Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Vegyél olyan kártyát amiit te akarsz hidd el egyikünket sem érdekli, de baromságokat ne írj le a 7870 is támogatja a dx11.2 (sőt még a mantel api-t is) és az uhd-t bár utóbbival kitörölheted a segged és légyszíves ne te legyél felháborodva azért mert kijavítanak.
Mert az a 9x gyorsulás durva lenne,és ugytom a 7*** radeonok támogatják majd.
Idézet
Az AMD a Mantle API-t novemberben fogja hivatalosan bemutatni, és ekkor kerül be a rendszer a Catalyst driverekbe is (egyelőre csak Windows operációs rendszeren), vagyis épp időben, ugyanis a Battlefield 4 decembertől kezdve kezeli. A Mantle-t minden GCN architektúrára épülő Radeon támogatja, így nem szükséges hozzá a legújabb hardver. Emellett kompatibilis a DirectX HLSL-lel is, hogy a fejlesztők számára egyszerűbb legyen az implementáció.A vállalat mérései szerint a Mantle API másodpercenként kilencszer több rajzolási parancs kezelésére képes, mint a DirectX és az OpenGL, így drámaian gyorsulhatnak majd a játékok az alkalmazásával, de az extra sebesség akár jobb grafikára is elkölthető. A Mantle API további előnye, hogy az új generációs konzolokhoz is jó, de hátránya, hogy a konkurens hardvereken, valamint a régebbi, TeraScale architektúrára épülő Radeonokon nem működik, de ezekhez megtartható a szabványos leképző a DirectX vagy az OpenGL API-n keresztül.
Az AMD új iránya kezelhető meglepetésként is, de akár várható evolúciónak is nevezhető. A TrueAudio kapcsán csak a tapasztalatokra építhetünk, de alaposan teszteljük majd, míg a Mantle API gyakorlatilag lefutott ügy. Amelyik játék támogatja, ott a GCN-es Radeonoknak nem lesz ellenfele sebesség tekintetében.
Zöldeket kell éljeneznem, pedig mindig a piros felé húzott a szívem, most nagyon jó árakon mennek, jött az árcsökkentés, mindegyik olcsóbb a riválisnál, 660/7870_ 760/ 7950_770/ 7970 ellenfele, utóbbi 2 gyorsabb és lassan olcsóbb is.😀
Mindjárt jön reszet elek aztán felhomályosít.😆
[LINK]
Egész jó ára van, nem?:D
szerk: Árgéphez hasonló szlovák oldal pontosabban:D
véleményt 7 kommentel lejjebb írtam.
[LINK]
Szerk: Arról nem is beszélve, hogy egy 28 éves nőt hülyéztél le aki még ilyen téren eléggé képben is van mert munkájához is kapcsolódik mert valahol olvastam, hogy írta de most nem találom azt a hozzászólást sajnos.
Többi átnevezett kártya szerintem értelmetlen vétel, megemelt órajelek miatt gyorsabbak, r9 270x (7870) 200dollár az Amd által ajánlott fogyasztói ár, erre jön még az áfa plusz a kereskedők haszna, 60k alatt nem lehet hozzájutni...ergó szar az árazása.😆
de ez nem is baj hisz a kategóriák egyel eltolódtak így mindenki megkapja a sebesség növekedést közép alsó kategóriában is, és mivel a hd 7000 mindent támogatott így valljuk be nem is volt szükségük "igazi" generáció váltásra hisz úgymond "előre dolgoztak" ( ez az amdre jellemző egyébként) szóval nekik már csak "erőre" kellett most gyúrniuk., kíváncsi is vagyok hogyan fog sikeredni az új kártya
270x 10% gyorsabb, pont annyival emekkora órajelemelést kapott.😆
R9 280x meg ugyanazt tudja mint a 7970Ghz, sőt néhol lassabb, nincs miről beszélgetni.
Átnevezett HD szériától ne várjunk csodákat.
nyozo: "erős színeket" ad, mást nem tudok róla...😊 😆 Melyik a kiszemelt modell, 7950 esetleg 6870x2 ? 😃 Előbbiből Sapphire jobb lenne, 7950 Boost 66k___7950 Vapor-x 72k 😉 ha nem jól tippeltem elnézést a sok pofázásért. 😜
Érdemes mellé processzort vagy alaplapot cserélnem vagy jó lesz mellé ez a proci?
Választ előre is köszönöm!
Szóval privátban ez volt a válaszod:
Úgy tervezem, hogy VGA + táp. Csak tudnom kellene, hogy milyen táp kellene a GTX 560 mellé.
AMD Phenom II X4 B55, 4GB RAM ezek mellé menne.
újan pl egy Chieftec CTG 500-80P. Használtan meg elég sok féle van😃 Nem sorolom fel őket😃
A GTX 560 vagy a GTX 650 a jobb?
Az X mindenhol a 70-es végződés helyettesítése, azaz R9 280X=7970 GHz Ed., 280=7950 BE, 270X=7870, 270=7850, R7 260X 7770, 260=7750. A 290 és 290X pedig már a Hawaii lapkára épülő új csúcskártyák lesznek. Legalábbis a jelenlegi állás szerint.
Nálam szerintem a 290-es lesz a nyerő. Aztán majd meglátjuk, érdemes lesz-e cserélni, de még valószínűbb, hogy megvárom a Maxwelleket, mert az AMD szoftveres részlegét nem kifejezetten szeretem.
Idén szerintem kár várni bármiféle áresést. Sőt, szvsz az nV Maxwelljéig nem lesz semmiféle árcsökkenés már AMD oldalon. Legfeljebb a kezdeti kiskeri árrések csökkennek valamennyit.