Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
CsakiBaba: Pontosabban nem lehetne? Gyártó vagy valami? Vagy ez ref kártya?
cseszka: Neked kell tudni😃 GTX 760-t is lehet tuningolni😀
Azt szeretném kérdezni h a GTX580-as videokártyák mennyire jok játékra???
GTX760-hoz képest?
Egy AMD Radeon HD 6970.
CskiBaba:
Akkor jobban járok ha veszek egy aránylag értelmes tápot.
Nem instabil a gép nagy terhelésnél mikor a 7770 is maxon megy meg a 4ghzre húzott processzor is?
Amúgy vadi új volt 😀
a Mercury-t ingyen szereztem, csak mindkettő 450 wattos, és azért hoztam el ezt, mert ez volt az egyetlen ami 450 wattos volt, és azt akartam hogy akkor már teljesítményre egyezzenek, ha érted mire célzok.
Amúgy miért ne kössem rá? Persze megfogadom, amit mondasz, eszem ágában sincs így rákötni, csak miért nem érdemes rákötni? Kifingatja? Vagy nem bírná ellátni kraftal??
Tényleg bocsi :/
a táp típusa:Mercury KOB AP4450XA
Lenne még egy utolsó kérdésem.Mikor nem játszok a játékkal akkor állítsam vissza az órajeleket?
Mondtad hogy GPU ill a Memória órajelet le lehet down clockolni. Nvidia Inspectorral azt hogy lehet?
Hogyan kell Down Clockolni?
-Nvinspector,MSI Afterburner,EVGA Precision, stb...-Ezekből valamelyiket használhatod down clockoláshoz. Ha stabil lesz a vga,akkor talán nem lesz ekkora zuhanás sem.
A GPU ill a Memória órajeleit hogy lehet visszább venni?
Ja igen,ez a GPU ill a Memória órajel visszább állítás ez javítana az FPS-en is?Mert pl a Guild Wars 2-ben 30FPS-ről leesik 5-6 FPS-re a játék amint 4-5 ember közelébe megyek.
Hogyan tudnám megnézni hogy nem melegszik-e túl a VGA-m?
197.45-ös drivert ajánlom a VGA-d hoz.
Ja elfelejtettem megjegyezni hogy a probléma azóta jön elő hogy az 1 magos 2,66GHz-s processzorom lecseréltem egy Intel E8400(2 magos 3GHz-s) processzorra.
Egyszerűen olyan mintha a VGA vagy a Monitor nem bírná a dolgot.
Nekem lenne egy olyan problémám hogy néhány játéknál egyszerűen lefagy a kép,aztán egy két másodpercre elsötétedik a képernyő és egyszerűen nem tudok mit csinálni,persze aztán visszajön,de akkor is nagyon zavaró jelenség.
PL:Guild Wars 2-nél 30FPS-el kb 2-3 percenként ezt csinálja + harcoknál is.
Eddig azt hittem hogy a VGA hűtéssel van a baj,de nem.
Ilyen üzeneteket dob ki miután kiléptem a játékból: http://www.fotelpilota.hu/wp-content/uploads/2013/01/hiba1.png (a kép csak illusztráció).
A háttérben nem fut semmilyen program,még a Steam se.
Egyszerűen nem tudok mit csinálni ez ellen.
Valaki segítene?