Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
cseszka avatar
Nem mondtam h vegye meg,csak pelda ként linkeltem.Viszont ö lentebb 100-150Eut irt + a régi gépe ára.Az mennyi max 30Eu.?180 Eubol nemvesz meg mindent.Egy minöségi táp 4000Din-töl indul.Lap megint 4000töl felfelé,4Gb ram 4000+,vga Hd7730 vebes ára 6200 + a proci....250Eu-t minimum szánni kellene rá.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ennél olcsóbbat is lehetne, nem? Szintén FM2 APUval. Illetve nem feltétlen lenne oclsóbb mert ami a házra mene én azt tolnám a megbízható tápba. 100%, hogy ezekben egy szar van. Egyébként az AMD konfig játékra lényegesen jobb. A két integrált videokártya közül abban jóval erősebb van.

cseszka: Miért kell neki előre összerakottat vennie?
0
0
0
0
cseszka avatar
Horgosi.Ezeket nézd meg,sajnos uj gép,komplett mindennel elég drága.Ezekben nincs VGA,de lehet beletenni,ha idövel lesz spórolt pénzed megint.
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
Kenzo avatar
Óbecsei vagyok. És te Cseszka?Nem tudom mi tévő legyek hogy mit csináljak
0
0
0
0
cseszka avatar
Hát sajnos pedig a gta4 miatt áldoznik kell.Igen roszul optimalizált játék.Ahhoz legalább kell egy quad proci,4gb ram,meg egy izmosabb legalább 1Gb vga ha már FullHD-ban tolod.Ami nem olcso.A géped nem számolják be ebben az üzletben.meg szerintem sehol,mert elég régi.Árat mondj,majd keresünk valamit.Kül a winwin-esek egész szerbiában vannak,ha netenn rendelsz tölük,sokat tudsz spórolni,valamint egész szerbia területénn dijmentes a kiszállitásuk.Hol laksz?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Viszonylag elfogadható áron még a 4 magos 8 szálas processzorok pl intel i7-4770k. kb 30000 din egy ilyen. AMD oldalról 8 magos processzor kb fele ennyi. Szóval mondjuk azt, hogy intel felől 4 AMD felől 8 a maximum. Egyébként i7-4770k az erősebb. Van i5-4670k ez kb olyan erős mint az FX 8350. Úgy kb ezek vannak amik úgy a maximumok mostanság. Vannak még 76000 dinért is intel i7 extreme procik de azok már tényleg nem jobbak annyival mint amennyivel drágábbak. Ami ma úgy már elég jó az a 10-19k din. De hagyjuk ezeket. Ebből a boltból akarsz vásásrolni? Tényleg nagyon szegényes. Nincs valami jobb? Hány din áll rendelkezésedre? Szerintem, alaplapot, procit, ramot, videokártyát, tápot, talán vinyót is(attól függ SATA vagy IDE ami most van neked) venned kéne. Sokat nem kapnál a gépedért ha beadnád szerintem😃
0
0
0
0
Kenzo avatar
Cseszka nem akarok valami full erős gépet. Csak kb Szépen elvigye a GTA 4 nem tudom mit szarik ez a gépem de szaggat a minecraft és nem tudom mitől. Ez asszem újvidéken van ide be lehetne adni használd gépet? 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Kenzo mennyi dint szánsz rá?Én is Szerbiai vagyok,esetleg tudok segiteni.?
Itt nézelödj:[LINK]
0
0
0
0
Kenzo avatar
Azon is gondolkoztam hogy be adom a gépem és ki kérek egy jó DDR3 jó kis gépet. szeritem ebbe ami van most gépem nem éri meg bele költeni ahogy te is mondod.Ám egy jó proci hány magos lehet max? 100-150- euro plusz még eladom a gépem ami most van.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Kenzo: De ha már ilyen drága a ddr2 akkor már nem éri meg. Ez a bolt meg amit nézel. Nagyon gyenge
. Iszonyat. Itt nincs olyan processzor ami előrelépést jelente a mostani alaplapodba és ami van az is annyi mint majdnem egy újabb processzor ami szarrá veri. Én azt mondom új alaplap, új ddr3 ram mivel ez muszáj az alaplap miatt és processzor is kell új és ugy vga-t egyébként is akartál de abból is itt olyan silány a választék, hogy atyaúristen. sem 7750 GDDR5 nincs sem 7730 sem 6670 GDDR5. Mindenből csak GDDR3. Vagy használt piacról kéne vásárolnod de nem boltból hanem emberektől érted ilyen apróhirdetésekből. dinben a proci am már jó lenne az 2681 lenne a ram 1532 a videokártya mert azt is lehetne venni használtan ugye az meg 3800-7600 kb bár használt videokártyáknál egy hasnált táp is lehet kéne mert ilyen árban nagy fogyasztásúak is vannak szóval az még lenne 2000-3000 din kb.
0
0
0
0
Kenzo avatar
kb felétek a 2 gb DDR2 enyibe került : 8098.15 FT..
Nézz szét azon az oldalon és linkelj alkastrész amitől fellehtne dobni a gépemet. ami jó lenne bele videókártya meg ilyesmi..
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Na 1 din 2,61 forint. Komolyan lehet még? De azok elég drágák nem? core 2 duo és quad procik? 2gb ddr2 ram mennyi?
0
0
0
0
Kenzo avatar
Őmm lehet még újonan venni bele alkatrészeket. ám felénk dinár megy.
ám ez a felbontás 1920X1080
ámm itt nézz szét mert ebből az üzletből venném a videót. nézz procit ha tudsz persze..
http://www.orioncomputers.co.rs/
Hogy kb mit lehetne érdemes bele venni. hogy jó kis gépe legyen..
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ajjaj😞 P4😞 Az biza 1 magos. Procit is vennél? Akkor ott mi van? din, lei, euro? Ugye nálad csak használt cuccok jöhetnek szóba kb mivel ilyen régi cuccokhoz erősen kétlem h árulnak boltban újat vagy ha igen az iszonyat túlárazott. 1 magos proci mellé 1 HD 6670 szerintem erős lenne. Milyen felbontásban fogsz játszani?
0
0
0
0
Kenzo avatar
Taylor ám felénk nem forint megy én nem vagyok magyarországi..
ám a procim Intel (R) Pentium 4 CPU 3.00 Ghz , 3.00 Ghz enyit ir..
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Minek írjam le milyen gépem van? Erre van az adatlap. Várjál még. Előbb derüljön ki milyen procid van😀
DDR2 2gb ram az lesz vagy 4000 forint. Nem olcsó. Igaz már a DDR3 sem sajnos😃 Régi szép idők😃
0
0
0
0
Kenzo avatar
Akkor jó amit irtam videókártyát amit szeretnék bele venni ? az bele menne? meg persze még vennék hozzá 2 gb ramot is. ha már itt vagyunk Taylor te le irod milyen géped van ? 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Azt,hogy jó, megfelelő az alaplap. procid a windows billentyű és pause break billentyű kombinációval is meg tudod nézni.

Neyma7: Igaz mindkettő. Talán AMD kártya most jobb választás lenne de az sem mind1. Egyébként nem szükséges CX 600 tápot venned. Elég lenne egy Chieftec CTG 500,550 vagy FSP Raider 550 is.
0
0
0
0
Kenzo avatar
Taylor az mit jelent jó vagy rossz?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
[LINK]
Megerősítem, hogy kompatibilis az alaplapod.
0
0
0
0
Neymar7 avatar
Szeruntezek gigabyte hd 7950 oc vs msi gtx 760 .Azt írzák hogy a 7950 egy kis húzással a 7970 szintjén van de ugyanezt a msi gtx 760 rol hogy egy kis oc val gtx 680
0
0
0
0
Kenzo avatar
oks mingy elküldöm az alaplapom .csak melózni voltam azért nem irtam
https://www.google.rs/search?q=msi+p31+neo+v2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=RnRJUtrjOYmM7QaFyoCgBw&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1024&bih=664&dpr=1#facrc=_&imgdii=_&imgrc=VzqhwWcT-gdq7M%3A%3BZst4OdQ7pidt7M%3Bhttp%253A%252F%252Fstatic.frazpc.pl%252Fcms%252F2007%252F10%252F263181_MSI_P31_NEO-F_P31_-_05.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.frazpc.pl%252Fartykuly%252F263181%252CMSI_P31_NEO-F_-_Cudo_za_jeden_kawalek_papieru.html%3B1024%3B768 ez az alaplapom birnál az AIDA 64 linket küldeni hogy hol lehet le tölteni? és akkor megnézném..Taylor van skypon és egyszer felhivál megszotanám a képet és nézegess. 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Processzor legalább 2 magos? Ennél pontosabban nem megy? AIDA 64 progit ismered? Azzal nézdm eg mik vannak a gépben. Tápnál sokkal inkább fontos lenne a márka és típus. Alaplapodat már most el kellett volna küldened, szóval nem értem minek írod megint, hogy ha akarom, akkor elküldöd,mivel már akartam az előző hozzászólásomban is, nem?
0
0
0
0
Kenzo avatar
Oksa csak felénk ilyesmi videókártyát lehet találni.Ám Intel 3,00 ghz procim,2 gb ram,PCI-E Geforce 9500 gt 512mb ((Gainward)), 250-gb vinyó kb enyi.. DDR2.A tápom asszem 450w-os vagy 500-w ebben nem vagyok bisztos Most lenne időm és feltuningolnám.Ha akarod elküldöm az alaplapom.((link))
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Biztos ezt akarod? Egyébként a géped úgy konkértan elmondhatnád. Alaplap, proci, ram, videokártya, vinyó, táp, ház. Mindent a lehető legpontosabban. pl 1 HD 7730 jobb lenne egy 1GB GDDR5. 6670ből is jobb lenne az GDDR5. 7-8 éves alaplapodnak vagy régebbinek kell lennie, hogy ne legyen jó szóval nagyon valószínű, hogy jó az alaplapodba a videokártya amit kérdeztél.
0
0
0
0
Kenzo avatar
Szevasztok honan birom megtudni hogy az alaplapom el e birná vinni ezt a videókártyát?
PCI-E ATI RADEON HD 6670 2GB 128B GDDR3 ezt a videókártyát szeretném bele venni.
ha kell akkor dobok egy linket az alap lapomról vagy valami. egy kicsit gondban vagyok. nagyon azt a videó kártyát szeretném megvenni.
0
0
0
0
mathejocy avatar
bybeni:Téves.Prociba integrált VGA intelnél simán használható külön.Biosba be kell kapcsolni a Dual opciót annál a lapnál azt hiszem.
0
0
0
0
bybeni avatar
nankacu: esélytelen ugyanis az alaplap letiltja az integráltat (az alaplapi vga-t) ha van benn másik VGA!
azaz jel nem jön ki semmilyen formában
0
0
0
0
PoPet avatar
Igen, de most nem tudok hirtelen beszerezni DVI kábelt sajna.. :/ Lehet kérek kölcsön egyet suliból..
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nitram1: Nem érnéd el azt a teljesítményt amit tudna egy x8/x8 lapban pl a két kártya és processzor is kevés tényleg.
nankacu: Szerintem nem de am is több csatlakzó is vana videokártyádon, nem? Mert a videokártya viszont elvileg tud több monitort kezelni.
0
0
0
0
PoPet avatar
Egyik mellé sem... Intel jó 2 kártyás rendszerekhez, AMD kevésbé.
0
0
0
0
Nitram1 avatar
Superlompos küszönöm ! meik AMD proci mellé lehetne jól kihasználni a 7870 cf-et?
amugy a "birná" alatt ugy értettem hogy az egyik slot 16x a másik meg 4x szeres és hogy nem lenne -e lassab a 4x-esbe mint a 16x-osba
0
0
0
0
PoPet avatar
Megoldható lenne, az, hogy az alap monitor ugye menjen VGA-ról, egy második pedig az alaplapiról?
Ha igen leírná valaki, hogy hogyan?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az alaplap "bírná". Viszont az a proci sok helyen karcsú lenne a 7870 CF-hez. AMD proci mellé nem érdemes két kártyát pakolni.
0
0
0
0
Nitram1 avatar
sziasztok! menne az alaplapomba egy 7870 es crosfire?😀 eéöre is kösziu tápot ne nézzétek az csere lesz, csakhogy mennyi birná az alaplap 😀 köszi!
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Sziasztok, egy ideje foglalkoztat a kérdés, hogy mi a frászért rakank (mini-)displayportot-ot a videokártyákra? A Mac-eseknen kívül használja egyátalán valaki vagy csak rárakják, hogy mindenki azzá alakítsa át a 6-8000Ft átalakítókkal amivé akarja?
0
0
0
0
MrDaRkAnGeLGaMeR avatar
327.23
A legújabb driver-rel kapcsolatosan kérhetnék egy kis információt tapasztalatot??
Ha nem dob kék halált nem hülyül meg a VGA akkor oké de ha tényleg írnátok egy kis véleményt azt megköszönném! 😀
0
0
0
0
kabalapasi avatar
Nekem ez így megfelel. Csak azért kérdezem hogy tudjam.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Örülj neki, hogy addig is kevesebbet fogyaszt. Ez teljesen jó így.
0
0
0
0
kabalapasi avatar
sisko: Így, pontosan ahogy mondod a monitorom úgy be állitva, bejöttem a monitor kivan kapcsolva vagyis nincs kép és a venti nem megy. Akkor azt mondod hogy ezt normális? Esetleg van más beállitás hogy folyamatosan menjen?
0
0
0
0
sisko avatar
kabalapasi : akár normális is lehet,mert ezek a Radeonok már használják a "zerocore" technológiát,ami szinte teljesen lekapcsolja a vga-t,és leállítja a ventijét.Ez akkor következik be,ha a gép lekapcsolja a monitort (készenléti mód),ekkor leáll a vga is.
0
0
0
0
kabalapasi avatar
sziasztok. vettem egy videokártyát pontosabban egy Gigabyte 7770. És az lenne a kérdésem hozzátok hogy az gyárilag van benne hogy ha a gép bevan kapcsolva de nem használom kb 30 percig akkor a ventillátor leáll. nincs baja tőle meg ugyan úgy tőkéletesen csak megáll ha elkezdek gépezni akkor meg beindul.
Köszi elő
0
0
0
0
mathejocy avatar
Cooley:Ebben igazad van.Az utolsó Hyper SLI a 320-as driverrel viszont még üzemel.Az SLI patch ellenben már a 300-assal sem.
0
0
0
0
dani0903 avatar
Köszönöm a válaszokat! 😀
0
0
0
0
no avatar
amd oldalára felmész a driver fülön meg keresed a te vga-d( 5000 serias)
0
0
0
0
Dani46 avatar
Catalyst 13.9 a legújabb és az jó is hozzá!
0
0
0
0
dani0903 avatar
Sziasztok! Egy Gigabyte HD5670 512mb-os vga-m van, és újabb driver kéne nekem hozzá! Ha csak így névre keresek rá drivert, akkor a legfrissebb amit talál, az 2010-es, de az már régi! Nem tud valaki valamilyen drivert, ami ugye nem csak egy adott típushoz jön ki, hanem az összes vga-ra jó, és új is?
0
0
0
0
vkristof01 avatar
falonpok Íme, minden max, bekapcsolva, csak ssaa off, 1680x1050

https://kepfeltoltes.hu/130921/ll2403_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
no avatar
A tápomról csak annyit tudok hogy 450W-os a típusát nem tudom nincs kedvem szétszedni a gépet hogy megtudjam, és a másik kérdésre a válasz hogy azon a grafikai beállításon játszom ami nem laggol ha tudom max-ra húzok mindent de ha laggolok akkor minimumon tolom.
0
0
0
0
falonpok avatar
kabalapasi: én azért előtte jártam volna utána 😀 szerintem egyébként nem rossz videokari elmegy vele egy jó pár játék
vkristof01: milyen beállítások mellett futtattad a benchmarkot?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció