AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
jtrlvksz avatar
Túl van árazva az Intel proci, DE azért eddig is meglátszott a különbség, ami 2X annyi volt az azért teljesítményben is jobb volt mint egy AMD...szóval mindig kell azért keresni mögötte a buktatót is.
0
0
0
0
ors11 avatar
Tudnátok nekem olyan rendes román oldalakat küldeni,ahol megbízhatók az infók és nem szarnak ki veled és az árak is jók...mert én az emag .ro-ról nézem de kihalok ameddig a Buldozer procik megjönnek oda
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Mi bajod?😆

I3 drágább nála?😲

3k-val olcsóbb mivel áremelkedés volt...
Én azért olcsóbban vettem ezt😀

Akkor vagy a rejtett hiba lesz vagy emelik (DE B+MEG NEM AZT MONDOM 40 EZERREL HANEM CSAK PÁR EZERREL,10-20 ezerrel max)
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Hiszékeny vagy túlságosan.

Fankadeli-től idézve: "Ha van egy kis eszed a lényeget leveszed".😂
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Előző HSZ-em szerkesztve.

Amúgy azt nem is beleszámítva hogy egy FX lap 25 ezernél kjezdődik ahogy vki írta és a drágák 30-60 ezresek...
Mert ezzel olyan mintha a procit + 10 ezerbe adnák akik olcsón akarnák megúszni...😊
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
lapartman997 írta:
Teljesen egyetrétek Cooley-val megint 😆! Az üresjárati fogyasztása kevesebb mint a Sandy Bridge prociké, ahogy megnéztem egy csomó tesztet!

Én a prohardveres teszteket olvasva amúgy nem úgy láttam , és terhelés alatt is kevesebbet esznek (pl full hd mozi).

lapartman997 írta:
Esküszöm, ahogy kiderülne hogy +80% teljesítménynövekedést eredményezne, az lenne az első hogy azon nyomban megrendelném 😆! Inkább az a kérdés, hogy ki nem? 😃

Nem azért de ezt a 80%ot 3x leírtad.
Ennyire bezsongtál a hír hallatától?

Visszatérve: Ha ilyen jó teljesítményei lesznek az AMD buldozer FX 4100-nak akkor az árát nem kicsit fogják emelni...
Ennyi pénzért nem fognak odaadni egy ilyen jó procit majd ha az AMD társul a Máltai szeretet szolgálathoz akkor még lehetséges😊

AMD se hülye vagy van ezek mögött valami rejtett hiba vagy nem kicsi áremelkedés lesz.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
lapartman997 írta:
Ja, ez is hülyeség ezért. 44.000 tag, és ebből max. 800 aktív.

hát aki minden nap fentvan az számít aktívnak
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Synda írta:
Árazás eléggé baráti.
Német boltban.
AMD FX-4100 AM3+ 3.6GHz 12MB 95W///94.99 euró=27,737 Ft
Csak 50k-el olcsóbb az i7 2600k-nál,teljesítményben meg ugyanaz 😂

Na mivan synda már nem durcizol és megértetted a lényeget hogy még ez korántsem a mostani teljesítménye?😃
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Intel keksz 😆 Na de +80%-os gyorsulás sehogy se lesz sajna...
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Synda írta:
Kerüljétek a témához nem illő hozzászólást,köszönjük

Ezt nem én írtam hanem egy Modi 😆
Tényleg mi van velük?
Egy csomó ember nincs mostanában.😕

vagyunk 44ezren abbol kb 100an vagyunk fent rendszeresen most pl minden 538adik ember van fent
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
van a széntabletta ami hasmenésre kell, na ide nem széntabeltta hanem mágnestabletta kell.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Devis írta:
intel keksz 😆

arany ízesítésű, nyomokban tranzisztort tartalmaz, csak vashiányosok részére
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
lapartman997 írta:
Esküszöm, ahogy kiderülne hogy +80% teljesítménynövekedést eredményezne, az lenne az első hogy azon nyomban megrendelném 😆! Inkább az a kérdés, hogy ki nem? 😃

szerintem akkor falhoz lehetne vágni a xeonokat
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
2011 és a 1355ös platformok is most fognak kijönni? ASD az vicces h mindennek új kell-.- legyen egy tok és kész 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
lapartman997 írta:
A Sandy-E meg az Ivy teljesen más 😃! Mekkorát röhögnék ha igaz lenne a hír hogy +80% teljesítménynövekedést fog eredményezni az a javítás! 😆!

Beb*szna! Vennék kapásból 2-t! 😃 Amúgy a CMT hatásfoka +80%, de azért nem teljesen működésképtelen, szóval az kizárt dolog, mert nem tudom.
0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
lapartman997 írta:
Az a lényeg, hogy nagyon eltalálták ezeket a procikat az AMD! És ha egy FX-8150 ennyit eszik üresbe a sandyhez képest, akkor mennyit eszik egy 95W-tos FX-4170? Hmmm? A válasz: szinte semmit! És az AMD rengeteg sokat fejlődött!

és ennek válaszára készűlőben a Sandy-E azaz az ivy

A Sandy-E-nek az architektúrán kívül semmi köze az Ivy-hez...
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
lapartman997 írta:
Az a lényeg, hogy nagyon eltalálták ezeket a procikat az AMD! És ha egy FX-8150 ennyit eszik üresbe a sandyhez képest, akkor mennyit eszik egy 95W-tos FX-4170? Hmmm? A válasz: szinte semmit! És az AMD rengeteg sokat fejlődött!

és ennek válaszára készűlőben a Sandy-E azaz az ivy
0
0
0
0
Cooley avatar
lapartman997 írta:

Azért ezt így nem jelenteném ki, hogy nagyon eltalálták, legalábbis az ígéretekhez képest semmiképp. Majd meglátjuk, hogy mit hoz némi szoftveres csiszolás, de kétlem, hogy egetrengető javulást hoz majd...
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
lapartman997 írta:
Teljesen egyetértek Cooley-val meg Syndával. Most azt a szaros kis alig eszik fogyasztást nem tudná egy átlagember kifizetni? Főleg úgy hogy nekem egyenlőre egy HD5770-em lesz, max. a procit egy "kicsit" majd meghúzom 4,8-ra. Ott még teljesen stabil. Azért egy i7-2600k-se nagyon stabil 5GHz felett.

én is ezt írtam h fúú most mi fog történni. ha fejleszteném a gépem akkor nekem semmi. ugyan annyit fogok fizetni egy 8 magos procival mint egy 2 magossal vagyis nekem nem oszt nem szoroz.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
DavidGuetta87 írta:
Hát aki már szerintem egy FX-8100at vesz meg egy gtx 580-at akkor annak szerintem teljesen mindegy mennyit fogyaszt, mert ha ilyen gépre is van pénze, akkor tudja állni a villányszámlát is. 😀

ha a fogyasztást nézzük a mostani tápom ugyebár 400Wos, a 9800GT-m eszik 120Wot 100%on a procim meg 95Wot. Ennyi erővel egy 400Wos táp elég egy 6770nek ami kevesebbet eszik mint a 9800GT és egy 8 magos Fxnek. hát szerintem nem mindenki tenne egy 400Wost egy 8magos mellé. ezek csak a fogyasztás értékei h mi mennyit eszik.
0
0
0
0
Cooley avatar
Geri9412 írta:
Ez egy normális teszt, egy normális oldalról:
[url]http://www.legionhardware.com/articles_pages/amd_fx_8150fx_8120fx_6100_and_fx_4170,1.html[/url]

A villanyszámla meg csak annak nem fontos, akinek a szülei fizetik, vagy akinek telik rá, vagy aki teljesen igénytelen.

Ez aztán marhára igényes... Rosszul a 8120-as modell leírása, a 125W TDP-snek - amiről említést sem tesznek - 2,2GHz a HT-ja, a 95W-osnak 2GHz. Meg a Crysis 2-nél a GTX580 mellett az 1100T-vel 1920x1200-as felbontáson 33.4fps, míg nekem az 1055T-vel meg az 580-hoz képest szaros kis 460-assal (950MHz) van ennyi 1920x1080-on ugyan ilyen beállításokkal, és kétlem, hogy +230k pixel így megcsapolná az 580-at... 😃 Meg OC-nál szaros 800MHz-et húztak rá szerencsétlen 8150-re, hát nehogy már! 😆 Gondolom benyomtak valami auto oc-t, oszt csókolom...
+50-100W-tól meg nehogy éhen halj! Ha 24 órán keresztül megy a gép teljes prociterheléssel, akkor jelent napi ~100-200Ft-ot... Az üresjárati fogyasztása meg nagyon jó! És erősen gyanítom, hogy C1E be se volt kapcsolva, meg aztán általában AMD prociknál legalább 0,1V-tal alul lehet feszelni az auto-hoz képest (nálam +10% OC-val megy 1,25V-on a gyári 1,4-hez képest), az is sokat jelent.
0
0
0
0
no avatar
Hát aki már szerintem egy FX-8100at vesz meg egy gtx 580-at akkor annak szerintem teljesen mindegy mennyit fogyaszt, mert ha ilyen gépre is van pénze, akkor tudja állni a villányszámlát is. 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
ahogy elnézem nekem a D820asom annyit eszik mint egy 8 magos FX... azaz én leszarom
0
0
0
0
Geri9412 avatar
Ez egy normális teszt, egy normális oldalról:
[url]http://www.legionhardware.com/articles_pages/amd_fx_8150fx_8120fx_6100_and_fx_4170,1.html[/url]

A villanyszámla meg csak annak nem fontos, akinek a szülei fizetik, vagy akinek telik rá, vagy aki teljesen igénytelen.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
lapartman997 írta:
#2279: Az tényleg jó ár érte 😃!

annyiért én is vennék, de szerintem nekem még kicsit sok még egy phenom 4x is
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
lapartman997 írta:
#2292: De most egy régi játéknál tök nyolc hogy most 170-el vagy 110-el megy. Újabb játékokra kell koncentrálni nem a márióra meg tetrisre 😃! Egy FX-4100 fogja megérni a legjobban. Még mindenki várjon a vásárlással, várjuk meg amíg erősebb lesz a forint, és megint normális árak lesznek. Miért ne lenne igaz? Nézd ezt a tesztet! [LINK]Egy 5,2GHz-re húzott i7 2-3 FPS-sel jobb mint egy 4,7-re húzott bull? 😃. Meg amúgy is igaz hogy sokat fogyaszt meg minden, de ez most melyik játékost érdekli most komolyan? Ha annyira szeretne egy jó gépet akkor azt a havi villanyszámlát kibírja nem?

mire megerősödik a forint euro-val fizetünk
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Hagyd már eztaa 170-110 FPS mindjárt megütlek képernyőn keresztül annyira idegesit ez a duma 😃 😃 😃 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
hát igen mert azt nézed akkor egy GTX580al ugyan úgy elvagy fpsekben mérve egy I5 2500al mint egy FXel
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Hát ezaz! Egyébként igen tudok várni, karácsonyig ejteném meg valamikor a vásárlást. A 4 magban viszont a 2500K erősebb. Bullnak viszont van 8 magja, amit játékoknál megcseszhetek 😃
0
0
0
0
repfect avatar
lapartman997: az utobbi 20 hozzászólásodban ugyanazt irtad, picit unalmas és véletlenül sem igaz!másik h 60fps különbségre legyintesz de 1-2 fps-nél meg fennakadsz ami ekkora felbontáson mérési hibán belül van 😃😃 harmadjára pedig ien teljesítmény/fogyasztás aránnyal elbújhat, mivel hosszútávon majd villanyszámládon látszik meg tehát hiába az a pár k különbség
0
0
0
0
Geri9412 avatar
jtrlvksz:
Még várj 1-2 hetet ha teheted. Ha nem vagy fogyasztás mániás és a 2500K ilyen drága marad akkor vegyél FX-et.

8 mag még biztos hogy felesleges, mire odaérünk hogy lesz olyan játék ami kihasznál 6-8 magot, addigra a bull első szériája ellesz felejtve.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
jtrlvksz írta:
Ha kisebb ára lenne 2500Knak akkor azonnal azt venném, csakhogy a FX 10 euróval olcsóbb 😃

FX-et vedd, újabb játékokban, és újabb programokban sokkal jobb lesz. És úgye időben előre haladunk.

Haverom akart venni gépet, de megvárja mi lesz ebből, még jó is kisülhet...
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Ha kisebb ára lenne 2500Knak akkor azonnal azt venném, csakhogy a FX 10 euróval olcsóbb 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
jtrlvksz írta:
Tehát akkor egy egyszerű választ várok: FX 8120 vagy 2500K? (játékra)

2500K mert kisebb fogyasztás kisebb ár (elvileg) meg bizonyított és szerintem 4 mag kisebb hőt ad le mint 8
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Tehát akkor egy egyszerű választ várok: FX 8120 vagy 2500K? (játékra)
0
0
0
0
cseszka avatar
azért durva lesz.Legalább lejjeb verik az intel árát.Nemmindegy h ugyan azt a teljesitményt 30000 v 70000 ft ért kapod meg.
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
az FX 8150P-t már nem tudom kispórolni sehogyse...Felment mindennek az ára, nem tudok ennél jobb gépet venni.
0
0
0
0
wdavid avatar
hát ha nem zavar h többet eszik és pár fpsel kevesebbet produkál, mint a 2500K akkor szerintem veheted 😃 meg persze attól függ mennyi pénzed van 😀

az FX-8150P mennyibe is lesz kb?
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Hát nemtom, nálam eléggé leírta magát az FX eddig...sztetek megérné egy FX 8120 inkább, mint a 2500K ? (játékra kellene meg sima netezés stb). 10 Euróval olcsóbb az FX.
0
0
0
0
wdavid avatar
Gta4vevo írta:
A lényeg megéri az árát akinek van pénze.
Én örülök hogy megvettem az i3at mivel ha ez is "kipörgeti" a hd 6850-et fölösleges másik proci😀

Nem is lett volna másra pénzem a másik meg az , meg az alaplapok is drágábbak az FX-hez szerintem.

a Gigabyte GA-990XA-UD3 29 ezer ami szerintem nem túl drága, ha FXes lapot veszel azok drágábbak azok 30-60 között vannak 😃 de ha nem építesz skorpiót elég egy sima lap amibe 990es chipset van 😃
0
0
0
0
repfect avatar
bull nagyon sok áramot kér ahogy a tesztekben is kiderült!! i7 5Ghz-en bull 4.8Ghz-en és az AMD kétszer annyit fogyaszt ami elég nagy negatívum, és mindezt ugy h semmivel sem erősebb, sőt.....gyengélkedik
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
A lényeg megéri az árát akinek van pénze.
Én örülök hogy megvettem az i3at mivel ha ez is "kipörgeti" a hd 6850-et fölösleges másik proci😀

Nem is lett volna másra pénzem a másik meg az , meg az alaplapok is drágábbak az FX-hez szerintem.
0
0
0
0
ors11 avatar
Tudnátok nekem olyan rendes román oldalakat küldeni,ahol megbízhatók az infók és nem szarnak ki veled és az árak is jók...mert én az emag .ro-ról nézem de kihalok ameddig a Buldozer procik megjönnek oda
0
0
0
0
wdavid avatar
jumbo írta:
wdavid írta:
engem nem érdekel h egyenlőre gyenge az FX sorozat nekem kell egy. másrészt úgy érzem nem éri már Phenom II procit venni, mert a Bull még lehet jobb de a Phenom II már nem 😃

de azt akkor sem értem, hogy tuti h letesztelték ezeket a procikat Win7 alatt, ami kimutathatta, hogy nem tökéletes vele, akkor miért nem vártak a megjelenéssel amíg ki nem jön a win8 😜

és mihez kell neked egy ekkora proci???
a jelenlegi gépedbe holt felesleges...minden cserélhetnél le!!a következő gépedbe is kicsit sok....főleg egy 6870-es mellé.....
egy egyszerű felhasználónak,játékos felhasználónak bőven elég egy 4 magos cuccos!!!!de még az i3 ok is!!!De Te tudod

ahogy lapartman mondja, sok videót csinálok, konvertálok egyebek 😜😃 igen abban teljesen igazad van, hogy pl 6870+az új config mellé is felesleges egy 6 magos proci, és tudom hogy a win7 nem tudja kihasználni rendesen a bullt de úgy vagyok vele, hogy nem sokkal drágáb mint a 4 magos, és ennyit nekem még megér 😀 (40-45nél nem szánok többet procira)

a 8 magos sem kerül sokba de azt már én is feleslegesnek érzem, hogy megvegyem, azt végképp nem használnám ki 😜 valamelyik topicban írtam a fórumon h a 4 és a 6 magos bull között gondolkozok még 😀
0
0
0
0
Geri9412 avatar
Ez nem hűtőtöl függ. Van egy határ amit nem tudsz átlépni feszültségemeléssel sem. Ahoz hogy elérd az 5Ghz-et nagy mázli kell, hiába veszel hozzá 20ezres hűtőt. A fogyasztás meg drasztikusan emelkedik.
Most nem arról van szó, hogy sokat számít, de ha best buy-ról beszélsz, akkor nem az a lényeg hogy jót vegyél,hanem a legjobbat. 60FPS hátrány azonos áron meg nem azt jelenti hogy a 8150 a legjobb. A gyárilag hozzácsapott vízhűtés alsókategóriás megoldás, egy komolyabb léghűtés jobb hatásfokkal dolgozik. (pl.: az általad választott Noctua)
0
0
0
0
Geri9412 avatar
Az lehet, de ha elolvastad volna amit linkeltem ott írják, hogy 5Ghz-en instabil volt a processzor és 4,9 Ghz-en is összeomlott egy komolyabb programtól, ezért maradtak a 4,7Ghz-en. Nem minden processzornak ugyanolyan jó a tuningpotenciálja.
0
0
0
0
Geri9412 avatar
Nem azért nem húzták fel 5,2-re, mert nem akarták, hanem azért mert nem tudták. Az általuk próbált processzornak ez a teteje, ahogy ezt le is írták egy előző tesztjükben: [LINK]
0
0
0
0
Geri9412 avatar
Most a 2. generációról beszéltem. A win 7 még csak nemrég lett a legtöbbet használt windows, a win 8-nak még legalább 1 év kell. Addig meg a nagy teljesítmény szobafűtésre jó csak.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció