Sziasztok. Haverom gépet szeretne össze rakni. Eddig ezek vannak:
Asus M5A99FX Pro R2.0 a lap
Hd7790 2gb dc2 oc vidikari.
Max 20k-t költene ház-ra. Tudnátok valami jó házat ajánlani?
előre is köszönöm a választ
Nemtudom, nagyon megtetszett ez a Zalman ház *-* + Jóval több pozitívumot mondanak róla, mint negatívat.
Elég hadilábon állok a ház bekábelezésével (amik a házhoz tartoznak), ha a mostani deszkához vennem a házat, akkor tudnám ugyan úgy használni (mind a 4 ventit), úgy értem megvan rajta az összes csatlakozó (kivéve az usb 3.0, mert az nincs a lapon) ?
Sz.: Megnéztem, de szerintem csak 2 ventinek van helye....
piero86: Értem. Alapból a Corsair-t néztem, de most nagyon megtetszett a fehér szín, mert elegáns 😃 Néztem Corsair/Bitfenix hez csak 1 ventit adnak, de Zalman hoz 5 öt írtak. Létezik ez ? (2 felül, 2 elől, 1 hátul)
+Ha maradna a Corsair szerinted érdemes lenne Spec 2 őt vagy 3 at venni ?
a 3 ház közül ( ha mindenképp ezeket nézted) akkor a Corsair vagy a Zalman közül válassz! Jobb a szellőzésük mint a Bitfenixnek. De ha megnézed pl az én házamat (nem leszólni az LC POWER-t itt) teljesen jó áron teljesen jó házat kaptam a pénzemért. (porszűrő alul-elöl, 7db 12cm-es venti hely, hosszú VGA támogatás, SATA dokkoló, nem zörög)
A CORSAIR Air Series AF120 ventikről azt olvastam hogy nem akkora "szám" mint amennyiért adják...
Katasztrofális a piac.
Olyan számítógépházat érdemes venni, ami ezekkel a tulajdonságokkal bír, amiket ide leírok....: amiben a merevlemez tartó box megegyező irányba mutat a meghajtóval, esetleg ki lehet venni,,
Miért? Azért mert elölről jön be a levegő és könnyen átjut a levegő a hűteni kívánt meghajtón....ami keresztbe van az meg semmi levegőt nem továbbít,+ nincsen rajta elég rés, ez által bennreked a meleg.
A boxom tetején sin megy ott a közepe miért nem lyukas?Ráfektetném a ventim és máris többre megyek, minthogy így van ott.Pöckök akár venti felfogatók lehetnének amik ott vannak,nincsen funkciója.
CPU áramellátó kábel helye:vagy előre kábelezed, vagy elfelejted.
Szerelhetőséget is érdemes megnézni.
Ilyet minek gyártanak????TONNA SZÁMRA.??VAGY NEM LOGIKUS,MATEMATIKUS?Az nagyon király, ha a box alatt van venti....ilyet még nem láttam.A HDD sin is gagyesz a legtöbbnél ott is lehet külön venni pénzért.
Popszegecset utálom, miért nem lehet CSAVAR?Hiszen, nem praktikus, nem lehet kivenni,sokszor feleslegesen van bent.Már úgy vagyok vele, legóból rakok össze magamnak házat,ott legalább testre lehet szabni.
Ha alsó tápos, akkor szerintem érdemes megnézni, hogy ne csúsztatós legyen a porszűrője, hanem mágneses.Idővel látod majd a különbséget.
Valamint az anyagáról tájékozódni festése is gagyi a legtöbbnek,műanyag van-e benne, mert jól vezeti a hangot és megsüketülsz tőle,főleg ha rács az,ezek nagyítanak szerintem.Végig húzod rajta a kezed,megkopogtatod,fújod száddal és hallod mennyire hangos,jobbakban hangszigetelő cucc van, ezt mindegyikbe alaptartozékként kéne tenni,na mindegy.Ez olyan érzést kelt bennem,vennék egy turmixgépet, de a pengét meg külön kellene hozzá megvennem,vagy a zsinórt,akár a tartályt.....
Gumi talp is alap...Belső váz anyaga legyen masszív, mert az kevésbé adja át a hangot.
Ami tetszik a vinyó dokkoló szerintem praktikus és a venti szabályzó. Ezek.Ezek sem minden házon vannak ott.Viszont, ha nincsen terhelés alatt a gép, el lehessen húzni a hátulsó felső venti fedőt, mert ha nincsen ott venti, akkor csak megy be a por,akár a dokkolóhoz is.
Amit nem értek meg, hogy kerül a venti elejére a rács,próbáld ki, nem kell sok ész hozzá,venti elé rácsot betenni, vagy mögé,szerintem érezhető a különbség, VAGY NEM LOGIKUS, MATEMATIKUS? A gyártók ezt is tonna számra így gyártják.Oda nem rács kell, hanem kis felfogató lap ami kemény.Minek az a rács mi?Hangot ad meg feltartja az érkező levegőt,vagy saját ötletem profil lekerekített 3-szög. A ventinek a csavaros részéhez passzol.
A gépház eleje jobb esetben tartalmaz porszűrőt, engem és még sok más embert nem csak a por zavar, hanem a hő.A hő hatására is le tud állni egy gép,rongálódik is.
Nem hővezető alkatrészeket kell gyártani,hanem olyat ami hőt nem termel, nem?
Úgy látom a gyártók azért csinálnak ilyen alkatrészeket,hogy hozzá kelljen venni plusz hűtőket...és könnyebben tönkremenjen és újat kelljen venni.
Vagy csak ilyen szinten fejlett az emberiség azon része akik ilyennek gyártják.
A jobbakban van minimum 3 db venti....ami 20 DB alatt mozog jó légszállítási értékekkel,esetleg szabályzóval.
A venti felszerelhetőség is gáz, azok a csavarok amiket alig lehet hajtani mert deformálódik,ide is valami pattintós dolog lenne jobb,ami nem könnyen törik és masszív.
Megjegyzés:
1.)Vettem egy tápot amit a belseje miatt vettem meg, ilyen meg olyan védelemmel bír,nagyon hangos a ventije és zavar, ha kicsavarom garvesztéssel jár,ha bennhagyom meg hallgathatom....
2.)A venti csatlakozója érthetetlen módon egy szigetelő anyaggal oda van ragasztva hogy még kicserélni se lehessen,kedves gyártó a sarki mamádat.
Röviden szólva egy mondatban:A mai legtöbb gépház nem praktikus és igénytelen.
Létezik olyan géház,aminek az oldalán,vagy tetején,vagy bárhol lehet a videókártyát ki és be kapcsolni?(arra gondoltam, hogy mivel black screenes videó kártyám van,és azon csak a gép resetelése segít, talán az is elég,ha csak a vga resetelődik)
És ha igen,mennyi az ára?
K0WA:Nekem ilyenem van szerintem jó.Elfér benne egy hagyományos alaplap 2 vga is simán elfér egy nagyobb cpu hűtőt is nyugodtan belehet pakolni.Szellős én megvagyok vele elégedve.Az áráról nem is beszélve.
Jóformán csak ilyet lehet kapni,szinte minden ház oldallapjára megy venti 12-14cm,elöre szintugy.A zajszint meg venti függö.Minél magasabb fordulaton dolgozik,annál hangosabb.Ezeknek utánna kell nézni meik mekkor fordulattal dolgozik,és mekkora a légszállitási teljesitmény azonn a fordulatonn.
Házak pl:Sharkoon Vaya II ,Aerocool GT Black Edition ....lehet még találni böven.
Egy olyan gépházat keresek 10.000 Ft körül, melynek van előlapi 12 cm-es ventilátora, és az oldallapján is egy 12-14 cm-es venti hely. Fontos, hogy ha az oldalára tennék egy ventilátort, akkor ne süvítsen a levegő amivel nagy hangot produkálna.
Sziasztok!
Szerintetek egy kisebb (Micro ATX) gépházba, egy Vento ab-be elférne egy Gigabyte HD 6870 3 ventillátoros verziója? (GV-R687OC-1GD)
Vagy ennek már nagyobb ház kell mint egy ilyesmi gépház?Annyit eltudok mondani a házról hogy egy hd 7870-as vga "elfért" benne, de nem tudom hogy ez a verziója a hd 6870-nek nagyobb lenne-e.
Köszönöm a segítőkészségeteket!😀
Nincs mit.Ilyen esetekben legjobb a gépház oldalára felmenni,ott van leirás,a te esetedben még képen is illusztrálják mekkor a hely a hdd keret meg a ház hátulya között.😀
Max 300mm a hely a HDD keretig,de amit a gyártó ajánl az a 290mm.Ha tudod mekkora a kiszemelt kártya (gyártónként eltérhet) hossza,akkor már könnyü megitélni.
Sziasztok!! Segítséget szeretnék tőletek kérni
Új számítógépet veszek és nem tudom milyen gépházat vegyek? valaki tudna segíteni?
ÁRba olyan 15-20ezer FT maximum!
Annyi pénzért már nyugodtan nézegetheti az Corsair carbide vagy Thermaltake házakat is.
Ilyenem van. Megvan benn minden ami kell... 😃
Asus M5A99FX Pro R2.0 a lap
Hd7790 2gb dc2 oc vidikari.
Max 20k-t költene ház-ra. Tudnátok valami jó házat ajánlani?
előre is köszönöm a választ
Elég hadilábon állok a ház bekábelezésével (amik a házhoz tartoznak), ha a mostani deszkához vennem a házat, akkor tudnám ugyan úgy használni (mind a 4 ventit), úgy értem megvan rajta az összes csatlakozó (kivéve az usb 3.0, mert az nincs a lapon) ?
Sz.: Megnéztem, de szerintem csak 2 ventinek van helye....
Amit lejjebb linkeltem 4-el az nem tetszik? Olyan az enyém csak fehérben! 😃
+Ha maradna a Corsair szerinted érdemes lenne Spec 2 őt vagy 3 at venni ?
A CORSAIR Air Series AF120 ventikről azt olvastam hogy nem akkora "szám" mint amennyiért adják...
Érdekelne a véleményetek, kifejtéssel.
-BITFENIX Comrade Fehér
-CORSAIR Carbide Series SPEC-01
-ZALMAN ZM-Z3 Plus Fehér
+Mit lehet tudni a CORSAIR Air Series AF120 Ventikről (Performance, Quite)?
Enyém fehérben! 😃
Én a 600T-t választanám ezek közül, brutális ház!
[LINK]
Olyan számítógépházat érdemes venni, ami ezekkel a tulajdonságokkal bír, amiket ide leírok....: amiben a merevlemez tartó box megegyező irányba mutat a meghajtóval, esetleg ki lehet venni,,
Miért? Azért mert elölről jön be a levegő és könnyen átjut a levegő a hűteni kívánt meghajtón....ami keresztbe van az meg semmi levegőt nem továbbít,+ nincsen rajta elég rés, ez által bennreked a meleg.
A boxom tetején sin megy ott a közepe miért nem lyukas?Ráfektetném a ventim és máris többre megyek, minthogy így van ott.Pöckök akár venti felfogatók lehetnének amik ott vannak,nincsen funkciója.
CPU áramellátó kábel helye:vagy előre kábelezed, vagy elfelejted.
Szerelhetőséget is érdemes megnézni.
Ilyet minek gyártanak????TONNA SZÁMRA.??VAGY NEM LOGIKUS,MATEMATIKUS?Az nagyon király, ha a box alatt van venti....ilyet még nem láttam.A HDD sin is gagyesz a legtöbbnél ott is lehet külön venni pénzért.
Popszegecset utálom, miért nem lehet CSAVAR?Hiszen, nem praktikus, nem lehet kivenni,sokszor feleslegesen van bent.Már úgy vagyok vele, legóból rakok össze magamnak házat,ott legalább testre lehet szabni.
Ha alsó tápos, akkor szerintem érdemes megnézni, hogy ne csúsztatós legyen a porszűrője, hanem mágneses.Idővel látod majd a különbséget.
Valamint az anyagáról tájékozódni festése is gagyi a legtöbbnek,műanyag van-e benne, mert jól vezeti a hangot és megsüketülsz tőle,főleg ha rács az,ezek nagyítanak szerintem.Végig húzod rajta a kezed,megkopogtatod,fújod száddal és hallod mennyire hangos,jobbakban hangszigetelő cucc van, ezt mindegyikbe alaptartozékként kéne tenni,na mindegy.Ez olyan érzést kelt bennem,vennék egy turmixgépet, de a pengét meg külön kellene hozzá megvennem,vagy a zsinórt,akár a tartályt.....
Gumi talp is alap...Belső váz anyaga legyen masszív, mert az kevésbé adja át a hangot.
Ami tetszik a vinyó dokkoló szerintem praktikus és a venti szabályzó. Ezek.Ezek sem minden házon vannak ott.Viszont, ha nincsen terhelés alatt a gép, el lehessen húzni a hátulsó felső venti fedőt, mert ha nincsen ott venti, akkor csak megy be a por,akár a dokkolóhoz is.
Amit nem értek meg, hogy kerül a venti elejére a rács,próbáld ki, nem kell sok ész hozzá,venti elé rácsot betenni, vagy mögé,szerintem érezhető a különbség, VAGY NEM LOGIKUS, MATEMATIKUS? A gyártók ezt is tonna számra így gyártják.Oda nem rács kell, hanem kis felfogató lap ami kemény.Minek az a rács mi?Hangot ad meg feltartja az érkező levegőt,vagy saját ötletem profil lekerekített 3-szög. A ventinek a csavaros részéhez passzol.
A gépház eleje jobb esetben tartalmaz porszűrőt, engem és még sok más embert nem csak a por zavar, hanem a hő.A hő hatására is le tud állni egy gép,rongálódik is.
Nem hővezető alkatrészeket kell gyártani,hanem olyat ami hőt nem termel, nem?
Úgy látom a gyártók azért csinálnak ilyen alkatrészeket,hogy hozzá kelljen venni plusz hűtőket...és könnyebben tönkremenjen és újat kelljen venni.
Vagy csak ilyen szinten fejlett az emberiség azon része akik ilyennek gyártják.
A jobbakban van minimum 3 db venti....ami 20 DB alatt mozog jó légszállítási értékekkel,esetleg szabályzóval.
A venti felszerelhetőség is gáz, azok a csavarok amiket alig lehet hajtani mert deformálódik,ide is valami pattintós dolog lenne jobb,ami nem könnyen törik és masszív.
Megjegyzés:
1.)Vettem egy tápot amit a belseje miatt vettem meg, ilyen meg olyan védelemmel bír,nagyon hangos a ventije és zavar, ha kicsavarom garvesztéssel jár,ha bennhagyom meg hallgathatom....
2.)A venti csatlakozója érthetetlen módon egy szigetelő anyaggal oda van ragasztva hogy még kicserélni se lehessen,kedves gyártó a sarki mamádat.
Röviden szólva egy mondatban:A mai legtöbb gépház nem praktikus és igénytelen.
És ha igen,mennyi az ára?
Házak pl:Sharkoon Vaya II ,Aerocool GT Black Edition ....lehet még találni böven.
Köszi a válaszod!
Szerintetek egy kisebb (Micro ATX) gépházba, egy Vento ab-be elférne egy Gigabyte HD 6870 3 ventillátoros verziója? (GV-R687OC-1GD)
Vagy ennek már nagyobb ház kell mint egy ilyesmi gépház?Annyit eltudok mondani a házról hogy egy hd 7870-as vga "elfért" benne, de nem tudom hogy ez a verziója a hd 6870-nek nagyobb lenne-e.
Köszönöm a segítőkészségeteket!😀
[LINK]
IN WIN Mana 136 Midi-Tower 18 640 Ft
[url]http://www.inwin-style.com/en/goods.php?act=view&id=MANA136[/url]
IN WIN GT1 Black 18 640 Ft
[url]http://www.inwin-style.com/en/goods.php?act=view&id=GT1[/url]
[LINK]
Új számítógépet veszek és nem tudom milyen gépházat vegyek? valaki tudna segíteni?
ÁRba olyan 15-20ezer FT maximum!
Azt szeretném kérdezi, hogy az alábbi konfigurációk beleférnének-e az általam választott gépházba?
[url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=22326&sub=usercomp&comp=97586]Gépem adatai[/url]
Vki ismeri ezt a házat raidmax viper gx? Írna róla véleményt? Előre is köszönöm.
Van belőle nagyobb plexi oldallapos is de azt valamiért nem árulják sehol:[LINK]
COOLERMASTER FOR-500-KKN1 Force 500
[LINK]
COOLERMASTER NSE-200-KKN1 N200
[url]http://www.coolermaster-usa.com/product.php?product_id=10048&product_name=N200[/url]
ZALMAN ZM-T4
[LINK]
XIGMATEK Asgard III
[url]http://www.xigmatek.com/product.php?productid=120&type=photo[/url]
THERMALTAKE VO700A1N3N Versa G2
[LINK]
Ez a kettő nem annyira jön be 😀
ZALMAN ZM-T4 9,5k
THERMALTAKE VO700A1N3N Versa G2 10,5k
COOLERMASTER RC-K350-KWN2-EN Elite Knight 350 11k
SHARKOON REX3 Economy 11,5k
COOLERMASTER RC-K380-KWN2 K380 13k
Az lenne a kérdésem, hogy a két ház közül melyiket ajánljátok inkább?
Gigabyte GZ-G1 plus (kb 14e)
Aerocool Strike-X ONE (kb 11e)