Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TaylorXIII avatar
Kb ugyanannyira mint GTX 760 kártyák csak sokkal újabbak a 760 kártyák és kevesebbet fogyasztanak. Nem szar gépet írtam neked Shark23.

CsakiBaba: Pontosabban nem lehetne? Gyártó vagy valami? Vagy ez ref kártya?

cseszka: Neked kell tudni😃 GTX 760-t is lehet tuningolni😀
0
0
0
0
Shark23 avatar
Sziasztok!!!
Azt szeretném kérdezni h a GTX580-as videokártyák mennyire jok játékra???
GTX760-hoz képest?
0
0
0
0
FoxX avatar
Elfér benne a 6970.
Egy AMD Radeon HD 6970.
0
0
0
0
cseszka avatar
Igyesen elbizonytalanodtam a cserénn,az a 10-20% megér e +60 eut.?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
FULL HDban persze. Házadba egyébként mekkora kártya fér? befér a HD 6970? Egyáltalán milyenről van szó?
0
0
0
0
FoxX avatar
Elfér a 965 mellett? 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
cseszka: 20-25%. Persze az alapórajeleshez. A tuningolt 7870 karidnál szerintem még 10%-kal sem.

CskiBaba:
https://tpucdn.com/reviews/MSI/HD_6970_Lightning/images/perfrel_1920.gif
0
0
0
0
cseszka avatar
Ha 7870 cserélek Msi gtx760 Oc Gaming kártyára,mekkor elöre lépés várható?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hát egy FSP Raider 550 például. Nem sokkal drágább mint a CTG 500-80P.
0
0
0
0
FoxX avatar
annak mekkora táp kellene?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Csak sokkal többeti is fogyaszt😃 250 Wattot írnak rá😃 [LINK]
0
0
0
0
FoxX avatar
Tökéletes, akkor cserélem is le a 560-at 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ez kérdés? 6970. A GTX 560 kb HD 6870 szint csak.
0
0
0
0
FoxX avatar
Szerintetek, ENGTX560 vagy Radeon 6970?
0
0
0
0
no avatar
Robin😆: Mennyiért ? 30k-ért már van 6950 ami gyorsabb.
0
0
0
0
Payphoner avatar
Megéri vennem most egy GTX 470-vent szerintetek?
0
0
0
0
no avatar
Nem azt mondtam hogy ezzel használhatja, hanem hogy ha kell neki a gép akkor ideiglenesen nyugodtan rádughatja
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De ez Mercury. Ez nem feltétlen kapcsol le... 250 wattot se eszik meg a gép de 216 Wattot tud +12 volton a táp. Hmm akkor aztán nagyon jó táp. Nagyon hamar venni kéne másikat.
0
0
0
0
FoxX avatar
Oké, köszi szépen a segítséget, próba cseresznye 😀
0
0
0
0
no avatar
Rá kötheted nyugodtan, baja nem lesz max kikapcsol a táp, amúgy ha visszarakod gyári értékre a procit akkor elbírja a táp, kb 250W-ot se eszik meg a géped,bár húzva se lehet sokkal több
0
0
0
0
FoxX avatar
Sose volt semmi baj vele 😲 (lekopogom)
Akkor jobban járok ha veszek egy aránylag értelmes tápot.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
ja igen GPS az nem az igazi. Az nem ajánlott. A régi GPS-ek még jók nekem is az van. No ezek szerint nem túl rózsás a helyzet:
https://p1.vatera.hu/photos/81/84/97a6_2_big.jpg
Nem instabil a gép nagy terhelésnél mikor a 7770 is maxon megy meg a 4ghzre húzott processzor is?
0
0
0
0
FoxX avatar
Bocsi ne haragudj, Chieftec GPS-450A8
Amúgy vadi új volt 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem árt megnézni a 12 VOltos ágat hány Ampert tud mert az egy dolog, hogy 450 Watt van ráírva de az ilyen tápok még annak is kb felét tudják ami a 12 Voltos ághoz van írva😃 GTX 560nak 150 Watt kell egyébként. Chifi milyen volt? Hányszor kérdezzem még meg?😀 ja és úgy volt 1,5 éves, hogy hozzád 1,5 éve került vagy vadi új volt?
0
0
0
0
FoxX avatar
Másfél éves volt 😀
a Mercury-t ingyen szereztem, csak mindkettő 450 wattos, és azért hoztam el ezt, mert ez volt az egyetlen ami 450 wattos volt, és azt akartam hogy akkor már teljesítményre egyezzenek, ha érted mire célzok.
Amúgy miért ne kössem rá? Persze megfogadom, amit mondasz, eszem ágában sincs így rákötni, csak miért nem érdemes rákötni? Kifingatja? Vagy nem bírná ellátni kraftal??
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Milyen Chifi volt ami kifingott? Hány éves volt? Elég rossz szerzés volt ez a Mercury. Ezzel GTX 560ban biztos ne gondolkodj. Használtan 7 ezer körül tudsz szerintem venni Chieftec CTG 500-80P tápot.
0
0
0
0
FoxX avatar
Bocsi tényleg, csak a Chieftec az tegnap kifingott, és nem változtattam meg, ez a Mercury egy szerzett táp 😀
Tényleg bocsi :/
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
már meg ne haragudj csakibaba de ha chieftec 450 van kiívra akkor mi ez a mercury szarság? Na arra aztán tuti ne kösd rá a GTX 560-t.
0
0
0
0
FoxX avatar
Mert a 7770-em megveszik, és az ENGTX560-at nagyon olcsó tudom 😀
a táp típusa:Mercury KOB AP4450XA
0
0
0
0
mathejocy avatar
theavanger:Minek?2D-ben nem kell kraft sem neki.
0
0
0
0
twoKgames avatar
csaki: minek vennél ugyanolyan erős kártyát, mint amilyened most van? egyébként elbírná szerintem
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
CTG 450 az a táp? Hol vennéd ezt a kártyát? Lenne ennél jobb vétel is ha boltban.
0
0
0
0
FoxX avatar
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy egy Asus ENGTX560 Directu CO-nak, elég egy 450 wattos táp??
0
0
0
0
csabika21 avatar
Sziasztok én azt szeretném megkérdezni amd 7790 es kártyám van amd driver oldalán van külön 7790 es driver és sima 7xxx széria driver melyik a legcélszerübb vagyis jobb a kártyának?
0
0
0
0
theavanger avatar
mathejocy,sikerült megcsinálni.Ezer hála.
Lenne még egy utolsó kérdésem.Mikor nem játszok a játékkal akkor állítsam vissza az órajeleket?
0
0
0
0
mathejocy avatar
Én először csak a shsder órajelet mókolnám. 50MHz-vel próbáld kezdetnek.Ha nem fagy ki,akkor mehetsz vissza 25-ös próbára.
0
0
0
0
theavanger avatar
mathejocy,mennyivel vigyem lefelé?
0
0
0
0
mathejocy avatar
Jobboldalon alul nyitható a tuning.Csak te ugye lefelé viszed majd az órajelet.
0
0
0
0
theavanger avatar
mathejocy A grafikai beállítások le vannak véve.
Mondtad hogy GPU ill a Memória órajelet le lehet down clockolni. Nvidia Inspectorral azt hogy lehet?
0
0
0
0
mathejocy avatar
A táp nem a legjobb.Ezen a felbontáson a proci jobban melózik,de grafikai beállításon vedd le az árnyékolást és a szűrőket.
0
0
0
0
theavanger avatar
mathejocy , 1024x768 a felbontás.Táp típus :http://www.***/tapegyseg-c3158/lc-power/lc420h-12-p40642097/termek-leiras.html elvileg ez az.
Hogyan kell Down Clockolni?
0
0
0
0
mathejocy avatar
Milyen felbontáson játszol?Egy táp tipús és teljesítmény még jó lenne.
-Nvinspector,MSI Afterburner,EVGA Precision, stb...-Ezekből valamelyiket használhatod down clockoláshoz. Ha stabil lesz a vga,akkor talán nem lesz ekkora zuhanás sem.
0
0
0
0
theavanger avatar
mathejocy,A drivert az előbb frissítettem.
A GPU ill a Memória órajeleit hogy lehet visszább venni?
Ja igen,ez a GPU ill a Memória órajel visszább állítás ez javítana az FPS-en is?Mert pl a Guild Wars 2-ben 30FPS-ről leesik 5-6 FPS-re a játék amint 4-5 ember közelébe megyek.
0
0
0
0
mathejocy avatar
theavanger:A VGA-d nem bírja az órajelet.Vedd visszább a gpu ill a mem órajeleit.A 2.66 p4 nem hajtotta meg a kártyát rendesen,ezért nem volt eddig vele gondod.A drivert meg cseréld ki egy frissebbre.
0
0
0
0
theavanger avatar
tucanagabor,rendesen pörög.
Hogyan tudnám megnézni hogy nem melegszik-e túl a VGA-m?
0
0
0
0
mathejocy avatar
fortune:Az Nvidia mappából rakd újra a drivert.Az a baja,hogy csak az alap driver van rajta.
197.45-ös drivert ajánlom a VGA-d hoz.
0
0
0
0
theavanger avatar
tucanagabor,frissítettem a drivert ,de semmi változás.
Ja elfelejtettem megjegyezni hogy a probléma azóta jön elő hogy az 1 magos 2,66GHz-s processzorom lecseréltem egy Intel E8400(2 magos 3GHz-s) processzorra.
Egyszerűen olyan mintha a VGA vagy a Monitor nem bírná a dolgot.
0
0
0
0
theavanger avatar
Üdv.
Nekem lenne egy olyan problémám hogy néhány játéknál egyszerűen lefagy a kép,aztán egy két másodpercre elsötétedik a képernyő és egyszerűen nem tudok mit csinálni,persze aztán visszajön,de akkor is nagyon zavaró jelenség.
PL:Guild Wars 2-nél 30FPS-el kb 2-3 percenként ezt csinálja + harcoknál is.
Eddig azt hittem hogy a VGA hűtéssel van a baj,de nem.
Ilyen üzeneteket dob ki miután kiléptem a játékból: http://www.fotelpilota.hu/wp-content/uploads/2013/01/hiba1.png (a kép csak illusztráció).
A háttérben nem fut semmilyen program,még a Steam se.
Egyszerűen nem tudok mit csinálni ez ellen.
Valaki segítene?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció