AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gyenesmartin avatar
Cooley írta:
Synda írta:
Bulldozer 16 szálon dolgozik.😊

Dehogy dolgozik 16 szálon. 8 szál van. 1 szál/mag, pontosabban 2 szál/modul.

gyenesmartin írta:
😆
Tehát még az i7 is gyorsulhat?Mert a win7 nem bírja kihasználni a 8 szálat?

wdavid:Nem 30-ért hanem 35-ért.

Ha gyorsulni is fog az i7, akkor az nem lesz számottevő, mivel közel sincs akkora hatásfoka az SMT-nek (a legoptimálisabb esetben max +20%), mint a CMT-nek (átlag 80%).
Értem.Azt hittem hogy ha az i3 annyit gyorsul a HT-től akkor az I7-nél is így van. Már télleg be kéne fejeznem a vitatkozást.Mert már lassan azt se tudom mit írok.😕
0
0
0
0
Cooley avatar
Synda írta:
Bulldozer 16 szálon dolgozik.😊

Dehogy dolgozik 16 szálon. 8 szál van. 1 szál/mag, pontosabban 2 szál/modul.

gyenesmartin írta:
😆

Ha gyorsulni is fog az i7, akkor az nem lesz számottevő, mivel közel sincs akkora hatásfoka az SMT-nek (a legoptimálisabb esetben max +20%), mint a CMT-nek (átlag 80%).
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Most mit nem gondolok komolyan?

Ebben most mi a vicces?
0
0
0
0
twoKgames avatar
Szerintem AMD gyári hűtéssel sem hangos 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
gyenesmartin írta:
Cooley írta:
Olcsóbban?? Azt hogyan?
Haverom eladja majd nekem a processzorját fele annyiért mint amennyiért vette.Intelhez meg nem kellene vennem + hűtést meg dvd írót sem.

Ja értem. Na az úgy f*sza! Csak minden egyes hsz-odból az "AMD szar" gondolat sugárzik.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
wdavid írta:
hardX írta:
wdavid: Használtan 30-40 között mennek az i7-92, meg i7-860-ak 😃 Azthiszzem békén hagyhatod a bnődet 😃

de ő azt írta h az "i7 2600k-al" járna jobban 😃 az meg nem 30 ezer 😉

OKé.
AMD:
Processzor 30K
Alaplap:25K
Memória:10K
Hűtés:5K
DVD író:5K
Végösszeg:75K

Intel:
Processzor:35K
Alaplap:25K
Memória:10K
Végösszeg:70K

Az intelhez nemkell hűtés mert a gyári is elég halk (tuningolni nem fogok) meg az alaplapon van ide csatlakozó így dvd író sem kellene.

Cooley:Bocs ha úgy tűnik.Lehet ezért is vitatkoztok velem.Más témában még ajánlom is.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Nem mondtad hogy milyen i7-et vehetsz 30-ért 😃

Idézlek: "ha te veszel i7et 30 ezerért többet nem nyúlok hozzá bnőmhöz"

Szóval 😃 😃 😜
0
0
0
0
wdavid avatar
hardX írta:
wdavid: Használtan 30-40 között mennek az i7-92, meg i7-860-ak 😃 Azthiszzem békén hagyhatod a bnődet 😃

de ő azt írta h az "i7 2600k-al" járna jobban 😃 az meg nem 30 ezer 😉
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Mindegy.Az is gyorsulna meg az i7 is.
Közben hajtogattam papírból egy skopiót.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
wdavid: Használtan 30-40 között mennek az i7-920, meg i7-860-ak 😃 Azthiszzem békén hagyhatod a bnődet 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Synda írta:
gyenesmartin írta:
Nem buzultam bele semelyikbe. Még ajánlom is az AMD-t.Csak ezt nem nagyon értem ezt a szoftvertámogatást.Azért tűnhetek most ennyire intelesnek mert én olcsóbban kijönnék az i7 2600k-al mintha FX4100-at vennék.

"Az AMD új generációs architektúrájával problémák is jönnek. A rendszer felépítése annyira újszerű, hogy a szoftverek oldaláról is szükséges hozzá támogatás, ami jelenleg nyilvánvalóan nincs meg. A legnagyobb gond az operációs rendszer oldaláról keletkezik. A többszálúság CMT-szerű megvalósítása logikailag hasonló a SMT-szerű elgondoláshoz, de a gyakorlatban számottevő különbségekkel kell számolni. A Windows 7 ütemezője nem ismeri a Bulldozert, így előfordulhat olyan szituáció, amikor a rendszer a feladatokat rossz erőforrásokon futtatja. Ez a Hyper-Threading esetében is lehetséges, de ott nem beszélhetünk szálakhoz rendelt dedikált feldolgozókról, a Bulldozer esetében azonban igen."

"A Windows 7 ütemezőjével nem ritkán előfordulhat az első ábrán látható elv, amikor az operációs rendszer két modulnak kioszt két független szálat, majd az egyik szálon futó feladat folytatását odaadja a másik feladatot számoló modulnak. Ez a Bulldozer esetében óriási probléma, ugyanis a rendszer képtelen olyan Turbo Core órajelet beállítani, ami ideális a munkafolyamat számára. Az optimális működést a második ábra mutatja, amikor a két független szálhoz két független modul van használva, így a maradék két modul szimplán lekapcsolhat, azaz lehetőség adódik a maximális Turbo Core órajelre. Ezt mindenképpen javítani kell, és a vállalat dolgozik a Microsofttal az ütemező átszabásán, de nem kis feladatról van szó. Mindenesetre a Windows 8 fejlesztőknek szánt előzetes verziója már jóval fejlettebb ütemezőt használ, így ott a Bulldozer is gyorsabb, amit az AMD ki is mért."

Tanuljatok is vazze 😆
😆

0
0
0
0
wdavid avatar
ha te veszel i7et 30 ezerért többet nem nyúlok hozzá bnőmhöz 😜
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Cooley írta:
Olcsóbban?? Azt hogyan?
Haverom eladja majd nekem a processzorját fele annyiért mint amennyiért vette.Intelhez meg nem kellene vennem + hűtést meg dvd írót sem.
0
0
0
0
Cooley avatar
Olcsóbban?? Azt hogyan?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Nem buzultam bele semelyikbe. Még ajánlom is az AMD-t.Csak ezt nem nagyon értem ezt a szoftvertámogatást.Azért tűnhetek most ennyire intelesnek mert én olcsóbban kijönnék az i7 2600k-al mintha FX4100-at vennék.
0
0
0
0
Cooley avatar
gyenesmartin: Látom te nagyon belebuzultál Intelbe, és nem lehet meggyőzni... a szoftveres hiba a vindózzal van, nem az AMD hibája. A szoftvergond - ami még egyszer mondom, a Microsoft reszortja - egyébként is könnyedén javítható, de az Intel oldalon mostanában hardveres problémák vannak, szóval ha valamelyik céget ilyen intenzíven szarnak akarod beállítani, akkor azt az Intellel kéne...
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
6magost is ki kéne tudni használnia a windows-nak.Így már csak a 8 magosoknál kellene várni a szoftveres támogatásra.
0
0
0
0
wdavid avatar
hehe tényleg ott van most h visszaolvastam 😃 ha kicsit lassabb egyenlőre nem érdekel csak működjön vele minden 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
De még a 4 magosnak is kell szoftver.
0
0
0
0
niteforce avatar
mert a windows nem tudja kihasználni a 6-8 magot, ezért kiadnak progit amivel ki tudja használni 😃😃
kb driver a procira 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
De az miért van, hogy most csak ezeknél a buldozereknél kell várni szoftveres támogatásra?
0
0
0
0
niteforce avatar
nem, csak megkérdeztem 😀 (ott a kérdőjel 😃😉
mert a sandy sem volt tökéletes 😀
az AMD nél most a szoftveres támogatásra kell várni az intelnél év elején meg a hibás sata vezérlősöket kellett kicseréltetni.
0
0
0
0
wdavid avatar
niteforce írta:
gyenesmartin írta:
Amikor megjelent a sandy bridge akkor kellett várni a szoftvertámogatásra?

most meg a bullokat vissza kell venni sata vezérlő hibával?

ez komoly? mert Sata vinyóm van 😜
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
niteforce írta:
gyenesmartin írta:

Igen?Szegény AMD.😜
0
0
0
0
niteforce avatar
gyenesmartin írta:

0
0
0
0
wdavid avatar
hát a 8120 jó lenne de nekem már nem fér bele a procira szánt pénzbe...nekem elég lesz az FX6100 is. még ezt sem fogom tudni teljesen kihasználni 😀 most kezd bebizonyosodni h elvakult AMDs vagyok 😆😀 már a gépem adatlapján is átírtam 6100ra 😜

igen siethetnének azzal a javítással, remélem mire megveszem (2-3 hónap) addigra már kijön
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Tény, jó árak...Én ha bullt vennék akkor FX 6100 vagy FX 8120, csak kérdés, hogy mennyire éri meg egy 2500Kval szemben. Remélem sietni fognak azzal a szoftveres javítással...
0
0
0
0
wdavid avatar
jtrlvksz írta:
Amit linkeltem az interstoreról már elvileg meg lehet rendelni, és ha jól tudom van magyar boltjuk is.

Igen van, és innen már meg is lehet rendelni pl az FX-6100at 39 200 + postáért 😃 (kb 2000+áfa) nem rossz ár érte 😃 itthon az PHII X6 1090T is 36 000 körül van 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Az AMD-nek már csak a gyári hűtést kellene lecserélnie.
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Amit linkeltem az interstoreról már elvileg meg lehet rendelni, és ha jól tudom van magyar boltjuk is.
0
0
0
0
ors11 avatar
Bazeg itt az AMD FX-4100 3.6GHz olcsób mint a 955-ös!!!!
http://www.shopit. ro/procesoare/amd/fx-4100-36ghz-box/

Jú itt nagyon jól megcsinálta az AMD itt Best Buy van.

U.I: Persze még nem megrendelhető....de azért már ez is valami,hogy tudjuk a kb.-i árát!!!
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
niteforce írta:
mennyit ittatok? 😂😂😂

Szerintem sokat 😆 Kiváncsi vagyok, mostmár Intel be e száll az árharcba kicsit...

UI.: http://www.interstore .sk/e-shop/search?x=0&y=0&keyword=AMD+FX itt 10 euróval olcsóbb a 2500Knál
0
0
0
0
ors11 avatar
Na ezen a linken meg lehet nézni a 8150-est és a 8120-ast
http://www.shopit. ro/procesoare/amd/pagina3/filtre/general-frecventa-2801-pana-la-3600/
( a . után van egy szóköz a szabályzat miatt aki nem nem venné észre)
0
0
0
0
szilard1976 avatar
2008-ban váltottam Intelre nem bántam meg.Azóta az ötödiket kínzom.A tuningpotenciái igen jók.Az összes ismerősömnek AMD-je van.Párat én raktam össze látom a kölömbséget.Mondjuk az árát megkéri az Intel az tuti.
0
0
0
0
niteforce avatar
mennyit ittatok? 😂😂😂
0
0
0
0
Cooley avatar
[quote][b]thug85 írta:[/b]
UItt osot n em a a kontoopr vna szuó, habnem az inetel vs a,ndről,mi avSTZOMAZU BESZÉLÜNKITTT MONITOORL[/quote]
látom nem csaj é tévettem ie egy ferde éjtzsaka dedw kurvéára mem érrtrtem hogy mit van xf [quote][b]jtrlvksz írta:[/b]
[movie=youtube]RQWWbr6qKM0[/movie]
ez nayon jü .R hétfőpln mneg keeden mefg szrdán éreségi szurkljatok!
Ha már bulldozer 😆[/quote
0
0
0
0
thug85 avatar
UItt osot n em a a kontoopr vna szuó, habnem az inetel vs a,ndről,mi avSTZOMAZU BESZÉLÜNKITTT MONITOORL
0
0
0
0
Osynho avatar
Lehet. 😜 Az eget rengető, mint mértékegység nincs meghatározva, így nehéz is erről beszélni. Nekem bőven megérte váltani és nem is lesz egyhamar TN-es monitorom. (Sajnos a netbookomban az van.)
Manapság simán kapni elérhető áron IPS monitort, nem kell 2-3X-os árat fizetni egy TN-eshez képest. Ezért pl, azt, aki sok százezres gép mellé TN-es monitort vesz, csak sajnálni tudom.
0
0
0
0
Csabi0906 avatar
Osynho írta:
IPS panel kb. csak kényelmi szempont

Már amennyiben egy képet megjelenítő eszköznél kényelmi szempont a megjelenített kép milyensége. 😂

Azért nincsen eget rengető különbség egy TN paneles és IPS paneles monitor között a szemeim szerint. De lehet, hogy romlik a látásom. 😉
0
0
0
0
Osynho avatar
IPS panel kb. csak kényelmi szempont

Már amennyiben egy képet megjelenítő eszköznél kényelmi szempont a megjelenített kép milyensége. 😂
0
0
0
0
Csabi0906 avatar
Kmisi99 írta:
25 körül már használtan adják elfele a full hd 22 colos monitorokat

Igazság szerint normális 22"-os full hd monitort lehet kapni 30-ért...IPS panel kb. csak kényelmi szempont. 600 000-ért meg ki vesz monitort? Parlamenti képviselők kölkei esetleg...
0
0
0
0
Csabi0906 avatar
MaximumGame írta:
Csabi0906 írta:
repfect írta:
Full hd max grafon az az 1-2 fps különbség amiről világháboru szintű vita folyik, szinte már nevetséges!!! Ezen a szinten nem lehet különbséget tenni a csúcskategóriás procik között, régi pheom x4 is 1-2fps különbséggel hoza a kötelezőt mivel játékhoz még az is elég!!!!

Itt már nem a full hd esetében kb. 1-2 fps-ről szól a vita, hanem mindenről, még a keksz összetevőiről is lassan. 😆

Egyébként meg most belegondolva: minek venném meg az i5 2500K 55-60 000 között, ha megvehetem az FX-4100-at is, kb. 30 000-ért, majdnem azonos teljesítménnyel?
Gyerekek! Amennyi pénzem megmarad, akár még veszek egy full hd monitort is mellé és nem szórakozok itt CRT-vel. 😃

Nem, elfeledni magas az Euró 😃 nem volt 55-60 ezer a 2500k 😃

Nem volt ennyi, de most sajnos ennyi...hogy mi lesz később azt szerintem senki sem tudja. De csak 2 lehetőség van: felmegy vagy lemegy.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
25 körül már használtan adják elfele a full hd 22 colos monitorokat
0
0
0
0
Csabi0906 avatar
hardX írta:
Ha te 25 ezerből veszell HD moncsit akkor megtapsollak... alsó hangon 35-ért mennek, dde 40 fölött érdemes nézelődni, sőt akár 600 ért is vehetsz

Ha hozzáteszek még egy 10 ropit, akkor abból kijön egy egész jó monitor (ezt elfelejtettem leírni).
De azért a tapsot köszönöm. 😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Ha te 25 ezerből veszell HD moncsit akkor megtapsollak... alsó hangon 35-ért mennek, dde 40 fölött érdemes nézelődni, sőt akár 600 ért is vehetsz
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Csabi0906 írta:
repfect írta:
Full hd max grafon az az 1-2 fps különbség amiről világháboru szintű vita folyik, szinte már nevetséges!!! Ezen a szinten nem lehet különbséget tenni a csúcskategóriás procik között, régi pheom x4 is 1-2fps különbséggel hoza a kötelezőt mivel játékhoz még az is elég!!!!

Itt már nem a full hd esetében kb. 1-2 fps-ről szól a vita, hanem mindenről, még a keksz összetevőiről is lassan. 😆

Egyébként meg most belegondolva: minek venném meg az i5 2500K 55-60 000 között, ha megvehetem az FX-4100-at is, kb. 30 000-ért, majdnem azonos teljesítménnyel?
Gyerekek! Amennyi pénzem megmarad, akár még veszek egy full hd monitort is mellé és nem szórakozok itt CRT-vel. 😃

Nem, elfeledni magas az Euró 😃 nem volt 55-60 ezer a 2500k 😃
0
0
0
0
Csabi0906 avatar
repfect írta:

0
0
0
0
Quadgame94 avatar
tasiadam írta:
en varok amig ki nem von az ivy es a sandyE. majd ha ezek meglesznek bearazzak rendesen majd elvalik mit er a bull.

Hát ez sem mostanában lesz, jövő év elején.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció