Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TaylorXIII avatar
Vidikari az neked többesszám? Kártyából kell egynek lennie nem GPUból😀 Azt írta melyik vidikari szóval egy kártya de az lehet akármilyen.
0
0
0
0
no avatar
Tudtommal 7990 2 gpu-s.😜
https://kepfeltoltes.hu/130726/7990_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Tudtommal egy kártyáról volt szó nem többről így a CF kiesett egyből.
0
0
0
0
Bukta avatar
Synda Rebirth:köszi 😀
0
0
0
0
Bukta avatar
a hd 7990 ez szépen néz ki
de a Titánt valamiért fölöslegesnek érzem a 6gb-val de az azért tényleg erős 😀
0
0
0
0
no avatar
7970 Ghz Cf lenyomja, olcsóbb is, ja meg ott a Titán Sli...😆
0
0
0
0
Bukta avatar
Melyik a legerősebb vidikari mostanában? 😀
0
0
0
0
almos avatar
Megoldódott. Egy program csinálta...
0
0
0
0
gisti avatar
melyik driver van fent?
0
0
0
0
almos avatar
Üdv!
Ma éjjel furcsa jelenség vette kezdetét nálam. A kártya egyszer csak magától elkezd 99%-on menni, ventillátor is maxon kezd el forogni, újrainditottam és semmi. Alap órajelen és fesz mellett csinálta ezt, most alulfeszeltem és lejjebb vettem az órajeleket. A ventillátpr halkabb, de Afterburner még mindig azt irja, hogy 99%-on megy a VGA, ezt már vagy 1,5 órája csinálja. Ha feljebb állitom az órajeleket,akkor pedig a ventillátor is hangosabb lesz. A VGA egy MSI 7870 OC 2GB.
Valakinek valami ötlet?
0
0
0
0
mathejocy avatar
Érdekes teszt.A7870-el folyamatosabban játszom,mint a 7770 CF-el.Szintetikus tesztben sem veri le,nem hogy game alatt.Az igazsághoz hozzá tartozik,hogy én már a 13.1 drivertől felfelé teszteltem őket.
0
0
0
0
no avatar
Mókás, hogy leveri a 7950-et 😃
0
0
0
0
no avatar
Sok lúd disznót győz ! 😆
0
0
0
0
no avatar
Igazad van nyomába sem érhet, mivel előtte jár. 😂
[LINK]
0
0
0
0
kaizinger avatar
vagy 20 ért márt kapsz gtx460 at ami a 7770 et is veri😀
0
0
0
0
kreativtalan avatar
2db 7770 cf-ben akár még a 7950et is megszonrongatja😀 http://lanoc.org/review/video-cards/5708-hd-7770-crossfire-results (programja válogatja)
0
0
0
0
gisti avatar
nemrossz de még 1000 és 7770 + Crysis 3 kaptál volna
0
0
0
0
Rolee0614 avatar
Igen újonnan! 3 év gari!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Biztosa újan😃 ja kb meg.
0
0
0
0
Rolee0614 avatar
Most vettem egy Asus Hd7750-et 26.000ért. Megérte?
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Kössz, megvolt, de telepítés közbe azt írta: Alkalmazás telepítés: MSI szolgáltatás hiba!
Ez gond?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
32 bites windows 7 oprendszered van?
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Megvolt.
Melyik drivert frissítsem?
Linket tudsz itt vagy PÜ-be?
Amúgy köszönöm eddigi segítségedet, itt is meg még múltkor proci ügyben is. 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Akkor most csak szimplán töröld le az Amd drivert és indítsd újra a gépet.
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Hát úgy, hogy egy balf... vagyok, am nekem nincs semmi "Tiszta telepítés" funkció.
Csak hova tegyem és telepíti. Amúgy a mappájuk ugyanúgy megmaradnak.
' prece kb. újra rámentem Far Cry 3-ra és hirtelen diavetítés monitor kikapcs,aztán újra indult, Alt+Escape, a Windiws azt írta, hogy képernyőillesztő program nem válaszolt, de utánna helyreállt.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hogy, hogy ne mtudtad? Hát olyan mint egy játék. programok és szolgáltatásoknál rámész az AMD catalyst installerre vagy, hogy hívják aztán ott nyomsz neki egy eltávolítást. Ha ez kész akkor gép újraindítás után pakold fel az új drivert. e ha úgy csináltad ahogy bybeni írta akkor elvileg letörölted előtte😀 Úgy csináltad?😀
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Driver nem lehet, mert a 13.4-et csak úgy feltettem az előzőt, előzőeket nem tudtam nagyon kitörölni.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Valószínűleg VGA. Ki kéne próbálnod egy másik kártyát is, hogy annál csinálja-e. Rendesen pörög a videokártyán a ventilátor?
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Sziasztok.
Már a br* kivan már. Játszok, kb. fél óra egy óra után monitor No signal. Going to sleep.
Vissza kapcsol, játék befagy vagy kb. 1-2-3 fps, Ctrl+Alt+Delete.
Megnéztem a VGA-m hőfokát, MSI Afturburner azt írta, hogy Max hőfoka 238 °C volt...
Most mi lehet a probléma? Táp, VGA?
Pls help!
0
0
0
0
babo410 avatar
Mindegy is, lényeg az, hogy sokat segítettél, megéri a 7870-es kártya, és egészen jó lesz. Vannak játékok amin nem fogok valstzeg fullon játszani, de egész jól el fog boldogulni a maiakka. Még egyszer köszönöm Taylor a segítséget!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem feltétlen igaz, hogy kevesebb ideig bírja. Ilyen tuningal biztos nem árulnak kártyát. 48-ról 57-re az nem kevés. Ilyet csak egyénileg szoktak. Ilyen karit nem árulnak szerintem. De FPS-t meg beállítást sem mondtál most sem.
0
0
0
0
babo410 avatar
Annyival nem húzza feljebb a játékokat. Tesztet néztem, Battlefield 3-nál 48-ról 57-re húzza az fpst. az már mondható jónak. Árban nem sok a különbség. De gondolom, mivel húzott, kevesebb ideig bírja.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem tudom, hogy érdemes-e várni. Lehet várni mindig, hogy lejjebb megy valaminek az ára de az is idő és ezt az időt is már tölthetnéd az új kártyáddal. Nem éri meg szerintem OC verziót venni. Kivéve akkor ha alig drágább vagy annyi mint a nem OC. Azt ennyi. De ultrán ne akadozzon vagy csak legyen olyan beállítás ahol nem akadozik?😀 Meg hány fps kb?
0
0
0
0
babo410 avatar
TaylorXIII Nem vagyok egy akkor fps huszár. De azért fontos, hogy ne akadozzon a játék. 😀 Amúgy érdemes OC-s verziót venni, vagy azok előbb bekrepálnak? Boccs, hogy ennyit kérdezek. 😀 Mondjuk ne panaszkodjak, mert egyenlőre ez a 7870-es már jobban fogja vinni a játékokat. Am nem érdemes várni őszig, h esetleg árzuhanás lesz az új Radeon 9000-es széria megjelenése miatt?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
babo410: Két évig kibírja szerintem bár azért kell kompromisszumokat kötni sajnos. Bár nem tudom mennyire vagy FPS huszár.
0
0
0
0
babo410 avatar
TaylorXIII Nagy köszönet! Akkor ezek szerint megéri a 7870-esre váltani. Am 1920x1080-ban szeretek játszani. Ahhoz viszonylag jó lesz a kari. Nem szeretnék két éven belül új karit venni, és akkor is max akkor, ha nagyon gyengusz lesz már.
0
0
0
0
bybeni avatar
Fogod a feltelepítendő drivert, elindítod, s lesz egy kipipálandó kocka mellé az van írva hogy "Tiszta telepítés" ez leszedi az előzőt s települ az ÚJ DRIVER
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Hogy töröljem le, hogy a következő drivert nyugodtan feltehessem?
0
0
0
0
bybeni avatar
TaylorXIII, sajna a venti 4 pines csatlakozóján nem volt az a két pici rovátka amivel belepattan ugye az aljzatba, ezt megvétel után vettem észre sajna :/

Roleey98, igen, előtte midnenképp szedd le vagy válaszd telepítéskor a "Tiszta telepítés"-t, ez eltávolít mindent az előző verzióból
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Oké, bétát nem fogok leszedni.
Amúgy valami 12. valami van azt hiszem.
Előtte ezt töröljem le?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
13.6. Most mid van? Én legfeljebb 13.4-re frissítenék. Bétát hagyjad.
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Szasztok.
Nekem mi a legújabb driver ami kijött a videókártyámhoz?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Értem😃 De hogy csúszna le? Nem nyúlok hozzá akkor nem csúszik le.
0
0
0
0
bybeni avatar
eszem ágában sincs!!!
de azért átérzed hogy ki milyen sűrűn tapogatja a vga bordáját egy passzívoson 😃
nekem mikor lecsúszott a twin frozr 4 pin-ese és megállt a két venti hát nem mondom hogy egy pillanat alatt kinyomtam a gépet 😃
most vizesrendszerrel nincs miért aggódni
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció