Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Szóval, nem lehet megmondani.
Teljesen jó lesz neki az 1gb-os kártya is😀
De fönt leírtak kizárólag ddr3-mas memoriával szerelt változatokra igaz.
jobb mint az ATI HD4860?
Legalább ha a közeljövőben bővítés lesz, nem kell tápot venni 😀 Annyival megspórolod 😀
Lecserélem majd a 350w-os Chieftec-et egy 400w-os Chieftec-re.Ha az nem elég neki b***sza meg 😃
thx a segítségekért.
Azt tudom mi jó márka mi nem de az a kérdés,hogy szükslges-e nekem a 9800GTX-hez egy drága táp vagy sem.Mert ha nem kell akkor jó nekem a Codegen 400W-os is😃
Ajánlott márka tápegység terén: Chiftec, FSP, Corsair, Cooler Master. Nekem pl egy FSP HEXA 500W-os tápegységem van, most olyan 12.000 Ft körül van az ára vagyis legutóbb ennyiért néztem. Már 2 éve megvan és azóta is HIBÁTLAN!!!
Nekem a gépembe akkor volt egy 420-as Codegen ami volt vagy 4 éves és reggel beraktam a gépembe a 9800GTX-et estére eldurrantotta a tápomat :S Mondju kaz soha ne mvolt takarítva se.
A gtx meg kb 50ft-al olcsóbb 😆
[url]http://www.amazon.de/gp/product/B00CAJODQ6/ref=s9_simh_gw_p147_d0_i1?pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_s=center-3&pf_rd_r=1C9QSHSJ7ZTMG6D6FQ5E&pf_rd_t=101&pf_rd_p=463375153&pf_rd_i=301128[/url]
Mind kettő árából lejön 10% szal olyan 210 Euróért hozzájutok 60-61k
A Codegen 400whoz mit szóltok?Sógié volt a 9800gtx akkor volt a gépébe egy amd pehnom x4 980BE,2x4gb ram,2tb HDD és neki simán vitte.Utána vett bele egy hd 6870 gb-os vga-t és úgy is vitte.Most lecserélte egy 2gb-os gtx 660-ra ahhoz már vett másik tápot is egy Chieftec 550w 80+-osat.De akkor elvileg nekem is elég kell legyen a 400w-os Codegen nem? 😃
Úgy néztem a vga 160w-körül eszik.Csak azt nem tudom,hogy maga a gépem menniyt ehet.
Valamint amit még érdemes lehet figyelembe venni ha 2-3 évre tervezed az az hogy jelenleg az amd a GCN-el bizonyos tekintetben fejlettebb architektúrát képvisel. Hivatalosan támogatott a DX11.1 és DX11.2, ez a konkurens termékeiről nem mondható el. Ez most még nem probléma, mivel egyenlőre nincs játék ami ezt kihasználná. Ha jól tudom a Battlefield 4 lesz az első ami már DX11.1-et használ.
Valamint kérdés hogy jelenthet-e valamiféle előnyt a jövőben hogy a nextgen konzolokban is AMD-s GCN alapú gpu van.
Ha nincs szükséged a physx-re és a cuda-ra alapozó programokra, akkor inkább a 7950-et javasolnám.
Néztem tesztet de hol ez a jobb hol az
[LINK]
GTX580 74k FT GTX590 használatan garisan 80k FT
Olyan problémám volna,hogy van egy gigabyte 9800GTX-em 512-es és 350w-os táp elbírja-e?Mer elvileg 450w-osat ír minimumnak de mi 400w-ossal játszottunk anno rajta,most szeretném 350w-osba berakni.
A gépem adatai-t megtaláljátok a profilomba.
Előre is köszönöm.