Ha megérkeznek, a szoftveres támogatottságok, akkor gyorsulhat simán. Most volt egy teszt a Catalystról, és a HD5850 a legújabb catalystal +20%-ot gyorsult, persze a CPU és a VGA nem ugyan az, de ha játékokban tudná hozni a FX-6100 az i5 2500k-t, -5, 10 FPS éás lenne 40 000Ft, akkor már jovv választás lenne. Fx81xx meg pár %-al gyorsabb lenne az i5-nél de ugyan az áron, akkor megintcsak jobb lenne. Szal még nem olyan rossz a helyzet, reméljük, hogy gyorsul majd.
AMD párti vagyok de azért ennél én is jobbat vártam a bulloktól 😜 helyenként a Phenom II X4 980 is ráver még a 8 magosokra is 😜 Én egy FX-6100at szeretnék, de nem sokkal jobb, mint pl az X6 1090T....még abban bízok, hogy később többet tudnak kihozni belőle ha lesz hozzá rendes támogatás win8 alatt 😀
azért kíváncsi leszek a magyarországi árakra, mert azért az a 165$ nem sok szerintem egy 6 magos prociért 😀
Figyelj ha phenom II X4-hez akarsz hasonlítani hasonlítsd az i3 2100-hoz.(Mondjuk ezt is csak 1 bizonyos határig mert megelőzik árakban előbb-utóbb az x4ek az i3 2100 árát de pl 955 szerintem egy ár-kategória)
Devis írta:
i5-750-et ne is vegyél.... ha keményet szeretnél i5 2500k
n
nekem nem tuningra kéne, amugyse bírja a h55 lap (azt mondták) de amugy meg nem is akarok s1155-re váltani... :S 😀
bukta2 írta:
senki nemmondta h nagy szaki vagyok az egészben de látom senki nemérti a lényeget. haggyuk vegyétek ugy h nemis irtam semmit,... mindenki jobban jár. a hasonlitásról meg annyit hogy nem hasonlitottam én semmihez semmit.... árról volt szó nem teljesítményről.... szal mindenki itt olt csak senkisem olvassa végig amit irtam... vagy csak nemfogják fel...
ezt most csak neked mondom,
igaz hogy az amd olcsóbb, mindig is olcsóbb marad, de pl egy i5 és egy x4 között mi a kül.? mondjuk az hogy az i5(750 x4-962) drágább, kevesebbet fogyaszt és kb 25%-kal jobb. (tesztről olvastam). És mennyivel drágáb?
lapartman997 írta:
Az olcsóbb i5-2500k valahol 20 FPS-t is ráver játékban.
Persze, de ilyen kaliberű procikkal ki játszik olyan felbontáson, ahol ekkora különbséget produkál? 😃 Meg az se mindegy, hogy milyen videokártyával nézzük a teszteket. Egyébként nem tudom, ti hogy vagyok vele, de ha én játszom, akkor csak vsync-kel, innentől fogva leszarom, hogy 100 vagy 120fps-sel futna a játék. Ahol meg 60 alá esik az fps, ott szinte egyáltalán nincs különbség (talán csak a Far Cry 2-ben láttam tesztek alapján említésre méltó különbséget). Akkor meg ki nem szarja le? Persze ez csak az én véleményem, az fps vadászok nyilván nem így gondolják. 😀 Minden esetre nálam nem a játékok az elsődleges szempont, szóval biztosan nem ez alapján fogok procit választani. 😀
senki nemmondta h nagy szaki vagyok az egészben de látom senki nemérti a lényeget. haggyuk vegyétek ugy h nemis irtam semmit,... mindenki jobban jár. a hasonlitásról meg annyit hogy nem hasonlitottam én semmihez semmit.... árról volt szó nem teljesítményről.... szal mindenki itt olt csak senkisem olvassa végig amit irtam... vagy csak nemfogják fel...
bukta2 írta:
megjöttek a nagy Intelesek! 😆D Mind1 biztos nektek van igazatok.... 😃 én mégis azt mondom hogy ha szarbb is de annyival ugysincs lemaradva.... ha leis van de az a kis lemaradás az nemfügg össze a 30-40 ezer forintos árkülönbséggel aki teheti vegye csak meg az Intelt ha van fölös pénzetek.. 😃 hajrá
Miért felső kategóriás procikhoz hasonlítgatsz egy Phenom II X4-et? Ahhoz hasonlítsd pl az i3-2100-at, hasonló ár, nagyobb teljesítmény, ugyan tuningpotenciál szinte egyáltalán nincs, de jóval kevesebbet fogyaszt...
Mondom ezt úgy, hogy AMD párti vagyok, de szerintem is butaságot beszélsz.
I5 2500K is megteszi. Az pedig mostanság 50 k körül van. De az pont 2-szer is erősebb. Tehát nincs olyan, hogy az AMD egy jótékonysági intézmény lenne és olcsóbban ad mindent. 😀
De te azt mondtad minek az I7 mikor az AMD 4 magost megkapod 26-ért. Na de ez olyan mintha azt mondanám, hogy van a 9400 gt 1 gb-os mondjuk 8-ért, A GTX 460 1 gb-os 38-ért. Akkor te a 9400 GT-t vennéd meg, mert minek kiadni érte plusz pénzt. Ez a te álláspontod. mert hát 1 gb mindkettő memóriája. Vagy tévedek?
megjöttek a nagy Intelesek! xDD Mind1 biztos nektek van igazatok.... :D én mégis azt mondom hogy ha szarbb is de annyival ugysincs lemaradva.... ha leis van de az a kis lemaradás az nemfügg össze a 30-40 ezer forintos árkülönbséggel aki teheti vegye csak meg az Intelt ha van fölös pénzetek.. :D hajrá
bukta2 írta:
ez hogy most az AMD szarabb az intelnél... OMG 😃 mindenki ezt hajtja de aztse tudják mit mondanak csak annyit mond mindenki hogy Intel jobb mint az amd, itt az I7 és akkor mivan? minnyá jön az AMD Buldózer ésakkor hol lessz az I7? 😃 akkor mit mondtok? ennyit erről 😃
a bulldozer már itt van, jöt tesztelték és csúnyán leégett😃
ez hogy most az AMD szarabb az intelnél... OMG 😃 mindenki ezt hajtja de aztse tudják mit mondanak csak annyit mond mindenki hogy Intel jobb mint az amd, itt az I7 és akkor mivan? minnyá jön az AMD Buldózer ésakkor hol lessz az I7? 😃 akkor mit mondtok? ennyit erről 😃
bukta2 írta:
Én azt mondom kinek mi... én AMD-s vagyok Olcsóbb is(most mondja mindenki hogy azé olcsóbb me szarabb... gyerekek 2011 -et irunk még ha szarabb is de kb annyival szarabb az amd az inteltől hogy ez amd nek hivják azt meg intelnek, mint a ferrari vs. Lamborgini... szal 1ik ből se csinálnak már roszabbat és az AMD ugye olcsóbb (jóval....!!!) és bőven elég a mai game-ekhez,minek vegyek Intel Core I7 et 70-meg 80 ezerér mikor megkapom a mostani AMD Phenom Procim 26 ezerért zsír ujan, igaz az enyém az 4 magos az intel i7 meg 6 de minek 6 mag? semmire nemhasználod ki, ahogy még énsem ezt a 4 magot.... crysis 2 full High minden és a procim észresem veszi... mintha 1 super marió futna. nem flancolásból mondom csak hogy értse mindenki a fölösleget.
a procid azért nem veszi észre a dolgot mert HD5670ed van... nagyobb VGA-nál jobban pörögne a procid.
Ugyan haggyad már.... 😃 Haver 2 éve ujjitotta a gépét övé is 4 magos,quad core q6600 és még minden game-maxon megy neki....2 év... én majd kb 4-5 év mulva lecserélem a procim ez 1 darabig kiszolgál,semmihez nemkell még ilyen proci... amihez meg ilyen I7 et irnak még ahhoz sem kell 😃 6 mag mi a ráknak kell? max a termőföldnek hogy legyen termés.....
Én azt mondom kinek mi... én AMD-s vagyok Olcsóbb is(most mondja mindenki hogy azé olcsóbb me szarabb... gyerekek 2011 -et irunk még ha szarabb is de kb annyival szarabb az amd az inteltől hogy ez amd nek hivják azt meg intelnek, mint a ferrari vs. Lamborgini... szal 1ik ből se csinálnak már roszabbat és az AMD ugye olcsóbb (jóval....!!!) és bőven elég a mai game-ekhez,minek vegyek Intel Core I7 et 70-meg 80 ezerér mikor megkapom a mostani AMD Phenom Procim 26 ezerért zsír ujan, igaz az enyém az 4 magos az intel i7 meg 6 de minek 6 mag? semmire nemhasználod ki, ahogy még énsem ezt a 4 magot.... crysis 2 full High minden és a procim észresem veszi... mintha 1 super marió futna. nem flancolásból mondom csak hogy értse mindenki a fölösleget.
hátt... tuttam, tudtam , tudtaaaam... király, ezért vagyok és voltam és a bátyjám is és az apám is inteles volt... 😀 tervezem az i5-750-et de nem tuti , még nincs rá keret, gyűjteni kell még és nekem nem megy annyira a gyűjtés mert még elég kicsi vok.. 😃
Az euróval sem járunk jobban, mint a forinttal. Igaz azt egyedül Viki barátunk nem fogja tudni elcseszni, de majd megteszi helyette Görögország és egyéb államcsőd felé ügető országok...
Én meg azon a véleményen vagyok, hogy a procit úgysem kimondottan idén terveztem megvenni, annyi időt még adok az AMD-nek, hogy kihozza a következő szteppinget, és addigra szoftveresen is kezdjen valamit magával. Ha még akkor is szar lesz, maradok az X6-nál, aztán majd pár év múlva meglátjuk, mi lesz, addig is kihúzza ez is. Bennem még van egy kis remény. 😀
Azért ilyenkor örülök,hogy megvettem 2 hónapja a 2500K-t,azóta felmentek az árak,kijött egy processzorcsalád elvileg hasonló árban és gyengébb teljesítménnyel, ez aztán BEST BUY volt, büszke vagyok magamra,pedig a sok fake teszt kicsit megingatott,de Intelben nem csalódtam most 😀
Szerintem szoftveresen sem lesz gyorsabb,max +10 még,de akkor sem lesz nagy durranás,majd ha lejjebb megy az ára,akkor nem lesz rossz vétel 😃
Synda írta:
Várjam meg míg 350 lesz a kib@szott euró?
Ebben a szájba lökött országba már semmi nem lesz jobb,csak rosszabb.
Reménykedni lehet csak éppen nem éri meg 😠
A kurv@ életbe most jó fel is b@sztam az agyam !
Megyek is a picsába sziasztok 😜
fecó elintézte hogy ránk is kihasson az euró, ezért is vezetik be 2100ban
Synda írta:
Igazad van de hát ez van nincs mit tenni én már tervezem is hogy ha sulival végzek külföldön fogok dolgozni mert ott sokkal jobb minden. Itthon egy sima szakmunkás aki az audiban dolgozik az kap havi kb. 180 ezer Ft-t ugyan ebben a szakmában Németországban meg 300 ezer Ft-t kap kézhez. az itthoni és 36 nap szabadság helyett 50 napot kap egy évben.
Szóval óriási a külömbség.
Synda írta:
Így-így...nekem is már elegem van, és rohadtul felidegesített az AMD. Pedig nyitott voltam rá, nem mondhatni, hogy kimondottan Intel párti lettem volna...mostmár AZ vagyok!
istenem nem bírom magyarázni már nem tudtok olvasni? A win7 nem ismeri fel normálisan ezért kiesik a CMT is ami normálisan 80% teljesítménynövekedést eredményez ezért rosszak a tesztek,de a más egyéb dolgok is rosszul működnek. A BF3 ól kitudja használni mert azt már úgy oldották meg a többit nem. Ez alapján nézzétek meg a BF3 ban a teszteket hogy az AMD hogyan is áll.
Olvasatok utánna a prohardver-nál.
Synda írta:
Na de "nyóc" mag ennyit ér?
Azok nagyon lowlevel magocskák lehetnek.
Én szó szerint agyvérzést kaptam mikor megláttam mit tud.
3 hónapja megvettem volna amit most 30k-el drágábban fogok,ez idegesít a legjobban.😕
várjál. Még nincs vége a majd csak 1 hónap mire beáll az ára és míg normálisan fog működni.
Én majd az Intel árára leszek kíváncs hogyan reagál erre.
Synda írta:
Tudom,én is csak vicceltem.
De ha vaki vesz Bulldozert szívesen szétflexezem neki.😊
tasiadam írta:
Na akkor most valaki mondja meg nekem kerek perec hogy a 8 magos, a 6 magos és a 4 magos FX mennyire jó? mi igaz a mondákbol hogy a 8 magos elveri a 990x-et meg stb.
Na szóval írjátok le kérlek hogy mi a jelenlegi sorrend
köszi értettem a viccet😆
Egyébként Battlefield 3 béta-ban kell tesztelni álitolag az a bulldozert normálisan kitudja használni minden porcikáját ott kéne megnézni hogy hogyan állunk az intel-el szemben. Végülis a Battlefield 3 készítői ezt írták le hogy erre is gondolnak majd egy interjúban mikor kiderült hogy lessz folytatás is. Tehát meg kell várni még lessz szofveres frissítés a windows 7-ben vagy a BF3-ban letesztelik
én úgy értem pl van egy gép egy mezei GTX580 + egy 4-6-8megos FX + i5 2500 i7 2600 i7 920 i7 990X
na ezek után egy sorrendet
mondtam már előbb le kell tesztelni mert a gyakorlat más mint az elmélet itt lehet találgatni mindent.Vagy Bf3-al tesztelik le vagy várnak míg kijön egy normális driver vagy kiszámolják mennyi az eltérés a mostani és a már jó driver-el rendelkező bulldozer teljesítménye között és hozzá adjak a kapott értéket ehhez.
tasiadam írta:
Na akkor most valaki mondja meg nekem kerek perec hogy a 8 magos, a 6 magos és a 4 magos FX mennyire jó? mi igaz a mondákbol hogy a 8 magos elveri a 990x-et meg stb.
Ezt még nagyon korai megállapítani, a Processzor még csak ma jött ki, szóval ezzel legalább 1 hetet várni kell míg rendes tesztek leszenk amik részletesen elemzik a teljesítményét. most még nem is lehet véleményt mondani!!! 😀
azért kíváncsi leszek a magyarországi árakra, mert azért az a 165$ nem sok szerintem egy 6 magos prociért 😀
itt a teszt amit én néztem:
http://www.t echspot.com/review/452-amd-bulldozer-fx-cpus/page6.html
i5-750-et ne is vegyél.... ha keményet szeretnél i5 2500k
n
nekem nem tuningra kéne, amugyse bírja a h55 lap (azt mondták) de amugy meg nem is akarok s1155-re váltani... :S 😀
ezt most csak neked mondom,
igaz hogy az amd olcsóbb, mindig is olcsóbb marad, de pl egy i5 és egy x4 között mi a kül.? mondjuk az hogy az i5(750 x4-962) drágább, kevesebbet fogyaszt és kb 25%-kal jobb. (tesztről olvastam). És mennyivel drágáb?
Az olcsóbb i5-2500k valahol 20 FPS-t is ráver játékban.
Persze, de ilyen kaliberű procikkal ki játszik olyan felbontáson, ahol ekkora különbséget produkál? 😃 Meg az se mindegy, hogy milyen videokártyával nézzük a teszteket. Egyébként nem tudom, ti hogy vagyok vele, de ha én játszom, akkor csak vsync-kel, innentől fogva leszarom, hogy 100 vagy 120fps-sel futna a játék. Ahol meg 60 alá esik az fps, ott szinte egyáltalán nincs különbség (talán csak a Far Cry 2-ben láttam tesztek alapján említésre méltó különbséget). Akkor meg ki nem szarja le? Persze ez csak az én véleményem, az fps vadászok nyilván nem így gondolják. 😀 Minden esetre nálam nem a játékok az elsődleges szempont, szóval biztosan nem ez alapján fogok procit választani. 😀
megjöttek a nagy Intelesek! 😆D Mind1 biztos nektek van igazatok.... 😃 én mégis azt mondom hogy ha szarbb is de annyival ugysincs lemaradva.... ha leis van de az a kis lemaradás az nemfügg össze a 30-40 ezer forintos árkülönbséggel aki teheti vegye csak meg az Intelt ha van fölös pénzetek.. 😃 hajrá
Miért felső kategóriás procikhoz hasonlítgatsz egy Phenom II X4-et? Ahhoz hasonlítsd pl az i3-2100-at, hasonló ár, nagyobb teljesítmény, ugyan tuningpotenciál szinte egyáltalán nincs, de jóval kevesebbet fogyaszt...
Mondom ezt úgy, hogy AMD párti vagyok, de szerintem is butaságot beszélsz.
I5 2500K is megteszi. Az pedig mostanság 50 k körül van. De az pont 2-szer is erősebb. Tehát nincs olyan, hogy az AMD egy jótékonysági intézmény lenne és olcsóbban ad mindent. 😀
a bulldozer már itt van, jöt tesztelték és csúnyán leégett😃
már kint van
és jó ratyi, mert a 2600k szintjét alig üti meg 😀
és h legyen egy kis példa a számodra: nem h 6 magos procik jöttek de 8 magosok is. ha a te véleményed szerint a 4 mag is elég minek adtak ki 8-at???
a procid azért nem veszi észre a dolgot mert HD5670ed van... nagyobb VGA-nál jobban pörögne a procid.
D-re SD...Kaka igy irni.
Én meg azon a véleményen vagyok, hogy a procit úgysem kimondottan idén terveztem megvenni, annyi időt még adok az AMD-nek, hogy kihozza a következő szteppinget, és addigra szoftveresen is kezdjen valamit magával. Ha még akkor is szar lesz, maradok az X6-nál, aztán majd pár év múlva meglátjuk, mi lesz, addig is kihúzza ez is. Bennem még van egy kis remény. 😀
2100-ban? 😆
volt már minden időpont, de szerintem senkisem tudja
2020 az utolsó ismert időpont... 😆
na szerintem hamarabb leszek elnök mint euro lesz az országban
Szerintem szoftveresen sem lesz gyorsabb,max +10 még,de akkor sem lesz nagy durranás,majd ha lejjebb megy az ára,akkor nem lesz rossz vétel 😃
2100-ban? 😆
2020 az utolsó ismert időpont... 😆
2100-ban? 😆
fecó elintézte hogy ránk is kihasson az euró, ezért is vezetik be 2100ban
Igazad van de hát ez van nincs mit tenni én már tervezem is hogy ha sulival végzek külföldön fogok dolgozni mert ott sokkal jobb minden. Itthon egy sima szakmunkás aki az audiban dolgozik az kap havi kb. 180 ezer Ft-t ugyan ebben a szakmában Németországban meg 300 ezer Ft-t kap kézhez. az itthoni és 36 nap szabadság helyett 50 napot kap egy évben.
Szóval óriási a külömbség.
Így-így...nekem is már elegem van, és rohadtul felidegesített az AMD. Pedig nyitott voltam rá, nem mondhatni, hogy kimondottan Intel párti lettem volna...mostmár AZ vagyok!
Befutottak a Bulldozerek...
Olvasatok utánna a prohardver-nál.
Nem kell itt már várni...Az a gond, hogy nem kellett volna várni egyáltalán a Bulldozerre. Vártunk-vártunk, árak meg felkúsztak...
Ott a pont, az árfelkúszós résznél 😞
Na de "nyóc" mag ennyit ér?
Azok nagyon lowlevel magocskák lehetnek.
Én szó szerint agyvérzést kaptam mikor megláttam mit tud.
3 hónapja megvettem volna amit most 30k-el drágábban fogok,ez idegesít a legjobban.😕
várjál. Még nincs vége a majd csak 1 hónap mire beáll az ára és míg normálisan fog működni.
Én majd az Intel árára leszek kíváncs hogyan reagál erre.
http://www.provantage.com/amd-fd4100wmw4kgu~7AAMD2MC.htm
[LINK]
Tudom,én is csak vicceltem.
De ha vaki vesz Bulldozert szívesen szétflexezem neki.😊
köszi értettem a viccet😆
Egyébként Battlefield 3 béta-ban kell tesztelni álitolag az a bulldozert normálisan kitudja használni minden porcikáját ott kéne megnézni hogy hogyan állunk az intel-el szemben. Végülis a Battlefield 3 készítői ezt írták le hogy erre is gondolnak majd egy interjúban mikor kiderült hogy lessz folytatás is. Tehát meg kell várni még lessz szofveres frissítés a windows 7-ben vagy a BF3-ban letesztelik
én úgy értem pl van egy gép egy mezei GTX580 + egy 4-6-8megos FX + i5 2500 i7 2600 i7 920 i7 990X
na ezek után egy sorrendet
mondtam már előbb le kell tesztelni mert a gyakorlat más mint az elmélet itt lehet találgatni mindent.Vagy Bf3-al tesztelik le vagy várnak míg kijön egy normális driver vagy kiszámolják mennyi az eltérés a mostani és a már jó driver-el rendelkező bulldozer teljesítménye között és hozzá adjak a kapott értéket ehhez.
Ezt még nagyon korai megállapítani, a Processzor még csak ma jött ki, szóval ezzel legalább 1 hetet várni kell míg rendes tesztek leszenk amik részletesen elemzik a teljesítményét. most még nem is lehet véleményt mondani!!! 😀