fRstLO: Én a helyedben egyértelműen NEM cserélném le a quadot egy phenom II-re. A quad húzva, illetve alapon is nagyon jó proci még, a phenom II x2 nem lenne előrelépés neked.
Üdv! bocs h ide írok.. de szerintetek cseréljek procit vagy sem? Most egy Intel Core 2 Quad Q8300 Van Gyári óra jelekkel (2500mhz) és gondolkodom egy amd phenom ii x2 560 ilyenen szerintetek cseréljem, avagy sem? vagy csak eléglenne szimplán húzni a quadot?
Nekem is sok gép alkatrész újitás volt 😆 pl indultam EAX 1300 PRO SILENT 256MB DDR1 vga ról ---> 9400GT 1GB DDR2 ---> HD 5770 1GB DDR5----> HD 6970 2GB DDR5😆😆😆
GokuTM írta:
Akkor Én mit szóljak gyerekek?😃
AMD Athlon 3800+;
ATi Radeon x1600pro;
MSI K9N Neo;
160GB Samsung;
1GB DDRII 667; Innen indultam. 😃 Lett belőle:
3GB RAM+320GB HDD.
Aztán Alaplap+Proci csere: -AMD Athlon 6000+-; Gigabyte lap.
Aztán x1600pro csere 9600GT-re.
Aztán Proci csere Phenom II 965-re.
Aztán VGA csere HD5870-re.
Aztán alaplap csere a Mostani-ra+Ram csere mostanira.
Aztán Proci csere FX 8120-ra.
Most pedig VGA cserre folyamatban HD7970/GTX???-re. 😃
14-17 évesen Önerőből....éés nem születtem milliomosnak (De nem is vagyok kövér. Volt koplalás 😜)
szép kis út 😃 a koplalás itt is stimmel, volt olyan hónap h fizetéstől fizetésig 2000 forintom maradt az alkatrész vásárlás miatt 😃
az enyém így fest 😃
25ért vettem egy gépet 😃
AMD Athlon 64 X2 4800+
DDR2 2GB ram
8600GT
ASUS M2N SLI alaplap
320 GB IDE
Sanyagol írta:
Én elejinte AMD pári voltam mielőtt kinem jött az Intel Core i7 azóta jobb az Intel😃
Szerintem ha valaki jó cuccot akar venni és azt akarja hogy jó procija legyen az vesz i7-et de akinek nincs annyi pénze rá.Habár az állandóan növő hardverigény miatt akinek nem olyan jól megy az fejezebbe az álmodozást a jó gépről.Senki ne kezdjen úgy gépépítéséhez hogy kevés pénze van vagy ennyije van rá---->ez egy aranyszabály😃
i7-et vesz az aki jó procit akar?!.... (ez egy b*romság már bocs) Aki játékok terén gondolkodik, az sokkal jobban jár ha "nem" i7-ben gondolkodik. (Max i7-2600/2600K) De nem az ilyen i7 9xx procikra gondolok, amiknek az ára túlfűtött kicsit. (De azok nem is játékra vannak. (Gondolok itt i7-960/970/980/990 és az Ivy Britge-es 3920XM/3820QM/3720QM; Sandy Britge-es 3960x meg sorolhatnám még...) A legjobb játékok terén most az i5 (Azon belül a 2500/2500K) (AMD: Phenom II X4 960T)
Sanyagol ez egy butaság volt amit mondtál. én 60e-el kezdtem a gépépítést d820-8400gs,1,5 gm ramról és a mostanit raktam össze és minden fut rajta maxon. bár kérdés csak az h meddig.
Hát nemmindenki születik milliomosnak.Hány átlagfelhasználot tudsz aki kihasznája 100%-ban az I7-et?A phenom II X2 550 is elboldogul jó-jó mindennel,pláne ha 4magositoda 960T-röl meg ne is beszéljünk,ár értékben nagyon jó,és játékkal és átlag progikkal megbirkózik,amit egy átlag felhasználonak szüksége lehet.
Hát ahogy én néztem az Anexis és a eSuba gépeket vagy 1366os procijuk van vagy 775 amd az talán 1 gépben van VGA at G92-es vagy GT200-asok esetleg 4870 4890 extrém esetben ez is ritka 5870 6850
tasiadam írta:
szerintem ez az átlag:
775-ös intelek
2-4GB ram
G92-es VGA-k vagy atinál 4850 4870
HD5770 (4.4%) és 9800 (4.11) a legelterjedtebb GPU, 4GB (27,8%) vagy 4+ GB (29.49%) Memória és 2 (46.74%) vagy 4 (2+2HT is benne van) (44.65%) CPU mag.
GokuTM írta:
A Steames felmérés az durva, de komoly logika van benne.
Kéne csinálni egy magyarországi felmérést is x) 😆
Az emberek 70%-a azt sem tudja, mi az a Processzor.
A Steam automatikusan csekkolja a géped (VGA, CPU, HDD, RAM) nem kell tudni a gépről semmit ezeket összesítik havonta.
én laptopról regiztem, akkor azt mérte le? 😆😆
mert abban intel van 😃
GokuTM írta:
A Steam automatikusan csekkolja a géped (VGA, CPU, HDD, RAM) nem kell tudni a gépről semmit ezeket összesítik havonta.
mert abban intel van 😃
GokuTM írta:
mert abban intel van 😃
GokuTM írta:
GokuTM írta:
Jah, neten azt írják, hogy relatív teljesítményben egy 955 alatt van. Én egy 965-t váltottam 8120-ra, és valamilyen megmagyarázhatatlan okoknál fogva, jóval erősebb😃
Talán az Én zsebembe nem tolnak pénzt eredményekért😃
Vagy csak feltettem a patchet. vagy nekem engedemleskedik a CPU, mert én pénzt adtam érte, és nem tesztre kaptam, ki tudja 😆
Steam statisztika szerint a játékosok 52%-a 1-2 processzormagot használ ezért fejlesztenek szinte minden játékot 1-2 magra. 46% használ 4CPU magot viszont ebben benne van a 2+2HT is! A felhasználók 26%-a AMD 74%-a Intel processzort használ.
GokuTM írta:
Szerintem a BF3 nem 1-2 magot használ, és ahogy telik az idő, egyre több olyan játék fog érkezni, ahol több kell.
GTA V 100% hogy nem két magot fog kihasználni.
Ráadásul a táblázaton látható értékek alap órajelen készültek és az intelben több kakaó van ha tuningról van szó.
Ezzel most nem értek egyet. Én Itt gépigényen pl. nem láttam még 2600K-t sem 5GHz felett. Én a 8120-at 5,2GHz-en tudom járatni, és még lehet, hogy van benne tartalék.
Az rendben hogy órajelben felette van de nem hoz akkor gyorsulást %-an.
Hiába a 6-8 mag ha magonkénti nyers teljesítmény alacsonyabb:
Játékoknál még nagyon sokáig nem lesz változás mivel a játékosok nagy többségének 2 magos processzora van és értelemszerűen ezekre fejlesztenek. Steam statisztika szerint a játékosok 52%-a 1-2 processzormagot használ. 46% használ 4CPU magot viszont ebben benne van a 2+2HT is! A felhasználók 26%-a AMD 74%-a Intel.
A játékok 90%-a a mai napig 1-2 magot használ és ez egy jó darabig így lesz. Ezért lassabb a bull azonos órajelen mint a Phenom II. A magonkénti nyers teljesítmény számít játékoknál mint ahogy a fenti táblázatokon is látszik... Ráadásul a táblázaton látható értékek alap órajelen készültek az intelben pedig több kakaó van ha tuningról van szó.
Ez volt az utolsó sértegetés. Most azonnal hívok admint. Megint TE kezded a veszekedést és offolást! Ebből elég! Leszarosozol amikor te viselkedsz úgy, mint egy óvodás, mert hiába zártuk le a vitát, de te újra elkezded, és mintha muszáj lenne, hogy a tiéd legyen az utolsó szó!
Te most tényleg leakarod tiltani Goku-t amikor részben igazat mond?😲
Én már erre nem is mondok semmit mert aztán miattam is felhívod a moderátort hogy kib*sszon az oldalról😕
johnny63 írta:
Nekem GTX 560-as vidikarim van (nem Ti), ami lényegében ugyan az mint a GTX 460 teszteken összesítve 10%-al jobb a GTX 560 (mind a kettő az 1GB-os nem mintha ez sokat számítana) a lényeg én végeztem felmérést FRAPS-el BF3 alatt 1280x1024-es felbontásban, minden ultrán és nekem úgy 50-80 fps között ingadozott, de mértem egy 500 képkockás átlagot, ami 62 fps lett. Ne mond, hogy ennyit számítana, az hogy a vidikari 10% jobb volt a teszteken és játékban így kétszer akkora fps-t érnek el. Itt egyértelmű, hogy a proci is totál rájátszik az egészre.
Persze hogy rájátszik.Főleg a BF3-nál ahol már a játék igényli a 4 magot😀
Nekem GTX 560-as vidikarim van (nem Ti), ami lényegében ugyan az mint a GTX 460 teszteken összesítve 10%-al jobb a GTX 560 (mind a kettő az 1GB-os nem mintha ez sokat számítana) a lényeg én végeztem felmérést FRAPS-el BF3 alatt 1280x1024-es felbontásban, minden ultrán és nekem úgy 50-80 fps között ingadozott, de mértem egy 500 képkockás átlagot, ami 62 fps lett. Ne mond, hogy ennyit számítana, az hogy a vidikari 10% jobb volt a teszteken és játékban így kétszer akkora fps-t érnek el. Itt egyértelmű, hogy a proci is totál rájátszik az egészre.
Bocsi, de már nagyon idegesít hogy 3 oldalon keresztül csak vita van ebben a topicban. Itt egy teszt:[LINK]Azt mondtad hogy rendre megveri az összes phenomII-őt holott a 955-el van teljesen pártiban.😕
lapartman997 írta:
De most komolyan. Nem mindegy, hogy a 3d mark meg ilyen tesztek melyikre adnak többet? Az a lényeg, hogy a játékban melyik produkálja több fps-t. Ebben mindenhol i3 nyer phenom ellen. 6 tesztet is beraktam és ott tisztán látszik, melyik erősebb. Arról, hogy egyre több olyan program jön ami több szálat használ, játéknál pl. Metro 2033, bf3, csodák csodájára melyik nyert? Bizony, az i3. Youtuben is néztem vidit, Phenom ii x4 gtx 460 al meg i3 2100 gtx 460al, és ott is írta hogy fraps nélkül ultrán nem megy nagyon 30 fps alá. 30-45 között ingadozik. Phenommal meg leesett 20-25 re is, és átlag 33 fps volt.
Látom te kib*szott hülye lélek vagy.😊😲😶
Itt valami sántít, nekem az athlonnal nem esett le 30 alá az FPS BF3-ban maxon full hd-ban. Annál meg erősebb a phenom.
Persze hogy nem.Sőt az athlon még elég sokkal "gyengébb" mint a phenom😕 Nem tudom mi értelme van összehordania lapartmannek ekkora baromságokat,hisz ő is pontosan tudja, ahol több szál kell kettőnél, ott simán a phenom nyer
lapartman997 írta:
De most komolyan. Nem mindegy, hogy a 3d mark meg ilyen tesztek melyikre adnak többet? Az a lényeg, hogy a játékban melyik produkálja több fps-t. Ebben mindenhol i3 nyer phenom ellen. 6 tesztet is beraktam és ott tisztán látszik, melyik erősebb. Arról, hogy egyre több olyan program jön ami több szálat használ, játéknál pl. Metro 2033, bf3, csodák csodájára melyik nyert? Bizony, az i3. Youtuben is néztem vidit, Phenom ii x4 gtx 460 al meg i3 2100 gtx 460al, és ott is írta hogy fraps nélkül ultrán nem megy nagyon 30 fps alá. 30-45 között ingadozik. Phenommal meg leesett 20-25 re is, és átlag 33 fps volt.
Itt valami sántít, nekem az athlonnal nem esett le 30 alá az FPS BF3-ban maxon full hd-ban. Annál meg erősebb a phenom.
lapartman997 írta:
johnny63 írta: Kish24: ok igazad van lehet nem szabad hivatkozni a win7 pontozásra. De szerintem a phenom II 4 magos procik jobbak mint az i3-as 2 magosak. Ez a listán is látszik amit feldobtál i3-asok közül 35. ami legfelsőbb szinten van, phenom II 4 magosból a 955-ös 32. 965-ös 27. És amiről indult a vita FX-8150 a 12. Az tény és való, hogy az i5 és i7 szériát nem fogják megverni és abban is igazad van, hogy tényleg az AMD 1 ideje behalt, de az i3 akkor sem alázza a 4 magos AMD procikat.
így van!
azért elvakult intel fanatizmus okán ne állítsunk olyanokat ami nem igaz!
A 3D mark is többet ad az AMD-re ha annak nem, akkor minek higgyen az ember?
Kish24: ok igazad van lehet nem szabad hivatkozni a win7 pontozásra. De szerintem a phenom II 4 magos procik jobbak mint az i3-as 2 magosak. Ez a listán is látszik amit feldobtál i3-asok közül 35. ami legfelsőbb szinten van, phenom II 4 magosból a 955-ös 32. 965-ös 27. És amiről indult a vita FX-8150 a 12. Az tény és való, hogy az i5 és i7 szériát nem fogják megverni és abban is igazad van, hogy tényleg az AMD 1 ideje behalt, de az i3 akkor sem alázza a 4 magos AMD procikat.
En azt vägom mikori cikk,de megint elöhoztäk mint uj hir!Home
> News> Hardware
Itt volt benne!De mär mäshol is olvastam mint uj hir!Ki lät ezeknek a fejebe bele?! 😃
értem, köszönöm😀
Esetleg ha ránézel a gépemre akkor megtudnád mondani min kellene válltoztatnom?
Én vennék rá egy erős hűtőt majd addig "húznám" ameddig csak bírná.😀 Szerintem egy Q8300-al simán el lehetne érni a 3.5 Ghz-t is😜
Cooler Master Hyper TX3-asom van..😃
Bocs nem volt kedvem megnézni a géped.😆😊 De az a lényeg hogy HÚZ a procin😀
értem, köszönöm😀
Én vennék rá egy erős hűtőt majd addig "húznám" ameddig csak bírná.😀 Szerintem egy Q8300-al simán el lehetne érni a 3.5 Ghz-t is😜
Ez az. Az meg bírja a tuningot.
értem, köszönöm😀
értem, köszönöm😀
korrekt egy gép, szóval sztem minden jól van. A hűtéssel igazávól nincs semmi gond, azzal a CM hűtővel vígan lehet kínozni a procit.
értem, köszönöm😀
elöző:
Intel Core 2 Duo E6600
Asus P5G41T-M LX
Kingston 2Gb DDR2
HD5570 1GB
....
mostani:
Intel Core i5-2500K
MSI Z68A-G45 Gen3
Corsair Dominator 8GB 1600Mhz
Gainward GTX570
....
Akkor Én mit szóljak gyerekek?😃
AMD Athlon 3800+;
ATi Radeon x1600pro;
MSI K9N Neo;
160GB Samsung;
1GB DDRII 667;
Innen indultam. 😃
Lett belőle:
3GB RAM+320GB HDD.
Aztán Alaplap+Proci csere: -AMD Athlon 6000+-; Gigabyte lap.
Aztán x1600pro csere 9600GT-re.
Aztán Proci csere Phenom II 965-re.
Aztán VGA csere HD5870-re.
Aztán alaplap csere a Mostani-ra+Ram csere mostanira.
Aztán Proci csere FX 8120-ra.
Most pedig VGA cserre folyamatban HD7970/GTX???-re. 😃
14-17 évesen Önerőből....éés nem születtem milliomosnak (De nem is vagyok kövér. Volt koplalás 😜)
szép kis út 😃 a koplalás itt is stimmel, volt olyan hónap h fizetéstől fizetésig 2000 forintom maradt az alkatrész vásárlás miatt 😃
az enyém így fest 😃
25ért vettem egy gépet 😃
AMD Athlon 64 X2 4800+
DDR2 2GB ram
8600GT
ASUS M2N SLI alaplap
320 GB IDE
a gépet eladtam és ebből lett
Athlon X2 -> core i5 2500K
DDR2 2GB - DDR3 4GB
8600GT - > HD6950 1GB (fizetéskor rendelem)
M2N-SLI -> Z78 Extreme3 Gen3 😃
320GB IDE - > 1TB Sata
jött hozzá a táp, ház, ventik, 😃
és a koplalás folytatódik amíg nem fejezem be a CF építést akkor lesz teljes a gép és benne lesz v 300 ezrem 😃
Apám csak egy keveset szponzorizált be 😆
Én elejinte AMD pári voltam mielőtt kinem jött az Intel Core i7 azóta jobb az Intel😃
Szerintem ha valaki jó cuccot akar venni és azt akarja hogy jó procija legyen az vesz i7-et de akinek nincs annyi pénze rá.Habár az állandóan növő hardverigény miatt akinek nem olyan jól megy az fejezebbe az álmodozást a jó gépről.Senki ne kezdjen úgy gépépítéséhez hogy kevés pénze van vagy ennyije van rá---->ez egy aranyszabály😃
i7-et vesz az aki jó procit akar?!.... (ez egy b*romság már bocs) Aki játékok terén gondolkodik, az sokkal jobban jár ha "nem" i7-ben gondolkodik. (Max i7-2600/2600K) De nem az ilyen i7 9xx procikra gondolok, amiknek az ára túlfűtött kicsit. (De azok nem is játékra vannak. (Gondolok itt i7-960/970/980/990 és az Ivy Britge-es 3920XM/3820QM/3720QM; Sandy Britge-es 3960x meg sorolhatnám még...) A legjobb játékok terén most az i5 (Azon belül a 2500/2500K) (AMD: Phenom II X4 960T)
Azt ha te ki tudod használni, akkor ügyes vagy...
Mondjuk annyi a jó benne, hogy egy pár évig nem kell benne semmit fejlessz 😆
Athlon II X3 / HD5670 / 3GB RAM / 160GB HDD kombóról indultam.
fel lehet fejleszteni
Lol pedig én azt hittem atit használnak többen
nekem már az elsőnél furcsa volt h az ati-t többen használják
Sry véletlenül felcseréltem:
Ezek kemény adatok..😊
Sry véletlenül felcseréltem:
Intel GPU: 3,14%
Nvidia GPU: 55.98%
AMD GPU: 39.85%
Egyéb: 1.03%
szerintem ez az átlag:
775-ös intelek
2-4GB ram
HD5770 (4.4%) és 9800 (4.11) a legelterjedtebb GPU, 4GB (27,8%) vagy 4+ GB (29.49%) Memória és 2 (46.74%) vagy 4 (2+2HT is benne van) (44.65%) CPU mag.
mert abban intel van 😃
Igen.
AMD GPU: 55.98%
Nvidia GPU: 39.85%
van aki matrox-al meg VIA-val nyomul 😆
775-ös intelek
2-4GB ram
mert abban intel van 😃
Igen.
AMD GPU: 55.98%
Nvidia GPU: 39.85%
mert abban intel van 😃
Jah, neten azt írják, hogy relatív teljesítményben egy 955 alatt van. Én egy 965-t váltottam 8120-ra, és valamilyen megmagyarázhatatlan okoknál fogva, jóval erősebb😃
Talán az Én zsebembe nem tolnak pénzt eredményekért😃
Vagy csak feltettem a patchet. vagy nekem engedemleskedik a CPU, mert én pénzt adtam érte, és nem tesztre kaptam, ki tudja 😆
Steam statisztika szerint a játékosok 52%-a 1-2 processzormagot használ ezért fejlesztenek szinte minden játékot 1-2 magra. 46% használ 4CPU magot viszont ebben benne van a 2+2HT is! A felhasználók 26%-a AMD 74%-a Intel processzort használ.
Szerintem a BF3 nem 1-2 magot használ, és ahogy telik az idő, egyre több olyan játék fog érkezni, ahol több kell.
GTA V 100% hogy nem két magot fog kihasználni.
Ezzel most nem értek egyet. Én Itt gépigényen pl. nem láttam még 2600K-t sem 5GHz felett. Én a 8120-at 5,2GHz-en tudom járatni, és még lehet, hogy van benne tartalék.
Az rendben hogy órajelben felette van de nem hoz akkor gyorsulást %-an.
Hiába a 6-8 mag ha magonkénti nyers teljesítmény alacsonyabb:
Játékoknál még nagyon sokáig nem lesz változás mivel a játékosok nagy többségének 2 magos processzora van és értelemszerűen ezekre fejlesztenek. Steam statisztika szerint a játékosok 52%-a 1-2 processzormagot használ. 46% használ 4CPU magot viszont ebben benne van a 2+2HT is! A felhasználók 26%-a AMD 74%-a Intel.
Intel Core i3 2100 : 96s
AMD Phenom II X4 955 BE : 84s
PCMark Vantage Audio kódolás
Intel :845 kb/s
AMD: 854 kb/s
A játékok 90%-a a mai napig 1-2 magot használ és ez egy jó darabig így lesz. Ezért lassabb a bull azonos órajelen mint a Phenom II. A magonkénti nyers teljesítmény számít játékoknál mint ahogy a fenti táblázatokon is látszik... Ráadásul a táblázaton látható értékek alap órajelen készültek az intelben pedig több kakaó van ha tuningról van szó.
Spoiler!
Te most tényleg leakarod tiltani Goku-t amikor részben igazat mond?😲
Én már erre nem is mondok semmit mert aztán miattam is felhívod a moderátort hogy kib*sszon az oldalról😕
Persze hogy rájátszik.Főleg a BF3-nál ahol már a játék igényli a 4 magot😀
Ez a lényege. Intel vs. Amd. Nem egymás baxogatása.
Ebben igazad van😉
Niteforce: írtam hogy ez gtx 460 al volt 😜 hd 6870 persze h nem esik le mert jóval erősebb 460 tól.
Gamer2: még egy ilyenfajta megnyilvánulás és azonnal hívom az admint. Ne kezd el a személyeskedést
de akkor meg nem a proci miatt esett le hanem a VGA miatt nem?
Persze hogy nem.Sőt az athlon még elég sokkal "gyengébb" mint a phenom😕 Nem tudom mi értelme van összehordania lapartmannek ekkora baromságokat,hisz ő is pontosan tudja, ahol több szál kell kettőnél, ott simán a phenom nyer
Kish24: ok igazad van lehet nem szabad hivatkozni a win7 pontozásra. De szerintem a phenom II 4 magos procik jobbak mint az i3-as 2 magosak. Ez a listán is látszik amit feldobtál i3-asok közül 35. ami legfelsőbb szinten van, phenom II 4 magosból a 955-ös 32. 965-ös 27. És amiről indult a vita FX-8150 a 12. Az tény és való, hogy az i5 és i7 szériát nem fogják megverni és abban is igazad van, hogy tényleg az AMD 1 ideje behalt, de az i3 akkor sem alázza a 4 magos AMD procikat.
így van!
azért elvakult intel fanatizmus okán ne állítsunk olyanokat ami nem igaz!
A 3D mark is többet ad az AMD-re ha annak nem, akkor minek higgyen az ember?
> News> Hardware
Itt volt benne!De mär mäshol is olvastam mint uj hir!Ki lät ezeknek a fejebe bele?! 😃