Milan97 : Mindegyik jó telefon. SP Procija erős nagyon meg az Adreno 320 se gyenge. LG G2 mininek szép a képe, 4 magos proci, meg újabb de csak Adreno 305 ami hamar elfogy és hiába a 4 mag. Én az SP-t ajánlom. Személyes javaslat volt. Gyorsabb, jobb, nekem jobban bejön.
0
0
0
0
no avatar
Hello ismét!

Szerintetek melyik éri meg jobban 40.000FT-ért?

Sony Xperia SP( Sima TFT kijelző ami nem a legszebb)

LG G2 Mini( nincs értesítő led ami kicsit zavar)
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció