Mindent az Androidról

Szerző: thug85, 2011. March 11., téma
Fórum » Szoftver
Nos a téma címe magáért beszél! Az Android, illetve az ezzel a rendszerrel szerelt készülékekkel kapcsolatos érdekességeket, élményeket, tapasztalatokat, híreket oszthatjátok itt meg egymással!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
The Emptiness avatar
R0x0r írta:
Nahh, sikerült, ICE Armor 3-at tettem fel, nagyon tetszik és pörög mint állat, csak a procit kb meddig húzhatom, ugyanis vannak ezek az órajel beállítások 😀

Menyi az alap orajel?
0
0
0
0
R0x0r avatar
Nahh, sikerült, ICE Armor 3-at tettem fel, nagyon tetszik és pörög mint állat, csak a procit kb meddig húzhatom, ugyanis vannak ezek az órajel beállítások 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
De amúgy S1 helyett galaxy nexus S-t kell venni 4.1 es androiddal szerelt és mocskosul jól optimalizált csak úgy száll rajta a rendszer semmi lagg. És 50 000 alatt kapni akár garival is. Én majdnem vettem egyet csak az S3 közbeszólt.
0
0
0
0
Devis avatar
alex1997 írta:
Devis írta:
Meg ha miliomos vagy akkor a Sima Galaxy S

ezt nem nagyon értem. 40 körül már lehet kapni (persze használtan, de ott is vannak szép állapotúak). S-re egyébként minden fajta rom van, és azokkal nagyon jó az a teló (nem mintha alapból nem lenne az)

Nemá! 2 hete méztem és 70 ezer alatt használtan garancia nélkül gyári androiddal karcos képernyővel nem találtam.

én folyton belebotlok 1-1 olyan S-be amin alig látszik hogy használt és 40 körül adják
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
70 ért ha szerencséd van még S2 őt is kapsz garival. Az S1 meg már 3 éves teló a 2 év gari már szinte mindnél lejárt.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Devis írta:

ezt nem nagyon értem. 40 körül már lehet kapni (persze használtan, de ott is vannak szép állapotúak). S-re egyébként minden fajta rom van, és azokkal nagyon jó az a teló (nem mintha alapból nem lenne az)

Nemá! 2 hete méztem és 70 ezer alatt használtan garancia nélkül gyári androiddal karcos képernyővel nem találtam.
0
0
0
0
Devis avatar

0
0
0
0
The Emptiness avatar
Én abba vagyok hogy a legjobb romolni A ZTE Balde
De én is ugy keztem belee amikor ezta megvettem hogy azt se tudtam hogy mi a rom. De megtaláltalak titeket meg 1 jo pár romolos videót és megvilágosodtam.
0
0
0
0
niteforce avatar
Azért vannak rá jók 😜
0
0
0
0
Devis avatar
hát az tény h ace-re bármit írni = idegbaj
0
0
0
0
niteforce avatar
Alex: ezt a telefont tavaly nyar elejen, tehat tobb mint 1,5 eve vettemAkkor teljesen mas volt a piac, ma mar en sem ezt vennem. Ez az elso androidos telefonom, es amikor elkezdtem hasznalni, akkor meg a fozott romok letezeserol sem tudtam 😃
0
0
0
0
The Emptiness avatar
niteforce: miért galaxy ace? Ugy halottam az a leg kényesebb a romok szmpontjábol akkor miért azt vettél? Vagy én vayok enyire agykárosodott? Ja egyépként tudnál nekem Mutatni 1 magyar a lehető leg frisebb galaxy s plus ra romot? Ja meg cmw-t is ha.lehet. És ha lehetCM7 9 10 legyen. Mert 1 normálisat nem találok rá. De gondolom te 1 perc alatt találsz 100 at. Kösz előre is.
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
niteforce írta:
Na akkor elmondom sorban :-)

1: leszeded a rom-ot ess egy Clockworkmod 5 recoveryt. Mindkettot kicsomagolas nelkul az SD kartyara masolod.
2: belepsz a recoverybe, es menj oda hogy install update from sdcard vagy install zip from sdcard. kivalasztod a clockworkmod fajljat. Telepited. utana kapcsold ki a telefont.
3: kapcsold be es menj be a recoverybe es ha jol csinaltad akkor mar a cwm lesz. itt mar sokkal tobb funkcio van. itt kell factory reset, wipe cache. Menj be hogy advenced es ott wipe dalvik cache.
Most menj vissza (bekapcsolo gomb) az advenced menubol a fomenube. tedd fel a cwm hez hasonloan a rom-ot. ha kesz akkor reset.
4: reboot. indul az uj rom adj neki ugy 5-6 percet neki elso alkalommal. ha bebootolt akkor restart es ujra recovery. Csinalj ujbol egy wipe cache-t. utana az advenced menube menj es csinalj egy battery stats resetet. inditsd ujra a telefont es hasznald a rendszert:-)

Oks, kösz. Így már kicsit érthetőbb!:D Holnap szerintem kis is próbálom, mivel most nagyon le vagyok merülve:D
0
0
0
0
niteforce avatar
Na akkor elmondom sorban :-)

1: leszeded a rom-ot ess egy Clockworkmod 5 recoveryt. Mindkettot kicsomagolas nelkul az SD kartyara masolod.
2: belepsz a recoverybe, es menj oda hogy install update from sdcard vagy install zip from sdcard. kivalasztod a clockworkmod fajljat. Telepited. utana kapcsold ki a telefont.
3: kapcsold be es menj be a recoverybe es ha jol csinaltad akkor mar a cwm lesz. itt mar sokkal tobb funkcio van. itt kell factory reset, wipe cache. Menj be hogy advenced es ott wipe dalvik cache.
Most menj vissza (bekapcsolo gomb) az advenced menubol a fomenube. tedd fel a cwm hez hasonloan a rom-ot. ha kesz akkor reset.
4: reboot. indul az uj rom adj neki ugy 5-6 percet neki elso alkalommal. ha bebootolt akkor restart es ujra recovery. Csinalj ujbol egy wipe cache-t. utana az advenced menube menj es csinalj egy battery stats resetet. inditsd ujra a telefont es hasznald a rendszert:-)
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
niteforce írta:
Ennél pl. Bekapcsoló és középső gomb.

tothricsi95: minden helyen le van írva hogy kell, ha elakadsz itt is kérdezhetsz, nem lesz gond :)

Jah..
Ehhez kell amúgy valamilyen más recovery vagy jó az alap? Mert azt nem írja.
Amúgy meg csak ennyi:
1.Copy Zip to SD Card - Ez tiszta.xD
2.Reboot into recovery - Ez is (meg majd vélaszolsz rá, h meikbe)
3.Wipe Data/Factory Reset * You don't need to do this step if you previously had a DDKQ8 or an older version of the SGS rom.* - Igazából ez is tiszta Recovery-n belül van 2 olyan opció, hogy wipe data és factory reset és mind a 2-t meg kell csinálni.
4.Wipe Cache Partition - Gondolom ez is recovery-n belül van, és ugyanugy kell megcsinálni mint a 3. pontban.
5.Install Zip From SD Card - Ez is tiszta.
6.Flash ROM - Ez WTF. XD
7.Reboot - Ez szintén alap.: D
[LINK] Ez alatt a videó alatt részletesebben is le van írva, igaz itt van valami Dalvik cache ami nemtudom mi, meg itt nincs olyan, hogy Flash ROM!..
0
0
0
0
niteforce avatar
Ennél pl. Bekapcsoló és középső gomb.

tothricsi95: minden helyen le van írva hogy kell, ha elakadsz itt is kérdezhetsz, nem lesz gond 😀
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
niteforce írta:
tothricsi95 írta:
niteforce írta:
Samsung Galaxy S2 (Touchwiz4) ROM Galaxy Ace-re
Letöltés: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1453165

Vélemény?:D

szerintem tedd fel, gyors, szép, bár vannak benne TW3-mas elemek is, de nagyon jó.
Akksival is takarékos

Akkor lehet megpróbálom majd. Habár félek tőle, de mindegy egyszer élünk.. xD Még sosem csináltam ilyet szóval érdekes lesz. Telepítés egyszerűnek tűnik amúgy.
0
0
0
0
Szabcsi avatar
niteforce:megkérdezhetem mivel csinálod ezeket a képeket a telefonodon? 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
tothricsi95 írta:
niteforce írta:
Letöltés: http://forum.😆a-developers.com/showthread.php?t=1453165

Vélemény?😃

szerintem tedd fel, gyors, szép, bár vannak benne TW3-mas elemek is, de nagyon jó.
Akksival is takarékos
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Kmisi99 írta:
A mobilarénás teszt ponthogy nem jó. Azok akkor készülnek mikor az adott teló hót friss akkor még semmi infó hogy lesz e frissítés. Ilyenkor max annyit mond a gyártó, hogy persze hogy lesz frissítés igen mindenképp. Pár hónap múlva meg kijelenti a gyártó hogy bocsi bocsi nincs rá időnk. Szóval a friss híreket kell nézni.

Én mindig őket olvasom. Mert tudják hogy mi mi. Mi az A9 es proci... Tudják mi a vas benne. Nem csak a rizsát irják le. Meg rohadt sok teszt rengeteg telefon van. Az én nokia 2770 clasik omat is megtalaltam ott amit 2010 ben vettem.
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
niteforce írta:

Vélemény?:D
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
A mobilarénás teszt ponthogy nem jó. Azok akkor készülnek mikor az adott teló hót friss akkor még semmi infó hogy lesz e frissítés. Ilyenkor max annyit mond a gyártó, hogy persze hogy lesz frissítés igen mindenképp. Pár hónap múlva meg kijelenti a gyártó hogy bocsi bocsi nincs rá időnk. Szóval a friss híreket kell nézni.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Norbi1996 írta:
Samsung galaxy s advance-ra lesz mostanában 4.0?

Lehetsékes. olvasd el a mobilare.hu-n a telefon tesztet biztos irja.
0
0
0
0
Norbi1996 avatar
Samsung galaxy s advance-ra lesz mostanában 4.0?
0
0
0
0
Szabcsi avatar
Valaki tudna válaszolni arra,hogy a SONY Xperia U megkapta-e már az ICS-t?

Szerk:már megtaláltam magam is..megkapta! 😀
0
0
0
0
niteforce avatar

https://kepfeltoltes.hu/121214/SC20121214-154746_www.kepfeltoltes.hu_.pnghttps://kepfeltoltes.hu/121214/SC20121214-154810_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
Adzarb avatar
van egy androidos telóm, ami elromlott és visszavittük garanciával, később felhívtak,hogy memó kártyát és fülest vigyük vissza,mert nem tudták megjavítani és kicserélik, viszont az baj,ha a füles is elromlott és nem tom visszavinni? Mivel már darabjaiban van 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
de maga a telefon bekapcsol csak nem indul el a rendszer mert nincs rajta 😀
0
0
0
0
R0x0r avatar
Hat csak az android logot tolti be
0
0
0
0
niteforce avatar
R0x0r írta:
Hat kartya olvasom jelenleg nincs de ha csak ezen mulik akkor go tesco 😃D hat koszonom az eddigi segitsegeket, kicsit feldobta a napom 😃

ha bekapcsol akkor semmi baja nincs a telefonnak.
0
0
0
0
R0x0r avatar
Hat kartya olvasom jelenleg nincs de ha csak ezen mulik akkor go tesco 😃D hat koszonom az eddigi segitsegeket, kicsit feldobta a napom 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
egy kártyaolvasód nincsen? Azzal kéne az SD kártyára rakni egy CMW recoveryt, azt feltenni. És akkor már egy CM-et vagy akármit fel tudsz tenni.
0
0
0
0
R0x0r avatar
Mondom csak annyira kapcsol be hogy megjelenik az android logo. Linket errol az 😆arol tudsz kuldeni priviben?
0
0
0
0
niteforce avatar
hát ha nem kapcsol be semennyire akkor van gond.

Samsung Galaxy S3 ROM Galaxy Ace-re :
https://kepfeltoltes.hu/121212/Screenshot_2012-12-12-17-46-49_www.kepfeltoltes.hu_.pnghttps://kepfeltoltes.hu/121212/Screenshot_2012-12-12-17-47-02_www.kepfeltoltes.hu_.pnghttps://kepfeltoltes.hu/121212/Screenshot_2012-12-12-17-47-39_www.kepfeltoltes.hu_.png

szép, gyors, de a V2 még erősen bugos, a V3 már csak napok kérdése.
0
0
0
0
R0x0r avatar
A cwm-et eleg felmasolnom a kartyara es kesz? Ugyanis nem tudom bekapcsolni a telót, mert multkor rakotottem gepre usbvel es nyomtam egy install recovery windowst. Gondolom nem fogja erzekelni a gep a kikapcsolt telot 😆 de koszi a valaszokat, mar igyis nagyon sokat segitettetek 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Kmisi99 írta:
Az picit komplikáltabb de ha egy costum romot fölrak attól még csak jobb lesz a telója

ZTE-n segít :)
Nem tudom hogy az Ace-re miért nincs normális. mindegy :)

Meg tudod csinálni egyszerűen, egy kártyaolvasóval a memóriakártyára másolsz egy főzött ROM fájlt, ezt XDA-ról tudod beszerezni, az megbízható hely, utána csak fel kell tenni. Persze ha most a gyári recovery van, akkor egy CWM-et is tegyél fel hozzá.
0
0
0
0
R0x0r avatar
Na annak viszont csak örülök ha meg lehet csinálni 😆 De nem tudtok pesten vagy bárhol vmi olyan szervízet ahol ezt megcsálják? Nem akarom mégegyszer elbaxni 😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Az picit komplikáltabb de ha egy costum romot fölrak attól még csak jobb lesz a telója
0
0
0
0
niteforce avatar
mivel factory resetet csináltál, így a rendszer is letörlődött. Most tenned kell rá egy másikat, vagy egy gyárit, vagy egy CM-et. Nem tudom hogy a gyári felrakása hogy működik a ZTE-nél 😕
0
0
0
0
R0x0r avatar
Pont ezaz hogy csak a kis android logó jön be és a led jelző fény pirosan világít, pedig többször is feltöltöttem bár sztem ennek semmi köze az egészhez...
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nem igazán értem mi a gond. A telefon ad képet be lehet kapcsolni bármilyen apró életszikrát mutat? Ha igen akkor sima ügy meg lehet csinálni keresd fel a mobilarénán a teló topicját ott tuti tudnak segíteni.
0
0
0
0
R0x0r avatar
Úgy érzem valamit nagyon elkúrtam 😃 Elkezdtem kiroot-olni a ZTE Skate-emet e fórum alapján: http://hungariandroid.com/androidfans/viewtopic.php?f=31&t=345 (bocs a link miatt). Szóval leszedtem a kis csomagot. Feltettem USB-n keresztül a clockworkmod mappából az install-recovery-windows-t. Ezek után előjött ügye a recovery a hangerő és a bekapcsoló nyomásával. Utána install zip from sd card, ok és a felmásolt anyagot (clockworkmod-ot) felrakta. Nem kapcsolt be. Jó akksi ki. Nem jó. Szerintem ott baxtam el nagyon hogy utána visszaraktam az eredeti recovery-t, de előtte wipe data cache, data factory. Utána már az eredeti recovery FTM jött be, be nem bootolt, szóval hagytam a francba, gondoltam elviszem szervízbe, mivel root-olással veszik a garancia T Mobile-nál és úgyis ha kicserélnék több időbe telne mert már RÉG nincs raktáron ZTE, szóval ennyit a garanciáról, az már más kérdés hogy lenne még egy évem de tök8. Szerencsére most tudok használni egy Nokia E71-et, de azért picit hiányzik az android. Az lenne a kérdésem hogy mit tudok kezdeni a ZTE-vel, vigyem szervízbe, vagy még itthon is megtudom csinálni, esetleg, adjam el alkatrésznek? 😆 Előre is köszi a választ, remélem nem lesz kuka 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
2012 03. óta van play. De csak a neve lett más szinte ugyan az mint a market legutolsó verziója.
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
MoRT2165 írta:
Tegnap vettem Sony Xperia Tipot, nem rossz csak elég kínai nekem. Az előző telefonomon gond nélkül mindent megtaláltam, de itt mindenhez segítség kell, mert olyan össze-visszaság van. Szóval csak annyi lenne, hogy alapból van benne 2gb + szabad hely és gondoltam rakok rá játékot. Rá dugtam a gépre a telót, beraktam a játékot az Android/data mappába, na de a telón nem találom sehol, így nem tudom telepíteni a játékot. Valaki nem tudja merre találom, mert már nagyon felidegesít.

Sonykon nem nagyon van fájlkezelő. ha van is úgy hívják, hogy AndroZip vagy valami ilyesmi..(legalábbis haverom Live w/ Walkman-én az volt) azt megnyitod, megkeresed, és telepíted a játékot. Ha nincs ilyen, akkor letöltöd pl. ezt: [url]https://play.google.com/store/apps/details?id=com.metago.astro&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5tZXRhZ28uYXN0cm8iXQ..[/url]
Google Play-ről telepíti magát, majd megnyitod, és megkeresed a játékot abban a mappában ahova tetted, és telepíted!:D
0
0
0
0
The Emptiness avatar
niteforce írta:
Sziasztok!
Samsung Galaxy Ace telefonom van, és már megint rossz az akksija. Szervizben volt, előtte viszonylag jó volt, most viszont ahogy reggel lekapom töltőről, benyomok zenét, és mire beérek suliba már lemegy 10-05%, pedig ez fél-háromnegyed óra. Napközben kikapcsolom a netet ha nem használom, wifi, többi persze mindig ki van kapcsolva, fényerő 0, és pár perc netezésen kívül semmit nem csinálok. Így mire hazaérek, egy 6-7 óra után már 15% alatt van az akksi. Csináltam egy battery stat resetet, de most ez sem segített. A telefonban már amúgy a 2. akku van, ezt nyár végén vettem bele, rendes gyári, az előző felpuffadt, és már csak ilyen 5 percet bírt vele a teló.
Nem tudom mi lehet a baja, mert tényleg szolidan használom, nincs játék, nincs állandóan net...

Eredeti a rom a telfonon? mert ha nem akkor lehet a főzött rom a ludas (: igen lehetséges osztálytársamnak is x8 as fél óra alatt lemerült a főzöt rommal. (a galaxy ace nagyon problémás).
0
0
0
0
Bioritmus avatar
Sziasztok!😀
Samsung Galaxy Mini elbírna futtatni egy Tekken 3 játékot? meg ha kell hozzá akkor akár egy emulátort is? és ha igen akk nem tudjátok honnan tudnám leszedni ingyen? :$ 😃 csak mert haverommal próbálkozó szelleműek vagyunk és gondoltuk kipróbáljuk ezt is csak előtte tájékozódom 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Devis írta:
igen az lehet, hogy az android nem jól érzékeli

És erre létezik megoldás vagy ujra kell telepiteni?Esetleg azt hogy kell?Tudtok adni egy részletes leirást mit kell hozzá letölteni,mit telepiteni meg mit mien sorrendben?
0
0
0
0
niteforce avatar
Értem. Hát ha azzal a firmware-el is rossz, akkor sajnos ez marad, de remélem hogy ennek csak szoftveres okai vannak.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Technikai szempontból a telefon lehet a ludas. Fellpuffadni akkor szokott egy tölthető elem, ha nagyobb/kisebb feszültséget kap a kelleténél, ennek kémia okai vannak. Pontosan már nem tudom, rég jártam már suliba.
Kevesebb avagy több feszkót meg akkor ad a telefon, ha a VR kockái vagy ha úgy tetszik, mosfetjei rakoncátlankodnak. Ez elég ritka hiba, de előfordulhat.
0
0
0
0
niteforce avatar
Erre sajnos nincsen lehetőségem, mást telefont hibátlanul feltölt.
Ha meg az telefonban rossz valami, akkor hogy lehet hogy előzőleg jobb volt az üzemidő? Most visszarakom azt a firmware-t ami viszonylag jó volt rá, meglátom azzal hogy fog viselkedni.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció