Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
Hamarosan fény derül a titokra,már rákérdeztem a fickónál mégis milyen mutáns kártyát árul? 😃 Szerintem kizárt hogy 1gigás lenne...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Az is lehet, hogy az 512 az elírás és 1GB-os Cyclone kártyáról van szó😀
Hirdetésben írt órajelek alapján erről a két kártyáról lehet szó:
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
Költői kérdés volt... 😜 😆 meg fogom kérdezni,bár nem hiszem hogy sok infóval fog szolgálni az eladó.Ha viszont tényleg nincs semmi baja a kártyáknak igazából nem is izgat honnan a pokolból kerültek ide! 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Én honnan tudjam? Kérdezd meg tőle. Lehet léteznek ilyen kártyák bár akkor nem értem miért nincs fenn MSI oldalán. OEMeknek meg nem hiszem, hogy csináltak ilyen kártyákat.
0
0
0
0
Bronson avatar
Akkor mégis mi állhat ez az egész mögött??Lehet valami selejt 1gigás darabok amiknek megfelezték a memóriáját és itt a balkáni piacon árulják az idiótáknak...?kicsit elbizonytalanított ez most,de akkor hogyhogy mindenki elégedett azzal amit vett(több mint 10 darabot már elsózott)??
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ezek vannak csak:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
Igen van átalakítóm,a mostanin 2 dvi van!Már a 8600GT-mhez is kellett,időközben meg már 3 darab átalakítót összegyűjtöttem! 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
OKsa😃 De am a nem cyclone még jobb is számodra mivel a cyclonehoz kéne átalakító mivel a dsub15 csati nincs rajta és neked is őskori monitorod van és csak dsub15 csati van rajta habárl ehet van most is átalakítód mivel ahogy nézem több MSI 9600GT van amin nincs mint amin van DSUB15😃
szerk: Én nem találtam msi oldalán 512-es cyclone-t. Te találsz?😀

Ezek vannak csak:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
Azért csak rákérdezek hogy mi az ábra! 😃 ez viszont egy helyi bolt,ez egy outlet kártya volt(már javították) és itt is ez a kép van.Most vagy tényleg van ilyen kártya csak keveset gyártottak belőle vagy ebben az országban mindenki retardált...utóbbit tartom sanszosabbnak! 😂 http://www.winwin.rs/graficka-kartica-outlet-reparirano-geforce-gts450-msi-cyclone-512mb-ddr5-hdmi-dvi-i-128bit.html
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Bronson: Megveted nyugodtan csak nem ilyen ufó hűtő lesz rajta😃 Az illető szimplán rossz képet rakott be😃 Van ilyen😃
0
0
0
0
Bronson avatar
Akkor ez mi a jó isten akar lenni?? 😃 ezek szerint csak van,mert a fickónak csupa pozitív megítélése van és a kommenteket olvasva senki nem jelezte hogy nem azt kapta ami a képen van,ráadásul már egy csomót el is adott ebből a fajtából,nagyban csinálja...nem mellesleg vatta új,garanciális,ez egy helyi oldal ahol szoktam bizniszelni,most viszont kicsit tanácstalan vagyok hogy mi is van akkor 😕 http://www.kupujemprodajem.com/Msi-450-GTS-Sapphire-7870-GHZ-Edition-6758927-oglas.htm?filter_id=
0
0
0
0
nyozo avatar
Synda Rebirth: feltettem, játékokban néztem ott működik vagyis csak félig mert fele annyi fps-em lett mint volt a gamekben meg néztem a Vram használatot és eddigi 800-900Mb helyett 1.6Gb-ot fogyaszt
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Bronson: Azt a képet amit küldtél azt te találtad vagy a hirdetésbe rakták ki?😃 Mert 512-es msi cyclone nincs. A kártyának így kell kinéznie😃
https://www.msi.com/pic/product/five_pictures2_2249_20110224192433.jpg

MSI GTS 450 Cyclone karik:
[LINK]
[LINK]

GDDR5 512-es MSI GTS 450 karik:
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
Taylor:Akkor bocsi 😀 nagyon úgy fest hogy már el is passzoltam a kártyát,lehet holnapután már meg is jön ez az új!Még egyszer köszi a tanácsokat!
0
0
0
0
levi27 avatar
Üdv nektek! Van nekem egy HD4850-es vga-m és az a gond vele hogy a mag hőmérséklete 60°C, de a magban ugyan úgy a MemIO(memóriavezérlő) 84°C-os (ez mind a szőrös fánkkal terhelve 😆 ). Mi okozhatja ezt? A paszta rendben van rajta.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Bronson:Nem az OC verzióval számoltam és az 1 giga vram meg ilyen felbontásnál még nem igen számít. A két kártya között több év telt el és a GTS 450 fejlettebb architektúrájú. Egyébként előbb azt írtad cyclone 512-esről van szó de olyan nincs is😃 Ezek vannak csak😀
[LINK]
[LINK]
Cycloneból csak 1Gb-os van.
0
0
0
0
no avatar
CAP_Catalyst Application Profiles le van töltve ? Nélküle nem fog működni.
0
0
0
0
nyozo avatar
toopa: sikerült aktiválni de ez normális? https://kepfeltoltes.hu/130902/32131_www.kepfeltoltes.hu_.jpg jah és a 13.5-s CAP-et fel rakjam?
0
0
0
0
Bronson avatar
TaylorXIII:Ez a grafikon amit mutattál egy OC-s 1Gigás verzió,amiről meg szó van az egy 512-es sima verzió.Ez itt ni: http://prohardver.hu/dl/upc/2010-09/22608_msi-n450gts-cyclone-2.jpg Itt van róla egy Gpu-z screenshot is a mostanimmal összehasonlítva nincs olyan ordító különbség,de nyilván jobban muzsikálna akkor ezek szerint a játékokban a DDR5-ös memóriának köszönhetően... http://gpuz.techpowerup.com/10/12/16/h8b.png
0
0
0
0
toopa avatar
nyozo: A CCC-ben menj a teljesítmény fülnél az AMD CrossFireX-re, és ellenőrizd hogy engedélyezve legyen. Valamint nem árt ha a két kártya össze van kötve ezzel:
https://static.clickbd.com/global/classified/item_img/1100386_0_original.jpg
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! ha beraktam még 1 HD 6850-et a régi mellé és a gép érzékelte is van még valami dolgom hogy működjön a crossfire?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Persze egy 4 magos processzor mellett lenne ez. GTS 450ből nem tudnál mindent kihozni szerintem. Persze játékfüggő de ahol jobban számít processzor ott lesz limit.
0
0
0
0
Bronson avatar
Köszi a tanácsokat mindkettőtöknek,lehet csere lesz akkor hamarosan! 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Akkor ne is gondolj rá, hogy 30%-kal jobb lenne mert nem annyival lenne jobb hanem közel 50%-kal.
https://tpucdn.com/reviews/MSI/GeForce_GTS_450_Cyclone_OC/images/perfrel_1280.gif

Aki nem értené miért közel 50% annak ajánlott rágooglezni a százalékszámításokra😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Tisztában vagyok vele hogy nem egy bivaly kártya de szerintem ehhez a processzorhoz nem is lenne nagyon érdemes komolyabb kártyát vennem mert nem használná ki teljesen(arról nem is beszélve hogy jobbra egyenlőre nincs is keret! 😂 )...30 százalékkal jobb lenne?Erre azért nem gondoltam... 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Kb 20% al erősebb mint a 9800gt így a 9600gtd nél kb 30% al jobb lehet. De 512mb ma már csak kis max 720p felbontásra ajánlatos afölött már nem lenne elég.
0
0
0
0
Bronson avatar
Sziasztok!Tanácsot szeretnék kérni!Érdemes lenne lecserélni a vga kártyámat egy Msi N450GTS Cyclone-ra?Ez ugye DDR5-ös 512 mb-os memóriával rendelkezik meg Directx 11-el és 128 bites szemben a mostani directx10-es szintén 512-es de 256 bites kártyámmal.Nézegettem Gpu-z meg egyéb adatokat róla igazából a mostani húzott kártyámtól nem sokkal tűnik gyorsabbnak.Azért is mondom hogy 'tűnik' mert nem vagyok biztos benne hogy csak a directx meg a ddr5 miatt érdemes lenne pénzt áldoznom rá,noha tisztában vagyok vele hogy a directx11 egyre jobban teret hódít a játékoknál...mennyire lenne észlelhető a különbség teljesítményben?Valakinek esetleg van ilyen kártyája,örülnék ha megosztaná a véleményét de minden hasznos tanácsot szivesen fogadok! 😊
0
0
0
0
no avatar
ok megtörtént ezzel most jo, de nem kell benne semmit sem álitani csupán inditsam el??
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A legújabb verziót szerezd be!
0
0
0
0
no avatar
valamelyik gamenél nem jelez az fps mérő ahogy néztem.. mi lehet az oka? Frabs..
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
2007-est?

3.5.99-es a legújabb.
0
0
0
0
no avatar
fraps melyik verzioját kapjam le sztetek? 2007-est kaptam le semmit nem csináltam vele csak elniditottam nem álitottam semmit.. nem is kell??
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A Fraps jobb, az Msi sokszor hülyeséget ír ki.
0
0
0
0
no avatar
milyen progival is lehet lemérni a játékokban az fpst-t??
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Na azt biztos ne vegye. HD 7750 1gb gddr5 kb ugyanaz de feleannyit fogyaszt. Egyébként HD 7770 ajánlott.
0
0
0
0
no avatar
vagy egy GIGABYTE GF GTX550 Ti 1GB 192bit DDR5 talalhato az arukeresonel
vard meg a tobbiek velemenyet is
0
0
0
0
kung avatar
Jani026: az AMD Radeon HD 7770 1GB GDDR5 között lehet csemegézni.

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Üdv mindenkinek!

Segítséget kérnék. Videókártyát szeretnék cserélni a gépemben, de fogalmam sincs milyet tegyek bele. Jelenleg egy GeForce 9400GT van benne.

A gépem adatai:

- Alaplap neve Gigabyte GA-G31M-ES2C v1
- CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo E7400, 2800 MHz (10.5 x 267)
- 4GB DDR2 SDRAM

remélem mindent leírtam ami kellhet hozzá.

Előre is köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
no avatar
sziasztok.Lenne egy kerdesem:melyik a jobb videokartya?
Az AMD Radeon Hd 6310 vagy az intel hd graphic 4000
0
0
0
0
nesteaa avatar
GAMER2 : 130-140k - olyan kéne amin esetleg megy akadás nélkül majd a bf4 és a később megjelenő játékok, birja legalább annyi ideig ameddig ez 😃 min : 4-5-6 év 😃
0
0
0
0
FoxX avatar
Hát igen, a 7870 már kicsit bikásabb, mint a 7850, 6970😃
0
0
0
0
nyozo avatar
Nézegettem használtan őket nem sokkal drágább a 7870 és az erősebb a 7850/6970-nél is
0
0
0
0
no avatar
Köszi a gyors válaszokat 😀!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció