Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TaylorXIII avatar
Inkább nem😃 Egyébként is 40 fok kb a gpu terheletlenül😃 Meg a bordák sem olyanok ezen, hogy bírná nemde? Ki akarod nyiratni velem a kártyám?😃
0
0
0
0
bybeni avatar
gigabyteéknál volt a silent cell-fantázianevű tákolmány... azt rádobták a kissé melegedő kártyákra is 😃
TaylorXIII próbáldd ki mi lesz ha lehúzod a VGA-d ventillátorának vezetékét 😃 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ezt nem tudtam😃 Én GT 610, 620, 6450, 5550 meg hasonlókon láttam csak😃 Asszem van HD 7750ből is😃
0
0
0
0
bybeni avatar
"kis teljesítményű kártyára van téve" azért elvetemült volt némely gyártó, mint pl 4870-re passzív bordát raktak, alapon volt 60-65 fok 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha halk videokártya kell akkor passzív😃 De tényleg az aktívot vedd mert az is hangtalan mivel úgyis kis teljesítményű kártyára van téve.
0
0
0
0
no avatar
melyik a jobb az aktív vagy a passzív hűtéses videokártya?
0
0
0
0
bybeni avatar
cod4ultra:
A Pixel és a Textúra átviteli sebesség nő a GPU-húzásakor, viszont kell a sávszél a GPU és a memória közt is, megéri jobban mindkettőt húzni!
0
0
0
0
cod4ultra avatar
Mi adna több FPS -t?? Ha fentebb húzom a gpu clock -ot, vagy a memory clock- ot? 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Csak HDben(1280x720) játszol? Akkor tuti😃 A HD 5850 karid egy mostani HD 7790 kb és a 7870 ennél olyan 60%-kal jobb. Habár a procid nem annyira erős már. De szerintem így is nagy változás lesz.
0
0
0
0
babo410 avatar
TaylorXIII nagy köszönet! Am még csak annyit, hogy Sapphire az a tapasztalataim szerint jó gyártó. Tényleg az a legjobb az AMD-nél? És a 7870-essel HD-ben erős beállításokkal fognak futni az új játékok is? Egyébként az 5850-essel is még elég jól futottak az új játékok.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
devil035: Felesleges lenne az E5200-zat lecserélni, mert a HD6670 mellé az jó.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
babo410: maradj AMDnél és vegyél HD 7870-t igen😀
0
0
0
0
babo410 avatar
Kérdésem az, hogy 65 ezer forintig milyen vidikarit ajánlotok, amit legalább 2 évig nem kell piszkálni? Vegyek Radeon 7870-est? Vagy inkább térjek vissza az Nvidiára? Mostani karim, ami tönkrement, az egy Radeon 5850-es. Még sok játék futott rajta elég jól, de szegény bekrepált. 4 magos Core 2 Quad q6600 2,4GHz-es procim és 4GB DDR3 RAM-om van. Mit javasoltok? 65ezret tudok szánni rá sajna, nem tervezett kiadás lesz!
0
0
0
0
PoPet avatar
Felesleges húzni nem érsz vele sokat.. Én is egy ideig mindig benyomtam hogy GTX 650 OC órajeleken mennyen a karim, de nem értem vele semmit...
Nincs játék ami megfogná magas grafikán.. 😀
Najó azért a Crysis 3-at még nem próbáltam.. 😃
De ha meglesz végre az az i5 valamikor, akkor kis túlzással meg pláne nem lesz előttem akadály.. 😃
0
0
0
0
msiDevil avatar
Aha, de nem látom értelmét az a pár fps, kb igy ugyanolyan játszani mint tuning előtt
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem bas zod ennyivel tönkre. Ez még biztonságos tuning volt😀
0
0
0
0
msiDevil avatar
hát plusz 4 fps-el mit kezdjek? 😆 inkább marad alapon 😃 tönkrebaxni meg nem fogom a kártyát 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Akkor a valósat írja😃 De szerintem ne húzd. Szerintem nincs értelme. De ha neked kell ez a pár FPS akkor csak tessék😃 De tovább szerintem ne húzd.
0
0
0
0
msiDevil avatar
memorynál 960 mert 150-et rádobtam, alapbol 810 volt 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Memorynál most mennyit ír? Attól függ. Valós órajelben a 300 kicsit sok lenne😃
0
0
0
0
msiDevil avatar
Msi afterbrunerben. Core clocknál +100 és memory-nál 150? kiprobálom 😃

Szerk: Na kipróbáltam ugy, hát nem sokat dobott a teljesitményen, simán ment a GuildWars2 maxon 41 fpsel, így huzva meg 45, szal olyan 4 fpst dobott csak rajta 😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
HOl húzod? a +28 most mint jelent? +28MHz? Mert az nem sok. GPUnál mehetsz +100at memóriánál meg szerintem +150-et(valós órajelben szóval ha effektívet ír akkor úgy 300-at) de nem nagyon van értelme húzni.
0
0
0
0
msiDevil avatar
EGy msi GT640 2GB kártyát szerintetek meddig lehet huzni, a core meg memoria clocokot? +0-án volt mond a 2 clock felraktam öket +28-ra, de még birta 😆 meddig lehetne felhuzni?
0
0
0
0
Devis avatar
Szóval Gigabyte 7790 karik nem lettek a legjobbak?:S

Hát úgy tűnik. 😞
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Nem igazán van rá lehetőség.
De mostmár telepítettem CD-ről meg netről mindent amit kellett, csak jó lesz.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha jól emlékszem egy régi de jó tápod van szóval nem hiszem. Nem is fogyaszt sokat kártya. De egy tápcserével ki tudnád deríteni ha lenne rá lehetőséged.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szóval Gigabyte 7790 karik nem lettek a legjobbak?:S
0
0
0
0
bybeni avatar
ximo:
nem tudom ki emlékszik arra a "dobd a sütőbe 260 fokra 15percre" avagy süssünk kártyát című esetre mikor nagyon nagy visszhangot keltett az NVidia baklövése! A DA-Tech szállította forraszanyagot használták évekig ami elismerten szar volt!
konkrétan a forraszanyag nem bírta egy idő után a hirtelen hőmérsékletváltozást s az apró forrasztások elpattantak, ezt javították egyesek sütéssel ahol újjraforrt a forraszanyag!
Rengeteg fórumon olvasni ezekről, legjobban a 8,9-es széria a éa még néhány régebbi GTS250 is belesett ebbe a gyártási hibába!
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Hát jó lenne már tudni...
De most újra tettem a Catalystot CD-ről.
Csak jó lesz mostmár.
0
0
0
0
Devis avatar
Nekem nem. De havernak is gigája van 7790-ből, , 3 hónapja szenved miatta.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Devis: Az oké de neki mégis sok baja van vele. Mitől lehet ez Devis? Neked sosem produkált még ilyet?
0
0
0
0
Devis avatar
Szépen viszi egyébként a játékokat a HD 7790?Smiley

Alapórajeleken 1680x1050 szépen viszi a játékokat. Tuninggal nem próbáltam még, nem igazán láttam még értelmét.
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Nem hiszem el. Videót nézek és egyszercsak fekete képernyő, nyomok egy ctrl+alt+deletet, bejön a videó, de full zöld. Nyomtam egy F5-öt és mostmár jó.
Ez nagy baj?
0
0
0
0
ximo avatar
"szar forraszanyag" Erre igazán kiváncsi lennék mit akar jelenteni...
0
0
0
0
bybeni avatar
TaylorXIII: igazad van, én meg arról hogy mi lenne a jobb választás 😀
NVidia ezen szériájánál amúgyis haldokolnak a kártyák, 8,9-és GTS 250 is benne van abban a "szar forraszanyag" című baklövésben 😜
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Igen elképzelhető, hogy a driver volt.(Mintha valahogy régebben nem lettek volna ilyenek h egy drivertől lefagy a játék meg stb. Én megértem, hogy mindenki kurva sok fps-t akar de sem az nvidia sem az amd nem figyel már oda arra, hogy a driver tényleg stabil legyen akár régebbi játékok alatt is. Elvégre az AC 2 meg Brotherhood milyen régi játékok már aztán azalatt befagy fél óra után a játék? Röhej. Én nem támogatom az állandó driver váltogatást.) Szépen viszi egyébként a játékokat a HD 7790?😀

bybeni: Igaz de én arról informáltam amiről kérdezett😃

alex13: Egyébként miért kérdezted?😃 Váltani fogsz?😃
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Sziasztok.
Tegnap Far Cry 3, Assassin's Creed 2 és Brotherhood olyat csinált, hogy pár perc játék után úgy elkezdett kadozni, hogy beállt és újra kellet indítanom a gépet, mert nem tudtam kilépni belőlük.
Aztán gondoltam frissítem a driverem, utánna kipróbáltam Brotherhooddal és utánna nem laggolt (kb 30 perc után). Akkor a driver volt hibás?
0
0
0
0
alex13 avatar
TaylorXIII: köszi, akkor jól gondoltam, mert ahogy nézegettem mindenhol kb azokat láttam 😃
0
0
0
0
bybeni avatar
Amennyiben nem vagy NVidia fan akkor ajánlom inkább HD 4870-et...
árban szinte nincs is különbség...teljesítményben viszont annál inkább, én most váltottam 8800GTS (G92) után 9800GTX re és végül egy 4870 landolt... inkább a radeon!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
A 9800GTX az még BF3-ra meg úgy kb minden játékra elég ahol nem csak DX11 van(Crysis 3, elvileg BF4) ha reálisan állsz hozzá és nem FULL HDban akarsz játszani bár ott is meg fogja állni a helyét mindenhol minimum lowon de akár mediumon is. Csak a tápod bírja mert a fogyasztása az nem piskóta! Egy mostani harmad annyit fogyasztó kártya jobb nála: HD 7750 1GB ról van szó most de a GTX 650 is keveset fogyaszt és van.
0
0
0
0
Sweetwater avatar
Sziasztok!Erről a kártyáról mi a véleményetek:http://www.msi.com/product/vga/N9800GTX-PLUS-T2D512-OC.html#?div=Specification
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
devil035: Athlon 750K vagy pentium g2020.
0
0
0
0
devil035 avatar
HD 6670 gddr5höz milyen procit érdemes mellé rakni, mert jelenleg (e5200) dolgozik alatta.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
kb a GTS 250 de inkább 9800 GTX,9800 GTX+, 8800 GTX de leginkább a 9800 GTX és a 9800 GTX+, de GTS 250 sem sokkal erősebb. DX11-es karik közül meg HD 5750 és GTS 450.
0
0
0
0
alex13 avatar
A 4850-el, melyik nvidia kártya van kb úgy egyszinten ami hasonló képp viszi a játékokat mint ez?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Jó de estéről reggelre ennyi por nem mehetett bele és azt mondja halkabb is lett. Szóval valamiért nem pörög fel a ventilátor terhelés alatt.
0
0
0
0
Dani46 avatar
én is jártam így hiába pasztáztam újra a gt-t aztán mondom leszedem a bordáról azt a műanyagot az úgy televolt porral nem tudott rajta átmenni a levegő ahogy kipucoltam legnagyobb melegbe is 50-60 között ment terhelés alatt!!!!!!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció