Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
szerintem kell hogy legyen hozzá driver ahhoz hogy működjön... csak van e olyan régebbihez win7 alá...? nézd meg a kx project oldalán
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok az lenne a problémám, hogy újra van telepítve a gépem, most xp helyett windows 7 van, és sehogy nem működik a hang. Van egy hangkártyám (Creative CT4670) ez olyan hogy nem kell hozzá driver, csak berakod a gépbe, elindítod és megy. Xp alatt ment is ahogy kell, de windows 7-el nem szólal meg. Nincs áthúzva a tálcán a hangszóró ikon, a keverőben látszik, de hang nincs.
Felraktam az alaplapi hang driverét (ehhez csak XP-s szoftver van a honlapon, így azt raktam fel) Szintén felismeri cuccot, látszik a keverőben, ki is írja hogy realtek ac 97, de hang így sincs.
0
0
0
0
Bronson avatar
az 1600-as is 1333-on fog menni, elvileg nagyobb gubanc nem kéne hogy elegyen...
0
0
0
0
adamovszki avatar
Sziasztok ! Az nagy probléma, hogy van 2 db Kingston HyperX 8 gb-s ramom, de az egyik 1600 mhz-s a másik meg 1333 mhz-s.. Zavarni fogják egymás, esetleg lesz valami probléma belőle ? Előre is köszönöm a válaszokat 😀
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Bebootolni be fog csak semmi nem fog működni, mivel azok a driverek nem jók az asztali pc-hez.
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
zsolty87

A biosban megváltoztatod a boot sorrendet amit a boot menüfül alatt megtalálsz DE!!!! azt garantálom hogy úgy lefagy mint a huzat, az adott géphez friss telepítés kell az oda való driverekkel és segédprogramokkal. Már meglévő rendszert nem teszünk be másik konfig alá!
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Bootolási beállításoknál a biosban be kell állítani.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Köszi. Hogy lehet azt megcsinálni hogy a laptop winchesterét amin van telepített operációs rendszer beépítsem az asztali gépbe úgy hogy a két operácios rendszerből azzal induljon a gép ami az elsődleges HDD-n van? Vagy ezt alapból fel fogja ismerni a gép hogy melyik vinyóról kell bootolnia?
0
0
0
0
Puffin avatar
2.5 - 3.5 HDD beépítő keret. Így keress rá
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Van olyan szerkezet vagy alkatrész, amivel egy 2.5-ös méretű merevlemezt be tudok építeni egy asztali gépbe 3.5-ös helyre? Ha igen pontosan mi a neve? Előre is köszönöm a válaszokat.
0
0
0
0
jumbo avatar
Koni
pl :
Cooler Master NSE-400-KKN1 N400
Sharkoon VS3-V
vagy ami nekem van....
a lényeg,hogy legyen benne 2 venti 1 elől és 1 hátul...és ugye már nem árt az usb3 sem...
0
0
0
0
niteforce avatar
Köszönöm mindkettőtöknek, sikerült megcsinálnom. Azért kicsit megállt a szívem 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Menny rá h betüjel és elérési ut megadása,vagy valami ilyesmi.Adj neki egy betüjelet,pl D,majd ok,utánns látnia kell majd.Nálam mindig ez a hejzet,csak az ODD meghajtók vannak elöl pl D,E a HDD particiok pedi a végén,F,G.Nekem ezeket kell megcserélni.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Társíts hozzá betűjelet a lemezkezelőben.
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok!
Az előbb újratelepítettem a gépemet, és lenne vele egy kis problémám...
A vincseszterem két részre van osztva, adatokra, és a rendszerre. Értelemszerűen az utóbbira telepítettem fel az új rendszert, de amikor bemegyek a saját gép menübe, akkor csak azt a partíciót látom amin a rendszer van, a másikat nem. Ha belépek a lemezkezelőbe, akkor ott mutatja, hogy ott van a másik is, és rajta vannak az adatok is.
Miért nem látom ezt a sajátgépben? Nagyon fontos, pótolhatatlan adatok vannak rajta, rendkívül fontos lenne azokat elérnem!!!
Kérlek segítsetek
0
0
0
0
SMGAsusHUN avatar
Ehhez a konfighoz elég lesz ez a TÁP?

Corsair 500W CX500M CP-9020059-EU tápegység

-CPU:Intel core i5 3570
-VGA:Gigabyte GTX 760 WF2
-16 GB Ram Hyper X
-Asus P8b75-V
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Nekem gondolom az a probléma,hogy mAtx az alaplapom és a gép ház is kicsi és nem jár benne a levegő rendesen. Levettem az oldalát és kiszedtem a számítógép asztalból. Most kb felmegy 70 fokig. Meg fogom próbálni kiszedni mindent a házból. Akarok venni új házat ventilátorokkal együtt de csak 1-2 hónap múlva. Milyen normális házat ajánlotok? Ami nem drága is de normális legyen benne a hűtés persze megfelelő hűtőkkel együtt
0
0
0
0
jumbo avatar
Hát ezt nem tudom....
én megkockáztattam,mert kellett...Wotban közepes beállításoknál,90% ventihasználatnál 85-90 fokig ment a vga és utánna lefagyott.
most hogy ujra pasztáztam,kiporszívoztam az egész gépet,/fél évente nem árt a ventiket és környékét,portalanítani/ full grafon 65-70% ventinél 50 fokos a vga.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Oké de has széjjel szedem nem repül el a garancia???
0
0
0
0
jumbo avatar
Koni
1.Az hogy cpu limited van,attól a vga-nak nem szabad úgy melegedni.Mindenképpen egy normális ház kellene,amiben vannak beépített ventik.Ezek segítik kicserélni a levegőt a házban.
2.Töltsd le az MSIAfterburner-t és szabályozd magad a ventit a vga-n.a 40% ventihasználat mellett sok a 78 fok!!Én úgy állitottam be,hogy a venti %-a mindig magasabban van,mint a höfok./ kivéve,ha alapjáraton megy/
Jó tanács!!!
Cseréld le a vga gyári pasztáját!Nálam fél év alatt úgy kiszáradt,hogy szinte kaparásznom kellett az asus kártyáról.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Fx 6300at tervezek minimum de ha jobban lesz pénzem majd még eldől akkor egy 8350 😀 most csak ram-ra videókártyára és tápra volt pénzem
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Elég erős CPU limited van ezzel a karival. 280 mellé kicsit combosabb proci kéne.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Oké meg fogom úgy is próbálni max nem fogom többet nyírni a metróval 😀😉 az még ezt a videó karit is kinyirja ezek szerint. De az a dx11 miatt van hogy a proci minden játék alatt szinte 60-70 % fele jár a legkisebb grafikai beállítás mellett is? A másik videó karival akár milyen grafikát állítottam sosem ment 50% felé
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Az is lehet, hogy kiveszed. Inkább az akkor.
Oldallap levétel valamit segít, de nagy általánosságban nem a legjobb megoldás az sem.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Épp ez az hogy le van véve az oldala már egy pár hónapja. Ezért kérdeztem hogy többet érnék-e vele ha kiszedném és fel lökném az asztalra? Mert kb 1 hónap múlva fogok fizut kapni addig ez kinyúlik
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
MSI afterburnerrel fentebb húzhatod a vga ventijét, de attól még a benti forró levegőt fogja neked kavarni. Akkor már jobban jársz ha leveszed az oldalát amíg nem szerzel egy épkézláb házat.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Hát eléggé no name ház... Kellesz vegyek új házat is de most nincsen rá pénzem addig esetleg nem fogom terhelni. Tuti hogy áll benne a meleg mert mikor az oldalához rakom a kezem szinte forró. Szerintetek jobb lenne ha addig ki venném a házból és fel pakolnám az asztalra?
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Koni:
Én megkérdezném, hogy milyen házban van? DCU hűtésnek nem kellene ennyire felmelegednie kivéve, ha rossz a ház légáramlása és megáll benne a meleg.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Rendben le is szedem. De mennyi a normális hőmérséklet ami nem fogja kinyirni a gpu-t? Mert az az idióta ventilátor 78 fok fele is csak 40%-on ment.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Koni hát ha tippelnem kell azonnal vedd le a grafikát közepes-low szintre mert rohadtul terheli a kártyádat és ezért forrósodik. És igen rövid úton meg fogja adni magát!
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Hali.Játszottam a metro last light redux nevű játékkal és 20 perc után 78 celsius fokon volt a VGA.Tudom,hogy a proci gyenge mellé és csak kiváncsiságból fel löktem mindent maxra csak az SSAA-t nem.A GPU 99%-on üzemelt mig a proci 70-90% ez normális és a 78 fok az is?Nem fog elromlani igy idő nap előtt a videókártya?Vagy nézzek egy új ház után is majd?Mert a mostaninak le van véve az oldala és benne van a számitógép asztalban...Az asztalnak az oldala forró szinte mikor kilépek a játékból annyi meleg levegőt fúj ki magából a gép oldalra
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok

Tudom ,hogy nem ide illő ez a kérdés ,de

MILYEN PROGRAMMAL TUDOM megnyitni a KONZOLOS játékokat PC-n???
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Áh nem hiszem, ilyen drasztikus teljesítmény vesztést driver nem okozna. Próbáld meg a wint újrarakni aztán okosabbak leszünk. 😉
0
0
0
0
kistiko07a avatar
looserking: Letöröltél minden NV-s drivert és hozzá kapcsolódó programot? Mondjuk ilyenkor egy tiszta Win sem ártana mert képesek a régi fájlok, registry elemek bekavarni.
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Sziasztok az M-Tech tápok mennyire stabilak/megbízhatóak? 😀
0
0
0
0
ors11 avatar
Sziasztok 😀
LoL-ozás közben a játék ugrik le az asztalra,random időközönként,elés sűrün. Hogy lehetne ezt megakadályozni? Help me 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szerintem jelöld be a 4 magot mert 4 szálas a procid. Igazából annyira ne törődj vele mit ír. Ki kell próbálni a játékot vagy nézni róla ytről videót, hogy hasonló géppel, hogy megy.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Az oldal csak annyit csinál, hogy összeveti a hivatalos gépigényét a játéknak az általad megadott adatokkal. De ezt sosem kell készpénznek venni, inkább csak irányadó.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Van egy Intel Core i3-4010U, 1,7GHZ-s procim, de ha megadom az adatait, akkor olyan sok játéknál ki "X"-eli a CPU-t, pedig van ezek között olyan, ami szaggatás nélkül megy. Két mag van benne. Ezek szerint az órajelhez 3,4-et írjak? Vagy, hogy tudom megoldani, hogy ami megy, azt pipálja? Vagy ne nézzem akkor a CPU-t, hanem csak a többi adatra hagyatkozzak?
Előre is köszi a segítséget!
0
0
0
0
Galex1995 avatar
Bronson: Jaja, fél gépem onnan rendeltem, szerencsére még nekem se volt szükség a garanciára 😜 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
galex : az emmi az egyik legjobb üzlet nálunk 😉 a többihez képest sokkal olcsóbb és gyors is! a garanciáról nem tudok nyilatkozni, szerencsére még nem volt rá szükség... a géptől nem várjon csodát, alap játékok alap munkára jó... de ebben az árban nem rossz...
0
0
0
0
Galex1995 avatar
Bronson:
Ismerősömnek kellene a gép munkára, illetve hogy menjen a Sims 3 😃
Amúgy itt a gép:
http://www.emmi.rs/laptop-ra%C4%8Dunari-acer-aspire-e1-522-45004g1tmnkk-156.11.html?productId=42543
0
0
0
0
Bronson avatar
pontosan melyik verzió? mert van belőle egy csomó... de abból még a 110ezressel is csak lájtos gamelés és alap munkagép lehetne...
0
0
0
0
Galex1995 avatar
Hello. Egy gyors kérdés van e valakinek tapasztalata vagy olvasott e róla hogy az Acer Aspire E1-522 laptop alkalmas e játékra, illetve ilyen photoshop meg ilyen programok zökkenőmentes futtatására?
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Hali.A mostani CPU-mat ki fogom cserélni de majd csak később addig szeretnék venni 1 hűtőt ami jó lesz majd az AM3+ alaplapba is.Milyen halk és jó hűtőt tudnátok ajánlani?Ami viszonylag olcsó mert nagyon rosszul állok most pénz dolgából de a mostani cpu venti ami amúgy az alap venti felmegy 4000-5500 rpm-re is és nagyon zavaró már az a zajszint
0
0
0
0
kakamatyi100 avatar
Köszi szépen! Igazából nem követtem annyira a jelenlegi hardvereket és arra lettem volna kíváncsi hogy ezek megfelelnek-e kb 2 évre..de ahogy olvastam nem lesz ezzel baj 😀
0
0
0
0
Silent Rain avatar
hm... mit szeretnél hallani? Nagyon jó, állat és tutiság? Esetleg épp ellenkezőleg?

Jó-e?
Persze hiszen új dolgokat veszel!
Megéri-e?
Persze ha van rá pénzed, és amire használni fogod arra tökéletes! Minden rajtad múlik hidd el.
Egyébként nem oltás akart lenni, csak ezekre a kérdésekre végső soron csak TE fogsz tudni választ adni magadnak miután összeszedted a rávalót, megvetted, használtad és kiderül hogy megfelelt-e konkrét elvárásaidnak. Hiszen ne vagy buta, pontosan tudod milyen alkatrészeket írtál össze és miért. Az meg hogy majd jönnek a : "cseréld ki ezt , nem hajtja ki azt" válaszok és megfogadod-e őket az megint csak rajtad múlik !

Kellemes napot! 😀

ui: Az egyszerű és megszokott "sablon" válasz pedig amire gondolom vártál : nem rossz kis gép, biztos sokat és jókat fogsz majd vele játszani, remélem mihamarabb meg tudod venni! 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció