csak mondjuk a Z-2300 majdnem 10 ezerrel drágább, és unokatesómnak már van egy, szal nem szeretnék ugyanolyat 😃 ezért érdekel hogy milyen lehetne, meg én csupa jót olvastam róla, és lehet hogy kipróbálnám 😀
jelenleg egy JVC 2.0-ás hangrendszerem van, szegények már 30+ évesek, de még bírják, nagyon szeretem őket, de már recsegnek, és sokszor elmegy a jobb oldali hangfal, és eléggé zavaró tud lenni...
szerinted jól járnék ha lecserélném a jó "öreg" 2.0-ámat erre az Edifierre?
DarthRoni írta:
Sziasztok, aki esetleg tud valamit az Edifier HCS 2330-ról, tudna nekem segíteni, hogy melyik a jobb, a Z-2300, vagy ez az Edifier, és mennyivel jobb vagy rosszabb a Logitech 2.1-es fenevadától? 😀
hát teljesítményileg bőven jobb a z-2300 mert a HCS2330 53W(9W x 2 +35 W) RMS a z-2300 200W(2 x 40W +120W) RMS hát hangtisztaságilag előnyben van az Edifear mert még max hangerőn se torzít be, bár kevesebb mélyet add le de tisztaságilag jobb. én véleményem az hogy a z-2300-al jobban járnál bár 80% fölött már nem érdemes állítani a centereket. a mélyet bőven lehet 100-ra.
Sziasztok, aki esetleg tud valamit az Edifier HCS 2330-ról, tudna nekem segíteni, hogy melyik a jobb, a Z-2300, vagy ez az Edifier, és mennyivel jobb vagy rosszabb a Logitech 2.1-es fenevadától? 😀
ROCCAT írta:
köszi. és még annyi lenne a kérdésem hogy ha én több hangfalat akarok összekötni ahhoz milyen kábel kell? úgy értem hogy pl 2 z-5500-at egy rendszerbe.
Ha optikai csatin keresztül akarod a gépre kötni, akkor egy sima toslink elosztó kell.
ROCCAT írta:
köszi. és még annyi lenne a kérdésem hogy ha én több hangfalat akarok összekötni ahhoz milyen kábel kell? úgy értem hogy pl 2 z-5500-at egy rendszerbe.
Ha optikai csatin keresztül akarod a gépre kötni, akkor egy sima toslink elosztó kell.
én most tervezek venni egy házimozi rendszert a Plazma TV-mhez és szerintem egy Samsung HT-C5500 lesz a nyerő választásom!( bár ezt csak Februárba veszek, de Angliában mert ott olcsóbb lesz!)
Tulajdonságok:
Típus: 5.1 Blu-Ray házimozi rendszer
Erősítő: 1000 watt
Dekóder: Dolby Pro Logic II, Dolby AC-3 rendszer, DTS, Dolby Digital Plus dekóder, DTS-HD dekóder, Dolby TrueHD
CD lejátszó Igen
DVD lejátszó Igen
CD-R/RW lejátszó Igen
MP3 lejátszó Igen
Egyéb felismert média: Audio: WMA
Videó: DivX, XviD, WMV, AVCHD
Fénykép: JPEG
Távirányító Igen
Hangfalak száma 5
Mélysugárzó Igen
A/V funkciók : Rádió tuner - FM
Blu-Ray lejátszó
1.1 profil (Bonus View), 2.0 profil (BD-Live)
Upscaling 1080p
DLNA támogatás
Bemenetek: 1 x SPDIF bemenet (TOSLINK) - hátul
1 x audio vonal bemenet
2 x HDMI bemenet (19 pin HDMI Type A) - hátul
Kimenetek: 1 x kompozit videó kimenet (phono RCA) - hátul
1 x komponens videó kimenet (phono RCA x 3) - hátul
1 x HDMI kimenet (19 tűs HDMI Type A) - hátul
Tartozékokkal A/V kábel
Méretek (mm) : Jobb/bal hangszóró: 90 x 69 x 208
Központ hangszóró: 360 x 69 x 75
Mélynyomó: 168 x 295 x 350
Fő egység: 430 x 326 x 63
Jobb/bal hátsó út: 90 x 69 x 142
Súly (gramm) :Jobb/bal hangszóró: 670
Központ hangszóró: 550
Mélynyomó: 3.8 kg
Fő egység: 3.5 kg
Jobb/bal hátsó út: 570
Egyéb: USB-port
Ethernet interfész
iPod/iPhone dokkoló
Azt elhiszem hogy a Z-5500 jól szól akárhol 😆 Am teljesen igaz amit ricshard írt. Nekem a Z-2300 mélnyomója az asztal alatt van mert szerencsére befért 😃 Kipróbáltam már az asztal mellet is de ott tényleg nem volt annyira erőteljes.
Ha az asztal alá teszed akkor erőteljesebbnek és lágyabbnak hallod a mélyet, ha a sarokba/asztal mellé akkor feszesebb és nem annyira erőteljes, legalábbis én ezt vettem észre.
De ha asztal alatt van akkor nagyobb mélyeknél bentreked a hang és béna lesz a mély.
hát nem tudom! hát énnekem a Dj Pult mellet van a Hangfalam.
Szerintem ha asztal alatt van akkor jobban lehet hallani kicsivel mert az asztal teteje visszaveri a hangot és így erősebbnek érezzük a mélyet!
DarthRoni írta:
hát nem tudom, ha veszek akkor csak újat veszek 😀 de köszi
asszem megtaláltam mire vágyom, a tesztje meggyőzött 😎
[LINK]
sztetek?😀 😀
én is ilyet készülök venni😆😆😆😆
Rohadt jó cuccok az edifier cuccok és van olyan jó mint a logi z2300 sőt szebben is szól!
és te honnan veszed majd? neten rendeled vagy hogy? 😳
mert én árgépen néztem és nem nagyon ismerem azokat az oldalakt, és nem tudom mennyire megbízhatóak :S
Pestre nem tudok elmenni érte, ha van jó ötleted, vagy hogy te hogy veszed meg, elmondhatod ^^ köszi
pcgearból veszem elég megbízható és korrekt oldal a prohardveren engusz az egyik eladó tőle is érdeklődhetsz és nála is leadhatod a rendelést!
huh pont azon az oldalon néztem 😀 akkor nagyon jó, húúúúú nagyon izgatott vagyok végre megtaláltam amit akarok!!!!! és megfizethető áron akkor valszeg én is onnan fogom, köszi szépen 😀
DarthRoni írta:
[LINK]
sztetek?😀 😀
Rohadt jó cuccok az edifier cuccok és van olyan jó mint a logi z2300 sőt szebben is szól!
mert én árgépen néztem és nem nagyon ismerem azokat az oldalakt, és nem tudom mennyire megbízhatóak :S
Pestre nem tudok elmenni érte, ha van jó ötleted, vagy hogy te hogy veszed meg, elmondhatod ^^ köszi
pcgearból veszem elég megbízható és korrekt oldal a prohardveren engusz az egyik eladó tőle is érdeklődhetsz és nála is leadhatod a rendelést!
DarthRoni írta:
[LINK]
sztetek?😀 😀
DarthRoni írta:
és szerintetek a logitech Z-506 vagy az X-540 a jobb?😜
csak az x540-ről tudok véleményt mondani. Szerintem az 540 ahhoz képest, hogy mennyibe kerül, jó vétel, de mint mondtam a másikat még nem hallottam... 😕
😆 egyet tippelhetsz, Intel High Definition Audio (also called HD Audio or Azalia) refers to the specification released by Intel in 2004[1] for delivering high-definition audio that is capable of playing back more channels at higher quality than previous integrated audio codecs like AC'97.
Ami annyit tesz, hogy több csatornán (pl.: 5.1-ben) és szebb hangot tudjanak képezni a segítségével, mint az AC'97 codec. De amúgy Wikipedia a barátnőd, és a Google a barátod. [LINK] 😆
Mondom, ha 5.1-es hangrendszert akarsz össze hozni, akkor igen oda megéri, viszont ha nem 5.1-hez kell, akkor szerintem felesleges. 😕 Annyiban tud többet nyújtani, hogy ugye a fejhallgató iszonyat jól szól alatta, meg ugye 5.1-nél. De most hogy nézem, lehet a mostani alaplapi hangkártyádon nincs HD audio codec, így lehet megéri neked.😕
DarthRoni írta:
na és akkor szerintetek a Xonar DG jó választás lenne a mostani alaplapi hangkarim helyére? 😃
mert nagyon agyalok h 8000 Forint alatt melyikkel járnék a legjobban, ezért mondjátok ha van ennél jobb ebben az árban...
meg azt hallottam h a DG fejhallgatóhoz készült, bár azt is szoktam használni, de inkább a hangfalaimra támaszkodok, így is jól járnék vele? szerintetek? 😀
Nekem DG-m van, és kipróbáltam fejhallgató mellett, és azt kell mondjam, hogy iszonyat jól szól, pedig csak egy 4e FT-os fejhallgatóval tudtam kipróbálni. Ezt a hangkártyát ebben az árszegmensben majdnem hogy erre tervezték, de az 5.1-s hangrendszer mellett is megállta a helyét. Szóval 8e Ft-ért korrekt cucc. Arról még nem is meséltem, hogy mi mindent lehet vele szoftveresen művelni. 😜
szal nekem akkor megéri hangfal mellé venni? ajánlod? 😀
nagyon szeretnék egy baba hangkártyát *.*
és nagy lesz a hangzásban a különbség a mostanihoz képest? 😜
DarthRoni írta:
na és akkor szerintetek a Xonar DG jó választás lenne a mostani alaplapi hangkarim helyére? 😃
mert nagyon agyalok h 8000 Forint alatt melyikkel járnék a legjobban, ezért mondjátok ha van ennél jobb ebben az árban...
meg azt hallottam h a DG fejhallgatóhoz készült, bár azt is szoktam használni, de inkább a hangfalaimra támaszkodok, így is jól járnék vele? szerintetek? 😀
Nekem DG-m van, és kipróbáltam fejhallgató mellett, és azt kell mondjam, hogy iszonyat jól szól, pedig csak egy 4e FT-os fejhallgatóval tudtam kipróbálni. Ezt a hangkártyát ebben az árszegmensben majdnem hogy erre tervezték, de az 5.1-s hangrendszer mellett is megállta a helyét. Szóval 8e Ft-ért korrekt cucc. Arról még nem is meséltem, hogy mi mindent lehet vele szoftveresen művelni. 😜 De ha nem 5.1-hez kell a hangkártya, hanem mondjuk 2.1-hez, akkor bőven jó az alaplapi is. 😉
Cooley írta:
Abban az árkategóriában viszont inkább 2.1-et vagy 2.0-t vegyél, mert az 5.1 gagyi. Pl itt van ez: [LINK], a sz*rt is kirázza belőled. 😃 Vagy ha komolyabbat akarsz akkor ez:[LINK], de ez már eggyel drágább kategória, vagy ha erre nincs lóvé akkor egy Z-2300. 😀
Öcsém 20e FT-os kategóriában szar 5.1-es hangfal szettek vannak ?
Szerintem meg meg ez az a kategória amitől kezdve már jó hangszettek vannak. Én egy Logitech X-540-t nyúzok, igaz nem zene hallgatásra használom, hanem játékra, de iszonyat jól szól, igaz műanyag dobozban vannak a "kisebb" hangszórók, a mélynyomó fa dobozban, de játék alatt nagyon jól szól. Szóval megéri már egy ilyet is venni. 😀
DarthRoni írta:
és szerintetek Logitech Z-506, vagy Genius 5050 a jobb? ^^ és ha tudtok, akkor indoklást is pls 😀
Nem hiszem hogy van itt olyan ember aki hallotta mindkét cuccot szólni így elég nehéz megmondani melyik is lenne jobb választás😀
Viszont nem hiszem hogy sok különbség lenne a 2 szett között! a Genius drágább pár ezressel, cserébe kapsz távirányítót, kényelmi szempontból talán az lenne jobb meg annak fából vannak a hangfalai ami elég lényeges bármilyen hangcucc esetében!
szal én inkább Geniusra szavaznék!
amúgy halljátok tudnátok valami jó hangfalat mondani ami játékra jó? mert most szeretnék majd venni külön hangfalat a géphez, a hangfalat csak játék közben akarom használni, zenehallgatásra a 400W-os hangfalamat használom a Dj pultomon!
Mert az 5.1-es hangfalrendszeren is 2.1-ben szól a sztereó zene, és értelem szerűen egy azonos árkategóriájú 2.1-es és 5.1-es hangfalrendszer 2.1-ben nem ugyan úgy szól... 😃 Mondjuk vannak technológiák, amikkel lehet 5.1-ben hallgatni a sztereó zenét, de az minőségvesztéssel jár, ráadásul amennyire én tudom ez csak digitális csatlakozással lehetséges, ami a Geniuson nincs.
Áh Creative CMSS-sel analóg csatlakozással is meglehet oldani a valós idejű sztereóból 5.1-be való konvertálást, de ahhoz Creative hangkártya és/vagy hangfalrendszer kell, aminek megvan ehhez a kellő tudása.
Vagy a másik megoldás, hogy konvertálóprogival átnyomod az összes zenédet 5.1-re, de nem tudom, hogy minőségben ez milyen hatással van egy számra.
jó hangminőség, de hiába veszek egy drága cuccot ha egyszerűen nem tudom kihasználni mert a szomszédok már nyavajognak ha kicsit felveszem a hangerőt... te sem vennél panelba Z-2300-at 😃
jelenleg egy JVC 2.0-ás hangrendszerem van, szegények már 30+ évesek, de még bírják, nagyon szeretem őket, de már recsegnek, és sokszor elmegy a jobb oldali hangfal, és eléggé zavaró tud lenni...
szerinted jól járnék ha lecserélném a jó "öreg" 2.0-ámat erre az Edifierre?
hát teljesítményileg bőven jobb a z-2300 mert a HCS2330 53W(9W x 2 +35 W) RMS a z-2300 200W(2 x 40W +120W) RMS hát hangtisztaságilag előnyben van az Edifear mert még max hangerőn se torzít be, bár kevesebb mélyet add le de tisztaságilag jobb. én véleményem az hogy a z-2300-al jobban járnál bár 80% fölött már nem érdemes állítani a centereket. a mélyet bőven lehet 100-ra.
okés. köszönöm a segítséget😀
hát max 70-80k-t
Annyiból 5.1 hát... Logitech Z-5500
hali. én kérdezni szeretném hogy valami jó 5.1-et tudnátok ajánlani mert kellene már hangfal mert unom hogy nincs hang😕
Mennyit szánnál rá maximum?
Tulajdonságok:
Típus: 5.1 Blu-Ray házimozi rendszer
Erősítő: 1000 watt
Dekóder: Dolby Pro Logic II, Dolby AC-3 rendszer, DTS, Dolby Digital Plus dekóder, DTS-HD dekóder, Dolby TrueHD
CD lejátszó Igen
DVD lejátszó Igen
CD-R/RW lejátszó Igen
MP3 lejátszó Igen
Egyéb felismert média: Audio: WMA
Videó: DivX, XviD, WMV, AVCHD
Fénykép: JPEG
Távirányító Igen
Hangfalak száma 5
Mélysugárzó Igen
A/V funkciók : Rádió tuner - FM
Blu-Ray lejátszó
1.1 profil (Bonus View), 2.0 profil (BD-Live)
Upscaling 1080p
DLNA támogatás
Bemenetek: 1 x SPDIF bemenet (TOSLINK) - hátul
1 x audio vonal bemenet
2 x HDMI bemenet (19 pin HDMI Type A) - hátul
Kimenetek: 1 x kompozit videó kimenet (phono RCA) - hátul
1 x komponens videó kimenet (phono RCA x 3) - hátul
1 x HDMI kimenet (19 tűs HDMI Type A) - hátul
Tartozékokkal A/V kábel
Méretek (mm) : Jobb/bal hangszóró: 90 x 69 x 208
Központ hangszóró: 360 x 69 x 75
Mélynyomó: 168 x 295 x 350
Fő egység: 430 x 326 x 63
Jobb/bal hátsó út: 90 x 69 x 142
Súly (gramm) :Jobb/bal hangszóró: 670
Központ hangszóró: 550
Mélynyomó: 3.8 kg
Fő egység: 3.5 kg
Jobb/bal hátsó út: 570
Egyéb: USB-port
Ethernet interfész
iPod/iPhone dokkoló
de amúgy van igazság amit mondasz ricshard004.
De ha asztal alatt van akkor nagyobb mélyeknél bentreked a hang és béna lesz a mély.
Amúgy az sokat jelent, hogy a Sub-ot asztal alá vagy asztal mellé helyezed ? 😕
Hát szerintem nincs sok köze hozzá! Én mindenhol kipróbáltam már de nem hallottam nagy hangjavulást a helyek között!
Szerintem ha asztal alatt van akkor jobban lehet hallani kicsivel mert az asztal teteje visszaveri a hangot és így erősebbnek érezzük a mélyet!
nincsmit
és mikor veszed? ha meglesz majd írhatsz egy kis jellemzést róla h milyen 😀
Nálam ezt nem lehet tudni! De csak azután miután elkelt az X-540
ja értem, tehát majd egyik nap felkelsz, és kedved támad szétrázni a házat, és megveszed 😃
pontosan nálam ez így megy!
😀 én meg kicsit tartok a neten rendeléstől, de hátha jó tapasztalatom lesz vele
Nem kell tőle félni én is sokszor vettem már netről és sokkal jobb mint valami kis üzletből venni ahol ráraknak még vagy +10% hasznot
értem mindenki mondja h nem kell félni tőle, akkor nem gond, megrendelem majd netről, csak lenne már meg rá a zseton !! 😀
nagyon várom már 😃
köszi a megnyugtatást ^^
nincsmit
ja értem, tehát majd egyik nap felkelsz, és kedved támad szétrázni a házat, és megveszed 😃
Nem kell tőle félni én is sokszor vettem már netről és sokkal jobb mint valami kis üzletből venni ahol ráraknak még vagy +10% hasznot
nincsmit
nincsmit
nincsmit
nincsmit
nincsmit
[LINK]
sztetek?😀 😀
huh pont azon az oldalon néztem 😀 akkor nagyon jó, húúúúú nagyon izgatott vagyok végre megtaláltam amit akarok!!!!! és megfizethető áron akkor valszeg én is onnan fogom, köszi szépen 😀
wáááhááhá 😃
[LINK]
sztetek?😀 😀
[LINK]
sztetek?😀 😀
[LINK]
sztetek?😀 😀
[LINK]
sztetek?😀 😀
itt egy teszt!
[LINK]
és szerintetek a logitech Z-506 vagy az X-540 a jobb?😜
csak az x540-ről tudok véleményt mondani. Szerintem az 540 ahhoz képest, hogy mennyibe kerül, jó vétel, de mint mondtam a másikat még nem hallottam... 😕
az a HD audio codec mire jó?
😆 egyet tippelhetsz, Intel High Definition Audio (also called HD Audio or Azalia) refers to the specification released by Intel in 2004[1] for delivering high-definition audio that is capable of playing back more channels at higher quality than previous integrated audio codecs like AC'97.
Ami annyit tesz, hogy több csatornán (pl.: 5.1-ben) és szebb hangot tudjanak képezni a segítségével, mint az AC'97 codec. De amúgy Wikipedia a barátnőd, és a Google a barátod. [LINK] 😆
de mondjuk ez ugyancsak 5.1-nél hasznos. 😕
Nekem DG-m van, és kipróbáltam fejhallgató mellett, és azt kell mondjam, hogy iszonyat jól szól, pedig csak egy 4e FT-os fejhallgatóval tudtam kipróbálni. Ezt a hangkártyát ebben az árszegmensben majdnem hogy erre tervezték, de az 5.1-s hangrendszer mellett is megállta a helyét. Szóval 8e Ft-ért korrekt cucc. Arról még nem is meséltem, hogy mi mindent lehet vele szoftveresen művelni. 😜
szal nekem akkor megéri hangfal mellé venni? ajánlod? 😀
nagyon szeretnék egy baba hangkártyát *.*
és nagy lesz a hangzásban a különbség a mostanihoz képest? 😜
Nekem DG-m van, és kipróbáltam fejhallgató mellett, és azt kell mondjam, hogy iszonyat jól szól, pedig csak egy 4e FT-os fejhallgatóval tudtam kipróbálni. Ezt a hangkártyát ebben az árszegmensben majdnem hogy erre tervezték, de az 5.1-s hangrendszer mellett is megállta a helyét. Szóval 8e Ft-ért korrekt cucc. Arról még nem is meséltem, hogy mi mindent lehet vele szoftveresen művelni. 😜 De ha nem 5.1-hez kell a hangkártya, hanem mondjuk 2.1-hez, akkor bőven jó az alaplapi is. 😉
Abban az árkategóriában viszont inkább 2.1-et vagy 2.0-t vegyél, mert az 5.1 gagyi. Pl itt van ez: [LINK], a sz*rt is kirázza belőled. 😃 Vagy ha komolyabbat akarsz akkor ez:[LINK], de ez már eggyel drágább kategória, vagy ha erre nincs lóvé akkor egy Z-2300. 😀
Öcsém 20e FT-os kategóriában szar 5.1-es hangfal szettek vannak ?
Szerintem meg meg ez az a kategória amitől kezdve már jó hangszettek vannak. Én egy Logitech X-540-t nyúzok, igaz nem zene hallgatásra használom, hanem játékra, de iszonyat jól szól, igaz műanyag dobozban vannak a "kisebb" hangszórók, a mélynyomó fa dobozban, de játék alatt nagyon jól szól. Szóval megéri már egy ilyet is venni. 😀
és szerintetek Logitech Z-506, vagy Genius 5050 a jobb? ^^ és ha tudtok, akkor indoklást is pls 😀
Nem hiszem hogy van itt olyan ember aki hallotta mindkét cuccot szólni így elég nehéz megmondani melyik is lenne jobb választás😀
Viszont nem hiszem hogy sok különbség lenne a 2 szett között! a Genius drágább pár ezressel, cserébe kapsz távirányítót, kényelmi szempontból talán az lenne jobb meg annak fából vannak a hangfalai ami elég lényeges bármilyen hangcucc esetében!
szal én inkább Geniusra szavaznék!
Áh Creative CMSS-sel analóg csatlakozással is meglehet oldani a valós idejű sztereóból 5.1-be való konvertálást, de ahhoz Creative hangkártya és/vagy hangfalrendszer kell, aminek megvan ehhez a kellő tudása.
Vagy a másik megoldás, hogy konvertálóprogival átnyomod az összes zenédet 5.1-re, de nem tudom, hogy minőségben ez milyen hatással van egy számra.
de miért rosszabb zenéhez az 5.1 mint a 2.1?