Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Keksz03 avatar
xChuchx írta:
Sziasztok!
Szerintetek HD 7770/HD 7850 mellé elég egy i3 3220, vagy i5-nél ne adjam alá? A keret kb. 80-85e a kettőre együtt.

Egyelőre elég lenne, de HD7850 2GB már elég erős kártya, jól húzható ráadásul, én a legolcsóbb i5-öt venném az nem sokkal kerül többe mint egy i3 és akkor később sem lehet nagy problémád cpu téren!

orodreath: ez nem "melyiket szeretem jobban" kérdés...ha kell az e-pénisz növelés akkor vegyen 8 magos AMD-t aztán lehet menőzni vele a kiscsoportban, de venni egy olcsó i5-öt sokkal jobb beruházás minden szempontból! tehát ez inkább "hülye vagyok vagy nem vagyok hülye mikor vásárolni akarok" kérdése szerintem...
0
0
0
0
xChuchx avatar
Sziasztok!
Szerintetek HD 7770/HD 7850 mellé elég egy i3 3220, vagy i5-nél ne adjam alá? A keret kb. 80-85e a kettőre együtt.
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Dani46 írta:
965 be az ára ami nagyon jó ahoz képest amit tud!

Kétségtelen, de csak használtan fog hozzájutni, kétszer annyit fogyaszt mint egy intel és elég komolyan melegszik! Az i3 a legtöbb mai játékban is megveri 10-15%-kal pl Skyrim, Batman AC, Dishonored, Far Cry 3, Hitman Absolution és még sorolhatnám!
Ezek 1680x1050-es felbontásra igazak legfőképp mivel Full HD-nál már egy kaptafa szinte minden proci, viszont egy 7770-es kártya lesz mellette tehát a Full HD azért nem mindig lesz opció főleg az idő haladtával...
0
0
0
0
Dani46 avatar
965 be az ára ami nagyon jó ahoz képest amit tud!
0
0
0
0
Keksz03 avatar
-Norbi- írta:
Keksz03 írta:
-Norbi- írta:
Keksz03 írta:
nankacu írta:
Olyan hülyeség ez a fejleszthetőség.. Ahogy haladunk kb 5 év múlva ez a duma lesz: i7-3960X hagyjatok már vele.. a Mariot nem vinné fullon..
Értitek..

Miért lenne hülyeség? Eleve így kérte a srác, a másik dolog pedig h most amennyi pénze van abból egy i3-ra futja, de akár 1-2 év múlva ha már az i3 kevésnek bizonyulna, simán beletehet egy i5/i7-et és nem kell lapot sem cserélnie...úgyh nem igazán értem miről beszélsz!

Az is igaz, hogy nem 2év múlvára gondol, hanem a mára.
Ergo 4 magos Phenom II-vel jobban jár, mint egy 2 magos Intellel, hiába tudja majd 2 év múlva fejleszteni.
Most akar játszani, nem majd.

Ha nem tudod hogyan teljesít egy i3 az a te hibád, de hidd el egy Phenom II-nél sokkal jobb választás egy i3, igaz h 2 magos de 4 szálon dolgozik és bizony sokkal jobb eredményeket hoz mint egy 965 vagy egy bulldozer, természetesen játékokról beszélek. Lehet kivétel pl BF3 multi vagy pár játék de összességében az i3 jobb választás játékra!

Van elég sok teszt róla a neten, tisztában vagyok vele 😀

Hát akkor el is kéne azokat olvasni néhanapján mielőtt hülyeségeket írkálsz ide és megtéveszted a felhasználókat! 😀
0
0
0
0
-Norbi- avatar
Keksz03 írta:
-Norbi- írta:
Keksz03 írta:
nankacu írta:
Olyan hülyeség ez a fejleszthetőség.. Ahogy haladunk kb 5 év múlva ez a duma lesz: i7-3960X hagyjatok már vele.. a Mariot nem vinné fullon..
Értitek..

Miért lenne hülyeség? Eleve így kérte a srác, a másik dolog pedig h most amennyi pénze van abból egy i3-ra futja, de akár 1-2 év múlva ha már az i3 kevésnek bizonyulna, simán beletehet egy i5/i7-et és nem kell lapot sem cserélnie...úgyh nem igazán értem miről beszélsz!

Ergo 4 magos Phenom II-vel jobban jár, mint egy 2 magos Intellel, hiába tudja majd 2 év múlva fejleszteni.

Ha nem tudod hogyan teljesít egy i3 az a te hibád, de hidd el egy Phenom II-nél sokkal jobb választás egy i3, igaz h 2 magos de 4 szálon dolgozik és bizony sokkal jobb eredményeket hoz mint egy 965 vagy egy bulldozer, természetesen játékokról beszélek. Lehet kivétel pl BF3 multi vagy pár játék de összességében az i3 jobb választás játékra!

Van elég sok teszt róla a neten, tisztában vagyok vele 😀
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Jeasusman írta:
Szerintetek a Noctua hűtőböl melyik az ami egy 3770k-t jól hűt mert itt is sok féle van, de nem szeretnék túlzottan elszállni vele 😃 vagy van jobb hűtő ennél? Jah és ezek mennyire hangosak mert azért a 20 decibel az nemsok? 😃

Minden attól függ mennyire akarod túlfeszelni! Nekem egy Noctua C14 van, mindkét venti 800RPM-re lassítva és max 40 fokos a processzor több óra BF3 multi. Természetesen ez alapórajeles i5 mellett, de annyira csendes h nem hallani egyáltalán, kicsit nézz utána a Noctua ventiknek, a leghalkabb hűtéssel ők rendelkeznek! 😀
Lehet venni olcsóbb kategóriát pl Cooler Master de a ventiket dobhatod is ki ha csendes hűtést akarsz...

Corsair egybevízhűtéseit én nem ajánlom, volt 2 féle is, rengeteg a hibás ami zörög, egy D14 vagy C14 kifér egy H80/H100 árából és tökéletesen csendes hűtést kapsz. A Corsair vízhűtáseihez is megintcsak hulladék ventiket adnak, a szobában nem lehet megmaradni mellettük úgyh ha amellett döntesz akkor vehetsz 2 ventit is mellé ami még plusz költség!
0
0
0
0
Keksz03 avatar
-Norbi- írta:
Keksz03 írta:
nankacu írta:
Értitek..

0
0
0
0
no avatar
Szerintetek a Noctua hűtőböl melyik az ami egy 3770k-t jól hűt mert itt is sok féle van, de nem szeretnék túlzottan elszállni vele 😃 vagy van jobb hűtő ennél? Jah és ezek mennyire hangosak mert azért a 20 decibel az nemsok? 😃
0
0
0
0
-Norbi- avatar
Keksz03 írta:
nankacu írta:
Értitek..

0
0
0
0
Keksz03 avatar
nankacu írta:
Értitek..

0
0
0
0
PoPet avatar
Értitek..
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Cső!
osztálytársam szeretne venni/összerakni egy gépet és a következőt nézte ki:
http://r h w.hu/termek/233/akcios_04_szamitogep_konfiguracio
mondtam neki egybe gépet nem túl jó ötlet venni.. ráadásul a táp márkája ugye nincs feltüntetve 😀
a keret nagyon max 70k lenne.. monitor, bill, egér, és talán optikai meghajtó nélkül ( vinyóval meg házzal nem tudom mi a helyzet.. )
én ezt raktam össze:
Proc.: AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 BOX ~31K
Alaplap: ASROCK FM2A55M-DGS kb 12K
Ram: KINGSTON 4GB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 8K
Táp: FSP Hexa400 10K
ez ha jól számoltam úgy 61K körül van és akkor marad 9K a házra ha nagyon kell és a régi vinyót bele lehet tenni.. ( talán nem hagytam ki semmit )
a hozzáértőket kérdezném, hogy ez akkor így megfelelő vagy van jobb alternatíva ennyiért?😀
0
0
0
0
Keksz03 avatar
m0uSe írta:
Sziasztok!

Egy olcsóbb gépet szeretnék összerakni és 130ezer ft-ba szeretném, ha megállna.
Ezek közül melyik lenne a legoptimálisabb? Ha valami nagyon rossz választás lenne, akkor mit ajánlanátok helyette? Mire lenne elég az általam leírt konfig játékoknál?
amd phenom 2 x4 945
asrock 970 pro3
vagy
intel g860
asrock b75 pro3-m

A gép többi része ez lenne:
1x4gb 1600 mhz kingstone
asus hd 7770 gddr5 1gb vagy asus hd6670 gddr5 1gb
1tb seagate 7200rpm 32mb sata3
sharkoon t5 value
chieftec 450w smart

A gép játékra kellene, de nem lenne fontos, hogy minden a legmagasabb beállítással menjen. Ami fontosabb talán, hogy később majd kevés cserével is fejleszthető legyen. (pl. ne kelljen alaplapot cserélnem, ha erősebb processzort szeretnék)
Köszi a segítségeteket 😀

Asrock H77M /jól felszerelt megbízható lap és olcsó/
Intel Core i3-3220 /legtöbb játékban veri az AMD-ket és később mehet bele egy i5 vagy akár +10ért már most is belespórolhatsz az meg mindent verne/
Corsair 8GB DDR3-1333 CL9 Kit
Asus HD7770-DC-1GB GDDR5 v2 + Dirt Showdown
Seagate 500GB 7200RMP SATA3
Chieftec CTG-450 OEM
Sharkoon ház

Ez kijön 130ból és megbízható, gyors konfig, később pedig a jó táp miatt meg az 1155-ös foglalat miatt jól fejleszthető!
0
0
0
0
-Norbi- avatar
m0uSe írta:
Sziasztok!

Ezek közül melyik lenne a legoptimálisabb? Ha valami nagyon rossz választás lenne, akkor mit ajánlanátok helyette? Mire lenne elég az általam leírt konfig játékoknál?
amd phenom 2 x4 945
asrock 970 pro3
vagy
intel g860
asrock b75 pro3-m

1x4gb 1600 mhz kingstone
sharkoon t5 value
chieftec 450w smart

A gép játékra kellene, de nem lenne fontos, hogy minden a legmagasabb beállítással menjen. Ami fontosabb talán, hogy később majd kevés cserével is fejleszthető legyen. (pl. ne kelljen alaplapot cserélnem, ha erősebb processzort szeretnék)
Köszi a segítségeteket 😀

Phenom II X4 965
ASRock Alaplap helyett MSI;ASUS; Gigabyte
Pl.: MSI 970A-G46
HD6670 nagyon kevés játékokhoz, sokkal inkább a HD7770.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

amd phenom 2 x4 945
asrock 970 pro3
vagy
intel g860
asrock b75 pro3-m

1x4gb 1600 mhz kingstone
sharkoon t5 value
chieftec 450w smart

Köszi a segítségeteket 😀
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Megaisten írta:
Jeasusman írta:
Nekem egy problémám van a i5 3570k mégpedig fel van tekerve az óraszám és jóval nagyobb a melegedése mint a 3770k nak ami meg pont emiatt nem melegszik túl ! de ezt csak néztem videókon szóval egyáltalán nem bizti 😃
én pont emiatt veszem meg a 3770k-t mert nem kell attól tartanom h ha véletlenül egy szar hűtőt veszek hozzá akkor leég nekem a 3570k 😃 és nemtudom de szerintem egy geforce v zotac gtx 660 ti az ütősebb mint egy radeon bár ez már csak azért is van mert én mindig geforce-t használtam 😃
Én a gyári hütöt elszoktam felejteni ilyen procikhoz már egy jobb hütö dukál,ne egy szart nézzél hanem egy jót vegyél 10-13eFt kezdödik csillagoségik eFT-ig. Mondjuk kinek hogy valakinek jó a gyári is,Netezni ( de játékra és tuningra nem jó a gyári hütö esetleg alap beállitásnál.)

Nem rossz a gyári hűtő és Ivy-nál alapórajelen bőven jó több óra játék mellett is mert egyáltalán nem melegszik, annyi h nem árt egy jobban szellőző ház h a VGA miatti meleg levegőt azért kinyomja és toljon be frisset. Azért érdemesebb rendes hűtőt venni mert az élettartamán is javít ha nem magas hőmérsékleten üzemel, plusz ha később, mert ugye jelenleg egyáltalán nem indokolt tuningolni játék miatt, na szóval majd később ha már kéne egy kis plusz GHz akkor meg tudod húzni, ennyi, de akkor viszont érdemes valami jót venni, ha nem sajnálod a pénzt akkor Noctua hűtőt nézz, nincs annál jobb, aki már vett olyat és kibontotta/szerelte az tudja milyen a Noctua minőség és mit képvisel! 😀
0
0
0
0
Megaisten avatar
Jeasusman írta:
Nekem egy problémám van a i5 3570k mégpedig fel van tekerve az óraszám és jóval nagyobb a melegedése mint a 3770k nak ami meg pont emiatt nem melegszik túl ! de ezt csak néztem videókon szóval egyáltalán nem bizti 😃
én pont emiatt veszem meg a 3770k-t mert nem kell attól tartanom h ha véletlenül egy szar hűtőt veszek hozzá akkor leég nekem a 3570k 😃 és nemtudom de szerintem egy geforce v zotac gtx 660 ti az ütősebb mint egy radeon bár ez már csak azért is van mert én mindig geforce-t használtam 😃
Én a gyári hütöt elszoktam felejteni ilyen procikhoz már egy jobb hütö dukál,ne egy szart nézzél hanem egy jót vegyél 10-13eFt kezdödik csillagoségik eFT-ig. Mondjuk kinek hogy valakinek jó a gyári is,Netezni ( de játékra és tuningra nem jó a gyári hütö esetleg alap beállitásnál.)
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Jeasusman írta:

Igen? 😃

i5-3570K --> 3.4GHz (3.8GHz Turbo)
i7-3770K --> 3.5GHz (3.9GHz Turbo)

Ivy-nál ha szétfeszeled jobban melegszik mint egy Sandy, de ugyanazon az órajelen jóval gyorsabbak az Ivy procik úgyh egy agyonfeszelt Sandy szintjét alacsonyabb fesz mellett lehet elérni egy Ivy-val ami meg kisebb fogyasztást és kisebb hőt eredményez, ergo a hűtésre sem kell annyit költeni!

AMD vs nVidia vitába kár belemenni, 7950 és GTX660 Ti átlagban egy szint, vannak játékok amelyikben az AMD, van amelyikben az nVidia megoldása emelkedik ki, ezért mondtam h játékhoz érdemes kártyát választani. Én azért vettem GTX660 Ti-t mert hűvösebb és csendesebb megoldás, plusz 7970-nél volt pár problémám driver terén meg cicergett is rendesen!
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Keksz03 avatar
adam00 írta:
oké, tudnál akkor ajánlani valami jó kis vga-t?

Attól függ milyen játékokkal játszol, de 7950 vagy GTX660 Ti nagyon jó választás vagy ha még belefér akkor a 7970!
0
0
0
0
no avatar
oké, tudnál akkor ajánlani valami jó kis vga-t?
0
0
0
0
Keksz03 avatar
adam00 írta:
Előző válaszólónak köszi sokat segítettél! 😀
Ez így akkor jobban mutat?
ASROCK Z77 Pro3
menny: 1 db +
egységár: 22.339 Ft

SHARKOON T28 Fekete - Piros
egységár: 19.863 Ft

ARCTIC COOLING Freezer 13 Pro
egységár: 10.414 Ft

SEAGATE 2TB Barracuda 7200rpm 64MB SATA3 ST2000DM001
egységár: 22.936 Ft

SAMSUNG SH-224BB/BEBE Fekete OEM
egységár: 4.521 Ft

CORSAIR 8GB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9
egységár: 14.770 Ft

INTEL Core i7-3770K 3.50GHz 1155 BOX
egységár: 80.250 Ft

SEASONIC S12 II 620W
egységár: 22.889 Ft

POWERCOLOR AX7870 2GBD5-2DHPPV3E HD7870 2GB GDDR5 PCS+ Myst. Edition PCIE
egységár: 64.266 Ft

Úgy olvastam ez a POWERCOLOR AX7870 jobb vga mint a sapphirehd7870 ghz edition oc. De ha te tundál jobbat ebben az árkatergóriában irhatnál párat 😃

Azt áruld el minek akarsz drágább i7-et venni, amikor i5 ugyanazt tudja játékok alatt, sőt van ahol az i7 szarabbul teljesít a HT miatt!
Inkább i5-3570K és az így megmaradt pénzből vegyél egy erősebb VGA-t mert úgyis az számít! Persze ha kell az e-pénisz növeléshez a kórájhét akkor hajrá, de szvsz tök felesleges játékra és nem professzionális felhasználásra!
0
0
0
0
no avatar
viszont most nézem ennek a videókártyának nagyon lassú az órajele.
Ráadásul a hd7870ben 2 venti van ebben a powercolorban meg 1.
0
0
0
0
no avatar
Előző válaszólónak köszi sokat segítettél! 😀
Ez így akkor jobban mutat?
ASROCK Z77 Pro3
egységár: 22.339 Ft

SHARKOON T28 Fekete - Piros
egységár: 19.863 Ft

ARCTIC COOLING Freezer 13 Pro
egységár: 10.414 Ft

SEAGATE 2TB Barracuda 7200rpm 64MB SATA3 ST2000DM001
egységár: 22.936 Ft

SAMSUNG SH-224BB/BEBE Fekete OEM
egységár: 4.521 Ft

CORSAIR 8GB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9
egységár: 14.770 Ft

INTEL Core i7-3770K 3.50GHz 1155 BOX
egységár: 80.250 Ft

SEASONIC S12 II 620W
egységár: 22.889 Ft

POWERCOLOR AX7870 2GBD5-2DHPPV3E HD7870 2GB GDDR5 PCS+ Myst. Edition PCIE
egységár: 64.266 Ft

Úgy olvastam ez a POWERCOLOR AX7870 jobb vga mint a sapphirehd7870 ghz edition oc. De ha te tundál jobbat ebben az árkatergóriában irhatnál párat 😃
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
adam00 írta:
Sziasztok, tegnap is én írtam ide.
Éjjel gondolkoztam és raktam össze kicist másképp egy gépet!
i7 3770 proci gyengébb mint az amd fx 8350 nem? Vagyis én ezt csak a 4magból gyanítom de nekm még nem volt intel gépem ezért nem értek hozzá.
Viszont ha jobban megérné az i 7 akkor lehet még az is lenne mert nem csak a játékok futtatására lenne a gép. Használnám még képszerkesztés-videószerkesztés-játék-stb 😃
Úgy hoyg nem tudom mit csináljak ezért kérem újra a ti segítségeteket!
Az alaplapot meg a procit cseréltem így hát ki :
ASROCK Z77 Pro4
egységár: 26.217 Ft

INTEL Core i7-3770 3.40GHz 1155 BOX
egységár: 71.223 Ft

Jó választás lesz? :/ 😃

Ha később lecserélném egy amd procira akkor ez az alaplap kompatibilis egy amd fx 8350 el?

dehogy gyengébb az i7 jézusom a 4 magjával úgy elveri a 8 magos amd-t hogy füstöl https://techreport.com/r.x/desktop-trinity/skyrim-fps.gif, az i7 ebben a foglalatban is high-end procinak számít itt már nem jön szóba az amd egyik procija sem, amd-t és az intel-t ne keverd össze az fx proci még csak meg sem közelíti az i7-et de még az i5 3570k-t sem, sima procihoz felesleges a Z-s lap rogyásig elég lesz egy H77-es Asus vagy ASRock, azon kívül játékra videoszerkesztésre is doszt elég az i5, elég lesz neked a sima proci hidd el ha elszáll húzás közben viszlát garancia, a K-s többletét told bele egy jó erős vga-ba inkább, azon kívül egy erős procira jobb lenne egy normális léghűtés nem egy gyerek lég ha már erős procit veszel ne sajnáld hűteni, ha már videót szeretnél szerkeszteni 16GB ram nem ártana bár ellennél 8GB-al is bőven gondolom nem napi 16-órát szerkesztel, 4GB-os modulokban gondolkozz és lehetőleg kit-ben CL9 1600mhz doszt elég, a második kérdésedre is azt tudom mondani hogy jobban megérné egy sima proci egy erős H-s lappal ehhez meg egy jó erős vga és akkor minőségi tápod még nincs ami nem ártana minimum egy Seasonic vagy Enermax Bronz széria vagy ettől feljebb Gold

Asus P8H77-M PRO, Asus P8Z77-M Pro, ASRock Z77 Extreme4-M, ASRock Z77 Extreme4 --ha jobban tetszik a Z-s lap akkor veheted bár sima proci alá értelme nemigen van, 1 vga alá doszt elég az matx lap

sokan elbuknak azon hogy megtéveszti őket az amd 8 magja az intel 4 magjával szemben, az amd nagyon elmaradt proci terén az intelhez képest még a core 2 duo idején, azóta sem sikerült felzárkóznia így 6-8 magos procikat vetett be hogy tartsa a piacot és ezzel sikerül is megvezetnie a nemannyira hozzáértőket avagy akik nincsennek annyira képben ezen a területen
0
0
0
0
no avatar
bocs ez hülye kérdés volt hogy az a lap kopatibilis e az amd fx procival 😃
0
0
0
0
no avatar
Ja ls még azt nem tettem hozzá hogyha i7 mellett döntenék akkor i7 3770 vagy i7 3770k-vegyek? Mert ügye egy 10ezressel drágább a 3770k viszont nem tudom melyik éri meg jobban az hogyha veszek egy 3770et és mellé egy 10ezres artic cooling freezer 13pro hűtőt vagy ha a 3770k venném meg?
0
0
0
0
no avatar
Bocsi hogyha értelmetleül fogalmaztam meg...Most keltem 😃
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok, tegnap is én írtam ide.
Éjjel gondolkoztam és raktam össze kicist másképp egy gépet!
i7 3770 proci gyengébb mint az amd fx 8350 nem? Vagyis én ezt csak a 4magból gyanítom de nekm még nem volt intel gépem ezért nem értek hozzá.
Viszont ha jobban megérné az i 7 akkor lehet még az is lenne mert nem csak a játékok futtatására lenne a gép. Használnám még képszerkesztés-videószerkesztés-játék-stb 😃
Úgy hoyg nem tudom mit csináljak ezért kérem újra a ti segítségeteket!
Az alaplapot meg a procit cseréltem így hát ki :
ASROCK Z77 Pro4
egységár: 26.217 Ft

INTEL Core i7-3770 3.40GHz 1155 BOX
egységár: 71.223 Ft

Jó választás lesz? :/ 😃

Ha később lecserélném egy amd procira akkor ez az alaplap kompatibilis egy amd fx 8350 el?
0
0
0
0
Lizard avatar
Jeasusman írta:
Sziasztok 😃

Ha szeretnék összerakni egy atomerőművet max 250-ből akkor ti milyen alkatrészeket ajánlotok JÁTÉKRA?

1. proci: Amd 8350 v Intel i7 3770k
2. alaplap milyen kéne egy ilyen tipusú procihoz?
3. videókari: zotac gtx 660ti 2GB amp! edition 192 bit ddr5
vagy sapphire radeon hd 7950 3GB 384 bit ddr5
4. tápegység milyen legyen és mekkora ?

A ti véleményetekre lennék kíváncsi mert ez alapján raknám össze a gépet, szóval bármilyen építő jellegű kritika jól jönne!
Nagyon köszönöm! 😃

Ha csak játékra kell a gép teljesen felesleges a 3770K szerintem!
Bőven elég az i5 /3570K/, a különbözetből meg kijönne kb egy 7970-es
Alaplap: MSI z77A g45 v Asus P8Z77 M Pro v Gigabyte GAZ77-HD4
Táp: MInőségi 500-600 W-os /Chieftec, FSP, Corsair, Enermax, Seasonic/
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
tudok neked ajánlani alaplapot ami kompatibilis csak a kompatibilis alaplapok közül nem tudom melyik éri meg legjobban és azt is jó lenne tudni, hogy tervezel-e több kártyát egyébként a processzor szerintem lehetne gyengébb is pl i5-3570K s több pénzt kéne fektetni a videokártyába.
pl
FSP Raider 550 táp simán elég. Jó minőségű erős táp de Chieftec CTG 500 80P is jó minőségi táp csak az olcsóbb és kevesebbet tud 12 Voltos ágain. Chieftec tud 400 watt körül az FSP meg 500 Watt körül és annak csak egy 12 Voltos ága van ami előnyösebb is de ugye drágább is az a táp.
Az amit Megaisten írt teljesen jó akkor lehetne pl ez az alaplap:
ASUS P8Z77-M
GIGABYTE GA-Z77P-D3
MSI Z77MA-G45
0
0
0
0
no avatar
Na ennek örülök mert alapból Ashrock z77m-et vagy Msi z77a-g45-öt néztem! Na erről mi a vélemény? a probléma még annyi h alaplapra max 30at kéne költenem ezek meg benne vannak az Asus sabretooth 990fx az meg már 43000.- 😃
0
0
0
0
Megaisten avatar
Jeasusman írta:
2. csak mert írták itt a fórumon h nem mindegy h milyen alaplapba rakom bele mondjuk ebben az esetben az i7 3770k-t
mert h intel proci és intel alaplap nem mindegyik passzol össze?! Ebben kéne a segítség itt igazából! 😃

és egy 500 w-os táp az éleg ezekhez a kütyükhöz?
Gondolom a Lapkakészletre gondoltak ( chipset- re ) i7 3770K leginkább a 2. és 3. generációs Intel® Core™ i7/Core. Z77 lapkakészlet(chipset) kommunikál a legjobban ilyet néz,ASUS, Gigabyte...stb.
0
0
0
0
no avatar
2. csak mert írták itt a fórumon h nem mindegy h milyen alaplapba rakom bele mondjuk ebben az esetben az i7 3770k-t
mert h intel proci és intel alaplap nem mindegyik passzol össze?! Ebben kéne a segítség itt igazából! 😃

és egy 500 w-os táp az éleg ezekhez a kütyükhöz?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
1. i7 3770k
2. azt, hogy milyen azt tudom de hogy melyik a legjobb azok közül azt már sajnos nem
3. Szerintem 7950
4. Chieftec CTG 500 80P, FSP Raider 550.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok 😃

Ha szeretnék összerakni egy atomerőművet max 250-ből akkor ti milyen alkatrészeket ajánlotok JÁTÉKRA?

1. proci: Amd 8350 v Intel i7 3770k
2. alaplap milyen kéne egy ilyen tipusú procihoz?
3. videókari: zotac gtx 660ti 2GB amp! edition 192 bit ddr5
vagy sapphire radeon hd 7950 3GB 384 bit ddr5
4. tápegység milyen legyen és mekkora ?

A ti véleményetekre lennék kíváncsi mert ez alapján raknám össze a gépet, szóval bármilyen építő jellegű kritika jól jönne!
Nagyon köszönöm! 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Az Asrock Extreme 4be meg csak AMD megy. Vannak AMD-s és Inteles lapok s mindkettőnél különböző foglalatok szóval nem akármilyen AMD proci megy bele egy AMD alaplapba és nem akármilyen Intel proci megy bele egy Intel alaplapba.
0
0
0
0
no avatar
van amd-s alaplap és inteles 2in1 nem létezik
0
0
0
0
no avatar
linkelnétek egy z77 alaplapot ? A Z77 be most úgy olvastam csak az intel megy bele most h*lye vagyok vagy tényleg?
0
0
0
0
no avatar
Lizardot csak alátámasztani tudom nekem is amd-m van de nem ebben az árkategóriába mert ennyiért már intelt dobnék bele😀

kompatibilis.
0
0
0
0
no avatar
Z77 melyikre gondoltál? Van belőlük dögivel 😃
hát nem tudom lehet a végén tényleg az lesz 😃
A HD 7870 videókártyával az intel meg az amd is kompatibilis?
0
0
0
0
Lizard avatar
adam00: Ennyi pénzért már Intelt vegyél szerintem inkább.../nem vagyok az AMD ellen ezt leszögezném/
Egy Z77-es lap + egy 3570K és az alá nyugodtan rakhatsz több kártyát is.
ÉS nyugi elég a 4 mag...bivaly erősek az új i5-ök😆
0
0
0
0
no avatar
mind1 mennyi mag míg jobb másik csak a bf3 profitál ebből a 8magból.

nem tudsz nagyon mellé lőni jo lesz az amd is de én intelt raknék bele.

(én nem térítek hitet majd jönnek az inteles kollegák😀😉

de akkor legyen amd van vmi márka amivel szemezel mert így nehéz konfigot írni illetve ha rám hagyod szivsen össze dobok egyett😀
0
0
0
0
no avatar
4mag nem hiszem hogy elég lesz nekem a későbbiekben..
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hogy érted ezt?
Csak az a gond ha később fejleszteném a gépet és pl procit intelre cserélném akkor új alaplapot kéne vennem stb...
Ezért is választottam olyat ami mind2re jó.

Ha két ezer forint nem számít akkor maradjon 750 wattos táp. Alaplapot nem tudom milyet vegyél.
0
0
0
0
no avatar
8 magos amd-t inkább renderelés van értelme venni fullhdban nem lesz nagy fps különbség de inkább intelt raknék bele i5 3570k és a képhez semmi közze hogy milyen a proci hidd el😀
0
0
0
0
no avatar
de gondolkodtam intelben is de úgy tudom játékra ajánlottam az amd meg szebb a kép
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok
úgy látom CF Sli nem kell ebből kifolyólag pedig elég 970 vagy 990 chipsettel szerelt deszkák
a táp szerintem bármelyik minőségi 600 elég.

vagy akár a prociból vehetnél 8320ast ami ugyan az mint a nagyobb testvére csak az orajelei gyárilag alcsonyabbak de ezen könnyen segíthetsz ha tudsz és akarsz😀

intelben nem gondolkodtál?

konkrét termékeket nem véletlenűl nem írtam mindegyik gyártónál van egy tucat mindenből de véleményem szerint egy 7950 is bele lehet tolni egy ilyen árba😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció