Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Halld elek:

Vegyél olyan kártyát amiit te akarsz hidd el egyikünket sem érdekli, de baromságokat ne írj le a 7870 is támogatja a dx11.2 (sőt még a mantel api-t is) és az uhd-t bár utóbbival kitörölheted a segged és légyszíves ne te legyél felháborodva azért mert kijavítanak.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Új játékokban 7770nél gyengébb valamivel de igazából oda kell sorolni kb. El lehet vele lenni.
0
0
0
0
Ranger094 avatar
Az Nvidia Geforce GTX 460 SE-t hova sorolnátok ? A rossz vagy a jó Kategóriába ? Mennyire állja meg a helyét a mai modern világban ?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
HD 7870 is támogatja a DX 11.2-t tudtommal. Összes GCN támogatja még ha az is van AMD oládn 7870nél, hogy nem😃 De elvileg fogja. Mintha azt olvastam volna. [LINK]
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Az biztos, hogy nem mind1😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Nemuj,csak most olvastam utánna.Nemmindegy h a minimum FPS 30,vagy 40,esetleg 30alá sehol nemmegy.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ez valakinek új? Mellesleg olvasgass még kicsit utána. Kilencszer gyorsabb biztos nem lesz. Valamelyik ilyen cikkben le van írva, hogy a komplex jeleneteknél 20-30% vagy egy dinamikus időjárásnál pl stratégia játékban akár +50%-os teljesítmény. De a 9-szeres teljesítményt FELEJTSD EL! Szóval ott lehet ebből előny ahol nagyon komplex a jelenet és ilyenkor nem fog annyira beesni az fps. Szóval minimum FPS közelebb kerül az átlaghoz. De majd látni kell teszteket és akkor majd remélhetőleg lehet látni a pluszt ha a tesztek is olyanok.
0
0
0
0
cseszka avatar
Hát én nemtom hihetö e ez,csak olvastam,ti láttok benne valamit?
Mert az a 9x gyorsulás durva lenne,és ugytom a 7*** radeonok támogatják majd.
Idézet
Az AMD a Mantle API-t novemberben fogja hivatalosan bemutatni, és ekkor kerül be a rendszer a Catalyst driverekbe is (egyelőre csak Windows operációs rendszeren), vagyis épp időben, ugyanis a Battlefield 4 decembertől kezdve kezeli. A Mantle-t minden GCN architektúrára épülő Radeon támogatja, így nem szükséges hozzá a legújabb hardver. Emellett kompatibilis a DirectX HLSL-lel is, hogy a fejlesztők számára egyszerűbb legyen az implementáció.A vállalat mérései szerint a Mantle API másodpercenként kilencszer több rajzolási parancs kezelésére képes, mint a DirectX és az OpenGL, így drámaian gyorsulhatnak majd a játékok az alkalmazásával, de az extra sebesség akár jobb grafikára is elkölthető. A Mantle API további előnye, hogy az új generációs konzolokhoz is jó, de hátránya, hogy a konkurens hardvereken, valamint a régebbi, TeraScale architektúrára épülő Radeonokon nem működik, de ezekhez megtartható a szabványos leképző a DirectX vagy az OpenGL API-n keresztül.

Az AMD új iránya kezelhető meglepetésként is, de akár várható evolúciónak is nevezhető. A TrueAudio kapcsán csak a tapasztalatokra építhetünk, de alaposan teszteljük majd, míg a Mantle API gyakorlatilag lefutott ügy. Amelyik játék támogatja, ott a GCN-es Radeonoknak nem lesz ellenfele sebesség tekintetében.
0
0
0
0
no avatar
Reszet Elek: Szerinted én mi a f@szról beszélek, R9 270x agyon marketingelt szar, hozzád hasonló hülyéknek lett kitalálva... Leírtam 3x, hogy mi a különbség közte és a 7870 közt. Árazáson, kinézeten néven kívül semmi, de hajrá szaladj vegyél kettőt. Mantle támogatással kitörölheted a segged, nem biztos, hogy széles körben elterjed, ráadásul az előző széria ugyanúgy támogatja ! Visszaolvasol, vagy felmész külföldi online áruházak oldalára láthatod, hogy mennyi az ára, halkan megjegyzem itthon drágább lesz mint kint ! 😶
0
0
0
0
soneX ZED avatar
van külön topic az ilyen kérdéseknek
0
0
0
0
Abstrrkt avatar
Felteszek egy hülye kérdést: Mennyit kapnék körübelül a mostani gépemért?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Tudom, hogy ugyanaz DE ASUS. Hát nem érted? Piros és fekete meg top istenfaxa és ez kerül ennyibe akkor lehet mégis jó áruk lesz ezeknek mert a többi pl egy egyszerűbb 7870 már csak ez alá jöhet árban😃 Érted?😃 Am kérdésemre meg nem válaszoltál amit korábbi hozzászólásaimban tettem fel😃
0
0
0
0
no avatar
Mihez képest, sapphire hd 7870 ghz edition 49k, 2 kattintással r9 270x fülé húzod, és itt jön a vicc, hiába veszed 11k-el drágább r9 asust abból sem tudsz nagyobb teljesítményt kifacsarni, mivel nevén kívül semmi sem változott, gpu ugyanaz.😂
Zöldeket kell éljeneznem, pedig mindig a piros felé húzott a szívem, most nagyon jó árakon mennek, jött az árcsökkentés, mindegyik olcsóbb a riválisnál, 660/7870_ 760/ 7950_770/ 7970 ellenfele, utóbbi 2 gyorsabb és lassan olcsóbb is.😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De érted ha 60k lesz egy asus r9 270x top az azért nem rossz nem? ALig lesz drágább mint egy 7870 top SŐT még olcsóbb lesz akkor😃 pl i ponban 65k egy asus 7870 top omg. Félek megint meg fogják mutatni, hogy ez Magyarország és nálunk nem is 60 lesz hanem 66k😃 Csak ne legyen igazam...
0
0
0
0
no avatar
Forintosítva 57k, de Szlovákiában 20% az áfa, itthon 27.😜 Angliában és Németben is árulják, átszámítva megint csak 57k, és persze rendre 20% áfával dolgoznak... Itthon 60k környéke lesz.

Mindjárt jön reszet elek aztán felhomályosít.😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szlovák árgép oldalán már látok R9 270X-et:D Ezt:[LINK]
[LINK]
Egész jó ára van, nem?:D
szerk: Árgéphez hasonló szlovák oldal pontosabban:D
0
0
0
0
no avatar
Szerintem október végén már az új vga-kat is elő lehet rendelni (lehet csak bf4 editionban de lehet)

véleményt 7 kommentel lejjebb írtam.
0
0
0
0
Shark23 avatar
Sziasztok!!! nemtudjátok h mikor lehet venni az uj radeon szériábol???? + vélemányt tudnátok mondani róla?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hallod Synda mit is dolgozol?😃
0
0
0
0
no avatar
Reszet Elek: Nagyon ügyes vagy, tudsz számolni számológéppel... Felvilágosítalak, az áfa nélküli ár, 27% áfával már 254 dollár, 56k, kereskedő minimum 10% haszonnal adja tovább másképp nem érné meg neki... Na akkor okoskám számolj, aztán büfizz valami értelmeset. Kártya teljesítménye, pontosan a megemelt órajel miatt változott, mivel a Grafikus mag ugyanaz Gpu 1000 helyett 1050 memó 1200 helyett 1400 így hozza a 10%+ sebességet. Okoskám 😉 Neked aki bődületes hardveres tudást birtokol biztosan megéri, nekünk okoskodóknak megfelel a régi széria.😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Reszet Elek: Előbb várd ki mennyiért lehet kapni és utána hülyézzél. Oksa? R9 270X meg egy tuningolt 7870 mivel ugyanúgy Pitcairn XT GPU-t kapta csak kapott egy kis tuningot. 43 k meg 99%, hogy nem lesz. Ez Magyarország ember😃 Itt európai árak vannak és a fizetésre nem tudok országot mondani egyik kontinensről sem ahol ilyen kevés lenne az átlag a rezsihez(ha van kocsi akkor meg pláne nem tudok mert ilyen benzin árak is csak nálunk vannak😃😉 és kajához mérten😃 Mellesleg egy szakmai oldal már kikalkulálta, hogy olyan 56k lesz az r9 270x de ugye az egyedi hűtéssel ellátottak meg általában drágábbak szóval olyasmi lesz mint amit synda írt😃

Szerk: Arról nem is beszélve, hogy egy 28 éves nőt hülyéztél le aki még ilyen téren eléggé képben is van mert munkájához is kapcsolódik mert valahol olvastam, hogy írta de most nem találom azt a hozzászólást sajnos.
0
0
0
0
no avatar
R9 290X lesz a "csúcsmodell" állítólag gyorsabb a Titánnál, ref modell 599euró. 😜
Többi átnevezett kártya szerintem értelmetlen vétel, megemelt órajelek miatt gyorsabbak, r9 270x (7870) 200dollár az Amd által ajánlott fogyasztói ár, erre jön még az áfa plusz a kereskedők haszna, 60k alatt nem lehet hozzájutni...ergó szar az árazása.😆
0
0
0
0
no avatar
Csak a felső kategória lesz új,
de ez nem is baj hisz a kategóriák egyel eltolódtak így mindenki megkapja a sebesség növekedést közép alsó kategóriában is, és mivel a hd 7000 mindent támogatott így valljuk be nem is volt szükségük "igazi" generáció váltásra hisz úgymond "előre dolgoztak" ( ez az amdre jellemző egyébként) szóval nekik már csak "erőre" kellett most gyúrniuk., kíváncsi is vagyok hogyan fog sikeredni az új kártya
0
0
0
0
matyosowski avatar
synda én veled értek egyet. szerintem ez az r9 r7 ez a széria csak vergődés már. de ez magánvélemény 😃 (amúgy annyira nem lesznek rosszak csak na 😃😉
0
0
0
0
no avatar
Mennyivel jobb az ára, 200 euró, 60k...az szerintem épp, hogy drágább. 7870 50k
270x 10% gyorsabb, pont annyival emekkora órajelemelést kapott.😆
R9 280x meg ugyanazt tudja mint a 7970Ghz, sőt néhol lassabb, nincs miről beszélgetni.
Átnevezett HD szériától ne várjunk csodákat.
0
0
0
0
no avatar
Reszet Elek: Szerintem meg nem lesznek erősek, kivételt képez R9 290X. 😜

nyozo: "erős színeket" ad, mást nem tudok róla...😊 😆 Melyik a kiszemelt modell, 7950 esetleg 6870x2 ? 😃 Előbbiből Sapphire jobb lenne, 7950 Boost 66k___7950 Vapor-x 72k 😉 ha nem jól tippeltem elnézést a sok pofázásért. 😜
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! mi a véleményetek a PowerColor márkáról?
0
0
0
0
MrDaRkAnGeLGaMeR avatar
Vennék egy GTX660Ti VGA-t
Érdemes mellé processzort vagy alaplapot cserélnem vagy jó lesz mellé ez a proci?
Választ előre is köszönöm!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem baj, hogy romániában vásárolsz😃 Nyugodtan linkelheted az oldalt és processzor mellé tényleg max egy 7870 menjen szerintem. Tápot is nézek akkor már onnan neked😃 Mert az is bizony nagyon kell😃 Nem értem tápból miért adtad le ennyire a mércét. Alaplapból bezzeg jót vettél😃
0
0
0
0
tametix avatar
Jól mondod, a gép már megvan csak "bővíteni" akarom. A GeForce azért jött szóba mert a physx sokat szépít a dolgokon. Van TwinFrozr 760-as is MSI-ben. Romániában vásárolok azért nem linkeltem semmit...Szerintem el kellene férnie egy átlagos méretű házban.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
tametix: Floston tápot is cseréljed. Ilyen kártyák mellé már nagyon nem kéne. Szóval számolj egy táppal is. Honnan vásárolsz? Egyébként ha van ASUS vagy MSI GTX 760 twinfrozr akkor azok közül vegyél. Azok a legjobbak. Linkelsz boltot ezt is meg lehetne nézni😃 De ha lenne új táp és a házadba elférnek méretesebb kártyák is akkor a sapphire 7870 XT lenne a legjobb. Ahhoz is gondolom adnak két játékot. Egyébként az 275mm hosszú. Viszont sokan azt állítják, hogy ezekhez kevés az A10-5800K szóval legyen inkább egy 7870. IGP után ezek is óriási változást fognak hozni😃 Mert ugye APU és ram az megvan nem? Most csakis videokártyát veszel, jól mondom?
0
0
0
0
matyosowski avatar
szerintem mindegyik kari jó lenne oda de a felsoroltak közül a GTX760 al járnál a legjobban. HD7870 kicsivel alatta van a tesztek alapján teljesítményben.
0
0
0
0
tametix avatar
Sziasztok, szerintetek egy Amd A10 5800k proci és 8Gb-os Corsair vengeance mellé milyen kártyát vegyek? Tippek: Radeon HD 7850 1/2 Gb(Sapphire Technology - Radeon HD7850 1GB DDR5 PCI-E 256BIT// Sapphire Technology - Radeon HD7850 2GB DDR5 PCI-E 256BIT)-----Radeon HD 7870 2Gb(Sapphire ATI Radeon HD7870 XT PCI-E 3.0 2048MB DDR5 256BIT)----GeForce GTX 760(Gigabyte - GeForce CUDA GTX760 2GB DDR5 PCI-E 256BIT// ZOTAC - GeForce CUDA GTX760 AMP! 2GB DDR5 PCI-E 256BIT// ZOTAC - GeForce CUDA GTX760 2GB DDR5 PCI-E 256BIT// Gainward - GeForce CUDA GTX760 2GB DDR5 PCI-E 256BIT) Ezeket nézegettem. Szempont az, hogy melyiket tudja kihasználni a proci (ha bármelyiket akkor jöhet a jobb), na meg melyik tudná tovább tartani a lépést a fejlődésekkel (játékok terén). Esetleg ha van más ajánlat ebben az árkategóriában, ami jobban megfelelne, akkor szívesen várom!😆 Esetleg figyelembe lehet venni azt is, hogy a Radeonokkal most 2 ingyen game jár (Never Settle Forever keretében) de a GeForce-nál van Physx!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Persze, hogy van. GTX 660 Tire gondolt azaz GTX 660 Titaniumra.
0
0
0
0
Nitram1 avatar
vagy eggyáltalán ojan kártya? 😲 gtx 660 titán? én nem találom
0
0
0
0
szilvi96 avatar
Sziasztok.Valakinek van gigabyte gtx 660 titan?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem. Kb ugyanaz csak sokkal többet fogyaszt.
0
0
0
0
csabika21 avatar
Sziasztok nemrég attam el egy msi 7790 es kártyát azt szeretném megkérdezni ha lecserélném egy gtx 560 ra az jobb ?
0
0
0
0
no avatar
Picit nagyra sikeredett, akinek kicsi a lapja, nem tud Cf-et építeni.😢 😂
https://kepfeltoltes.hu/131003/8dfb0a5ea5efd5f22cfa8c03d3862f55_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/131003/0f610612e500f080c68fd0cd79693367_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Cooley avatar
Reszet Elek: Ha tényleg hoz átlag ~15% gyorsulást a Mantle, akkor azzal szerintem FHD-n simán vinni fogja max grafon.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
GTX 560 és lényegesen. Vagy 40%-kal erősebb viszont majdnem 3szor annyit is fogyaszt és méretesebb is biztosan. Konfig amibe menne? A táp különösen fontos. Gyártóra, típusra kéne megmondani😃 Bár vannak tápok amiknél elég gyártó is😃

Szóval privátban ez volt a válaszod:
Úgy tervezem, hogy VGA + táp. Csak tudnom kellene, hogy milyen táp kellene a GTX 560 mellé.
AMD Phenom II X4 B55, 4GB RAM ezek mellé menne.

újan pl egy Chieftec CTG 500-80P. Használtan meg elég sok féle van😃 Nem sorolom fel őket😃
0
0
0
0
no avatar
Nem nagyon értek a hardverekhez, volna egy kérdésem.
A GTX 560 vagy a GTX 650 a jobb?
0
0
0
0
no avatar
Igazad van, mentségemre legyen, hogy 15 perc alatt nem tudtam élég mélyre merülni.😂
0
0
0
0
Cooley avatar
Synda Rebirth: Akkor nem megfelelő mélységekbe mélyültél. 😀
Az X mindenhol a 70-es végződés helyettesítése, azaz R9 280X=7970 GHz Ed., 280=7950 BE, 270X=7870, 270=7850, R7 260X 7770, 260=7750. A 290 és 290X pedig már a Hawaii lapkára épülő új csúcskártyák lesznek. Legalábbis a jelenlegi állás szerint.
Nálam szerintem a 290-es lesz a nyerő. Aztán majd meglátjuk, érdemes lesz-e cserélni, de még valószínűbb, hogy megvárom a Maxwelleket, mert az AMD szoftveres részlegét nem kifejezetten szeretem.
Idén szerintem kár várni bármiféle áresést. Sőt, szvsz az nV Maxwelljéig nem lesz semmiféle árcsökkenés már AMD oldalon. Legfeljebb a kezdeti kiskeri árrések csökkennek valamennyit.
0
0
0
0
Kenzo avatar
Valaki tud videó felvevő programot?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció