Milyen telefont vegyek?

Szerző: niteforce, 2011. August 09., téma
Fórum » Mobiltelefon, kütyü
Mivel elég sokan írnak telefon vétellel kapcsolatosan a "milyen telefonod van?" és a "mindent az androidról" nevű témákba, ezért létrehoztam ezt a fórumtémát, hogy aki akar itt kérdezzen arról, hogy milyen telefont vegyen.

Lehet az vezetékes vagy mobil is :D
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
mortou4 avatar
Hát az igaz, hogy androidba szinte csak a csúcskategória a jó, sok kicsi az csak van. Az viszont érdekes, hogy a nokia neked egyszerűbb, mert pont fordítva mondja mindenki. Am az android se akad, ha nem pakolják tele minden sz*rral, csak rendes oldalakról töltesz le és nem mész minden oldalra ami vírusos lehet (18+ os oldalak például)
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Ég és föld a 2 rendszer..!!! Olyan gyors és pillanatok alatt elindul minden, nem akad, nem fagy le, semmi negatívum. És a másik fontos dolog, 2 óra használattól nem merül le az aksi.. Nagyon jól van minden megcsinálva, kigondolva! Ajánlom, aki ilyen területen gondolkozik!!! 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Ennyi 😀 Azt nem kell majd 2 hetente újratelepíteni, visszaállítani, hackelni, stb 😀
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Köszönöm!! 😀 Nagyon jó telefon és sokkal egyszerűbb, mint az Android! Sokkal gyorsabb is, egyáltalán nem akad, annak ellenére, hogy 4 magos 1,2GHz-es proci van benne, ha fele ilyen erős telefon is lenne, gyönyörűen pörögne rajta a Windows. Hála az optimalizáltságnak. 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Ferrari: jó döntés volt, használd egészséggel 😜
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Köszönöm a válaszokat!
De mai napon vettem már telefont és Nokia Lumia 630-ra esett a választásom.
Gyurmi kollégának adok igazat abban a tekintetben, hogy amire használni szeretném. Nem játékra kell a telefon, arra van Pc. Legyen megbízható, jól kezelhető és stabil rendszerű telefon. És ez nekem bőven tökéletes. Előző telefonom Androidos volt, de már most ez jobban tetszik, mint az majdnem 2 év használatot követően! 😀
0
0
0
0
CsehMedve avatar
mortou had vitatkozzak egy kicsit azzal amit írtál. Szerintem nagyban függ attól hogy mire szeretné használni. Ha csak egy egyszerű, gyors, hétköznapi használatra alkalmas telefont szeretne Ferrari056 venni akkor szerintem nyugodtan vegyen Nokiát. Mivel nem kell olyan befagyásoktól és lassulásoktól tartani mint az Android esetében.

Viszont ha a mai trendnek megfelelően, játszani szeretne, appokkal, widgetekkel telepakolni akkor tényleg a rugalmasabb Android a jobb választás.
0
0
0
0
mortou4 avatar
Ferrari056: Nokiákról annyit, hogy: Ne! Bármilyen más hasonló árú androidot ajánlanék, samsung meg sony főleg ezek a legnépszerűbb telefonok.
szerk.: Látom lejjebb az ace 3-mat nézted inkább, azt ajánlanám a nokia helyett. Többen is szerették meg összességében jobb. valamiben rosszabb pl. kisebb kijelző, csak két magos, de, ha egy közép kategóriás telefont akarsz venni sokkal jobban megéri, még olcsóbb is. 😀
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Üdv!

Nézegettem más telefonokat is, és egész korrektnek tűnik a Nokia Lumia 630. Valakinek valami tapasztalat róla?
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Nagyon hajlok az Ace 3 felé, mert olvastam, hogy a Samsung által fejlesztett rendszer úgymond, eléggé RAM szeretőre sikerült. Szerintem maradok is ennél. Köszi a választ! 😀
0
0
0
0
no avatar
Azt a 0,3 colt észre se veszed kb. Nagy különbség nincs közöttük 😀
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Igen én is nézegettem, hogy mit tud az a Videocore IV, de nem valami erős GPU..:/ Bár a Core Plusnak 4,3-as kijelzője van, míg az Ace 3-nak csak 4 colos. Bár nem hiszem, hogy brutális különbség lenne méretben.
0
0
0
0
no avatar
Ace 3 😀 Adreno 305 van benne ami erősebb mint az a Video valami ákombákom. Meg 1GB Ram a Core Plusba meg 768Mb. Azért a több sose árt, főleg Androidnál. Aki bármit mond az nem ért hozzá vagy csak félre vezet mert neki a másik telefon van. Snapdragon procik nagyon jók.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Üdv!

Szerintetek melyik telefont érdemesebb választani?

Samsung Galaxy Core Plus vagy Samsung Galaxy Ace 3 ?? Egy árkategóriában vannak szinte, az Ace 3 1-2 ezerrel drágább csak, de nem tudok dönteni. Melyiket ajánlanátok leginkább?
0
0
0
0
BoyYoy avatar
mortou Én Z2-t vennék, az a +1gb ram androidnál szerintem számít, főleg hogy a Samu kezelőfelülete sokat megesz. Szerintem szebb is, és még ott van a magasabb szintű vízállóság is. Anyaghasználatban meg fényévekkel jobb. A Samuban csak a kijelző a pozitívum, plusz a sok (szerintem elhanyagolható) szoftveres extrák.
0
0
0
0
mortou4 avatar
Samsung Galaxy S5 és Sony Xperia Z2. Ha ilyen nagy kategóriás telefont vennék akkor melyik legyen? Nincs sok különbség, ami jelentősebb az a plusz 1gb ram a sony-nál meg a jobb kamera. Am tök ugyan az. Ja és a samsungnak több az extrája ami tetszene és egyébként szerintem az már mindeggyik telefonnál alap kellene legyen. Pl tud olyat mindegyik, hogy, ha nem nézel a telefonra youtube-nál akkor megállítja a videót?
0
0
0
0
no avatar
A G2 marha jó telefon, az LG nagyban köszönheti neki hogy újra az élvonal közelében van. Hardverre egyébként nincs nagy különbség, az P7-nek viszont jobb a kamerája, a G2 meg szebb (bár ez egyéni ízlés dolga).
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Szerintetek melyiket válasszam?:
LG G2 16GB
Huawei Ascend P7 16GB(de ebbe lehet micro SD kártyát tenni)
Mind2 85.000FT-ért venném.A válaszokat pls indokoljátok is meg.
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Outsider20, én tudok ajánlani neked egy oldalt. Anno én is innen rendeltem a telefonomat. Nagyon jó áraik vannak: [LINK]
0
0
0
0
niteforce avatar
bukta2: ne általánosíts, ismerősöm iphone 3G-je mai napig hibátlan 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Szimplán újra kell húzni a rendszert mint egy windowst. Az android is ilyen. Csak nagyon kicsit bonyolultabb pláne a sonyknál.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Xperia U-m van jelenleg kb 2-2,5 éves és most kb eggyik pillanatról a másikra meg is döglött... (lassú) nemrégiben visszaállítottam gyárira mert annyira lassú volt már h az hihetetlen de kb még rosszabb lett a visszaállítás után... sztem a mai telók így vvannak már tervezve mert haverom így járt a 2db LG-jével is... szóval nemtudom... :/ ezt a kettőt nem ajánlom az biztos 😃
0
0
0
0
Outsider20 avatar
Esetleg tudnál ajánlani egy megbízható netes boltot ? köszönöm válaszod
0
0
0
0
niteforce avatar
Outsider20: A telefon egy és ugyanaz (sőt, szolgáltatónál ugye még hálózatfüggő). Azért ennyivel drágább szolgáltatótól listaáron, mert így próbálják elérni, hogy mindenképp vásárolj hozzá előfizetést is. Érdemesebb függetlenül egy gsm-ből venni. Én ragaszkodnék személyes vételhez, de ha neten veszed akkor megvan az az előny hogy 14 napig szó nélkül visszaküldheted, akkor is, ha nem tetszik a színe.
0
0
0
0
Outsider20 avatar
Sziasztok!

Sony Z2 szeretnék venni, nézegettem milyen árakba mennek ezek a telok. És azt vettem észre, hogy baromi nagy ár különbségek vannak! A T-mobile,Vodafone-nál pl. 180.000-200.000 ft de aztán beirtam árukeresőbe, ott pedig csak 140.000 körül vannak. Mi az oka ennek, hogy ekkora ár különbségek vannak? Megéri-e venni egy ilyen netes oldalról telefont , ez alatt azt értem ,hogy ugyan olyan minöségü telefont kapok a kezembe mint például egy Vodafone-ba?
0
0
0
0
niteforce avatar
Ferrari : 2 és fél év alatt eléggé el tud használódni egy akkumulátor. Ki kell cserélni
0
0
0
0
hansoka avatar
Oké köszi, jövöhéten meg is rendelem.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Reggel óta töltőn van és még csak 86% a szint. Máskor, mikor normálisan töltött fel, akkor 1-2 óra és fullon volt.. Semmi nem volt cserélve rajta mióta megvan. Egyszer sem volt szervizben sem.
0
0
0
0
no avatar
hansoka: szerintem Nexusszal nem tudsz nagyon mellényúlni: tiszta, gyártók felesleges dolgaitól mentes "vegytiszta" Android, jó hardver és garantált támogatás (rosszabb esetben cserealkatész, stb.).

Ferrari056: Ez nekem is akkumulátorgondnak tűnik, akkor csere. Kivéve ha ROM csere volt, akkor hasznos lehet az akkumulátor adatainak törlése (wipe battery stats).
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Üdv!
Lenne egy fontos kérdésem.
Van egy ZTE Grand X In telefonom, 2 és fél éves kb. És tapasztaltam, hogy egyre gyorsabban merül, de tegnap este óta érdekes dolog történt, pillanatok alatt lemerült a telefon + este feltettem töltőre és nem töltötte a telefont, miközben rajta volt a töltő. Rajtahagytam egész éjjel és reggelre olyan 65% volt a töltöttségi szintje, de egy 1 percre használtam, kapásból 3%-ot esett, visszatettem töltőre, jelezte is, hogy tölt, de tovább csökken a szintje.. Most már csak 50%-on van, de töltés alatt van..

Valakinek valami tanácsa, tippje? Esetleg aksi csere kellene?
0
0
0
0
hansoka avatar
Hali
Lg nexus 5röl véleményetek ?
0
0
0
0
CsehMedve avatar
mortou én eléggé Sony b*zi vagyok, de hidd el nekem hogy az S4 fényévekkel jobb mint az SP. Anno barátnőmnek S4-et vettünk és köröket ver gyorsaságban az SP-re. Biztosan jó telefon az a Sony is, de ha csak ezen a kettőn agyalsz akkor hidd el hogy megéri az a plussz 15 000 Huf!
Egyb most néztem meg az árakat. te biztosan S4-re gondolsz? Mivel az új az nem "csak" 15 ezerrel drágább mint az SP.
0
0
0
0
mortou4 avatar
Helló emberek! Ezt a két telefont nézem, hogy melyik a jobb. Az s4 drágább akkor nyílván jobb is, de abban nem tudom bízhatok-e. Az sp-ről meg tudom, hogy jó lenne, de amúgy belső tulajdonságokra nem sok különbség van. Az s4-ben meg tetszene az a szemmel irányítás, tv távirányító stb. ilyen funkciók viszont 15E plussz az meg nem kevés pénz.
0
0
0
0
szilvi96 avatar
Sziasztok átkattantam az LG G2 ről Samsung Galaxy Note 3 Neora 😃Hogy miért mert az LG-t azt csak 16Gb-os verzióba birnám beszerezni és az szerintem egy kicsit kevés......Szerintetek megérné venni Note 3 Neot atól fügetlenül hogy roszab a hardverja meg a kijelzője mindt a G2-nek?Előre is köszönöm a válaszokat 😃
0
0
0
0
Hungarianication87 avatar
Biztos jó készülék, csak túl nagy.
0
0
0
0
szilvi96 avatar
Én ha veszek telefont a közeljövőben akor az egy LG G2-es lessz 😀
0
0
0
0
Ideje lenne, fax kivan hogy nem lehet normális telefont kapni megfizethető áron, Sony Z3 Compact mondjuk kellemes lenne, de hát 150ért, azért mégsem. LG G3S, szuper kis készüléknek tűnik, de a tökömért kellett 5"ba rakni, amikor a nagytesó is 5.5".
Huawei G6, ami a P7snek az öccse, 4.5", fain fényképező, és még azt mondják jól is szól. Teleorrnál természetesen nem elérhető.

Ejjj de hiányzik a 90es évek, 2000es évek eleje, nem volt ilyen problem 😃
0
0
0
0
no avatar
Ha 2015 elejére megvalósul az Ara, akkor jöhet a telefonépítés 😃
0
0
0
0
Ha a Huawei P7ből kivenném a kamerát, a THL 5000ből az aksit, a HTCből a hangszórót, na az lenne fain készülék, és 4.5"ban 😀
0
0
0
0
no avatar
Egy Xperia L-t érdemes egy Galaxy S3 ra cserélni vagy inkább az S4 re lenne. Játszanák a telefonon azért meg néha film is 😀 Galaxy S3 Mali 400 as GPU nem gyengébb mint egy Adreno 305?
0
0
0
0
thug85 avatar
SWfan

Szia. Én már több mint másfél éve nyúzok egy Z-t, kapott már szegény hideget-meleget. Nagyon szeretem, jól összerakott, és kellő teljesítménnyel bír. Gondolkoztam egy Z2 cserén, de jobban belegondolva nem látom értelmét. A Z-nek is számomra minden téren kielégítő a teljesítménye, nem lennék sokkal előrébb egy Z2-vel.
Ha nem Z-m lenne, akkor gondolkodás nélkül Z2-t vennék most, de így valami nagyobb előrelépésre várok.
Ha az anyagiak úgy engedik, akkor nem kell félni a Z vásárlástól, nem fog csalódást okozni. Nem olyan rég még csúcsmobil volt, azóta nem változott olyan nagyot a világ. A játékok fele teljesítményű cuccokon is kellőképp futnak, a fotók pedig már az ezelőtti Sonykon sem voltak rosszak. A videó nem tökéletes de vállalhatóak, én rendszeresen filmezek vele a Hungaroringen. Itt megnézheted. [LINK] [LINK]
A röccenések az eredeti felvételen nincsenek, illetve nagyon minimálisan néha van, a Youtube konvertálás után lett ilyen darabos. Beállítottam, hogy a YT javítsa ki a kézremegést, de nem feltétlen lett tőle jobb a felvétel, inkább rontott rajta. Gyors mozgásoknál, mint pl. itt a versenyautóknál hajlamos elmosni dolgokat, de alapvetően használható egy mobilhoz képest.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Érdekelne hogy mi a véleményetek a Xiaomi Mi3-ról.90.000FTért szerintetek megéri a 64GB-os verzió?
Megérdekelne hogy valaki tud-e valami jó kis oldalt ahol telefon bisztósítást lehet kötni?
0
0
0
0
no avatar
Xperia SP tökéletese választás.
0
0
0
0
mortou4 avatar
NexoN: Ja azt elfelejtettem írni, hogy nokia-t semmiképp. Néztem egy két nokia-t is viszont arra mindenki mondta, hogy azt ne. Régen én is szerettem, de ezerszer jobbat lehet találni, pláne emiatt az új rendszere miatt lett rossz. Asszem gyűjtök még egy kicsit és az sp lesz sonyban.
0
0
0
0
no avatar
Xperia m2 nagyon jó kis telefon de én inkább a kifutó SP-t venném 😀 Hiába 2 magos az viszont piszok erős meg ott Adreno 320 van benne.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
NexoN: ez így igaz, de ha ilyet veszel, akkor NE frissítsd 8.1re, mert szét fog fagyni tőle.. :/
0
0
0
0
NexoN avatar
mortou: én csak 30-ér tudok ajánlani egy jót: Lumia 520.
Legjobb telefon ilyen áron.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Xperia M2-t még megéri venni? Személy szerint nekem tetszik a telefon, de nem tudom, ebben az árban találok jobbat is?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció