Demmer: nem vagyok villamossági szakértő, de szerintem a házban belül valami érintkezik, aminek nem kéne. Én szétszedném, és szépen összeraknám az egészet, mert csak így derül ki. Elég egy csavar is...
Pár hónapja fel került az asztalra a gép és akkor vettem észre hogy a gépház hátulja ráz.Gépház oldala,alja hardverek nem ráznak maga a táp sem.
2 napja csak ezen gondolkodok mégis mitől rázhat a gép?
Konnektor földelt,mivel zöld vezeték be van kötve.Konnektor kettő fém része nem ráz,illetve túlfeszültség védő elosztón is van.Próbáltam másik szobákba átvinni a gépet ott is ráz mindig.Tápegység másik kábellel is próbáltam,akkor is fen áll.Az a furcsa hogy a tesóm gépe nem ráz semmit sem,pedig neki rosszabb tápja is van.
Megmértem a rázó résznél 16-18-20 feszültséget mértem.Illetve fázisceruza folyamatosan világít.
Illetve egyetlen gond aggaszt hogy amikor a tápegységnél lekapcsolóm a kapcsolót még utána is ráz végig a gépház hátulja.
Lehetséges a táp vezérlőpaneljében vagy valahol gond van?Ha vennék egy másik tápot megszűnne a probléma?
: Laptopoknál a BlackScreen általában (ahogy jól gondolod) GPU vagy alaplap hibára mutat. Mivel egybe vannak forrasztva elég nehéz a konkrét hiba azonosítása. Küldd gariba szervizelni, vagy alaplap csere a megoldás.
Sziasztok...
lenovo y50 laptopom van...
Gep olyan hibat csinal hogy kekhalal es aztan fel le fel le csukodik a laptop...Azt mondtak nekem hogy ez allitolag black screen effect hiba azaz gpu alatti forrasztassal van valami,esetleg kontakthiba vagy rossz volt a hegesztes vagy en nemtudom,ti mit tudtok a hibarol??szerintetek is forrasztassal lehet vlmi?
az elözö gigabyte alaplapnál volt ilyen, ha a legfrissebb bios volt benne minimális fogyasztást mutatott, mind az elsö képen, viszont ha az 1el régebbi biost tettem be ugyanígy megugrott a fogyasztás. az új lapon a legfrissebb bios van
Szerintem monitorozd, és nézz meg egy órát, milyen a fogyasztás...stb. Így sok értelme nincs. A CPU frekvenciája változik, és elég,ha valami a háttérben betöltődik a memóriába, ami a rendszernek kell, máris megugrik egy másodpercre. Vagy a korábban említett frissítés.
Aztán:
1. Friss verziót, vagy egy korábbi stabil verziót használj az Aida-ból
2. Nézd meg másik programmal is. (nem tudom most fejből, hogy a CPU-Z erre alkalmas-e)
UI: és sajnos simán lehet, hogy ennyire eltérő értékeket adjanak a különböző alaplapok...
gatya123: szerintem is jók az értékek az új lapban. 20 fokos procit nem is láttam, csak nitrogén hűtéssel. Vagy télen, pincében, mínusz fokos hidegben, ott azért simán előfordulhat.
szevasztok, alaplap csere után jobban melegszik a proci, meg magasabb a fogyasztása is aida szerint. hütö ugyanaz, szakszerüen szervizben lett cserélve. gigabyte z87x-ud3h-ról lett cserélve asrock z97 extreme4-re. valami ötlet?
Csak, hogy végképp a végére járjunk a dolognak, átállítottam, hogy integráltról fusson a rendszer, a HD4400-al tökéletesen indul a wow, szóval tényleg mehet a garis csere 😀 Köszi azért mindenkinek!
Köszi a tanácsot. Különös hogy modul cserét is csináltam már ma, de azzal se mentem semmire. De most megoldódott. Valószínűleg az egyik foglalata szórakozik. Hónapok óta nem használom aktívan ezt a gépet kezdek elfeledkezni a problémáiról.
Köszönöm az eddigi tippeket, jelenleg stressz tesztet futtatok, a vga-m forró, de a ventik meg sem moccannak, az átalakító ha ludas lenne szerintem már nem adna képet akkor sem ha bekapcsolom a gépet, pedig minden frankó csak akkor nem ha játékot indítok, biosban megnéztem 12v ágon, 12,024 volt azt hiszem de nem akarok hülyeséget írni 12 felett volt a tápfeszültség, nem ingadozik! Corsair CX 430, szerintem elégnek kéne lennie! Biosban az a pci csati van beállítva melyről a dedikált azaz a 960-as szaladgál! Azon agyalok hogy azt a pár száz forintot rászánom és kerítek egy másik átalakítót, hátha... Még futtatom a stressztesztet aztán ha nem hal be a kép, akkor jön a monitor és kábel csere! Ha az sem oldja meg és az új átalakító sem, akkor lesz feladata a pcx-es srácoknak 😃
Ami kimaradt: Driver hibát kizártam, teljesen legyalultam a rendszert, majd újrahúztam, felpattintottam egy régebbi drivert azzal is behalt a kép, aztán lefrissítettem a legújabbra azzal is! (Akinek más a véleménye, ne tartsa magába, én egyenlőre ezt kizártam) 😃
Friss: Letöltöttem a Video Card Stability Test programot, a start után "no signal"! Azt hiszem jöhet a garancia 😀
Én kipróbálnám még a memóriát kivenni és visszatenni.Az is okozhatja a gondot.Hasonlóan szívatott engem is a nemrég eladott 775-ös konfigom és ott a RAM volt a ludas.Csak kivettem és vissza raktam, ezután pedig ment szépen.
Heló.
Volna egy kis problémám.
Van itthon egy LGA 775 tokozású konfigom.
Gigabyte GA-G31M-S2L alaplap
Intel Core 2 Quad Q8200 processzor
Tegnap még tökéletesen működött, de ma reggel már nem.
Próbáltam megtalálni a hibát de nem igazán jártam sikerrel.
A hibajelzést meg nem tudom beazonosítani.
3 hosszú sípszó utána pár másodperc szünet és folyamatos hosszabb jelzések (40 után nem számoltam de ment még)
Valaki találkozott már ezzel a problémával?
Kizárásos alapon szerintem vagy a lap vagy a cpu lehet a gond
LoBos: ha már mindent kipróbáltál, memóri aátpakolás, kábelek ellenőrzése...stb, még a BIOS-t nézném meg, hogy mit ír elsődleges VGA-nak, milyen beállítások vannak nálad, és utána kérnék havertól egy másik videokártyát és/vagy tápegységet, és azzal tesztelném. Ha azzal minden zsír, akkor a VGA lesz a ludas. Vagy a monitor. Átalakító biztos jó? Nem törött, repedt...stb? Nagyobb táp nem kell, elég max 450-500W, a 960 híresen kevés áramot eszik.
Nincs új hardver, így került összeszerelésre ahogy van, eddig nem csinálta, most viszont elkezdte, a win reinstall megvolt, mostmár a WoW-ba se tudok belépni, a launchernél ráklikkelek a "play"-re és máris jelentkezik a gond 😃 (5 hónapos gép, takarítom)
Ezt eddig nemcsinálta és most kezte vagy új a gép/alkatrész?
Ha új akkor én egy nagyobb táppal próbálnám ki olyan 500+, ha csak úgy megjelent akkor lehet driver vagy maga a kártya... 1 tisztítás jobb esetben...
Üdv mindenkinek!
Aki tud segíteni a problémám megoldásában annak jövök 1 sörrel, vagy azzal amit iszik ha nem sörözik 😃
Az a gubanc, hogy adott egy játék WoW WoD, nem tudom mérvadó-e de eddig csak itt jelentkezett a gond 😃
Játék közben (1366x768felbontás+minden max beállításon) egy idő után azt kapom a monitoromra, hogy "no signal detected" a gpu-m egy gtx960-as, a konfigom látható az "eszközeimben" 😃 Restart oldja csak meg a gondot sehogy nem tudom visszahozni a képet, túlmelegedés kétlem, hogy lenne, mert direkt vártam míg jégkorszakot fúj ki a gépem hátulján a szellőző, és direkt meg is néztem a gpu hőmérsékletet 43°c volt majd beléptem a wow-ba és mikor felléptem a szerverre, 2mp nem telt bele, már megint jött, hogy nem igazán van jel 😃 DVI átalakítót használok, mert régi a monitorom és csak dsub csatlakozó van rajta!
Ötletek, megoldás? Hasonló gondokkal küszködők akik megoldották? 😃
Friss: Kipróbáltam, más játéknál is jelentkezik!
A videód alapján én a ventilátorra tippelnék.
Sajna a garanciáztatás az ilyen.
Ha nem akarod gariztatni akkor vehetsz bele pár ezerért másik ventit és kicseréled, de akkor oda a gari.
Feka: az nem volt 1 éves a rendszer kb, és semmi win update... de ez a pár másodperces monitor nem érzékelés csak 1-2 hete jött elö "kernel nvidia helyreáll mert nem válaszolt"
ddkk22: hát a baj a tápnak a ventilátora. Csapágyas lett. Ez általános jelenség, sajnos. De ha csak a ventilátor a baj, és nem más is (kondi pl), akkor azt ki lehet cserélni. Érdemes szaküzletben, bár otthon is lehet, csak nem mindegy milyen ventilátort veszel, milyen az adott venti kezdeti feszültsége, légszállítása. Más oldalakon olvasgatva a BeQuiet Pure Wings2 12cm az ajánlott. De volt már ebben a kérdésben ajánlott ez a kettő is: AeroCool Shark Fan 12cm Black Edition, SCYTHE Slip Stream 120mm 1600rpm SY1225SL-12H
Persze meg kell nézni a tápegységedet is, nálad ez van most benne: 120mm FDB (Fluid Dynamic Bearing).
Ha nem értesz hozzá, mindenképpen szakember csinálja! 2 ezrest megér, plusz az új venti ára.
Az is lehet, hogy elég egy kis zsírozás, olajozás, de ennek sem érdemes nekiállni csak úgy, mert magát a ventilátort kell szétszedni.
UI: elkerülte a figyelmem, hogy 1 éves, mert akkor szépen gariban intézd el, cseréltesd ki a boltban. Már ha megvan minden, számla.
Sziasztok.
Lenne egy olyan probléma hogy 1-2hete észre vettem hogy a gépembe kelepel valami, de akkor még csak néha néha csinálta, de most már oda jutott 2napja hogy indítástól leállításig csinálja, most leszedtem az oldalát, és úgy hallom hogy az 1 éves xfx ts 650w tápomba kelepel valami, esetleg tudnátok segíteni hogy mi lehet a baj?
ujratettem már nvidia drivert ugy is hogy totál letisztitva de, lehet hogy windowsom haldoklik? mert update kivan nyomva stb de ugyanugy fos 1-2 hete kb szar... nem tudom mi lehet
Rammstein32: tipikus Driver hiba. Korábban ez "természetes" is volt. Én mindenképp driver frissítést hajtanék végre, vagy a gyárit tenném fel hozzá 750Ti-hez nem nagyon adnak hozzá pluszt az új driverek...
nem probáltam, 2 éves a kari és csak mindig egyszer csinálja teljesen véletlenül... hang is valamikor beragad..
kontakt hiba is lehet vagy poros a cucc? De semmi kék halál amugy... pár másodperces a folyamat
nem lett tulhuzva ujratettem a hangkártya drivert stb azt pár másodpercre monitor " not imput azt nvidia cucc kernel helyreállt hibával kidob amikor belépek a windowsba pl kép elinditásnál stb... sárga háromszög megjelenik a tálcán... idegesitő... nagyon vidi kari drivert is már ujratoltam amugy
Sziasztok mostanság random windows alatt összeomlik az ilesztőprogi driver fél percre azt helyre áll magátol, ötlet? sárga háromszög kiirja hogy kernel helyreállt... zene közben hang be is ragadt.. kép elment közben...
Engem is érdekelne meszes kérdése, mert nekem is volt már hogy laggolgatott pedig nem ment semmi se még a felén se...
Piero szerintem nem árt ha ellenörzöd a csatlakozást még 1x(nekem is volt hogy 1mm elmozdulás miatt volt) vagy ha ez télleg jó akkor próbáld meg a windows színkalibrációt ha az se akkor menny be az nvcp mert ott van hogy elállítódik valami pl Stereoscopic 3D, ha az is rendbe tűnik akkor én a hőmérségletet és a szaturációt hangolgatnám
Üdv!
Ismerősömnek újratettem a gépét Win 10-el. Nem egy mai darab, de megbirkózik vele. De viszont a windows teljesen színtelen, csúnyák a színek. Egy 40"-os FHD Samsung TV-re van rákötve.
A konfig: Phenom 9550, 4GB RAM, 9600GT.
lenne egy kisebb gondom ma az alaplapom fura szagg jött kisi kapcsoltam gyorsan megnéztem előszór és semmit nem láttam mondom fura bekapcsolom és a ventik nem mennek 2db 4 pines alaplapi cha fan 2 és 3 nem megy de a cpu és a cha fan 1 meg igen
utána jobban átnéztem az alaplapot és a vga alatt van egy kb 5x5mm eres kis csip na az éget meg
Sziasztok.
Hátha tud valaki segíteni a problémámon. Van egy Asus GTS 450-em 1gb nem húzott. Amikor indítom a gépet 1-5% között mozog a videokártya használtság de 5-10 perccel az indítás után 90-100% között mozog.
Miért lehet ez??
Előre is köszönöm a segítségeket.
😀
low11: Néha előfordul, hogy az is segít, ha kihúzod a tápból az áramot, így üresen ráindítasz a gépre, majd visszaadod az áramot és akkor már indul (Bár főleg akkor, ha altatásból nem bír visszatérni, de egy próbát megér.)
Sziasztok! Tegnap volt nálunk egy áram szünet és azóta nem kapcsol be a számítógép viszont, azt hittem a táp ment el viszont ami a gépre van kötve pl. hangfal,egér,billentyűzet azoknak mind világitanak szóval elvileg kap áramot a gép.Mi lehet a baja?
Sziasztok az elöbb volt egy lefagyásom win 7 alatt hogy egér sem mozdult, kép ugymaradt csak billentyüze num lockjait érzékelte stb...de semmi más.. resetelnem kellett monitor képet nem adott ki, nem érzékelte a jelet, mintha ki lett volna kapcsolva csak power gombra lett jó.... ötlet??
Pár hónapja fel került az asztalra a gép és akkor vettem észre hogy a gépház hátulja ráz.Gépház oldala,alja hardverek nem ráznak maga a táp sem.
2 napja csak ezen gondolkodok mégis mitől rázhat a gép?
Konnektor földelt,mivel zöld vezeték be van kötve.Konnektor kettő fém része nem ráz,illetve túlfeszültség védő elosztón is van.Próbáltam másik szobákba átvinni a gépet ott is ráz mindig.Tápegység másik kábellel is próbáltam,akkor is fen áll.Az a furcsa hogy a tesóm gépe nem ráz semmit sem,pedig neki rosszabb tápja is van.
Megmértem a rázó résznél 16-18-20 feszültséget mértem.Illetve fázisceruza folyamatosan világít.
Illetve egyetlen gond aggaszt hogy amikor a tápegységnél lekapcsolóm a kapcsolót még utána is ráz végig a gépház hátulja.
Lehetséges a táp vezérlőpaneljében vagy valahol gond van?Ha vennék egy másik tápot megszűnne a probléma?
lenovo y50 laptopom van...
Gep olyan hibat csinal hogy kekhalal es aztan fel le fel le csukodik a laptop...Azt mondtak nekem hogy ez allitolag black screen effect hiba azaz gpu alatti forrasztassal van valami,esetleg kontakthiba vagy rossz volt a hegesztes vagy en nemtudom,ti mit tudtok a hibarol??szerintetek is forrasztassal lehet vlmi?
Aztán:
1. Friss verziót, vagy egy korábbi stabil verziót használj az Aida-ból
2. Nézd meg másik programmal is. (nem tudom most fejből, hogy a CPU-Z erre alkalmas-e)
UI: és sajnos simán lehet, hogy ennyire eltérő értékeket adjanak a különböző alaplapok...
Még egyszer köszi
Ami kimaradt: Driver hibát kizártam, teljesen legyalultam a rendszert, majd újrahúztam, felpattintottam egy régebbi drivert azzal is behalt a kép, aztán lefrissítettem a legújabbra azzal is! (Akinek más a véleménye, ne tartsa magába, én egyenlőre ezt kizártam) 😃
Friss: Letöltöttem a Video Card Stability Test programot, a start után "no signal"! Azt hiszem jöhet a garancia 😀
Volna egy kis problémám.
Van itthon egy LGA 775 tokozású konfigom.
Gigabyte GA-G31M-S2L alaplap
Intel Core 2 Quad Q8200 processzor
Tegnap még tökéletesen működött, de ma reggel már nem.
Próbáltam megtalálni a hibát de nem igazán jártam sikerrel.
A hibajelzést meg nem tudom beazonosítani.
3 hosszú sípszó utána pár másodperc szünet és folyamatos hosszabb jelzések (40 után nem számoltam de ment még)
Valaki találkozott már ezzel a problémával?
Kizárásos alapon szerintem vagy a lap vagy a cpu lehet a gond
Lobos hát ezeken kívül már csak azt tudom mondani hogy a ramokat rakd másik foglalatba(hülyeségnek hangzik de bsod nél bejön)
Ha új akkor én egy nagyobb táppal próbálnám ki olyan 500+, ha csak úgy megjelent akkor lehet driver vagy maga a kártya... 1 tisztítás jobb esetben...
Aki tud segíteni a problémám megoldásában annak jövök 1 sörrel, vagy azzal amit iszik ha nem sörözik 😃
Az a gubanc, hogy adott egy játék WoW WoD, nem tudom mérvadó-e de eddig csak itt jelentkezett a gond 😃
Játék közben (1366x768felbontás+minden max beállításon) egy idő után azt kapom a monitoromra, hogy "no signal detected" a gpu-m egy gtx960-as, a konfigom látható az "eszközeimben" 😃 Restart oldja csak meg a gondot sehogy nem tudom visszahozni a képet, túlmelegedés kétlem, hogy lenne, mert direkt vártam míg jégkorszakot fúj ki a gépem hátulján a szellőző, és direkt meg is néztem a gpu hőmérsékletet 43°c volt majd beléptem a wow-ba és mikor felléptem a szerverre, 2mp nem telt bele, már megint jött, hogy nem igazán van jel 😃 DVI átalakítót használok, mert régi a monitorom és csak dsub csatlakozó van rajta!
Ötletek, megoldás? Hasonló gondokkal küszködők akik megoldották? 😃
Friss: Kipróbáltam, más játéknál is jelentkezik!
A videód alapján én a ventilátorra tippelnék.
Sajna a garanciáztatás az ilyen.
Ha nem akarod gariztatni akkor vehetsz bele pár ezerért másik ventit és kicseréled, de akkor oda a gari.
Megvan hozzá minden. Csak a gari biztos benne lenne vagy 1hónapba, és tartalék tápom meg nincs.
Persze meg kell nézni a tápegységedet is, nálad ez van most benne: 120mm FDB (Fluid Dynamic Bearing).
Ha nem értesz hozzá, mindenképpen szakember csinálja! 2 ezrest megér, plusz az új venti ára.
Az is lehet, hogy elég egy kis zsírozás, olajozás, de ennek sem érdemes nekiállni csak úgy, mert magát a ventilátort kell szétszedni.
UI: elkerülte a figyelmem, hogy 1 éves, mert akkor szépen gariban intézd el, cseréltesd ki a boltban. Már ha megvan minden, számla.
Lenne egy olyan probléma hogy 1-2hete észre vettem hogy a gépembe kelepel valami, de akkor még csak néha néha csinálta, de most már oda jutott 2napja hogy indítástól leállításig csinálja, most leszedtem az oldalát, és úgy hallom hogy az 1 éves xfx ts 650w tápomba kelepel valami, esetleg tudnátok segíteni hogy mi lehet a baj?
kontakt hiba is lehet vagy poros a cucc? De semmi kék halál amugy... pár másodperces a folyamat
Piero szerintem nem árt ha ellenörzöd a csatlakozást még 1x(nekem is volt hogy 1mm elmozdulás miatt volt) vagy ha ez télleg jó akkor próbáld meg a windows színkalibrációt ha az se akkor menny be az nvcp mert ott van hogy elállítódik valami pl Stereoscopic 3D, ha az is rendbe tűnik akkor én a hőmérségletet és a szaturációt hangolgatnám
Ismerősömnek újratettem a gépét Win 10-el. Nem egy mai darab, de megbirkózik vele. De viszont a windows teljesen színtelen, csúnyák a színek. Egy 40"-os FHD Samsung TV-re van rákötve.
A konfig: Phenom 9550, 4GB RAM, 9600GT.
Azt miert csinalja a leptopom,hogy ha elkezdek barmilyen jatekkal is jatszani,akkor neha(idokozonkent) beakad a jatek...?
lenne egy kisebb gondom ma az alaplapom fura szagg jött kisi kapcsoltam gyorsan megnéztem előszór és semmit nem láttam mondom fura bekapcsolom és a ventik nem mennek 2db 4 pines alaplapi cha fan 2 és 3 nem megy de a cpu és a cha fan 1 meg igen
utána jobban átnéztem az alaplapot és a vga alatt van egy kb 5x5mm eres kis csip na az éget meg
de ezen kívül semmi baja a lapnap
kérdés ez igy garizható ?
Hátha tud valaki segíteni a problémámon. Van egy Asus GTS 450-em 1gb nem húzott. Amikor indítom a gépet 1-5% között mozog a videokártya használtság de 5-10 perccel az indítás után 90-100% között mozog.
Miért lehet ez??
Előre is köszönöm a segítségeket.
😀