Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
nyozo avatar
Evga GTX 660Ti 53k-ért vagy Sapphire Radeon HD7870 GHz Edition 48,5k-ért?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Gaboo7: Értem, köszi az infót😀 Ezt nem tudtam.
0
0
0
0
mathejocy avatar
😀 Látom te is több időt fordítassz a PH fórumokra 😀

-nyozo :Ha az FPS lifting-re gondolsz,akkor nagyon jó a kérdés.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Mondjuk azért mert nem fix az órajel, le-fel ugrál. 7970-el nálam elég komoly FPS dropokat csinált, mocskos idegesítő tud lenni. Amikor 7950-et kerestem az volt az elsődleges szempont hogy véletlenül se legyen Boost-os. Nézz be a PH-s 7950/7970 fórumra hányan cserélték ki a Boost-os biost... Nálam a non-boost 7950 1200/5600Mhz-es órajeleken stabilan elszaladgál 1,2V fesszel.

"Sok boost-os kártya van ma forgalomban (7950-es karik többsége boostos), a gyártó általában 1,25V-ot állít be a kártyáknak, gondolom azért, hogy az összes GPU menjen a boost frekin. Emiatt pl a kisebb alapfesszel rendelkező darabok ha másért nem a + fesz miatt elérik a TDP limitet és visszavesznek az órajelből (hőtermelés végett). A hűtés elég jó, ezért ez max 1-2 másodperc, majd megint boost órajel és megint vissza.
Ez a gyártók költséghatékonysága miatt van, mert nyilván nem tesztelhet ki minden kártyát boost órajelre, de kis kontrollt kaphatott volna a hozzáértő réteg, hogy pl a boost feszültségét manuálisan állítsa be valamilyen formában megengedett fesz keretek között. Ha nem stabil mert kicsi a fesz, akkor észreveszi, felső értéknek pedig az említett 1,25V-ot adták volna meg pl. Így nem lenne az AMD marketing húzásából a felhasználóknál szopás... :F
Szinte minden alaplapon (normálisabbakon) be lehet állítani a gyári VID-hez képest mennyit kapjon a proci úgy hogy energiagazdálkodás is maradjon. Itt meg max laikus csodálkozik, hogy miért ingadozik az FPS, aztán tol egy power limitet, amire gyakorlatilag szüksége sem lenne, mert magas feszültséggel boostol a kártya és könnyebben degradálódik a HW is... ami megint a gyártóknak jó, mert 2 év után lehal és veszel másikat.
A power limit kitolás után, a gyanútlan user pedig jön és nézi mit lehet tenni, majd levon 2 következtetést:
-Trixx, vagy AB-vel fix fesz.
-Bios átírás, amivel ugye ugrik a gar... stb.
Az, hogy az AMD már nem fog boostos kártyát gyártani (ha jól vettem ki a szavaidból) szerintem addig tart, míg NV nem csinál másképpen valamit és rá nem kényszerül megint hogy boostos kártyákkal álljon elő.
A hiba felhasználói visszajelzések után viszont korrekt az lett volna, ha a kapcsolós kártyáknál az egyik bios boost mentes lenne és nem lenne ez a probléma sem..... de ugye Droidmester szerencsére ki tudja kerülni ezt egy kis ügyeskedéssel."
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Miért érdemes? Mármint tudsz valamit ami miatt érdemesebb?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
7950-ből érdemes a nem Boost-os verziót venni.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Kody: 7950 boost, GTX 760, GTX 670.
0
0
0
0
nyozo avatar
mathejocy: 13.10 vajon crossfire-ben is hozhat javulást?
0
0
0
0
Kody avatar
Sziasztok. Ha valakinek aki jártas a hardverek világában van egy kis ideje, az lenne oly kedves és megnézné a gépemet és írna róla véleményt, nagyon megköszönném. Ez azért lenne fontos, mert javasolhatnátok hozzá videókártyát (max 80-90e), ugyanis most készülnék vásárolni. Köszönöm szépen.
0
0
0
0
mathejocy avatar
humerot:Az utolsó erősen korreknek néz ki 13.10 eddig hibátlan,és hoz érezhető többletet és folyamatosságot is a gamek alatt.
0
0
0
0
no avatar
Elég lehet de szerintem semmi extra fpst nem kapsz csak bekapcsolhatod a physx-et
0
0
0
0
humerot avatar
Melyik a legstabilabb vga driver a hd 7850 hez ?
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Igazából csak az tart vissza, hogy nem olyan sok a physx játék de amúgy mekkora fps növekedést okozhat? pl egy gt640 elég lehet?
0
0
0
0
no avatar
van vele egy kis macera de win7 alatt megoldható ha fontos a physx akkor tedd be metro ll jol jöhet pl,
de vélemény szerint fölösleges nem dob annyit a játék élményen.
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Sziasztok, szerintetek megérheti egy kisebb kártyát berakni dedikált Physx kártyának?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
adam973: Bezony ahogy Synda Rebirth is írta: VGA csere!
0
0
0
0
no avatar
Videókártya csere, pl Hd 7770, mostaninál kb 3x erősebb, megoldaná minden problémád.😀
0
0
0
0
Abstrrkt avatar
Sziasztok ! 😆
Az lenne a kérdésem hogy mit kéne a gépembe újítani és az mennyivel lenne jobb?

+ Amikor ez a gép megjött pár hónap múlva meghalt a videok. és amikor kicserélték rakattam bele +2gb ramot. Na most amikor már visszakaptam a gépet az assassins creed sorozat lowon laggol de elötte ilyen problémám nem volt. (legjújjabb updatek,driverek) Segítség !
0
0
0
0
mathejocy avatar
Az furcsa lenne.13.5 rámegy.
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! 13.4-es ati driverhez fel lehet tenni a 12.1 CAP3-at?
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
TaylorXIII: Jól tudod, de nem nekem kell a hd 7770-es, csak akinek eladtam a gtx 275-ös karimat akar venni egy másik karit a gépébe. Én ajánlottam neki a hd 7770-es vga-t, mert nincs sok pénze és fontos neki a dx11 és, h 1gb vram-ja legyen.😀
0
0
0
0
kung avatar
robinho89: szerintem is megérné, a GTX 275 picivel erősebb viszont csak DirectX 10-es és 219 watts a fogyasztása. A Radeon HD 7770 GDDR5 DirectX 11.1 és csak 80 watts a fogyasztása.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Megéri lecserélni a DX11 miatt is meg egyébként is kb egyformák. De neked nem 7870 van?😃
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
HD 7770-es kari vs. gtx 275? Megéri lecserélni az öreg gtx karit HD 7770-re, gondolom azért a gtx erősebb de az csak ddr3-as és dx10-es ellentétben a Radeon karival!
0
0
0
0
szilvi96 avatar
bukta2:Nyilván az is lessz amit te mondasz h megvárom október végét.
Köszi szépen.Már minden killet cserélve a 6év alatt benne amióta megvan csak a VGA meg a táp nem és mostmár azokat kellene nyugdíjba küldeni :-D
0
0
0
0
bukta2 avatar
szilvi96" Én megvárnám a helyedbe október végét ha nem is sokkal de jobb lesz az uj seria de a 7950 is bőven elég még pár évig 1920x1080 ra high beállítások mellett természetesen hozzávaló cuccokkal, de jó kis géped van!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Gaboo7: Amúgy ez tök furcsa, hogy a crossfire ilyen rosszul működik. Most összedobtam egy Voodoo 2 SLI retro rendszert, s ott tök jól működik a két kártyás megoldás. Tehát számomra érthetetlen, hogy az AMD miért nem tud ilyen téren jó lenni. Igaz ezek a Voodoo 2-esek még 1998-ban voltak a csúcson. 😆
0
0
0
0
imrus1234 avatar
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy ez a videókártya mennyire jó: NVIDIA GeForce 8600 GT?
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Mennyi pénzed van rá? 😃
0
0
0
0
szilvi96 avatar
Sziasztok.

Mien VGA tudtok ajánlani ami elbir egy full HD 1920x1080 felbontásban és lehetőleg elég nagy grafikai beállitásokon?

Előre is kösyönöm.
0
0
0
0
ErMi89 avatar
Sziasztok! Szeretnék gépet újítani.
Fx 6350 vagy fx 8320 a kiszemelt proci, húzni nem fogom mindent alapon használnék.
VGA téren megvárom az új szériát azaz október végét , hogy alakulnak az árak stb.
Ha lesz 8870 elfogadható áron azt venném vagy ha nem 7950-et szeretnék.
A kérdésem az lenne melyik proci érné meg jobban, 760chipset miatt lenne e hátrányom, illetve 70ezer ft ig milyen egyéb vga-t ajánlotok?? Előre is köszönöm.
UI: Intel nem érdekel és lehetőleg hozzáértők írjanak köszönöm...
0
0
0
0
gtr10 avatar
Helló

Aszt szeretném meg kérdezni hogy a jelenlegi játékoknál mi az amit egy HD7790 nyújtani képes .
( pl. max grafika , élsimitás , felbontás mellet meg hasonlok )

és ugyan ez a kérdésem a 7850-re is

ja és még az lenne hogy meddig lehet aszt mondani hogy megérte megvenni a 2 kártyát (pl. 7790= 35000FT , 7850=40000)

a válaszokat előre is köszönöm
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
szilvi96: Inkább egy GTX760. Gyorsabb és olcsóbb is.

https://tpucdn.com/reviews/MSI/GTX_760_HAWK/images/perfrel.gif
0
0
0
0
szilvi96 avatar
Mit mondatok eről a VGAról Sapphire Radeon HD 7950 VaporX OC Boost 3GB 75k Ft_ért?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
nyozo: A Crossfire egy igazi f.s az utolsó Crossfire-es rendszerem 2db 5870-es kártya volt 3 éve de már akkor is ilyen gondok voltak és ahogy látom azóta sem orvosolta az AMD. Crossfire után megváltás volt az SLI.
0
0
0
0
szilvi96 avatar
TaylorXIII:Köszi szépen a választ.A táp már kb. 6éves azóta megvan amióta megvan a gépem,és eddig elég jól birja 😀

Bronson:Mit az előb is irtam már 6éve megvan a táp és semmi probléma nem volt vele.
0
0
0
0
Bronson avatar
Teljesen értetlenül állok az olyan esetek előtt amikor valakinek egy erős VGA kártyája van(a többi cuccáról nem is beszélve) és mellé társít egy Codegen tápot! 😂
0
0
0
0
nyozo avatar
Gaboo7: Igazából csak tesztelés képen vettem még 1db-ot és tervezem is a HD 7870-et de azért akkor is az normális hogy nem hogy dobott volna 1-2 fps-t a crossfire hanem lassított rajta?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
A tápodra nem kéne rákötni egyiket sem és az is már nagy szám, hogy a mostani kártyád és processzorod bírja habár nem tudom milyen öreg a táp😃 Vapor-X egy különleges hűtése Sapphirenek. 7950 erősebb de ár/érték arányban jobb a 7870 habár ha olcsóbb 7950-t veszel akkor már inkább a 7950 éri meg jobban. pl:SAPPHIRE 11196-19-20G HD7950 3GB GDDR5 BOOST PCIE
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
nyozo: Tragédia a Crossfire ezt tapasztalatból mondom, volt nekem is néhányszor. Felejtsd el főleg ebben a kategóriában nincs semmi értelme. Add el őket és vegyél 1db 7870-et az árából.

szilvi96: Vegyél egy normális tápot, a 450W-os Codegent meg dobd a kukába. (mégsem a kukába mert veszélyes hulladék) 😀 A Vapor X a Sapphire saját tervezésű hőkamrás hűtése.
0
0
0
0
szilvi96 avatar
Sziasztok.
Videókártyát terveznék venni és nem tudom hogy a tápegységem elég erőse hozá h elbirja ha beleraknám az egész hardvert egy 450w codegen van.Vagy egy 7870 2GB ASUS DC2 vagy 7950 3GB Sapphire Vapor x, VGA tervezek venni atól függ mennyi pénz birok összeszedni vagy hogy meiket éri jobban megvenni.
Meg még egy kérdés a 7950nél a Vapor x az mit jelent?

Előre is köszönöm.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Esetleg próbáld meg 13.8 bétát.
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! Még mindig gáz van a crossfire-el pedig fel tettem a 13.5-s CAP-et is, játékokban pl F1 2012 régen 1db HD 6850-el 850/1100Mhz-en min:33fps avg:41fps-el futott most 2db HD 6850 850/1100-on min:25fps avg:31fps és szint úgy Grid2-ben is csökkent az fps......
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hát ezekről nem is igen fogsz szerintem.
0
0
0
0
Bronson avatar
Nagyon úgy fest...de kicsit még mindig nyugtalanít hogy a neten sehol nem találni róla semmit...na mindegy,talán nem szopom be... 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
TaylorXIII:Hát akkor itt a kártya ami nem is létezik 😆

[LINK]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [LINK]

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Egyelőre még nincs. A HD 7790 már a következő szériából való GPUval lett egyébként szerelve. Van még 8850 meg 8670 is már elvileg meg ugye laptop karikba is vannak már HD 8000 karik. De úgy még a fő,a lényeges, az erős HD 8000 kártyák még nem jöttek ki.
0
0
0
0
Shark23 avatar
hali!!! halljátok van már radeon 8000 serie?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció