Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TaylorXIII avatar
Akkor a ventilátorházirenddel történt valami. Ha halkabb lett az ezért van. Akkor annyira rakd a ventilátort amennyin eddig volt. 70-80%? MSI Afterburnerben egyedi ventilátorházirendet is csinálhatsz neki ahogy neked tetszik.
0
0
0
0
szalamispizza avatar
tegnap este még 45fok volt, reggelre 80on volt, újrapasztáztam 80.. most megint és 60-65 néha 70 😲 tényleg halkabb lett, még most is majdnem olyan, mintha bese lenne kapcsolva.
drivert nem frissítettem.. de nekem jó így, úgyis veszek majd ventit a gépházba, az is lejjebb nyomja majd szerintem
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De azt is írtad egyik nap még 45 volt. Mégis mikor volt az az egyik nap? 1 éve? vagy én nem értem, hogy lett hirtelen 80 fok. Ha te tudod akkor mondjad el😃 nem nézted te azt a 45 fokot idle állapotban? Akkor minden érthető lenne. De eza terhelve 45 fok ez nagyon kevés egy régi kártyánál. Vagy valami 2 dimenziós játék alatt volt ennyi? Csak mert az nem terhelés😃 Tomb Raider alatt meg ekkora különbség nem lehet. Talán a ventilátor nem pörgött eléggé meg frissítettél drivert és azután történhetett, hoy 80 fok lett mert nem pörgött eléggé az új drvier miatt és azt hitted újra kell pasztázni. Nem tűnt fel olyan, hogy halkabb lett a gép?
0
0
0
0
szalamispizza avatar
pasztázás előtt is felment 80ra 😆 gondoltam újrapasztázom megjavul, de sza*úl csináltam, és ugyanolyan maradt 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Az szerintem jó. 35%-on volt hűtő? Akkor nem csoda, hogy úgy felszökött(habár 80 fok sem vészes még videokártyánál). Viszont ha 45 fok volt eddig játék alatt akkor áruld már el nekem, hogy miért pasztáztad újra?😃
0
0
0
0
szalamispizza avatar
megpróbálom mégegyszer remélem megoldja

újrapasztáztam, rivatunerrel felhúztam fan sebességét 35%ról 60%-ra és játék alatt 60-65fok
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Akkor a pasztázás sikertelen volt. Ne legyen túl vastag réteg rajta és szépen terüljön el a paszta a GPU-n vagy a hűtő alján.
0
0
0
0
szalamispizza avatar
Tomb Raider 2013 mellett volt 45fok, most az üres 58-59et Everestel meg Gpu-z al mértem
amúgy ma reggel pasztáztam újra
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Elsőre úgy tűnik, hogy szerintem újra kéne pasztázni. Egyébként ez a játék alatt is max 45 fok ez nagyon gyanús. Az már rohadt kevés ez 9600GTnél. Azt milyen játékban mérted? Viszont a mostani üresbe 58-59 fok meg eléggé sok. Üres értékeket mivel mérted és mindig ugyanaz a program volt?
0
0
0
0
szalamispizza avatar
sziasztok
miért van, hogy a videókártyám (Geforce 9600GT) egyik nap játék alatt is max 45fok, most meg üresen 58-59fok játék alatt 80ig is felmegy?
0
0
0
0
lornevil avatar
Sziasztok (nVIDIA gforce 8800 gt)
Nem tudom hogy ez ebbe a topicba való ,de tegnap este elindítottam egy játékot(rfactor) és utána a textura meg hüjült és be fagyot a játék újra indítottam a gépet és a monitort le vitte 800X600-as felbontásba és onnantól kezdve a videó kártyát nem érzékeli nem ismeri fel. Már mindennel próbálkoztam : feltettem a legfrissebb és régebbi drivereket, újra telepítetem a gépet és a videó kártyát áttettem másik slotba nem tudok mit csinálni nem műkődik előre is meg köszönöm ha valaki megoldást tudna erre mondani mert eddig sehol nem találtam erre megoldást.Vagy kuka mert el romlot?
0
0
0
0
Cooley avatar
Ha csak a kábel miatt villogna, szerinted fel tudnád venni a villogást? Valami már probléma lesz ott. Mikor kezdődött a villogás? És amikor kezdődött, előtte csináltál-e bármit a videokártyával kapcsolatban? Pl. driver frissítés.
0
0
0
0
Demmer avatar
Sziasztok.Csomó játék elekezdett villogni nemtudom miért azt mondják azért mert dvi kábelt használok és kéne egy hdmi kábel lehetséges? videó is ittvan pl bf3 nem csak ennél villog mindegyiknél!!

Tegyétek fel 1080p-re és már látható hogyan villog!!

Köszönöm mindenkinek!
Üdv
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Hülye kérdés! mATX alaplapom van, és a PCI-E foglalat alatt csak kettő darab PCI slot van. Azoknak a VGA-knak, amik 2 slotot foglalnak, szabványosítva van a méretük? tehát közvetlen a VGA alá be tudok még tenni mondjuk egy hangkártyát? Mert laikusan kicsit tartok tőle hogy nehogy összeérjenek.
0
0
0
0
kung avatar
matebabaja: a gyártó azt írja, hogy akár 225W is fogyaszthat a Asus GTX560 TI 1GB DDR5 TI DCII TOP/2DI/1GD5 videokártya (AMD Athlon 64 X2 5400+ procid meg 89 Watt). Véleményem szerint inkább egy Chieftec 500W CTG-500-80PB tápot 11.918 Ft-ért vegyél.
0
0
0
0
no avatar
Szeretném megkérdezni hogy mi a véleményetek erről a vga-ról? 400 w-os táp elég neki vagy nem?

Asus GTX560 TI 1GB DDR5 TI DCII TOP/2DI/1GD5 videokártya
0
0
0
0
no avatar
sisko ezt a vga-t használom,nincs reá panasz 😃 😆 CoD4-et vitte gyönyörűen,még a Crysis 1-et és a Warheadot is 😃 😆 😆 Legjobb videókártyám ami volt az életembe 😆 😆
0
0
0
0
bukta2 avatar
Értem, minden esetre 1 kérdést megért 😃 most veszek majd köv héten valószínű 1 monitor-t és mondom rákérdezek 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Talán tudná. De inkább ne játsszál FULL HD felbontáson.
0
0
0
0
bukta2 avatar
szóval visszatérve a lejjebb említett kérdésemre 😃D Mit bírna az 5670-esem 1gb ddr3(800/1600Mhz) 1080p-be, nem várok sokat de mégis tudná futtatni a játékokat legalább low vagy low med-en? vagy felejtős? kösz előre is
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Enyém is régi😃 De attól még monitor.
0
0
0
0
matth1004 avatar
vanmonitor de elég régi😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Monitor is kell? Azt most is van, nem? Elvégre most is nézel valamit, nem? Ennyi pénzből sokkal jobb használt konfigurációt lehetne venni MÁSHOL. hardver apro.hu
0
0
0
0
matth1004 avatar
TaylorXIII: egybe veszem majd a gépet nemkell olyan gamer gép nincs olyan szükség. assassin 1😃 prototype 1 ilyesmire gondoltam😃 majd később ujitom ha lesz keret rá😃
de van egy másik gép: http://www.***/webaruhaz/fsc-esprimo-p5915-15.html?category_id=1505

http://www.ebyte.hu/szamitogep-monitorral/hasznalt-szamitogep-monitorral/PentiumD-2x3400--GF-GT210-1G---17--LCD_cs-10000291.html

melyiket lenne érdemes? saját pénzből újitok egyenlőre nemlesz több rá😃
0
0
0
0
cod4ultra avatar
De 4 magosítható és próbálták mindennel, de nem sikerült sajnos! :/
Ebből majd egy új proci lesz...valamikor..
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
a-a. Maga proci sem erős de egy GT210nél azért jóval erősebbel elbír. keret? használt kari oké? leendő gépedből mi van már meg? ha proci még nincs meg abból is lehetne esetleg valami jobb.
Prototype 1,2? Assassin's Creed első része csak vagy a III-ra gondoltál? Mert nagyon nem mind1😃 De ha már újítasz érdemes volna a mostani játékokkal is általában megbirkózó gépet összerakni. a GT 210 minden mostani de akár még 4 éves játékokban(GTA IV) a minimum grafikát képes nyújtani. Szóval azt nem érdemes megvenni.
0
0
0
0
matth1004 avatar
üdv. GeForce GT210 1GB DDR3 PCI-E kártya az bírna játékokat egy PentiumD 2x3-as procival? pl Prototype.Assassin's Creed vagy Darksiders😃 hasonlók.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Neked most egyébként milyen procid van?😃 Látom van olyan képed ahol Phenom II X4 B50 van de a gépednél meg más van írva😃 Nem 4 magosítható? Ha nem 4 magosítható és ez a max amit ki tudtál belőle hozni akkor még azt kérdezném, hogy ez már feszemeléses tuning vagy azt még nem emeltél? Mert ha azt még nem emeltél akkor úgy még van lehetőség elvileg.
0
0
0
0
cod4ultra avatar
Oké rendben, köszi a választ, csak sajnos a procit valamiért sajnos nem lehet már húzni! 😞
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem bírja a kártya már. Minden kártya másképp bírja. Van ami jobban van ami rosszabbul. Egyébként felvételnél nem a videokártyát kell húzni hanem a processzort mivel annak kell még felvétel miatt plusz számításokat végezni a játék mellett.
0
0
0
0
cod4ultra avatar
Na szóval, ma nemrég megpróbáltam húzni a kártyán. Húztam 951 Gpu clock -ig és 5500 Mhz Memory Clock -ig és a Voltage is full. De villan a kép bead egy színes képernyőt és lefagy...Vagy pedig a driver miatt áll meg. Asus gpu tweak -ot használok, vagy inkább az msi afterburner -t kellene? HELP PLS! 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
HÁt nézd meg mennyi 4,1Ghz-en egy 30 perces terhelésnél és azt írd le ide. Most azzal mit kezdjünk, hogy 3,4GHz-en mennyi ha a 4,1GHz érdekel?😃 A mostani 45 fok teljesen jó. 4,1Ghz-en felszökik biztosan 55-re is de még az is jó egyébként. Csak ilyenkor már biztos megjön a hangja a ventilátornak.
0
0
0
0
no avatar
nem 4.1ghz-n 45 fokos hanem alapon 3.4ghz-n
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Minden bizonnyal ki. Ha tényleg 45 fokos 4,1Ghz-en akkor maradhat.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok a athlon 2 x4 750k kihajtja a Sapphire radeon hd 7770 ghz edition OC-t? Ja és még annyi h gyári hűtő van a procin és h nem baj-e neki ha 4.1ghz-n hagyom
alap mhz-n(3.4ghz) 100% terhelássel 45fokos
0
0
0
0
sisko avatar
basshunter2 : Ha még műkszik,akkor az egy nagyon jó vga 😂 Sajnos már eljárt felette az idő(lassan 10 éves lesz),és nem tud dx9c-t,csak a sima dx9.0-át,ami miatt manapság már nem sok mindenre használható,,de a maga idejében nem volt rossz,illetve a középmezőnybe tartozott.
0
0
0
0
no avatar
Mi a véleményetek erről a videókártyáról? Sapphire Radeon 9600Pro 😀 😆
0
0
0
0
cod4ultra avatar
Sziasztok!
Abban a dologban szeretnék segítséget kérni, hogy az én VGA -mat, (GTX 480) szeretném húzni. Csak annyi a baj, hogy 950-ig tudom húzni, tovább már nem. Esetleg az segíthet, hogy a GPU Voltage -t fentebb húzom?!
Ha esetleg van ötletetek , hogy meddig húzzam légyszi a gépemhez írjátok meg! 😀
(Gameplay felvevések miatt kéne)
0
0
0
0
bukta2 avatar
Nem várok sokat,de mégis mit bírna az 5670-esem ami 1gb os DDR3-as(1080p) be low, vagy low-med et birná Stabil 30 fps-el? Vagy felejtős? 😃
0
0
0
0
zolek17 avatar
nincs véletlen valakinek agp s 256 os vga-ja kéne nagyon. cserélnék inkább.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Felbontásfüggő de igen elég a 965 a 6850 mellé.
0
0
0
0
Dani46 avatar
az tökmind akármelyikhez mehet bármilyen vga amúgy a 6850 et simán nekem mellette 7950 van amit csak a crysis 3 ba 1 pályán nem tud kihajtani amúgy még azzal is tökéletes!!!!!
0
0
0
0
FL1XxY avatar
Hy all! érdekelne ez a téma hogy milyen proci mellé milyen vga ,ugyértem milyen párosok tudnak egymás mellet jol dolgozni tehát mondjuk esetemben a phenom x4 3,4 ghz mennyire tudja kihajtani a hd6850-et?? vagy fordítva? azt tudom hogy amd&ati intel&nvidia...
0
0
0
0
ProAkos avatar
Nagyszerű. Akkor marad 7850. 😀
0
0
0
0
kung avatar
Szerintem nem éri meg vacillálni, mert a HD 7850 jobb.

https://kepfeltoltes.hu/130630/teszt-7850_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
ProAkos avatar
Sziasztok!

Megtudnátok nekem mondani, hogy 800mhz és 920mhz gpu órajel között meglátszik a különbség? 6950 és 7850 közt vacilálok..
0
0
0
0
no avatar
msiDevil: Jah, nincs ok aggodalomra 😜
0
0
0
0
msiDevil avatar
Most néztem a VGA-t 25 Celsius fokos, az jó?😃