AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
foxbet avatar
kisteker írta:
de olyan decemberre lehet majd venni már őket boltban?

Ugy lehet majd addigra venni a boltokban hogy bemész és leveszi neked a polcról és oda adja kifizeted és kész nem is kell rendelni addigra már helyreáll a szállítás.
0
0
0
0
kisteker avatar
de olyan decemberre lehet majd venni már őket boltban?
0
0
0
0
foxbet avatar
aaron_ írta:
TomiMan írta:
szeptember vmikor, de most szeptemberben.
ha igaz amit en hallottam itt!

szerk: akk nem volt igaz 😜

Megint eltolták, októberre 😠 tényleg volt szó szeptemberről is.

Már az OME-khez kiszállítása folyamatban van...............
0
0
0
0
aaron_ avatar
TomiMan írta:

Megint eltolták, októberre 😠 tényleg volt szó szeptemberről is.
0
0
0
0
TomiMan avatar

0
0
0
0
foxbet avatar
kisteker írta:
És a bulldozerek mikorra várhatók?

jelenleg október-ban kezdődik meg szállítás . De mire normál üzemmódra áll a szállítás európában addig 1 hónapnak is el kell telni-e.
0
0
0
0
kisteker avatar
És a bulldozerek mikorra várhatók?
0
0
0
0
foxbet avatar
Gta4vevo írta:
Értem de egyre jobban használta ki pár játék alatt már vagy csak a phenom ii x4 955 nem tudta már annyira kihajtani a grafika növelésével.

jó az a proci egy a lényeg 4 magos legyen a procid hisz csak akkor tudja a mai vga-kat kihajtani az hogy Athlon II x4 vagy Phenom II x4 vagy core 2 quad,i5,i7(i3) hajtja ki a vga-t az már más kérdés.
0
0
0
0
Osynho avatar
Gta4vevo írta:
Értem de egyre jobban használta ki pár játék alatt már vagy csak a phenom ii x4 955 nem tudta már annyira kihajtani a grafika növelésével.

Ezt nem igazán értem. 😀 Minél magasabbra van állítva a grafika, annál könnyebben "hajtja ki". Pontosabban a játék nem fog tovább gyorsulni a proci húzásával, azaz gpu/vegyes limit lesz.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
Gta4vevo írta:
Hát nem de itt is egy teszt :

[LINK]

Itt leírja bár ez a proci főleg programokra jó (ez a teszt szerint).
Mivel a phenom II x4 965 jobb ami érdekes tény😃
Ja és az elöző tesztből az derült ki ha nagyobb grafikai teljesítmény kell nagyobb felbontáson ott már átveszi az irányítást az intel i3 2100😀

Lásd : bad company 2 , hawx , mafia 2 meg ugyanaz 😃
Na m1 gondold át mire kell szerintem ha ez a teszt reális lehet jobban jársz játékra amd phenom II x4 965-el😆

Full HD, max grafon hibahatáron belül vannak az eltérések... Tökmindegy melyiket veszi az ember, a vga-ra érdemes költeni.

Ja és az elöző tesztből az derült ki ha nagyobb grafikai teljesítmény kell nagyobb felbontáson ott már átveszi az irányítást az intel i3 2100

Ezt miből gondolod? Ha nagyobb grafikai teljesítmény kell, akkor erősebb vga-t kell venni. Nem kell ezt a proci dolgot túlbonyolítani. 😀
0
0
0
0
MaximumGame avatar
kisteker írta:
Szóval akkor most mit éri meg jobban, egy core i3 2120-at vagy egy x6 1055t-t? Tud annyit az intel hogy megérje szinte ugyanolyan áron (1500 ft-tal olcsóbban) megvenni?

Szerintem X6 vegyél... játékokban igy is ugy is fog menni minde, de az a + 2 mag , csak ugy jól jön, ha dolgozol másson is... nem hal be... GTA 4 meg ilyenek amiknél nincs Core megadva.... Maxon használja , ha tudja a magokat 😀
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Ja igaz esni fognak az árak is szerintem!😀
0
0
0
0
almos avatar
Várjatok még egy hónapot Bulldozerre és akkor könnyebb lesz választani.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
persze hogy x6ot ha i3 2100-hoz hasonlítod de szerintem a mostaniak közül az árkategóriájaban mindenképpen top1 a i5 2500k.
0
0
0
0
kisteker avatar
Szóval akkor most mit éri meg jobban, egy core i3 2120-at vagy egy x6 1055t-t? Tud annyit az intel hogy megérje szinte ugyanolyan áron (1500 ft-tal olcsóbban) megvenni?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nem a mag számít hanem a technológia már valahol egyszer leírtam hogy. Volt régen a csúcskategóriás intel p4 3,4Ghz majd pár év múlva kijött egy sima kis gagyi intel Celeron420 1, 6GHz semmi extra gyorsítótár semmi. És szét alázta az egykori királyt. Szóval a processzor technológiája a fontos. Egyébként jó az x6 nem szar erős proci később ha már kell a 6 mag jól jön csakhogy addigra sokkal jobb 6 magosok lesznek ez a 6 magos meg elavult lesz. És különben meg az intel túláraz mostanság de tényleg jó erőben vannak a procijai. Szóval inkább egy erős 4 magost aztán pár év múlva valami durvábbat. Azt hogy amd vagy intel nem tudom arról írjanak a többiek
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Jó persze én nem értek hozzá csak a tesztből vontam le következtetést😀
0
0
0
0
foxbet avatar
Cooley írta:
Gta4vevo írta:
játékokra:

[LINK]

Ezen a szinten van a 955 de elég sok mindenben játékokban főleg jobb a 955 (ahova proci is kell azért nem kevés) az i3 meg programokra jobb szerintem inkább.
phenom II x4 955 = szinten Intel i3 2100

De viszont a intel i5 2500K az már tényleg jó mindenre egyaránt és odaveri a phenom x6-odat szerintem.

És 2x annyiba kerül. 😀 És egy normális alaplap is drágább hozzá, mint az X6-hoz. Egyébként az X6 nem igazán játékra való, bár lehet szórakozni olyanokkal, hogy letiltunk 2 magot, aztán úgy még az én alsó-közép kategóriás lapommal is megvolt a 4,27GHz(mondjuk még az sem volt mindegy, hogy melyik magokat tiltom le, szóval tényleg szórakozni kell vele). 😂 Ha megint sikerült ledumálnom haverral, hogy áthozza a gépezetét, akkor csinálok egy összehasonlítást X4 és X6 között alap és max OC-val is, aztán ha van valaki, akinek Inteles rendszere van, hasonló egyéb alkatrészekkel, az meg hozzádobhatja a saját eredményét, aztán saját tapasztalatból is megtudjuk, hogy mi a helyzet. 😃

én már csináltam egyik haverommal hasonló tesztetmikor még a phenomII x4-em megvolt. Csak ott Athlon II x4 640 vs Phenom II x4 965.Mi arra jutottunk hogy az L3 cache hiánya nagyon érződik a játékoknál nem csak alap órajelen hanem azonos órajelen is. Még a többi renderelésnél és egyéb energiaigényes dolgoknál is megérződik de nagyon az L3 cache hiánya.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Hát nem de itt is egy teszt :

[LINK]

Itt leírja bár ez a proci főleg programokra jó (ez a teszt szerint).
Mivel a phenom II x4 965 jobb ami érdekes tény😃
Ja és az elöző tesztből az derült ki ha nagyobb grafikai teljesítmény kell nagyobb felbontáson ott már átveszi az irányítást az intel i3 2100😀

Lásd : bad company 2 , hawx , mafia 2 meg ugyanaz 😃
Na m1 gondold át mire kell szerintem ha ez a teszt reális lehet jobban jársz játékra amd phenom II x4 965-el😆
0
0
0
0
kisteker avatar
TUdom, hogy elsősorban nem játékra való, csak ha monduk szépen leterhel 4 magot a játék, akkor én még miközben irtok metro 2033-ban postolhatok facebookra 😀 És itt már azért elkell a hat mag. Mert akárhogy lehet döngölni az x6-ot intel fan-ek, azért a hat mag az hat mag, és ha kicsit lassú elérésű, a 9mb total cache is 9 mb total cache 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Gta4vevo írta:
játékokra:

[LINK]

Ezen a szinten van a 955 de elég sok mindenben játékokban főleg jobb a 955 (ahova proci is kell azért nem kevés) az i3 meg programokra jobb szerintem inkább.

De viszont a intel i5 2500K az már tényleg jó mindenre egyaránt és odaveri a phenom x6-odat szerintem.

És 2x annyiba kerül. 😀 És egy normális alaplap is drágább hozzá, mint az X6-hoz. Egyébként az X6 nem igazán játékra való, bár lehet szórakozni olyanokkal, hogy letiltunk 2 magot, aztán úgy még az én alsó-közép kategóriás lapommal is megvolt a 4,27GHz(mondjuk még az sem volt mindegy, hogy melyik magokat tiltom le, szóval tényleg szórakozni kell vele). 😂 Ha megint sikerült ledumálnom haverral, hogy áthozza a gépezetét, akkor csinálok egy összehasonlítást X4 és X6 között alap és max OC-val is, aztán ha van valaki, akinek Inteles rendszere van, hasonló egyéb alkatrészekkel, az meg hozzádobhatja a saját eredményét, aztán saját tapasztalatból is megtudjuk, hogy mi a helyzet. 😃
0
0
0
0
kisteker avatar
--------

(bocsi duplakomi kétszer küldte el :S)
0
0
0
0
kisteker avatar
Azt gondoltam hogy odarakja (ahova) a leendő procimat az i5, de azért az x6-ommal nem ér fel egy i3 ugye?
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
játékokra:

[LINK]

0
0
0
0
kisteker avatar
Sziasztok!

Keresgéltem most itt a webáruházban, és valamit nem értek. A leggyengébb core i5 többe kerül mint a phenom x6 1055t, és a core i3 2120 meg majdnem annyiba, mint az említett amd. Akkor most ez miért van, annyire rosszak az AMD procik? Tényleg majdnem jobb egy kétmagos mint egy hatmagos? Nem értem. Mert ha képes lenne beérni egy 2120 az x6-ost akkor lehet hogy olyat vennék.
0
0
0
0
foxbet avatar
Synda írta:
Cobi írta:
Elsőre nem tűnik nagy dobásnak de majd utána nézek 😀

Köszi

Ivy nem is lesz az,APU-t fejlesztik tovább.

Sandy-E meg nem átlagfelhasználóknak fog készülni,vagyis nem az ő pénztálcájuknak.😕 😆

így van csak éppen ezek 22nm-el készülnek legalább is a proci része.
0
0
0
0
HartgeH3 avatar
Elsőre nem tűnik nagy dobásnak de majd utána nézek 😀

Köszi
0
0
0
0
HartgeH3 avatar
Sziasztok!

Annyira elvetemülten olvastam AMD cikkeket meg várom a Bulldosert meg későbbiekben gondolkozom hogy AMD konfigot rakok össze, hogy az Inteles híreket már nem is figyeltem.

Fejleszt valamit az Intel, készülnek ők is valami nagy dobásra?
Tud valaki valamit?
0
0
0
0
Devis avatar
nem tom miért 3dmark-ra támaszkodtok.... semmi valós alapot nem ad.

"A valós munkakörülményeket vizsgálva a Bulldozer nagyon erőre kap. A CPU x264-es kódolás mellett Pass 1, azaz egy menetben 136,29, míg Pass 2 módban 45,39 képkocka/másodpercre volt képes. A Pass 1 mód mellett Intel processzor még nem lépte át a 100 képkocka/másodperces határt, míg Pass 2 esetén a legerősebb Sandy Bridge 35-36 képkocka/másodpercet tud. Az 1000 dolláros Core i7-990X már 47 képkocka/másodpercre is képes"

Szépen nézni ki az amd ha gyengébnek tüntetné fel a prociját mint az intel legerősebb procija.... intelnek csinálna reklámot nem magának. teljesen felelesleges most még erről beszélni h melyik lesz a keményebb
0
0
0
0
no avatar
Synda írta:

"A Bulldozer a legjobban a 3D-s programok futtatásakor érzi magát. A 3DMark 11-ben P6265 pontot szerzett a DonanimHaber tesztrendszere. Ugyanilyen VGA mellett a Core i7-2600K még alapos tuning esetén sem tudja átlépni a 6000 pontos határt. A legerősebb Sandy Bridge a Guru3D tesztjében 4,3 GHz-es órajelen P5809 pontra képes. A hatmagos Gulftown processzorok közül ugyanebben a tesztben a Core i7-990X P6059 pontot szerez a Tom's Hardware mérései szerint."

khm-khm. "1.northern: Intel Core i7 2600k 5Ghz+4GB DDR3+GTX 480 860/4200 P6900" 3Dmark 11es teszt topicban.
0
0
0
0
almos avatar
Hiszem, ha látom. Egy tuningolt 2600K már annyira erős mai viszonylatokban,hogy 2-3 évig semmi nem izzasztja meg. Nekem meg tökéletesen megfelel a 2500K, amire én használom nem is kell ennél jobb és pár évig maximálisan kiszolgál 😀
0
0
0
0
almos avatar
Nem követem a Bulldozer körüli kavalkádot,de nyilván 16-án fog megjelenni az első pár modell. Én már nagyon kiváncsian várom, hogy mit tudnak, és jól döntöttem-e a 2500K-val, bár ez nem is kérdés 😃
0
0
0
0
sily avatar
Synda írta:
sily írta:
Helo ! Azt szeretném kérdezni hogy melyik érné meg szerintetek jobban :

AMD PHENOM II X6 1100 T (6X3,3 GHz)
vagy
INTEL CORE QUAD Q 9400 (4X2,66 GHz)
vagy
CORE I5-2500 (4X3,3 GHz)

Ja és jelenlegi alaplapom a Q9400-al kompatibilis és a videokártyám egy GTX 460 SE 1G.

Esetleg más ötlet ?

Egyik sem.😜

Q 9400, jó proci(nekem is olyan van),de drága.
i5 2500, szorzótármentes,nem tudod tuningolni.
x6,megint csak felesleges,kevés játék használ ki 6 magot.

i5 2500k a nyerő,vagy várd meg a Bulldozereket.😉

Apropó Bulldozerek ! Mikor jelennek meg ?
0
0
0
0
sily avatar
Helo ! Azt szeretném kérdezni hogy melyik érné meg szerintetek jobban :

AMD PHENOM II X6 1100 T (6X3,3 GHz)
vagy
INTEL CORE QUAD Q 9400 (4X2,66 GHz)
vagy
CORE I5-2500 (4X3,3 GHz)

Ja és jelenlegi alaplapom a Q9400-al kompatibilis és a videokártyám egy GTX 460 SE 1G.

Esetleg más ötlet ?
0
0
0
0
foxbet avatar
játékoknál a core i7 2600K 1 fps-el győzi le a 980X-et.A core i5 2500K meg átlagosan 0.5 fps-el többet kap mint a 980X.De rendelerés,tőmörítés, esetén a 980x jobb az összesnél.
0
0
0
0
stalker41 avatar
néhány tesztben csúnya veresége van de szerintem csak azért mert nem használják ki a szoftverek a 6 magot szerintem a procikat majd az ARMA3 -al kellene majd tesztelni 😆
0
0
0
0
nagy_robi avatar
stalker41 írta:
hmm mondjuk a korához képest jobb volt a C2D meg a C2Q hát az tény h sandy bridge teljesen szétveri az elődjeit azon én is meglepődtem h a 6 magos intelt nagyon is szorongatja olykor le is nyomja az i7-2600 szóval akkor nem a sandy bridge a nagyon jó hanem a 1156 meg 1366 nagyon rossz😃 igaz most már árban nem is éri meg csak a sandy bridge

Azt külön megnézném hogy a(z) i7 980x/990x-et leveri a(z) i7-2600
0
0
0
0
stalker41 avatar
hmm mondjuk a korához képest jobb volt a C2D meg a C2Q hát az tény h sandy bridge teljesen szétveri az elődjeit azon én is meglepődtem h a 6 magos intelt nagyon is szorongatja olykor le is nyomja az i7-2600 szóval akkor nem a sandy bridge a nagyon jó hanem a 1156 meg 1366 nagyon rossz😃 igaz most már árban nem is éri meg csak a sandy bridge
0
0
0
0
nagy_robi avatar
niteforce írta:
csak annyi, hogy az 1156 és az 1366 a két legrosszabb, a sandy bridge a legjobb archiektúra.

Elárulnád nekem miért a 2 legrosszabb?
Igaz az 1366-os processzorok drágák, viszont azt már eleinte nem az átlag embereknek csinálták ha nem fejlesztőknek/programozóknak. Vannak akik azt vettek anno, és biztos hogy nem tartják őket rossznak.

Az 1156-ról meg annyit hogy az i3/i5/i7/Xeon még mai napig nagyon jók. Főleg az i5-760. Igaz majdnem 1 árban van a sokkal jobb i5-2500K-val, de még mai nap is nagyon sokan használják és külföldön veszik is jobban.
0
0
0
0
niteforce avatar
csak annyi, hogy az 1156 és az 1366 a két legrosszabb, a sandy bridge a legjobb archiektúra.
0
0
0
0
stalker41 avatar
pontosan mi ? az amit a tuningról mondtam? ez az én véleményem
0
0
0
0
Devis avatar
az intel-nek nagyon jó volt az s1156 és az s1366 generáció de sandy bridge is nagyon jó hiába legjobb (CPU-ként) de ezzel az intel csak rosszabb lett a szememben mert az ahogy elvették a tuning lehetőségét csak 2 két típust lehet tuningolni azokat is csak szorzóval nem ártott volna több féle K jelű proci.

ez mind butaság
0
0
0
0
stalker41 avatar
most valamennyivel az intel a jobb szerintem az utóbbi mind a 2 gyártó nagyon szépen fejlődik.
az intel-nek nagyon jó volt az s1156 és az s1366 generáció de sandy bridge is nagyon jó hiába legjobb (CPU-ként) de ezzel az intel csak rosszabb lett a szememben mert az ahogy elvették a tuning lehetőségét csak 2 két típust lehet tuningolni azokat is csak szorzóval nem ártott volna több féle K jelű proci. no meg mikor a proci megjelent nem is lehetett kapni olyan alaplapot ami 100%-ig kihasználhatta mondjuk ez nem olyan nagy gond mert aki K-t vett annak úgyis van külön VGA-ja... de B2-es lapokkal lévő "kisebb problémákról" is megvan a véleményem....
lenne 1-2 kérdésem erről sandy brdge-ről
ha P67-es lapom van akkor ugyen nincs gpu-ja használva tehát nincs áram alatt az nem fogyasztja feleslegesen az áramot??
AMD új CPU-i elég jók (főleg gpu szempontból) jól hangzik hogy lehet párosítani néhány ati kártyával de azok is eltérő gpu-t használnak akkor nem értem mért nem lehetne nekem párosítani a HD6850-el hát meg annak sem örülök hogy xp-n ezt nem lehet használni osszességében azért jó h van ilyen mert a legerősebb vga amivel lehet párosítani és a legerősebb APU együtt szerintem megéri
én most jelenleg i5-2500K-t venném de ki tudja mit hoz még a jövő
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
http://www.techspot.com/news/44627-amds-bulldozer-based-fx-8130p-benchmarked-early.html Nahát nem tudom de sok helyen irnak erröl a proci tipusrol szóval szerintem lessz ilyen tipus
tessék
http://www.youtube.com/watch?v=wlsJ0B04Ndo&feature=related
0
0
0
0
foxbet avatar
A proci overclockingja elég érdekes dolog mivel a Phenom II x4 965-nek az AMD-s emberek 6,2 GHz-ig tudták csak felhúzni azt mondták ennél nagyobb nem lesz rá 2 hétre megjelent egy videó a youtube-n ahol ugyan ezt a procit egy csávó 6,5-GHzig fel tudta húzni.
0
0
0
0
Cooley avatar
Koni írta:
amd fx-8130p azt olvastam,hogy 8magos 8mb l3 chacke és 5,2 Ghz ig is simán felmegy szerintem verni fogja az i7 pár szériáját

Ilyen típus pont nem lesz. 😃 Első körben FX-8100 és FX-8150 lesz, majd jövő év elején váltja őket a FX-8120 és a FX-8170. Az meg semmit nem jelent, hogy azt olvastad, hogy simán felmegy 5,2GHz-ig, ez majd akkor derül ki, amikor megjelenik, addig csak pletyka. 😀
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
amd fx-8130p azt olvastam,hogy 8magos 8mb l3 chacke és 5,2 Ghz ig is simán felmegy szerintem verni fogja az i7 pár szériáját
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció