AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
_AsheXp avatar
Hát aki nem akar játszani, hanem a proci vga-ját akarja használni, pl filmezésre, annak megéri az Ivy 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
hardX írta:
Az a Sandy-E amire te gondolsz Quadgame, annak lesz 350 dollár

kisteker: Az Ivy Bridge gyengébb lesz mint a sandy bridge, mivel az ivy-ben csak az APU-t fejlesztik tovább, és az ivy jó lesz a 1155-ös lapokba is 😀

Ja 😆. Nem baj, akkor sem éri meg...😆
0
0
0
0
Cooley avatar
Quadgame94 írta:
kisteker írta:
A prohardver szerint az olcsóbb i3 2%-kal jobb mint a phenom x4 955 és a fogyasztása kisebb 60 wattal. Az Ivy-ra meg akármennyit kidobok csak legyen nekem is 😀

Ha meg eldöntötted, akkor miért kérdezed meg? Az előttem lévők is ezt írták, szal semmi értelme nem volt most ennek a kérdésnek.
Már nem is írom h a legolcsóbb alaplap az Ivy-ba 350Dollár lesz.

Te kevered az Ivy-t a Sandy-E-vel, nem gondolod? 😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Az a Sandy-E amire te gondolsz Quadgame, annak lesz 350 dollár

kisteker: Az Ivy Bridge gyengébb lesz mint a sandy bridge, mivel az ivy-ben csak az APU-t fejlesztik tovább, és az ivy jó lesz a 1155-ös lapokba is 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
kisteker írta:
A prohardver szerint az olcsóbb i3 2%-kal jobb mint a phenom x4 955 és a fogyasztása kisebb 60 wattal. Az Ivy-ra meg akármennyit kidobok csak legyen nekem is 😀

Ha meg eldöntötted, akkor miért kérdezed meg? Az előttem lévők is ezt írták, szal semmi értelme nem volt most ennek a kérdésnek.
Már nem is írom h a legolcsóbb alaplap az Ivy-ba 350Dollár lesz.
0
0
0
0
kisteker avatar
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
kisteker írta:
Nem akarom húzni, és csak egy évre kéne ameddig veszek egy erős Ivy-t vagy bulldozert. És nekem a fogyasztás is nagyon fontos. Így melyik?

AM3+ Lap, és Phenom II X4 955!!

Az Ivy aránytalanul drága lesz...nem éri majd meg. Mg megnézném, hogy mire kellene neked akkora teljesítmény...😆

Egy Bulldózer FX-61xx és azzal el leszel.
0
0
0
0
kisteker avatar
Nem akarom húzni, és csak egy évre kéne ameddig veszek egy erős Ivy-t vagy bulldozert. És nekem a fogyasztás is nagyon fontos. Így melyik?
0
0
0
0
ximo avatar
kisteker írta:
INTEL Core i3 2100 vagy Phenom X4 955?

Énis az AMD-t venném, bár ha ezek közül kéne választani akkor inkább gyűjtenék egy i5-re, vagy megvárnám a bulldosert, hátha jó lesz
0
0
0
0
niteforce avatar
955 BE mert azt tudod húzni jól az intelt nem.
0
0
0
0
kisteker avatar
INTEL Core i3 2100 vagy Phenom X4 955?
0
0
0
0
Cooley avatar
Igazából teljesen mindegy, így is úgy is hülyeség, mert a legerősebb asztali integrált nV videokártya is jóval gyengébb az Intel Sandy iGPU-inál, még a HD2000-nél is.
0
0
0
0
foxbet avatar
Cooley írta:
Intel chipszettel integrált nV, végül is így szokás ez... 😆

most nem erre céloztam pont ne érts férre ez csak egy példa nem ez a tükrözi a valóságot.
0
0
0
0
Cooley avatar
Intel chipszettel integrált nV, végül is így szokás ez... 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
mini ITX-platformon nem nagyon láttam még integrált GPU-t csak procisat.
0
0
0
0
foxbet avatar
Ok de arra ott van az alaplapra rakott integrált VGA(nvidia Geforce 7050*7025 vagy egyéb más megoldások)
0
0
0
0
niteforce avatar
ez egyáltalán nem játékra való GPU. netezésre esetleg filmre jó. kis HTPC-kben így nem kell + VGA-t venni.
0
0
0
0
foxbet avatar
Én azt megértem hogy egy GPU-t ami elvisz pár jó játékot medium garfikán de azt nem értem hogy egy sz*r Intel HD graphiccsal mit lehet kezdeni ennek az Intel részéről szerintem semmi értelme.
Ti hogy gondoljátok az én felvetésemet?
0
0
0
0
akos328 avatar
Jó, csak azt nem tudtam mi az h AMD A4, de most látom a végére oda van biggyesztve h FM1, most már világos... vegyétek úgy hogy nem szóltam.
0
0
0
0
niteforce avatar
hardver teszt nekem kabaré, röhögni jó, de érdemleges dolgokat nem lehet megtudni belőle.

FM1 foglalatba a Llano procik (APU-k) mennek. a GPU a processzorban inegrált, olyan mint a sandy bridge platform. Ezek a procik a második generációs Phenom és Athlon procik tulajdonképpen egy integrált GPU-val.

AM3+ foglalat a Bulldozereknek (AMD FX) ezekben nincs integrált GPU teljesen új fejlesztések.
0
0
0
0
akos328 avatar
Bocsi nem ide vág, de most néztem az általatok úgy kedvelt hardver-teszt.hu-t és láttam h írtak pár sort a Bulldozer procikról, meg a Liano-król
Az alján vannak ár ajánlók,és van h AMD A4... jelzésű, illetve AMD FM1... jelzésű, vagy ahogy jól esik nevű processzorok.
kérdésem az lenne h mind2 a Liano családba tartozik, vagy akk mi a különbség a 2 jelzésű procik között???
0
0
0
0
Cooley avatar
Mort2195 írta:
A világranglista első 20 helyén, csak intel procik vannak, szóval ennyit az AMD vs INTEL-ről, témát lehet zárni 😃

https://www.techwarelabs.com/wp-content/uploads/2011/09/top20-overlocking.jpg

Egyrészt az órajel önmagában semmit sem számít, másrészt az első helyen jelenleg egy AMD FX proci áll 8429MHz-cel, ami nem is kis különbség a 2.-hoz képest. 😀 Ráadásul egy modullal megy annyin, tehát 2 maggal. Sőt most nézem, hogy fentebb ott is van a videó... 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Tudod nem az órajel a fontos. Ott volt az intelnek a 3,8Ghz es gyári p4 e az intel is rájött hogy nem az órajelben van a teljesítmény
0
0
0
0
Kalamona avatar
Matyi10 írta:
akos328 írta:
😆 a videót nem néztem csak a hsz-t😃

ja értem..😃 de ezért sztem elég brutál...

Prohardver alapján egy több magos proci letiltva a magok nagy része. Így maradt 1 mag amit húztak fel eddig a legmagasabb órajelre.
0
0
0
0
no avatar

Phenom x4 840 és egy nem kis teljesítményű Crossfire rendszer
0
0
0
0
Matyi10 avatar
akos328 írta:

ja értem..😃 de ezért sztem elég brutál...
0
0
0
0
_AsheXp avatar
josh1991 írta:
az amd3+

Az nem amd3+ hanem am3+ ... Jol irta
0
0
0
0
akos328 avatar
0
0
0
0
Matyi10 avatar
akos328 írta:
Matyi10 írta:
[movie=youtube]UKN4VMOenNM&feature=player_embedded[/movie]

új rekord AMD FX-8150 8429 MHz-en😃DDD

nem régen egy Intel Celeron-t linkelte, az is bőven 8Gh fölött volt, és akk az volt a rekord, de most ez azért nem rekord mert mégis kevesebb vagy vmiért nem hivatalos, mert akkor ki lenne írva ha rekord dőlt volna, nem?

én az i pon-on olvastam h ez új rekord és a videoban látszik hogy ez csak 2 magos volt...
0
0
0
0
TomiMan avatar
a cím is az h rekordot döntöttek meg a vidiben is le van írva, Ez hivatalos
0
0
0
0
akos328 avatar
Matyi10 írta:

nem régen egy Intel Celeron-t linkelte, az is bőven 8Gh fölött volt, és akk az volt a rekord, de most ez azért nem rekord mert mégis kevesebb vagy vmiért nem hivatalos, mert akkor ki lenne írva ha rekord dőlt volna, nem?
0
0
0
0
Matyi10 avatar

0
0
0
0
foxbet avatar
josh1991 írta:
Látom videot amin láttam hogy lehet rá építeni, + már megvettem szóval ezt kell hajtani.😃

de remélem am3+-os lappal mert akkor az AMD FX mehet bele ha nem az akkor sajnos porul jártál. Mert 2012 első negyedévében már eltünnnek az összes AM3+-os procik az Athlon-ok.
0
0
0
0
no avatar
Látom videot amin láttam hogy lehet rá építeni, + már megvettem szóval ezt kell hajtani.😃
0
0
0
0
P Elastik avatar
Synda az veszélyes mert ha kiolvad a palack akkor gáz van😃
0
0
0
0
foxbet avatar
josh1991 írta:
Sziasztok

Egy kérdésem lenne hozzátok

Egy Phenom x4 840 3,8Ghz-en kitud hajtani egy 6970 vagy egy crossfire rendszert 2x6870 -et?

ahhoz inkább egy 1155-ös foglalatba illeszkedő corei5/i7 kell.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok

Egy kérdésem lenne hozzátok

Egy Phenom x4 840 3,8Ghz-en kitud hajtani egy 6970 vagy egy crossfire rendszert 2x6870 -et?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
hardX írta:
tasi: Nem cseszik szét csak felgyorsitják 😀

akkor nem is kell neki szilícium hanem jó lesz neki egy darab OSB lap is ha hűteni akarják.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
tasi: Nem cseszik szét csak felgyorsitják 😀
0
0
0
0
foxbet avatar
grat az AMD FX tuning csapatnak!!!!😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Synda írta:
[LINK]

vicces, hogy te meg én 775el, őkmeg olyan procikat csesznek szét amiket még a nagykerek nem is láttak.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Semmi baj, de olyan vicces 😃 😃
0
0
0
0
kisteker avatar
hardX írta:
Mi az hogy: "És corsair" 😃 😃 😃 Van rendes nevem is 😃 Ezen jót nevettem X 😆

Bocsi csak olyan nagy betűvel volt az írva hogy CORSAIR én meg inkább a tárgyra figyeltem úgyhogy azért írtam ezt 😀 Bocsi HardX
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Mi az hogy: "És corsair" 😃 😃 😃 Van rendes nevem is 😃 Ezen jót nevettem X 😆
0
0
0
0
Lizard avatar
kisteker írta:
És Corsair az Ivy Bridgek mikorra jönnek? 😀

2012 március,április
0
0
0
0
kisteker avatar
És Corsair az Ivy Bridgek mikorra jönnek? 😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
almos: SB-E nek a legolcsobb modellje 300 ezer ft lesz... Amire te gondolsz az az Ivy Bridge
0
0
0
0
almos avatar
Hát elég gond lesz,ha decemberben nem lehet majd Buldozert kapni, akkor már SB-E is lesz 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció