AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
almos avatar
Csak az i9-re szeretnék reagálni, hogy az egy 2,5 éves cikk! 1366-ba nem fog jönni se i9 se semmi,leváltotta a 2011 és nem készitenek már 1366-as CPU-kat. 2011-be még biztos jönni feog erősebb példány is,majd meglátjuk milyen lesz 😀
Windows index pedig egy rakat kaki.
0
0
0
0
no avatar
Szep vita!
De ami szämit az az är/ertek aräny,ha közep kategoriärol beszelünk!
Itt van a Chip hivatalos listäja:
[LINK]
(Preis-Leistung - är/ertek aräny)
De az I9-s sem egy elhanyagolhato hir ami elöször 1366ba fog jönni es är/ertek aränyban kiemelkedönek igerik!
Link: [LINK]
Mig 2011be pedig 8magos csucsnak,de csak jövöre!
Felsö kategoriäban meg mär az AMD nem letezik!Ami kicsit egö egy AMD multu cegnek!
johnny63:Az I7 3930k procimra adot 7,8-at a win7!Akkor most mi is van?! 😃 Ez nem jo erv eddig!
0
0
0
0
johnny632 avatar
Csajom notebookjában i3-2100-as (3.1GHz) proci van aminek a win7 6.3 pontot adott teljesítményben. Nekem phenom II 965 aminek 7.4 pontot adott
Most akkor a win7 ilyen hülyén van megcsinálva, hogy csak úgy le merte pontozni az i3-as procit? Egyébként meg ebből látszik, hogy jó az i3, de azért a phenom II x4-es sorozat 945 felett már biztosra veri.
0
0
0
0
johnny632 avatar
lapartman997: itt isteníted az i3-as procit, amikor neked is AMD Athlon procid van? Most ha esetleg azért isteníted az i3-at, mert nem vagy megelégedve a jelenlegi prociddal azt nem csodálom, mert az Athlon az ilyen alap nem játékokra van az kitalálva, és csak 2 cache működik azokon, míg a phenom II -es procikba 6MB-tal több mint az Athlon II-es procikba. De még így is dupla annyi mint az i3-as procikban ami javít a teljesítményen, nem pedig ront.
GokuTM: én szívesen elfogadom a géped, ha mások úgy vélik nagyon rossz vétel volt 😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
GokuTM írta:
Egyértelmű😃
De akkor Én itt most megkérdezem alássan mindenkitől!
Szerintetek jó vétel volt-e az AMD FX 8120 procim??
-Kb. 20.000Ft-ba került a régi Processzorom eladása után.
-Alapfeszen 4.4Ghz-en megy. A Max eddig 5.2GHz-volt.
-A pletykákkal ellentétben, személyes tapasztalat alapján, komoly javulást hozott a Windows Patch. Mind 3DMarkban, mind tuning potenciálban s stabilitásban.
-Nem tervezek több kártyás rendszert. HD7970 vagy hasonló GTX, ez ugye később dől el. HD5870 CF- 850Mhz/1200Mhz@950Mhz/1300Mhz -t 100%-osan kihajtotta alap 3,1Ghz-en, de 4.9 atom stabilan|| 5Ghz stabilan megy így nincsenek kétségeim a HD7970 kihajtásával szemben.
Így évekig elég lesz. (Talán a Windows 8 is javulást hozhat)

Kérdem Én, jó vétel volt, vagy ahogy lapartman997 kollega mondta, megvettem egy sz.r Faildozert, és hagytam elfutni egy csodás i3 2120-at??

Persze abban nem kételkedünk hogy jó vétel volt, pláne 20K-ért😀 De azt honnan tudod hogy 100%-osan kihajtotta a két HD5870-et?😃
0
0
0
0
Kornel77 avatar
GokuTM írta:
Egyértelmű😃
De akkor Én itt most megkérdezem alássan mindenkitől!
Szerintetek jó vétel volt-e az AMD FX 8120 procim??
-Kb. 20.000Ft-ba került a régi Processzorom eladása után.
-Alapfeszen 4.4Ghz-en megy. A Max eddig 5.2GHz-volt.
-A pletykákkal ellentétben, személyes tapasztalat alapján, komoly javulást hozott a Windows Patch. Mind 3DMarkban, mind tuning potenciálban s stabilitásban.
-Nem tervezek több kártyás rendszert. HD7970 vagy hasonló GTX, ez ugye később dől el. HD5870 CF- 850Mhz/1200Mhz@950Mhz/1300Mhz -t 100%-osan kihajtotta alap 3,1Ghz-en, de 4.9 atom stabilan|| 5Ghz stabilan megy így nincsenek kétségeim a HD7970 kihajtásával szemben.
Így évekig elég lesz. (Talán a Windows 8 is javulást hozhat)

Kérdem Én, jó vétel volt, vagy ahogy lapartman997 kollega mondta, megvettem egy sz.r Faildozert, és hagytam elfutni egy csodás i3 2120-at??

Lényegében nem volt rossz vétel,de ha annyiért volt 2500K,azt jobban megérte volna 😀
Evvel se lesz FPS hiányod 😃 Lényegében jó CPU 😉
0
0
0
0
niteforce avatar
az i3-nál jobb az biztos.
És nem a tesztek a lényegek hanem a normál használatban tapasztaltak.
Ki nem szarja le hogy mit mond pár lefizetett külföldi oldal ha te elégedett vagy a procival?
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
foxbet írta:
Most döntsük el férfiasan melyik jobb 6 valóságos csaj vagy 2 valóságos és 2 virtuális Ki melyikre szavaz?
😆😂😃😃😆😂

Hát jó de itt azért más jelent , csak nem csaj helyettesítésére használod a procid ...😃

Amúgy én eléggé nem értek hozzá és nekem azt mondták vagy Phenom II x4 965 vagy I3 2100 , én döntsek , hát lehet rosszul döntöttem minthogy írjátok hosszabb távon lehet jobb a phenom...😃
0
0
0
0
Kornel77 avatar
lapartman997 írta:
Niteforce: jah, kinek pap, kinek papné. Én tesztek alapján ítélek, nem pedig magszám/órajel alapján. Az ilyen tesztekben meg mindenhol az Intel nyer.

Kornel: attól függ milyen vgahoz 😆 például HD7970/GTX 680 mellett érdekesen nézne ki egy phenom x4 vagy i3 😆!

Már előbb szerkesztettem,mind ahogy ide írtad volna 😜
0
0
0
0
niteforce avatar
lapartman997 írta:
Niteforce: jah, kinek pap, kinek papné. Én tesztek alapján ítélek, nem pedig magszám/órajel alapján. Az ilyen tesztekben meg mindenhol az Intel nyer.

Kornel: attól függ milyen vgahoz 😆 például HD7970/GTX 680 mellett érdekesen nézne ki egy phenom x4 vagy i3 😆!

ja de a HD7970/GTX 680 meg megint túlmegy az átlag felhasználáson 😊
0
0
0
0
foxbet avatar
Most döntsük el férfiasan melyik jobb 6 valóságos csaj vagy 2 valóságos és 2 virtuális Ki melyikre szavaz?
😆😂😃😃😆😂
0
0
0
0
Kornel77 avatar
niteforce írta:
Egy AMD Phenom II X4 minden átlagfelhasználónak elég. És ha úgy nézzük, akkor a több magot igénybe vevő alkalmazások jobban futnak egy 4 magos phenomon mint a 2 magos i3-mon. És egyre több ilyen alkalmazás van, tehát hosszútávra jobban megéri a Phenom.
Persze a szimpátia nagy úr, gyakran felülírja a racionális döntéseket. De aki teljesen félreteszi minden előítéletét az tud igazán jó vételt csinálni.

Ez így van,csak meg kéne érteni az embereknek 😀
Ha valaki akar több VGA-s rendszert,azoknak kell az i5\i7..1 Karihoz lazán elmegy egy Phenom X4-is 😀

vagyis lényegében nem..HD 7950\70-el már lehet gondja akadna,vagy a GTX 670\80-as karival 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Egy AMD Phenom II X4 minden átlagfelhasználónak elég. És ha úgy nézzük, akkor a több magot igénybe vevő alkalmazások jobban futnak egy 4 magos phenomon mint a 2 magos i3-mon. És egyre több ilyen alkalmazás van, tehát hosszútávra jobban megéri a Phenom.
Persze a szimpátia nagy úr, gyakran felülírja a racionális döntéseket. De aki teljesen félreteszi minden előítéletét az tud igazán jó vételt csinálni.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Végül is mi változtatta meg ennyire a véleményed lapartman?

Régebben szinte agyon dícsérted az AMD bulldozereket , most meg szinte tudomást se veszel róluk , mert az intel sokkal jobb , vagy hogy mondod.
0
0
0
0
foxbet avatar
Na jó most fejezzük be de hogy mind két oldalon igazság legyen a Világ legjobb lövöldözös játéka a Batttlefield sorozat még mindig AMD-n fut a legjobban.
(én nem offoltam senkit még is törölték a Hszem-et)
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Légyszíves fejezzétek be az offolást! Ha ilyen jellegű problémáitok vannak, akkor azokat a profiljaitokhoz írjátok! Köszönöm!
0
0
0
0
ximo avatar
lapartman997 írta:
Ximo: de gondolom goku azt hiszi hogy ez egy társkereső oldal 😉. Azért kéne neki, hogy hány éves vagy.

Pont erről beszéltem minek kell itt személyeskedni? Nem is ismeritek egymást és elkezditek ezt a buta vitatkozást és teleszemetelitek a témát
0
0
0
0
ximo avatar
Goku TM: látom megint elszaladt veled a ló, ezzel nincs is semmi baj, nagyon sok mindenben igazad van, és valóban kissé beszűkült Lapartman világképe, én azt mondtam csak hogy ne ilyen gyerekes vitával bizonygasd az igazad! Mert ez gáz mindkettőtökre nézve. és igen ez az INTEL VS AMD nem a "Goku VS akárki aki nem ért velem egyet" fórum
És én befejeztem az offot
A koromat meg nem szégyellem, egyszerűen eddig nem vettem észre, hogy nem látható az oldalon, ennyi!
0
0
0
0
no avatar
Hu de forr a levegő. Lehet pihheni mert mindannyian azért regiztünki de hogy egymásnak segitsünk és azt vegye meg mindenki amit akar. hisz mindannian gépigény fanok vagyunk. amugy legalább mindenki tanul valmit.😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Biztos feltörte valaki neki az accountját.
0
0
0
0
ximo avatar
Jajj de cuki kiskölök vagy 😀
Amikor egy 15 és egy 17 éves találkozik, tombol bennetek az önérzet és ha tetszik ha ne ez mókás 😆
0
0
0
0
ximo avatar
Ez az, megy a cirkusz megint! Songoku- lapartman köszönöm, igzán jól szórakozok, mint az oviban mikor két kisgyerek veszekszik, hogy melyikük apukája az okosabb-erősebb 😃
0
0
0
0
Devis avatar
bukó, inteles vagyok. csak közöltem h ritka nagy baromságokat hajtogatsz
0
0
0
0
no avatar
Hát igen a régi felfogás után mennek az AMD nagyon olcsó vannak jó prociaik nekem is volt bőven ( sempron, athlon , X2) jók akkor még az első szériánál a mag döntött el mindent. A core 2 duo is állat volt na de sandy i3 asok ahhoz képest. na nem gond fő az hogy mindenki megtalálja kis kedvencét. Kinek INTEL kinek AMD
0
0
0
0
no avatar
A haver i3 2100 vett H67 es alaplapal 1333 8GB rammal de a GTA IV-et megesz reggelire, GTX 560 TI OC is seggit neki ebben. Aért ez bámulatos akki még nem tudja az magszám után venne CPU-t, valmikor éngemt is megrázott egy 4 magos proci most meg egy kis 2* 3,1 ghz proci odaveri a "nagyöregeket".
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
De sok AMD-s van itt. Egyébként ami megéri AMD-nél az a 960t és az fx6100. A többinél jobb az Intel.
0
0
0
0
Devis avatar
980-at nem. szal máris megcáfoltad a saját butaságodat. és még mindig: bf3 alatt nem verne meg olyan sok mindenkit
0
0
0
0
Devis avatar
lapartman inkább maradj csöndben ebben a témában. enniy erővel egy e2100-as dc leveri a 8120-at....
0
0
0
0
Kornel77 avatar
lapartman997 írta:
960T is jó. De i3-2120 így is veri Phenom II X6-kat. Szal igazából 4GHz-en járatva hozná azt a teljesítmény mint az i3-2120.

Ez már nem emberi 😊 Valaki hozzon kötelet,felakasztom magam 😆
0
0
0
0
Kornel77 avatar
GokuTM írta:
Kornel77 írta:
GokuTM írta:
Kornel77 írta:
lapartman997 írta:
kornel: Nem nézted meg a teszteket amiket belinkeltem? 😜

De néztem.. 😉 De ahova kell a 3-4 mag,már jobb az AMD 😀 Amit ugye nem olyan sok alkalmazás vagy Game használ ki..Vagyis kihasznál,de nagy részének nincs olyan VGA-ja amivel lehetne Tolni Full Hd-ban,ahova kell a 4 mag.

GokuTM: 😃 Hogy üzemel a Procid emígy? 😃

Hogy érted, hogy emígy??😃

Csak így kérdeztem 😃 Semmi hátsó szándék nem volt benne 😀

Azt értem, csak az "emígy"-be gondoltam többet😃 Azt hittem, hogy tudsz valamit amiről itt Gépigényen beszélgettem és arra kérdezel.
Mert így, hogy a HD5870-et cseréltem HD3870-re, 1.1Ghz-en használom, alul feszelve, mert így is 100%-ban kihajtja és assztem erre kérdezel, hogy így, hogy üzemel x)

Értöm 😃 Nyárára érkezhet a másik VGA? 😃
Ám én most jelen helyzetben a x4 960T-t ajánlom minden kedves vásárlónak 😆
0
0
0
0
Kornel77 avatar
GokuTM írta:
Kornel77 írta:
lapartman997 írta:

De néztem.. 😉 De ahova kell a 3-4 mag,már jobb az AMD 😀 Amit ugye nem olyan sok alkalmazás vagy Game használ ki..Vagyis kihasznál,de nagy részének nincs olyan VGA-ja amivel lehetne Tolni Full Hd-ban,ahova kell a 4 mag.

Hogy érted, hogy emígy??😃

Csak így kérdeztem 😃 Semmi hátsó szándék nem volt benne 😀
0
0
0
0
Kornel77 avatar
lapartman997 írta:

0
0
0
0
kalashnikoff avatar
GokuTM írta:
Kornel77 írta:
lapartman997 írta:
én tuti 2120at venném. Játékra. Veri a mostani összes amd procit játékban. Phenom ii x4/x6/fx 8150 is

😂 😊 Ezek a hozzászólások..

Ne nevesd ki, hisz az a Proci mindent ver 😉 😆😆😆

Ezek szerint mindent.... 😆
0
0
0
0
Kornel77 avatar
lapartman997 írta:
én tuti 2120at venném. Játékra. Veri a mostani összes amd procit játékban. Phenom ii x4/x6/fx 8150 is

😂 😊 Ezek a hozzászólások..
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
GokuTM írta:
kalashnikoff írta:
Én is most arra várok, hogy milyen lesz a kínálat és hogy mit rejt.

Világszinten erre vár aki VGA-t akar venni mostanság x)

ez így van 😀
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Én is most arra várok, hogy milyen lesz a kínálat és hogy mit rejt.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
FPS gondjaid nem lesznek az biztos. 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
GokuTM írta:
Gaboo7 írta:
GokuTM írta:
Természetes, hogy egy i3 közelében sincs ezeknek 😀

Én egyik párti sem vagyok. Amikor ezt vettem kb. egy árban volt a 2500K-val, amivel majdnem egál játékokban. Néhol a 8120 nyer, néhol a 2500K...
Crysis 2-ben 8120 49fps| 2500K 51 fps; Just Cause2: 8120 100fps| 2500K 105fps és ezek az eredmények még a Windows patch előtt készültek, ami elég sokat dobott rajta.
Mérvadó különbséget csak ilyen SISmark és ehhez hasonló programokban láttam, de mindenki eldönti, hogy ilyenekre (Munkára) használja a gépet, vagy játékra.
+ha azt nézzünk, hogy melyikhez olcsóbb egy erős tuningos Alaplap, akkor AMD.
Most meg, hogy a 8120 már 45 a 2500K pedig 53eFt, sokkal jobb választás a 8120.

Több GPU esetén mutatkozik meg a CPU ereje és itt a 8150 még az i7 920-al szemben is elvérzik nem hogy a 2500k-val szemben, játékok alatt kb a Phenom II 980-al van párban:
https://alienbabeltech.com/main/wp-content/uploads/2011/10/PerfSummary-1.jpghttps://alienbabeltech.com/main/wp-content/uploads/2011/10/PerfSummary-2.jpg

A 2600k pedig egyenesen kicsontozza az FX8150-et több GPU esetén:

https://cdn5.tweaktown.com/content/4/3/x4353_23_amd_fx_8150_vs_intel_i7_2600k_crossfirex_hd_6970_x3_head_to_head.png.pagespeed.ic.J-OHtO2v_r.pnghttps://cdn5.tweaktown.com/content/4/3/x4353_28_amd_fx_8150_vs_intel_i7_2600k_crossfirex_hd_6970_x3_head_to_head.png.pagespeed.ic.Tlx-of4c02.pnghttps://cdn5.tweaktown.com/content/4/3/x4353_22_amd_fx_8150_vs_intel_i7_2600k_crossfirex_hd_6970_x3_head_to_head.png.pagespeed.ic.fl_XgZgiTs.pnghttps://cdn5.tweaktown.com/content/4/3/x4353_26_amd_fx_8150_vs_intel_i7_2600k_crossfirex_hd_6970_x3_head_to_head.png.pagespeed.ic.z8g_MoX1Vt.png

Ez eddig sem volt kérdés.
Csak Magyarországon a felhasználók 10%-ának, ha van több GPU-s rendszere.

Igen de ha a jövőbe tekintünk akkor a GPU-k teljesítménye növekedni fog . Már most egy tuningos 7970-el meg lehet közelíteni a 6970 Crossfire sebességét és már is jönnek a gondok...
0
0
0
0
johnny632 avatar
lapartman997: ezek a tesztek olyan játékokon futottak, amiknek az optimális gépigényük 2 magos proci, sőt a metro 2033 az öcsém régi gépén is full grafon futottak, régi am2-es athlon II procival. Olyan játékokon, amit írtam BF3 i3 sehol sem lenne.
Sokan jelezték, hogy a 4 magos prociknál a BF3 kihasznál 80-90%-ot, (i5-ösökre is mondták, nem csak AMD-re), ilyen játékok alatt nézd meg milyen eredményeket ér el az i3 és utána vágjál fel vele!
0
0
0
0
johnny632 avatar
Ebben igazatok van! Most néztem, hogy tényleg nem terveznek 8 magos phenom II-ket 6 magnál megállnak és elkezdenek valami másik szérián dolgozni.
lapartman997: i3 nem veri a phenom II 4 magos procikat, csak nagyon a közelükben van, szinte ugyan akkorák teljesítményben, viszont ha játékról van szó ott már a 4-6 magos procik dominálnak.
Itt 1 lista, de ezek csak tesztek.
[LINK]

De mondhatok 1 olyan példát is, hogy nekem phenom II 965-ös 4 magos procim van, míg öcsémnek athlon II 425 3 magos. Neki 4GB, nekem 8GB RAM, de az nem jelentős és mind a kettőnknek GTX560-as vidikari.
Battlefiled 3 azt mondja mindkettőnk gépére, hogy 100 - 100
Viszont játék alatt jelentkezik a különbség mind a 2-en 1280x1024-ben
Nekem ultrán, minden maxon átlagban 60 fps, míg neki high-on kikapcsolva antialiasign, meg az anizotropic úgy átlagban 30 fps. És ilyen felmérések szerint, amit a win7 csinál 2 tizeddel veri az athlon II-es proci az i3-2120-as procit
0
0
0
0
niteforce avatar
lapartman997 írta:

csak addig amíg az adott játék 1 vagy maximum 2 magot használ ki.
Ha már kihasznál 3-4-5-6 magot, akkor megmutatkozik a Phenom II előnye.
0
0
0
0
Kocsisbeni avatar
Ém AMD párti vagyok, de természetesen csak a pénztárcám mondatja ezt velem... Akinek van pénze Intel procit vesz...
0
0
0
0
Devis avatar
azért ezt nem mondanám
0
0
0
0
Devis avatar
8 magos phenom nem hiszem h lesz. a 1090T viszont veri a 8120 ha prof. felhasználást nézünk
0
0
0
0
johnny632 avatar
Köszi válaszokat! Azt hiszem akkor én nem filózgatok 4000-es FX procikon.
Viszont így érdekes, mert az FX-8120 egyárban van a phenom II 1090T procival ami 6 magos. Most nézegettem összehasonlításokat és 1 szinten vannak. ezek szerint ha majd kiadnak 8 magos phenom II-t az valszeg, akkor verni fogja a FX-8000-es szériát.
0
0
0
0
niteforce avatar
GokuTM írta:
niteforce írta:
johnny63 írta:
Hali!

Van 1 vita köztem és 1 haver között, hogy mégis melyik a jobb proci széria. Szeretném kikérdezni véleményeteket.
Phenom II avagy az FX procik? Mert valaki az egyiket, valaki meg a másikat ajánlja játékra. Én utána néztem és úgy vélem az FX procik jobbak, de mindenki csak leszól ez miatt. Na most ha ti is azt mondjátok a Phenom II jobb, akkor ezt a vitát le tudom végre zárni. Előre is köszi a segítséget. 😉

Játékra a Phenom II a jobb, az új FX procik játékok alatt elvéreznek, nem játékokra vannak kitalálva. A legjobban játékra való procik a sandy bridge procik.

Én Phenom II X4 965 BE procimat cseréltem egy FX 8120-ra, és jóval nagyobb a teljesítménye, kisebb a hőmérséklete, és alap feszültségen 4.4GHz-en is járatható gond nélkül.
Szóval szerintem az FX a jobb, programokban és játékokban is.
Személyes tapasztalat.

de az egy 8 magos proci a phenom meg egy 4. A vele egy kategóriában lévő FX 4100-nál jobb a phenom.
0
0
0
0
niteforce avatar
johnny63 írta:
Hali!

Van 1 vita köztem és 1 haver között, hogy mégis melyik a jobb proci széria. Szeretném kikérdezni véleményeteket.
Phenom II avagy az FX procik? Mert valaki az egyiket, valaki meg a másikat ajánlja játékra. Én utána néztem és úgy vélem az FX procik jobbak, de mindenki csak leszól ez miatt. Na most ha ti is azt mondjátok a Phenom II jobb, akkor ezt a vitát le tudom végre zárni. Előre is köszi a segítséget. 😉

Játékra a Phenom II a jobb, az új FX procik játékok alatt elvéreznek, nem játékokra vannak kitalálva. A legjobban játékra való procik a sandy bridge procik.
0
0
0
0
johnny632 avatar
Hali!

0
0
0
0
ximo avatar
Basszus mindenhol megy ez az i5 vs amd x4-x6 mizéria, el kell dönteni mennyi rá a keret az i5-ös intel sokkal jobb, az AMD olcsóbb, ennyi! Rég úgy vannak az árak belőve, hogy ár-érték arányban a két cég CPU-i ugyan azt tudják....
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció